Mikrobiyal gübreler, direk güneşi görmeyecek şekilde, dediğiniz gibi yağmurlu zamanlarda toprak yüzeyine uygulanabiliyorlar. Akıp gitmelerini önlemek için de toprak altına veriyoruz. Uygulama şeklini kendimiz seçiyoruz.
@alexdesouza50499 ай бұрын
Hocam bu karışımı hazırladıktan sonra fındık ocağına topraktan vermek istesek,yağmur yağdıktan sonra versek daha mı iyi olur? birde ocak başı kaç litre topraktan vermeliyiz?
@mustafa-zor9 ай бұрын
Topraktan, şişleme gibi aletle, ocağın büyüklüğüne göre 1-2 litre arası vereceğim. Toprak altı olduğundan yağmuru beklemek icap etmez, o dağılıyor toprakta, canlı mikroorganizma içeriği.
@yusufcaya65238 ай бұрын
Yapılan gübre ne kadar zaman kullanılır yada nasıl muhafaza edilir
@mustafa-zor8 ай бұрын
Aslında yapıldıktan sonra hemen kullanmak lazım, benimki depoda duruyor ama hala üzerinde beyaz küf tabakası oluşuyor, küçük kaplarda dolapta saklanabildiği söylense de en iyisi mart ayında başlayıp bir ay sonra olgunlaşınca süzüp hemen toprak altına vermek.
@selimyavuz45429 ай бұрын
👍👍👍
@serkandilmen48969 ай бұрын
Ne işe yariyoki
@mustafa-zor9 ай бұрын
Aşırı derecede mikroorganizma ürüyor toprak altına sulandırılıp verildiğinde orada da çoğalıyor, topraktaki atıl durumda bekleyenler de dahil gübreleri ve bitki besin maddelerini parçalayıp bitkinin alacağı forma dönüştürüyor.