De elf boodschappen: Ik ben blij dat jij er bent Ik zie jou hoor jou voel jou Voor mij ben jij bijzonder Ik heb respect voor jou Ik hou van jou/ik zie u graag Wat je nodig hebt is belangrijk voor mij Jij kunt bij mij komen voor hulp Ik ben er voor jou, ik maak tijd voor jou Ik zorg ervoor dat je veilig bent Je kunt bij mij rusten Ik geniet van jou Tegen jezelf zeggen werkt ook😮 Dankjewel Marina en Marlies
@katiaarents93076 ай бұрын
Deze 10 boodschappen komen uit het boek "De emotioneel afwezige moeder - Herkennen en helen van emotionele verwaarlozing in je kindertijd" van Jasmin Lee Cori. Absoluut een boek om te lezen wanneer je je in deze kwestie verdiepen wil. 💯 ⚘️
@marijkeharsevoort80546 ай бұрын
Dank je wel, Marlies. Ik heb meerdere gesprekken met Marina Riemslagh gezien en beluisterd. Dit was het mooiste gesprek❣️
@erikavisser16676 ай бұрын
Wat een prachtig interview! Dank jullie wel voor dit inspirerende en enthousiaste gesprek over een onderwerp wat zo pijnlijk kan zijn!
@FransKoster-h1j6 ай бұрын
Je flikt t weer marlies! Ik zat als een hoorspel aan het gesprek gekluisterd..merci beaucoup... ben je zeer dankbaar😗
@margreetdoodeman14416 ай бұрын
Meestal luister ik via Spotify. Nu ging ik kijken en dat is in dit geval wel een plus. Het enthousiasme van Marina en hoe het aankomt bij Marlies die het allemaal indrinkt, mooi om te zien. Heb nog wel een aanmerking, uit ervaring weet ik dat het niet zo is dat 1 methode voor allen werkt. Marina zegt bijv dat als je links/rechts oefeningen doet dyslexie oplost. Dyslexie is een vorm van neurodiversiteit. Ik ben neurodivers, kan je niet vertellen hoeveel oefeningen ik ben gaan doen, verschillende methodes. Dyslexie kan meerdere oorzaken hebben. Er is nog te weinig bekend over neurodiversiteit. Net als wat Marina vertelt over tweelingen. Ook in die zin hebben we nog veel te leren. Overigens vind ik Marina totaal niet dogmatisch overkomen. Integendeel, mooie open vrouw.
@MrJ0hanh6 ай бұрын
Mijn beleving: Met Live The Connection (de methode van Marina) gaat het erom of je in stress bent of niet. Of je last hebt van jouzelf of de buitenwereld of niet. Dyslexie is, wat mij betreft, geen neurodiversiteit. Het is stress op taal. Het omzetten van woorden in jouw brein. Dit kan inderdaad meerdere oorzaken hebben. Maar zodra je de last voor jezelf ervan wegneemt, zijn woorden geen probleem meer dus valt de dyslexie weg... Het verwerken van woorden / zinnen gaat dan vanzelf.
@margreetdoodeman14416 ай бұрын
@@MrJ0hanh fijn een expert in de reacties!
@patriciasmit44366 ай бұрын
Thanx Marlies, erg waardevol ❤
@GKinCdA4 ай бұрын
Dank je Marlies voor een inzichtelijk gesprek met Marina.
@PimVree6 ай бұрын
Heel fijn deze aandacht voor dit belangrijke onderwerp.
@Mar1081086 ай бұрын
Prachtig. Mooi ook dat het trauma van 'alleengeboren worden' aan bod komt. Ik ben de alleengeborene van een drieling weet ik pas sinds kort. Dat hakt er vreselijk in qua het niet meer verwachten van wederkerigheid in een partnerrelatie. Dank voor de aandacht daarvoor
@MrJ0hanh6 ай бұрын
Alle goeds hiermee! Hopelijk weet je dit te veranderen op impulsniveau... zodat je automatisch (dus als vanzelfsprekend) een partnerrelatie aantrekt waarin je wederkerigheid ervaart.
@Mar1081086 ай бұрын
Dank je :) Ik ben er inmiddels weer op een nog meer diepgaande manier mee bezig. Heb je er zelf ervaring mee?
@MrJ0hanh6 ай бұрын
@@Mar108108 Ja, mijn tweelingbroer is 8 dagen na geboorte overleden. Daarnaast had ik nog broertjes en zusjes in de baarmoeder.
@Mar1081086 ай бұрын
@@MrJ0hanh.. intens...
@jacobavalkenburg93086 ай бұрын
Hoe kun je missen wat je nooit hebt gekend?
@carlabuysman59856 ай бұрын
Prachtig waardevol gesprek. Ik ben een alleen geboren helft van een tweeling. Mijn moeder kreeg een miskraam rond de drie maanden, de Arts dacht dat mijn moeder weer aansterkend kon doorgaan met haar leven, ze vertelde de Arts dat ze zich nog zwanger voelde en dat klopte want ik zat nog bij haar in de baarmoeder. Bij dit gesprek voelde ik dat daar nog veel verdriet is wat gezien wilde worden. Daarna heb ik nog en traumatische ervaring gehad. Nu vindt ik het niet verwonderlijk dat het een negatieve invloed heeft gehad op mijn relaties. En ga er alles aan doen om dat te doorvoeren en te verwerken. DANK VOOR DIT INGRIJPENDE GESPREK. ❤
@MrJ0hanh6 ай бұрын
Wauw, wat een bewustwording. Alle goeds!
@geertvandewalle73686 ай бұрын
Mooi, heel veel succes met alles wat je onderneemt om dit te helen
@jacobavalkenburg93086 ай бұрын
Vind ik is nooit met een t 😵💫
@biek28186 ай бұрын
Mooi verhaal. Maar wat nu?
@PimVree6 ай бұрын
@@jacobavalkenburg9308 ook een trauma opgedaan?
@judithvanaperen81106 ай бұрын
Ik heb inmiddels al veel ervaring met Live the Connection... nu ging deze podcast voornamelijk over het fenomeen hechting en dat komt soms wat zweverig over. Echter, Live The Connection is zóveel méér... het begint bij Jezelf ontstressen in minder dan vijf minuten, een proces waarmee je de stress van specifieke situaties af kunt halen. Maar je kunt er ook je kernovertuigingen (de filters waardoor je naar jezelf en de rest van de wereld kijkt) in de behulpzame stand zetten, relaties ontstressen, familiepatronen en zelfsabotages oplossen, en nog zo ontzettend veel meer... en al die processen zijn wetenschappelijk onderbouwd. Marina claimt niet dat ze het zelf heeft uitgevonden: het was er allemaal al. Ze heeft het beste uit allerlei methodes gehaald met één belangrijke toevoeging: het contracteren van je onderbewuste, op de meest effectieve en liefdevolle manier, zodat het beter beklijft.
@marjanhemme39646 ай бұрын
Heel waardevol gesprek, mooi❤
@margotschlosser64902 ай бұрын
Geweldig. Dank dank dank.
@alfreddaniels38176 ай бұрын
Goed gesprek en belangrijk onderwerp. Maar brengt mij wel wat verwarring. Hechting - onthechting. Ik hou van jou - God houdt van jou. Het verhaal van de tweelingen is schokkend nieuws voor mij, maar het verliezen van geliefden, familie en vrienden door de dood is een universele menselijke ervaring. En was vroeger nog veel vaker op jonge leeftijd ervaren.
@christiaandhooghe6 ай бұрын
Wat een inspirerende dame.
@Isa-jr9en5 ай бұрын
Geweldig💐💐💐💐💐
@marijvandelouw31686 ай бұрын
Dank jullie wel ❤❤
@janbeerlink57506 ай бұрын
Mooi gesprek.."Mama" van Ina Müller is een passend liedje hierbij. ❤
@ChrisV19776 ай бұрын
Een echo bij een ongeboren kind is heel stressend en gevaarlijk voor het ongeboren kind. Dat is bij de meeste mensen en artsen niet bekend.
@elineeugenie52246 ай бұрын
Geweldig ❤
@ChrisV19776 ай бұрын
De Germaanse maakt dit nog specifieker.
@MrJ0hanh6 ай бұрын
De Germaanse is een hele goede leidraad inderdaad. Alleen je verandert hiermee niet de onderbewuste, automatische impulsen. Met de tools van Marina kan dit wel. Programma's, trauma en conflicten die je ontdekt.. kan je tot op impulsniveau aansturen. Je kan lichaamsreacties bijstellen.
@ChrisV19776 ай бұрын
Ja het is zeker een instrument wat je kunt gebruiken daarvoor. Ik ga ermee aan de slag.
@blender11886 ай бұрын
Hechtingsproblemen zijn ook vaak de oorzaak van focal dystonia (muziek kramp).
@gerretjevermeerssen44526 ай бұрын
Doet me ook denken aan de Donna Eden methode.
@safsult6 ай бұрын
Ik zie deze mevrouw voor t eerst ,heel waardevol wat zij vertelt. Ik vraag me af dan hoe zij heeft ervaren ,al de maatregelen van de C periode dat juist gebaseerd was op geen lichamelijk contact. Dat is dan trauma op trauma.....!Hoe komen wij daar uit ?
@neva.27646 ай бұрын
Door het niet te dragen als een zelfgekozen label. Ik denk dat dat stap 1 is. In deze tijd zijn er verschillende opties om trauma relatief snel en efficiënt/permanent te verwerken. Het tijdperk van jarenlange gesprekstherapie op de bank is stilaan voorbij. Zoals steeds dient de focus niet te liggen op het trauma maar op de manier waarop je ermee omgaat. Je perceptie is ook cruciaal. Als je je ervaringen beschouwt als een Mount Everest dan wordt heling al per definitie quasi onoverkomelijk. Als je het beschouwt als kansen voor "soul growth" dan liggen de zaken al iets anders.
@MrJ0hanh6 ай бұрын
Ik heb ervaring met corona in combinatie met de methode van Marina. Zal ik hierover schrijven want ik kan mij voorstellen dat je hier niet op zit te wachten. Je vraagt naar hoe Marina het heeft ervaren namelijk.
@geertvandewalle73686 ай бұрын
Die maatregelen waren er in ieder geval niet om ons vooruit te helpen als mens. Er is dus nog heel veel helingwerk aan de winkel.
@rul45226 ай бұрын
Concreet is het volgende: Gabor Maté heeft een boek geschreven dat precies hier over gaat, The Myth of Normal, Trauma, Ilness & Healing in a toxic Culture. Gabor is 80 nu en is arts geweest in Vancouver, Canada. Lees zijn biografie maar. Gabor is in 30 talen vertaald, dus ook in het Nederlands.
@artynegelen7866 ай бұрын
Voeg hieraan toe de volgende personen: Peter Levine, Stephen Porges en Bessel van der Kolk.
@rul45226 ай бұрын
@@artynegelen786 jazeker, ik zie ze op KZbin!🙏
@artynegelen7866 ай бұрын
@@rul4522 De dag dat we met z'n allen het lichaam terug verbinden met het denken, kortom leren het zenuwstelsel te reguleren, is de dag dat alle ongein in de wereld stopt. Feeling is healing, zowel individueel als collectief. 🙏
@rul45226 ай бұрын
@@artynegelen786 het denken brengt ons in de grootste problemen…..
@artynegelen7866 ай бұрын
@@rul4522 Denken heeft in zoverre een belangrijke functie dat je je weg naar de supermarkt weet te vinden. Voor de rest ben ik het volledig met je eens en wanneer mensen zich hiervan gewaarworden zullen ze versteld staan.
@valeriekoolemansbeijnen18343 ай бұрын
❤❤❤
@Miriewoud6 ай бұрын
Verschil tussen herkennen en erkennen is een ethisch groeiproces.
@MrJ0hanh6 ай бұрын
Inderdaad! Mooi! Ik weet niet of je hier op zit te wachten... Ik deel het alsnog mocht je hier iets aan hebben (zo niet laat het). Voor mij komt dit over als: Iets herkennen is als 'iets weten' en daar 'kennis van hebben'.... 'weten dat iets zo moet'... maar niet perse zo doen. Weten dat het beter is om te stoppen met roken, slecht eten, binge-watchen (netflix'en)... Iets erkennen gaat verder... Dan is dit op 'impulsniveau' geïntegreerd. Het voelt dan niet goed om te roken, om slecht te eten of om te binge-watchen. Het is meer vanzelfsprekend om dit niet te doen! Hetzelfde geldt voor hechtingsimpulsen en gedrag.
@Iris-ic7lz6 ай бұрын
Dit kan ook met NEI -therapie. Zelfde principes
@judithvanaperen81106 ай бұрын
Ik heb met beide ervaring. Het grote verschil met NEI - en veel andere methodes - is, dat je bij LTC een contract sluit met het onderbewuste. Dat beklijft beter ;-) En dat lukt ook alleen maar als dat in het belang van alles en iedereen is. Door te spiertesten (zowel bij NEI als bij LTC een veelgebruikte tool) weet je dat het klopt!
@b256716 ай бұрын
Interessant, maar ik heb hamer en zie nagels vibes. Bedankt voor het gesprek.
@DeNieuweWereldTV6 ай бұрын
Hamer en zie nagels vibes?
@b256716 ай бұрын
@@DeNieuweWereldTV vijzen lijm pen-gat revetten krammen nieten lassen solderen bout-moer tand-groef naaien breien... Maar inderdaad constructieleer is belangrijk en we staan op de schouders van reuzen. Dit is een geweldig kanaal.
@neva.27646 ай бұрын
@@b25671Ik krijg bijna een Paul Van Ostaijen vibe 😃
@Gydjulind6 ай бұрын
Bedoel je dat je spijkers met koppen wilt slaan? M.a.w. mooie theorie, maar wat nu verder?
@b256716 ай бұрын
@@Gydjulind De metafoor is: "Wanneer iemand een hamer heeft wordt alles een nagel".
@jokevandijk48676 ай бұрын
Ik doe The Work van Byron Katie. Eenvoudiger, duidelijker, bruikbaar voor elke stressvolle sitatie en buitengewoon effectief.
@MrJ0hanh6 ай бұрын
Ik ken 'The Work' van Katie ook. Het is inderdaad simpel en bruikbaar. Alleen dringt het niet tot op impulsniveau door omdat het onderbewuste niet direct wordt aangesproken. Met de methode van Marina kan dit wel. Ik besteed liever iets meer tijd met deze methode om iets 'permanent' op te lossen, dan dat ik gelijkaardige situaties aantrek en opnieuw de technieken van Katie moet toepassen.
@Gydjulind6 ай бұрын
@@MrJ0hanh precies wat ik ook wilde zeggen. Byron Katie werkt niet met het onderbewuste. Heb het zelf ook een poosje gedaan, maar het beklijft niet op de lange duur.
@marga16136 ай бұрын
Dit herprogrammeren van (onbewuste) overtuigingen is precies het geen we doen in regressie en relatietherapie.
@MrJ0hanh6 ай бұрын
Wat voor regressie en relatietherapie?
@karinv11286 ай бұрын
Als (opnieuw) hechten zo simpel was....
@Annbosman6 ай бұрын
of misschien wel niet de bedoeling is..
@ShulaBird6 ай бұрын
@@Annbosman Daar ben je zelf bij, dat is een keuze
@MrJ0hanh6 ай бұрын
Binnen 30 minuten werd ik opnieuw gehecht aan mijn overleden tweelingbroer. Mijn leven veranderde daarna totaal. Het kan.. het is alleen een kwestie van hiervoor kiezen en doen.
@anjanuij35266 ай бұрын
Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. En een jaartraject op deze weg kost je 3300 euro.
@ellystienen18626 ай бұрын
Hoe dat zo? Ik ben hier al jaren mee bezig, gewoon door lezen, luisteren, praten met anderen en vooral veel zelfreflecteren. Heeft mij enorme veel tijd, maar geen euro gekost. Dus jammer om het concept af te wijzen omdat sommige mensen geld vragen om iemand hierin te begeleiden.
@MrJ0hanh6 ай бұрын
Heb je gezien dat er ook sociaal tarief is? Dan betaal je de helft. De tools en kennis die je opdoet in workshops kan je ook levenslang gebruiken. Je leert je eigen impulsen bijstellen. Jezelf helen. Dit bespaart je weer op coaching/ therapie sessies.
@Gydjulind6 ай бұрын
Wat wil je met die opmerking zeggen? Is het een oordeel?
@suus7896 ай бұрын
Kan het niet helemaal volgen nogal warrig .... wat moeder allemaal zou moeten zeggen tegen haar kinderen gebeurd in de praktijk niet zo,houden van moet je tonen hoeft niet speciaal gezegd worden komt geforceerd over
@ShulaBird6 ай бұрын
De 11 zinnen die in het gesprek benoemd worden, worden in een specifiek proces gebruikt en in het onderbewuste geprogrammeerd. Het onderbewuste registreert het als werkelijk door de ander uitgesproken en gemeend - o.a. de moeder - Zo ontstaat alsnog veilige hechting