Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook. Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult) Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă. Multumesc pentru înțelegere!
@MrDenisJoshua5 жыл бұрын
Abia asteptam :-)
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
In curand!
@olimpiuandrone71735 жыл бұрын
Informatii valide, o baterie geotermala e foarte sustenabila. Nu stiam de partea cu izolatia la 5-6m de casa, insa acolo mi se pare o problema.... desi face sens dpdvd termic pentru creerea bateriei, insa cred ca nu e recomandata ca solutie in mediile urbane si suburbane. Nu stiu legislatia in Romania sau Moldova cu privire la apa de ploaie, insa pe unde am mai lucrat exista prevederi cum ar fi ca maxim 40% din apa de ploaie da fie drenata catre sistemele publice, adica 60% din suprafata solului sa fie permeabila pentru ca apa de poaie sa se poata infiltra in sol (in Danemarca, pentru zone rezidentiale). Alte prevederi asemanatoare pe care le-am intalnit in Australia ar fi netratarea terenului ceea ce permite plantarea copacilor ( 15-30% din suprafata terenului in zone dens populate cu cladiri de peste 4 etaje, in zone rezidentiale si suburbane procentajul e mai mare) ce desi nu aduc in mod direct un beneficiu economic, prezenta lor creste calitatea vietii. Evident, aceste limitari se impun diferit in fuctie de densitatea populatiei in zona. Daca ne referim strict dpvd energetic, insa holistic, s-ar putea sa aflam ca tratamentul volumului de apa generat de o asemenea solutie aplicata la scara larga in zone urbane si suburbunane (unde terenurile de casa au in medie intre 300 si 1500 mp), impreuna cu dezvoltarea unei infrastructuri de colectare si tratare a apei pluviale generate de acesta solutie implemenata la scara larga, o vor transforma intr-o solutie nesustenabila, chiar daca la o prima privire pare a fi. Nu sunt expert in lucrari edilitare, insa cred ca trebuie luat in calcul si aceste aspecte cu privire la aceasta solutie pentru cladiri rezidentiale. Stiu ca este folosita cu succes la solarii, ce sunt de regula construite in zone extravilane. Respect pentru activitate si numai bine!
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Va multumesc pentru comentariul dvs, sunt informatii utile si la tema! In fond, pentru Republica Moldova sau Romania nu stiu sa existe careva limitari in sensul termo si hidroizolarii solului cativa metri imprejurul casei in cazul loturilor de teren in proprietate privata. Daca am lua ca in RM, un lot de teren in capitala, suburbii si orasele mari este de 6 ari (30x20 metri), deci 600 m2. La o casa de 10x10, adaugand cate 5 metri am obtine 20x20, deci 400 m2 casa + izolatia respectiva, ceea ce ar reprezenta 66.7%, deci avem o suprafata a solului permiabila pentru apa de ploaie de 33.3%., ceea ce e mai putin decat informatiile stiute de dvs. Insa la urma urmei, cine va sti ce izolatie ai, daca deasupra ea oricum va fi astupata cu pamant (inafara de trotuare eventua)? Deja in cazurilor proprietatilor publice sau adiacente proprietatilor publice, cum sunt blocurile de locuit si altele - atunci pot exista careva ezitari, atat din punct de vedere legislativ, insa mai degraba tehnic de realizarea a solutiei date care ar fi mai complicate.
@olimpiuandrone71735 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor eu am facut un calcul scurt, unde am folosit o amprenta la sol de 8*12.5m, amprenta la sol tot 100mp, dar care lasa si acces auto pe langa casa in cazul unui teren cu frontul stradal minim, care in Romania e 12m liniari, prin urmare (5+8+5) * (5+12.5+5) = 405m2, asta daca am inteles eu corect acei 5m, adica in fiecare latura, din calculul expus de dumneavostra rezulta 2.5m pe fiecare latura.
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Am corectat comentariul anterior, unde facusem o mica greseala.
@emu65635 жыл бұрын
Despre folosirea compostului pt a genera caldura ce stiti ? Care ar fi avantajele si dezavantajele ?
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Stiu de metoda folosirii compostului si altor biomase pentru a genera caldura, insa despre aceasta metoda anul acesta nu voi vorbi, poate la anul. As dori sa va ofer un raspuns, insa tema respectiva ar reprezenta minim 2-3 video-uri, iar sa scriu aici ar trebui cateva ore. Iata de ce, va recomand sa realizati dvs un studiu pentru sine privind avantajele si dezavantajele acestei metode.
@nicosm20085 жыл бұрын
Foarte interesant. Am întrebat o firmă care se ocupă cu sisteme de ventilatie cu recuperare de căldură și mă costă 11.400 lei (RON) la un apartament de 3 camere. Cred că o să fac treaba asta prin toamna, vară fiind timpul comediilor.