No video

Despre protecţia solară şi reguli esenţiale de aplicare

  Рет қаралды 6,850

Ce se întâmplă, doctore?

Ce se întâmplă, doctore?

5 жыл бұрын

Pare a fi o lecţie pe care am învăţat-o pe de rost: fotoprotecţia, nelipsită când ne expunem la soare. Chiar dacă auzim din ce în ce mai des acest lucru, acest aspect trebuie să facă parte din rutina noastră zilnică şi nu doar în teorie, ci şi în practică, pentru că statistic vorbind stăm foarte prost la acest capitol. Mai exact, doar 5% dintre români folosesc factorul de protecţie pe toată perioada anului. Am stat de vorbă cu Dr. Amalia Anghel, Medic Primar Dermatovenerologie, alături de care am vorbit despre greşelile pe care le facem când vorbim de fotoprotecţie, dar şi reguli esenţiale de aplicare.
Regulile de aplicare a fotoprotecţiei
Expunerea la soare reprezintă un real pericol şi, deşi în teorie fotoprotecţia trebuie aplicată pe toată suprafaţa corpului, există câteva zone pe care le neglijăm sau de care nu conştientizăm că ar putea fi afectate, cum ar fi palmele sau plantele (n.r.-tălpile).
”Trebuie să începem să aplicăm această fotoprotecţie şi să respectăm regulile generale: să nu ne expunem exagerat la soare, să aplicăm fotoprotecţia pe toată suprafaţa corpului, cu reaplicare la 2-3 ore sau la indicaţia producătorului şi după ce ieşim din piscină, din mare, va trebui reaplicată. Mai mult decât atât, înainte de a ne expune la soare, toate aceste creme, spray-uri, uleiuri trebuie aplicate cu 30 de minute”, explică specialistul dermatolog.
Pe piaţă găsim creme cu SPF 10, 30 şi 50+, dar care este diferenţa dintre aceste valori şi ce ar trebui să achiziţionăm pentru o protejare eficientă?
”Pentru mine singurul factor este 50 pentru că acesta îmi traduce procentual capacitatea de filtrare a radiaţiilor ultraviolete. Media de captare pentru factorul 50 este de 95%-97%, adică un procent destul de mare dintre radiaţii şi suntem protejaţi aproximativ 100%, pentru o perioadă mai lungă de timp care descreşte pe măsură ce trec acele 2-3 ore când trebuie reaplicat. Prin urmare, pentru un factor de 10, protecţia este aproape inexistentă”, ne spune Dr. Amalia Anghel. Mai multe detalii aici- bit.ly/2M0tRI8
Website: www.csid.ro
Facebook - bit.ly/2WpKjVp
Instagram - bit.ly/2S95ZWy
Twitter - bit.ly/2UoxeK8
Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: bit.ly/2tiCWl3

Пікірлер: 6
@simon2208
@simon2208 4 жыл бұрын
Foarte util , si important , desii unora nu li se pare o necesitate ! dar mai mult de 80% imbatranirea prematura ,pete , riduri sunt datorita sau din cauza expuneri uva ! dintr-un "skin care routin" spf-ul mi se pare cel mai important pas! marea majoritate evita spf-ul din cauza acelui "white cast" lasat de un spf mineral , sa mentionam si faptul ca exista spf-uri chimice si minerale eu personal le prefer pe cele minerale , cu oxid de zinc sau oxid de titaniu !
@dorinaciocea6293
@dorinaciocea6293 5 жыл бұрын
Felicitari pt emisiune!
@CeSeIntamplaDoctoreOficial
@CeSeIntamplaDoctoreOficial 5 жыл бұрын
Mulțumim!
@mihaelavatafu9144
@mihaelavatafu9144 2 жыл бұрын
Doamna Doctor eu am rozacee urmez tratament cu metronidazol gel sunt la început...inca am mancarimi si usturimi ce crema de protectie trebuie sa folosesc sa nu o aleg pe cea care poate să-mi facă mai rău va mulțumesc
Dr. Mihaela Bilic: despre hormoni la menopauză
33:16
Ce se întâmplă, doctore?
Рет қаралды 418 М.
Dr. Alina Miscoci, despre riscuri și protecție solară
13:48
La Măruță
Рет қаралды 3,6 М.
Это реально работает?!
00:33
БРУНО
Рет қаралды 4,3 МЛН
Despre depresie
19:03
Clinica Nice
Рет қаралды 586
Dr. Mihaela Bilic: cele mai bune sfaturi de slăbire
39:24
Ce se întâmplă, doctore?
Рет қаралды 169 М.
Cum aplicăm corect serul pentru față
14:02
Teleradio Moldova
Рет қаралды 2,6 М.
Cremele cu SPF: utile sau periculoase?
3:09
DOC | Dr. Oana Cuzino
Рет қаралды 8 М.
Cum se face: aplicare răşină epoxidică pardoseală - www.casacd.ro
5:05
Epuizare mintala / psiho-emotionala: semne, cauze si solutii
56:25
Doctor Mihail
Рет қаралды 249 М.
Cum restabilim echilibrul interior - Vistiana Long, psihoterapeut
28:39
Realizator Mirela Vasadi Blasius
Рет қаралды 57 М.
PETELE PIGMENTARE | Cum scapam de ele? UPDATE 2021
9:42
Elena D
Рет қаралды 33 М.
Это реально работает?!
00:33
БРУНО
Рет қаралды 4,3 МЛН