Neuralink'in ilanda istediği yetkinliklerin katbekat fazlasını isteyen firmalar var ülkemizde. Bu firmalar neuralink projesinden daha zor işler yapıyor galiba.
@iremgurbuz26814 жыл бұрын
Faydalı içerikler için teşekkür ederiz :) Sizden ilham almaya devam ediyoruz..
@cengizhan.koroglu4 жыл бұрын
Güzel içerik. Bu tarz videoların gelmesini bekliyorum abi teşekkürler...
@okannuryuz14844 жыл бұрын
Coşkun hocam yurt dışında gömülü sistem mühendisi olmak her zaman avantajlı ve maddi, manevi tatmini yüksek bir meslek anladığım kadarıyla. Anladığım kadarıyla diyorum sizin videolarınızdan öğrendiğim kadarıyla öyle olduğunu düşünüyorum. 😄 Ancak asıl soru benim gibi Türkiyede kalıp burada katmadeğer üretmek isteyenler sizce hangi sektörlere yönelmeli. Mesela bu ara mikromobilite cihazlarının ithalatında müthiş bir patlama var. Mesela bunu fırsat bilip yerli bir elektrikli scooter veya benzeri birşey geliştirilip piyasaya sürülse fena olmaz mı? Sadece batarya yurt dışından gelecek ve gerisi burada dizayn ve imal edilecek. Ve yurt dışına ihracat yapılacak. Yoksa bütün çabalar vergi yükü ve kötü ekonomiye mi kurban olur? Acaba daha yerli şirketler hakkında da bilgi vermeniz mümkün mü? Yurt dışında neler olabileceğini çok iyi biliyoruz ama Türkiyede gemisini yüzdürmeye çalışan, birşeyler üretmeye çalışan ne gibi firmalar var mesela? Bunlar hakkında da video çekerseniz beni çok memnun edersiniz. Çok uzun oldu kusura bakmayın 😊
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
Yurtdışında da herşey güllük gülistanlık değil tabi. Türkiye'de de birşeyler üretilebilir elbet. Ancak şu saatten sonra birşeyler üretme peşinde olanlara ihracatı da yani yaptıklarını yurtdışına da satabilecek şekilde düşünmelerini tavsiye ederim. Sadece Türkiye pazarını düşünerek devam etmek bundan sonrasında zor olacaktır.
@beratg41454 жыл бұрын
Hocam böyle güzel içeriklerle bizim gibi gençleri aydinlatiyosun çok teşekkür ederiz ve iş hayatınızdaki tecrübelerle ilgili bir video gelse çok seviniriz :)
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
Olur tabi. Neleri anlatmalıyım mesala?
@beratg41454 жыл бұрын
@@coskuntasdemirKZbin hocam ilk işe başladiğinizda gömülü sistemler ne noktadaydı , iş zorluğu nasıl,çalişma şartlari neler çok merak ediyoruz. Sizin gibi tecrubeli hocalarimiz ülkemizde az oduklarindan bu tarz bir video gelirse süper olur hocam
@iskenderbayndr44424 жыл бұрын
@@coskuntasdemirKZbin özellikle iot icin kullanabilcegimiz esp8266 ,uygulamali seri haberlesme, piyasada kullanilan daha profesyonel wifi bluetooth modelleri iyi olurdu.
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
@@iskenderbayndr4442 Bunlarla ilgili pek fazla tecrübem olmadı. Seri haberleşme konusunda STM32 serisinde devam edeceğim.
@transisthor38064 жыл бұрын
teşekkürler
@iamamaker70964 жыл бұрын
iot uygulamaları yaparmisiniz?
@XCVIIII4 жыл бұрын
Türkiyenin yüksek teknoloji saydığı bir cok ürün Avrupa ve Abd de orta teknoloji sayılıyor cok acı
@iamamaker70964 жыл бұрын
Neuralink ile Matrix filmi gerçek oluyor...Peki Türkiye buna hazır mı?
@harunresit70084 жыл бұрын
Abi Elon Musk sence junior-medior arası eleman kabul eder mi?
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
Bilemiyorum kendisine bir sormak lazım :) Ama ilanlarda 2+ yıl tecrübe denilmiş bu zaten söylediğin seviyeye tekabül ediyor.
@harunresit70084 жыл бұрын
@@coskuntasdemirKZbin o zaman denemeye değer : )
@YusufSay-znc4 жыл бұрын
Fpga videosu gelir mi?
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
Tecrübem olan bir konu değil.
@ismailsurek95474 жыл бұрын
Merhaba hocam, arduino ile flight Simulator yapıyorum. Stm32f072 arm geliştirme kartı ile sizin videolarınızı izleyerek öğrenmeye çalışıyorum. Arduino için kullanılan aynı kütüphane ve kodlar uyar mı? .ne gibi avantaj / dezavantajları olur? Teşekkürler
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
Bu konularda çalışmaya yeni başladıysanız STM32'ler Arduino'lara göre daha zor gelecektir size. Benim tavsiyem kolaylık açısından Arduino ile devam etmeniz. Kütüphaneleri ve kodları doğrudan STM32'de kullanamazsınız ama Arduino ile STM32 programlama gibi farklı kütüphaneler de var (STM32 Blue pill kartı için özellikle)
@ismailsurek95474 жыл бұрын
@@coskuntasdemirKZbin teşekkürler hocam.. arm işlemci geçmek için bir kaç sebebim var. 1- ürettiğim komponentler lisanslandirila bilir olması 2 - arduino kullandığım da enerji ile ilgili zaman zaman problem yaşıyor olmam 3 - ST işlemci nin hızlı olması 4 - ST daha fazla gp_i/o olması 5 - bilgisayara tak çalıştır özelliği oluşturabilmek. Bunun için FSUIPC den uçaktaki tüm i/o ofset ve event id leri okuyan bir arayazilim gibi bir eklenti var Arduino kullandığımda arduino içine bir kod, hem de simülasyon programları modules altına ofset ve event id lerin bulunduğu klasore de koymak gerekiyor. Bunu ST ye atacagimiz ofset (çıkış için )ve evenid (giriş icin) ler ile ST icine gömebilir miyiz
@ismailsurek95474 жыл бұрын
Hocam birde, Flight simulator sistemlerde ben ARM işlemci kullanıldığını gördüm.. ama bu konuda bir örnek uygulama bulamadım, aramaktayım. yardımcı olursanız sevinirim . Teşekkürler
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
@@ismailsurek9547 Muhtemelen gerekli aramaları Google üzerine yaptınız ve bulamadınız. Aynı şey benim için de geçerli. Arm kullanılması bu mimarinin popüler olmasındandır.
@demirten084 жыл бұрын
Çok kısa oldu, Sayın hcm 😊
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
Süreye değil içeriğe odaklanalım lütfen :)
@yavuz30024 жыл бұрын
hocam ülkemizdeki bu alanda iş ilanları hep uzaman kişiler arıyor. tabi şirketlerede hak veriyorum nispeten ancak bu işe hevesli kişilerde en azından iş imkanı bulup kendini geliştirebilmesi için gereken iş ilanları eksik değilmi sizcede. bu alanda eğitim veren üniversite ülkemizde neredeyse yok ve genellikle kendini geliştiren insanlar kendi çabalarıyla bu alanda geliştiriyor. firmalarda bu alanda geliştirmek üzere mühendis almaz ise 5 yıl sonra yada 10 yıl sonra ki durum sizce ne durumda olur?
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
Bu konunun çok boyutu var, zaman zaman sohbetlerde üzerinde konuşmuştuk. Şirketlerin de kendine has sorunları var ve kimsenin eğitim maliyetini üstlenmek istemiyor. Çoğunun buna imkanı da yok. 5 - 10 yılı düşünmeye gerek yok şu anda da ciddi sıkıntılar var. Şu an her bireyin kendisini bir şirket olarak düşünüp "ben müşterilerime (iş verene, diğer şirketlere vs...) onların talep edebileceği ne hizmet sunabilirim?" diye düşünmesi lazım. Klasik çalışan - işveren vs... ilişkiler artık yürümüyor, hepsi de değişecek zamanla.
@yavuz30024 жыл бұрын
@@coskuntasdemirKZbin haklisiniz sizi uzun zamandir takip ediyorum hocam. Çok defa bu konuya değindiniz. Ancak şuan bile durum vahimken bir süre sonra bu alanda ihtiyaç attığında yurt dışından mühendismi getireceğiz (hangi ulekeden buraya gelen olur ayri konu) yada şirketler kendileri sizce bir eğitim verirmi alacagi yeni mezun öğrencilere?
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
@@yavuz3002 Yurtdışından mühendis getirme konusu hep dillendirilen bir konudur zaten. Eğitim konusunda da 1 milyon yazılımcı gibi projeler duyuyoruz. Buna benzer şeylerin artmasını bekleyebiliriz belki. Şirketlerin bir kısmı da kendi eğitimlerini vermeye başlayabilir veya potansiyeli olan üniversite öğrencilerini erkenden keşfedip desteklemeye başlayabilir. Ancak şu anda ülkedeki durumdan dolayı konu buralara gelene kadar aşılması gereken çok farklı problemler var.
@yavuz30024 жыл бұрын
@@coskuntasdemirKZbin haklisiniz hocam. Bekleyip hep beraber göreceğiz.