Tak for en rigtig god video - bruger den i min undervisning
@lauritsboesrensen2693 ай бұрын
Virkelig fed video! Jeg er virkelig interesseret, og vil gerne læse til skov- og landskabs ingeniør indenfor den nærmeste fremtid. Har i nogle tips til bøger, videoer eller andet hvor jeg kan lærer mere?
@maskinmoller5 ай бұрын
Rigtig fin og saglig gennemgang af emnet
@SkovdyrkerneDanmark5 ай бұрын
Tak
@VilladsClaes8 ай бұрын
Giv mig et link til hvordan man får tilskud til at lade industriskov forblive urørt.
@SkovdyrkerneDanmark8 ай бұрын
Hej Villads. Her kan du læse mere om ordningen: mst.dk/erhverv/tilskud-miljoeviden-og-data/tilskudsordninger/tilskud-til-skov-og-naturprojekter/privat-uroert-skov
@VilladsClaes8 ай бұрын
Hey! Elleskov. Hvorfor er el så god til at vokse i våde områder? Eller... fortæl lidt om elletræet.
@SkovdyrkerneDanmark8 ай бұрын
Vi burde virkelig lave en video om elletræer! Rødel kan i modsætning til andre danske træer fiksere kvælstof ved hjælp af bakterier, der lever i nogle knolde på dens rødder. Processen foregår uden ilt, så den kan vokse i stillestående, iltfattigt vand.
@VilladsClaes8 ай бұрын
Jeg kommer fra Aarhus og Djursland. I Århus er der meget bøg og meget spidsløn og meget elm, og på Djursland er der meget nåleskov. Hvorfor fortæller jeg det her...
@SkovdyrkerneDanmark8 ай бұрын
Fortæl endelig :-)
@VilladsClaes8 ай бұрын
I hvor mange tusinde år skal et træ have været i et land, før det er "hjemmehørende"?
@SkovdyrkerneDanmark8 ай бұрын
Hvis træet er indvandret som følge af naturlige processer er det hjemmehørende. Hvis arten er bragt hertil af mennesker, kalder vi den indført. Dykker man lidt dybere ned i det, er det knap så simpelt. Nogle kan finde på at kalde rødgran biologisk hjemmehørende, selvom den er indført, fordi der er en del arter tilknyttet den, da den lever i vores nabolande naturligt. Og arter som taks, der har været i Danmark i mange tusinde år, har ikke særlig mange arter tilknyttet, fordi den er sjælden som skovtræ og meget giftig.