Arkadaşlar 101 için konu önerisi olan varsa aşağıya yazabilir. ESG'den neyi dinlemek istersiniz? İşte katılımcı demokrasi!
@CUMALI_ORDUGAHI3 жыл бұрын
Din
@halukbalkir90403 жыл бұрын
Kişisel gelişim
@eneserbay28873 жыл бұрын
Barbaros dizisine reaction videosu bekliyoruz!
@escuromadruga3 жыл бұрын
iş-meslek-geçim ~
@mkduru25203 жыл бұрын
osmanlı devletininde son üç yüz yılda gerçekleşen isyanlar. 1699-1900 arası. yeniçeri tımarlı ve softaların isyanları ve bunun günümüze etkisi. yani kısaca Anadolu'nun şuan ki durumunun geçmişler bağlantısı.
E tabi insan bağnaz ise yeniliğe kapalı ise uzaya çıkarsanda bir yararı olmaz. Ama eğer öğrenmeye yeniliğe açık ise dünyayı gezip görmesinin büyük yararı olacaktır. Bakış açısı genişleyecek, görgüsü artacaktır. Aydınlanacaktır yani.
@ruz64953 жыл бұрын
omrumde duydugum en guzel sozlerden biri
@Pamuk522Ай бұрын
Kadın cinayet oranları için ne düşünüyorsunuz peki bizim zihnimizin aydınlığı mı ?
@MsZynp3 жыл бұрын
Hocam ülkenin özetini en net açıklayan cümleyi kurdunuz tebrik ediyorum: “Türkler her şeyi affeder ama kendisiyle aynı görüşte olmayanı asla affetmez”
@sametsamet55403 жыл бұрын
Kanada’da taşıyorum. Buraya geldiğinde her şeye en baştan başlıyorsun. İş tecrübesi, sosyal çevre, ehliyet bile her şeye baştan başlaman lazım. Kimse altın tepside sunmuyor size bir şeyleri. Çalışmak, zorlanmak, eski alışkanlıkları bırakmak, konfor alanını terketmek, zorluklara hazır olmak gerekiyor. Bu aşamaları geçince tabi ki rahat, huzurlu ve gelecek kaygısından uzak bir yaşam bekliyor. Aile ve memleket özlemi de negatif tarafı. Plansız gelmek hayal kırıklığına neden olabilir. Mümkün olduğunca donanımlı gelmek gerekiyor.
@mehmetkunter59983 ай бұрын
bir fkir: sanki kendi ulkemizde de aliskanliklarimizi birakmak, konfor alanimizi toplum icinde bireylerin haklarina daha saygili olmak icin terketsek, modern yasama normlarina uyum saglamak icin zorluklara gogus gersekte kendi ulkemize yurtdisindaki konfor, hak hukuk, saygili yasami getirsek nasil olurdu acaba? sonucta oralara gidince bunu yapiyoruz bunun adi zorluk oluyor demek ki kendi ulkemizde yapmiyor muyuz?
@abdullahunal11083 жыл бұрын
Turkiye'deki olumsuzluklari gorunce insan kendi ulkesi diye cok rahatsiz oluyor. Her sey cok daha guzel olabilecekken neden kendi kendimize dunyayi zindan ediyoruz diye kahroluyordum. Yurtdisinda daha kotu bir yerde de yasasan o olumsuzluklar o kadar moralini bozmuyor. Aa burda da boyleymis diye kendini dahil etmeden izliyorsun. Benim yurtdisinda yasamakta en cok hosuma giden bu.
@kozanism59703 жыл бұрын
Dostlar, 35 yıl Tr’nin ardından 2 senedir İngiltere’de yaşayan bir arkadaşınız olarak bir iki noktaya parmak basayım: Birincisi ve en önemlisi, ESG bu videoda yurtdışında yaşamış olma tecrübesini doğal olarak Amerika üzerinden değerlendiriyor. Bu tecrübe ile Avrupa’da yaşamak arasında çok keskin bir uçurum var, hatta neredeyse hiç benzerlik yok diyebiliriz :) Kültürel farklar falan ok ama esas önemli fark, Avrupa’da yaşıyorsanız anavatanınız Türkiye’ye, ailenize, arkadaşlarınıza, sevdiğiniz yemeklere, denize/güneşe sadece 3-4 saatlik uçuş ve 50 euroluk masrafla ulaşabiliyorsunuz. Amerika’ya ise gidiş o gidiş :)) Bu fark zaten gurbet algısını tamamen silip atıyor. Kafanıza estiği zaman atlayıp gelebilirken bu videoda sayılan dezavantajların çoğu ortadan kalkıyor, geriye medeni, varlıklı, kültürlü, saygılı, insanın kıymetini bilen bir ülkede keyifle yaşamak kalıyor. Hiç bu “ülkeni özlersin yavrıııım” kolpalarına kanmayın o yüzden. İkincisi ise; ESG çocuğuna Amerika’da üniversite okutabilmiş bir ailenin çocuğu olduğu için, dönerken pek de iplememiştir. Yoksa işleri için epey daha iyi olacak olsa da dönmez insan şu ortama, kimse kusura bakmasın. 3000 euro gelirle Avrupa’da yaşamayı, 50bin lira gelirle tr’de yaşamaya yeğlerim. 2 haftadır İstanbul’dayım iyice açık hava tımarhanesine dönmüş ortam. Son olarak bir tavsiye vermek istiyorum; eğer küçük şehir insanı değilseniz, benim gibi İstanbul çocuğuysanız Londra, Berlin, Paris gibi metropolleri tercih ederseniz daha isabetli olur. Buralar İstanbul’un olması gerektiği hal gibi olduğu için tam biçilmiş kaftan oluyor, küçük şehirlerde sıkılırsınız. Zaten yurtdışında yalnızlık çeken, arkadaş bulamayan vb insanların da tecrübeleri hep bu daha küçük şehirlerdedir, dikkat edin. Londra’da İngilizce bilen bir insan kolay kolay yalnızlık çekmez :))
@BarisPalabiyik3 жыл бұрын
Katılıyorum, uzun süre yaşamamış olsam da ve kısıtlı subjektif yorumum olarak şunu diyebilirim, Berlin benim için İstanbul'un olmasını istediğim haliydi diyebilirim. Her türlü kültür, dil ve insanın uyumla yaşadığı, sanata ve birikime önem veren insanların olduğu, sınırların kalın kalemlerle çizilmediği bir yerdi. Çok harika ilişkilerim, arkadaşlıklarım oldu hala da o özel bağı koruyoruz hepsiyle. Tek iç geçirdiğim nokta, deniz, İstanbul manzarası ve büyüdüğüm Yedikule sokaklarıydı. Onlar da dediğin gibi bir uçakla 3 saat. Şu anlık maddi bir gerekçeyle gitmemi gerektirecek bir durum yok, ama hala çağıranım çok ve bir kısmım orada kaldı diyebilirim.
@strangelove99162 жыл бұрын
Kanada’da yasayan biri olarak size tamamen katiliyorum
@HasanKarakoyak3 жыл бұрын
Bu konuda Iphonedo'nun çok güzel bir içeriği vardı. Kendinizi tanıyın, size uygun yeri bulun, deneyimleyin, ona göre yerleşin şeklinde özetleyebilirim. Mutsuz olmak alışkanlıksa, yer farketmeksizin her yerde mutsuz olunuyor. Ezbere söylemlere dayalı değil de kendi özelliklerinizi değerlendirerek gitmek en faydalısı. Ağzınıza sağlık
@ylmzko3 жыл бұрын
bu video kzbin.info/www/bejne/j53Yfod6g6uHmqs
@Firex643 жыл бұрын
Kaç yıl oldu bu video yayınlanalı hala arada aklıma geliyor. Gerçekten güzel içerikti.
@aykutcelebi49143 жыл бұрын
benim merak ettigim sey bu yorumu nasıl 1 gun once yapabildin :d
@ylmzko3 жыл бұрын
@@aykutcelebi4914 Üye olanlar videolara erken erișiyor
@aykutcelebi49143 жыл бұрын
@@ylmzko ha, benim magara terkligim 🙋♂️
@furkanyigitozgoren38473 жыл бұрын
programın en önemli iki noktası: 1- Toplumsal Ahlak ile Bireysel Ahlak çatışması 2- Çabuk gerçekleşen köklü değişimlerin özümsenememiş olmasından ötürü getirdiği yıkıcı etkiler ve uyum problemi
@eneskemal73493 жыл бұрын
Kısaca ESG burada orta sınıf veya üst orta sınıf hayatı yaşayabiliyor, çok daha popüler olabiliyor. Ancak yurt dışında bunlara ulaşması çok daha zor. Bu yüzden Türkiye'de çok daha mutlu.
@emrekuslu44183 жыл бұрын
Gördüğüm en iyi yorum. 👏🏻
@orhanviper Жыл бұрын
Aynen oyle. Yurtdisinda is hayatinda veya akademide rekabet cok daha fazla bu arada. En iyiler arasinda iyi olmak kolay degil.
@Kharoon9 Жыл бұрын
Kardeşim ne alakası var 5 bin dolar kazanan adam senden daha mutlu Türkiyede orta kesim mi kaldı sen hangi dönemin Türkiyesinde yaşıyorsun çalışanların yarısından çoğu asgari ücret kazanan ülkede ne mutluluğu mk bali mi çekiyorsun sen
@mulayimsert27613 жыл бұрын
Ben 2016'dan beri Kanada'da yaşayan birisi olarak fikrimi belirteyim: "Yurtdışında yaşamak" melekettekilerin gözüyle geçerli. 5 yıl sonra hayatımı, düzenimi, yatırımımı, evimi barkımı ailemi kurduğum bu ülke bana "yurtdışı" değil. Burası benim yurdum... O yüzden "yurtdışında yaşamak" aslında eğer bulunduğunuz yerde daimi bir yaşam düşünmüyorsanız; kısa veya uzun vadede "memlekete dönme" planınız/isteğiniz varsa, o zaman yurtdışı oluyor. Bir de Türkiye'deki insanların gözünden "yurtdışı" oluyor. Home-sick olayı da kendi adıma; anne baba arkadaş ve yemek özleminden kaynaklı. Yoksa Türkiye'nin bana bu güne kadar verdiği hiç bir şey olmadı. Aksine ne yapmaya kalkişsam önüme sürekli engeller konuldu bunların en başında da torpille önüme geçilmesi, adam kayırma geliyor. Tamamen yozlaşmış, giderek daha da batan bir ülke... O yüzden, bu saatten sonra da "bir başkadır benim memleketim..." gibi bir kafaya girmem mümkün değil...
@by_ford9 ай бұрын
Bu yurt kavramını değersizleştirmek olur. Orası yurdunsa doğup büyüdüğün Türkiye nedir? Eş konumda mıdır? Kesinlikle hayır.
@ahmetgundogdu59453 жыл бұрын
Yurtdışında yaşarken herşeyiniz olsa bile birşeyler herzaman eksik tatsız kalıyor
@gokkkT3 жыл бұрын
yaşadığın yerin gelişmişlik seviyesinden bağımsız olarak, bir yerde expat olmak, o kültürü içinde yaşayarak öğrenmek başlı başına çok anlamlı bir tecrübe. refah seviyesi, birikim yapmak falan bambaşka konular, ben bir yerde expat olmanın kendisini seviyorum.
@hakancetiner77523 жыл бұрын
evet cunku cogu yerde expatler uni deki oversea student rahat kafa muamelesi goruyor 🤣
@gokkkT3 жыл бұрын
@@hakancetiner7752 bu da bir sebep olabilir fakat benim kast ettiğim farklı bir kültürün içinde olma hissi, merak duygusu ve o kültürü yaşayarak ve gözlemleyerek öğrenme
@mahmuttuncer7460 Жыл бұрын
Tamam expat
@uryagenmusic3 жыл бұрын
Bu arada artık yeni neslin alabildiği evler çok küçük. Zamanında Babam tek işçi maaşıyla 3+1 , 4+1 evler alabiliyorken. Çift maaş, tüm birikimimizle ancak 2+1 o da küçücük bir ev alabildik.
@b.terrible29423 жыл бұрын
Ben 10 yıl maaşimin yarısını krediye versem anca 2. El Ev alabiliyorum vay be knk helal olsun
@guldegirmenci83713 жыл бұрын
artik heryer ayni. 10 yildir toronto'da yasiyorum, tasarimci olarak kazandigim maasla tek basima bile eve cikamiyorum birak kendime daire alayim. 30 mt kare evler $600 K dan basliyor zaten. Calisma sartlari iyi olsa da burda gelecege guvenli bakamiyorum. Ayni zamanda buraya geldikten sonra Turkiye'de bana illallah getiren akraba ve arkadas cevresinin ne kadar buyuk bir minnet oldugunu da burda turk komsularim olduktan sonra anladim. Vatandasligimi alip geri donmek icin sabirsizlaniyorum. Insallah seneye..
@elifkocaoglu68803 жыл бұрын
Eskiden aileler de kalabalikti simdi evlenip cekirdek aile bile olamiyorsun
@AhmetTanriverdiLvM3 жыл бұрын
@@guldegirmenci8371 Geldiğin yerde geleceğine güvenle bakacağına dair inancının kaynağı nedir
@guldegirmenci83713 жыл бұрын
@@AhmetTanriverdiLvM ailem :(
@tark59632 жыл бұрын
5:05'deki yoruma bayıldım, gerçekten turizm rüyasına getirilmiş en güzel eleştiri
@saltukkose83623 жыл бұрын
ESG Türkiye'nin iyi yönlerini anlatıyor: 03:23 "Türkiye aslında kötü bir yer değil." 03:41 "Yeteneğine güvenen insanlar anarşik ortamlar isterler."
@ULASFLIX3 жыл бұрын
Akpde dayın varsa bu ülkede her şey kolay her kapı açık.
@ugurdengezoglu10823 жыл бұрын
Adamın babası zengin, kendi akademisyen; "yeteneğine" güveniyor
@ULASFLIX3 жыл бұрын
@@ugurdengezoglu1082 adamda yetenekli kültürlü tabi ekonomik refahınında katkısı çoktur ama yabana atılmayacak biri, temelde sözleri doğru ama Türkiye toplumunun geldiği ekonomik durumu pek anlayamamış sanırım, millet gerçek anlamda aç, durum bu imkan filanda yok imkan partide tanıdık ile paralel gidiyor Türkiye’de yada çok paran olacak o zaman herkes senin tanıdığın oluyor.
@muhammetyasirtuten70883 жыл бұрын
@@ugurdengezoglu1082 Abi bana oğlu 6 dil bilen bir zengin gösterin ya. Bok atmak ne kolay amk
@galvanikpil36803 жыл бұрын
@@ugurdengezoglu1082 e tamam işte aq adam istese babasının zenginligini devam ettirebilir, buyutebilirdi bunu seçmemiş , tarihçi olmuş.adam fakirsen benim gibi olabilirsin demiyor zaten
@tacooism3 жыл бұрын
You can take the boy out of Değirmendere but you can’t take Değirmendere out of the boy
@musfikinsan34232 жыл бұрын
Ahahahahaha😂😂😂😂
@GermanywithEmre3 жыл бұрын
Birkaç sene önce Almanya'ya yüksek lisans okumak amacıyla gelmiş bir öğrenciyim. Videoda da bahsedildiği gibi yurtdışı tecrübesini üniversitede bilgilenmekten ziyade daha geniş bir perspektiften bakıp kültürlenmek olarak düşünmek gerektiğine inanıyorum. Mesela kendimden örnek vermem gerekirse evet burada akademik bilgi birikimimi derinleștiriyorum ancak aynı zamanda Alman toplumunu daha yakından tanıma fırsatı bulup arkadaşlarımın yaşantısını da mercek altına alabiliyorum. Bu durum gerçekten insanın hayata karşı bakış açısını değiştiriyor
@GermanywithEmre3 жыл бұрын
@@dilekyoffical Evet doğrudan başvuru yapmıştım, geçen sene burada yüksek lisansa başladım :)
@GamerFatih3 жыл бұрын
Emre yine karşılaştık, iyisindir umarım ^^ :)
@GermanywithEmre3 жыл бұрын
@@GamerFatih Ahahahah selamlar iyiyim ne olsun bildiğin gibi her şey, sen nasılsın umarım her şey yolundadır :)
@GamerFatih3 жыл бұрын
@@GermanywithEmre telefonum bile yok usta, iş de bulamadım, baskıcı aile uzaktan bile baskısını sürdürüyor, öyle işte
@GermanywithEmre3 жыл бұрын
@@GamerFatih seni çok iyi anlıyorum ama yine de gönlünü ferah tut genciz elimizden geldiğince çok çalışıp karşımıza çıkan fırsatları değerlendirmek durumundayız. Koç, Sabancı gibi ailelerin çocuğu olmayan herkes için geçerli bu durum maalesef :(
@furkanarslan16593 жыл бұрын
Network olayı cok önemli. Hozomuz güzel değinmiş. Ağzınıza sağlık.
@Rusya-Türkiye3 жыл бұрын
Almanya'da yaşayanlara gurbetçi, Rusya'da yaşayanlara ise vaaaay diyorlar Türkiye'de. Çok garip bir milletiz.
@subutaynoyan53723 жыл бұрын
Ukrayna'da yaşadığımı duyan ''oralar cennet di mi?'' falan diyor. Bir keresinde bir tane tornacı da sırıtarak bunu dedi. Biraz baktım dedim ''Gitsen sana cennet olmaz aga yok öyle bir durum''
@nilkayl61833 жыл бұрын
Abi petersburg videoların harika gerçekten. Rusya'yı ve insanını senin gibi tanıtan hiç bir kanal yok Türkiye'de.
@ilbertunga8533 жыл бұрын
Almanya'ya o dönemde gidenlerin niteliğiyle alakalı bir durum.
@seyo18593 жыл бұрын
Rusya’ya gitseydi binlerce insan işçi olarak gurbetçi orada yaşayan olurdu. Elmayla armutu kıyaslamayalım, bunlar kültürel süreçler.
@TalhaYlmaz-ce4zr3 жыл бұрын
20 yaşındayım hayalim üniversiteyi bitirip ukraynaya gitmek sonra oradan bir kız ile evlenip yuva kurmak
@mb35443 жыл бұрын
2003 yılında yeni bir mezun olarak yurt dışına çıktım (piyasada tanıdık ‘torpil’ olmadığından hiç bir işe giremeyince bari dil öğreneyim belki faydası olur diye), dil öğrendim, yeni bir üniversite bitirdim ve master yaptım hayata sıfırdan başladım diyebilirim. Öğrenciliğim sırasında yapmadığım iş kalmadı ama bu tecrübeler yaşadığım ülkenin kültürünü ve dilini daha iyi öğrenmemi sağladı. Yazılım üzerine kariyer edindim hiç bir çevre olmadan bir çok işe girdim ve çıktım, şu anda dünyanın en büyük bankalarından birinde çalışıyorum ve takımımda 20 civarı mühendis var. Türkiye’nin aksine liyakata önem veriliyor buralarda, aksanınız var diye yada yabancısınız diye asla önünüz kesilmez, rahat olun:) TR’ye geri döner miyim ? belki emeklilikte ama öbür türlü zor, maalesef ülke nesillerini bonkörce harcıyor ve iyiye giden hiç bir şey yok.
@GezenDeveloper3 жыл бұрын
Merhaba. liyakat konusunda ben de tam tersini soyleyebilirim Toronto icin. Kanada'nin en buyuk bankalarina sirf "vouch" edildigi icin isi diger adaylara gore az bilen insanlar aliniyor (software). Hatta komik seviyelerde az bilenler. Networking yoksa is bulma sansiniz oldukca az. Is bulan arkadaslarimin 1 tanesi haric hepsi networking ile buldu, yani tanidikla. Yani Kanada'ya gelecek insanin liyakat beklentisi olmamasini tavsiye ederim, bunu benimseyerek gelirlerse hayal kirikligi yasamazlar, motivasyonlari dusmez. Insan haklari vb icin gelinebilir ona bir lafim yok.
@mb35443 жыл бұрын
@@GezenDeveloper Kanada hakkında tek bildiğim 2 sene önce arkadaşımın oraya göç etmiş olması, şu an Scotia bank’ta senior developer olarak çalışıyor. Şu an yaşadığı yerden oldukça memnun ve keyfi yerinde gayet rahat şekilde iş buldu orada. Günümüzde networkin denen olgu profesyonel yaşamda recruitment şirketleri tarafından hallediliyor adaylara sadece interviewlere girmek kalıyor. Liyakat çok boyutlu bir kalite sadece bilgi değil aynı zamanda takım oyunculuğunu kapsar (arkadaşlarınızı tenzih ederim), ben de interview yaparken adayların davranışlarına ve tavırlarına bakarım teknik bilgi her zaman öğrenilir ama belli kaliteler özellikle ‘soft skills’ bilakis çok önemli.
@haruner_2 жыл бұрын
@@mb3544 Siz hangi ülkedeydiniz?
@farukfidan7013 жыл бұрын
ESG'nin bu konudaki düşüncelerini toplumun geneli için doğru bulmuyorum. Kendisi çok şanslı bir kesimde büyümüş olduğundan beklentileri çok farklı. Hocamızın empati kuramadığı, ülkemizde nüfusun neredeyse %50'ının istediği asgari yaşam şartlarına ev, araba..vs sahip olmadan ömrünü genellikle zorlu ekonomik şartlar altında geçireceğidir. Almanya'daki gurbetçiler aslında soruya net cevap vermektedir. Genellikle taşralardan gidilmesine rağmen milyonlarca insan oralarda mutlu bir şekilde yaşamaktadır.
@oceans190619782 жыл бұрын
St. Petersburg'ta yasiyorum. Tarih, kultur, tiyatro, bale, klasik muzik sevenler icin ideal.
@SPECTRE-gx7pq3 жыл бұрын
Adam ömür boyu rahat yaşamış. Tiyatro sinema falan gidin diyor disarlara çıkın falan. asgari ücretle kimin sosyal hayatı olur ki onun için herkes eve kapaniyor
@Oflu_Hakan3 жыл бұрын
italyan Medici ailesi ile ilgili kapsamlı bir video hazırlar mısınız.... ayrıca nedir şu dünyayı yöneten aileler meselesi... bu konuda da bir kaç söz söylerseniz sevinirim... saygılarımla...
@huseyinyldz36163 жыл бұрын
Biz de işe arada bir Tarsus'dan mersine oradan adanaya gidip çılgınlıklar yapıyoruz.
@adamfilozofya41383 жыл бұрын
güldürdün knk ALLAH'ta seni güldürsün
@Euzuner413 жыл бұрын
şu ana kadarki izlerken en çok zevk aldığım video
@freehope53963 жыл бұрын
Yeteneğine güvenen insanlar anarşik ortam isterler. 👏🏻👏🏻👏🏻
@havalclaysoldier96883 жыл бұрын
çok kaliteli bir video olmus gerçekten konuşulmayan şeyler konuşulmuş
@HuseyinHakanYILDIRIM3 жыл бұрын
Üç yılı Almanya’da, gerisi İngiltere olmak üzere on beş yıldır yurt dışındayım. Burada da herkesin kendi hikayesi var ve çoğu kişi bir gün dönmeyi ister ama dönemeyeceğini de bilir.
@nicola387462 жыл бұрын
Hangisini önerirsiniz (Almanya vs İngiltere) (ikisinde de aynı mesleği yapacağımızı farz edersek) tşkler
@HuseyinHakanYILDIRIM2 жыл бұрын
@@nicola38746 Bu kişiye göre değişir. Ekonomi, coğrafya, disiplin Almanya; insanlar, esneklik İngiltere. Bu yüzden tekrar İngiltere’ye dönmüştüm.
@nicola387462 жыл бұрын
@@HuseyinHakanYILDIRIM *Tşkler..İngiltere için karar verdim ama Almanya da çikmiyor aklimdan...tekrar cevabiniz için tşkler*
@@HuseyinHakanYILDIRIM *Tşkler..iyi niyet ve dilekleriniz için..KZbin kanaliniza denk geldim bir az da ordan öğrenirim☺️..İşlerinizde başarilar*
@Kanguristan3 жыл бұрын
Emrah Hocanın tuzu hep kuru olduğu için olaylara farklı bakıyor. Türkiyedeki hayatı hiç zor olmamış. Amerikaya gitmiş rahat yaşamış. Basitçe söyleyim. Türkiyede tuzunuz kuru ise Türkiye idare eder ama tuzunuz kuru değilse,ekonomi ve sosyal olarak Türkiye 18.yy da kalmış bir ülke.
@furkanguzel6113 жыл бұрын
20.yy
@alicanaydemir13453 жыл бұрын
Yok 15.yy
@yusufsametkocak58753 жыл бұрын
@Burcu evet ama burdaki farklı durum şu ; hocanın Türkiye'ye döndüğü çok rahat bi hayat yaşıyacağının garantisi her zaman vardı burda yaşıyacağı hayatı rahatlıkla orda bi göçmen statüsünde yaşamaya tercih edebiliyodu. Ama alt-orta sınıf bi vatanadaş gözünden bakınca olaylara orda rahatlıkla geçinebilen ama her zaman insanların gözünde göçmen olarak yaşamak mı Türkiye'ye gelip kendini kurtarmak için zorlanarak yaşayacak bi vatnadaş olmak mı bunun kararını vermesi gerekli
@sssjrjr343 жыл бұрын
Turkiyede zengin olsan bile yasanmaz bir yer bence
@serkanselcuk53823 жыл бұрын
Yavas, okadar da degil. Avrupada da devlet para dagitmiyo. Yoneticiler "butce fazlamiz cikti, vatandasa paylastiralim" demiyo. Ben evimde oturayim da devlet beni belesten beslesin kafasindan cikin abi, öyle bi dunya yok.
@pablobatalla61473 жыл бұрын
yurt dışında yaşamak zor ama türkiyede yaşamak daha zor o yüzden ailesinin maddi durumu iyi olmayan ve bir hayat kurması gereken herkesin gitmeyi istemesi çok normal trde kimseden destek almadan çalışarak sıfırdan hayat kurmak imkansız
@SerdarSuyun3 жыл бұрын
Her örneğin bi şekilde Kadıköy'e bağlanması çok şeker 😉👍
@yunusardagarip6091 Жыл бұрын
Şahane yaklaşımlar.
@gurkanyldz13113 жыл бұрын
2012 de ek ders azdı 1500 dolar maaş alıyorduk. Şimdi ek ders var 1000 dolar alamıyoruz
@sehsuvarsami22743 жыл бұрын
Geri kalmış ülkeler ile kapitalistlesmis ülkelerde temel bir fark şu; Aşırı bireyselleşmiş özgür toplumda insani ilişkiler minimum seviyeye iniyor. Kimse seni takmıyor. Sıcak samimi ilişkilere girmiyor. Derdini anlatacak insan bulamıyorsun. Herkes Kendi içinde yaşıyor hayatını. Ama kurallı insana saygılı hukukun herkese eşit anlamda çalışması çok önemli ama bu da toplumu mekaniklestiriyor. Fazla kural insanı boğuyor... Bizim gibi ülkelerde de hızlı bir şekilde samimi ilişkiler kurabiliyorsun. Tatile gittiğimde tanıştığım adamla yarım saat sonra kadeh tokuşturuyordum. Espri yapıp eğlenebiliyordum. Ama sokağa çıktığında türlü saygısızlıklarla yüzyüze kalıyorsun. İnsana kadına hayvana çevreye saygı sıfır. Adalet herkese eşit değil. Amca dayı torpili her yerde.
@subutaynoyan53723 жыл бұрын
Ya siz niye Kuzey Avrupalıların falan yarım saatte kadeh tokuşturulamayan tipler olduğunu düşünüyorsunuz? İngilizler kadar matraklığa ve tanımadığı insanla oturup bira tokuşturmaya meyilli millet tanımadım ben mesela. Bizim insanımızda öyle bir kafa var ki, sanki bütün gelişmiş ülke insanı Norveçliler gibi
@uryagenmusic3 жыл бұрын
Abi çok komik adamsın, çok güldürüyorsun. Güldürürken de bakış açısı katıyorsun.
@halilipek24193 жыл бұрын
Yurtdışında yaşamak istiyorum çünkü Türkiye' de 300 dolarla hayatta kalmak yerine Avrupa' da 1500- 2000 Avroyla yaşamak istiyorum. Teknolojik aletleri, market ürünlerini rahatça alabilmek istiyorum.
@omacan833 жыл бұрын
Çok keyifli bir bölüm olmuş hocam ellerinize sağlık. Bu arada bi bölümde de bogomillerin tarihcesinden bahset hocam ❤️
@babuyaism3 жыл бұрын
İnsan nereye gitse yanında kendini de götürüyor. Grubun içine onu da dahil etmeye çalışıyor ya da yalnızlığına onu da dahil ediyor. Gitmeden sayfayı bitirmek ve yeni sayfada başlamak daha iyi ama çok da zor. Taş nispeten yerinde ağır.
@newloggers3 жыл бұрын
Merhaba hocam. Herkesin imkanı ölçüsünde yurt dışı deneyimi yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Konfor alanından uzaklaşmadan insan kendini geliştiremiyor. Ben ingiltere deneyimimden bir kaç örnek vereyim. 6 ay Londra'da yaşadım. ingiltere'de gıda fiyatları bize göre çok ucuz. Biz kendi paramızla karşılaştırıp hata yapıyoruz.Orada ev fiyatları ve kiraları pahalı. İngilizlerle herhangi bir ırkçılık veya dolandırıcılık problemi yaşamadım. Irkçılığı Araplar yaptı, kursun Türk çalışanı da dolandırmaya çalıştı ama başaramadı :)
@halkciecevit19743 жыл бұрын
Kanalın en çok izlenen videosu bu olursa bilinki gençlik bitmiştir.
@randomhuman55253 жыл бұрын
Gençliği bitirenler düşünsün.
@alican24183 жыл бұрын
Ki ayrı
@tubiyaln64309 ай бұрын
21:40 tam bana göre evi sevmiyorum 😂bu arada ben de değirmenderedeyim hocam ve dediğiniz gibi hanımköylülük olmadı eşinin yanına gelen ben oldum ankaradan değirmendere kasabasında yaşamaya :))
@crazydanceinkayseri3 жыл бұрын
baya güzel bölümdü. teşekkürler hozom
@azizates46933 жыл бұрын
Dün gece mesajlastigim hocamın sabah kahvaltıdan sonra bildirimini görmek harika günün başlangıcına işaret
@conflictresolve2 жыл бұрын
Güzel program
@umutasak19593 жыл бұрын
Esg nin soylediklerinin özeti, batıda düzenden doğuda düzenlerden sıkılırsınız
@jaranzinho3 жыл бұрын
12:01 kesinlikle Mısır. Dönünce topragı öpecegim dedigim tek ülke..
@Yusuf-us2sb3 жыл бұрын
Arap ülkeleri leş katılıyorum.
@schlizer3 жыл бұрын
Ferhan şensoy örneği iyiymiş. Bende farkettim o (dizide) arkada geçen kediler,, komşuluk ilişkisi felan..
@halukbalkir90403 жыл бұрын
Sonunda geldi
@Orhunovicc3 жыл бұрын
Adamsınız hocam seviyorum sizleri
@karamanugur883 жыл бұрын
Hocam haftada bir video yetmiyor yetmiyor hocam yetmiyor haftada bir video yetmiyor
@therevoluti103 жыл бұрын
Mükemmel bir bölüm
@tubiyaln64309 ай бұрын
13:43 işte bu değişim olunca yasalarında bu değişimi yakalaması lazımdı ama yakalayamadı bence
@huseyinsancakliascetic21733 жыл бұрын
Süper bir video oldu, yine hiçbir fikrimiz yok! Bütün ESG hozom
@ibrahimtunay3458 ай бұрын
Mesut tv olayinda bos konusmus saygi deger hocam. Belki dövmüyolar öylelerini avusturyada ama hos görülmez asla öyle bir davranis. Avusturya Da dogmus büyümüs okumus calismis ve cok iyi entegre olmus biri olarak bunu söyleyebilirim.
@canadiancaptain2 ай бұрын
Kanada'ya yerleştik ailemle. En ufak olumsuzlukta Türkiyeye dönecem yakında diyorum ve kendimle de mücadele ediyorum. 40 yaşından sonra yeni ülke zorluyor.
@orxanxalilov12852 жыл бұрын
Ya bunun 40 41 yaşı var. Google de baktım. 50 gösteriyor. Amma çok zevkli dinləmək. Allah uzun ömürlər versin. ))))
@msa35333 жыл бұрын
Erasmusa gitmeden önce iyi denk geldi program
@KIZILTR3 жыл бұрын
*Hocam içimdeki yurtdışı aşkını öldürdünüz*
@GorukleCom3 жыл бұрын
Hocanın yaptığını yap, dediğini yapma.
10 ай бұрын
"Bisikletle balık tutamazsın." ESG
@NanomachinesSon3 жыл бұрын
Ana mesaj: Nereye gidersen git oranın üst sınıfında yer almayacaksın. Bunu bilerek git.
@yavuzkestane99523 жыл бұрын
Tabii, Albert Einstein değilsen öyle.
@sakallnureddinibrahimkonya34903 жыл бұрын
Kimse onu istemiyor ki. İnsan gibi yaşamak istiyor sadece.
@aybukecelebi80333 жыл бұрын
İngiltere büyümüş ve geri dönmüş konuşmacı ile iletişime geçmek istiyorum, rica etsem bana dönüş yapar misiniz
@danixadem3 жыл бұрын
arka planı sünger bob'dan mı aldınız :))
@recepanlkaya21243 жыл бұрын
En son Ferhan Şensoy'la yapılan bir söyleşi de bu soruya sinir olmuştum." iyi ki dönmüşsünüz" diyeceklerine niye Fransa'dan döndünüz diye soruyorlar. Kendisi de rastgele başvurduğu bir yarışmadan kazandığı Fransa seyahati sırasında rastgele başvurduğu bir okul seçmesini kazanmasıyla oraya gidip alacağını alıp, üstüne kendi tarzını inşa etmiş biri. Türk tiyatrosuna, sinemasına müthiş şeyler katmış bir insana hakaret gibi bir soru. ESG de dönmese daha fazla vasat sohbetlere maruz kalacaktık.
@umutidil3 жыл бұрын
Hocam daha bu videodaki gibi daha genel daha temeli geliştirmeye yönelik katkı sağlayabilecek konulardan bahsetmeniz daha verimli olacaktır kendi fikrimce.
@tuncerdabanl55153 жыл бұрын
101 için teklifim bir çok kültürlü insan olarak ESG den dinlemek farklı olur. Empati
@GokhanAksu893 жыл бұрын
Türkiye'nin tek sıkıntısı, yönetime gelenlerin memleketin menfaatine değil de kendi menfaatleri için çalışması ve hukuk sisteminin bağımsız işleyememesi...
@pleazemrpostman3 жыл бұрын
öyle bi yazmışsın ki her 4 senede bir yönetim değişiyor sanki. yönetim dediğin tek bi adam 20 senedir aq
@cothfi3 ай бұрын
Hocam Antony Beevor ile olan videonuzda gördük aksanınızı. Birbirimizi kandırmayalım şimdi :D
@hasan_yaremchuk3 жыл бұрын
Yurt dışında uzun süre yaşadığımda oldu. Gram özlem duymadım.🍸
Her ne kadar yurtıdışında yaşama hayali kurduysamda hiç "yurtdışı yaşama tecrübesi" videosu izlemedim bu videoyu görene dek.
@tanerbulbul3 жыл бұрын
Hocam tarih bölümünde Deli Petro'yu anlatır mısın? Rus tarihi için çok idealist bir lider olduğunu düşünüyorum. Kaliteli içerik olabilir
@babur66273 жыл бұрын
İzmit'ten selamlar hocam. Belediye sizin kadar reklam yapmadı
@crystalcacik33463 жыл бұрын
Allah askına ekipte zil fetişi olan biri mi var? Lütfen zil sesi falan koymayın ya videolara
@akhenatonoznarnc8153 жыл бұрын
15:38 Ben zaten biraz ahlaksızdım. Gidince daha da kötü şeyler aldım geldim diyecek sandım. :D
@fevzikahraman31803 жыл бұрын
Abi denizci oldugum için pek çok ülkeye gitme imkanım oldu bana mi öyle geldi bilmiyorum ama ne kadar eksileri olsada ülkem gibi gelmiyor hic bir yer
@semihqara3 жыл бұрын
Merhabalar bende denizci olmak istiyorum nasıl olabilirim? Deniz astsubay denedim fakat ülkemiz de yaşanan ekonomik kriz yüzünden herkes orduya girmek istiyor ve haliyle taban puanları yüksek bende sozelciyim. Elektrik ve elektronik mezunu oldum lise, yararı olur mu?
@fevzikahraman31803 жыл бұрын
@@semihqara yaşadığınız yerde liman başkanlığı varsa yoksa da en yakın limana gidip lise diplomanizi gosterip ilk basta elektrikçi sonrada elektrik zabiti olabiliyorsunuz diye biliyorum ama liman baskanligindan tam bilgi alabilirsiniz
@semihqara3 жыл бұрын
@@fevzikahraman3180 2 sene önce bir elektrik zabiti ile konuşmuştum bana baya önermişti fakat şuan kendisiyle bir bağım yok. Elektrik zabıtlığı sizce nasıl? Normal gemi personeli olmakla arasında ki fark ne?
@fevzikahraman31803 жыл бұрын
@@semihqara elektrik zabiti normal gemi makina ve guverte zabitleri gibi zabit statusunde dir,carkcibasina bağlıdır genelde makina personeliyle çalışır çünkü elektrik tablolari vs hepsi makina dairesindedir,onun haricinde gemi aydinlatmalari,emergency 24 v sistemlerin kontrolu vs isleri yürütür eğer kendini yetistirirsen guzel maaslarla is imkani vardir ancak mesleki bilgi cok önemli gemide ehliyetten cok meslek bilgisi şart
@semihqara3 жыл бұрын
@@fevzikahraman3180 peki, kursu bitirdikten sonra iş imkanları nasıl? Dolandırma haberlerine denk geldim bir kaç kez, bildiğin İstanbul'da kurs var mı?
@buluiz3 жыл бұрын
Hocam en çok "falan filan" dediğiniz bölüm bu olabiler.
@emreikiz46433 жыл бұрын
psikoloğa gidiyorsun ve seni tuğla gibi toplumun bir yerine koymaya çalışıyor lafı çok doğru. benim gibi düşünen birini görmek güzel.
@nebierdagstanl54043 жыл бұрын
Isi gucu biraktik pazar gunu ingiltereye yerlesiyoruz. Bu videoya bir yorum birakayim on yil sonra iyi mi oldu kotu mu oldu yazarim.
@istikametmars3 жыл бұрын
Umarım daha mutlu olursunuz. Ben de hiç dil bilmeden 30'umdan sonra Hollanda'ya gideceğim.
@Emre-xt3nh2 жыл бұрын
Yerleştiniz mi acaba ? Nasıl gittiniz, alışabildiniz mi.?
@kullaniciadi123 ай бұрын
.
@disperatesperanze3 жыл бұрын
“Green kart süresince çıkamıyorsun” demişsiniz, böyle bir şey yok. Green kart sürecinin sonucunu beklerken çıkış zor oluyor, onu kastettiniz herhalde.
@Haceli_MAŞRAPA3 жыл бұрын
Hocam, Kartal kitap fuarında sizi görür müyüz?
@crystalcacik33463 жыл бұрын
Lütfen reklam kuşağı girişindeki zil sesini koymayın, esg ile uyuyorum reklam kuşağı sesine uyuyorum gshsjshsh biliyorum saçma ama lütfen kaldırın o sesi :(
Hozom keyifli bir sohbet oldu yine ben staj icin gidecegim polonya icin ille de gidin dedidginiz bir yer var auswitctz’den baska? Ve Tabiki butce el verirse Italya’ya gitmeyi planliyorum😀
@bobpaydar3 жыл бұрын
wonderful video, so realistic explanation 👍🏻
@tubiyaln64309 ай бұрын
6:27 hocam bi tur daha gidip bikaç yıl kalsanız mı acaba biz toparlayınca geri gelirsiniz 😁
@Tunckrr3 жыл бұрын
bir de akademisyen olmayi tavsiye eder misiniz?
@oguzhanceylan24673 жыл бұрын
Özgür hocam el at şuna harbiden ya
@halitkaldrm18153 ай бұрын
Bisikletle balık tutamazsın💯💯
@turplexx2333 жыл бұрын
7:00 Moda sahil çocuğu ESG 14:00 adam adam
@muammerbekdemir45203 жыл бұрын
Sevgili hocam bi ara değirmen dereye gezi turu düzenleyin lütfen 😃
@yorgunsamuray3 жыл бұрын
Burada olay bence artık bi nevi Fransız protestanları Huguenot'ların Fransa'dan protestan ülkelere göçü gibi oldu. Ya da şimdiki benzeri Taliban'dan kaçan Afganlar. Eh ülke ortaçağ seviyesinde olunca dertleri de ona göre oluyor. Aslında Historik için Avrupa din savaşları, katolik-protestan çatışmaları, Huguenotlar iyi bir konu olabilir, hatta bu mevzuda video olacağını Flu TV'deyken söylemiştiniz de galiba.
@maseiggo3 жыл бұрын
Sizi sevmiyorum, yani üçünüzüde, sadece bilgi amaçlı bakıyorum. Neyse offf....
@iamcuma3 жыл бұрын
Yakın zamanda tek başıma gitmek istiyorum yurtdışına. Becerebilecek miyim korkuyorum. Çantamı alıp plansız gidip, orda çalışmak istiyorum. Bu yapılabilir mi ya 😢
@BilgelikPesinde2 жыл бұрын
Hocamın dediklerine bakılırsa (network kuramama vs) evli veya ilişki içinde olan insanların kıskançlık meselelerinden vs Türkiye'deyken de yaşadıkları bir konu. Evet yurdışında entegrasyonu zorlastırır ama bu yurtdışından bağımsız bir konu, arkadaş çevresini sürdürememek anlamına geliyor. Yoksa network'leri sürdürmek her yerde aynı, zaman ve ortak hobiler (ortak bir dil) vs olması yeterli. "Göçmenler orta sınıf olamaz" dan hocamızın ne kastettiğini anlasam da tam kafamda oturmadı. Neden olmasın ki? "Batı'nın ahlaksızlığı" derken, bir kadının yurtdışında gecirdigi 20'li yaslarini anlatırken aynı hocamızın güldüğü şekilde gülmesi ve "ya işte 20'li yaşlar... :)" demesi Türkiye'de nasıl karşılanır diye düşünmekte fayda var. Kafa yapısı böyle bir şey... Ben Türkçe konuşurken kendimi o kadar güvende hissetmiyorum. Ayrıca Avrupa demisken: Hocamızın bahsettigi, arabayi yolun ortasinda durdurup paket, yiyecek vs alma olayini Cezayirliler Brüksel'de de yapıyor, hatta Türkler belki de daha çok yapıyor. Avrupa'ya gidip ondan kacmak mumkun olmuyor :) Kafa yapısı aynı, mekanla birlikte değişmiyor.
@Kanguristan3 жыл бұрын
15 yıl önce göç ettim. Keşke burada doğsaydım diyorum . Maalesef ama maalesef Türkiyemiz hala18.yy da kalmış bir zihniyette .Ekonomik olarak ise berbat durumda.
@karker73 жыл бұрын
Hangi ulkedesiniz
@Efeİncir25 күн бұрын
Bu videoyu 2025'e girme arifesinde izlemekteyim. Ve şu soruyu sormadan edemiyorum; bu videoyu şimdi çeksek emrah hocamızın fikirlerinde neler değişmiştir?