Рет қаралды 205,829
حمایت اختیاری از دیپ پادکست:
/ deeppodcastiran
Instagram: / deep.podcast
Telegram Channel: Https://www.telegram.m...
ـــــــــــــــــــــــــ
music by @incompetech_kmac Kevin MacLeod @ScottBuckley
ـــــــــــــ
صنعت پورن : از آغاز تا یک کسب و کار میلیارد دلاری
چگونه صنعت پورن به درآمد میلیارد دلاری رسید؟
شاید باورکردنی نباشه ولی اگر بخوایم تاریخچهی پورن رو بگیم باید داستان رو از زمان انسانهای غار نشین شروع کنیم. بر روی دیوارِ غارهای باستانی، یکسری نقاشی پیدا کردند که تصاویری مربوط به روابط جنسی رو نشون میده. مثلا یکی از معروفترینهاشون مربوط به یک غاریه به اسمِ magura در بلغارستان ، که دیوارهاش پر از نقاشیهای جسنیه. اما چرا انسانهای اولیه یک چنین تصاویری میکشیدن؟
دلایلش خیلی مختلف بود. در اون دوران هدف اصلی انسانها ، فقط در حدِ زنده موندن بود. یعنی بقا و تولید مثل. نقاشیهای جنسی هم نمادی از باروری بودن. حالا ممکن بود که نقاشیها اشاره به یک مراسم مذهبی داشته باشند یا شاید این نقاشیها رو میکشیدن تا آموزش بدن. آموزش به افراد بعدی در نسلهای بعدی، یا انسانهایی که از جاهای دیگه قراره بیان.
اینارو میکشیدن تا بهشون یاد بدن از این طریق تولید مثل کنند و نسلِ بشر رو ادامه بدن.
یک حالت جالبترش هم این بود که شاید اینا یکسری آثار هنری بودن. هنر در تمام طول تاریخ، بخشی از هویت انسان بود. نقاشیهای جنسی در همون دوران میتونستند یک شکلی از هنر و حتی یک نوع سرگرمی باشند.
حالا میایم جلوتر زمانیکه تمدنهای بشری شکل گرفتند. تمدنهایی مثل یونان، روم و مصر. ما در این تمدنهای باشکوه آثاری از پورنوگرافی رو مشاهده میکنیم. مخصوصا در رومِ باستان.
هنر جنسی در رومِ باستان کاملا شکوفا شده بود.
در آثار رومیها و یونانیها، اکثر مجسمهها ، تصاویری که نقاشی میکردن و حتی داستانهایی که مینوشتن پر بود از نمادهای اِروتیک. همه اینها نشون میده که این قسمت از تاریخ ، اتفاقی نبود و جامعه در اون دوران به این مسائل علاقه نشون میداد. یعنی مردم و بزرگان در رومِ باستان بسیار به هنرهای جنسی علاقه داشتند. برهنگی رو کاملا پذیرفته بودند و حتی ازش استقبال میکردند.
مشابه همین داستان رو ما در مصرِ باستان هم داشتیم اما در مصر تا حدودی قضیه فرق میکرد و نمادهای جنسی در مصر، نمادِ باروری و یا حتی نمادِ یک تعداد از خدایانِ مصری بودند.
اما اونایی که به پورن علاقه داشتن در همون شرایط تونسته بودن یکسری راه مخفی واسه خودشون پیدا کنند. ما کلی کتاب از قرون وسطی داریم، که در حاشیه این کتابها نقاشیهای پورن به چشم میخوره که کاملا مشخص بود اجازه انتشار چنین آثاری رو نداشتن ولی به صورت مخفیانه کار خودشون رو انجام میدادن
تا قبل از کینزی اطلاعات در مورد سکس خیلی کم بود. کینزی برای نوشتن کتابش به سراسر آمریکا سفر کرد و با دهها هزار مرد و زن مصاحبه داشت. بعد هم اومد و نتایج تحقیقاتش رو در این دو جلد کتاب به چاپ رسوند. در تحقیقاتش، نوشتهها و آمار و ارقامی وجود داشتند که جامعه آمریکا رو به شوک فرو برد. مثلا اون در جایی گفته بود درصد بالایی از زنها و مردها، بعد از ازدواج دیگه به همسرانشون وفادار نیستند. اکثر انسانها قبل از اینکه ازدواج کنند روابط جنسی رو تجربه کردند و جوونهایی که در روستا بزرگ شدند تجربه سکس با حیوانات رو داشتند.
اون گفته بود دو سومِ مردها با فاحشه رابطه داشتند و یک سوم بدون شک با همجنسشون رابطه برقرار کردند.
همینطور که گفتیم جامعه آمریکا یک جامعه مذهبی بود و کسی نمیتونست به این راحتیها یک چنین چیزهایی رو بخونه یا حتی بپذیره. ولی به هر حال آقای کینزی زهر خودش رو ریخت و تاثیرش رو روی جامعه گذاشت.
رفته رفته سایر سرمایهگذاران هم پا به این عرصه گذاشتند. همه اینها باعث شد صنعت سکس نه فقط از لحاظ ثروت بلکه از لحاظ قدرت هم حرف واسه گفتن داشته باشه.
اقتصاد آمریکا بسیار پویا بود این حجم از پول زیاد میتونست یک خط تولید انبوه راه بندازه. هر چیزی رو برای هر گروهی که تولید میکردند مشتریانِ خاص خودش رو داشت. حالا نوبت به تولیدکنندهها رسیده بود که با همکاریِ سرمایهگذاران دست به تولید انبوه بزنند. حالا چی تولید میکردند:
فیلمهای جنسی، مجلات و کتابهای جنسی، وبسایتهای جنسی، ابزارهای جنسی و حتی بازیهای ویدیویی با تمِ روابط جنسی.
لذتِ شهوت همون چیزی بود که انسان نمیتونست ازش دل بکنه. چیزی بود که در غریزه هر موجودِ زندهای وجود داشت. حالا ابزار این لذتِ غریزی در جامعه پر شده بود.
بعد از مدتی سرمایهگذاران این صنعت متوجه شدن به چه معدنِ طلایی دست پیدا کردند. این بیزینس تَه نداشت. هر چیزی که به انسان لذت میداد بخشی از این بیزینس بود. از مصرف مواد مخدر گرفته تا انواع مشروبات الکلی. حتی بعدا فهمیدن تعدادِ ژانر فیلمهاشون میتونه از سینمای جریانِ اصلی بیشتر باشه. بعضیا صحنههای خشن دوست داشتند، یک عده هم صحنههای ملایم، و سینمای جنسی همه اینا رو درونِ خودش جا میداد. ته نداشت، همه چیز داشت، انسان رو به اوج لذت میرسوند، همیشه مخاطب داشت، بودجه تولیدشون بسیار پایین بود، فروششون بسیار بالا و محصولاتشون بسیار اعتیادآور.
همه اینها باعث شد این صنعت نتنها پر سود که حتی یه جورایی بی رقیب باشه.
سردمدارانِ این صنعت به جامعه پزشکی هم نفوذ کردند و اجازه ندادند پزشکان علیهِ خطراتِ پورن اعتراض کنند. اونا اعتقاد داشتند پورن هیچ آسیبی به جامعه نمیزنه و هر چی که هست مربوط به خودِ فرد میشه. چنین ادعایی حقیقت نداره. آمارِ تجاوز به زنان و دخترانِ جوان در طیِ سالهای اخیر بیشتر شده و اکثرِ متجاوزین ارتباط مستقیم با فیلمهای پورن داشتند.
وقتی به تاریخچه و تأثیرات صنعت پورن نگاه میکنیم، به وضوح میبینیم که این پدیده چیزی فراتر از یک سرگرمی ساده است. پورن به فرهنگی تبدیل شده که نه تنها بخشهای مختلفی از زندگی مدرن ، بلکه مرزهای ا