12:05 zei ze uit 100 liter zeewater kan je 500 liter drinkwater maken ik denk dat ze daar 1000 liter bedoeld met 100 zou anders niet logisch zijn:)
@SuperRagadon3 жыл бұрын
Kerncentrales hebben als rest product waterdamp. Kan je da ni gewoon opvangen?
@piepkwiep43122 жыл бұрын
Leg een tuinslang van de Zuidpool naar België.
@denjo31312 жыл бұрын
Bij gebrek aan nieuws op KZbin mbt de ontziltingsinstallatie in Nieuwpoort, heb ik voor de beleidsmakers 4 vragen: Wat is de impact op het lokaal milieu van zo'n installatie, men wijzigt de samenstelling van de zee, in het buitenland zijbn al negatieve effecten op het zeelevrn waargenomen? Hoeveel energie wordt er verbruikt en van waar komt dit, aangezien België energieproblemen heeft? Waarvoor gaat het water gebruikt worden, en vooral, blijft er een mix met gewoon drinkwater voor iedereen? In Israel zijn er bv. al verbanden gelegd met jodiumtekorten in het lichaam door gezuiverd zeewater. Hoeveel kost het? Vaak is door de enorme hoeveelheid benodigde energie het goedkoper om gewoon nog meer te zuiveren/efficiënter met water om te gaan.
@johanvanvliet37982 жыл бұрын
1 Ja de zee word zouter . 2 Zoutwater drinkbaar maken kost erg veel energie , de prijs is ongeveer 3x duurder . 3 Drinkwater 4 Zie 2 Wat dacht je van de honderdduizenden lekkende vaten kernafval op de bodem van de noordzee ?
@dirkvandevoorde42515 жыл бұрын
Proficiat voor je heldere uitleg dr. Marjolein
@tamarahagenbeek4 жыл бұрын
Deze MTF verkoopt flauwekul. Destilleren kost echt niet zoveel energie. Ik doe het dagelijks en de Xbox verbruikt echt wel meer.
@wernervanschie3 жыл бұрын
@@tamarahagenbeek een xbox een uurtje aan laten staan verbruikt nog geen 0,2 kWh stroom. Voor het verdampen (destillatieproces) van 1 liter water is meer dan 0,7 kWh stroom nodig. Dus, de hoeveelheid energie benodigd voor het destilleren van een litertje water is 3,5x zoveel als een uurtje je Xbox aan laten staan. Ga maar weer gamen...
@ChristiaanCorthals7 жыл бұрын
is het gewonnen zout uit omgekeerde osmose ook een nuttig product?
@thatyougoon17857 жыл бұрын
Christiaan Corthals er wordt geen zout gewonnen. Er blijft heel zout water over. Dat gaat terug de zee in.
@Lowie215533 жыл бұрын
Wat voor invloed heeft dat water met een hoge concentratie zout op het milieu, het onderwater zeeleven.? Gaat dat zich niet ophopen in diepere putten, het is tenslotte zwaarder als het gewone zee water?
@Michielofzo7 жыл бұрын
Als we nou water uit de zee in een heel groot reservoir laten lopen en dan het membraam aan de onderkant (als een soort dop onderin bad) plaatsen. Dan kan je het gewicht van het water gebruiken als druk? Of denk ik ik nu raar :p?
@erivaton7 жыл бұрын
Leuk idee. Per 10 meter waterdiepte stijgt de druk met 1 bar. Om 60 bar te bereiken, moet men dus 600 meter diep gaan. Er zijn wel zeeën die zo diep zijn. Ook is zout water zwaarder dan zoet water. Daardoor zal het water in de zee onderaan een hogere concentratie zout bevatten dan het water aan het oppervlak. Dus het water op 600 meter diepte (dat men wil ontzilten) zal daar zouter zijn, dan aan het oppervlak. Er zal daar dan ook een grotere omgekeerde osmostische druk nodig zijn.
@tamarahagenbeek4 жыл бұрын
Flauwekul, ik destilleer dagelijks en mijn verbruik gaat eerder omhoog door de Xbox dan door de destileermachines. Deze MTF probeert weer iets te verkopen.
@tamarahagenbeek4 жыл бұрын
@Maarten Michiels Wow dat is me toch eens even een tegenargument. Je ga er van uit dat je echt veel slimmer bent dan een idioot en een kleuter.
@joecostner12463 жыл бұрын
we hebben oneindig veel energie, we moeten het enkel willen gebruiken.