Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook. Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult) Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă. Multumesc pentru înțelegere!
@eugeniacalarasu4781Күн бұрын
Informatii foarte utile,multumim!
@florinfrasin90835 ай бұрын
Am văzut toate clipurile! Dar recomandane un tip de acoperiș! Adică cel mai bun!!
@salcudeanantonio13656 жыл бұрын
Multumim mult pentru ceea ce faci. Din partea mea ai mult, mult redpect,fiindca muncesti pentru a fi bun in ceea ce faci, si imparti cu noi ceea ce stii!!!
@EnciclopediaConstructiilor6 жыл бұрын
Multumesc mult pentru apreciere!
@daliapana58675 жыл бұрын
Multumim frumos pentru informatiile furnizate! toate cele bune!
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Cu placere! Succese!
@adrianflorinchirgan82823 жыл бұрын
Vă mulțumesc pentru informații !!!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Cu placere!
@andraverapetrescu10875 жыл бұрын
Repect pt munca pe care o faci dar si pt ca imparti cu noi ceea ce stii!Ma 'nclin!
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Va multumesc mult pentru aprecierea dvs!
@rodicafaina74994 жыл бұрын
Multumim frumos pentru informatie
@EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын
Cu placere.
@valentincaragea64724 жыл бұрын
multumesc frumos pentru comentarii o zi frumoasă.
@EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын
Cu placere, merci si o zi frumoasa la fel!
@marianpetrache19712 жыл бұрын
Buna ziua, ce parere aveti despre Ţigla din plastic ( cunoscuta si ca tigla termoplast sau tigla polimerizata)?
@furulevi2 Жыл бұрын
6:22, Lemnul de lemn e fixat cu cuie (ies mai usor), tigla de lemn e fixat cu suruburi (ies mult mai greu).
3 жыл бұрын
Salut. La un pod obisnuit, cu inaltime redusa( 1,6m) , inchis ermetic, cu izolatie pe placa de beton , folosit pentru depozitare .....se preteaza tigla metalica sau mai bine un panou sandwich gen ISOTIGLA ? Ce avantaje si ce dezavantaje ar fi? ( bineinteles...inafara de costuri :))
@BR.6 жыл бұрын
F. educativ canalul. Mulțumesc! Mi-aș bucura dacă ați zice câte ceva și despre acoperișurile din tablă fălțuită.
@EnciclopediaConstructiilor6 жыл бұрын
Buna ziua. Multumesc de parerea si sugestia dvs. Nu promit, pentru lunile viitoare sunt deja in pregatirea altor teme, insa poate ulterior o sa tin cont.
@mariaplamadeala66952 жыл бұрын
Va rog frumos o întrebare putem sa folosim focul cu cărbune,dacă avem asa un acoperământ?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Nu va putem raspunde.
@cristianpaul89794 жыл бұрын
m.as bucura sa vad astfel de materiale din partea mai multe romani, felicitari ! Intrebarea mea este daca putem folosi astfel de tabla si pe fatada casei?
@EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын
Multumesc de apreciere. Tigla metalica la fatada casei? Personal nu o vad o solutie prea optima in cazul unei case individuale. Deja legat de depozite, spatii comerciale si altele - se pot folosi panouri sandwich, ceva asemanator cu acest material.
@cristianpaul89794 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor din cate am vazut in cazul caselor scandinavice e un element de Design, si de asta m.as bucura daca ai putea sa ne spui cateva avantaje si dezavantaje.
@GeorgeToader4 жыл бұрын
Se da o casa pe structura lemn, P+M, zona Munteniei.Intre tabla faltuita si tigla ceramica, ce ati alege?Multumesc
@EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын
Daca ma intrebati pe mine, sincer nu va pot raspunde, ambele materiale au si plusuri si minusuri, iar alegerea ar depinde deja de restul factorilor care pot influenta alegerea.
@costeavalentin89274 жыл бұрын
Buna, ziua. Am si eu o intrebare legata cumva de subiectul tigla metalica. Am nevoie sa acopar o magazie de lemne cu tabla cutata H12 grosime 0.25 direct pe astereala de lemn, fara caroiajul de stinghii de lemn. Astereala este din OSB de 10mm si un strat de membrana bituminoasa care s-a cam rupt in mai multe locuri (a crapat de la frig dupa o iarna). Ideea este sa fie cat mai ieftin deoarece este o magazie provizorie, pe care o voi desfinta peste 4 sau 5 ani si voi construi o anexa mai mare ce include si garaj etc. Exista risc de incendiu fara caroiajul de lumn? Nu ma intereseaza folia anticondens pentru ca magazia este bine aerisita prin peretii laterali, dar daca ajuta la izolarea termica pot sa o montez inainte de a aseza tabla. Tabla cutata H12 am achizitionat-o deja. Care ar fi cea mai ieftina solutie daca nu pot monta tabla cutata direct pe astereala?
@EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын
Buna ziua, in cazul dvs trebuie sa intru in esenta si sa inteleg anumite momente, fapt pentru care deja nu e vorba de un simplu raspuns, ci mai mult de o consultatie individuala. Daca dorit acest lucru, scrieti-mi un mesaj pe pagina de Facebook.
@samisamuel42874 жыл бұрын
Nu este nicio problema puteți sa o montați fără cea mai mica problema
@costeavalentin89274 жыл бұрын
@@samisamuel4287 Multumesc pentru raspuns!
@nicuvadan44855 жыл бұрын
un mare minus e acela că face condens si umezeala care curge pe dedesupt se înfiltrează între șurubul autofiletant si lemn slăbindul în timp si la o furtună ceva mai mare va zbura garantat( se văd la Știri mai mereu acoperișuri de tablă luate și trântite pe mașini ...după părerea mea un mare minus al tablei.
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Posibil, va multumesc mult pentru comentariul dvs!
@alexaandrei78844 жыл бұрын
Nu ar trebui sa faca condens daca este instlata corect . sub tigla metalica, dar si sub alte tipuri de tigla, ar trebui un spatiu de 3-5 cm de aer cu fante de aerisire la stresina si la coama (ventilata). Are o mare importanta mai ales vara la alte tipuri de tigle dar si iarna la tigla metalica, nu face condens . Spor la treaba
@nicuvadan44854 жыл бұрын
@@alexaandrei7884 ,spui prostii, fac acoperișuri de 20 de ani, vorbesc din experiența , peste tot se lasă cei 2- 5 cm pt fanta de aer... Este vorba de acel moment când răsare Soarele și peste Noapte au fost -2 grade , Soarele va încălzi tabla deasupra și dedesubtul rablei ie plin de broboade de apă datorită condensului produs în prima oră a apariției Soarelui.O dată produs acel condens se adună și se prelinge pe dedesubtul tablei și implicit pe șurubul autofiletant care a străpuns tabla umezind locul și lemnul care ușor ușor își pierde duritatea fibrei care la forța unor vînturi va vibra tablă și în cele din urmă va zbura de pe acoperiș . Personal recomand ceva mai multe șuruburi pt cei ce iubesc tabla în detrimentului Țiglei . Succes!!
@alexaandrei78844 жыл бұрын
@@nicuvadan4485 de Degeaba lucrezi de 20 de ani, in atâta timp numai tablă prinsă cu șuruburi la vedere ști ? Exista tablă fălțuită la care prinderile sunt in falt, nefiind la vedere prinderile. Mai trebuie sa știți, toată lumea, călcâiul lui Ahile la acest tip de acoperiș sunt însăși șuruburile care după mulți producători se înnoiesc la 5 ani, tocmai din cauza dezavantajului scris de interlocutorul nostru ! Spor la treabă va doresc tuturor !!!
@florineusebio4 жыл бұрын
ce parere ai de Bilka ?
@EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын
In prezent nu critic sau laud un anumit producator, ci ofer analiza echidistanta a materialului in sine, cum este si acest video.
@liubovilove67733 жыл бұрын
Buna ziua ,ma intereseaza o consultatie individuala contra plata referitor la tigla metalica.... un contact va rog !
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Buna ziua, oferim consultatii individuale pe diverse subiecte, insa dac asa vorbim de tigla metalica, nu suntem experti specializati in acest material, video e o analiza a noastra pe marginea acestui subiect. V-as recomanda sa va adresati la un expert in acoperise sau producere astfel de tigla metalica, ori daca oricum doriti sa ne contactati, scrieti-ne un mesaj pe pagina de Facebook (link-ul e in descriere).
@IonutCP5 жыл бұрын
Ce parere aveti de tabla cu roca vulcanica (Gerard)?
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Este practic aceeasi tigla metalica analizata in video respectiv, doar ca cu unele mici modificari (producatorii spun imbunatatiri).
@astro.3692 жыл бұрын
Pentru 197 m2 acoperiș, cata tigla trebuie sa cumpar ?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Ca pentru circa 200 m2 de acoperis )))
@astro.3692 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor am 184m2 si 197 acoperis ..cate țigle imi trebui?
@doripetro72535 жыл бұрын
Unde pot gasi o echipa..care lucreaza calitativ?mulrumesc pt raspuns
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Dvs deja a-ti intrebat aproximativ aceeasi intrebare in comentariile video-ului privind Sindrila. Deja acolo v-am raspuns.
@MateiGabor-id2gp5 жыл бұрын
Dori petro te pot ajuta eu.. Suntem o echipa de montatori țiglă metalica.. Ne ocupam doar de țiglă metalica jgheaburi și burlane.. Ma poți suna la nr. 0756604600
@d3v3l0q3r5 жыл бұрын
Primul avantaj, greutatea mica nu exista, la calculul de rezistenta al acoperisului se ia in considerare incarcarea cu zapada in functie de zona (kN/mp) deci acoperisul tau conform normativului trebuie oricum sa tina cel putin 250 kg/mp, daca este o problema 30-40 kg/mp cum se descurca la 200 - 250?? Deci ce variante iti raman: a) il faci de tabla, nu respecti normativul, pui niste scobitori sa faci economie la lemn ca doar tabla e mai usoara si te rogi sa nu ninga prea tare; b) respecti normativul si atunci primul avantaj al vanzatorilor de tabla este doar marketing!
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Multumesc pentru comentariul dvs. Sper sa fie de folos publicului.
@mariacucu4596 жыл бұрын
Cit despre stratul de zinc,cine stie daca in toate cazurile este la fel,si aici ma refer la femei singure ,cine cunoaste calitatea?
@EnciclopediaConstructiilor6 жыл бұрын
Sincer sa fiu am inteles doar jumatate din afirmatia dvs, si anume ce tine de zinc.
@bogdanbusuioc82316 жыл бұрын
Maria Cucu Bate cu ciocanul daca se indoaie n.o cumperi😂😂😂😂
@ellaelisa373 жыл бұрын
stati liniștită că multi dintre bărbați habar nu au si se uita ca la oglindă🤣🤣🤣
@agentvaly6 жыл бұрын
Ori este rezistenta ori nu? Este avantajos sa fie usoara sau nu? Cam ati batut cap in cap comparatiile
@EnciclopediaConstructiilor6 жыл бұрын
Rezistenta unui material si greutatea unui material sunt doua notiuni diferite. Nu totdeauna daca un material este greu este si rezistent, si invers, daca un material este usor este si nerezistent. Pentru a intelege mai bine, va recomand sa patrundenti mai in esenta in cele mentionate in acest video, plus va sfatuiesc sa consultati si alte surse pentru a intelege corect! O zi buna!
@velubasa69056 жыл бұрын
Enciclopedia Constructiilor 6
@alexalexutzu58636 жыл бұрын
daca am izola corespunzator acoperisul s-ar mai auzi zgomotul naturii(ploii....etc)
@EnciclopediaConstructiilor6 жыл бұрын
Da, depinde deja de ce material vorbim si ce grosime. La fel depinde ce se afla sub acel acoperis.
@alexalexutzu58636 жыл бұрын
daca grosimea tablei este de 0,5 iar izolatia este de 30 vata de sticla care este procentul de izolare din punct de vedere fonic
@EnciclopediaConstructiilor6 жыл бұрын
@@alexalexutzu5863 Aveti asa intrebari precise, pot eu sa vin cu o contra-intrebare: dar ce nivel/masura de izolare acustica aveti nevoie? In sine, 30 cm de vata eu cred ca e suficient, insa depinde si de etansietatea montarii, si de alte goluri care pot exista, de densitatea vatei etc. Totusi am auzit pareri ca vata in sine nu izoleaza fonic in adevaratul sens al cuvantului, ci doar ajuta la antirezonanta, care in sine tot slabeste zgomotul ajuns la dvs.
@alexalexutzu58636 жыл бұрын
facand acest video ai niste cunostinte in plus fata de ceilalti si de aceea am pus o intrebare si speram sa ma ajuti,eu nu stiam daca cu tabla de 0,5 si izolatie de vata de 30 se mai aude plaia in asa hal de zici ca e razboi,nu am vrut sa deranjez doar am intrebat
@EnciclopediaConstructiilor6 жыл бұрын
@@alexalexutzu5863 Tot normal, nu m-am suparat, am fost doar surprins ca dvs ati intrebat ca si cum anumite cifre concrete.
@deliaflorian29514 жыл бұрын
În Germania a se pune pe case țiglă în jur de 1,5 mm
@EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын
merci de info
@mariacucu4596 жыл бұрын
Ce spuneti ca e ieftina ?Mau costat un acoperis f.simplu in 2 ape de 84mp 74de milioane.Vi se pare ieftin?Un vagon de bani?Si zic ca au consumat 4 cutii cu suruburi ptr tabla.?Cind mam suit sus si am vazut citeva suruburi pe un rind!
@EnciclopediaConstructiilor6 жыл бұрын
Eu nu stiu de Romania, eu stiu de Republica Moldova. Pentru doua case identice, acoperisul cu tot ce implica el (inclusiv structura lui), pe tigla ceramica e mai scump decat pe tigla metalica.
@bogdanbusuioc82316 жыл бұрын
Maria Cucu 😂😂😂😂😂baga stuf
@sergiuraul11965 жыл бұрын
30-50 lei mp un pret corect pt o țiglă metalică😄😄 fără jgheaburi. Jgheaburile sunt altă mâncare de pește. Pt 84 mp se ajunge si la 3-4000 lei..
@natur39305 жыл бұрын
Nu are mai multe avataje țigla metalica heloo trezirea.
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Va puteti argumenta pozitia sau comentati lijba sa comentati?