Olipas hyvä keskustelu! Kiitos Kaarle, Rami ja Leevi!
@rebekkanagy57994 жыл бұрын
Viranomaispalveluiden yksi ongelma on ihmisten luokittelu. Vanhanaikaisesti ajatellaan, että ihminen on joko työntekijä, yrittäjä, opiskelija, eläkeläinen tai hoitovapaalla. Tosiasiassa ihminen voi kuulua useampaan edellämainittuun ryhmään. Tästäkös virkailija sekoaa. Tämä on melko passivoiva mylly, kun voimat hupenevat paperisotaan eri viranomaistahojen kanssa. Olisi käytännöllistä, jos kaikki työelämään, tukiin ja veroihin yms. liittyvät palvelut saisi samalta luukulta. Säästöjäkin saattaisi syntyä.
@nollatoleranssi91774 жыл бұрын
Vasemmistolaisen ajattelun perusajatuksena vika on järjestelmässä. Oikeistolaisen ajattelun perusajatuksena vika on yksilössä. Alkoi huvittamaan miten kaikki tuntui liittyvän lopulta puhujan omaan etuun ja ajatuksiin eli järjestelmää pitäisi muuttaa niin, että se palvelisi parhaiten hänen omaa etua ja aatemaailmaansa (ja mahdollisesti sopivia mielenliikkeitä). Nykyisin vasemmistolainen ajattelu on saanut entistä enemmän jalansijaa ja tämä näkyy juuri tuossa, että järjestelmää halutaan muuttaa aina sen mukaan, kun se sattuu palvelemaan omaa aatemaailmaa. Sen minkä ajatellaan olevan itselle ja omalle aatemaailmalle hyväksi, niin onkin puheissa "yleinen etu", vaikka todellisuudessa tilanne on usein päinvastoin. --- Oikeistolaisessa ajattelussa toiminta on tässä mielessä rehellisempää eli asioita ajetaan oman tai intressiryhmien eduksi. Motiiveja harvoin peitellään. --- Paras tulos saadaan usein silti jostain keskeltä. Liian vasemmistolainen ja oikeistolainen ajattelu johtaa ongelmiin. Tämän takia tärkeimmiksi yhteiskunnan arvoiksi löytyy lopulta yhteiskunnan perusoikeudet mm. sananvapaus, jota on alettu kovalla toiminnalla rajoittamaan myös Suomessa täysin poliittisilla oikeudenkäynneillä ja naurettavilla lain tulkinnoilla. Suomessa onkin kaksi rikostyyppiä, jotka eivät vanhene eli murha ja keksitty vihapuhe. --- Jos demokratian tilaa haluttaisiin parantaa Suomessa, niin kansalaisaloitteet olisivat tähän erinomainen keino, mutta sitä ei haluta, koska eliitille kansalaisaloitteet ovat myrkkyä, jos ne ajavat "vääriä asioita". Toisin sanoen nykyisin hyväksytään ainoastaan ne aloitteet, mitkä muutenkin hyväksyttäisiin.
@Tokk1234 жыл бұрын
Totuus löytyy aina jostain keskeltä -Jeesus Kristus, 2020
@antonastikainen60604 жыл бұрын
Liike nythän on puolue Kaarlelle. Samat tavoitteet järjestelmän muuttamisessa.
@tuomas12443 жыл бұрын
Jep mutta vaan eri näkemykset markkinataloudesta😂
@VeeÄll854 жыл бұрын
Mielenkiintoista keskustelua, jossa ei edes puhuta toisten päälle.
@Maaseudulla4 жыл бұрын
Kaarle hoi. Elät sellaisessa yltäkylläisyydessä, että sinulla on varaa miettiä, että kaikki voisivat tehdä itselleen parhaiten räätälöityä työtä. Monikaan nykyisistä siivoojista eivät älyttömän mielellään tee työtänsä. Entä jos he tekisivät samoin, että sanoisivat itsensä irti työstään, julistaisivat itsensä suuriksi ajattelijoiksi tai liian arvokkaiksi tekemään siivoustyötä ja vaatisivat itselleen omalle persoonalleen parasta kehittävintä työtä. Kyllä se valitettavasti vaan on niin, että siivous on välttämätöntä. Jos jäät työttömäksi, etsi työtä! Mene siivoamaan, elä jättäydy toimeentulotuelle ylpeästi, ettet voisi tehdä siivoustyötä tai mitä tahansa työtä. Nyt olet aivan kujalla! Hoi hoi.... Kaarle! Ei täällä maailmassa jokainen voi jättäytyä elokuvaohjaajiksi. Palaa maan pinnalle! Viljele ja varjele maata.
@Kurjistaja4 жыл бұрын
Siivoaminen on tärkeää työtä niin kuin kirurgiakin. Myöskään jokainen ei voi olla siivooja tai kirurgi. Ei kannata tehdä sellaista työtä johon ei omaa valmiuksia tehdä sitä hyvin. Valmiudet tarkoittavat sekä ammattitaitoa, kelvollisia olosuhteita ja työsuhdetta. Koneellistuminen ja teknologia auttaa tekemään monta asiaa paremmin ja mahdollistaa ajan käyttämisen inhimillisempään, humaanimpaan työhön, jossa tuottavuutta ei mitata vain talouden mittareilla. Viljelyyn ja varjeluunkaan ei kaikilla ole mahdollisuuksia mutta sen voidaankin nähdä muuttuneen kaupungistumisen myötä tiedostavaksi kuluttamiseksi.
@MiikaKontio3 жыл бұрын
Siinäpä tulit vähätelleeksi siivoojat ja elokuvaohjaajat samalla kertaa. Kyllä aivan varmasti kuitenkin Suomen maan tilanne parantuisi huomattavasti mikäli ihmiset nousisi ylös ja lopettaisi työt joista eivät pidä, olkoonkin että olisivat sitten tekemättä työtään.
@Smaragdimetso4 жыл бұрын
Käsittämättömintä on se että edes suurimpiin ongelmiin ei tarjota ratkaisuja miltään taholta, vaikka niitä on loputtomasti. Kuka on kertonut ratkaisun kalliiseen asumiseen, lapsikatoon tai vaikka romanien työllistymiseen? Ei kukaan. Kaikki noi voisi korjata muutamassa tunnissa, jos olisi vaan järjästelmä, missä ne pitää korjata. Nyt ei pidä ja niitä ei korjata.
@MiikaKontio3 жыл бұрын
Koitetaan tosiaan keskittyä ratkaisujen keksimiseen ja konkretiaan eikä vallitsevien järjestelmien sortoon
@nollatoleranssi91774 жыл бұрын
Sosiaalipuolen ongelmista voisi tehdä varmaan oman lähetyksen. Parhaiten on jäänyt mieleen tapaus, kun nuorehko mies kävi tappamassa nuoren tytön, koska ei päässyt muuten hoitoon. Samoin tuokin tässä lähetyksessä esiin tullut ongelma, että jos ei saa vuokraa maksettua tai ei ole rahaa ruokaan, niin miten nopeasti apua tulee. Ollaanko liian tarkkoja tukien väärin käytöksistä vai pitäisikö auttaa kansalaista nopeasti ja katsoa tilannetta myöhemmin.
@lassehonkala15264 жыл бұрын
8 minuuttia riitti tällä kertaa. Meni luottamus ideoihin täysin, kun ongelma on toimeentulotuen hakemisessa. Nuori työkykyinen opettelee elämään köyhänä. Ei tätä voi käsittää???
@marttiinnanen49114 жыл бұрын
Olisit kuunnellut vähän pidemmälle, 26 minuutin kohdalla kuulemma maasta loppuu ruostumattoman teräksen kaivokset! ROFL! Repesin.
@Nanakiih2 ай бұрын
Ei varmaan voi käsittää kun ei ymmärrä kontekstia lainkaan, ei ihme ollenkaan. Kuuntele ja mieti lauseiden asiayhteyksiä vähän pidempään, niin ehkä näet mitä hän tarkoittaa. Hän sanoo että hän kyllä tajuaa ne, osaa ne kuviot mutta ei ihmettele miksi monella on ongelmia sillä vaikka tekisitkin asiat oikein ei tämä järjestelmä byrokratian vuoksi aina toimi niinkuin pitäisi. Tämäkö lausunto oli sulle liikaa pilaamaan koko asian? Ei vittu huuuhhu
@zimplelearn23494 жыл бұрын
Kiitos loistavasta keskustelunavauksesta! Sen verran paljon toki poukkoili aihio, että kyseisen jakson voisi jakaa kahteen tai kolmeenkin eri osioon. Paras anti oli kuitenkin mielestäni alun nykyisen edustuksellisen demokratiamallin puinnissa. Puoluejohtoisen demokratian suurin ongelma on nimenomaan se, että puolueen ja sen edustajien ensisijainen tavoite on voittaa seuraavat vaalit. Jos kuitenkin haluamme rakentaa kestävää ja alati kehittyvää yhteiskuntaa, on tuo tavoite erittäin ongelmallinen. Se luo jatkuvasti turhaa populismia sekä tukahduttaa yksittäisten kansanedustajien innovatiivisuutta. Olen pienessä päässäni pohtinut vaihtoehtoista mallia tälle nykyjärjestelmälle ja tässä lieneekin nyt sopiva paikka heittää idea ilmoille: Kutsun tätä mallia 'Aktivoivaksi kansalaisdemokratiaksi'. Kaiken keskiössä on verkkojärjestelmä, jonne kaikille äänioikeutetuille luodaan tilit. Järjestelmä arpoo sattumanvaraisesti 5000 äänioikeutettua äänestämään kustakin eduskunnan päätöksestä. Eli jokaista äänestystä varten arvotaan uusi otanta, jonka jäsenet saavat kuulla velvollisuudestaan mahdollisimman myöhään ennen äänestystä, jotta korruption mahdollisuus minimoidaan. Eduskunnan päätäntävalta siirtyisi siis täysin kansalaisille, mutta edustajat edelleen valmistelevat lait ja muut päätökset. Eli mikäli puolueet siis haluavat tahtonsa läpi, on heidän myytävä kukin esitys kansalle mahdollisimman hyvin. Täten kiinnostus politiikkaa kohtaan kansan riveissä kasvaisi ja kansanedustajille muodostuisi huomattavasti suurempi tarve läpinäkyvyydelle. Jotta varmistetaan äänioikeutetun tietävän mistä hänen äänestyksessään on kyse, on hänen suoritettava äänestyksen aiheesta verkkotentti, ennen kuin hän pääsee äänestämään. Järjestelmän algoritmi myös määritettäisiin siten, että äänestyksien määrä jakautuu vuositasolla mahdollisimman tasaisesti äänioikeutettujen kesken. Kyseiseen järjestelmään voitaisiin myös rakentaa alusta kansalaisaloitteiden luomista varten (tai integroida se olemassaolevan alustan kanssa) ja luoda foorumi poliittista keskustelua varten. Suurin ongelman mahdollisuus piilee järjestelmän tietoturvassa, mutta ainakin henkilökohtaisesti uskoisin, että maastamme löytyy tarpeeksi ammattitaitoisia toimijoita ongelman taklaamiseksi. Kansanedustajien muihin tehtäviin en osaa vielä heittää ajatusta. Parasta toki olisi, että varsinkin alkuvaiheessa pyritään pitämään lakiesitysten valmisteluun liittyvät tehtävät mahdollisimman samankaltaisina kuin aiemmin. Liian suuri muutos kerralla kun tuppaa aiheuttamaan yleensä ylimääräistä painetta kaikissa osapuolissa. Että tällainen palikka. Mielelläni kuulisin palautetta tästä ideasta. Olisko tässä systeemissä mitään järkevän kuuloista?
@arijohansson35844 жыл бұрын
Pakollinen osallistuminen ei ole juridisesti mahdollista eikä kaikkia edes kiinnosta, joten päätettävien aiheiden kirjo tuottaisi 100-4000 äänestäjää. Jos puolueet "myisivät" ideoitaan, niin läpinäkyvyys olisi erilaisten hämärrettyjen mielikuvien joukko, josta kansalainen puutteelisine juridisine kykyineen arpoisi itselleen mieluista vaihtoehtoa. Kansalaisaloitteet voisivat toimia noin, ei lakimuutos tai eduskunnan muu päätös.
@zimplelearn23494 жыл бұрын
@@arijohansson3584 Kiitos palautteesta. Hyviä pointteja! Tuli mieleen, että mitä jos tuo äänestämisen myötä saisi sitä varten lakisääteisen vapaapäivän? Voisi olla monelle aika hyvä kannustin. Ja mitä tuohon ideoiden myyntiin tulee niin ei se rehellisesti sanoen paljoa poikkea nykyisestä menosta. Varsinkaan vaalien alla. Tuossa meikäläisen esittämässä mallissa olisi jatkuvasti päällä vaalien kaltainen ajatusten myyntitilanne, mikä ainakin omasta mielestäni kuulostaa huomattavasti houkuttelevammalta kuin nykyinen kysymysten väistely poliittisella jargonilla. Äänestystilanteessa korostuisi erityisesti tuon verkkotentin aineiston merkitys ja oikeellisuus. Sitä käymällä läpi pitäisi pystyä mielipide muodostamaan aivan samalla tapaa kuin kansanedustajat tekevät nyt taustamateriaaliensa avulla. Toki sillä erotuksella, että kansanedustajien mielipidettä ohjaa tällä hetkellä vahviten puoluekirjan väri.
@puheenaihefi4 жыл бұрын
Kiitos palautteesta ja perusteellisesta kommentista! 👍
@MiikaKontio3 жыл бұрын
Kuulostaa täydelliseltä. Samaa olen pohtinut mielessäni vuosia mutta vihdoinkin joku osasi pukea asian sanoiksi. En ollut ajatellutkaan tuota että randomisti arvotaan 5000 ihmisen joukkio. Varmaan kunnon randomointi pitäisikin tehdä että esim Hesasta, Lapista, Jyväskylästä ja kaikkialta maastamme tulisi ääniä, sekä vanhat, aikuiset, nuoret, ehkä jopa lapset, riippuen asiasta. Tuo oli myös kiinnostava pointti että pakollinen verkkokurssi. Kuulostaa kyllä vähän siltä että se hieman vesittäisi sitä korruption vastaisuutta koska silloinhan aikaa olisikin aika kauan ennen äänestelyä. Joka tapauksessa nykyistä parempi systeemi, IMO.
@MiikaKontio3 жыл бұрын
Lisäksi tuli mieleeni kysymys. Olisiko nuo 5000 ns. päättäjää velvollisia osallistumaan? Voiko koko päätännästä jättäytyä kokonaan pois? Olisiko päättäjät anonyymeja vai myös omalla nimellään ja naamallaan, joka antaisi läpinäkyvyyttä. Algoritmista myös se huoli nousi että entä jos jotkut ei koskaan tulisi huonolla tuurilla valituksi päättäjien joukkoon? Lisäksi olen pohtinut sitä, että jos eduskunnan tilalla olisikin asiantuntija raateja jotka koostuisi asiakohtaisista osaajista, tiedemiehistä ja toisaalta myös ehkä ns tavallisista tallaajista. Toisaalta poliitikot lienevät jo nykyään asiantuntijoita monissakin asioissa
@MrRaitzi4 жыл бұрын
Argumentti uusiutuvasta energiasta meni aivan puihin. Mitä pidempään lykkäämme investointeja siihen, sitä halvempaa se on koska tekniikka kehittyy. Argumentti pitäisi rakentaa uusiutuva energian innovaatioihin ja niihin panostamiseen koska nyt on vielä tuottoja tarjolla.
@marttiinnanen49114 жыл бұрын
Ei ihme sillä tyyppi ei tajua pätkääkään mistä puhuu. Ruostumattoman teräksen kaivokset noin alkuunsa. Sitten, öljy loppuu 40 vuoden päästä. Öljyä on kuitenkin liuskeöljynä, palavana kivenä vielä vuosisatojen kulutuksen verran maassa. Ainut syy miksi niitä ei hyödynnetä on noin 30% kalliimpi tuotantohinta pumpattuun verrattuna.
@pikkurekku Жыл бұрын
Mitenkäs ne lainanhoitokulut? Tällä hetkellä sitä lainaa on otettu ja korot nousee. Ja vain kaksi vuotta tämän jakson jälkeen.
@kuhanrapelsin78774 жыл бұрын
Ja niin, demokratian kehitys lähtee siitä että ehdottaa itse parempaa ideaa. sen voi demokratiassa esittää täysin vapaasti ja jos idea on hyvä, se voi edetä. Mitä poliittisesti sitoutumattomaan vallankäyttäjään tulee, niin ajatus on kuolleena syntynyt. Koska jos se käyttää valtaa, silloin on intressi käyttää sitä valtaa juuri siihen mitä ko henkilö/ryhmä haluaa. Ja sen vuoksi politiikka on kunkin eturyhmän taistelua vallasta ja äänestäjä valitsee kenellä on parhaat ideat ja parasta toimintaa. Kannatuksella voi sitten rakentaa pitkäkestoista politiikkaa kuten teillä kepu&demarit voivat porissa melko pitkälti kunnanhallituksessa sanella miten homma pyörii ja miettiä vaikka vuosikymmenien päähän. Ja jos kansalaisia ei heidän toimensa miellytä voivat äänestää sellaisen puolueen/puoluejoukon valtaan joka antaa paremman ajatuksen/toteutuksen sille mitä ihmiset haluavat.
@thundron Жыл бұрын
nythän ihminen käyttää aikansa luukulta toiselle pomppimalla. jos olis perustulo jäis aikaa työnhaulle.
@annemirjami80324 жыл бұрын
Ei liity itse keskusteluun, mutta kiinnitin huomiota tuohon jatkuvaan kasvojen kosketteluun. Paha tapa, josta itse kunkin pitäisi päästä eroon etenkin näin korona-aikana.
@tapanimaki91854 жыл бұрын
Tässä nimenomaan näkyy vasemmiston suurin ongelma. Etsitään ratkaisuja miten byrokratiaa puretaan työttömiltä joilla on eniten aikaa siihen pureutua. Jos nyt ensin yritettäisiin löytää talouskasvua.
@TheEskimoto4 жыл бұрын
Voi voi....Velka pitää aina maksaa takaisin...
@py39114 жыл бұрын
Moi! Pystyin Kuuntelemaan n. 70 min ko. Kaarle jaksoa: Valitettavasti ette kohteliailla kysymyksillä pystyneet vaikuttamaan Kaarlen kapeakatseiseen ja omahyväiseen maailmakatsomukseen! Mielestäni voitaisi soveltaa vanhaa sanontaa: yksi tyhmä pystyy enemmän kysymään kun seitsemän viisasta vastaamaan! >>ei tyhmä ymmärrä, vaikka seitsemään viisasta selittää
@untofrederik4 жыл бұрын
Vastenmielisiä nuo taistolaiset. Miksi ne aina huutaa?
@jannepolittinenyoutubevaikutta4 жыл бұрын
koska mun jakso www.nuortenideat.fi/fi/ideat/2533 www.nuortenideat.fi/fi/ideat/2542/ vois käsitellä mun tossa olevia linkkejä
@zone7004 жыл бұрын
Kylläpä on varsinainen älypää vieraana.parasta komediaa pitkään aikaan
@viatonkansalainen4 жыл бұрын
"Suomessa ei ole demokratiaa vaan sosiaalidemokratiaa" - Saara Huhtasaari Suomessa suurta osaa äänestäjiä kiinnostaa vain *etuoikeudet* *ei* *oikeudet* ja tämä on se keskeinen ongelma. Koska se romahduttaa talouden ja tuhoaa yksilönvapauden ja itsemääräämisoikeuden. Kansalaiset ovat yhä riippuvaisempia valtion tuista. (Mikä juuri on poliittisen eliitin tarkoituskin) Tätä samaa etuuksien perään paasaa studioon raahattu Kaarle Hurtig. Ja vielä ihmettelee kun viranomaiset eivät ymmärrä kun palkkatyö ei kelpaa, huh. Ihmettelen, miksi Puheenaihe-kanava promotoi vihervasemmistolaisuutta, sitähän shittiä valtamedia on pullollaan. Mikään vaihtoehtomedia ei kanava tällä menolla ainakaan ole.
@leivoks4 жыл бұрын
Moi ja kiitos palautteesta Anna-Leena! Me tosiaan otamme vieraaksi henkilöitä eri poliittisista suuntauksista. Niin vihervasemmistosta kuin oikeistostakin. Jos haluat oikeistokonservatiiveille enemmän näkyvyyttä niin sen voi ajatella myös niin, että kun he tulevat ohjelmamme niin heidän viestinsä tavoittaa myös vasemmisto/cityvihreähenkistä yleisöä. Jos meillä olisi vain tietyn suunnan edustajia vieraana niin yleisökin olisi vain tiettyyn suuntaan kallellaan. Kun otamme eri suuntauksista vieraita niin yleisökin on monipuolisempaa. Vaihtoehtomedioiden haasteena on se, että ne eivät tavoita kovin hyvin erilailla ajattelevia. Näin ollen niiden ajamat ajatukset eivät saa laajempaa kannatusta, vaikka tarjoavatkin omille seuraajilleen ajateltavaa. Toivottavasti tämä avasi vähän sitä, miksi otamme eri henkisiä ihmisiä studioon.
@evankelista4 жыл бұрын
On hyvä, että kaikki pääsevät esittämään asiansa. Sensurointia/pyrkimystä poliittisen vastustajan eliminointiin esiintyy jo tarpeeksi eri kanavilla. Jos foorumia dialogin käymiseen ei ole, jotain tärkeää menetetään.
@nollatoleranssi91774 жыл бұрын
Vaihtoehtomedia on monesti eri asia kuin podcast, vaikka niissä voi olla samoja piirteitä. #puheenaihe on hyvin sisäsiisti ohjelma, mutta käsittelee monia eri aiheita. Jos puhutaan puhtaasti vaihtoehto/vastamedioista, niin niillä on selvempi agenda. Tämä taas vaikuttaa siihen, että vieraita on vaikeampaa saada lähetyksiin.
@nollatoleranssi91774 жыл бұрын
Vaihtoehtojen miettiminen nykyjärjestelmälle on oikeasti kaikki palveleva asia. Eniten tästä voi hyötyä normaalit kansalaiset.
@viatonkansalainen4 жыл бұрын
@@nollatoleranssi9177 No, minä esitin eilen Saara Huhtasaaren kanavalla kaksi vaihtoehtoa nykyjärjestelmälle: kzbin.info/www/bejne/qouxhI14ia1mias Ja kummastakin hyötyvät nimenomaan tavalliset kansalaiset.
@jannepolittinenyoutubevaikutta4 жыл бұрын
koska mun jakso www.nuortenideat.fi/fi/ideat/2533 www.nuortenideat.fi/fi/ideat/2542/