Bravo pentru faptul ca aveti curajul sa faceti asemenea interviuri care nu vor conveni multora.
@borisnicolof22186 ай бұрын
Mulțumesc de apreciere!
@misterc38356 ай бұрын
Dacă nu merge cu bateriile, vor incerca din nou cu taxă pe soare.
@teisani576 ай бұрын
Sa ne arate,politicienii,,vai mema lor",actul de propietate al soarelui.Asemenea adunatura ne mananca ficatii de 35 de ani.Vin alegerile,asa ca stampila este la dvs.
@gabrieliovan27956 ай бұрын
Energia electrică trebuie consumată in același timp în care se produce. La pranz cand este soarele sus exista un excedent major de energie pentru care ar trebui să plătesti ca să-l evacuezi. Toată această investiție cu profituri majore se clădeste pe neștiința populației. Englezii au foost primii care au produs centrale hidro cu pompare in care să se acumuleze enrgia in golurile de sarcină (când este ieftină) și să se uzineze în vârfuri de sarcină (când este scumpă). Mulți văd puțini pricep. Politica energetică se face de catre specialisti (dacă mai există) nu de politicieni. Nu esteb vorba de nicio țeapă ci de o afacere in care totdeauna trebuie să castige mai mult cel informat decât parte mai neștiutoare. Prostia in general costă foarte scump.
@cristiancucu41006 ай бұрын
pe bune ? legi de genu sunt o surpriza ? inca mai sunt care cred ca se fac legi pentru beneficiul populatiei ? nu stiti ca nu aveti dreptul la viata ? ziceti merci ca nu au fost copiati americanii la legile astea , in statele unite daca bagi in retea mai mult dacat ai stocare iti iei si amenzi .
@stefanszavai20536 ай бұрын
😅
@cornelmesesan9366 ай бұрын
Ești amendat…Ți se “dau”… “Îți iei amenzi?!!”-mulțumesc,nu!!!
@catalinache3 ай бұрын
Normal ca nu mai poate fi raport 1:1 ca bani (injectat vs scos din retea), deoarece Statul stocheaza energia primita si apoi o livreaza prosumatorului atunci cand acesta are nevoie. Iar stocarea costa si dvs.... Deci e logic ca prosumatorul sa-si cumpere niste baterii pentro o stocare minimala.
@trazcotraz27986 ай бұрын
Vreți sa faceți ceva? Sfânta blagoslovenie a parului pe spatele aleșilor.
@Stefan-co4gi6 ай бұрын
Așa ar trebui
@borisnicolof22186 ай бұрын
Acupunctură, metoda Vlad Țepeș.
@mishuvv6 ай бұрын
De ce?! Dacă sunt proști atunci trebuie să plătească!! Va-ți luat după papagalul de Buhnici 😅😅😅
@vasslacatus69436 ай бұрын
Ma ,esti nebun ? Ce cauta ,,blagostivenia " in treaba asta?
@sandormolnar19686 ай бұрын
Ar fi bine sa știm și termenul pentru a monta acumulatoare (pentru sistemele existente) dacă exista un termen rezonabil (de ex. 5 ani), și se introduce în paralel tarifarea variabila (de ex. la fiecare 15min. în funcție de prețul de piata), legea este binevenita. Acumulatoarele se ieftinesc continuu f. mult Dacă termenul nu este rezonabil si nu se introduce pretul variabil, nu este corect fata de cei care au investit.
@SciFiRo6 ай бұрын
Nu, nici vorbă de termen rezonabil! Nici să nu sperați la așa ceva precum 5 ani! 😅😅😅 Veți afla cât de curând. Și nu, nu vor introduce nici tariful variabil decât dacă se iese în stradă, dar și atunci va fi interpretabil. Câți dintre prosumatori au primit deja bani de la Electrica sau celelalte companii?
@TelemedicinaINNoVIA6 ай бұрын
Obligația trebuie îndeplinită până la finalul anului 2027. În caz contrar, puterea care poater fi evacuată de prosumator în rețea scade automat la 3 kW.
@luk58276 ай бұрын
Doar la sistemele peste 10.5kW . Doar la astea trebuiesc achizitionate baterii .
@TelemedicinaINNoVIA6 ай бұрын
Si doar după 2027
@borisnicolof22186 ай бұрын
10,5 la trifazic
@ilarionhotea196 ай бұрын
Cine oare va consiliaza tehnic !?? se pare ca NU prea le aveti cu sistemele de stocare !! Nu vedeti ca bateti campii !! exista sisteme de stocare care se cupleaza prin AC si nu trebuei sa compatibilizezi nimic !! Sunteti d.p.d.v tehnic, cam in urma tehnologiei !! si partea cu banii, NU prea aveti habar !! Bateriile sunt necesare, pentru tot ce inseamna sursa discontinua, adica energii regenerabile solar sau eolian sau hidro !!
@rihmah70426 ай бұрын
Vor introduce taxa pe soare și contuar cât ai produs fotovoltaic,la taxe din orice Sunt experți
@astf28276 ай бұрын
CONTOR, nu "contuar".... N
@gabrieliovan27956 ай бұрын
Abordați un subiect care va depașește net. Cine îl plăterște pe acest domn Pîrșan. Excedentl produs nu poate fi vandut, nu are cine să consume această energie. Solutia este exact acumularea de enrgie primară sub formă de apă. Pe domnul jurnalist îl inteleg că este habarnist, dar Domnul PÎrșan ar trebui să știe carte. Rușine!!!! Presedintele nu este din păcate energetician.
@alinpascar99276 ай бұрын
Foarte obositor sa va ascult
@constantinvrabie38126 ай бұрын
După ce am afkat oful prosum atorilor am aflat ce este cu taxarea acestora. Unii ori nu știu ori se prefac. Ce am auzit este că unii prosumat ori fac comerț cu e.e. Păi, dacă fac comerț atunci, firesc, trebuie taxați!!! Simplu....
@mircea676703 ай бұрын
Nu inteleg cum oameni informati evita sa spuna adevarul . In RO , cea mai mare si utila lucrare din domeniu , a fost creearea sistemului energetic national . Cu acest sistem s-a putut naste fosta economie socialista , avind energie constant si constanta calitativ , prin interconectare si reglarea surselor . Intrarea in acesta hora a unor " prosumatori " mai mici sau mai mare , nu poate provoca decit dezechilibre majore si care tind sa devina chiar dramatice in viitorul apropiat. Notiunea de " prosumator " si optiunea asta , este o chestie strict inventata de politic , fara acordul celor din domeniu . Accesul la retea al prosumatorilor va fi in curind , foarte curind , motivul pentru care retelele vor cadea . Asteptati ....
@MrGigi-dz9cv6 ай бұрын
Romanii sunt sătui de statul român, ca de ciuma.
@constantinberbec82966 ай бұрын
Încă o metodă ciolocista de a pune taxe pe români.
@AlexandruDragosin6 ай бұрын
Se modifică legile după cum bate vintu în buzunarele parlamentarilor și a ministerului energiei !
@gigigigi68436 ай бұрын
noaptea nu arde soarele ,,avem nevoie de energie si noaptea,, sa fii prosumator de ZI ? interesant
@EmilNicolaiePerhinschi6 ай бұрын
suntem intr-o stare de urgenta, productia intermitentelor a depasit deja capacitatea de preluare din retea, si intermitentele produc cand nu e nevoie de energie prosumatoria e excrocheria ... in Spania prosumatorii s-au ars acum 10 ani, se stie de mult care sunt problemele
@borisnicolof22186 ай бұрын
În Spania s-au înființat cooperative energetice. La noi nu se dorește!
@EmilNicolaiePerhinschi6 ай бұрын
@@borisnicolof2218 in Spania prosumatorii au dat toti faliment, au fost prea multi si statul nu a avut de unde sa le plateasca subventiile promise la inceput
@ernestsuveg96396 ай бұрын
Atenție prosumatorii onesti care își doreresc a-și produce curent pentru sine și nu sursă de câștig de la soare și de la transportatori de curent Românul cu dare de mână prin intermediul trnsortatorilor de curent care fost odată ale tuturor nu vor câștiga pe seama altora Prosumatorul cu o producție aproximativ egală cu consumul propriu este binecuvântare sigură o spun în calitate de prosumator în condițiile legi actuale cu bătaie pană în 2030 până este compensare 1/1.
@MrGigi-dz9cv6 ай бұрын
Problema dezechilibrelor, este una extrem de falsa, pentru că prosumatorul da energie în primul rând vecinilor săi, ceea ce scutește furnizorul de transport al acelei cantități de energie de la distanță, cu pierderile respective.
@MrGigi-dz9cv6 ай бұрын
Hidroelectrica, și Nuclearelctrica, pot compensa lipsa de producție pe timp de iarna / cer inorat / noapte
@constantinvrabie38126 ай бұрын
@@MrGigi-dz9cvde unde știi?! Ai studii în domeniu. Problema este complexă, că să cunoști subiectul îți trebuie 5 ani de facultate. Pe scurt, centralele electrice sunt de 2 categorii: de bază, de avarii/intervenții. CN sunt centrale de bază, care funcționează continuu.Idem, CH mari, precum Porțile de fier. CH mici, pe râuri, sunt pentru intervenții în caz de nevoie: acoperirea vârfurilor de dimineață și de seară sau in caz de deficit de putere în sistem. Centralele cu combustibili fosili sunt de bază. Sursele eoliene și fotovoltaice sunt aleatoare, NU te poți baza pe ele in caz de avarii!!!!!!😢 0:07 😢😢 Treaba cu stocarea este f scumpă: trebuie condensatoare și invertoare(CC--->CA). Oricum, în domeniu sunt mari interese și contradictorii!!! Așa se întâmplă când se întâlnește statul cu privatul. Oare Franța este tâmpită că nu acceptat decât monopol de stat?!?!
@constantinvrabie38126 ай бұрын
Energia din sistem NU se duce unde vrea unul sau altul. Văi de sistemul energetic care depinde de buticurile fotovoltaice😢😢😢
@olimpiudoda12716 ай бұрын
Poate ca oamenii din tara nu stiu inca ca grosu banilor pe care ai streocara guvernantii de la stat in conturile lor bancare vor veni in urmatori ani din distributia de curent si gaz, era de asteptat ca sa faca ce ai facut cu prosumatori.
@SciFiRo6 ай бұрын
Domnul Dan Pîrșan a făcut o previziune eronată în privința faptului că Statul și producătoorii vor avea de pierdut în viitor! Și vă explic de ce: aceeași situație s-a întâmplat într-un stat american, Luisiana sau California (nu imi mai amintesc bine), iar la solicitarea companiei de electricitate a fost introdusă o lege care i-a obligat pe toți cei care deveniseră independenți să se reconecteze la rețea și să consume o anumită cantitate minimă de energie electrică din rețea. Vi se pare că Parlamentul României nu va da o lege exact ca acolo și investițiile prosumatorilir vor deveni inutile?
@lib.44176 ай бұрын
Povesti la gura sobei ... In primul rand ca sa poți fi conectat ar trebui sa ai un proiect de instalație care și ca proiect costa dar și că execuție ... Acel BMP la intrare pe proprietate ... In prezent nu există posibilitatea de a conecta toate construcțiile la rețeaua energetică ( locuri singuratice prin munți sau zone dificile) . Ar putea sa dea o astfel de lege atunci când RO ar fi acoperita 100% de rețele , altfel și-ar da singuri peste picioare, fiind foarte ușor de acționat în tribunale.
@SilviaZlat-qp8zh6 ай бұрын
În curând va pune taxe pe sex.😂😂Nu se vor opri că vede că le merge