41 yaşında, evde, sınav kaygısı olmadan, sırf merak ettiğim ve keyif aldığım için ders dinliyorum. Şunu söyleyebilirm: sınav öğrenmeye engeldir. Net.
@hey74724 жыл бұрын
hocam kapaktan sizi walter white sandim valla
@gulayaydn40543 жыл бұрын
VALLAHA DE
@ahmetalperyuksel48002 жыл бұрын
Harbi benziyormuş asjdjsjsjdjd
@3.abdulhamid Жыл бұрын
valla heisenberg diye açtım videoyu
@serafettinardc5626 Жыл бұрын
😂
@almanduku90438 ай бұрын
😂😂
@tuseman1354 Жыл бұрын
Modern fizik dersimizde slayt okuyup geçen ve olayları doğru düzgün olayı anlatmayan, bir şekilde doç olmuş hocama izletmek isteyeceğim bir video. Teşekkürler.
@dcandcn68152 ай бұрын
Herkesin iyi anlatma yeteneği olmayabilir. " Bir şekilde doçent olmuş" demek çok hoş değil sırf bu nedenle. Doçent olurken iyi ders anlatmak gibi bir gereklilik yok. Sadece iki yıl ders vermiş olmak gerekiyor.
@tuseman13542 ай бұрын
@@dcandcn6815 Haklısınız, herkes iyi anlatma yeteneğine sahip olmayabilir fakat benim burada kastım verdiği dersi ve akademisyenlik işini pek de umursamayıp ayın 15'ini bekleyen tarzda biriydi. Akademik başarı ve ders verme gibi iki ana konuda da başarısız biri için "bir şekilde doçent olmuş" ifadesi kullanabilirim. Zira ben hakkı ile olduğunu düşünmüyorum kendisinin.
@selcukatay15 күн бұрын
Konuyla sadece amatörce bir ilgim olduğu halde dersinizi sonuna kadar dinledim ve çok keyif aldım. Çok teşekkür ederim.
@feşTR-813 жыл бұрын
Doğan Bey, defaatle size teşekkür ederim. Türk dili ve edebiyatı öğretmeniyim. Fizik ve matematik alanları dikkatimi çeker her zaman. Sizler gibi hocaların sayesinde bilgiye ulaşmak çok kolay oldu. Saygılarımı sunarım.
@DoganErbahar3 жыл бұрын
Çok teşekkürler
@MuammerZe15 күн бұрын
Mit’nin içeriklerini zevkle izlerdim. Türkçe fizik içeriği böyle güzel anlatımla yok denecek kadar az. Bunu çok beğendim. Teşekkürler
@tritonhobidunyas45283 жыл бұрын
Okulu neden sevemediğimi anladım. Mezun bir makine mühendisiyim ama dersleri böyle hocalarımız anlatsa daha erken mezun olur zevkle dinlerdim.
@omerfarukylmaz222 жыл бұрын
Konu belki de hocandan ziyade zamanında motive olamamandan da kaynaklanıyor olabilir.
@Deepdownndirty8 ай бұрын
@@omerfarukylmaz22neyin peşindesin koçero?
@alperenfelek4 жыл бұрын
İst. Medeniyet Üni. Elektrik-Elektronik Müh. öğrencisiyim. Sınıf çalışmalarıma hasret kaldığımız bu günlerde ilaç gibi geldi, sınıftaymış gibi zevk alarak dinledim. Harika bir iş hocam çok teşekkürler paylaşımınız için.
@Sinekyamaha6 ай бұрын
Lisansımın ilk yılı bazı fizik derslerini sizden almıştım. Derslerinizden çok keyif alıyordum. Lisansı bitirip Türkiyenin en iyi şirketlerinden birinde işe başladıktan kısa bir süre sonra istifa edip amerikaya geldim şimdi burda tamircilik yapıyorum:) birazdan musluk değiştireceğim :)
@mrsoskii6 ай бұрын
25 yaşındayım Lise’de sözel okumuştum fakat küçüklüğümden beri fiziğe hep merakım vardı. Belgesel izlemekten çocukluğumda yeri bambaşkaydı fakat matematiği hiç sevmezdim. Anlamsız gelirdi. O zamanlar birisi çıkıp Matematiğin bir iletişim dili olduğunu ve trigonometrinin gemi kaptanları için şart olduğu gibi bir örneği somut olarak gösterseydi kesinlikle sözelci olmazdım. Sizin sayenizde bu yaşımdan sonra fizik öğreniyorum iyi ki varsınız. Gerçekleştiremediğim potansiyelimi farkettim.
@aeronaut338 ай бұрын
Bir öğretmen için bildiğini aktarabilmek, bir konuyu bilmek kadar önemli. Teknik bölümlerde okuyan arkadaşlar eminim bilgiyi aktarmakta zorlanan hocalarla çokça karşılaşmıştır. Öğrencileriniz sizin gibi sözel yetenekleri de üst düzeyde olan, öğretme konusunda çok başarılı bir öğretim görevlisine sahip oldukları için ne kadar şanslı olduklarının farkındadırlar umarım. Başarılar diliyorum.
@DoganErbahar8 ай бұрын
Çok teşekkür ederim
@alicengiz5267 ай бұрын
3 cisim problemi videosundan sonra kendimi modern fizik izlerken buldum. 😊 40 yaşımdan sonra fizik mi okusam acaba dedim. Hocam öyle zevkli anlatiyor👏
@hakanegne4 жыл бұрын
Derse direk 12:00 dan başlayabilirsiniz.
@belonay46943 жыл бұрын
Bu yorumu arıyordum 😆
@milena-fq3ne3 жыл бұрын
allah razı olsun
@alaraberberoglu41623 жыл бұрын
Sağ olasın
@turkogluhakan3 жыл бұрын
Direkt olacak
@aleynaoz25682 жыл бұрын
@@turkogluhakan sözelciler gelmeden sdhfosıdf
@talhatasdemir7 ай бұрын
Müthissiniz sayın hocam, Türkiye'deki birçok akademisyenin kendine ve bilgisine güvenmediği için derslerinde ses kaydı bile aldırmadığı bir düzende anlaşılır bir ders videosu kaydı oluşturmuşsınuz. Alan bilginizin üst düzey olduğu, verdiğiniz basitleştirilmiş örneklerden bile belli Abone oldum, bildirimleri açtım. Videoların devamını bekliyorum dört gözle. Saygılar.
@murgunatagen25678 ай бұрын
harvarddan sandel’i, stanforddan sapolsky’yi dil bariyerinden dolayi dinleyemeyenler icin acligini giderebilecekleri bu tur icerklerin cogalmasini umuyorum. turkce video kaynak yok denecek kadar az. felsefe ve biyolojide birileri feyz alsa da anadilimizde dinlesek. enerjiniz hic bitmesin hocam.
@kayakayaoglu95646 ай бұрын
Yaş 53 ders dinliyorum. Hiç bir şey öğrenemesemde yada çok şey öğrensemde bir işe yaramayacak. O halde neden izliyorum?????? Anlatmayı, öğretmeyi öğreniyorum. Hocam anlatım kabiliyetiniz mükemmel. Ve detaylı. Emeğinize sağlık.
@batuhanergun2525 Жыл бұрын
Hocam keske butun hocalar boyle sizin gibi yapsa .Bilgiye ulasim hakki herkese ait olmali bence .Ve boylece ogrenciler de farkli bakis acilarindan veya farkli anlatim tarzlariyla istedigi dersleri dinleyebilir .
@dolores117533 жыл бұрын
Basitleştirilmiş ve tarihsel olarak bağlantılar kurarak teorik bir fizik dersi aldım sayenizde ve çok teşekkür ederim. Genelde fizik dersleri alırken aklıma takılan backround soruların neredeyse hepsine sizin bağlantılarınız sayesinde cevap bularak dersi dinledim. Ben zaten bu anlatma yetisine sahip olmayan insanların kendilerinin de mevzuyu pek içselleştirdiklerini düşünmüyorum. Bu bir şeyi 5 yaşındaki çocuğa anlatabiliyorsanız o zaman öğrenmişssinizdir konusu. Eminim ne dediğimi anlıyorsunuz. Sizin gibi bi fizikçi görmek beni çok mutlu etti. Sanıyorum bütün derslerinizi dinleyeceğim. Emeğiniz ve sabrınız için teşekkür ederim.
@DoganErbahar3 жыл бұрын
Çok teşekkürler güzel sözleriniz için
@optokuplor03 ай бұрын
Doğan hocam lise öğrencisiyim bu sene sınav senem hedefimde hem mühendis hem fizikçi olmak var. Sizi izlediğimde fiziği çok daha fazla sevdim. Teşekkürler.
@mustafacelik41659 ай бұрын
allah razı olsun hocam bu derslerın devamı gelsın lutfen cok fydalı oldular
@KWHKTR7 ай бұрын
Fizikle alakam yok oturdum 1 saat dinledim, keşkke sizin gibi hocalarımız olsaydı
@schrodingerinkedisi11708 ай бұрын
Ben Tıp fakültesi mezunuyum. İhtisas yaptım, cerrah oldum. Lisede içimde kalan fizik aşkı beni bu videoya getirdi. Hocanın bir çok videosunu izledim.
@dilarat39278 ай бұрын
Bu kadar aynı düşünüyor olamayız😅
@Yaseröz-t1k7 ай бұрын
hehe ben de beyin cerrahıyım . Aynı sebeplerden burdayım keyif alıyorum fizik ögrenmekten ve sonrasında düsünmekten.. Hocaya saygılarımı sunarim.
@colakornn2 ай бұрын
universiteyi bitireli yillar oldu, izlerken yeniden universiteye baslayip ilk dersteyim gibi hissettim. Saygilar hocam...
@burakderici_8 ай бұрын
HİÇBİR ŞEY ANLAMIYORUM AMA DİNLEMEKTEN İNANILMAZ KEYİF ALIYORUM.
@nyannyan94228 ай бұрын
Aslında anlıyorsun
@msalperen13 ай бұрын
@@nyannyan9422 Mesela ben tamamen sezgisel olarak anlıyorum. Klasik Fizikteki doğrusal denklemlerden başlayarak onlardaki varsayımları genişletiyor, onu da kapsayan bambaşka bir Matematiksel modele indirgiyor sonunda. Ama nasıl yaptı dersen benim bunu tam kavramam bir senemi alır.
@ddfd75433 жыл бұрын
Çok keyifli bir dersti ağzınıza sağlık hocam. Çoğu şey bana yabancı geldi ama bu yabancılık sadece fizik okuma isteğimi pekiştirdi. Keşke her dersi izleyebilseydik ama yine de teşekkürler :)))
@cemyildiz78426 ай бұрын
45 yaşındayım, oturduğum yerde derslere girebiliyorum. Hem de hoca konusunda şanslıyım. Bu dersi tekrar izleyip bu sefer notlar alacağım. Vize ve final sınavlarına da girebilsem tam olacaktı.
@cagrserdar30634 жыл бұрын
Hocam ağzınıza saglık ♥️ Makine Mühendisliği okuduğum için modern fizik dersi almıyorum ama ilgim olduğu için buradan sizi izlemeye karar verdim pişman da olmadim. Teşekkür ederim emeğiniz için 🙏🏻
@gozelmurat3 ай бұрын
hobi olarak izliyorum hocam, emeğinize sağlık, teşekkürler, iyi çalışmalar
@agir_fotonlar3 ай бұрын
İçimde bir yağmur sonbahardan çalınmış. Birkaç eylül bir de sen senelerin ardında. Yeniden mebdeimize döndük.
@alperenozyuksel59924 жыл бұрын
Hocam çok teşekkürler ben üniversiteye hazırlanıyorum, fiziğe aşığım. Boş vaktimde dersinizi soluksuz izledim. Arkadaşların daha newtonun hareket kanunlarını bilmemesi gerçekten üzdü beni.
@alperenozyuksel59924 жыл бұрын
@@hamdikeklik temelin nasıl?
@alperenozyuksel59924 жыл бұрын
@@hamdikeklik kardeşim sana Ertan Sinan Şahin önerebilirim kendisi odtü fizik yüksek lisans mezunu okumaya devam ediyor sanırım ama dersleri ücretli. Kendim daha önce umut öncül gibi youtube kanallarından verim alamadım.
@emrecaglar5674 Жыл бұрын
yapmaaaaa! sakın bak herseye zamanında yap fizik okuyacaksan zaten bunların en ayrıntılı detayına kadar yapacaksın. şimdi okuluna ve dersine çalış zamanı gelince yaparsın. Eğer eksik bilgi ile bölüme gelirsen örneğin temel fizik bu ders veremezsen bizim bölümde modern fiziği vermiyorlar ve hevesin kaçıyor kısacası herseyi zamanında yap
@alperenozyuksel5992 Жыл бұрын
@@emrecaglar5674 şuan bilgisayar mühendisliiği okuyorum tavsiyen için teşekkür ederim
@emrecaglar5674 Жыл бұрын
@@alperenozyuksel5992 fizik okuyacaksan bu geçerli bir tavsiye bilgisayar mühendisleri temel fiziği bile tam türüs öğrenmeseler olur fizikçi olmayacaksın boş ver ben fizikçi olacağım sandım fizikçi olmak ayrıçalıktır
@isikbulent6 ай бұрын
Sayın Doğan bey KZbin algoritmasının sizin bu görelilik dersinizi karşıma çıkarttığı için çok mutluyum. Görelilik ile ilgili pek çok İngilizce kaynak indirmiştim ama bir türlü cesaret edip derinlemesine ilerleyemedim. Öncelikle sizin fizik konusunu tarihi perspektif ile anlatmanız emsalsiz ve çok değerli.. Konuyu iliklerine kadar kavramamızı sağlıyor.. Ayrıca Lorenz dönüşümü gibi pek kazık (en azından benim zeka seviyem için 😅) olan bir şeyi bana kolaylıkla kavratabilen anlatımız da çok eşsiz bence.. Teşekkür etmek ve minnettar olmak az kalır.. İzninizle sormak istediğim bir şey var: Lorenz dönüşümü formüllerini c ışık hızının her iki referans noktasında da aynı ve sabit ölçüldüğü varsayımı ile yapıyoruz örneğinizde. Burada ışık hızının aynı olduğunu sezgisel olarak mı kabul ediyoruz yoksa bununla ilgili fizikçiler deneysel olarak bir ispat mı yapmışlar?
@DoganErbahar6 ай бұрын
Teşekkürler, Michelson-Morley başta olmak üzere o tarihten sonra birçok deney var bu konuda
@isikbulent6 ай бұрын
@@DoganErbahar Caltech KZbin sayfasında Michael Morley deneyini tarihsel süreç içinde anlatan bir link bulup seyrettim dün akşam.. Anlayabildiğim kadar bu deneyde dünyanın güneş etrafındaki dönüş hızına bağlı olarak oluştuğu kabul edilen Luminiferous aether” dalga ortamının varlığını ispatlamaya çalışıyorlar. Deney sonunda biri eather yönü boyunca ve diğeri de eather’e dik hareket eden iki farklı aynadan yansıyan Işıkların aynı anda Işık detektörüne vardığını görüyorlar. Farklı ortam hızına sahip oldukları halde aynı sabit c hzında hareket ediyorlar. 😅
@atakanvarol5676 Жыл бұрын
Fizikte görelilik teorisi, Albert Einstein tarafından geliştirilen ve zamanda ve uzayda olanları açıklamak için kullanılan bir teoridir. Bu teori, özel görelilik ve genel görelilik olmak üzere iki ana kısımdan oluşur. Özel görelilik teorisi, ışığın hızının sabit olduğu ve zaman ile uzay arasındaki ilişkiyi açıklar. Bu teori, hareket halindeki cisimlerin zaman ve uzay algısının farklı olduğunu ve ışık hızının sabit olduğunu söyler. Genel görelilik teorisi ise, kütleçekimi ve uzay-zamanın eğrilmesi ile ilgilidir. Bu teori, kütleli nesnelerin uzay ve zamanın dokusunu eğebileceğini ve bu eğrilmelerin kütleçekimi yarattığını gösterir. Görelilik teorisi, modern fizikte çok önemli bir rol oynamaktadır ve uzay-zamanın yapısını anlamamız için hayati bir araçtır. Teori, rölativite prensiplerine ve matematiksel formüllere dayanmaktadır ve birçok deneysel gözlemle doğrulanmıştır.😉
@abdullahcakan Жыл бұрын
Hocam saatinize takıldı gözüm dersi kaçırdım. :) Şaka bir yana ağzınıza sağlık..
@sezercuval26946 ай бұрын
Böyle hocamız vardı da biz mi fizk okumadık.Emeğinize sağlık hocam hiç sıkılmadan izledim
@hakanpamuk8427 ай бұрын
sayın hocam tıp doktoruyum yoğun bakım uzmanıyım dersinizi izledim bilginize sağlık elinizi öpüyorum
@DoganErbahar7 ай бұрын
Bilmukabele ben sizin elinizden öperim
@hopefullysoonaweldingengineer9 ай бұрын
Dersin ismi modern ama çok da modern değil 😂. Hocam süpersiniz, anlatışınız da çok güzel. Teşekkürler. Saygılar.
@barsaldanmaz22172 жыл бұрын
Fizik deneyler le sınanabilir ve de eğlencelidir. Müfredata bağlı kalmak adına kullanılan sıkıcı anlatım dilleri, fiziği öğretmek ve sevdirmekten çok uzak olacaktır. Şu durumda daha iyisini biliyorsan, Oraya git denmesi muhtemel ancak 35 yaşından sonra MIT'ye girmek, açıkçası pek olası değil. En azında maddi boyut da. Alternatif bir anlatım denemek isteyenler Walter Lewin'in youtube serisine bir göz atabilir. Son olarak şu bilinmeli ki; Fiziğe meraklı olan ve fiziği seven bir birey; okul okumak zorunda değildir. Pekala okul okumadan da Fizik öğrenebilir ve hatta Fizik yapabilir, kolay olmasada... (Bkz. Michael Faraday) Sevgiler...
@dcandcn68152 ай бұрын
Kafamda bir sürü şey canlandı dinlerken, oysa defalarca dinlediğim şeyler. ( Fizikçi değilim) Bambaşka bir iş için bir fikir uyandırdı. Güzel anlatım ve emeğiniz için çok teşekkürler. Quadrupole anlatır mısınız acaba bir video ile?
@ŞafakDuman-g5f24 күн бұрын
hocam çok başarılı bi anlatım teşekkürler
@superisi94263 жыл бұрын
Hocam lütfen bu derslerin devamı gelsin. Fizik okumuyorum ama ben de çok istifade ettim. Emeğinize sağlık. ( Ben de hemşirelik okudum. Şu anda da İktisat okuyorum. )
@nevzatemredemir42174 жыл бұрын
Hocam cok teşekkür ederim hikaye anlatır gibi ders anlatıyorsunuz cok iyi anladım diğer konularıda bekliyorum
@emrecansabanc62524 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/nHXZomammJhnZs0
@hayallerimverenklerim973320 күн бұрын
Gerçekten sağ olun hocam 😊
@emresipahi83929 ай бұрын
hocam cok guzel anlatiyorsun cok tesekkur ederim cok faydalandim
@orcun98284 жыл бұрын
Videonun devamı var mı acaba? Keşke tüm dersler olsa. Bir fizikçi değilim veya fizik bölümünde okumuyorum sadece fizik ve özellikle genel görelilik konusu ilgimi çekiyor. daha fazlasını öğrenmeliyim. Yabancı kaynaklar çok fazla bu konuda ama öncesinde iyi bir akademik dil gerektiriyor. İlk aşamada türkçe kaynaklar bu bakımdan çok değerli.
@DoganErbahar4 жыл бұрын
Geçen sene bahar döneminde verdiğim modern fizik dersinin ilk 5 dersinin videoları yüklü, kanalımda modern fizik oynatma listesine bakabilirsiniz. Sonra zaten salgın patladı, online derslere geçtik onlar da açıkçası çok keyifli olmadığından koymadım. Ilgıniz için teşekkürler
@orcun98284 жыл бұрын
Hocam ben teşekkür ederim bu açık ders için. bence konu ilgi çekici bu yüzden konunun dışında kalan etmenler mühim olmuyor. Keyif veren şey bir şekilde bilgilenmek.
@teslannkumrusu68034 жыл бұрын
@@DoganErbahar hocam o zaman virus bittikten sonra inşallah devam edin videolara
@bilgimuslugu11612 ай бұрын
Cok tesekkur ederiz EFENDİM...
@nurefsan59772 жыл бұрын
Emeğinize sağlık izlerken mutlu oldum
@lamentistriangle2815 ай бұрын
TOBB ETÜ'den Oğuz Ergin hocanın öğrenme verimiliği ve ana dilinde Türkçe öğrenmenin önemine dair vurugusunu anlıyoruz.
@asaletsancakdaroglu4 жыл бұрын
Fizik bilgisi kainatın işleyişini anlama sanatıdır. Gönül isterki sadece öğrenmekle kalınmasın, uygulama da olsun. Fizik kurallarını ben de biliyorum diyenler, fizik kurallarına göre çalışan teknolojilerin ithal edilişine seyirci kalıyorlarsa, bilmiş olsalar neye yarar?
@dogancangedik30852 жыл бұрын
İyi boş yapmışsın fiziğin bi tarafı kuram bi tarafı deney olduğunu da bilseydin keşke
@cannender Жыл бұрын
bana fiziği sevdiren adam 🙌
@metekhan13 ай бұрын
Hocam breaking bad in yeni sezonu gelicekmi
@user-dg8ys6 ай бұрын
vay be ezel akay'dan fizik dinlemek de varmış kaderimizde :)
@mahmut74208 ай бұрын
Hocam çok güzel anlatmışsınız emeğinize sağlık❤. Tahtanın sağ tarafı okunmuyor bi’ tek😅 onun dışında güzel ve anlaşılır bi’ video olmuş 👍
@ShotByShoot6 ай бұрын
Hocam bu dersi multimedya destekli, dizüstü bilgisayarınızdan projeksiyon ile yansıtarak anlatmanızı izlemek isterdim. Tebeşirin silikliği ve çizimlerin küçük kalması gibi kaçınılmaz sonuçlar ortadan kalksa ders çok daha verimli olabilirdi. Bilginiz ve anlatımınız çok keyifli ve kaliteli. Başarılar saygılar.
@DoganErbahar6 ай бұрын
@@ShotByShoot üyelere özel versiyonunu bugün yayınlamaya başladım
@hepbiarkadasolsundiye460711 сағат бұрын
Öncelikle merhabalar hocam ben 2025 sınavında üniversite giriş sınavına girecek bir öğrenciyim ve istediğim bölümlerden biri de aslında fizik sizin gibi değerli öğretmenlerin anlatımları her daim beni cezbetmiştir ama çoğu kişi üniversitedeki fiziğin benim lise seviyesinde bildiğim fizik ile bir ilişkisi olmadığını ayrıca bu alanda iş bulmanın da zor olduğunu söylüyor. Acaba durum gerçekten bu şekilde mi?
@serdalozturk11976 ай бұрын
Hocam ittirmek kötüdegil en azindan lisede temel fizik verir gençler zaten meslek liselerinde fizik basit
@msalperen13 ай бұрын
Şu dt'ler sadeleşiyor kısmını ben oldum olası bir türlü anlamıyorum. Matematik öğrenirken diyoruz ki dx/dt tamamen kendi başına bir sembol bölüm işareti değil, buraya gelince her nasılsa sadeleşiyor. Matematik ve Fiziğin ikisinden birden aynı anda soğumamın en büyük sebebi bu. Muhtemelen benim kavrayışım buna yetmiyor zaten :)
@talhabalc71858 ай бұрын
hocam selamlar, kuantum derslerini de görebilir miyiz mümkünse, böyle dersleri film seyrediyor gibi dinlemenin değişik bir zevki var. Yine yer yer kafa karıştırıcı olabiliyor ama vize final derdi olmadan sadece "neymiş yahu bu" sorusu ile dinlemek güzel oluyor. Teşekkürler ☺
@serdalozturk11976 ай бұрын
Hocam benim ilkokul ögretmenime benziyorsunuz kesin artfinlisiniz bence
@reomikage-w4g5 күн бұрын
Hocam o saatle birbirinden farklı 10 tuhaf uzaylıya mı dönüşüyorsunuz
@Musa-baba-r5y Жыл бұрын
Hocam teşekkur ederiz fizik 2 de yaparmısınız
@serdalozturk11976 ай бұрын
Hocam bazi fizik teoremlerinin matematiksel ifadelerinin biraz hatali oldugunu bunun sebebinin ise fizikle ilgili bazi girafiklerin hatali oldugunu keşfettim size birgün vaktim olursa hangi girafiklerin hatali oldugunu size bir girafikli anlatimla göndermeye calişicam.
@hamzagurbuz2534 Жыл бұрын
Kara tahta candır hocam.
@mehmetsume22296 ай бұрын
Doğan hocam bu bahsettiğiniz ESİR varmı yokmu? Işık neyin dalgası? ESİR yoksa ışık dalgalanan bir foton sürüsümü? Dersi bir kaç defa izledim fakat Lorentz dönüşümü ispatına geçerken ESİR konusu kopuyor. Yada video eksik mi yüklenmiş. Benmi kaçırdım Anlamadım. Rica etsem ben gelsem doğuş üniversitesine bana anlatırmısınız? Teşekkür ederim.
@DoganErbahar6 ай бұрын
Esir in varlığını ölçebileceğimiz bir delil yok diyor MM deneyi
@mehmetsume22296 ай бұрын
Teşekkürler hocam. Anthony Zee. Kavli kuramsal fizik enstitüsünde profesör. KÜTLEÇEKİM. Ağır bir konu üzerine kısa bir gezinti kitabında bu konudan bahsetmiş. Gökyüzünden bakınca Afrika savanalarında hızla hareket eden bir antilop sürüsü gibidir diye bir analoji kurgulamış. Sizce doğrumu?
@pirduino36592 жыл бұрын
Hocam ders için çok teşekkürler gyte fizikten modern fizik lab dersinden tanıyorum sizi Sorum şu tanjant fonksiyonu real olarak tanımlı, yaptığınız dönüşümü doğru kabul edebilir miyiz? Saygılarımla
@cagriakguel3 ай бұрын
Çan eğrisi gereklimi ?
@hamzaaydn33712 жыл бұрын
Hocam yeni dersler niye yapmıyorsunuz hocam
@selimkoksal30537 ай бұрын
hocam haberlerde dinlemiştim liselerde integrali kaldırmışlar bu kadar adam nasıl üniversitede yetişecek süreç nasıl olacak
@Turk__007567 ай бұрын
Hocam hangi okul da öğretmensiniz?
@yusuf-kp6wl4 жыл бұрын
Hocam birşey sorabilir miyim üniversite okumadan. Böyle videolar izleyerek ve kitaptan çalışarak fizik öğrenebilirimiyim
@DoganErbahar4 жыл бұрын
Öğrenebilirsiniz tabii de sadece öğrenmiş olursunuz.
@serdalozturk11976 ай бұрын
Anlamasanizda dinleyin bir süre sonra yavaş yavaş birkaçkelime akliniza girer derken modern gizige dalabilirsiniz🤷♂️🤷♂️🤷♂️
@metafizikvekuantum5 ай бұрын
Pozitif bilimler metafiziğin tarihidir :D
@ahmetkamercivi3 жыл бұрын
Çok teşekkürler :)
@tekyolbilimdir6 ай бұрын
👍
@optokuplor03 ай бұрын
Hocam bir de şöyle bi tyt ayt fizik anlatım soru çözümü hiç fena olmaz 😅
@Zrb_557 ай бұрын
hangi universitedesiniz hocam
@GeneticsBubble9 ай бұрын
Hocam ben henüz bir lise öğrencisiyim ve bir yandan lise müfredatındaki özel göreliliği çalışırken motivasyon olması için henüz matematiği beni zorlasa da videonuzu arkaplanda ders çalışırken izlemek istedim. Çalışırken aklıma takılan ve net bir cevap bulamadığım bir sorum olacak size, vaktinizi ayırıp cevaplamak isterseniz müteşekkir kalırım: Lisedeki müfredata göre Einstein'ın özel görelilik konusundaki 2.postulatı ''eylemsiz'' sistemlerde ışık hızının vakumlu ortamda gözlemci ve kaynaktan bağımsız olarak c hızına sahip olduğunu öğreniyoruz ve MEB kitabı özellikle ''eylemsiz sistem'' ifadesini kullanmış. Ben de internetten eylemli sistemlerde ışık hızının değişken olup olmayışını araştırmak istedim. Birkaç yazıda eylemli sistemlerde ışık hızının c'den farklı olabileceğini okudum bazı yazılarda ise sistem eylemli olsa da ışık hızı yine de sabit c'dir diyordu. Hintli bir hoca da sistem eylemli ise ortalama ışık hızı değişebilir gibi bir şey demişti. Einstein'ın özgün makalesini okuduğumdaysa (On the Electrodynamics of Moving Bodies) matematiğini anlayamadım ancak belirli koordinat sistemlerinin tanımlanması gerektiğini ve ışığın hız tanımının derinlemesine anlatıldığını gördüm ancak maalesef YKS'ye odaklanmam gerektiğinden şimdilik bu sorumu anlamlandırmaya çabalamaya ara vermek istedim. Sizden ricam bu konuda verilebilecek basit bir cevap var ise cevaplayabilir misiniz veyahut bu soruyu nasıl daha düzgün tanımlamam gerekir uygun bir cevap alabilmek için? 1.postulat eylemli referans sistemlerinde klasik fizik yasaları doğru çalışmaz diye var bunu anlıyorum (mesela fotonlar kütleye sahip olmasalar da bir uzay yelkenlisini basınç ve momentumuyla itebilir ve kütlesi olmasa da momentuma sahip olabilir, bunu klasik fizikle açıklayamayız çünkü fotonun hızı c olsa da mv=0 gelecektir) ama 2.postulatta da eylemsizlik vurgusu var ışık için, o zaman bu işte bir farklılık olsa gerek diye düşünüyorum. Cevaptan videoda bahsettiyseniz de kaçırdım kusuruma bakmayın, cevap komplikeyse ve bir lise öğrencisine izah etmek kolay değil ise önerebileceğiniz bir yazıyı yazın okumak üzere kaydedebilirim, şimdiden çok teşekkürler.
@DoganErbahar9 ай бұрын
Eylemli veya eylemsiz fark etmemesi lazım ışık hızı her zaman sabittir görelilikte, değişken diyen kaynağı yollayabilir misin
@kbeyazgolge5 ай бұрын
Hocam ışık hızı NEDEN sabittir? Nasıl oluyor da ışık hızında giden biri bile ışığın hızını sabit ölçebiliyor?
@DoganErbahar5 ай бұрын
@@kbeyazgolge bilmiyoruz nedenini, öyle
@kbeyazgolge5 ай бұрын
@@DoganErbahar peki hocam, eter diye birşey yoktur diyoruz, Michelson-Morley deneyinden bu çıkıyor. Bi yandan bu etere yok diyoruz ama yerine Einstein’in söylediği “uzay-zaman dokusu” var diyoruz. Bu ikisi aynı şeyler olamaz mı?
@salihfurkan81322 жыл бұрын
Hocam hangi üniversitedesiniz
@saidsari...8 ай бұрын
Teşekkürler
@hamzaaydn33712 жыл бұрын
Hocam kuantum mekaniği ni anlamak için diferansiyel denklemler öğrenmek lazım mı hocam
@DoganErbahar2 жыл бұрын
Diferansiyel denklemler sadece kuantum mekaniğinin değil tabiatta herşeyin dili
@hamzaaydn33712 жыл бұрын
@@DoganErbahar hocam ve niye yeni dersler yapmıyorsunuz
@c.tamircisi5 ай бұрын
Değerli hocam. Her öğrencisi mükemmel bir sınıfta çan eğrisi adaletsiz olmaz mı?
@DoganErbahar5 ай бұрын
@@c.tamircisi onu biz ayarlıyoruz merak etmeyin 😁
@serdalozturk11976 ай бұрын
Valla aynen uc cisim, iki cisim bir cisim derken bende modern fizige daldim yane😊😊😊😊😊
@scientist56433 жыл бұрын
Hocam ben 6. Sınıfım merakliyim fiziğe çok güzel anlatıyorsunuz
Hocam fizik okuyan birinin açıkta kalma olasılığı fazla mı. Ben üniversitede çok çalışıyorum derslere ayrıca yüksek lisans ve doktora yapmayı düşünüyorum. Çok çalışarak akademisyen olabilir miyim
@DoganErbahar3 жыл бұрын
Akademi normal iş hayatından daha az rekabetçi değil maalesef. Fizik de Türkiye'de (şu anda dünyada da durum farklı değil) fazla kadro olan bir dal değil. Benim kadrom makine mühendisliği mesela. Sevmesek yapılacak iş değil yani... sevmek deyince akan sular durur elbette, illa ki emekleriniz karşılığını bulur.
@selmansirinn2 жыл бұрын
@@DoganErbahar Merhaba hocam. Ben Diş Hekimliği okuyorum, üniversite tercihi yapmadan önce iş bulmak geçinmek gibi kaygılardan dolayı ailem tarafından yönlendirildim. Ama aklım hep fizikte. Odtü fizik bölümüne sınavsız geçiş yapabilme imkanım var. Yalnız beni geri adım attıran bir durum var. Mezun olunca ne yapacağımı bilmiyorum. Fizik mezunları ne yapabilir. Mühendis gibi çalışabilir mi? Hoca olup bilim üretmekten başka ne yapılabilir hocam?
@gulayaydn40542 жыл бұрын
@@selmansirinn Mesajınızı Necatı Çelik ede iletın belki yardımcı olur
@aleynaoz25682 жыл бұрын
@@selmansirinn knk yan dal yaparsın mühendisliklere. tıp okurken mühendislik bitirenler var. fizik okurken daha da kolay olur.
@sarp3 жыл бұрын
Hocam dedim bu fizik yada fizik mühendisliği bölümlerinde ne anlatılıyor ne yapılıyor merak ettim bakıp çıkıcaktım 27. Dakikadayım çok güzel anlattınız eğitim hayatımda dersini zevkle dinlediğim birkaç insandan birisiniz (bu devirde iyi anlatan hoca bulmak zor ondan dedim egoist değilim:) )
@DoganErbahar3 жыл бұрын
Çok teşekkürler
@esma35073 жыл бұрын
Hocam bölüm nasıl tercih edilmeli mi
@DoganErbahar3 жыл бұрын
Hangi bölüm?
@esma35073 жыл бұрын
@@DoganErbahar fizik bölümü
@DoganErbahar3 жыл бұрын
@@esma3507 yalnız fizikçi olmak istiyorsanız tercih edin
@abdullah-tz9ld4 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@emrecansabanc62524 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/nHXZomammJhnZs0
@emreadyaman28697 ай бұрын
Çok faydalı bilgiler fakat günümüzde eğer akademisyen olmayacaksanız işinize yaramıyor malesef maddi anlamda diyorum bende üniversitede iken bu konulara hakimdim dinlerken yabancılık çekmedim şimdi iş bulamayıp siber güvenlik departmanında çalışıyorum.
@SarpKaraarslan6 ай бұрын
Kime göre modern fizik, neye göre modern fizik?
@agir_fotonlar2 ай бұрын
43:00 46:00
@serdalozturk11976 ай бұрын
Hocam hemende hava atmaya başladiniz odam şu kat bu fizik mühendisiyim felan yane😁😁😁😁😁neyapalim bende hayat fakültesinde mezun oldum siz mektepliyseniz bizde alayliyiz yane😂😂😂😂😂😂
@7heisenberg78 ай бұрын
hocam bir lise öğrencisi olarak soruyorum kısıtlı vaktinizde cevaplarsanız çok memnun olurum teşekkür ederim. ışık hızı tüm eylemsiz referans sistemlerinde aynıdır dediniz aklıma takılan şey şu neden 'eylemsiz' olarak belirtme ihtiyacı var? eğer eylemsiz olmayan bir sistemde olsak, ışık hızı değişken mi oluyor . artıp azalabiliyor mu ? ve eylemsiz bir referans sistemi mümkün mü ?
@DoganErbahar8 ай бұрын
Eylemli referans sisteminde de lokal olarak yine sabit. Lokal kelimesi önemli
@scienceandidea95473 жыл бұрын
Hocam ben de Fizik okumak istiyorum amacım Teorik Fizikçi olma hayalim var bana yol gösterici tavsiyeleriniz var mı?
@aleynaoz25682 жыл бұрын
bende fizik okucam. hangi üni istiyorsunuz acaba ve neden
@saylih47954 ай бұрын
özcan aykın izleyenlerin zorlanmadığı video
@cag39446 ай бұрын
şuan ben kafayı kırdım galiba gsf öğrencisiyim burada ne işim var