Tebrik ediyorum çok güzel bir çalışma olmuş, hepimizi cesaretlendirdiniz, artık Türkiyede aynı Avrupa gibi oldu işçilikler çok pahalı, yakında hepimiz usta olacağız, teşekkürler, elinize sağlık...
@yakupcandag4265 ай бұрын
Yeterli ekipman ve doğru araştırma ile yapılmayacak iş yok 😊
@Ali0708-d2p5 ай бұрын
Bravo eliniz yatkın
@otomobilmece5 ай бұрын
Geçmiş olsun. Büyük başarı, contayı tek başınıza değiştirmek...Motor Sade bile olsa, motor kompartimanında çalışcak yeriniz geniş bile olsa herşeyi sırasıyla ve düzgünce yapmak gayet beceri ister. Bravo Kardeşim. Böylece 1200 euro tasaruf ettiniz. Bravo 👏👏👏
@fransadabiranadol5 ай бұрын
Teşekkürler ❤
@kaanmetin69755 ай бұрын
Ellerinize sağlık, ilk kez yapan bir kimse için yapılması gerçekten de güç bir işlemi başarmışsınız. Âcizane ben de bir bilgi paylaşmak isterim. Bildiğiniz üzere silindir kapağını tutan cıvatalar ciddi torklarla sıkılırlar, uygulanan yüksek kuvvet sıkma işlemi sırasında cıvataların uzamasına sebep olur. Bu durum gayet normaldir ve silindir kapak saplamaları ve cıvataları silindir kapağını böyle tutacak şekilde tasarlanmışlardır. Bu uzama bir kere gerçekleşeceği ve geri alınamayacağı için bir kere sıkılan silindir kapak cıvatasının veya saplamasının bir daha kullanılmaması önerilir. Aksi taktirde kompresyon kaçakları ve tekrar silindir kapak contasında yanma ile karşılaşılabilir. Tebrik ederim. Aracınızı güle güle kullanmanız dileklerimle.
@fransadabiranadol5 ай бұрын
Mesajınız için teşekkür ederim. Silindir civata konusunda tamamen haklısınız. Dediğiniz gibi genelde kapak civataların her conta değişiminde değişmesi lazım. Video uzun olmasın diye tereddütte kaldığım anları, düşündüğum anları yada ters durumları paylasmadım. Fransa'da bu cıvataları bulmak neredeyse imkansız. Fransa'da bu civataları satan tek bir yer buldum ama onlar bana geç geri dönüş yaptılar. İngiltere den gelmesi lazımdı ve 2-3 hafta daha atardı. Biliyorsunuz bazı sıkma yöntemlerinde tork gücü ve açısal sıkma var. Anadol'da açısal sıkma gerekmiyor, sadece güç önemli. Kapağı değiştiren usta, açısal sıkma olmadığından riski daha düşük olduğunu söyledi. Civataların durumu iyiysd ve temizlerse değiştirmemek aşırı yüksek bir risk olmaz dedi. İngiltere den gelecek saplamalar için ek süreden dolayı ve ustanın bu sözlerinden dolayı bu riski göze aldım ve eski cıvataları taktım. Inşallah pişman olmam, yapacak birşey yok artık.
@kaanmetin69755 ай бұрын
@@fransadabiranadol İnşallah yıllarca sizi hiç üzmeden hizmet eder. Açısal sıkma yönteminin torkla sıkma yöntemine kıyasen cıvata uzaması ile daha farklı bir ilişkisi olduğunu bilmiyordum, bu konuyu araştıracağım. Ne kadar güzel değil mi bilginin bilgiyi doğurması. Kanalınızı bu video ile keşfettim, bir Anadol sever olarak yeni içeriklerin takipçisi olacağım. Diğer izleyici arkadaşları bilemem ama ben videoların uzun uzun olmasını ve özellikle terslikleri, tereddütlerinizi ve bu durumlar karşısında düşüncelerinizi görmeyi çok isterim. Çok daha ögretici olacağı kanaatindeyim. Anadollar hakkında bu seviyede teknik detaya inen içeriğe pek rastlamadım o nedenle kanalınızın ögreticilik bakımından yüksek bir potansiyeli olduğu kanısındayım. Dilerim başarıyla devam edersiniz.
@fransadabiranadol5 ай бұрын
Güzel mesajınız için teşekkür ederim. Ustanın dediklerinden sonra tork ve açısal sıkmayı araştırdım ve doğruymuş. Belirli bir tork gücüne kadar sıkma "elastik" bölgede gerçekleşiyor. Anadol kapağı için bu tork 90-95 newton/metre. Bu "elastik" limite kadar cıvata uzuyor ama sökünce tekrar orijinal boyutuna geri dönüyor. Açısal sıkmalar bu tork limitîden sonra yapılıyor (Anadol'da açısal sıkma olsaydi 95'ten sonra olurdu). Bu sikma civatanın "plastik" bölgesinde gerçekleşiyor, yani bu limitten sonra yapılan açısal sıkma cıvatayı uzatiyor ve bunun geri dönüşü yok (yani civatayı söktükten sonra civata orjinal boyuna dönmüyor, o yüzden mutlaka değişmesi lazım). Tabi bunların hepsi teorik. Civatam kaç kez takıldı söküldü bilmiyorum, takarken tork güçlerine dikkat edildimi yok 90-95 limiti aşıldımı bunları bilmiyorum, o yüzden en garantisi değiştirmek olurdu.
@kaanmetin69755 ай бұрын
@@fransadabiranadol Pek çok motorda torkla sıkım yapıldıktan sonra neden açısal sıkım yapıldığının üzerine hiç eğilmemiştim, şimdi çok iyi anlamlandırabiliyorum. Demek ki dediğiniz gibi önce cıvatayı tork anahtarı ile hesaplanmış plastik bölge sınırına getiriyoruz sonra da açı ile sıkarak tam uzaması gerektiği kadar uzatıyoruz. Neticede cıvatanın diş aralığı ve kaç derece sıktığımız üzerinden sabit bir uzama miktarı ortaya çıkacaktır. Sayenizde çok güzel bir bilgi öğrendim, teşekkür ederim. Çevremde bu konulara vakıf, tartışıp konuşabileceğim pek eşim dostum yok, küçük sohbetimizden o kadar çok keyif aldım ki anlatamam. Bence bilgi çok kıymetli ve sizler gibi içinden bilgisini paylaşmak gelen insanlara hayranlıkla bakıyorum.
@batuuvest65875 ай бұрын
Karbüratör ayarı subap ayarı bunların videosu gelirmi
@fransadabiranadol5 ай бұрын
Inşallah gelecekte olur. Video'da subap ayarından biraz bahsediyorum.
@EA-bv4sh5 ай бұрын
1.3 kent motorla uğraşmaktansa 2.0 pinto ford taunus motoru takmak hem çok eğlenceli hem de avrupada parça bulmak kolay olmaz mı ağabey?
@fransadabiranadol5 ай бұрын
Tarih ve orjinallik takıntım var diyebilirim. Amacím aracın piyasaya sürüldüğü günkü durumunda birakmak ve o şekilde yaşatmak. Orijinalina sadık kalarak tamir ve restore etmek istiyorum. Zaten Fransada aracı tescil etmek ve ruhsatını almak için motorun orjinal halinde ve gücünde olması gerekiyordu.
@EA-bv4sh5 ай бұрын
@@fransadabiranadol Anlıyorum sizi haklısınız saygılar kazasız belasız sürüşler dilerim