Elektrikli Araçlar Radyasyon (MAGNETIK ALAN) Yayıyor mu? Radyasyon (MF) Ölçümünde Şaşırtıcı Sonuçlar

  Рет қаралды 98,370

ŞARJLI HAYAT

ŞARJLI HAYAT

Күн бұрын

Пікірлер: 248
@goktunc67
@goktunc67 9 ай бұрын
Çok farkındalığı olan bir paylaşım olmuş. Emeklerine sağlık. Aslında üretici firmaların zorunlu gerçek verileri paylaşması gerektiğini düşünüyorum. Özetle sizin ölçümlerinizi baz alarak söylemem gerekirse, aracın kullanımına göre, videoyu izlerken telefonumdan daha fazla Sar değerine maruz kaldım 😂
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Kesinlikle! NCAP testi gibi ölçüm sonuçları olmalı. Dediğiniz gibi telefon, yatağın kenarında sarj da çok yüksek değerler gördüm.
@tr9036
@tr9036 9 ай бұрын
​@@sarjlihayatŞark kablo soketi i aracı şarj ederken yalayıp ısırmadığınız sürece sıkıntı yok. Bu tarz ölçümler firmalar tarafından yayınlanmaz. Bu ülçümler, araç tasarımı sırasında, nihai üretim öncesi ilgili kurumlar eşliğinde sertifikalandırılır ve kontrol edilir. Bu kontrolleri geçemeyen araçlar üretilemez. Yaptığınız ölçümler hiçbirşey ifade etmiyor bu arada. O cihazlar son derece amatör ve yaptığı ölçümlerin bir geçerliliği yok.
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
@@tr9036 Homologasyon ve sertifikalandirma özellikle yeni teknolojili araclarda sıkıntılı bir süreç onayı veren ve alan icin. Dünyanın otomotiv alanında belki de en çok sertifika alan sirketi VW bilerek dizel araçlarda yaptığını unutmayalım. Ödedikleri ceza ve prestij kaybı ayrıca bir konu. Biz tüketiciler olarak elimizden geldiğince sorgulayalim ve sirkettleri daha iyi yapması için iteleyelim. Bu araba olur yediğimiz yemek olur farketmez.
@kalenderkilic38
@kalenderkilic38 6 ай бұрын
Tam sonuçların alınması için uzun yolculuklarda bilhassa elektrik alanını da dikkate almak gerekir. Hamile annelerde bebeklerin kan yapim merkezî dalak ve karaciğerdir. Elektrik alanı zeminden tavana kadar ki aynı zamanda araçlar bir Faraday kafesi olması nedeniyle de etkisi katlanarak artar. Çocuklar hamile anne ve bebekler çok hassastır! Bebeklerin kafatasi kemiği çok ince ve etkisi o kadar artar. Noniyonize dediğimiz radyasyon zararsız gibi görülebilir ama bağışıklık sistemini çok yorar! Yetişkinlerde Bacak kemikleri kan yapim merkezi. Tüm bu nedenlerden dolayı ölçümler çok ciddi ve süreli bekletilir düzeyde olmalı. Güzel bir emek ve hatırlatma yapıyorsunuz ki bunu ben de sorguladım. Konuya uzman bir arkadaşınız olaraktan bağımsız bilimcilerin ve Uygun koşulları tam sağlanarak yapılması önemlidir. Aracın Faraday kafesi olduğu da unutulmamalıdır. Teşekkür ederim.
@tr9036
@tr9036 6 ай бұрын
​ Şöyle örnek vermek isterim. Yıllarca elektrik üretim tesislerinde çalıştım. Üretilen enerji 6400 volt ve 30 Megawatt. (30 milyon Watt) Hidroelektrik santrallerimde ise durum çok daha farklı. Üretilen enerji Türbin başına 150 Megawatt. Eğer bu ölçümler birşey ifade etseydi, sahada çalışanların hepsi kanser olup ölürdü. 400 volt, 50-100 Kilowatt güç, elektrik üretim tesisleri ile kıyaslayınca etkisi sıfır bile değil. Bu tarz videolar çok fazla var ancak herhangi bir geçerliliği yok bu ölçümlerin. Ek olarak, radyo, TV vericiler 20-100kw gücünde 7-24 yayın yapıyorlar. Bu veticiye yakın olan herkesin hastalanması, kanser olması gerekirdi şimdiye kadar. Dolayısıyla iyonize edici olmayan redyasyonun/manyetik alanın insan üzerinde herhangi bir etkisi yok. Korkacak, ölçecek birşey yok. Maksat muhalefet olmak değil, bilgi vermek. Zira birçok insan kafasının içine soktuğu Wifi, router, Cep telefonu gibi 7/24 maruz kaldığı manyetik alandan korkmazken, Radyasyon ile alakası olmayan arabadan korkar hale geldiler. Bu arada, manyetik Radyasyon/manyetik alan hiçbir şekilde ekranlanamaz, zırhlanamaz. Çelik, kurşun, bakır, farketmez. Manyetik alana herhangi bir koruma yapılması bu günkü teknoloji ile mümkün değil. (zaten gerek te yok)
@Bil0001
@Bil0001 9 ай бұрын
Bir mühendis olarak söylüyorum. Radyasyon ile Radyoaktivite karıştırılıyor. Her cisim sıcaklığına göre radyasyon yayar. Evimizdeki radyatör ismi de buradan geliyor. İlk zaman mühendisler radyatörlerin ısıyı radyasyon olarak yaydığı düşüncesi ile radyasyon yayan anlamında radyatör dediler, aslında daha çok konveksiyon olduğu anlaşıldı fakat konvektör tanımlaması radyatörün yerini alamadı. Radyasyon ısı,ışık olarak elektrik dalgalarıdır fakat manyetizma ile de karıştırılıyor. Bu ölçülen radyasyon daha çok elektromanyetik dalgalar yani uranyum vb gibi akciğer filmi çektirdiğimiz cihazdaki radyasyon yani radyoaktivite asıl hücreyi bozan ve kansere doğrudan yol açan radyasyondan farklı. Radyoaktivite radyasyonu Geiger cihazı ile ölçülür ve birimi Bekerel’dir. Piyasadaki radyasyon ölçüm cihazları radyasyon ölçmez sadece frekans ölçer, kilohertz, megahertz birimini gösterir. Her elektrikli cihaz elektrik olduğu için frekansa sahiptir. Çok yüksek frekanslar özellikle mikrodalga fırınlarındaki yüksek frekans insan hücresinde su olduğundan dolayı su moleküllerini çok hızlı hareket ettirir ve ısı üretir. Gerçekler bu şekilde…..
@hsnaydn
@hsnaydn 9 ай бұрын
! yok hocam yanlış biliyorsunuz bir sürü makale var elektrikli arabalar tükaka!
@Bil0001
@Bil0001 8 ай бұрын
@@hsnaydn ben doğrusunu yazdım isteyen istediği hikayeye inanır.
@hsnaydn
@hsnaydn 8 ай бұрын
Kesinlikle. Zaten bu işte doğrusuna inanmak diye bir kavram olduğu için sorun yaşıyoruz. Bu inanılacak bir şey değil. Siz bilimsel açıdan doğrusunu açıkladınız. Bunu kabul etmeyen için buyursunlar düz dünya teorisi var. Ona kapılsınlar…
@mertay
@mertay 7 ай бұрын
@@hsnaydn Ne yazıyorsun nasıl yazıyorsun anlaşılır değil.
@hsnaydn
@hsnaydn 7 ай бұрын
(!) 🤦🏼‍♂️
@eminay4340
@eminay4340 6 ай бұрын
Elektrikten dolayı akülerden gelen bir manyetik alan radyasyonu oluyor ise bu alanın geçmemesini sağlamak için demir saç ile tabanın kablanması bunu engelleyebilir.Bunun deneyini elinizdeki cihazla yapabilirsiniz.Güçlü bir neodyum mıknayısa elinizdeki cihazı tutup ölçün sonra mıknatısa birda demir sac koyup sacın üstünden ölçüm yapın.Bunun videosunu sizden bekliyorum.
@tarkk1841
@tarkk1841 6 ай бұрын
Radyasyon veya elektromanyetik dalgalar tehlikeli değil, bu oyuncakların pilleri patlayarak yanıyor ve söndürülemiyor. Görüntülerdeki gibi kapalı yerlerde araç şarj etmenin de yasaklanması lazım.
@orhanguven9553
@orhanguven9553 9 ай бұрын
Sağlık için yaptığınız bu inceleme amatör de olsa bilgi içeriyor ve bizde emeğinize teşekkür ediyoruz😊
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Çok daha iyi ölçüm cihazları olmalı, ayrıca farklı araçlarda olmalı. Daha da iyisi NCAP testleri gibi olculup yayinlanmali. Bu testler için kontrol edilmesi gereken çok fazla parametre var.
@senol_ozen
@senol_ozen 5 ай бұрын
Benzinli araçta o cihazı tuttuğun yerden elektrik tesisatı geçiyorsa o yüzden radyasyon uyarısı verebilir.
@deathstalker2994
@deathstalker2994 4 ай бұрын
Fizik derslerinden bildiğimiz saç kurutma makinesinin zararından yola çıkarak o araçların içerisindeki kablo sarımları ve hareket halindeki çektiği amperleri göz önüne alarak siz değerlendirin zararı. Elektrikli araçlardaki motorlar okadar güç çekiyorki ana kablo kalınlıkları çok fazladır. Anlık yaptığınız bu ölçümler neyse de araçları saatlerce yıllarca kullanacağınızı düşünürseniz zararı yoktur denilemez.
@Kadirr_t
@Kadirr_t 5 ай бұрын
Bugün bir arkadaş elektrikli şirket aracına eşinin bilmediğini çünkü radyasyon olduğunu düşündüğünü söyledi. Üç saat sonra KZbin da gezinirken bu video karşıma çıktı. Bu işte bir iş var..
@ox_police
@ox_police 6 ай бұрын
radyosyon tristorler sayesinde holur herzin 1200 ustune cıkmasıyla olusur pil kimyasal zehirleme yapar radyosyenel etkisi pek kayda deger degildir.
@evrensozuak1685
@evrensozuak1685 4 ай бұрын
Baz istasyonları genelde tehlikeli değil, düşük güçlü ve sık aralıklı. Kırsalda bulunan ve güçlü olanlar daha tehlikelidir. En büyük tehlike şehir içlerinde bulunan yüksek gerilim hatları ve yüksek güçlü trafo noktalarıdir. Maalesef yeşil enerji üretimi aratmadığı sürece elektrikli araçlar doğaya çok fayda saglamayacaktir.
@ozgur_81
@ozgur_81 4 ай бұрын
Baz istasyonuna yakın olmanın daha tehlikeli olduğunu söylediniz, bunu da ölçebilir misiniz? telefondan çok daha düşük değerler göreceğinize eminim eğer antene dayanamaz iseniz cihazı
@aydincoten2607
@aydincoten2607 6 ай бұрын
Emeğinize sağlık, elektrikli araç kullanan birisi olarak kafam rahatladı.
@Dunyada-Adalet-yok
@Dunyada-Adalet-yok 6 ай бұрын
Fosil yakıtlı araçta değer daha yüksek çıkması çok tuhaf anlıcan radyasyon hayatımızın içine tamamen girmiş durumda
@sarjlihayat
@sarjlihayat 6 ай бұрын
Manyetik alan demek daha doğru olur . Daha çok araştırma yapılması lazım bu konuda
@iskendermatlar4944
@iskendermatlar4944 9 ай бұрын
Elektrikli araçım var,hep bu konu,kafamı karıştıran bir durumdu.Elinize sağlık,çok açıklayıcı bir video olmuş…
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Çok teşekkürler
@tugayuzelli3871
@tugayuzelli3871 3 ай бұрын
Merhabalar Elektro manyetik alan düşük watt güçlerinde ve kw seviyesine çıkıncada aynı gösterir elinizdeki alet sorun birinde sağlığa zararlı tartışmalar yapılan değerler 3 veya 10 watt sağlığa zararlı deniliyor ama asıl tehlike kw gücünde maruz kaldığınız herz değeridir . bu arada mikrodalga fırın ile ortalama aynı elektro manyetik radyasyona maruz kalıyorsunuz ayak kısımlarınızda bu süreklilikte asla sağlıklı denilemez ama çalışmanız tüm soru işaretlerimi götürdü Teşekkürederim çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık
@sarjlihayat
@sarjlihayat 3 ай бұрын
Çok teşekkürler
@serkantbayram6911
@serkantbayram6911 7 ай бұрын
Malesef bazı şeyleri hatalı adlandırmışsınız.Ölçümünü okuduğunuz manyetik alan kesinlikle radyasyon değil.İyonizan Radyosyonu ve radyoaktiviteyi (zararlı olanlar)gaiger sayacıyla ölçebilirsiniz.Manyetik alan yüksekliği kalp pili kullananlar için daha önemlidir.Sizin kullandığınız cihaz tüm elektrik ile cihazların çektikleri akıma göre ve yakınlığınıza göre farklılaşan değerler vereçektir.Radyasyon çok genel bir terim olup bu videonuzda kilometre yerine litre demek kadar farklılık olmuş..Manyetik alan değerleri çok yüksek olduğu yerlerde insan sağlığı için zararlı olabilir bunda maruz kalma süresi çok önemlidir.Ançak MR cihazlarının manyetik alanı değerleri bu videodakinden çok çok yüksektir ve 3 tesla cihazların bile henüz kesinleşmiş zararı görülmemiştir.
@sarjlihayat
@sarjlihayat 7 ай бұрын
Hocam videoyu izlerseniz çok net söylüyorum iyonize radyosyonu olcmedigimi. Elektrik akımı değişimlerimden kaynaklı manyetik alan ölçümü ve onun etkileriyle ilgili araştırmalari paylaşıyorum.
@serkantbayram6911
@serkantbayram6911 7 ай бұрын
😂
@pompacmulayim3506
@pompacmulayim3506 6 ай бұрын
radyasyonun düşük çıkması zaten normal.pilli araçların ortalama sanırım 50kw lık bir gücü bulunuyor. bu tür aşırı yüklerin etrafında bi manyetik alan oluşur(içinden akım geçen herşeyde olduğu gibi) bu manyetik alana uzun süre maruz kalınması baş ağrısı, erkeklerde kısırlık ya da kız çocuğu olma ihtimallerini yükseltir. zaten elk.li araçlar hernekadar tasarruflu falan denilsede yğksek şarj döngüsünde 6-8 sene sonra cortlayacaktır. gene yanlış bilgilendirilmeler ile 200-250 bine pil gruplarının değiştirileceği söyleniyor. bugün orta halli 12volt 105 ah bir li-on batarya 12 bin tl. 12x105:1200 watt desek, arac gücümüz 50.000watt/1200: 41,6 yani bu gğcğ elde etmek için 42 adet li-on aküye ihtiyacımız var. 42x12bin: 504bin tl yapar. 100 de işçilik tutar 604 bin yapar. sene sonra 600 bin vermeye hazır olun. peki mazotlu aracıda hesaplıyalım. ayda iki depo yakıt 5000 desek 12 ayda 60 bin yapar 5 binde bakım desek 65 bin senede harcamamız olyr. 10 senede 650 bin yapar. daha pilli aracın şarj parasını bile hesaba katmadım. yani kısacası elektrikli araç tasarruflu değil. anca 8 adet 540 watt gğneş paneli ve 5 kw lık rüzgar türbini alırsanız kara geçe bilirsiniz. 😂😂😂
@nurihocaylafizik9491
@nurihocaylafizik9491 6 ай бұрын
BMW i3 2012 yılından beri yollarda. 250000 de olan birçok araç var. Pil değişimi hasar hariç yok. 12 yılda cortlamamış. Üfürüyorlar bilmeden ya
@pompacmulayim3506
@pompacmulayim3506 6 ай бұрын
@@nurihocaylafizik9491 şarj döngüsü ile alakalı bi durum. yüksek kilometrelerde 7 yi zor geçersin.
@blue_white1759
@blue_white1759 5 ай бұрын
Arabalarda lipo ya da lityum ion batarya kullanılmıyor ki 😂 lfp ya da nfc kullanılıyor katı hal var ama seri üretimde değil. Lfp bataryaları araştır bakalım adamlar 10 yıl 1 milyon km garanti veriyorlar. Yüzde 70 altına düşerse diye 😂 catl firmasının bataryaları mükemmel. Tesla mercedes byd bir çok modelini catl firması ile anlaşmalı. Üstelik firma yeni bir argesi ile enerji yoğunluğunu 2 kat arttırdı. Yakında o 500 km menzilli araçlar 1000 km gidecek. Pşyasaki smart gibi çok eski elektrikli araçlar var 10 yıl sonraki pil testlerinde yüzde 85 üstü çıkıyor...
@pompacmulayim3506
@pompacmulayim3506 5 ай бұрын
@@blue_white1759 baş ağrısı, kısırlık, kız çocuğu olma olasılığının artması. 😂😂😂
@blue_white1759
@blue_white1759 5 ай бұрын
@@pompacmulayim3506 kısırlıktan korkum yok. Hatta olsa rahat ederim 🤣 baş ağrısına gelince 7/24 elinde telefon bilgisayar tablet xbox olan birisi olarak hiç başım ağrımadı. Maşallah. 🤣 elektrikli araçta frene bastığımdan daha çok benzinli araçta buji ateşlemesi var. Buji deki ateşlemeyi dinamonun sürekli çalışmasını araçlardaki elektrik motorundan küçük mü sanıyorsun. Duran pil radyosyon üretmez.
@ahmetatmaca7458
@ahmetatmaca7458 6 ай бұрын
MERAKINIZ BİZİDE AYDINLATTI TEŞEKKÜRLER
@sarjlihayat
@sarjlihayat 6 ай бұрын
cok tesekkurler.
@denizokdemir2149
@denizokdemir2149 5 ай бұрын
Üzerinde yüksek gerilim hattı geçen yerlerde bir ölçüm yapabildiniz mi? Bazı yayınlarda yüksek gerilim hattı olan yerlere yakın yaşayan özellikle çocuklarda lösemi riski artırdığı okumuştum. Güzel bilinmeyen bir konuyu araştırmışsiniz tebrikler.
@kadirozturk6030
@kadirozturk6030 Ай бұрын
hocam evin içinde , başımızda sürekli olarak 5000 watt güçte çalışan elektrik kabloları var , bunlar sürekli manyetik akım yayıyor . yani araban çokta farklı değil 🤔🤔
@gencek.2813
@gencek.2813 9 ай бұрын
Benzinli araçta sürücünün ve yan yolcunun ayak ucunda sınır değerin üstünde çıkmasının nedeni muhtemelen, şarj dinamosunda üretilen alternatif akım karakterli düşük voltajlı elektrik ve sonrasında bu düşük voltaja sahip elektriğin indüksiyon(ateşleme) bobinine gelerek 30.000 voltlara kadar yükseltilip bujilere gönderilmesi esnasındaki oluşan elektromantetik akılardandır diye düşünüyorum. Birde motor çalışırken kaputu açıp cihazı motor üst kapağına yâni buji bölgesine yaklaştırmak ve bu sırada gaz vermek(maksat devri artırmak) sûretiyle değerleri okumak lazım. Tahminim motor üst kapağı bölgesinde ve nispeten düşük olacaktır ama şarj dinamosuna doğru değer okunacaktır.
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Alternatör un oluşturduğu manyetik alan. Teşekkürler
@bigblack2295
@bigblack2295 4 ай бұрын
Soru 1 güvenli dedikleri sınırlar gerçekten güvenli mi, Soru 2 uzun vadeli süreçte ne gibi etkiler olur bilmiyoruz, Bence bulaşmayın iyice otursun ispatlasın kendini hemen zıplamayın direk
@sarjlihayat
@sarjlihayat 4 ай бұрын
Araba ureticielerinin video da soyledigim gibi emisyon paylasir gibi EMF degerlerini paylasmasi lazim
@c.cenkserim2706
@c.cenkserim2706 7 ай бұрын
oldukça merak edilen bir konu üstat... emeğinize sağlık şahsım adına çok teşekkür ediyorum💯
@sarjlihayat
@sarjlihayat 7 ай бұрын
Cok tesekkurler. Ureticeleri musteriler icin en dogrusunu uretmeleri icin zorlamamiz lazim. Aslinda batan itibare araclarin manyetik yayilimlarini paylasmalari lazim.
@ozgunbayrak3981
@ozgunbayrak3981 9 ай бұрын
farklı başka model benzinli araçlarda da ölçüm yapabilir misiniz? neden fren pedalı yanında yüksek çıkıyor?
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Alternatör kaynaklı olduğunu düşünüyorum
@Ahmetckl16
@Ahmetckl16 5 ай бұрын
Togg kullanıcısıyım 7 aydır 16 bin km yaptım bazı arkadaşlar baş ağrısı yapıyor diyor ben öyle birşey yaşamadım çevremde kullananlarda öyle birşey söylemedi çoğusu uydurma
@nickimikediler7noname498
@nickimikediler7noname498 4 ай бұрын
19.000 km dir elektrikli araç kullanıyorum gözlemlediğim tek şey buzdolabı poşeti ile aşk yaşamam mıknatıs misali bana yapışıyor, bunu EV ye bağlıyorum. anında halı da parke de çıplak ayak dolaşıp bu elektriği üzerimden atmaya çalışıyorum, duş almak çok daha kesin çözüm....ayrıca şehirler arası 200 -300 km dahi sürsem diğer fosil yakıtlı aracımdan daha fazla yoruluyorum...bu radyasyondan falan değil manyetik alandan B modu ters elektrik mıknatısı prensibi yani manyetik alanlar içinde sürüyoruz...aracım 2023 model opel corsa E
@sarjlihayat
@sarjlihayat 4 ай бұрын
Çok ilginç. Buzdolabı poşeti ne zaman yapışıyor? Belirli bir km sürüş sonrası mi?
@nickimikediler7noname498
@nickimikediler7noname498 4 ай бұрын
@@sarjlihayat genelde sürüş sonrası,pazar poşetinde de gözlemledim, dediğim gibi B modunda ters mıknatıs etkisi ile oluşan manyetik alan ile ilgili... çekimlerde de arttığı anlarda araç elektrik ürettiği o ters çalışma anları anlık değerlerin yükselmesi...bu radyasyon değil amcak yüksek gerilim hattı mantığı ile aynı..ancak bu anlık olan zarar verir mi??çok sanmıyorum yani batarya ile alaklı bir olay değil motorun ters mıknatıs çalışıp enerji ürettiği andaki manyetik alan..wn azından ben böyle düşünüyorum...
@mozel06
@mozel06 6 ай бұрын
Eyvallah, Nerdeyse bütün elektrikli araç markalarını saydın da aklına ülkemizin, yerli-milli arabası, Mehmet-Ali-Ayşe lerin ürettiği TOGG gelmedi, Togg da radyasyon ölçüm çekimi yapmanız şart oldu, iyi olur, lütfen.
@sarjlihayat
@sarjlihayat 6 ай бұрын
kzbin.info/www/bejne/eIS0mqudZqukbJY
@mentalvoid1
@mentalvoid1 6 ай бұрын
Şarj ederken içerisinde oturmamak mı gerekir? Alakalı mı bilmiyorum başım çok ağrıdı
@sarjlihayat
@sarjlihayat 6 ай бұрын
her sarjda oluyor mu bu? hangi aracda oluyor?
@mentalvoid1
@mentalvoid1 6 ай бұрын
@@sarjlihayat bir kere içinde oturdum sonra ağrıdı ama alakalı mı bilmiyorum
@hasansk-gd3ok
@hasansk-gd3ok 5 ай бұрын
Araç yürürken test etmelisin. Tesla larda çok fazla hastahane lere bu sebepten başvuru oldugı söylendi.. Manyetik alan sorunu..
@doankara5672
@doankara5672 6 ай бұрын
Emeğinize sağlık, yararlı bir çalışma olmuş.
@yunuskaya5145
@yunuskaya5145 9 ай бұрын
Benzinli araçta elektrikli araçtan daha fazla radyasyon nasıl çıkıyor anlamış değilim.
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Alternatör olduğunu düşünüyorum
@troymoody2014
@troymoody2014 9 ай бұрын
benzinli araçtaki muhtemelen gaz pedalı kaynaklı. halat yoktur modern araçlar kablosuz olarak komut gönderir.
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Alternatör kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum
@SserkanN4110
@SserkanN4110 5 ай бұрын
Ne olursa olsun faydalı ve farkındalığı arttıran bir video olmuş. Bu konunun bilimsel bir biçimde araştırılmış sonuçlarına bakmak gerekir. Araştırılmamışsa araştırılması lazım. Fakat kime neye nasıl ve ne kadar güvenilir o da ayrı bir mesele. Milyarlarca dolar yatırım yapılmış bir sektör ya kendini riske atmaz ve zararsız araçlar üretirler veya insanlara herşey kaktırılır mantığı ile zararlı sonuçların yayınlanmasına izin vermezler. Bir başka açıdan bakarsak da onca zengin, devlet adamı vs. De bunları kullanıyor. Ya onlara özel üretim yapılıyor denetleniyor ve halka zararlı araçlar satılıyor veya zaten zararsız araçlar üretiliyor. Hangisiyse artık.
@akifbagci
@akifbagci 9 ай бұрын
Elinize sağlık hocam bu konu hakkında makale olmaması ve youtubda video olmaması ilginç. Beni elektirikli arabada en cok kafamı kurcalayan konu buydu elinize sağlık
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Evet gerçekten ilginç. Çok yere baktım bulabildiğim kaynakları paylaştım.
@muratozel724
@muratozel724 7 ай бұрын
Araştırma için çok teşekkürler.. emeğinize sağlık .. bir bilginin olması hiç olmamasından kat be kat iyidir.. ❤
@sarjlihayat
@sarjlihayat 7 ай бұрын
Çok teşekkürler. Bakalım hangi otomotiv şirketi kapsamlı bir bilgi yayınlayacak. Çarpışma testi kadar önemli bir konu ama sessizlik var
@bDoganAY
@bDoganAY 6 ай бұрын
Birkaç kişiden duyduğum uzun süreli sürüşlerde baş ağrısı yaptığı yönünde tesla ve togg kullanan arkadaşlarım söyledi
@Ahmetckl16
@Ahmetckl16 5 ай бұрын
Togg ile 7 ayda 16 bin km yaptım öyle birşey görmedim
@ozgunbayrak3981
@ozgunbayrak3981 9 ай бұрын
çocuk parklarının dibine araç şarj istasyonu kuruyorlar, bu çocuklara zararlı olur mu?
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Testi edilmeli ancak yüksek akım geçen yerlerden uzak durmak lazım mümkün olduğunca
@misafiruye985
@misafiruye985 7 ай бұрын
Dc sarj aletine 1 -2 metreden fazla yaklasinca ölçün asiri yuksek cikiyor
@sarjlihayat
@sarjlihayat 7 ай бұрын
DC Sarj en yuksek akimin cekildigi yer. Sarj ederken uzak durmak lazim
@behramyasar3752
@behramyasar3752 9 ай бұрын
Sağolun Hakan bey,hep merak ettiğim bir konuydu,şükür korktuğum çıkmadı,benzinli araçta kide enterasan,pedalların orda ötmesi?
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Çok teşekkürler 🙏. Okuduğum makelenin birinde benzinli (ice) araçlarda da magnetic yayınım (radyasyon ) olduğunu okumuştum o yüzden görmek istedim. Teker disklerinde kullanılan metal, döndükçe alan yaratması mantıklı ama elektrikli araç seviyelerinde olması şaşırtıcı gerçekten.
@turgutaltankaya
@turgutaltankaya 6 ай бұрын
Cok iyi ve faydalı video hazirlamissiniz. Emekleriniz icin tesekkurler. Bu kadar önemli konuyu arastirmanizi tebrik ediyorum. . Yakit kullanan aracın yaydığı radyasyon daha fazla olması çok sasirtici
@sarjlihayat
@sarjlihayat 6 ай бұрын
Çok teşekkürler
@Atilla7979
@Atilla7979 5 ай бұрын
Bu konuda fonlanmadan, tam bağımsız olarak ölçüm yapıp yayınlayacak kurumlara ihtiyaç var. İlaç firmalarının kendi ilaçları ile ilgili yapılan araştırmaları fonlamasına benzemesin bu iş. Bu araçları yıllarca kullanacağımızı düşünürsek bunun gerçekten ciddi bir mesele olduğunu anlamalıyız. Uzun vadede nelere yol açabileceği ile ilgili de, yine fonlanmadan, bağımsızca araştırma yapılması gerekli diye düşünüyorum.
@sarjlihayat
@sarjlihayat 5 ай бұрын
Haklısınız! Araç piyasaya girmeden test edilmeli ve TÜVTÜRK gibi bir kurum da piyasadaki araçları test edebilir EV'ler için. Araştırmaları açıklamada paylaştım ancak daha farklı senaryolar da düşünülerek araştırılmalı.
@hknxx2732
@hknxx2732 5 ай бұрын
Lutfen sorumu cvb larsaniz sevinirim.eskiden yakit tankerlerinde zincir sarkitirlar ststik eletrigi bosaltmak icin..bu elektrikli arablarda yumuşak bakirli zincir gibi asfalata surtup bu manyetik akim bosaltilsa yada radyasyon isisini versek olabilirmi kendi capimizda..birkac tsne projem var butuk firmalarla calisabilirim
@mehmetdalgali1186
@mehmetdalgali1186 9 ай бұрын
Emeğinize sağlık, ilginç bir konuya değinmişsiniz
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Çok teşekkürler
@ahmetbayken3281
@ahmetbayken3281 5 ай бұрын
Amerikada, tesla sürücülerinin baş ağrısı v.s sorunlarla hastahaneye sık başvurmaları dikkat çekmiş deniyor. Elektrikli araç ile uzun mesafe gitmek manyetik alana çok fazla maruz kalmak demek oluyor sanırım.
@putzolla
@putzolla 6 ай бұрын
Benzinli arabalarda nasıl daha yüksek çıktı çok ilginç birisi açıklasın valla merak ettim
@sarjlihayat
@sarjlihayat 6 ай бұрын
Benzinli aracda alternotorden kaynakli yuksek cikiyor. Gaz pedali etrafina yerlestirilmis.
@karahanrhoads6215
@karahanrhoads6215 6 ай бұрын
Başı ağrıyanlar nedenini merak ediyormusunuz? Rejeneretif sistem. Kinetik enerjiyi elektrik enerjisine çevirirken kısa manyetik dalgalara maruz kalıyorsunuz. Vucudunuz manyetizmaya duyarlıysa ha babam de babam durmadan başınız ağrır. Çözümü 2 adımda çok basit 1. şişe su ve Dolorex 2. Arabayı sat kurtul.
@beyondthehorizonTR
@beyondthehorizonTR 7 ай бұрын
bununla alakalımıdır yoksa farklı bi olaymı bilmiyorum ne zaman arkadaşımın teslasına binsem başımda hafif ağrı basınç hissediyorum.🤔hatta arkadaşımada dedim oda annemde öyle diyor deyince taşlar yerine oturdu.
@sarjlihayat
@sarjlihayat 7 ай бұрын
Bu konuyu da arastirdim ama yapilmis bir calisma bulamadim. Ama hassas bunyelerde olabilir. Bilimsel olarak detayli incelenmeli.
@AkinBIRLIK
@AkinBIRLIK 7 ай бұрын
Teşekkür ederim
@BurOnOz
@BurOnOz 5 ай бұрын
@@sarjlihayatemf sensitivity diye aratılınca pek çok şikayetçi Amerikan KZbin kanallarını bulacaksınız, olay sadece araba değil, earthing grounding ile teraziyi biraz dengeleyebilirsiniz günlük
@tural9975
@tural9975 7 ай бұрын
Çin'de yaşayan bir tanıdığım var diyor ki elektirikli araba kullanan taksi şoförlerinin ayak tüyleri dökülüyormuş.
@sarjlihayat
@sarjlihayat 7 ай бұрын
Araştırılması lazım, başka sebeplerden de olabilir. Çin de çok fazla standard dışı teknoloji sonuçları düşünülmeden rahat kullanılmakta.
@colak5353
@colak5353 7 ай бұрын
Adı ṣanı bilinmeyen marka değeri olmayan araçları almayın nasıl pil var araçta bilmiyoruz eskiden cep telefonlarının pillerini orjinal olmayan piller ile değiştiren bir kesim vardı sırf ucuz olduğu için sonuçta patlayan cep telefonları haberleri duyardık bu yüzden aslında devlet bu çinden gelen elektrikli araçları güzel bir test etmeli ölçüm yapmalı daha doğrusu her elektrikli araç belirli bir test ten geçmelidir
@ahmettemel6413
@ahmettemel6413 6 ай бұрын
Ne güzel işte bedava epilasyon
@mikoyangurevich6804
@mikoyangurevich6804 Ай бұрын
Halamında bıyıkları olsa amcam olurdu. Dünyanın heryeri elektrik 😄😄
@ahmetbayken3281
@ahmetbayken3281 5 ай бұрын
Benzinli araçtaki ölçümde, acaba ölçüm cihazının o kırmızı görüntü ve ses ikazı verdiği noktada aracın bakım arıza bilgisayarı bağlantı noktası olabilir mi? Yada altında bir kablo demeti olabilir.
@Travelsinda
@Travelsinda 6 ай бұрын
ŞARJ EDERKEN AC DEĞİLDE 80 lik veya 120 kwlık DC İSTASYONDA ÖLÇÜM YAPSAYDINIZ KEŞKE.
@orcun.bassmusic
@orcun.bassmusic 7 ай бұрын
Merhaba. Elinizdeki cihazin marka modeli nedir? Nereden aldiniz?
@sarjlihayat
@sarjlihayat 7 ай бұрын
Merhaba, ben 60$ civarında almıştım..fiyatı düşmüş şu an : a.co/d/aH5EddV
@HamzaTalibi51
@HamzaTalibi51 3 ай бұрын
Bu ölçümü Elektro Manyetik Radyasyon olmadığına dair doneler var, bilgiler var. Sadece dizüstü bilgisayar bataryasının bile dizlere direk konmasının kanserojen etkili olduğu konuşulduğu durumda bu vidyo verileri kapsayıcı değil.
@ondererdem628
@ondererdem628 6 ай бұрын
Kişiden kişiye etkilenme değişebilir mi? 30 dakika sonrasında giderek artan şekilde bana huzursuzluk veriyor?
@sarjlihayat
@sarjlihayat 6 ай бұрын
Ben çok uzun sürüşler yaptım hem Tesla (model3) hem de Kia Ev6 ile ama herhangi bir rahatsızlık hissetmedim.
@aliraifdincer8814
@aliraifdincer8814 9 ай бұрын
Aynı testi yakıtlı araçlarda niye yapmıyorsunuz marşta ve şarj ederken...
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Video sonunda var
@aec6964
@aec6964 6 ай бұрын
Radyasyon ölçmek terimi biraz değişik olmuş, yapmış olduğunuz tek bir ölçüm ile anlayamassınız.siz 4 5 testten sadece birini gerçekleştirmişsiniz. Araç onayları alınırken bunların hepsine bakılıyor. Araç çalışıyor ve içindeyken baş,ayak vb bölgeleri ölçülür. adı sanı duyulmamış çinli firmaların ürünlerinde bir çok problem görebilirsiniz fakat global anlamda satılan firmaların araçlarında göremezsiniz.
@tcdd3115
@tcdd3115 7 ай бұрын
Elektrikli araç, olabilir ama mevcut akıllı cihaz konseptli araçlarda kontrolü sizden almaları tercih meselesi halinde sadece ve bu kabul edilir bir durum değil. En azından aklı başında kullanıcılar için... Bu bilinçsiz kabul halinin devamında, otonom olmayan araç kullanma yasağı da gelecektir.
@gangarax
@gangarax 6 ай бұрын
Basarili bir calisma emegiize saglik..
@tuncaybatur2111
@tuncaybatur2111 7 ай бұрын
Amerıkada elektrıklı araç kullananlar radyasyon ve manyetık alan dan dolayı hastanelerde tedavı goruyor...
@sarjlihayat
@sarjlihayat 7 ай бұрын
Boyle bir bilgi/ haber yok.
@kglk4321
@kglk4321 7 ай бұрын
Hocam bu calisma o kadar degerli ki, cernobil zamani trabzonda dogmus biri olarak bu endise az daha cok severek kulllandigim elektikli aracimi bana sattiracakti cok tesekkur ediyorum. Sizden bir ricam olacak lutfen munkunse diklutfen bayir yukari cikarken arac içinden radyasyon olcumu yapar misiniz
@alkantan5665
@alkantan5665 6 ай бұрын
Benzinli aracta buǰiletde 10 bin volt var. Ondan oluyor. Elektrik 400 volt o da dc..
@Patryk-y
@Patryk-y 9 ай бұрын
radyoaktiviteyi olcmeniz gerekir, manyetik alani degil, bu olcumler cok fazla bisey ifade etmiyor
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Bendeki alet milli Gauss (mG) cinsinden MF yani iyonize olmayan radyasyonu ölçüyor. MF (Manyetik alan) etkileri aşağıdaki yazıda da tartışılmış. www.magility.com/en/electromagnetic-fields-in-cars-an-experiment/
@hsnaydn
@hsnaydn 9 ай бұрын
kuyuya taş atınca çıkartılamıyor. boş verin dalgalansın dursun...
@atilametin6688
@atilametin6688 7 күн бұрын
Günde 8 saat telefona gömülen, laptopu kucağından indirmeyen, baz istasyonunun, yüksek gerilim hattının dibinde oturanlar araç piline saydırıyorlar. Başı ağrımış arabadan, dişi ağrımış arabadan. Elinden sigarayı masasından içkiyi eksik etmeyenler saldırın arabalara. İşimiz zor bu kafayla...
@sarjlihayat
@sarjlihayat 3 күн бұрын
dogru tespit :) Ozellikle sigara...
@yunusemrebas9467
@yunusemrebas9467 4 ай бұрын
abi bunu Togg'da da yapabilir misin bizde ona göre alalım
@ertana268
@ertana268 7 ай бұрын
Manyetik alan ile radyasyon farklıdır.Mesela MR(Manyetik Rezonans) ile tomografi(klasik radyasyon) cihazlarında film çektirtidimizde, vücuda verdikleri zararlar çok başka başka.
@sarjlihayat
@sarjlihayat 7 ай бұрын
Evet biz burada elektrikli araçlardaki manyetik alanı ( iyonoze olmayan) ölçüyorum video da bahsettiğim gibi.
@Esmww_Catw
@Esmww_Catw 3 ай бұрын
Teşekkürler🎉
@mahirtokat310
@mahirtokat310 6 ай бұрын
Şu ekrandaki koskoca yazıyı çekseydin keşke
@yavuzerol2567
@yavuzerol2567 8 ай бұрын
Bir de aküsü bagajda olan araçlar var dizel yada benzinli onları kabin içini ölçün
@sarjlihayat
@sarjlihayat 8 ай бұрын
Model var mı bildiğiniz?
@yavuzerol2567
@yavuzerol2567 8 ай бұрын
@@sarjlihayat opel in K kasa da bagajda mesela, aküden gelen kablonun yeri bile kabin içini belki şöförü uzun vadede etkiler
@uyaranses8150
@uyaranses8150 6 ай бұрын
Manyetik Alan olcumu radyosyon olcumunu gostermez. Cok daha sofistike bir alet alman gerekir.
@egitimegitim8206
@egitimegitim8206 7 ай бұрын
hocam hibrit araçlar için de durum aynı mı ?
@sarjlihayat
@sarjlihayat 7 ай бұрын
Hibrit araclardaki pil 5te 1 oranında daha düşük EV'lere göre. Hibritler, ICE araçlardan biraz daha fazla ama EV'lerden çok daha düşük bir akım değişimi (manyetik alan) üretimi var.
@tolgaunal5722
@tolgaunal5722 7 ай бұрын
ölçtüğünüz cihazın hassasiyeti ve kalibresi büyük ihtimalle düşük çünkü doğal ortamda bile radyasyon bulunur.
@muhendisChe
@muhendisChe 7 ай бұрын
Fizikçi Max Planck, herhangi bir elektromanyetik dalganın enerjisinin frekansı yani elektromanyetik alanın değişim hızıyla orantılı olduğunu ortaya koymuştur. Buna göre frekansı "f" olan bir elektromanyetik dalganın enerjisi E= h.f dir, burada h Planck sabitidir. Buradan hareketle frekansı sıfır olan DC güç sistemleri "0" güçte elektro manyetik enerjiye sahiptir, yani elektromanyetik alan oluşturamaz, 50 yada 60 Hz şebeke elektriği 50.h kadar enerji yayar. Radyo dalgalarına gelince örneğin bir FM radyo vericisi 88 ile 108 MHz arasında çalıştığı için 88x10⁶ ile 108x10⁶ çarpı "h" kadar enerji yayar, röntgen ışını olarak da bilinen "X" ışınının frekansı ise 10¹⁵ seviyesindedir.. Bu arada h Planck sabiti: 6.6 10-³⁴ Joule/s
@emreyakut2799
@emreyakut2799 7 ай бұрын
Peki 220v 50 hz ile 154kv 50hz in enerjisi aynımıdır ozmn?
@britishshorthair8565
@britishshorthair8565 7 ай бұрын
faydalı bir video olmuş. eline sağlık
@sarjlihayat
@sarjlihayat 7 ай бұрын
cok tesekkurler
@alparslantugrul1071
@alparslantugrul1071 6 ай бұрын
elektrikli araçlar sürdürülebilir değildir.
@sarjlihayat
@sarjlihayat 6 ай бұрын
Tesekkurler yorum icin. Neden oyle dusunudugunuzu sorabilir miyim?
@alparslantugrul1071
@alparslantugrul1071 6 ай бұрын
@@sarjlihayat şöyle izah edeyim 100KW/h bataryaya sahip bir aracı 30dk da %20 şarjdan %80 şarja çıkarmak için 120KW/h la şarj etmen lazım şebekeden takep edilen güç 120KW/h bu bir kenarda dursun. Temel sorundan bahsedip altyapısal imkansızlıklardan bahsetmeyeceğim. Şu bizim akkuyu mükleer santrali 4.8GW/h olacak tam kapasite kurulunca yapım süreci 5 sene felan ortalama. Bunu da cebe koyduk 4.8GWh=4.800.000 KW/h yapıyor 4.800.000/120=40.000 bin araç aynı anda şarj olsa %80 şatjı %20 ye 10 günde düştüğünü varsyalım ozaman bir akkuyu kadar 400.000 araç şar edebilir trafikteki araç sayısı 30 milyon 30.000.000/400.000 75 tane akkuyu lazım ve bu kadar akkuyuya alt yapı lazım nakil hatları trafolar vs . lazım trilyonlarca dolar lazım yani. Buna rağmen %20 den %80 e şarj yapabilmek 30 dk sürüyor olacak ben şahsen max 2 dk da yakıt ikmali yapıp yoluma gitmeyi tercih ederim. Diyeceksin evde şarj edecek bürşey değişmez saadece bekledinğib zaman uzar yani o pili %80 e getire bilmek için o kadar enerji doldurman lazım ha 30dk da ha 600dk da talep edilen toplam güç değişmiyor çünkü. Bir başka boyut pillerin ömürlerinin kısa olması hesene gittiğin max mesafe kısalacak en iyi ihtimalle 7 sene sonra yeni pil paketi alacaksın kaç paraya ? Satmak istesen aynı telefonlarda olduğu gibi pil ömrü yüzünden ciddi anlamda değer kaybın olacak. Bir başka boyut biten bataryaların geri dönüşüm maliyetinin sıfır bataryadan yüksek olması. Bir başka boyut dünyada daha 2100 yılına kadar yetecek miktarda petrol rezervi var bu petrolle elektrik üretip o elektriği pile yükleyip pili araba mınkullanmak daha çevreci yoksa o petrolle direk aracı çalıştırmak mı daha çevreci çünkü o petrol her halükarda kullanılacak bir sera gazı salınımı zaten var ı benzin zaten yanacak e peki araya batarya sokmak ve bu batarya üretiminden de exrta sera gazı oluşturmak nekadar çevreci zaten benzinle biryereden bir yere gidiliyor. Bular yüzeysel mantıksızlıklar ve imkansızlıklar. En mantıklı ve çevreci olan yakıt hidrojendir yanma sonucu açığa sadece su çıkar.
@OrhanSarkaya
@OrhanSarkaya 6 ай бұрын
@@sarjlihayat Evet bence de geçici bir teknoloji. Bir araştırmaya göre üretime başlanmasından 150000 km oluncaya kadarki sürede elekrikli araçların doğaya saldığı zararlı gaz miktarı ile atmosferik araçların saldığı miktar birbirlerine yakın olduğu anlaşılmış. Buna ek olarak batarya ömrü ve dolum sürelerinde dezavantajlı durumda. Yerini hidrojen yakıtlı araçlar alacak. Bence şu sıralar elektrikli araçların üretimindeki artışın sebebi büyük şirketlerin satış politikasından dolayı olduğunu tahmin ediyorum
@rihiyimir3270
@rihiyimir3270 6 ай бұрын
TELEFONA TESLAMETRE INDIRIP ÖLÇEBILIRSINIZ... MİLITESLA YA DA MILIGAUSS OLARAK ÖLÇEBİLİRSİNİZ...BAŞARİLAR
@baape4325
@baape4325 7 ай бұрын
En iyisi ben bu şüphe üzerine elektrikli otomobil almayıp riskten uzak kalmayı tercih ederim
@sarjlihayat
@sarjlihayat 7 ай бұрын
Telefon kullaniyorsaniz, elektrikli araba kullanmadan cekinmenize gerek yok. Tabi genel olarak manyetik alana maruz kalmayi azaltmak her zaman iyi bir strateji. Ormanlara gitmek kendimizi topraklamak uygulanabilir tedbirler.
@AkinBIRLIK
@AkinBIRLIK 7 ай бұрын
@@sarjlihayat ❤️
@selamiacikel2264
@selamiacikel2264 5 ай бұрын
Emeğine sağlık
@racidelen1876
@racidelen1876 6 ай бұрын
Kalp pili olanlar elektikli (akülü) araba kullanabilir mi?
@serapyaman5381
@serapyaman5381 6 ай бұрын
Teşekkür ederiz
@kalenderkilic38
@kalenderkilic38 6 ай бұрын
Benim ilk yorumumu neden sildiniz? Lütfen yeniden ekleyiniz! Ciddi bir uyarı yaptım ve silmeyin, lütfen!
@sarjlihayat
@sarjlihayat 6 ай бұрын
Yorumunuzu silmedim, tekrar gonderin. Hakaret, kufur icermedigi surece her yorum durur...
@dressedinblack73
@dressedinblack73 7 ай бұрын
Ya arkadas şarj etmek için dışarı çıkmıyormusun arabanın içinde mi bekliyorsun. Var işte
@muratyldz2359
@muratyldz2359 5 ай бұрын
Renault zoe kullanıcıyım, Kırıkkale'de ikamet ediyorum. Diğer araçlarda bu durum nasıl dediğin için ve ben de aracımdaki durumu çok merak ettiğim yaz
@cagdasefe
@cagdasefe 6 ай бұрын
Keşke bisiklet keşfedilince taşıt geliştirmeyi bıraksaydık
@hsnaydn
@hsnaydn 9 ай бұрын
Geiger sayacı ile mi ölçtünüz hocam! Nükleer miymiş?
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Geiger sayacı iyonize olmuş , Nükleer santral deki gibi radyasyonu ölçüyor. Video da anlattığım gibi Elektrikli araçlarda iyonize olmayan manyetik alan var pil ve elektrik motorundan kaynaklı. Kullandığım alet EMF (Elektro Manyetik Field) ölçümü yapıyor. Gerisi videoda :)
@hsnaydn
@hsnaydn 9 ай бұрын
Biliyorum hocam buradaki “radyasyonun” zararlı olduğunu düşünenler için iğnelemek amacı ile yazdım. Şu ölçümü “atomlarımızı hizalayacak” kadar kuvvetli Mri yakınında yapsanız muhtemelen ölçüm aleti yetmez. Şarj sırasında kablo çevresinde oluşan elektromanyetizmanın insana henüz kanıtlanmış bir zararı yok. Zaten zarar verebilmesi imkansız. Baz istasyonundaki cep telefonundaki bambaşka frekanslar ki onların da güvenlik mesafesi var ama dediğim gibi bambaşka frekanslar elma-patates gibi. Rahat olunuz teknolojinin huzurun keyfini sürünüz.
@vox_dei_365
@vox_dei_365 9 ай бұрын
😂
@hsnaydn
@hsnaydn 9 ай бұрын
😳@@sarjlihayat
@ylst8874
@ylst8874 4 ай бұрын
Daha yeni hybrid araç aldım keşke almasaydım yav.Kalptede sıkıntı var ritmde. Etkiler mi acaba kalbimi ?
@sarjlihayat
@sarjlihayat 4 ай бұрын
Hybrid araclarda batarya 2kwh dan daha az. Ayrica bu incelemede elektrikli aracdaki pil 58kwh ki onda bile benim kanaatim endiselenecek bisrsey yok. ayrica aciklamada paylastigim Norvec'de yapilmis profesyonel olcumlerde de sorun yok. Bence rahat olun.
@ylst8874
@ylst8874 4 ай бұрын
@@sarjlihayat Sağolasın vallaha biraz içimi rahatlattın biraz olsun. Manyetik alanın kalbin elektriksel yapısına etkisi olur mu diye korkuyorum da. Zaten engelli indiriminden aldım 5 sene de satamam.
@sarjlihayat
@sarjlihayat 4 ай бұрын
@@ylst8874 rahat olun. Cikan haberlerin cogu hicbir bilimsel dayanagi olmayan calismalar. Kazasiz belasiz surus olsun
@ylst8874
@ylst8874 4 ай бұрын
@@sarjlihayat amin hepimizin sağolun
@kalenderkilic38
@kalenderkilic38 6 ай бұрын
Ayrıca cep telefonu ile araç içine girip ölçüm yapıyorsanız bu yanlıştır. Tamamen labaratuvar koşulları gibi bir ortam hazırlanarak ölçüm yapılmalı. Esas bir tehlike de, araçlar Faraday kafesidir ve bilhassa cep telefonları açık ise ve bir kaç kişi seyehat ediyorsa en büyük tehlike budur. Radyasyon dışarı kaçmakta zorlanır ve içeride bebekler hamile anne ve çocuklar çok daha etkilenirler! Noniyonize radyasyon da zararlıdır. Zamanı, bünyesi ve Faraday kafesi gibi bir çok şartlar çok ciddi değerlendirilerek sonuca varılmalidir. Dünya kanser örgütü noniyonize radyasyonu da risk grubunda değerlendirir! Bebekler uzun süre araç içinde seyehat ederken Lütfen cep telefonlarını uçak moduna alın. Onlar yetişkinlerden on kat daha etkilenirler ve Faraday kafesinde bulunuyorlar!
@msn2000
@msn2000 6 ай бұрын
Teşekkürler
@Karabatak_Dipci_Sevket
@Karabatak_Dipci_Sevket 7 ай бұрын
benim teyzem 3 ay elektrikli araç kullandı sağ kulağından Meksika fasulyesi çıktı
@serkantbayram6911
@serkantbayram6911 7 ай бұрын
😂😂
@uludagyataklaribursa9079
@uludagyataklaribursa9079 9 ай бұрын
Haydaaaaaaaaa
@uludagyataklaribursa9079
@uludagyataklaribursa9079 9 ай бұрын
Helal olsun makinayı nerden kaça aldın tşk
@sarjlihayat
@sarjlihayat 9 ай бұрын
Amazon'da EMF ölçer olarak satılıyor. 62$'a aldım. En fazla yorum ve pozitif puanlanmış. Daha ucuzlarida var ancak sensör kalitesi önemli.
@zafer3166
@zafer3166 6 ай бұрын
Günde bir paket sigara içen tanıdığın birisi ben Elektrikli arabalara binmem diyor neden dedim Radyasyon yayıyormuş sağlığa zararlıymış
@sarjlihayat
@sarjlihayat 6 ай бұрын
Çok iyi 😂
@htcdesirehd1414
@htcdesirehd1414 5 ай бұрын
araba hangisi
@sarjlihayat
@sarjlihayat 5 ай бұрын
Kia EV6
@panamaredaban5087
@panamaredaban5087 5 ай бұрын
Radyasyon ile manyetik alan aynı şey değil yalnız... 😒
@unsakamandemir
@unsakamandemir 6 ай бұрын
Bizde inandık cihazın saglammi hem de çok yoğun radyosn var
@cemcem1974197
@cemcem1974197 5 ай бұрын
Yeni şehir efsanesi... Petrol sektörü çalışıyor
@selamiozde9585
@selamiozde9585 6 ай бұрын
Burada ki sıkıntı devamlılık Kaynak ve yakınlık meselesi Asla telefonla kıyaslanamaz Baz istasyonu meselesi yakınlık meselesi
@muratunlu3570
@muratunlu3570 5 ай бұрын
uzun yolda elektrikli araçlar ile seyahat etmek güvenli değil demektir. Avrupa da elektrikli araçların manyetik durumundan dolayı zaman içinde yasaklama geleceği söylendi. Teslanın başı ABD de derde giirmek üzere
@sarjlihayat
@sarjlihayat 5 ай бұрын
Kaynak paylaşabilir misiniz? Amerika'da yaşayan biri olarak Tesla ya da herhangi bir elektrikli araç için böyle bir durum söz konusu değil burada.
@selahattinsaka3641
@selahattinsaka3641 6 ай бұрын
EVLERDEKİ modemler daha tehlikeli....
@mehmetalp3540
@mehmetalp3540 6 ай бұрын
magnetik degil elektromagnetik alan olacak
@sarjlihayat
@sarjlihayat 6 ай бұрын
Evet, elektrikli arabalar hem manyetik alanlar hem de elektromanyetik alanlar üretir. Detay ise: Manyetik Alanlar: - Elektrik Motoru: Elektrikli bir arabanın motorundaki elektrik akımı güçlü bir manyetik alan oluşturur. Bu alan aracın hareket etmesi için gereken kuvveti üretir. - Kablolar: Arabanın içindeki elektrik kabloları da elektrik taşıdıkça kendi çevrelerinde daha küçük manyetik alanlar oluşturur. Elektromanyetik Alanlar: - Değişen Elektrik Akımları: Elektrikli arabanın elektronik bileşenleri sürekli değişen elektrik akımları taşır. Bu değişen akımlar, hem manyetik hem de elektrik alanları içeren elektromanyetik dalgalar oluşturur. - Yüksek Frekans: Elektrikli arabalardaki bazı güç elektroniği bileşenleri yüksek frekanslarda çalışır, bu da daha yoğun elektromanyetik alanlara yol açar.
@sonertarhan6397
@sonertarhan6397 5 ай бұрын
paspasın altına alüminyum folyo şart 😀
@sarjlihayat
@sarjlihayat 5 ай бұрын
:)
@ozgurforeigntrade
@ozgurforeigntrade 6 ай бұрын
Pil demek sağlıksız olmam sağlığınızın bozulması demek
Elektrikli Araçlar Kansere Neden Olur mu?
9:08
Oksijen TV
Рет қаралды 28 М.
ТВОИ РОДИТЕЛИ И ЧЕЛОВЕК ПАУК 😂#shorts
00:59
BATEK_OFFICIAL
Рет қаралды 4,7 МЛН
What type of pedestrian are you?😄 #tiktok #elsarca
00:28
Elsa Arca
Рет қаралды 26 МЛН
БУ, ИСПУГАЛСЯ?? #shorts
00:22
Паша Осадчий
Рет қаралды 2,7 МЛН
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 🙈⚽️
00:46
Celine Dept
Рет қаралды 104 МЛН
Elektrikli Otomobil Pişmanlık mı? Gerçek Deneyimler!
8:39
Burhan Altınsoy Teknoloji Kanalı
Рет қаралды 27 М.
Barış Özcan ile Elektrikli Otomobillere Dair Mitler ve Gerçekler!
13:21
Japon Üreticiler Neden Elektrikli Otomobillerden Nefret Ediyor?
11:13
Nasıl Başardılar?
Рет қаралды 134 М.
ТВОИ РОДИТЕЛИ И ЧЕЛОВЕК ПАУК 😂#shorts
00:59
BATEK_OFFICIAL
Рет қаралды 4,7 МЛН