Mă trec fiori de bucurie pentru aceste realizări frumoase ale dumneavoastră, și aproape că îmi dau lacrimile!!!🤗🤗🤗💪💪💪
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Emotionant comentariu... multumim frumos!!!
@alexandru69617 сағат бұрын
😂😂😂
@alexandru69617 сағат бұрын
😂😂😂
@Geo-b1x2 жыл бұрын
Salut, Frumoasa treabă, ca la carte, este o adevărată încântare să te ascult. Explici clar, pedagogic si pe înțelesul tuturor. Felicitări pentru proiect si pentru că ai realizat prima casă pasivă din Republică 👍 Succes sănătate si numai bine 🙂
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Salut, merci mult de feedback! Inca nu am finalizat proiectul, cireasa de pe tort va fi cand vom obtine certificarea oficiala de la Passive House Institute! Sanatate la fel!
@bogdancarapancea51242 жыл бұрын
o placere sa urmaresc vlogurile voastre mi-au fost de mare ajutor informatiile explicate atat de clar Succes in tot ce intreprindeti! Meritati din plin! Doamne ajuta!
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim, Da Doamne!!!
@petrecmihai Жыл бұрын
Aceste produse Baumit in RO, sunt bine ascunse! Bine ca apar variante asemanatoare cu un marketing profi. Multumim ptr informatii!
@gigimatei62132 жыл бұрын
sincere felicitari. ma simt norocos ca am avut privilegiul de a viziona clipurile dvs. m-au ajutat in luarea multor decizii. succes in continuare
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim frumos si mult succes deasemenea!
@kirilsobco74282 жыл бұрын
Multumesc pentru videourile ce la faci, au un continut foarte educativ. Sanatate si spor in continuare !
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Cu mare drag! Ne staruim sa ajutam prin cunostintele si experienta noastra!
@gabigabitzu-un8wk9 ай бұрын
N-am ce sa reproșez totul perfect foarte frumos ați făcut numai cu materiale de calitate felicitări mi-aș dori o asa casa doamne ajută
@tudorcovesu19272 жыл бұрын
Felicitari!!! Esti un om ambtios si inteligent, un profesionoist adevarat!!!
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim frumos de apreciere!
@adiadrian45792 жыл бұрын
Superba, sa o stapaniti sanatosi. Am urmarit fiecare episod. Un a devarat ghid CUM SA COSTRUIESTI O CASA.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim frumos!!!
@vpfilms.2 жыл бұрын
A iesit foarte frumos!!! Ai facut o treaba excelenta!!! Felicitari si spor in continuare!!! 🙏👏👏👏
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim de feedback!
@corneliabukosza941010 ай бұрын
Frumos explicat, multumesc frumosssss.
@veaceslavanapislaru73102 жыл бұрын
Minunat, Dumnezeu sa va ajute in continuare! Incepem si noi proiectul nostru de casa si videourile tale sunt de un ajutor enorm! Multumim frumos!
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim, Da Doamne! Cu mare drag, Doamne ajuta!
@johnr35992 жыл бұрын
Felicitari pentru lucrare. Astept cu nerabdare sa vad consumul casei.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim! Cand va fi momentul, vom documenta si consumul )))
@danielenachi74922 жыл бұрын
Bună , un content foarte informativ ! Mulțumesc pentru că faceți totul clar 👍
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Cu mare placere! Speram sa ajute!
@gz4wyr2 жыл бұрын
O realizare tehnica exceptionala, cu o atentie draconica la detalii, un santier de o curatenie absolut nemaivazuta nicaieri. Practic un fel de “scoala” de constructii, de unde oricine este interesat poate invata cum se face in mod ideal o lucrare. Totusi… trebuie spus ceva, iar ultimele imagini din drona aduc in atentie acest lucru. Stiu ca este un factor subiectiv, ce tine exclusiv de gustul personal, insa se dovedeste ca o casa facuta “matematic”, in baza unor calcule precise de eficienta, nu duce la un estetic foarte stralucit. Sunt convins ca acest lucru a fost asumat de la inceput, aceasta lucrare dorind a fi o referinta in ce priveste eficienta energetica, insa aspectul final nu cred ca se ridica la exigentele estetice ale oricui. Stiu ca eficienta energetica maxima nu poate fi atinsa atat de usor de o casa cu mai multe artificii estetice (balcoane, iesiri sau retrageri volumetrice, spatii vitrate generoase, invelitori in unghiuri) de aceea cei care privesc la acest exemplu ar trebui sa isi calibreze asteptarile si sa le adapteze la proiectul locuintei proprii. Cum spunea cineva mai sus, asteptam partea mai costisitoare: finisajele interioare.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim mult de feedback si de apreciere! Respectam parerea dvs, aveti mare dreptate in ce ati scriti, inclusiv legate de gusturi si estetica ce sunt un factor subiectiv, ce ii place unuia, nu ii place altuia ))) Acum interioarele sunt pe lista ...
@motorhead16 Жыл бұрын
Estetic nu inseamna si eficient. Eu prefer aceasta casa in locul uneia impopotonate. Ceea ce conteaza cel mai mult sunt proportiile, si aceasta casa le are.
@cataliacatalia73682 жыл бұрын
FELICITĂRI am urmarit proiectul de la faza pe cand era doar terenul gol si tu făceai vloguri din mașină, acuma a ieșit mult visată casă PREMIM, a fost greu dar uite ce realizate minunată. Încă o dată FELICITĂRI si multa sanatate.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim frumos pentru apreciere si pentru ca ne urmariti de la inceput! Pana la moment am finalizat cu fatada, mai sunt lucrari la interior, mai avem si munca pentru certificare, deci mai e pana la final!
@andronicvictor1162 жыл бұрын
BRAVO, VALENTIN .
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumesc!
@ra.du2230 Жыл бұрын
Felicitări!
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Multumim!
@Iulianbraila7 ай бұрын
Super explicat
@iulianbesliu44902 жыл бұрын
Multumim de informatii … am desfasurat constructia noastra aproximativ in acelasi timp cu etapele pe care tu ni le-ai prezentat la proiectul tau … ne-am folosit de multe informatii prezentate in clipurile tale … felicitari pentru casa, sa fiti sanatosi sa va bucurati multi ani de ea … 🙏🙏🙏
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Cu mare drag si mult succes si dvs!!!
@stelic95152 жыл бұрын
Mulțumesc mult Casa arată frumos și modern
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim de parere!!!
@DorinMoldovan912 жыл бұрын
Foarte fain explicat!
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Cu mare placere!
@icariulet95392 жыл бұрын
Bine ar fi ca și meseriașii să respecte aceste reguli ,dar ei fac treabă de mîntuială ,macar noi să știm ce să le cerem ,mulțumim pentru lecție .
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Iata de ce ne propunem sa informam inclusiv beneficiarii cu multe informatii din constructii, e oarecum si o modalitate de a controla meseriasii.
@bogdanmaer34172 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Foarte bine explicat ,despre meseriașii noștri mulți au mult de învățat că de dat din mîini tot tre să dea .Lucrarea din video ce să mai zic numai materiale de calitate și scumpe ,ploistirenu ăla gros nu au alții pereții cu totul.
@vvictorable2 жыл бұрын
Mulțumim!
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim frumos pentru gestul dvs!!!
@stfcasii36818 ай бұрын
Totul perfect si de calitate in afar de izolatia fundatiei din sol. Parerea mea este ca plecand din pamant cu polistiren, in vreo 3, 4 ani te vei trezi cu zeci de soareci in peretii casei sau mai rau in pod daca vor avea trecere iar acestia vor distruge izolatia foarte scumpa
@paulmuresan1252 Жыл бұрын
Ce satisfacator e sa privesti un lucru bine facut. Frumoasa treaba! Ma bucur cand vad ca se lucreaza corect si iese treaba bine. Spor la treaba!
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Multumim frumos!
@danutc90432 жыл бұрын
Casa arata super. Bravo!!!
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim de parere!!!
@georgedumitrache33202 жыл бұрын
Salutare și spor
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Salutare, multumim!
@miteadima8919 Жыл бұрын
felicitari pentru lucrere si explicati. de ce muncitori nu au echipament de protectie? am vazut ca unu sa urcat ca Dorel pe schela. daca o sa cada cine e devina?
@LiviuGelea2 жыл бұрын
Thanks!
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim frumos pentru sustinere!!!
@popaandrian7732 Жыл бұрын
Frumos Cub
@catalinstefan6385 Жыл бұрын
Multumesc
@argentus548310 ай бұрын
Superb, felicitări !! Respect !! Luați lucrare în România ??? .....întreb cât se poate de serios !
@igoriurcenco2 жыл бұрын
Cum se va comporta burlanul înglobat în polistiren cînd se va scurge apa cu temperatura aproape de 0 grade? Nu strică la termosistem? Nu va apărea o bandă mai rece pe peretele interior? Totuși e decupată o grosime decentă din polistiren și grosimea ramasa în contact cu peretele și burlanul va fi expusă la temperaturi joase. P.S. Felicitări cu această etapă importantă a ieșit bine și calitativ.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Intre interior si burlan avem 30 cm de BCA+15 cm polistiren grafitat, deci nu are nicidecum sa apara vreo banda rece la interior dupa asa grosime si rezistenta termica a sandwich-ului pana la burlan. Plus burlanul de 90 mm e inconjurat de spuma + termoizolatie, si pana la exterior mai sunt vreo 5 cm de polistiren grafitat.
@dvally792 жыл бұрын
Salut! Un sfat micut dar imi multumesti peste 1-2 ani. Glaful si la tine iese 3cm din polistiren. Acolo se va scurge putina apa in laterale. Ar trebuii sa pui un strat de silicon sa inalti cativa milimetrii. Sau poate vi cu o idee mai buna. Sper ca ai facut pe partea de jos taietura(picuratorul). Am facut cam la fel ca tine si sau murdarit putin peretii dupa 2-3 ani la mine.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Salut, multumim mult de sfat, chiar o sa atragem atentia la o ploaie cum curge acea apa, si daca ceva vom face ceva la laterale. Da sub glaj exista taietura picuratorului.
@dragosanghel452 Жыл бұрын
Va salut si multumim frumos pentru toate informatiile oferite! Am vazut in pistarile tale ca polistirenul nu prea este compatibil cu lemnul! Totusi, pentru niste pereti placati cu scandura sau osb, ar merge izolati cu acest polustiren!? Mulțumesc frumos!
@DanielNasaudeanu-i7f2 ай бұрын
Frumos proiect miar place mult dar ma intreb mie cine ar putea face asa ceva o etapq atat de importanta la casa
@aurelianciucu2757 Жыл бұрын
Buna ziua! Felicitari pentru tot ce faceti! Imi puteti spune, va rog, cu ce ati etansat zona dintre polistirenul extrudat de la soclu si cel de pe fatada? Multumesc!
@emistanciu99992 жыл бұрын
Foarte bine lucrat numai ca înainte de plasa adezivul se trage cu gletiera cu dinti nu cu gletiera dreapta
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim! Fiecare mester cu tehnica lui.
@Alex-et1fq2 жыл бұрын
frumos video. de mentionat la 3:06 lacrimarul e montat invers si permite apei sa se prelinga la interior. montat corespunzator (vertical, nu orizontal) apa nu se poate prelinge pe interiorul lui in sus
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim! A fost montat corect, fi-ti mai atent!
@comucret Жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Felicitari pentru postari si lucrarile executate, dar Alex are dreptate, profilul cu picurator este montat gresit, buza aceea trebuie sa fie in plan vertical, pentru a nu permite apei sa se prelinga pe spalet spre rama ferestrei.
@nomadd076 күн бұрын
Bună ziua, daca pereții sunt de cărămidă, este indicata tencuirea lor înainte de a se placa cu polistiren?
@cristianstanescu1393 Жыл бұрын
Salut! Am urmarit de la dumneavoastra cateva clipuri cu dezavantaje la folosirea in termoizolatie a polistirenului, a vatei, si a plutei...vin si eu cu intrebarea: ce sistem de termoizolare eficient si cu mici dezavantaje, recomandati?
@mugurelgrapa72154 ай бұрын
Bună seara! Lucrați și în România?? Și dacă da, ce tarif aveți la gata ca în cazul de fata
@liviumardari1026 Жыл бұрын
Salut Valentin, spune-mi te rog, ce fel de spumă poliuretanică ai folosit pentru rosturile dintre polistiren? De montaj, expandabilă? De lipire a polistirenului? Care nu expandează?
@ovidiumihaipop233 Жыл бұрын
Eu am auzit ca adezivul dat peste plasa(a doua mâna) nu se drișcuieste din cauza ca își pierde proprietatea hidrofobă, se deschid porii, e adevarat ?
@mariuscostea6957 Жыл бұрын
Buna cat timp trebuie sa treaca dupa aplicare adeziv si pana la pus tencuiala decorativa
@mihao212 жыл бұрын
Toate bune si frumoase pana ai decis sa introduci in termosistem sistemul pluvial. Trebuia sa-l lasi aparent, acum o sa ai o punte termica din cauza lui.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Deja am raspuns in alte comentarii, de la interior pana la teava pluviala sunt 30 cm de BCA + 15 cm de polistiren extrudat, iar alti 15 cm de grafitat inconjoara teava si sunt pana afara. De unde punte termica aici??? De unde punte termica daca 30 cm BCA + 15 cm grafitat reprezinta o rezistenta termica de 7.34 m2K/W ??? Asa rezistente termice nu are termosistemul nici a 5% din case din prezent!!! Mai studiati ce inseamna o punte termica, chiar avem un video in acest sens postat mai demult! Sanatate!
@mihao212 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Prezentati o scanare cu termoviziune.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Cu siguranta ca vom face chestia aceasta la iarna!
@corneliabukosza941010 ай бұрын
As dori sà stiu luati lucràri in jud Timis???Am casa din bca as dori termoizolarea ext...130mp casa...
@raulginsca282 жыл бұрын
Acel rost orizontal dintre termosistemul aplicat pe soclu si cel pe pereti este o punte termica destul de importanta 😒 as fi curios la final daca o sa faci termoscanari cum se vede iarna.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Cu siguranta ca vom termoscana casa! In constructii sunt situatii cand trebuie sa faci alegeti balansate, ori in cazul dat, fie ai acolo o punte termica diminuata sau deloc nu va fi punte termica prin acei 3-5 mm de spaclu si hidroizolar3 (vom vedea la termoscanare), fie protejezi soclul + hidroizolezi soclul + etansezi imbinarea intrea soclu-fatada-perete + realizezi o structura solida pentru a veni cu fatada deasupra + protejezi fiecare structura ca niciodata nici o mica vietuietoare ce 0.1 % sanse vreodata sa ajunga in soclu sau fatada, sa nu poata migra in alt termosistem, plasa si spaclul solid cu hidroizolatie impiedicand lucrul dat.
@georgeVideograful2 жыл бұрын
Am văzut că în germania se face izolare termică din lână...... Poate că ar fi bine să revenim la natură.....????
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Nu e o solutie rea, am vorbit despre lana de oaie in 3 video-uri postate mai demult pe canal. Merci!
@ionvicol2746 Жыл бұрын
Valentin salut. Spune te rog ce ai mai facut pina la urma cu stilpul care il aveai pe terenul casei. Multumesc
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Salut, am explicat intr-un alt video cum s-a terminat povestea, video e postat cateva dupa primul.
@ionpopa97562 жыл бұрын
Buna ziua sincere felicitări Plasa de cite grame ati folosit si mi sa parut ca polistirenu a fost ros zgîriat inainte de clei . Ar fi o greșeală foarte mare daca nu sar folosi diblurile ,da doar adezivi va mulțumesc
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Buna ziua, multumim! Plasa din fibra de sticla Baumit StarTex are paremi-se 150 g/m2, mai exact vedeti in fisa tehnica. Ati observat foarte bine - polistirenul a fost ros zgâriat înainte de clei, am omis fara sa vrem pasul acesta din video. Am folosit alta metoda de fixare cu dibluri de alta generatie, despre ele a fost un video postat anterior cateva saptamani in urma. In fond, nu e o greseala, normele ETICS si normativele nationale permit realizarea termosistemului doar pe adeziv fara dibluire mecanica, insa doar in cateva cazuri, cladiri cu regim mici de inaltime, cu adeziv mai special (de exemplu StarContact White de la baumit de care am folosit) etc.
@DanielDOBREA Жыл бұрын
Salut! O curiozitate...de ce casa este asezata mai intr-o parte fata de parcela respectiva?... am vazut la filmarea din drona ca amprenta casei este asimetrica fata de teren.
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Salut, am explicat in mai multe video-uri in trecut, insa in special puteti viziona un video de la inceputul proiectului de casa pasiva kzbin.info/www/bejne/Z6O8onSQpNqkqrc .
@izvoranuana9888 Жыл бұрын
Bună ziua! Va rog să-mi spuneți dacaputeti ,de ce dupa ce mi-am facut izolația pe afară la bloc la parter cu poliester de 10 cm se aude de afară toate zgomotele. Înainte de izolație nu se auzea nimic. Acum i se aude absolut totul! Tot ce pot sa va spun exte ca dubluri nu au fist puse ,,cica sunt la parter si nu le ia vantul. Si nu știu daca asta e otuvul ,mi s a parut ca nu a pus destul material ca sa prinda placa. A pus un strat subțire. 😢Daca i-am spus meseriașului tiate astea spune ca nu e adevărat. Va mulțumesc mult!
@lyontheking9758 Жыл бұрын
Cu aceste dibluri, putem fi siguri ca polistirenul nu se desprinde ? Cit sunt de sigure fata de dibluirea simpla ? In rest o lucrarea foarte reușită 👍🏻👍🏻👍🏻 Bravo!
@sabing9029 Жыл бұрын
Va salut, n-am înțeles care e treaba cu diblurile montate înaintea polistirenului... ce rol mai au ele și cum anume îl îndeplinesc
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Salut, despre dibluri s-a realizat un video separat, a fost postat inainte de acesta, il gasiti in lista de Videoclipuri pe canalul nostru. Merci.
@sabing9029 Жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor între timp l-am văzut dar tot n-am înțeles la ce ajuta felul in care sunt montate
@danielciulin6759 Жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Salut. Pe o casa de lemn stil framing placată cu osb pot placa cu polistiren grafitat? Multumesc mult!!
@macoveialex68232 жыл бұрын
Pentru o izolatie de 15 cm de polistiren grafitat pot folosi spuma cu celule inchise in loc de adeziv si in acest caz mai trebuie sau nu dibluri pe exterior? Nu doresc sa tencuiesc pe exterior, prinde spuma de BCA?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Pe spuma inca nu exista din ce cunoastem, nici o recomandare de a monta polistirenul fara dibluri, ci doar daca se foloseste adeziv in saci speciali (cum e White Contact de la Baumit). Noi nu am folosi insa spuma niciodata la incleierea de fatada, pregatim niste materiale despre acest material foarte bun, insa nu l-am folosi in a incleia termosistemul de pereti (mai ales i fara dibluri).
@danieldani94532 жыл бұрын
Eu am montat polistiren cu adeziv și am pus și câteva puncte de spumă, fără dibluri. Casa era pe parter. A trebuit să scot o placă și in locul unde era prins cu spumă nu sa desprins decât după ce sa rupt o bucată din placă. Deci după părerea mea cel mai bun adeziv pentru polistiren este spuma poliuretanică.
@gatcanvadim8187Ай бұрын
este greșit să aplici polistirenul cu gletiera cu dinti?
@emilpetrica6251 Жыл бұрын
Felicitări pentru tot ce faceți, vă urmăresc de foarte mult timp...O întrebare am: Contează temperatura exterioară la execuția lucrărilor de anvelopare?
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Salutare, multumim! Da conteaza, nu mai putin de +5 oC, nu mai mult de +30..35 oC.
@emilpetrica6251 Жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Mulțumesc frumos,spor în tot ce faceți...!
@adrianleustean2881 Жыл бұрын
Buna ziua, ce parere aveti de termoizolarea cu placi pir , care au un coeficient de 0.022 - 0.023?asa grosimea termosistemului ar fi mai mica.multumesc
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Buna ziua, despre placile PIR avem deja o analiza pe canal formata din 3 video-uri postate mai demult. Cautati-le!
@pavel1844 Жыл бұрын
de ce nu ai folosit pentru termoizolare Multipor de la Ytong? E mai scump sau parametrii sunt mai rai decit la polisternul grafitat?
@samuelpantea3156 Жыл бұрын
Foarte bine explicat,am doar o intrebare:de ce e amplasata casa in halu ala pe teren nu are nici o logica
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Am explicat in multe video-uri pana acum. Pe scurt: e casa pasiva de nivel premium.
@joeyset2210 ай бұрын
Buna ziua, am auzit ca nu este recomandat folosirea polistirenului peste o zidarie BCA (Ytong), din cauza riscului de producere a condensului. Dv ati luat in calcul acest aspect? Sunt probleme din punct de vedere al condensului? Multumesc!
@EnciclopediaConstructiilor10 ай бұрын
Buna ziua, am explicat cand si cum pot fi probleme, si cand e totul in ordine, in mai multe video-uri de pe acest canal, in special vizionati video-urile ce tine de polistirenul grafitat la aceasta casa pasiva, cele 6 reguli de aur la termoizolare cat si altele cu mai multe reguli.
@saibamoe2 жыл бұрын
Granit la exterior ferestre? Nu era de preferat un material ce nu se racea asa usor? Nu ma pricep dar poate niste glafuri cu camere PVC sau PAL hidrofugat? Chiar daca bariera termica la rama este bibe facuta parca tor as prefera sa nu am gheata fix lipita de acea bariera
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Da granit din considerentul estetic, chiar daca aveti dreptate, e un pic riscant cu acest material in comparatie cu PVC sau lemn tratat. Vom vedea cu camera cu termoviziune efectul.
@varUPorcu Жыл бұрын
Salut.. daca am deja izolatie cu polistiren de 100 eps 80, tras decorativa si as vrea sa o mai izolez cu inca 100... post sa pun polistirenul nou direct pe decorativa? mentionez ca decorativa e siliconata
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Salut, nu prea e ok sa veniti direct peste, insa depinde.
@florinsoare84482 жыл бұрын
Bună seara. Am văzut că ați zgâriat polistirenul la exterior pentru o priză mai bună. Ați procedat la fel și cu partea interioară, acolo unde ar fi preferabil ca aderența să fie superioară exteriorului, mai ales că nu s-au folosit dibluri clasice bazate pe compresie ci din cele inovative, bazate pe aderență? Vă mulțumesc și felicitări.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Buna seara, teoretic se poate zgaria putin polistirenul si la interior. Daca au facut sau nu baietii lucrul dat la interior, sincer nu va putem raspunde, in acea perioada am fost in concendiu, noi folosind poze facute de alte persoane pentru a documenta momentul dat )))
@bogdanrosioru2 жыл бұрын
Imi poti spune te rog ce anume ai folosit la imbinare galfului cu peretele si rama fereastra, ermetic cauciucat, cum ii zpune mi exact ?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Bunan ziua. Initial compania ce a montat glafurile au pus un ermetic negru foarte subtire, care dupa vreo 2 saptamani s-a rupt in mai multe locuri. In ziua inainte sa scoatem schelele, pur si simplu ne-am dus la cel mai apropriat magazin de constructie si am procurat cel mai scump ermetic cauciucat pentru a proteja zona respectiva, fiind aplicat mai gros pentru o siguranta mai mare (oricum din strada si de la mai mult de cativa mm nu se vede acel ermetic). La moment nu tinem minte cum se numeste, insa numaidecat trebuie sa fie rezistent UV si apa. Vedem cum se comporta in timp, si in cativa ani la o usoara mentenanta, posibil sa folosim altul care o sa ne para bun si de calitate la acel moment.
@bogdanrosioru2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Multumesc de calarificare!
@pasaricaalexandru189 ай бұрын
Daca nu te deranjeaza, cat a costat tot proiectul acesta? Mersi.
@alexalexutzu5863 Жыл бұрын
Salutare,as vrea sa te intreb daca este adevarat ce mi se tot spune de asa zisi meserieasi...la mine la fatada este mai mult de 1 mm denivelari si ar trebuii sa tencuiesc fatada pentru a avea o suprafata dreapta si sa pot pune polistirenul dar mi s a spus ca daca voi tencuii peretii nu vor mai respira si voi avea probleme de umezeala si mucegai si asa mai departe,este adevarat?daca nu si sper si cred ca nu cu ce ar fi cel mai bine sa tencuiesc la extrerior fatada din bca,multumesc
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Buna ziua. Cine v-a zis ca tencuirea va face ca peretii sa nu respire, este un Dorel, fugiti de asa mesteri, care cu singuranta nu stiu sa faca o lucrare calitativa!
@MyVikea2 жыл бұрын
Bună ziua, dacă am termoizolat casa acum 10 ani cu polistiren simplu de culoare albă, aș putea adăuga alt strat de 10-15 cm din ăsta grafitat ? Mulțumesc anticipat.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Buna ziua, teoretic da, insa trebuie de inspectat starea polistirenului, lipsa mucegaiului si altor probleme de umiditate, portanta stratului suport si alte conditii tehnice.
@vip.m.o Жыл бұрын
Salut,un sistem complet de la baumit sa pot cumpara in România in zona Prahova?
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Salut, da, contactati-i pe cei de la Baumit sa va ghideze.
@dorindorinn56332 жыл бұрын
O intrebare va rog. Ce rost au acele dibluri portocalii ? N am vazut la exterioril polisitenului ciuperca
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Am vorbit despre dibluire intr-un video separat, il gasiti aici kzbin.info/www/bejne/pmXLqJqirbWAl6c
@danieldani94532 жыл бұрын
Bani aruncați. Adezivul prinde mai bine de perete decât de polistiren. Ca urmare care este logica de a pune dibluri pe perete?
@dacdinbucovina27192 жыл бұрын
Scări de acces între nivelurile de schela .siguranta muncitorilor este pusa în pericol dacă se urca pe exteriorul schelei. Știu ca a-ți incercat sa nu observe nimeni chestia asta dar se vede totuși un muncitor trecând de pe un nivel pe altul prin exteriorul schelei
@dacdinbucovina27192 жыл бұрын
În rest ,lucrare perfecta la standarde înalte de calitate. Felicitări
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim pentru ambele feedback-uri, atat ce tine de lucrare, cat si de schele/muncitori.
@marianrazvanscurtu5071 Жыл бұрын
La ce preț a, ajuns această lucrare de termoizolație cu tot cu materiale ??
@DenekyDesign2 жыл бұрын
Care e folosul diblurilor inainte de polistiren?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Vedeti video despre dibluri, s-a vorbit separat despre ele, a fost postat cateva saptamani inainte de acesta.
@S_H_A_R_K Жыл бұрын
Nu tine nimic, sunt puse sa țina BCA-ul.....
@gabrieltalnaci57242 жыл бұрын
Cum de nu ați folosit White Star Contact si la masa de spaclu? 🤔 Criterii de cost? Tot de la Baumit am primit oferta de Nivo Fix pt lipire si Whute Star Contact pt masa de spaclu, cu eps grafitat de 20 cm. In cazul meu ( regim de inaltime P+1) nu mi-au recomandat si dibluri de fixare. Pana la urma am luat oferta ( mai buna financiar) de la Caparol pe Dalmatina ( polistiren simplu si grafitat amestecat lambda 0,033) de 20 cm grosime ( R = 6 si ceva w/mpk). Adeziv Kleber 181 iar masa de spaclu Klebespachtel 189 M. Plasa si dibluri de la Ejot. Dibluri am pus doar la aticuri si in a doua jumatate etajului pană sus. Iar decorativa folosita a fost Carbon Fassadenputz K20 ( bob de orez granulație 2 mm). Am vazut la casa dvs ca modalitatea de lipire a fiat cordon perimetral si trei mamaligi/ puncte. Cum de nu ati mers pe soluția recomandata de lipire pe intreaga suprafata a plăcii? In alta ordine de idei am lucrat si cu White Star Contact si pot sa spun ca e unul dintre cei mai buni adezivi si masa de spaclu de pe piața. Daca voi mai avea un santier, pt mine, voi merge pe acesta ckar fara sa stau pe gânduri. Prin primavara cand am facut eu lucrarile pretul unui sac de White Star Contact era 48 de ron. Bafta la lucrarile pe santier! La ce etapa sunteți?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
La spaclu peste am folosit ProContact deoarece este mai ieftin, si isi exercita cu bine functia de masa de spaclu. Intre polistiren si BCA era mai important lipirea/adezivul, unde StarContact e superior. Legat de lipire.. cordon... mamaligi... a fost un video explicat pe sleau postat nudemult kzbin.info/www/bejne/mKDGfoSjqb1lodk . In perioada urmatoare ne apucam de lucrarile la interior.
@neamtualin2126 Жыл бұрын
Salut,ce ziceti despre izolatia la piaptan,este buna?
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Salut, am explicat aici cum se pune izolatia corect kzbin.info/www/bejne/mKDGfoSjqb1lodk
@neamtualin2126 Жыл бұрын
Multumesc,spor la treaba
@onisimlehaci95665 ай бұрын
Buna ziua! De unde ați achiziționat tipul acesta de dibluri ?
@EnciclopediaConstructiilor5 ай бұрын
Buna, de la baumit.
@fericitsisanatos4569 Жыл бұрын
Fac o cabana mica in forma de A, iar acoperisul este transformat in perete, acoperit cu polistiren grafitat. Cu ce pot sa-l tencuiesc ca sa reziste la grindina?
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Casele A-frame sunt cu acoperis din tabla prefaltuita, tigla metalica, sindrila bituminoasa... IN NICI UN CAZ NU TENCUIT! E prostie ce doriti sa faceti! Termoizolatia vine sub invelitoare, nu peste, iar structura A e un acoperis, nu perete!
@familiaacasandrei352 Жыл бұрын
Buna ziua! Pentru o camera din pereti de beton la demisol ,care are peretii in contact direct cu pamantul dintre fundatii(prezinta hidroizolatie si membrana cu crampoane pentru protectie mecanica) ,fara termoizolatie cu ce s-ar putea termoizola la interior ? Am facut o simulare in ubakus si imi arata ca : 1.la termoizolarea cu polistiren la interior (cu care stiu ca nu este indicat) se formeaza foarte putin condens si 2. la termoizolarea cu placi multipor care din fisa tehnica arata ca sunt compatibile pentru a se folosi la interior arata ca se formeaza foarte mult condens. Ce solutie imi recomandati? Multumesc!
@familiaacasandrei352 Жыл бұрын
Buna seara! Nu aveti inca un raspuns si pentru intrebarea mea ? Multumesc!
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Buna ziua. Ambele solutii sunt bune, deja trebuie de vazut in Ubakus (daca deja stiti cum se foloseste) ca sa nu existe sanse de condens. Totusi mai intai impermeabilizati betonul, hidroizolati-l, in exterior la fel + drenaj + trotuare, si apoi termoizolati-l la interior.
@familiaacasandrei352 Жыл бұрын
Buna seara! In ubakus in varianta de termoizolatie cu placile multipor imi arata foarte mult condens daca nu aplic peste ele o bariera de vapori .Dar daca aplic o bariera de vapori practic se anuleaza capacitatea acestora de a absorbi umiditatea . Pe fisa tehnica a placilor multipor este specificat ca nu necesita bariera de vapori-este unul din aspectele prezentate ca fiind punct forte. Deci de aceea v-am cerut o parere-ce credeti vizavi de acest aspect? Sa merg pe ceea ce scrie in fisa tehnica sau pe ce calculeaza ubakus-ul .
@familiaacasandrei352 Жыл бұрын
???
@familiaacasandrei352 Жыл бұрын
Asteptam cu nerabdare raspunsul dumneavoastra la ultimul aspect intrebat de noi. Multumim!
@adriangorea1346 Жыл бұрын
No coments. Arata f bine. Ce parere aveti despre aplicarea adaosului de insulatie peste altul deja aplicat (e.g. peste un polisteren de 5cm, care evident nu este suficient, dar e fixat f bine de structura si deja e si tencuit)? Multumesc!
@costicaneciu919210 ай бұрын
Preț metru pătrat la o asemenea lucrare ?
@hobbyart81472 жыл бұрын
Salutare, frumos lucrat! Dar cu ceva timp in urmă nu recomandai executarea termoizolatiei pe fatade cu polistiren. Te-ai răzgândit?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Salutare, multumim! Nu tinem minte sa fi zis vreodata in peste 5 ani de KZbin ca nu recomandam fatade cu polistiren. Puteti va rog sa ne ziceti in care video am zis asa ceva, la ce minut? Multumesc!
@hobbyart81472 жыл бұрын
m.kzbin.info/www/bejne/aqmaZKKOfpWNj9k De la minutul 11:00 nu recomandai polistirenul pe fatadele din zidarie executate cu materiale permeabile...
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
@@hobbyart8147 Multumim de sursa. Acel video are aproape 5 ani, intre timp fiind sinceri cu dvs, bagajul de cunostinte si experienta s-a marit. Nu ne-am schimbat parerea esential, doar ca in acel video nu am expus din prima intreaga informatie completa, iar pentru a face acest lucru si a "educa" oamenii, mergem ca la universitate/scoala cu pasi marunti. Deci initial am atras atentia ca polistirenul poate fi un dezavantaj, cat si avantaj, iar fiind un material mai putin permeabil poate crea probleme. Ulterior in timp am venit cu informatii ce le completeaza pe acelea anterioare, cum ar fi de exemplu kzbin.info/www/bejne/hJC3f5-ebdGjf6c - unde am explicat 6 reguli de aur la termoizolarea casei, spunand deja acolo ca defapt se pot folosi si materiale mai putin permeabile (cum e polistirenul), insa cu respectarea anumitor reguli. Apoi au mai fost si video-uri despre condens, despre cu ce poti termoizola o casa din diferite materiale (sunt 3 video-uri, iar ce tine de BCA e acesta kzbin.info/www/bejne/d5CtY62Pgdh6na8 ) si tot asa mai departe, la fel cum am prezentat aici kzbin.info/www/bejne/hn68qHVoopyInKM cazul nostru. E greu ca creator de continut sa poti oferi toata informatia dintr-un singur video, practic trebuie video-uri de ore intregi, ceea ce e aproape ireal in conditiile noastre cand media de vizionare a unui video e 5-10 minute ))) Oamenii se plictisesc rapid, iata de ce o informatie mereu va fi segmentata in mai multe mini-subiecte. Multumim!
@izvoranuana9888 Жыл бұрын
Buna dimineața! Acum 2 luni o cunoștință mi-a făcut izolația exterioara la bloc. Cu poliester de 10 . La sfârșit am fost mulțumită dar țin să menționez că stau la parter ,am schimbat geamurile termopan punând pe cele mai de calitate. Că sa numai aud zgomot de afară. Până să fac izolația într-adevăr nu se auzeau ,mașinile de la strada, pescărușii care vin la gunoi fiind în apropiere. După ce am făcut izolația cu geamurile închise se aude tot zgomotul de afara. Ce a greșit aceea cunoștință. Știu că nu a pus dibluri căci a zis că stau la parter și nu este nevoie. Și mi se a părut că a pus puțin material pe placa. In rest a ieșit bine. Cui spun că se aude zgomotul de afara acum de când am izolația se uită la mine că la ....😢 Va mulțumesc anticipat daca puteți să veniți cu un sfat!😊
@ilie_bucsa2 жыл бұрын
Salut, oare polistirenul grafitat este o idee buna si pentru fatadele ventilate?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Salut, buna intrebarea... defapt acolo mai potrivita ar fi vata bazaltica prin prisma permeabilitatii sale la vapori. Pentru polistiren, nu e necesara o fatada ventilata.
@ilie_bucsa2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Multumesc de raspuns. Apropo casa este super! Bravo! Nu mai aveti mult
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
@@ilie_bucsa Multumesc de feedback. Defapt mai avem interiorul, testele pentru certificarea de casa pasiva, exteriorul ograzii etc.
@bogdanmaer34172 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Am o întrebare vă rog .La o casă mai veche tavane bătută scândură, trestie și tencuite după pus rigips pe profile fără vată .Vreau să izolez sus în pod care nu este locuit să pun vată între grinzi ?Și ce fac mai pun folie barieră de vapori ?că peste rigips nu o mai pot pune.Podul ventilat acoperiș din țiglă pusă pe lănteți fără folie fără nimic. După ce pun vata pun scândură să pot sa calc,ce fac cu folia barieră ,,,o mai pun.?Mulțumesc
@vily875 Жыл бұрын
Ce EPS aveti la grafitat ?
@viorelvior56862 жыл бұрын
Salut, foarte bun clip ca de obicei. Mult succes în continueare! P.S. Este posibil de construit o asemenea casă tradițională (fără certificare) în timp mai scurt, 2 ani, sub 2 ani?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Salut, da e posibil, insa trebuie o organizare extrem de buna, practic un manager de proiect iscusit care sa dirijeze foarte bine toate echipele, materialele, serviciile etc.
@viorelvior56862 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Muțumesc pentru răspuns, o organizare mai bună ca în video-urile Dvs., puțin probabil :(
@onumavirga5 ай бұрын
Deseori burlanele îngheață pe timp de iarnă și crapă. Ideea de a fi ascunse în fațadă este una interzisă pe teritoriul Țărilor Nordice. La noi există o legislație care permite aceste soluții?
@anduwst1183 Жыл бұрын
Salutare ! Vata bazaltică de 15-20 cm sau polistiren grafitat 30 cm ca si aici ?
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Salutare, 100% grafitat de 30 cm! Vedeti video-urile anterioare, am explicat de ce.
@anduwst1183 Жыл бұрын
Mulțumesc frumos. Îmi poți spune c-am cât ar costa mp ?
@BIGPGA2 жыл бұрын
Foarte reușita, se construiește la greu în zonă
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Analizele facute cativa ani in urma privind perspectiva zonei au fost corecte, acum zona e in plina dezvoltare, racordari la utilitati, drum asfaltat etc. Multumim!
@BIGPGA2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor respect, vă urmăresc cu drag 🇷🇴‼️🔝
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim!
@danstrajescu48942 жыл бұрын
Care-i diferența între polistiren expandat și polistirenul expandat grafitat? EXISTA vreo legătură cu grafenul?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Sunt cateva diferente despre care am vorbit intr-un video trecut kzbin.info/www/bejne/hn68qHVoopyInKM
@marianamaricica8027 Жыл бұрын
Cum.pot.sa.iau.legatura.cu.voi
@sabinilie8358 Жыл бұрын
@@marianamaricica8027 nu se poate!
@petrelazar84 Жыл бұрын
O sa aveți pierderi mari in zona burlanelor. Faceți un video cu camera termica la iarna. In rest, o lucrare ca la carte. Felicitări!
@TahaTaha-ur7gt Жыл бұрын
Salut .bon travalle ,dand quelle paye
@olegesanu90412 жыл бұрын
Bună ziua, ce preț are polesterenul? Și a-ți putea să-mi dați numărul de telefon al firmei care va făcut ferestrele? Multumesc anticipat.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Buna ziua. baumit.md/contact/reprezentanti-locali & profmontaj.md/contacte
@soringheorghe1730 Жыл бұрын
Salut! De ce nu ați vata bazaltica asa cum a facut Buhnici la casa?
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Salut, am explicat pe larg intr-un video trecut, cred ca l-ati scapat - kzbin.info/www/bejne/hn68qHVoopyInKM
@Suckre012 жыл бұрын
Urmeaza partea ce-a mai costoasa :)
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Care? 🤔
@crusader53642 жыл бұрын
Salut! La imbinarile laterale dintre placile de polistiren s a aplicat initial spuma de etansare sau a fost aplicata doar la final intre rosturi? Mersi si mult succes
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Salut. Spuma de etansare s-a aplicat ulterior dupa ce placile au fost montate si s-au intarit in pozitia lor.
@crusader53642 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor multumesc frumos! Toate cele bune!
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim, la fel!
@olariuandrei94842 жыл бұрын
Spuma de etansare este spuma poliuretanica cu pori inchisi?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
@@olariuandrei9484 Pentru etansarea la vant - nu prea conteaza, oricum peste vii cu masa de spaclu. Se poate si cu pori deschisi, dar si cu inchisi (aceasta deja tine de vaporii de apa).
@CasaLillis Жыл бұрын
Ai folosit 30 cm de polystyrene expandat grafitat pe pereti, centura si stalpii de sustinere a casei?
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Peste tot aceeasi grosime - 30 cm.
@catalinpeptanariu50962 жыл бұрын
La acele scurgeri pluviale ascunse in termoizolatie nu vei avea punte termica?!
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Nu, deoarece de la interior pana la teava avem 30 cm de BCA Ytong Classic + 15 cm de polistiren grafitat Startherm baumit... e o rezistenta termica destul de considerabila! Deja ulterior vine teava dn90, spuma si inca vreo 5-6 cm de polistiren pana la exterior.
@florinmng4545 Жыл бұрын
Nu am văzut ca ai pus profil anti șoareci/șobolani … daca intra șoareci din pământ si urca prin polistirenul de la soclu ? Din cate stiu se pune un profil între polistirenul extrudat si in cazul tău polistirenul grafitat , succes
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Profilul de care ziceti nu e antisoareci, ci e profil de sustinere mecanica a greutatii termosistemului (in special a primului rand) si de a incepe fatada de la un nivel drept. Pe langa acestea, te mai protejeaza si de soareci. In cazul nostru, tot polistirenul din pamant este spacluit si hidroizolat, inclusiv cu plasa de armare, si totul protejat cu membrana cu crampoane de la talpa fundatiei si pana la trotuar. Soclu e spacluit cu plasa, si la finisare va fi placat sau protejat in ald mod, deci protejat. Iar intre termoizolatia soclului si a fatadei, la fel avem masa de spaclu cu plasa + hidroizolatie... soarecii iubesc calea usoara, sunt sigur ca isi vor cauta de treaba la vecini )))