Program çok hazırlıksız yapılmış. Sorular doğru, ama cevaplar hep yarım kalmış gibi, düzenli, planlı soru cevap halinde olsaydı. Programdan önce sorular ve cevaplar hakkında bir plan yapsalardı iyi olurmuş. Gelmişler çay işmişler, sonra saatte bakıp hadi programı çekelim diyip çekmişler gibi. Videonun ilk 5-10 dk sı dağınık, sonradan biraz toparlamışlar. Herşeye rağmen video için teşekkür ederiz.
@takiyuddinefendi7747 ай бұрын
Çok yerinde ve yapıcı eleştiriler bunlar. Zaten durumun da farkında oldukları için bu yayın bir giriş niteliği taşıyor. Canlı yayın planı da gayet doğru.
@barsbilgin44017 ай бұрын
Ayrıca konusunda uzman mühendis bir kişi soruları cevaplarsa daha iyi olur.
@emretufek747 ай бұрын
Bir elektrik mühendisi olarak; sorulara çok teknik cevaplar gelmediğini düşünüyorum ben de.
@sl.rc267 ай бұрын
nerden biliyon yrrm
@emretufek747 ай бұрын
@@sl.rc26 kardeş üslubuna dikkat et ya da e-devleti arada bir kontrol et, hakaret davası açılmış mı diye!
@Ugur851_7 ай бұрын
Ustaya helal olsun hiçbir şey bilmeden her şeye cevap vermeye çalışıyor, gerçek bir sanayi ustası.
@sedatsedat30787 ай бұрын
Bilimsel açıklamadan çok pazarlamacılar gibi anlatmışlar (sanayi tipi açıklama). Bataryanın ömrü varsa ve aynı sürede kullanılan lot'lar yaklaşık aynı zamanlarda bozulacağından uzun süre kullanılan bataryanın tamir edilmesi mantıksız çünkü peş peşe bozulmaya başlayabilirler. Yeni bataryaların tamiri mantıklı çünkü üretim hatası olmuş lot olabilir ama eski bataryayı tamir etmek kesinlikle mantıksız.
@306furkan7 ай бұрын
Aynı fikirdeyim. 10 yıldan sonra batarya yenilemek uzun vadede daha mantıklı olabilir. Ayrıca 10 yılda yüzde 70 seviyesine düşüyor batarya. Onu da yüzde 80ini kullanabiliyorsun aslında. Paylaşılan menziller yani fabrika verileri de baya yanıltıcı bütün bunları hesaba kattığımızda sıfırı 500km fabrika verisi menzili olan araba 10 yıl sonra 150km menzile filan düşer. Şehiriçinde yine kullanılır bataryayı hiç değiştirmeden.
@Almarillion7 ай бұрын
Tesla garanti sirasinda 70 altina inerse size benzeri sorun yasamis ve onarim yapilmis, refurbished batarya vererek sizinkini hucre/paket degisimi icin aliyor. Sizinkini hucre defisimleri sonrasi da baskasina veriyor. Kurtarilamayacak durumda ise ev/sanayi/sehir vs icin eneeji depolama alani olarak satiyorlar. Zira arabaya yetmeyen yuzde 69, bir ev icin aylarca elektrik demek.
@ahmet35nesin7 ай бұрын
@@Almarillion Tesla her türlü parayı çıkarıyor olan kullanıcıya oluyor desenize
@capitaner7 ай бұрын
İlk akla gelen durum sizin dediğiniz gibi ama gerçek oyle değil. Yani en zayıf olan halkalar (hucreler) baytarya kapasitesini azaltıyor. Yani bir batarya hucresi bozunmaya başladığı zaman genelde hep o hücre uzerine yuk bindiği için bu bataryaların bozunmaları daha da artıyor. Bu durumda iyi halde olan hücrelerin aynı şekilde bozunmaya başladığı sonucu ilk akla gelen durum olsa da durum oyle değil. Yani kötü durumdaki olan hucrelerin değişimi buyuk oranda bataryanın ömrünü yükseltecektir.
@stuffguy7 ай бұрын
Evet son derece yanıltıcı bilgi vermisler. Tamir olur degisir fskan bunlar cok sıradışı senaryo. Tamir edilme ihtimali var ile tamir edilir tamam farklı seyler bir sefer. Bahsettikleri sey anca dsha bataryanın ömrü epey varken sıradışı bir sebepten 2-3 hucrenin arizalanmasi durumunda gecerli anca. Yani bir sebepten icerideki bir hucre erken bozulacak o durumda onu yenilersin komple bataryayi çöpe atmazsin eyvsllah da atıyorum 8-10 yil kullandığında batarya omru bittitinde o batarya tamir falan olmaz cope gidecek. Oyle bir anlatıyor ki dinleyen kisi bataryam bittiginde goturup tamir ettirebilecem gibi algilar
@mucizevimandarin83697 ай бұрын
Elektrikli otomobillere en azından 10 yıl daha mesafeliyim ama can kulağıyla dinlediğim bir yayın oldu. Emeğinize sağlık.
@BilincliYesari7 ай бұрын
Onlar yanar "Onno Usta" :)
@profezor27 ай бұрын
1) O batarya çok eski olmamasına rağmen neden söküldü? 2) Bataryalar 8 sene garantili diyorlar ama neden bi garanti 150.000km ile sınırlı? 3) Hücreleri değiştirmiyoruz ama tamir edebiliyoruz derken, bozuk bir hücreyi sökmeden, nasıl tamir ediyorsunuz? Tamir dediğiniz nedir? 4) Mümkün olduğu kadar dc şarj etmeyin ac sarj edin deki amaç sonucta ac de dc ye çevrilmek zorunda, pillere direkt ac elektrik veremezsiniz. Burada söylenmek istenen ac yavaş şarj ediyor, dc ise daha yavaş sarj ediyor. Pilleri ne kqdar yavaş şarj ederseniz o kadar sağlıklı oluyor ve ömrü uzuyor. Dc de yavaş şarj etmekle, ac de sarj etmek arasında fark yok. 11kw dc ile 11kw ac sarji arasinda fark yok. Piller hiç bir zaman %0 a düşmez, piller kendisini Bms kartı vasıtasıyla korumaya alır.
@Medyum-xb8be7 ай бұрын
150binKM genelde *Araçların Ömrü kabul edilir* Daha ne Garanti versinler Bu Hileyi birçok Firma yapıyor *ÖMRÜ BOYU GARANTİLİDİR* (Senin Ömrün boyunca demiyor ARACIN ÖMRÜ BOYU GARANTİ) Git dava et Mahkemeye git *Firma olarak Malımıza 8 yıl 150binKM ÖMÜR BİCİYORUZ ""ÖMRÜ BİTTİĞİ İÇİN GARANTİ DIŞIDIR"""* Dava kapandı FİRMA HAKLI 8 yıl veya 150binkm (Hangisi Erken Dolarsa) Ömrü bitiyor zaten *Firma olarak Geri Dönüşüme Hurdaya Çöpe gitmesi gereken MEtal parçasına dönüşüyor*
@selamiacikel22647 ай бұрын
Batarya konusunda daha önce böyle ayrıntılı video görmemiştim emeğinize sağlık elektrikli araba sahibi olarak bilgimiz daha az öğreneceğimiz çok şey var
@ArmanSahin727 ай бұрын
Valla kimse kusura bakmasın ben 2023 Eylül ayında Fransa dan 0 olarak S500 Mercedes aldım 110.000 EUR ya .Saf elektrikli 62 km yol yapabiliyorum bana günlük şehir içinde yetiyor ve uzun yol yapacağım zaman V8 motor ile beraber keyif ile kullanıyorum, yok şarj yok menzil sorunum yok, keyifle biniyorum ve ne zaman menzil 1.000 km üzeri olur, işte o zaman belki elektrikli düşünebilirim.
@makinist677 ай бұрын
Pro bir anlatım olmasa da bu tarz bir ön bilgi kafasında elektrikli otomobil düşünenlere rehber olacaktır daha sonra burada teknik olarak eğitici videolar çekilecektir + like benden takipteyim
@JaponOtomobilcilerDerneği7 ай бұрын
Bir elektrikli araç kullanıcısı olarak mükemmel bir deneyim oldu bizim için 😊
@model28867 ай бұрын
emeğinize sağlık üstadlar. yanan bir elektrikli araca müdahaleninde özel tekniklerle yapılması gerektiği söyleniyor.
@stuffguy7 ай бұрын
16:00 hayir korkulacak bir sey. Bir sefer surada kullanılan ifadeleri bir netleştirmek lazım. Bozulan hucre yenilenebilir, batarya tamir edilebilir. Simdi bu aslinda su demek, tamir edilme ihtimali var. Yani bataryada bi sikinti oldu, batarya omru bitti falan götüreyim 3-5 hucreyi degistireyim devam edeyim gibi dusunmeyin çünkü bu videoda söylenenler öyle düşündürecek. Batarynajn omru bittiyse bataryan çöp oldu abicim. 2 hucre degistireyim kurtulayim durumu yok. Bu sadece bataryanın geneli sağlıklı olup da içeride 2 tane hucre bozulduğu durumda gecerli, bozuk olanı yeniliyorsun. E bu niye olsun ki zaten? Sen 8 sene o bataryayi kullandiginds tum o huclereri kullanmis olacaksin, hemen hemen kafa kafaya gidecek kullanim omurleri ve hepsi zayiflayacak. Kısacası bataryan bittiyse bataryan bitmistir, gecmis olsun. 10 yil kullanıp da icinden sadece 3-5 hucre bozulmuş olacak degil. 10 senelik bir icten yanmali motor hala bitmemis olabiliyor, bittiyse de 80-100bine rektifiye edilebiliyor. Ama bataryanin ömrü 10yil sonra bittiğinde 500bin verip değiştireceksin bunu da goz önünde tutmak lazım. Ve bir benzinli dizel arabayı sifir alip 6-7 sene sonra o günkü 2.el değerinde satiyorsun ve hatiri sayılır bir para ediyor. Bugün aldığınız elektirkli arabalari 6-7 sene sonra 2.el olarak satmak istediginizde kimse yuzune bakmayacak para etmeyecek arabalar bunun bilincinde olmak lazım. Kimse altindaki bataryası ömrünün yarisini belko daha fazlasini tamamlamis bir arabaya para vermek istemez. Batarya fiyatının da arabanin yarisi oldugunu dusunursek nasil bir yatirim oldugu ortada. Yani elektirkki arac iyi güzel ama orta direk turk vatandaşı icin hic mantikli secebek degil, parası bol olan adamın isi, arabaya verdigi para kendisine dokunmayacsk adamin isi, eve birden fazla araba alabilen, 4-5 yilda bir sıfır araba alabilen adamin isi. Bir arabaya yillarin birikimini basarak alan ortlama turk vatandasinin, maasli calisan insanin isi değil bugun icin.
@worcleber4 ай бұрын
benim pederde 2007 model 1.9 tdi Jetta var 325 bin km de bugüne kadar kaç kaza atlattı ve motorla ya da vitesle ilgili en ufak sorunu olmadı, hala da taş gibi yeni araçlara göre performansı çok iyi ve çok az yakıt yakıyor ama bu da doğru değil, tüm teknolojiden uzak kalmakta çözüm değil, bir aracı alıp 10 sene kullanmak yerine Max 2 sene 20 -30 bin km kullanıp sat politikası izlemek lazım..
@muhendisChe7 ай бұрын
Herhangi bir elektrikli otonun 1/3 ü değil nerdeyse 1/2 si bataryadır.. Ayrıca yeni üretilen bir çok elektrikli otoda batarya tamiri pek mümkün değildir, zira pil hücresine ulaşamazsınız, çünkü batarya otomobilin bir parçası haline getirilmiştir. Yeni elektrikli otolar da piller şaseye gömülü olarak gelir, gelecektir. Bataryanın kazalarda hasar göremeyeceği doğru değil.. Çünkü Batarya otomobilin en alt kısmında yer alır, yani yolcu ve sürücü kabininin altı komple batarya modülüdür. Otomobilin altını sağlam çarparsanız batarya hasar alacaktır..
@felisinibahce88877 ай бұрын
Yaaaa enfes ilac gibi, ansiklopedilik bir video daha Ustadlarimdan, emeginize saglik. Simdiden 100den fazla kisiye bu videonun linkini paylastim. Bu farkindalik olusturdu, bir fragman gösterimi oldu. Konuyu derinlemesine acacaginiz videolari sabirsizlikla bekliyoruz.
@MaxPayne.vol16 ай бұрын
Alkali metaller (örneğin lityum, sodyum, potasyum, rubidyum ve sezyum) hava ile temas ettikleri anda oksitlenir. Bu metaller suya düşerse patlamaya bile yol açabilirler. Tüm atomlar kararlı olmaya yani başka atomlarla tepkimeye girmeyecek hale gelmeye çalışır (Tübitak). Bir çok ülkede itfaiye artık müdahale etmeyi bıraktı elektrikli araç yangınlarına çünkü sönmüyor.Hatta bir kaç itfaiyeci ani patlamalar yüzünden ciddi şekilde yaralandı.Lityum yangınına su sıkamazsınız.Köpük veya yangın söndürücüler de işe yaramaz.Artık sadece yangının başka yerlere sıçramaması için müdahele ediliyor araç kendi kendine sönene kadar.özellikle lityum bataryalı araçların batarya üniteleri için bir uluslararası kaza testi standartı uygulaması yapılmalı.Bu sadece darbelere karşı değil,aynı zamanda suya,ateşe karşı dayanıklılık standartı testleri yapılmalı.Aracınızla bir sele kapılabilrsiniz veya aracınızla zincirleme alevli bir kazanın ortasında sıkışabilirsiniz.Bu gibi senaryoların dikkate alınarak yapılacak testlerden geçmeli bu batarya üniteleri.Biz yaptık sağlam,su geçirmez demekle olmaz.Hali hazırdaki kaza testlerinden geçen bu araçlar için klasik kaza testlerinin uygun olduğunu düşünmüyorum.Araç şu yönden şu hızda bu darbeyi aldı,hava yastıkları böyle açıldı,emniyet kemerleri böyle çalıştı olayından öte elektrikli araçların durumu.Ama üreticiler bu konuyu hep gözden kaçırmakta.Açın bakın KZbin da onlarca elektrkli araç yangınları videoları var.özellikle bir tanesi var ki: tesla suya düşüyor ve su altında alev alıyor...Videonun ismi: Tesla rolls into the water and catches fire.Araba suyun altında yanıyor.
@atlantik342 ай бұрын
Gemilerde karbondioksit tüpleri vardır acil olarak, düğmeye bastığınızda valfler açılır, araçların bataryaları araçtan tamamen yalıtıldığı zaman yangın veya duman halindeyken otomatik veya manual olarak bu karbondioksit tüpleri açılabilir, bunu acil butonu olarak araca konulabilir, aynen yangın acil butonu gibi icabında önünde camlı camı parçalayarak yanında çekiç gibi, bu tür önlemler olmalı en kötüsü yanarak can vermek sakıncalı ve tehlikeli.
@mehmetalisener95996 ай бұрын
Kafama takılan pilin yanına özel giysilerle yaklaşılması gerekiyor sa. Araba da kullanırken de yolcu pil magnetiğinden etkileniyor mu. Sağlık la ilgili soru sormadınız. Kulananlarda baş ağrısı yapıyor muş doğrumu bu konuyuda aydınlatırsanız sevinirim. Emeğinize sağlık teşekkür ederim.
@emretufek747 ай бұрын
Lastik aşınması ile ilgili şunu belirteyim: Elektrikli araçlar hem daha ağır hem de daha ivmeli kalkış yaptığı için içten yanmalı araçlara nazaran daha fazla aşınıyor. (michelin'e göre %20, goodyear'a göre %50 daha fazla) aşınıyor
@GS78136Ай бұрын
Duzeltmeler 1) ac yada dc sarj arasinda kayda deger bir fark olusturmuyor 2) Tesla batarya omuru 300 ile 500 bin km arasi garanti suresi ile batarya omru farkli seyler 3) araci uzun sure birakirken kabin korumasi ve hirsiz kaza korumasini acik birakirsaniz batarya %20 ye inene kadar bataryayi hizli bitirir %20 de bu ozellikler otomatik kapaniyor uzun sure %20 de kalir
@enlil06peacemaker7 ай бұрын
Bir kaç not: Diğer lipo ve li-ion pilli ürünlerden hiçbir farkı yok. Herşey aynı. Sadece bunlar çok celli, ve bu bayağı büyük bir problem, her an her cellde problem olabilir. Cell de problem olduğunda bu arabalarda her türlü kontrol sisteminin en iyisi var (diğer ev araçlardan farkı sadece bu) cell kullanım dışı kalıyor. En azından hemen yangın vs olmuyor fakat range anında düşer herhangi bir cell de problem olduğu anda Kaç kere şarj edildiği ömrü en çok etkileyen şey. Soğuk çok büyük problem, ömrü katlanarak azalır. Soğukta bu pilleri bırakmak da kullanmakta ömrü çok ciddi azaltır. (Kat be kat, %10 %5 değil) %100 şarjda (%85 üstü) ne kadar bırakırsanız ömür o kadar azalır. Bir günse bir gün 6 aysa 6 ay. Bu iş nasıl olacak merak ediyorum. Çünkü çok ciddi azalır. %20 ve altında bırakılırsa abartmayayım ama pil ölür. Arabalarda çok iyi piller kullanılıyor diyelim, ölmese bile ömür çok abnormal azalır. Asla bırakmamanız lazım. Hızlı şarj ömrü direkt kısaltır. Sürekli şarj, kullanma, şarj kullanma ömrü direkt kısaltır. Kötü şarj aleti, düzensiz voltaj vs ömrü direkt kısaltır. Ama araçların kendisinde kesin bununla ilgili bir koruma vardır. Asıl mesele şu, ömür kısaltır dediğimiz kısaltmalar %5 değil. Çok ciddi. Ve diyelimki hem hava soğuk hem bir cell arızalı hemde kötü şarj aletine denk geldiniz, birşey oldu. Hemde pil %15 pilde 1 hafta kaldı. Abi bu araba, herşey olur, hobi cihazı değil ki. Abi pil çöp olabilir, yangın olabilir herşey olabilir. Pilleri açıp celleri tamir etmek, değiştirmek, çok ciddi sıkıntılara, yangınlara, sebebiyet verebilir. Pillerin tamir edilmesi hiçbir lipo pilde önerilmez. Cellerin ayrı ayrı koyulduğu gözüküyor ama ne olursa olsun pil tamir etmek inanılmaz tehlikeli bir iş. Arabalar çok ucuz hobi cihazları olsa alın, bozulursa bozulur 3-4 sene sonra. Ama 3.000.000 tl olunca insanın aklına bin türlü şey geliyor.
@EM-xy7xs7 ай бұрын
Salam siz hansı model oto kulanırsız?
@enlil06peacemaker7 ай бұрын
@@EM-xy7xs Mercedes a200
@ibrahimunlu56006 ай бұрын
Tüm programın en dolu dolu bölümü... Teşekkürler...
@sedataskin458718 күн бұрын
peki elektrikli araçlar ne kadar güvenli mesala ben dizel aracımda uyuyabilirim peki elektrikli kendi kendine yanma riski var mı bu gün yine gördüm haberde araba yanmış
@E_Akbas7 ай бұрын
lityum bazlı piller otomobil özelinde değil genel olarak 500 şarj döngüsünde kapasitesi %82 seviyesine düşer, 800 şarj döngüsünden sonra verimsiz sayılırlar. sürekli yüksek akım dc şarj ile şarj edilip yüksek tork ve hız yani agresif kullanım yapılırsa bu sayıları görmemesi de muhtemeldir. şu anki teknoloji özel durumlar hariç bunun ötesine geçebilmiş değil, elektrikli araçların biraz daha yolu var bence
@alberteinstein14387 ай бұрын
Ben, bugünün şartlarında hybrid'lerin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.
@M_Selim13267 ай бұрын
Aynen öyle @@alberteinstein1438
@nevzatgocmez112 күн бұрын
2000 şarj o kardeşim 500 kere şarj da araba o seviyeye gelirse o ,zaman neden 400 bin km yapmış Tesla araçları var
@ahmet35nesin7 ай бұрын
Batarya da diyelim ki 100 adet hücre var bunların 40 tanesi ömrünü tamamlamış ve ardışık dizili değil, servis bataryayı önce araçtan ayıracak arızalı olanları tespit edip değiştirecek servis ücreti yazacak, peki değişmeyen 60 hücre için garanti verebilecek mi on yıllık hicrelere, bence vermez iki yıl sonra daha yüksek ücrete yine gider aynı masrafı eder zaman kaybı yaşarsınız.
@gokcemuratozaydn7997 ай бұрын
Ahmet Bey Samimi söylüyorum siz elektrikli araç almayın hiçbir zaman. Akaryakıtla devam ediniz lütfen Biz elektrikli araçlarımızdan çok memnunuz ve keyfini sürüyoruz
@ahmet35nesin7 ай бұрын
@@gokcemuratozaydn799 güle güle kullanın ben karşı değilim yanlış anlamayın, ben sık sık otomobil değiştirmem o yüzden uzun vade masraflarını karşılaştıran listeler yapıyorum.
@Beyinlocked7 ай бұрын
Balans kaybetmiş olabilir piller lityum piller balans yapılıp öyle gelir hepsi arızalı olamaz sadece bms karti voltajı aynı voltaj ile çeker ve aynı voltaj ile sarj eder her pil için bebek gibi ilgilenir tek tek bu devre karti basit bir kart değil ve pillerin hepsi kayıp yaşamaz Örneğin en çok voltaj gelen yerdeki hücreler bozulabilir balans kaybı yaşayabilir bunun için cihazlar ve internette yazılım tarzi piller balans edilir Örneğin 7bin pil içinde 7 bin pil bozuk olması imkansız dir bu yüzden bir çoğumuz yeniden batarya yapılır zanneder öyle bisey yok akulerde bile öyle ilk 2 akü darbeyi yer geride kalan akuler sağlam kalır
@ahmet35nesin7 ай бұрын
@@Beyinlocked doğrudur ben batarya ölür biter demiyorum bu işçilik ve maliyet ne kadar tutar bms kartlarına on yıldan sonra kim garanti verir, şarj süreleri sıkıntı iken bir de batarya kartları için mi servise git gel yapacağız, esas sorun Maliyet ve zaman kaybı bütün olay bu.
@Beyinlocked7 ай бұрын
@@ahmet35nesin tek gerçek teknoloji insanlari işsiz birakacak tabiki kartlar özel üretim ve pahali ama bunun için arıza giderilebilir iyi mühendisler tarafından bazıları şunu zannediyor batarya paketi kople değişecek bu yok her pil bms karti ile uygulama ile balans edilir ayrıca seri bağlı değil paralel bağlantılar da var amper artması için maliyet olarak gerçekten içten yanmali göre uygun olur ben içten yanma aracın biteceğine inanan biriyim yabancılar bunu çözdü zaten avrupa full gelişmiş gelişen teknoloji bunları akıllı cep telefonları gibi günümüze sürecek kendini sarj edenler çevrim sayısı yüksek bataryalar var ama pahalı 4 milyon arabaya veren 4 milyonda bataryaya verir biraz gariban işi değil
@ahmetkilickaya74217 ай бұрын
Bu zamana kadar yapılmış en iyi batarya bilgilendirmesi...Teşekkür ederim... Emeğinize sağlık...
@tancimen43677 ай бұрын
Bu yanma konusuna tam cevap verilemedi,mesela kaza yaptınız yangın çıkma olasılığı diğer araçlara göre nekadar farklı? araçtaki yangın söndürücü nekadar etkili sizi araçtan çıkartablir mi mesela ? Daha sorularım da var canlı yayını merakla bekliyorum
@sinanyc.21057 ай бұрын
Onu anlatmazlar korku saliyorsunuz kotuluyorsunuz diye firmalar tehdit eder o yüzden orayı kestiler ama tiyo verdi yandığı zaman sonduremezsin bu kadar basit canını kurtarmaya bakacaksın o anda
@muhendisChe7 ай бұрын
Elektrikli otomobil bataryaları pil hücrelerinden meydana gelir ve her pil teknolojisine ve kimyasına ve kullanım koşullarına göre belirli bir döngü sayısına sahiptir, bu nedenle her bataryanın belirli bir kullanım süresi vardır.. Ayrıca seri bağlı pil gruplarında olduğu gibi elektrikli otolarda da, bataryanın ömrünü en zayıf pil grubu belirler, öyle aradaki pil grubunu değiştirerek sorunu çözemezsiniz..
@abidinaslan18257 ай бұрын
Abiler örnek kendi oturduğum sitede kapalı otopark mevcut. Elektirikli otomobil sahibi komşularımız her geçen gün artıyor. Sadece park değil şarj işlemlerinide yapıyorlar. Herhangi bir yangında bu kapalı alanda nasıl müdahele edeceğiz. Tüm havalandırma sistemi otoparktan apartmanların hava boşlukları ve evlerin içine dolan sadece duman olmayan kimyasal yangının açığa çıkardığı kimyasalla nasıl baş edeceğiz ve açık alanda olmadığı için nasıl için için yanıp bitmesini bekleyeceğiz. Açığa çıkan yüksek ısı ve ateş aynı zamanda kolan kirişi beton dayanımına etkisi ne olacak. Suyla yada basit yangın tüpleriyle diğer tüm araç yangınlarına müdahele edip söndürme ihtimalimiz olduğu için bu yeni tehlike karşısında ne yapacağız. Mesela bu yangın sorusuna cevap veren ustamız kendi çalıştıkları alanda çıkacak yangındaki adımları anlatsaydı daha aydınlatıcı olurdu. Örnek bir özel kimyasal söndürücü keşfedildimi son kullanıcılarında alıp söndürmede kullanabilecekleri?
@ahmet35nesin7 ай бұрын
Elektrik yangınları için özel köpük sıvıları ve sistemleri mevcut ama normalinden biraz pahalı
@felisinibahce88877 ай бұрын
Muhtesem sorular bunlar, ayrica baska sorunlar da bunlar
@E_Akbas7 ай бұрын
Bir zamanlar lpg li araçların kapalı alanlara park edilmesi yasaktı, şimdi kısmen gevşetildi, aynı sıkı duruşun elektrikli araçlar için de farklı senaryolarla düşünülmesi gerekli bence, hatta fabrika çıkışında buna uygun yangın tüplerinin araç içinde verilmesi gerekli bence
@selimkaptan6697 ай бұрын
Benzinli araç yangınına bu kadar kafa yormadın, şimdi nedir bu telaşın? Yangın çıkarsa itfaiye çağırırsın. Sal biraz.
@tr90367 ай бұрын
Adam elektrikli araba anlatıyor. Senin apartmanın otoparkında çıkabilecek yangını mı anlatsaydı 45 dakika? Li ion batarya doluysa, batarya bitene kadar sönmez. Bu odun, kömür, Plastik değil. Soğutmak, su, köpük, hiçbiri işe yaramaz.
@differentialdiagnosis55637 ай бұрын
Bu araclari alan insanlar garantisi bitmeden, garanti kapsaminda bataryayı yenilemek için aracin bataryasina en zararli nasil olacaksa oyle kullanacaklar, yine de bataryayi yuzde 70in altina dusuremediklerinde ve garantisi bittiginde ise yuzde 72 73 kapasiteyle sana bana itelemeye çalışacaklar. Mümkün oldugunca ikinci el almamak lazim, ya da batarya değişiminin resmi kagitlarina bakarak almak lazim.
@306furkan7 ай бұрын
Öyle yaparlarsa ucuzdan satmak zorunda kalırlar. Bence batarya garantisi bittikten sonra bataryayı full performansına getirecek şekilde tamir ettirip veya tamamen değiştirip o şekilde ilana koyarlar. Nasıl ki içten yanmalı da motor rektifiye ediliyor aynı mantık
@Almarillion7 ай бұрын
Hor kullanim kotu sarjda bile bir tesla 200bin km civari %85 altina inmiyor. Yurt disinda bir cok teslanin 200bin km lerde %90 pil ve uzerinde satildigini gorebilirsiniz.
@Almarillion7 ай бұрын
Tessie uygulamasini kullanan model y sahiplerinin 150bin km pil ortalamasi 90. Ustelik bu ortalama cok kotu kullanip cok kotu sarj aliskanlari olan kisiler dahil boyle. (100 leyip parkta birakmak, yuzde 5 lere inmeden sarj etmemek.vs)
@ahmet35nesin7 ай бұрын
@@Almarillion yüzde 90 ne kadar güvenilir ki, nerede tık diyeceği belli mi, kesinlikle değil
@Almarillion7 ай бұрын
@@ahmet35nesin gayet guvenilir. 150bin km deki bir arabada 90 dan bir den 50 ye falan aniden vurmaniz icin bataryaya fiziksel hasar lazim. Uretim hatasi nedeniyle ani dususlerde ise ilk 100bin km de sorun ortaya cikacagi icin bedava degisim aliyor zaten.
@nono-hq4iu7 ай бұрын
bir keresinde seneeeeeler evvel bir şehirler arası otobuse otostop çektik ve durdu .otobus boştu sağolsunlar.motorlu araçlara merakımız çok eskilerden. şöför bey abimize sordum 100 km de frenlesen kaç metrede durur bu araç dedim. cevap 10 metre(100 değil 10 on ten) .bu videoda da böyle bir koku geliyor.bilemedim😑
@baristeker7 ай бұрын
Programdaki ilk yanlış, yerdeki kauçuk paspas siyah renk olamaz. Siyahın elde edilmesi için karbon gerekir buda onu iletken yapar.
@silverxiree7 ай бұрын
saçmalık. kauçuk gayet iyi bir yalıtkan. kauçuğu iletken hale getirmek için bir şeyleri emprenye etmeniz gerekiyor. Çok mesnetsiz sözler bunlar. Bi şeyleri beğenmemek için izlerseniz sallayacak bi şeyler bulursunuz ya da dümdüz sallarsınız. Herhangi bir ac kablo hattında kullanılan siyah izoleli tüm kablolar çatır çatır yansın o zaman. Bu saçmalığı laf diye söylemeye utanır insan.
@mollafenarimollafenari36767 ай бұрын
Çift ayak kullanmayı öğrensinler.En baştan.Yarışcılar gaz ayağı dip, sol ayak çalışıyor yada gazın yerini sol tarafa alınacak sağ ayak kullanıcılar için daha randımanlı fren yapılır.Sağ ayak frende sabit duracak.
@ozgurylmaz72547 ай бұрын
Şu ana kadar elektrikli otomobil ve batarya üzerine izlediğim en verimli video 😊
@muhendisChe7 ай бұрын
160.000 km diye bir şey yok, her bir pil hücresinin pil kimyasına göre bir döngü sayısı vardır, buna Cycle life değeri diyoruz ve bugün lityum fosfat ve NMC pillerde bu değer 1.000, 2.000 li rakamlar seviyesindedir. Buna göre 2.000 şarj deşarj döngüsüne sahip bir pil hücresinin ortalama kullanım süresi 8 yıl kadar denilmektedir. Batarya yılda 300 kez şarj edilmiş olsa 2.000/300 yani 7 yıl ömre karşılık gelir..
@ismailalaca6 ай бұрын
En iyi şartlarda ama matematiginiz bunda tutmaz ..bircok faktorler var.. ani hizlanma yuksek akimda sarj sicakta sarj eden birinin pili ile dikkat edeninki yari yariya fark eder
@muratkolay9379Ай бұрын
Normalde çok zor soğutma sistemi var sensörler ama geceleyin güncelleme yaparken yanlış bir komutla patlatmak mümkün hatta otonom sürüşde giderken frenlerini kapatıp anında kaza yaptırmak hemde ta abd den bir tuşa basmak kadar kolay gerçeği budur yazılımı proğramı size ait değilse üründe sizin olmayacaktır siz sadece kullanıcı olmuş olursun en son olaylardan sonra tüm bunlar mümkündür olabilir yapılabilir hatta evinizin önünde duran otoyu çalıştırp kullanamayabilirsiniz
@muhammetuygur58247 ай бұрын
Aklımda deli sorular 1.aradan hücre değiştirmek bence sağlıklı değil %80hücreye %100 hücre eklemek ne kadar sağlıklı 2.İçinde ne tür pil var mesela lifepo4 yanmaya, lityum iyondan daha dayanıklı 3.Arac durduğu yerde hücreleri korumak için ısı pompası sürekli devrede mi kalıyor, kalıyorsa bitmeyecek mi
@user-li5tm9wg5c7 ай бұрын
Broşürler menzilden bahsedip kafa karıştırıyorlar. Elektrikli otomobiller ortalama şehir içinde 100 km'de 13-15 kWh, 110 km/saat hızla şehirler arasında 22-24 kWh tüketiyor. 50kWh batarya, şehir içinde 330 km götürür, şehirler arasında 220 km götürür. Otomobiline göre çok değişmiyor bu veriler, menziller çok yetersiz. 100kWh batarya koysa, 440 km şehirler arası gider, bu belki kabul edilebilir ama çok az otoda 100kWh batarya var. Hem pahalı hem ağır (50 kwh batarya 350 kg, 100 kwH batarya 700 kg). Büyük batarya koysalar ayrıca şarj istasyonuna yatırım yapacak adam bulamazlar, herkes beşte bir fiyatına evde şarj eder. Toyota, 1:6:90 kuralı ile neden elektrikli değil, hibrit üzerine yoğunlaştıklarını anlatıyor. Bizde ÖTV ve KDV normal düzeyde olsa aslında hibrit mantıklı olabilirdi,lakin dünyada benzeri az, çok aşırı yüksek vergiler yüzünden normal benzinli ya da dizel daha ekonomik. Bataryanın ömrü meselesi: En ideal şartlarda, oda sıcaklığında ve yavaş şarj ile 5000 çevrimdir (5000 kere şarj). Bastın hızlı şarjı, yazın sıcağında, ya da çok soğuk havada, o zaman bambaşka olur ömrü tabi ki.
@BT7157 ай бұрын
O zaman almıyorsunuz ve kafa yormanıza gerek kalmıyor :)
@tinabio7 ай бұрын
çok kafa karıştırmaya gerek yok sıfır alınan bir iphone bataryası 1 sene sonunda verimliliği %90 a iniyor 3-4 sene sonra %70 in altına düşüyor mevcut pil teknolojisi çağ atlamadan pilli araç almayacağım bu işin ekmeğini yemeden bırakmazlar. birisi çıkıp taşıtlar için nükller enerji ile çalışan versiyon yaparsa o zaman kullanırız yaparlar mı ? yakın gelecekte sanmam.
@Ydal06997 ай бұрын
@@tinabiobenzin 90 olunca sonra bu yazınızı hatırlayın. :)
@tinabio7 ай бұрын
@@Ydal0699 sorun yok isterse 250 olsun enflasyona oranında (tuik değil)maaşımda artıyor zaten dolarla kazanıyorum Asgari ücret alan düşünsün
@Ydal06997 ай бұрын
@@tinabio göreceğiz şimdi sizin araç 4 yl yakıyor bizim ki 0.40 kuruş o zaman 13 tl yakacak bizim ki yine 0.50 ancak
@xtrabitracing7 ай бұрын
Başlık hatalı. "Batarya Söner mi?" olmalıydı🤣
@Ümit-k4n7 ай бұрын
İx3 ve eqe kullanıcısı olarak lastik çatlakları oluşuyor 30000 geldiğinde değişim gerekiyor çünkü rejenere firen lastiği yorduğunu düşünüyorum…
@ferhataynsoy63297 ай бұрын
Merhaba ,bunu gördüğün için yazıyorum. Şehir içi 1500 e yakın km 290- 300 TL fatura. Hesabı yapın . Ben beğendim, müthiş. Saçma sapan olmadan dikkatlice davranmak gerekiyor . Yapana saygılar,durum bu.
@KC-li8pg7 ай бұрын
Elektrikli araçların servis , altyapıları TR de ne durumda az çok belli ediyor bu video da. Daha çok fırın ekmek yemeleri lazım bence.
@sevalkeskin32416 ай бұрын
20 yıl kadar akülü araç düşünmüyorum. Eksilerini görmek için 20 yıl lazım.
@dc-cc-137 ай бұрын
Bence halen elektrikli araba bir soru işareti çünkü yeterli miktarda yedek parça sorunları var, arza durumunda çekici konusu arza durumunda yedek motor ve batarya maliyetleri.. Halen dizel motor mantıklı her ne kadar da üretimi bitiyor dense de dizel diyorum. Benzin gibi yanıcı değil tork gücü yüksek. İleride bence dizel yedek motor, geçici elektrikli motor otomobili üretile'ne kadar dizel.
@tolgabali17 ай бұрын
Canlı yayını sabırsızlıkla bekliyorum
@serkanaltnoz51077 ай бұрын
Bire bir sohbete cevap alacaksanız neden program yapıyorsunuz?
@mikailciraci5 ай бұрын
hocam kaza anından batarya hasar alabilecek en son parçalardan bir tanesi öyle konumlandırılmış çünkü, tabi normal bir kazadan bahsediyorum, onun dışında bataryanın hasar alacağı parçalanacağı kadar büyük bir kazada adam bataryam hasar alırmı diye düşüneceğine ölürmüyüm diye düşünmesi lazım.
@BisanistOfficial7 ай бұрын
İşini ciddiye alan mükemmel insanlar ❤
@eminsamedcanan26357 ай бұрын
Siz batarya yanar mı diye sorunca aklıma Onno ustanın "ONLAR YANAR" repliği geldi.
@silverxiree7 ай бұрын
Turgut bey yayında mikrofonlarla çok ciddi cebelleştiğinizi gördüm. Sizlerin daha rahat çekim yapabilmesi adına şunları ekleyim. Kullandığınız mikrofonlar omnidirectional mikrofon yani tüm çevreden ses alıyor o yüzden ağıza yaklaştırmak pek gerekli değil. Barış Beyin ve Hüseyin beyin üstüne klipslerinden assaydınız mesela dördünüzün de sesi hiç mikrofonları uzatmanıza gerek olmaksınızın net duyulabilecekti. Mikrofonlarla uğraşmanın sizleri yorduğunu gördüğüm için yazmak istedim. (yaka mikrofonları bunun dışında onlar directional mikrofon onları sesin çıktığı kaynağa doğru koymak gerekiyor)
@haluksasmaz67827 ай бұрын
Bataryalar öyle durduk yerde yanmaz. Kaliteli bir elektrikli arabanın batarya ömrüde uzun olur. Biz MG4 Luxury paketini kullanıyoruz, çokta memnunuz. Araba full donanım ve batarya kaliteside son derece iyi. Üstüne alırken ücretsiz yıllık şarj ve buna ek olarak wallbox istasyonu hediye verdiler. Yani elektrikli araba alıyorsanız bataryaya bir şey olur mu stresinde yaşamaya gerek yok.
@evrenbayoglu56987 ай бұрын
Çok eksik bilgi var o bir tarafa mesela batarya değişimi için arabanın ikiye katlanmasına gerek yok arabanın altını sertçe vurursanızda ve hafif bir şekil bozukluğunda bile değişimi gerekiyor. Arızalı piller fabrikada tamir edilerek yeni diye takılıyor bunlar tesla için geçerli. İzleyicilere tavsiyem yabancı kaynakları takip etmeleri. Ayrıca pil arızası olan araçların yangın ihtimaline karşı serviste birbirlerinden uzak tutulmaları gerekiyor
@OYUNKITASI_MOBL7 ай бұрын
Güzel içerik olmuş kutlarım. Yapay zeka yardımıyla daha farklı enerji depolama ve aktarım yolları bulunmadıkca gelecek elektirikli araçların dır.
@senol_ozen7 ай бұрын
Elektrikli otomobilleri uzun süre kullananlarda baş ağrısı baş dönmesi mide bulantısı gibi şikayetler başlamış Amerikada. Kısacası uzun kullanımlarda radyasyona mağruz kalınıyormuş. Bu durum hakkında ne söyleyebilirsiniz?
@haliliozturk7 ай бұрын
elektrikli otomobil sahibi olarak yazıyorum. her hangi bi baş ağrısı, baş dönmesi yada mide bulantısı gibi şeyler olmuyor. etrafımda da kullananlar var hiçbirinde böyle bi şikayet yok. uzun yola da defalarca çıktım (1000km+) yine her hangi bi şikayet konusu yok. rahat olabilirsiniz.
@senol_ozen7 ай бұрын
@@haliliozturk Hocam bunun için daha erken. Sağlam kaynaklardan edindiğim bilgiler doğrultusunda yurtdışında Tesla kullanan bir çok kişi baş ağdısı mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye başvurmuş. Ama dilerim radyasyon kaynaklı değildir. Bende elektrikli araç kullanmak istiyorum ama ilk yorumdada bahsettiğim gibi bu durma kesin bir dille açıklama yapılması gerekir.
@emreeren2437 ай бұрын
İkinci eli olmayacak araçlar şu an. Türkiye gibi otomobilin yatırım olduğu yer de elektrikli araçlar orta ve uzun vadede yatırım değil zarar edersiniz
@hbolat757 ай бұрын
Tam yerinde ve bilgilendirici elektrikli araba kullanıcılarına değerli bilgileri paylaştığınız için teşekkürler. Üstelik bunları yetkili bilgi insanlardan öğrenmek çok güzel. Eline ve aracı olduğunuz için tekrar tekrar çok teşekkürler.
@bilginozdemir3717 ай бұрын
Desenize önümüzdeki günlerde sanayilerde bolca elektriğe kapılan elektrikçileri duyacağız bizde tedbir hak getire
@necipkoraycetinay46667 ай бұрын
Elektirikli otomobillerde lastik drğişimi nasıl oluyor yolda lastik patladığında sürücü değiştirebiliyor mu?
@alitan64237 ай бұрын
Elektrikli araçların bataryası çok büyük, bu fazla ağırlık daha çok güç sarfiyatı bunu önlemek lazım, ayrıca kendi kendini şarj eden elektrikli araçlar yaygınlaşsa güzel olur. Bir de bir video da uzak doğuda bir kız mobiletini sök tak soketli elektrikli mobiletinin aküsünü anında değiştirdi bu yöntem otomobillerdede kullanılsa güzel olur.
@snaanarchielago73968 күн бұрын
6 ile 8. dakikalar arasındaki kısmı 10 kere geri alıp dinlediğim halde yine anlamadım. ARKADAŞ BU ARABALARIN PİLİ ESKİDİĞİ ZAMAN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR MU GEREKMİYOR MU?
@evrenturgut31375 ай бұрын
Avrupada saglık yönünden bazı şikayet ler geliyormuş bununla ilgili soru sormanızı isterdim Baş ağrısı, eklem ağrıları kronik hastalığı olanlara ağrı uyuşma ve rahatsızlık veriyormuş bu olay Türkiye de henüz gündeme gelmiyo
@MrJeronimox6 ай бұрын
Elektrikli araba alacaksam 10 yıl daha beklerim bunlar daha başlangıç aşamasında daha iyileri çıkacak bu her üründe aynı, yavaş yavaş iyisi piyasaya çıkar para politikası
@serdar30006 ай бұрын
Son derece doğru bir yaklaşım...🎉
@SelçukÖzkan-b3e4 ай бұрын
Güzel bir program olmuş, teşekkürler.
@Mhmtsoul7 ай бұрын
Elektrikli arabaların geçmişi içten yanmalı arabalarla hemen hemen aynı olmasına rağmen günümüzde uzay aracı veya deccal gibi görülmesi ilginç 😀 Bataryaların güvenli olup olmadığı konusunda kafasında soru işreti olan arkadaşlara tek sorum var: 50-60 lt benzin tankının ve/veya 40-50 lt LPG tankı üzerinde seyahat etmek mi yoksa birkaç aküye eşdeğer piller üzerinde seyahat etmek mi daha güvenli?
@user-yz4gc6en2e7 ай бұрын
O zaman dizelmi daha güvenli görünüyor birden parlama ve patlama acısından bakılırsa
@Berlin0057 ай бұрын
İşin servisi ile çekim yapmak güzel fikir birebir vakalar üzerinden ilerlemek çok gerçekçi devamı gelir umarım Ancak beklediğim soru sorulmadı ben sorayım 160 bin km yada 7 yıl sonunda batarya performansı telefondaki gibi düşüyor denildi Batarya performansı yüzde kaç düşüyor ve bu durumda yine bir kaç hücre değiştirerek mi yoksa akü grubunun tamamı değiştirilerek mi sorun çözülüyor
@bulentertekik7 ай бұрын
ozgetrafikte kanalında 100 bin km yaz aradığın soruya bir nebze cevap bulursun
@selamiacikel22647 ай бұрын
Hyundai kona'da 100.000 km'de batarya kapasitesi %95 idi
@sametgezer34312 ай бұрын
Merak Ettiğim şeylerden birtanesi araçlar rejeraktif fren sistemi ile kullanıldığından disklerin ve balataların yıpranması daha fazla olabilir. Elektrikli araçlarda bu durumla ilgili farklı bir çalışma var mı ?
@muratusta89732 ай бұрын
Tam tersi rejeneratif fren disk ve balata kullanılmadan elektrik motorunun manyetik etkisi ile yapılıyor yani aracın hareketi elektrik motorunda indüklenme yapıyor ve elektrik üretiyor aynı zamanda frensiz yavaşlamış oluyorsunuz. Ayrıca tek pedal araç kullanmak çok keyifli test etmenizi tavsiye ederim.
@sametgezer34312 ай бұрын
@@muratusta8973çok faydalı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim 🙏
@sunaybasaran88996 ай бұрын
Kalem pil yerine jel akü kullanılsaydı daha iyi olmazmı
@ahmet35nesin7 ай бұрын
Türkiye yollarında bataryayı deldirmeyecek kişi yoktur sanırım, istediği kadar muhafazalı olsun
@ismilazimdegi7 ай бұрын
Kaza anında pillerin sıkışması ile yangın ihtimali nedir?
@sinanyc.21057 ай бұрын
%100 içinden çıkamazsan kızartma olursun
@yucelbasaran27067 ай бұрын
Sitelerde 7 kW lık cihazlarla şarj yapılmalı bunla ilgili düzenleme gelmeli bunla ilgili bir program yapılmalı bence en büyük engel bu EV lerde
@AsciM-öney3 ай бұрын
Elektrikli arabaların batarya ömrü yaklaşık 7 yıl. Bataryanın verimli ömrü soğuk-sıcak-dolum sayısı vb gibi etkenlere bağlı.
@justuur6 ай бұрын
mikrofonu ustanın tutması çok iyi :D
@nandopati27937 ай бұрын
Emeğinize sağlık yorum destek amaçlı işiniz gücünüz rast gelsin inşallah
@mynameisuslu7 ай бұрын
Usta gayet sanayici ağzı ile konuşmuş. Ben bile daha iyi anlatabilirim bataryanın çalışma karakteristiğini ve çalışma şeklini. Bu işe çok uzak olan birisine ancak yeterli gelebilir açıklaması ama işe meraklı teknik biri için çok amatör.
@alaattinpek75305 ай бұрын
Bir sorum olacak Arabayı senede bir ay kulanıp on bir ay kullanmıyorum soru Elektrik,li arabada 11ay kullanım yapılmasam Bataryanın son durumu ne olacak batarya Kendi kendine biter mi yoksa dol şarjlı kalırmı.
@venon123457 ай бұрын
20 sene önce ancak spor arabalar 500 beygir oluyordu ve bizim asla alcak paramız olmadı.
@hikmetadali4 ай бұрын
yaydıkları radyasyon nedir ?
@KoenDalle-lx1ln6 ай бұрын
Arabaya dokununca kaçak varsa yada ilerde oluşursa elektrik çarpıyor.
@sdaleventkilic7 ай бұрын
Pillerin li-ion olması sebebiyle kullanım olmaksızın dahi her yıl mevcut şarj kapasitesinin %20 sini kaybettiği sorusuna cevap aradım. Batarya voltajının 400V ve üstü olması mevcut üç faz şebeke voltajının kudreti ile karıştırılmamalı. Sanayi tipi şebeke - AC voltaj diğer tabirle 380V ile DC 400V yada aynı olsun 380V un enerji değerleri aynı değildir. Her ikiside 1A lik bir kısıtlamaya sahip olsa dahi DC volt güç olarak en az iki kat daha güçlü ve bu sebeple daha ölümcüldür. Not olarak belirtmek isterim. Yere serilen kauçuk ayağa giyilen özel ayakkabı insanın Megaohm mertebesindeki vücut direnci içindir. Yani elektrik akımına (türü ne olursa olsun) toprak, devreyi tamamlayacak bir unsur olarak karşı gelir. Yani araba 12-48V akülerindeki gibi kutupların arasında kalmamay dikkat bu bataryalarda işe yaramaz. Bu vucüt direnci yüzden yüksek gerilim hatlarına kuşlar (düşük vücut direçleri (ohmları) nedeniyle) konabilirken ayakkabı vs izolesi var sayılabilecek insan uzaktan dahi çarpılabilmektedir. Kısaca elektrik atelyesinin duvarında yazdığı gibi "Elektrik duyulmaz, görülmez, işitilmez. Hissedildiğinde geç kalınmıştır." Isıtma ve sogutma haricinde şu an yasal düzenlemelerin ve üretim standartlarının aklına gelmeyen esas can alıcı konu aynı yüksek katlı binalarda olduğu gibi elektrikli araç batarya yangınlarının doğrudan araç içinde sonlandırılacağı sönümlendirileceği yapıların, düzeneklerin gerekliliği.
@mehmetsinanyldrm10156 ай бұрын
Pillerin zamanla bayatlamasi da onemli bir etken. Genelde bu konunun üzerinde durulmuyor. Araç az km yapmış olsa tek bu sebeple arac değeri pil sağlığı sebebiyle çok dusecektir
@mehmetsinanyldrm10156 ай бұрын
Elektrikli aracı çok az kullansak da pil zamanla eskiyor malesef. Battery cycle life falan hikaye. Nasil ki bakkaldan alinan kalem pilin bir omru var benzer mantik.
@omerkeve10713 ай бұрын
Ne yorum yaptınız be. Sonuçta bu videoları uzmanlar izlemeyecek, senin benim gibi arabadan anlamayanlar izler. Her halde bizim düzeye göre anlatacak
@ahmetdpt7 ай бұрын
Turgut Abi ve Halit Abi, E-Garaj çalışanlarına eğitim vermeye gitmiş gibi bir durum mevcut. E-Garaj çalışanlarının profesyonel olmaları gereken alanda bu kadar bilgisiz olmaları şaşırttı. Eğer bilgi sahibi olup, bildiklerini karşıdaki kişiye aktarma konusunda bir problemleri varsa bile şaşırtıcı bir durum mevcut E-Garaj adına.
@yusufcanaktas69297 ай бұрын
E-garaj öncesinde yaşadığı iş kazalarından da bahsetmemiş tabi, sanayi üsulu tamir yapıyorlar. Kervan yolda düzülür mantığı, spesifik olarak bunların eğitimini veren birisine sormak çok daha mantıklı olurmuş.
@serhat81537 ай бұрын
Teknoloji ve elektrikli araba meraklısı biri olarak kaza anında ya da herhangi bir zamanda yanmaya başlayan bataryaların güvenlikleri tam sağlanmadan elektrikli araca üzülerek de olsa geçiş yapamayacağım.
@suleymancelebi81867 ай бұрын
batarya 8 yıl garantili ise; diyelim yedinci yılın başlarında 500km olan menzil 100 km ye düştü.bu durumda garanti ne işe yarar ?
@aycanaydn13717 ай бұрын
pil kapasitesi %25 den fazla azalırsa garanti bataryayı ücretsiz önerir. modul değiştirme ya da komple pil değiştirme şeklinde.
@metehan72426 ай бұрын
Yangin olayi nerde boş başlik, biz araba kullanacaz servis hizmeti elemani olmayacaz gereksiz teknik bilgi ama yangin neden olur hangi tip batarya yangina dayanikli bunu deyinde bilelim yoksa zaman kaybi
@muhendisChe7 ай бұрын
Bu arkadaşları nereden buldunuz? Batarya hakkında çok bilgisizler. Kendilerine çok basit bir sorum olacak, evlerinizde kullanılan TV uzaktan kumandasını örnek alalım.. TV uzaktan kumandası içinde 3 adet pil hücresi olduğunu düşünelim, herhangi bir sorun olduğunda arızalı pili mi yoksa tüm pilleri mi değiştirirsiniz? Neden?
@erolovat92407 ай бұрын
En sevdiğim ikili en sevdiğim program
@munsterV7 ай бұрын
Bugün Bursa Gemlik yolunda bir Tesla yanmış
@Almarillion7 ай бұрын
Alintidir "...2019'da, ulusal düzenleyici platform analitiğine göre Çin, 3.81 yangın olayıyla birlikte 187 milyon araçlık bir EV filosuna sahipti. Bu, benzinle çalışan araçlar için %0.0049 ila %0.01 olasılığından oldukça düşük olan %0.02'luk bir yangın olay oranını temsil ediyordu. 2020'ye gelindiğinde, EV'ler için yangın olay oranı daha da düşerek %0.0026'ya düşerek geleneksel araçların oranlarının hala altındaydı. 2021 verileri eksik olsa da 2022 rakamları, 8.915 milyon EV ile yangın olay oranının %0.007 olduğunu ve benzinli araçlardan daha düşük olmaya devam ettiğini gösteriyor..."
@aykinemrekerim6 ай бұрын
Gelecek elektrikli araclarda❤❤❤ ucuz,pratik, yeni teknoloji, verimli❤❤❤
@serdar30006 ай бұрын
Türkiye için daha erken elektrikli araçlar...🎉
@ahmet35nesin7 ай бұрын
Hocam hangi bayi servis bataryamız yanıyor ama söndüremiyoruz der
@stuffguy7 ай бұрын
Batarya yanar mi diyr bir soru cok gereksiz. Yanan batarya oldu mu oldu, demek ki yaniyormuş.
@61cibolge6 ай бұрын
Bu çok faydalı oldu... Kafada soru işareti kalmadı...
@yunusyakut11907 ай бұрын
3 ay çok uzun bir süre batarya tam boşalırsa ve üzerinden uzun süreler geçerce zarar görür.
@beytullahduvarbasi7 ай бұрын
Kaza yaptın ve batarya hasar aldı = naneyi yedin Arabanın altını sert vurdun = naneyi yedin. Geçen sahibindende hyundai kona gördüm 1 milyonluk araçta 580bin tl hasar kaydı vardı. Görünürde pek bişi yok ama Kazada batarya hasar almış.
@fuzeken6 ай бұрын
İkinci araç olarak şehir içi kullanımı daha mantıklı.
@barisbolat71527 ай бұрын
nhtsa datasina göre surulen km basina yanma istatistikleri söyle. Son 10 yılda, sürülen 300milyon km de 1 Tesla yanmış. Amerika ortalamasi 30milyon km de 1. Yani herhangi 1 aracın yanma olasiligi tesladan 10 kat fazla
@ganyotcu24427 ай бұрын
videoyu bölümlere ayırsak fena olmaz abi sadece bir öneri
@hakankayar92137 ай бұрын
Emir Tunçyürek Beye ne oldu. 2 yıl önce video yüklemeyi bıraktı, Twitter paylaşımını bıraktı, bir anda yok oldu. Bilgisi olan aydınlatabilir mi???
@sametserbest86106 ай бұрын
Tesla da çalışıyor satış ekibinde
@abdullahzks6 ай бұрын
Batarya ömrü kısa maalesef. Hala istenilen seviyede değiller. Bir şarj ile en az 1000km gitmeli ve ilk batarya ile en az 10 sene sıkıntı yaşadan yoluma bakarsam o zaman kafama yatar. Gerçi bunlar olmadan hidrojen ve hibrit araçlar bunların yerine geçecek.
@mavilerinarasinda7 ай бұрын
İlk enjeksiyonlu araclar ciktiginda da herkes bunlar alinmaz bozulur vs diyordu bilmedikleri icin ama ne oldu? Simdi de elektriklilere aynisi soyleniyor ileride gorecegiz.
@Medyum-xb8be7 ай бұрын
Elektrikli araç 100 yıl eskinin araçları İstanbulda bile TROLEYBÜS isminde Elektrikli Otobüsler varmış eskiden Elektriği Batarya değil ""Yol boyunca Elektrik Tellerine ANTEN gibi Sürttürerek gidiyor"" eee 100 yıldır Elektrikli Aracın geldiği yer *Direklerden değil Araca batarya taktık* 100 yıldır Gelişme VAY CANINAAA Gelecek ""HİDROJEN YAKITI""" Elektrik değil
@lostodora7 ай бұрын
Bilgilendirici bir video olmuş. Ağzınıza sağlık.
@safabey88077 ай бұрын
bu araçların yanma durumunda araçtan çıkabilmek mümkün olmazsa o kötü kapılar camlar elektirikli ve elektronik
@takiyuddinefendi7747 ай бұрын
Türkiye'de elektrikli otomobil ve özellikle batarya riskleriyle ilgili en bilgilendirici yayınları yapan ve yangın riskleriyle ilgili en doğru soruları soran AutoClub oldu. Genel olarak da çok faydalanıyoruz sizden. Özellikle arka koltukta oturan yolcuların neden emniyet kemer takmaları gerektiğine dair yaptığınız uyarılar o kadar faydalıydı ki; aracımın arka koltuğunda oturan yaşlı ve hasta yakınlarım, yaptığm kazada yaralanmadılarsa eğer bunu da sizden öğrendiğim emniyet kemeri sayesindedir. Teşekkürler...