çok yararlı bi bölüm olmuş. bugün internetten bağımsız, ne bi mülkiyet, ne bi cinsellik, ne de emek düşünülebilir noktada. internet, bu konuları kendisinden bağımsız düşünülemez kılmakla kendisi dışındaki varlıklarını bastırmayı başardı. şu free speech gibi tamamen internette semptom haline gelmiş sağcı dualarının da bundan kaynaklandığını düşünüyorum. her şeyi en yanlış şekilde konuşabilmek istiyoruz, çünkü sosyal medya tam da o yapılsın diye orda; kendisi dışındakini bastırabilmek için kendi ölçeğinde bi aptallığa-müsaade düzlemi var ediyor. teşekkürler makaleleri bizimle de paylaştığın için ^^
@sarcingene2978 Жыл бұрын
Piksel Kültürü...gözün içinden giren her imajsal-renk gurubu beyinde bir duygulanım yaratır...deneyimlenen budur dünyada fakat daha önce doğadan direk olarak aldığımız bu renkleri şimdi piksellerden özgürlüğe mahkum olarak alıyoruz. Kacınılmaz olarak duygulanımlanmanın zorunluluğu kapitalizm tarafından bir kâr etme durumuna dönüşmüştür. Eskiden(ilkel zamanlarda) bizim hayatta kalmamızı sağlayan ilkel duygular, şimdi İktisadî ve hesaplanabilir bir teknik birime dönüşmüştür.
@sarcingene2978 Жыл бұрын
...insanoğlu sandığımızdan daha salak olabilir, piksellere bile inanabiliyor, şuda eklenebilir... insan düşünen tek canlı diyen insanlar bence şunu söylese daha doğru olur. İnsan düşünmeye çalışan ve pek te bunu beceremeyen tek canlıdır...
@muhammedtaylan4684 Жыл бұрын
Sanal gerçeklik gözlüğüyle izlemenin verdiği keyif (!)
@carrootjazz Жыл бұрын
yeni vidyo gelmiş teşekkürler usta. iyi akşamlar.
@sentezfikir Жыл бұрын
ben teşekkür ederim, iyi dinlemeler dostum.
@yahya5917 Жыл бұрын
Hemen snaptube ile indirip izliyicegim seviliyorsun abicim
@yepisyeniturkiye Жыл бұрын
Abi dikkat ekonomisi, surveillance kapitalizmi mevzularını seninle oturup konuşmalıyız
@CagatayTuranYldrm Жыл бұрын
emeğinize sağlık. deleuze ve guattari hakkında video yapmayı düşünüyor musunuz? bir videoda negri, lazzarato ve hardt bağlamında maddi emek ve maddi olmayan emek konusunu işleyebileceğinizi belirtmiştiniz. Bu konuda video yapmayı hala düşünüyorsanız bu konu vesilesiyle belki bu üçlüyü de açıklayacak şekilde videoyu biraz daha geniş tutabilirseniz daha faydalı olabilir. Tabiki bu kişiler ( deleuze ve guattari de dahil) ve fikirleri üzerine video yapmayı düşünüyorsanız ve vaktiniz varsa.
@sentezfikir Жыл бұрын
Sanırım duygulanımsal emek ile ilgili bir içerik yapabileceğimi söylemiştim bu isimler etrafında, ama bir türlü dahil edemedim programa... Sırada Silvia Federici ve Nancy Fraser ağırlıklı bi anti-kapitalist feminizm içeriği var. Deleuze ve Guattari içinse konuşacak kadar yetkin hissetmiyorum kendimi henüz, ama bi ara umarım duygulanımsal emeği yapacağım. Sağ olun yorum için.
@CagatayTuranYldrm Жыл бұрын
@@sentezfikir ben de geri dönüş için teşekkür ederim. gelecek videoları takip edeceğim. iyi günler.
@EmirArda_04 Жыл бұрын
genel olarak teknoloji konusunda Zerzan hakkında ne düşünüyorsun, bu konuda önemli fikirleri var bence
@sentezfikir Жыл бұрын
Zerzan bu konular hakkında akıl yürütmüş sayısız isimden sadece biri. Kendisinin görüşlerine hakim değilim ancak biraz göz attığımda pek orijinal şeyler bulmamıştım. Anarko-ilkeciliğin yerinde yorumları olsa da bu yaklaşımlar pek gerçekçi yol sunamayan, teknolojiyi ve insanı tek boyutlu ele alan, konuşarak haklı çıkmak dışında pek işe yaramayan yapıdalar. İlgilenmiyorum yani. Edit: Bir de Zerzan gibi yazarların okurları gördüğüm kadarıyla oldukları yerde sayıyorlar ve gençlik heyecanlarıyla başka bir şeyden söz edemez oluyorlar. Zerzan okunmalı mı, neden olmasın, ama yola devam etmek şartıyla. Aksi takdirde Stirneci tiplerin kaderini paylaşıyorlar.
@mazo1772 Жыл бұрын
oo yeni video gelmiş. hemen yemek sipariş edeyim yanında iyi gider.
@sentezfikir Жыл бұрын
SENTEZFİKİR30 koduyla sipariş et ve indirimi yakala!
@rednaxela9453 Жыл бұрын
Caner Özyurtlu sana benziyor, kendisine telif atıp kanalını kapattırabilirsin.