Passive house - the ventilation project with ground heat exchangers

  Рет қаралды 29,998

Enciclopedia Constructiilor

Enciclopedia Constructiilor

Күн бұрын

Пікірлер: 26
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook. Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult) Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă. Multumesc pentru înțelegere!
@nipponia1
@nipponia1 5 жыл бұрын
foarte util
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 жыл бұрын
Multumesc!
@babypower9582
@babypower9582 5 жыл бұрын
Felicitari! O singura mica observatie legata de panoul solar: conteaza mai mult suprfata panoului in sine si culoarea decat ce contine. Gol sau cu cutii temperatura va fi la fel. Dar e un motiv foarte bun ca sa golim niste cutii !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 жыл бұрын
Va multumesc!
@vitrorictor32
@vitrorictor32 2 жыл бұрын
Ce părere aveți daca pe o porțiune de tub am folosi cablu de încălzire pentru sapa, și am izola porțiunea de tub. Cu energie minima am încălzi aerul care intra în casă și nu ar fi nevoie de lungime foarte mare a tubului.
@iosifionelsfrangeu2439
@iosifionelsfrangeu2439 3 жыл бұрын
😀
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
:D
@SorinMitache
@SorinMitache 5 жыл бұрын
Salut .As vrea sa vă întreb dacă practic as conecta un tub într-o fântână la 3 metri sub nivelul solului .practic ar face unghi de 90 grade cu cu tubulatura fântânii.Nu ar fi util ?😁 mulțumesc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 жыл бұрын
Buna seara. Util la ce anume? Sorry dar inca nu inteleg pe deplin situatia dvs.
@SorinMitache
@SorinMitache 5 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Buna seara! mă refer la caldura emanata de adâncimea fântânii pentru încălzirea unei incaperi
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 жыл бұрын
@@SorinMitache Nu ar fi deloc deajuns. Puturile in pamant trebuie sa fie de minim 30 metri in general, si teava e dus-intors, 3 metri e mult prea putin.
@SorinMitache
@SorinMitache 5 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor practic cat trebuie țeavă in jos?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 жыл бұрын
@@SorinMitache Vizionati video postat nudemult despre Incalzirea geotermala si o sa intelegeti mai multe. In sine, solutia dvs nu este una fiabila, nu puteti incalzi casa cu tubulaturi in fantani mai deloc! Proiectul prezentat in acest video tine de solutia tubulaturilor sub pamantul de sub casa, care trebuie hidro si termoizolat (vizionati toate cele 3 video despre aceasta solutie), si abia apoi reveniti va rog. Paremi-se ceva omiteti (cer scuze daca nu e asa).
@superbecx
@superbecx 5 жыл бұрын
Nu ai auzit de ventilatie mecanica centralizata cu recuperare de caldura?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 жыл бұрын
Dumitale inainte sa comentezi mai bine te-ai uita pe intreg canalul respectiv, si o sa vedeti ca sunt video-uri despre ventilatie si mentionez si despre ventilatie centralizata cu recuperare de caldura (ca sa nu mai zic ca in zecile de video-uri sunt momente cand o mentionez, o recomand, si vorbesc despre ea in anumite comentarii). Ba mai mult, in cateva saptamani va fi postat un video aparte despre aceste centrale. Totusi, acest video este despre solutiile gratis si/sau ieftine, din categoria Case Pasive. Mai multa atentie va rog! Multumesc!
@superbecx
@superbecx 5 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor ba ma tot uit la filmele tale,foarte funny, mai bine te faci comediant , ce ai expus aici a devenit inutil si scump in zilele noastre, nu e nimic gratis si nici macar ieftin, ia calculeaza "matale" costurile inainte sa faci afirmatii, proiectare,mana de lucru ,materiale sau tu lucrezi gratis?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 жыл бұрын
@@superbecx Ma faceti sa rad, merci. Haideti sa facem un exercitiu: invingeti lenea din dvs, si ia vizionati cele peste 93 video-uri de pe acest canal pana in acest moment, si haideti sa vedem cine este cine! Eu cel putin ofer informatii fara nimic in schimb, si cel putin caut solutii ieftine; pe cand dvs stati bine-merci in pat cu laptopul in fata si cautati probleme si nod in papura. Va pot da si eu determinative, insa nu am sa o fac, e clar pentru lumea ce va citi comentariile noastre cine este cine. Legat de solutia explicata in acest video + in altele 2 (sunt 3 video, macar sa va fi chinuit sa le priviti, insa nu cred, daca le-ati fi privit nu era sa comentati aberatii), aceasta se face cu costuri mult mai mici decat o sistema de ventilatie centralizata, unde atat la etapa de montare, cat si ulterior de exploatare - costurile sunt mai mari. Si da - se poate face singur, multa minte nu trebuie sa faci lucrarile de pamant, sa asezi tubulatura, sa o conectezi si sa respecti si alte caeva reguli expuse in acest video. Si apropo, solutia nu e inventata de mine, sunt multe exemple in lume, si chiar in Romania, daca o sa cautati o sa gasiti un exemplu.
@mihaivasilecalancea7861
@mihaivasilecalancea7861 5 жыл бұрын
In tuburi se pot forma focare de microbi
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 жыл бұрын
Asa si? Paremi-se nu ati urmarit normal tot video, am specificat la un punct importanta curateniei acestor tubulaturi si am zis si o metoda prin care se poate face.
@babypower9582
@babypower9582 5 жыл бұрын
Daca uiti de sfoara sau se rupe torni 1 litru de palinca pe teava de intrare aer si inversezi sensul la ventilator 2 zile. :)
@Cr86Yn
@Cr86Yn 4 жыл бұрын
acum mai multi ani gasit ideea putului canadian ( canadian well ). Am urmarit foarte interesat sa vad cum igienizezi tubulatura, e ok ideea ta dar nu stiu cat de eficenta e... eu ma gandeam atunci la crearea unui circuit, cu ajutorul unui furtun si al unei pompe bineinteles racordate la tubulatura, ca igienizant, in circuit as fi folosit apa cu granulele pentru piscina... daca tubulatura nu e fixata bine nici aceasta nu e o idee buna... M-am gandit mult cum sa imbunatesc acest put canadian si am ajuns la urmatoarea idee. As face un tunel sub pamant... As sapa adancime minim 2.5 M, latime 1 M, lungime ...nu stiu cat sa zic cativa metri... as face inauntru cadru de beton de maxim 2 M inaltime, deasupra cadrului as turna o placa de beton armat subtire, astfel incat sa tina sus cel putin 0.5 M pamant si extrudat. In interiorul cadrului as placa cu placi de aluminiu. La un capat as pune gura de ventilatie iar la celalat as face o usa cu scara + tubulatura care sa introduca aerul in casa ( as vrea sa adaug si sistem de recuperare de caldura). Pe scurt as face un beci sub forma de tunel.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Ideea de curatare expusa in acest video este doar una din multele idei. Consider ca cel mai bine este sa se foloseasca tubulatura antibactericida speciala pentru put canadian (se gaseste in Romania, in Moldova doar la import). Ideea dvs e sortita esecului de la inceput, iar principalul argument e transferul de caldura. In primul rand acesta trebuie sa se faca doar in contact su pamantul din jurul tubulaturii, nu aerul de sub pamant (beci etc) sau altceva. In al doilea rand in normele internationale nu se permite nici nisip de folosit ca cica ingreuneaza transferul de caldura, permisibil fiind doar pamant scos tot de acolo, dar inca facand cadru de beton, aluminiu si altele - dvs pur si simplu privati sistemul de posibilitatea de a face un transfer termic optim. Raportat la costuri la faza de constructie vs exploatare, nu vad sa existe un ROI bun.
@Cr86Yn
@Cr86Yn 4 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Teava albastra pentru puturi de apa ( valrom ) am citit pe unele site-uri ca ar fi antibacteriana chiar si antiaderenta, NU am vazut fisa producatorului, fiind teava speciala pentru put nu are si coturi in schimb se imbina prin filet si e mai rezistenta ( mai groasa )...Am dat un exemplu, sa revenim la ideea cu beciul am cateva nelamuriri la ce ati spus dvs. Prin acest "beci", eu practic inlocuiesc tubulatura cu un tunel mai scurt dar si cu o suprafata mai mare de contact cu pamantul, daca are aluminiu care are si un transfer termic mai bun. Cadrul de betonul ingreuneaza transferul termic dar nu cu mult, toate beciurile sunt din beton.... eu nu cred ca ar trebui sa vorbim de beton ca un izolator termic aici. Costurile sunt mai mari , aici sunt de acord, dar are si unele avantaje, nu le enumer, nu cred ca ati inteles constructia in sine ( va citez "nu aerul de sub pamant (beci etc) sau altceva." - eu nu am spus ca iau aer de sub pamant... ca si cum v-as spune si eu ca luati aerul de sub pamant cu acest sistemului prezentat mai sus )... poate ca nu am explicat nici eu bine. Numai bine, spor la video-uri!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
@@Cr86Yn S-a facut un studiu cativa ani in urma in care s-a calculat diferite diametri de tevi, cred ca de la 110 mm la vreo 500 mm, si cel mai optim pentru randamentul schimbului de caldura si costuri ar fi tubulatura de 200 mm. Daca dvs inlocuiti tubulatura cu un tunel mai scurt, fie el si din aluminiu, tot nu e bine, deoarece exista asa factori ca viteza de miscare a aerului necesara pentru ventilatie, debitul, viteza transferului de caldura s.a. care trebuie luate in calcul. Schimbul de caldura/racoare se face in mers, adica aerul circuland prin tuburi, deci are nevoie de o anumita viteza de circulare si de o anumita lungime. Cu alte cuvinte, nu ve-ti aduce nici o imbunatatire sistemului daca in loc de 40 metri de tubulatura ingropata sub pamant, ve-ti face un mini-beci de 10 metri, indiferent cum in faceti. Anyway, daca va apucati, as fi curios ulterior sa vad asa constructie si ce rezultate ar avea. Parerea mea personala este sa va mai documentati, caci daca era bine sistemul spus de dvs, cred ca undeva ceva asemanator deja era sa existe.
@Cr86Yn
@Cr86Yn 4 жыл бұрын
Da, toate sistemele de ventilatie trebuie calculate! Problema este, ca e foarte greu sa te apropii de realitate datorita factorilor enumerati de dvs. mai sus, factori care sunt si foarte greu de masurat (exemplu de factori: chair si coturile tubulaturilor, deoarece influenteaza fluxul de aer si multi alti factori.... ). Pentru ideea mea trebuie o ventilatie mecanizata nu naturala. Nu stiu daca inlocuiesc sau nu, dar din punct de vedere al contactului cu pamantul lucrurile stau cam asa: tubulatura optima de 200 mm (0.2 M) are o circumferinta de aproximativ 0.628 M X 40 M fac 25.12 M patrati arie, tunelul meu lungime 10 M, latime 1, inaltime 2m ar avea 64 M patrati arie... intradevar tubulatura cat de cat desfasurata ( sau ideal liniara ) are un schimb de caldura/racoare mai bun ca tunelul, asa este! ...cat si cum e foarte greu de spun... dar si tunelul are mai mult decat DUBLA! suprafata de contact cu solul ... si repet, sa fie cat mai desfasurata ( ideal liniara) tubulatura , pentru ca daca este ca in exeplul dvs de mai sus ( adica alaturata ) tubulatura din mijloc clar are randament mai scazut chiar si cu diferenta de nivel, daca v-as urma exemplul as lasa distanta de 1 M intre tubulaturi... O sa ma mai documentez... cu mult timp in urma aici am vazut ceva asemanator aici casasolara.blogspot.com/ ,nu stiu cat de bun e exemplu pentru dvs. e foarte asemanator cu ce a spus Sorin Mitache in comentarii. Parerea mea este ca in zona noastra, din totalul celor care isi costruiesc o casa in aceast an 2020, nici 1% nu stiu ce e acest putul canadian... din acest 1% doar .... nu stiu cat sa zic... poate 10% l-ar face face... pentru ca e greu sa ii estimezi randamentul prin calcule si poate fi inlocuit total de un sitsem cu recuperare de caldura.... de unele recuperatoare ,nu vreau sa mai intru in detalii si cu ele ca si asa am scris mult.
Passive house - ground heat exchange ventilation with earth tubes
11:22
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 4,5 М.
Passive house - heat storage under the house with the Annualized Geo Solar system
16:41
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 11 М.
Каха и дочка
00:28
К-Media
Рет қаралды 3,4 МЛН
小丑女COCO的审判。#天使 #小丑 #超人不会飞
00:53
超人不会飞
Рет қаралды 16 МЛН
99.9% IMPOSSIBLE
00:24
STORROR
Рет қаралды 31 МЛН
🔥 How to FRAME Walls 🤜  Steel Framing / TINY HOUSE 7 X 4,80 ✅ Drywall
16:43
The MadMan of DRYWALL
Рет қаралды 1,9 МЛН
Ventilatie cu recuperator de caldura
6:14
Mesteru' Dexter
Рет қаралды 18 М.
EARTH AIR TUNNEL || HOW IT WORKS || passive cooling technique
2:20
HOME TUBE
Рет қаралды 1,8 МЛН
Ce este este o CASĂ PASIVĂ? Recapitulare
19:39
Marius Soflete
Рет қаралды 12 М.
Passive house - The project for heating and cooling the house from the sun and the earth
12:19
Passive house - capturing solar energy through windows
14:53
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 10 М.
Spent $40,000 and 3 years to build a HOUSE and this is what happened
23:53
Илья Донецков
Рет қаралды 2,8 МЛН
Passive house - the problems of solar air panels and their prevention
14:49
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 13 М.