SIRA DIŞI BİR FİLM ANALİZİ İÇERİĞİ: 00:00-01:05 Giriş 01:05-12:50 OPPENHEIMER: Bilim ve Etik 12:50- 16:35 ŞEKER HENRY: Sezgisel Görme ve Yetiler Problemi 16:35-33:15 POOR THINGS: Feminizm - Felsefenin Sefaleti
@gulilgaz22747 ай бұрын
Bir de İskenderiye de sizin tabiriniz ile kinik karakter, "sen aşağıda olsan aynı şeyi yapardın, onlar yukarıda olsa aynı şeyi yapardı" gibi bir cümle de çok etkiliydi
@YazarHamzaKarabektas7 ай бұрын
Bu filmleri çok beğenerek izlemiştim ama çevremde bunlar hakkında konuşabileceğim pek kimse yokken burada felsefi bir bakış açısından düşüncelerinizi dinlemek çok zevkliydi. Gelecekte de bu tür videolar çekersiniz umarım :)
@kazmlevent52817 ай бұрын
İskenderiye deyince Hypatia'yı anımsadım. O'nun hayatı ve felsefesi ile ilgili bir bölüm size çok yakışır
@emremete25067 ай бұрын
14:55 Mordor'un gözü değil Sauron'un gözü. Mordor o diyarın adı. Sauron ise soyut olarak hüküm süren kişi.
7 ай бұрын
Filmleri izledikten sonra felsefesi hakkında görüşleri, sorduğu soruları tam olarak anlamak istediğimde ASLA böyle bir içerik bulamıyordum, Sinefil olmanı bekleyemeyiz ama akış devam etmeli 🫶🏻 içerik harika olmuş dilara
@pyoutube_channel66717 ай бұрын
Bu video serisi kesinlikle devam etmeli.
@cananpehlivan61397 ай бұрын
Çok güzel bir içerik olmuş, emeğinize sağlık. Başka önemli filmlerin felsefesini değerlendirdiğiniz videoları da izlemek isterim.
@melisigdebeli7 ай бұрын
Miyazaki filmlerinden herhangi birisi, everything everywhere all at once, oslo üçlemesi, sick of myself, burning, lost in translation aklıma gelenler 🌸
@talha30997 ай бұрын
sinema ve felsefe videoları daha çok gelsin lütfen
@eceb.7 ай бұрын
Psikoloji ve felsefe açısından Poor Things'den fazlasıyla etkilenmiştim ve bu tarz filmleri "düşündüm, bitti" diyerekten rafa kaldırılacak filmler olarak görmüyorum. Aynı şekilde Kuru Otlar Üstüne filminin etkisinden çıkamıyorum. Hala zihnimi meşgul ediyor ve psikoanalitik açıdan kendimce karakteri analiz etmeye çalışıyorum. Felsefi açıdan ne tarz bir yorumlama olurdu diye de merak etmiyorum değil. Emeğine sağlık yine şahane olmuş
@papilyon7 ай бұрын
Snowpiercer (2013) ve The Platform (2019) filmlerini de tavsiye ederim.
@muharremcelik70717 ай бұрын
İki filmin de alegorisi aşırı göze parmak. Derinlemesine konuşulacak filmler değiller.
@averagedoomenjoyer12327 ай бұрын
Snowpiercer hayatımda gördüğüm en kötü filmlerden biriydi. Film bir çocuk tarafından çekilmiş gibiydi. Platform'u öneren tanıdıklarım da ilginç bir şekilde tanıdığım en entelektüellikten uzak insanlardı. Bu yorumda ikisini bir arada görünce Platform filmini izlemeyeceğim kesinleşti.
@ozgekaplan245 ай бұрын
Size karşı büyük bir saygı ve sevgi duyuyorum.Videolarınızı hayran kalarak izliyorum. Bu videoyuyu özellikle çok sevdim. Filmler ve hatta edebi eserler üzerinden felsefeyi konuştuğunuz daha çok video izlemek çok keyifli olurdu diye düşündüm bu videoyuyu izlerken.
@seliner53127 ай бұрын
Poor Things’in beni alıp götürdüğü serüven çok etkileyiciydi. Günlerce filmi düşündüm arkasından hemen kitabı okudum. 25 yaşında bir kadın bedeninin güzelliği ve özellikle de fiziksel gücüne sahipken çocukça meraklarının ve ısrarlarının önüne geçmeye “erkeklerinin” gücünün yetmeyişi ve ona bu kabulle yaklaşmaları gerektiğini anlamaları , istismar edilen bir Bella gibi görünmüyordu. Baskıcı söylem ve tavırlar karşısında sinen bir karakter değildi yansıtılan aksine canını sıkan kişiden uzaklaşan ve hayatı deneyimlemek için kendine alan açan bir karakterdi. Bu açıdan baktığımda filmin; olayların, kişinin onu nasıl değerlendirdiği ile anlam kazanışının çok iyi bir anlatımı olduğunu düşünüyorum.
@omerolgacerr17667 ай бұрын
Goodwine god diyor birde lakap :)
@rinkouse7 ай бұрын
istismar edilmis gorunmuyor muydu??? tamamen istismardi bu arada
@ilamartine236 ай бұрын
+18 sahnelerinin fazlalığı hakkında ne düşünüyorsunuz
@papilyon7 ай бұрын
Pelin hanım Attack on Titan animesini izlediniz mi bilmiyorum ama bu anime hakkında felsefi değerlendirmenizi çok merak ediyorum. Game of Thrones gibi tartışmalı bir finali var.
@ece45157 ай бұрын
Umarım attack on titan hakkında video gelir.
@andyspringchannel7 ай бұрын
Evangelion varken AoT biraz daha sırada bekleyebilir
@emremete25067 ай бұрын
Berserk var bir de. Onun sonu da başı da tam bir felsefi tartışma.
@RiCkismyinspiration6 ай бұрын
Portal kanalında bu anime ile ilgili bir video var.
@isagurler87047 ай бұрын
Bergman'ın Persona filmini konuşalım. Evet çok yorum yapıldı üzerine ama sizin perspektifinizden daha farklı bir yorum çıkacağına eminim.❤
@fundafuni30917 ай бұрын
Video için çok teşekkürler Pelin, güzel ve kararında bir anlatimdi. Kanalda daha önce bahsettin mi bilmiyorum ama, Oslo üçlemesini incelemeyi düşünür müsün?
@emresnnn7 ай бұрын
Teşekkürler Dilara hanım 👋🙏
@cananzehraekti55577 ай бұрын
Bu aralar oldukça kafamı karıştıran bir soruyla karşı karşıyayım.Bize nasıl biri olduğumuzu sorsalar birkaç cümle kurabiliriz .Ama bu ne kadar gerçek olur?Çünkü biz kendimize karşı öznel fikirlerimizden yola çıkarak belki de insanlar tarafından olumsuz bir eleştiriye tabii tutulacak hareketlerimizi görmeyebiliriz.O zaman kendimizi tanımanın yolu kendimize karşı olan görüşlerimizden olabilir mi?Bun ahayır dersek , insanların bizim hakkındaki görüşlerini bizim gerçeğimiz kabul edersek bu da pek mantıklı değil.Çünkü insanlar da bize karşı olan fikirlerini kendi deneyimleri ,yaşayışları çerçevesinde oluşturuyorlar.Peki o zaman ben nasıl biri olduğumu bilebilecek miyim? Bu konuyla alakalı düşünürlerin fikirleri var mıdır? Bununla alakalı bir video yaparsan çok sevinirim.Belki düşüncelerimi ve sorularımı daha sistemli bir hale getirebilirim.
@adnanaksu73067 ай бұрын
Kaliteli ve dolu dolu analizler için teşekkürler 🦋 Sadece anlatım hızınızdan zorlanıyorum 😔🐬
@huseyinozkoca7 ай бұрын
Bergman hiroshi teshigahara Zeki demirkubuz gibi yönetmenlerinde filmlerin felsefesi gelsin özellikle yeraltı filminin
@uchparalel7 ай бұрын
Beklenen o bildirim...
@alicanors92247 ай бұрын
Mother! filminin analizini izlemek keyifli olur.
@crnzen55757 ай бұрын
Poor things üzerine fikirlerinize çok otantik ve katılıyorum Başrol kadın olduğu için feminizme bağlamak çok mantıklı gelmedi bana da. Lakin vurguladığıniz bölüm gerçekle temasın yarattığı etki müthişti. The Zone of interest hakkında fikirlerinizi ve felsefi boyutta incelemenizi çok çok isterim , naçizane.. Müthiş bir film fakat kötülüğün siradanligi kavramı konusundaki düşüncelerim "çoğu insan iyidir"kitabını okuduktan sonra sarsıntıya uğradı açıkçası... Teşekkür..Sevgiler..
@arzuakdag2167 ай бұрын
3 cisim problemi dizisinin analizini de sizden dinlemeyi çok isterim
@evrenjiang34687 ай бұрын
Devlet bütçesi ile yapılan bilimsel çalışmaların her bir sürecinde toplumun söz hakkı elbette olmalı.Bahaettiğiniz gibi halkın vergileri ile fonlanıyor ve dolayısıyla sonuç da halka ait olmalı.Yani keşfedilenle hangi yönde hareket edileceği veya keşfedilenden ne derece faydalanılacağı toplumca karara bağlanmalı.Kendi imkanları ile bilim üreten bilim adamları için ise sanırım vicdanlı olmalarını dilemekten başka bir şey kalmıyor.
@dilaraodyakmaz7096 ай бұрын
eski filmler hakkında da yorumlarını heyecanla bekliyorum. Barbie’yi de senin perspektifinden dinledikten sonra izlemek isterim. Teşekkür ederim video için. Emeğine, ağzına sağlık🤍
@fatihogur23017 ай бұрын
Çehov der ki; "Eğer birinci perde açıldığında duvarda bir tüfek asılıysa takip eden sahnede tüfek mutlaka patlar.” Onun için atom bombası Japonyaya atılmasa bile bir gün mutlaka birisine patlayacaktı.
@seleneryuce73647 ай бұрын
Beni en etkileyen sahne de eski eşinin Bella'nın klitorisini yok etmeye yönelik hareketiydi. Klitoris geçmiş çağlardan beri erkeklerin korkulu rüyası, tartışılmayan, bilinmeyen ve vajinaya odaklanılıp ortaya çıkması istenilmeyen kadın cinsel gücünün objesi.
@averagedoomenjoyer12327 ай бұрын
Bu nokta benim de dikkatimi çekmişti ancak 19. yy. bilimin maalesef erkeklerin kısıtlı dünya görüşü ile yönlendirildiği bir dönemdi. Rahmin kadınlarda akıl sağlığı sorunları yarattığına inanılması ve bundan "kaynaklanan" soruna histeri denmesi gibi (histeri kelimesinin kökenine bakabilir olaya yabancı olanlar) o dönemde klitorisin de benzer akıl sağlığı sorunlarına neden olduğu düşünülüyor. Bu sebeple kadınlar klitorisleri kesilerek sünnet ediliyor bir nevi tedavi amaçlı. Yani film bunu sembolik bir niyetle gösteriye dahil ettiyse dahi bu olay o dönem için çok nadir olmayan bir şey aslında.
@Kut-d9x7 ай бұрын
Pelin, sizin bahsettiğiniz, Nilay Örnek-Mete Atatüre sohbetini dinledim! Çok lezzetli, faydalı bir söyleşi gerçekten.. Çok teşekkürler, sevgiler..
@OppoOppo-jy6yf7 ай бұрын
Teşekkür ederim arka dekor çok iyi
@esmadstgl23047 ай бұрын
Mother! Ve Dogville filmleri 😍
@Abrgrc7 ай бұрын
Yayın için teşekkür ederim. Gönderebilirim diyorsunuz, "bilim ve ideoloji" makalenizi nasıl alabilirim?
@esokafi7 ай бұрын
3 cisim problemine kesinlikle bir video oluşturulmalı.
@bsrgnc7 ай бұрын
İnanılmaz keyifliydi seni dinlemek. İyi ki varsın. "Amadeus" filminin de felsefi açıdan incelenebilecek bir çok yanının olduğunu düşünüyorum. Eğer sende izleyip beğenirsen bu filmin üzerine bir video yapmanı isterim. Film inceleme fikri çok güzel ve çok başarılı bir şekilde yapıyorsun bunu. Umarım devamı gelir. Kal sağlıcakla :))
@meltemaydogan68987 ай бұрын
Pelin Hanım, teşekkürler öncelikle yayın için. Nicole Kidman ın Dogville filminin de çok fazla yorumu var. Sizden de felsefi anlamda bu film için yorum yapmanızı rica ederim.
@gurbetsen30477 ай бұрын
Bu video seri haline gelmeli
@Gezegenokur7 ай бұрын
Aslında çok eski ama bence etik ve güçlerin kullanımı açısından değerlendirilebilecek Death Note adlı mini dizi denebilecek bir anime varmış. Ben de ilk defa anime izledim. Önyargılarımdan kurtulmam açısından iyi geldi tavsiye ederim.
@kite49437 ай бұрын
Pelin abla bir gun sende istersen Fight Club filmini felsefik sekilde yorumlayip bi video cekme sansin var mi acaba
@MuhammedAvc-xm6ne7 ай бұрын
Tıpkı geçenlerde yayınlanan podcast bölümünde olduğu gibi yine yakın zamanda muazzam bir soru cevap etkinliği olur mu hocam?
@mustafacetinozman63977 ай бұрын
Seni dinlemek huzur veriyor huzur 🙏🧿⚘❤🌷🧿🌞🙏🦅
@sister3448Күн бұрын
Bugün Şeker Henry filmini izledikten sonra videoya tekrar baktım. Poor Things'de Yorgo feminist eleştiri vs hedeflememiş bence. Belki bazı problemleri göstermek istemiş olabilir. Ama en çok konuşulsun, tartışılsın istedi bence. Aynı filmin farklı perspektiflerden görülebilir olması da.. Kadın problemlerine erkek gözüyle bakması da.. Cinselliği böyle aşırı kullanması da KASITLI bence.. Sonuçta bir Filozof değil, sadece (!) sinemacı 😀
@tahsincakr85017 ай бұрын
İskenderiye'de o tarihlerde bebekleri gömme olayı gerçekten var mıydı acaba, yoksa kurgusal bir durum muydu?
@yusufkeremcaglar7 ай бұрын
içlerinden favorim poor things
@belginruzgar61307 ай бұрын
Poor Things filmini izledikten sonra kitabı okudum. Kitap muhteşemdi.
@umutdogruyol49247 ай бұрын
Bu içeriği Holy Mountain filmiyle devam ettirmeniz çok iyi olur.
@kitaploverr7 ай бұрын
Poor Things, Köpek Kalbi kitabını hatırlatıyor ❤
@ozzyyalcin7 ай бұрын
Everywhere all at once filmini inceleyebilir misin?
@emrahy.8496 ай бұрын
Teşekkürler...🎯
@meralogretmenelt81857 ай бұрын
Dilara, Persepolis yorumunu da isterdim senden❤
@yasamaMeraki7 ай бұрын
Kar kardeşliği adlı filmi önerebilirim
@gizemyigit49127 ай бұрын
Çocuklar için yapılan filmlerin de felsefi bir yaklaşım videosu olsa çok güzel olurdu
@mevlutkul90747 ай бұрын
Hocam jeo politik anlamda prefabrik yaşam yerleri yapilsa,metropoller hafiflese, nüfusumuz anadoluya yayılsa ve yaşanacak deprem yaşanırsa kaybin önüne geçilse unutmadan deprem değil apartman binaları öldürür aklimda ki bu konu beyaz zambaklar ülkesinde umarım welcome to turkey :))) eğitim ve köy enstitüleri tozlu raflardan kendiliğinden iner falan fıstık ;) bu konuda video çekebilir misiniz? HÜRMETLER
@gregorsamsa54607 ай бұрын
Hepsi bahane sen şahanesin Dilara, zihnine sağlık🌺🌺🌺👏👏👏❤️❤️❤️
@basakcelikdemir6767 ай бұрын
The Platform filmini önerebilirim.
@cemokcu90127 ай бұрын
Terminatör filmlerini inceleyebilirseniz çok memnun oluruz.
@ozgeak48767 ай бұрын
Filmleri izledim. Yorum için teşekkürler ❤😊
@talha30997 ай бұрын
Alien 1979 ve The Thing bu konsepte uygun filmler.
@pegahzarei87647 ай бұрын
Sevgili Dilara, öncelikle üzerime ne kadar büyük bir etki bıraktığını anlatacam ama kelimelere sığamayacağını bilerek geçiyorum. ama sevdiğim filimlerden üç tanesi paylaşacam. eğer izlemediysen umarımı vakit bulur izlersin ve izlediysen nasıl düşündüğünü çok merak ediyorum. 1. Dog tooth 2. shutter Island 3. Waking Life sevgiler;
@EmreUcar3747 ай бұрын
Özel olarak bir film isteyemeyeceğim, ama gone girl gibi olabilir. Yani "feminimizmin de bir karşı devrim olarak aşırı uçlara kayması ve bu konuda da mağdurlar yaratabileceği" ile ilgili bir film isteyebilirim sizden. Bazı şeylerden "normal insanlar" olarak yıldık.
@gurkanadam67717 ай бұрын
"şeytanın avukatlığını yaparak", "İnsan muhafazakârlığı" yapıldığı da söylenebilir tüm düşünce tarihi açısından...
@ezgiayase21257 ай бұрын
Başarılı inceleme
@sinematik1657 ай бұрын
O cinsellik sahnelerinde bella gayet de davranis ve tavirlariyla kadi için erkegin kimi zaman baskin kimi zaman tuhaf isteklerine gozlerindeki bakislariyla basitliklerini ya da anlamaya calismasi oyle bir yansitiyorki. Bence cok basariliydi. Sevismeden adamla konusmasi sahnesi ve digerleri...kesinlikle oscar bu filme gitmeliydi bir netgeo belgeseline degil.
@reinhardazhure60077 ай бұрын
The Zone of Interest üzerine konuşursan çok sevinirim
6 ай бұрын
Bu güzel videoyu izlerken şunu düşündüm: Dilara bir erkek olsaydı ya da daha yaşlı olsaydı, acaba çok daha ciddi platformlara davet edilir, sözü dinlenir miydi...
@FurkanKnl-qc5iw7 ай бұрын
I'm thinking of ending things üzerine bir içerik çok ilginç olabilir.
@JayC356 ай бұрын
Tesekkurler❤
@sevvaldemir12997 ай бұрын
Kuvvetli bir alkış olabilir belki bu arada ağzına sağlık güzel bir video olmuş :)
@mursithas70727 ай бұрын
Kadın-erkek değil de kadınsı erkeksi pozisyon demeliyiz bana kalırsa. Filmin sonunda erkeksi pozisyona, yani güç yanılsaması pozisyonuna geçiyor kadın kahramanımız.
@ohhneala7 ай бұрын
Pelin Hanım merhaba, harika bir videoydu çok teşekkürler. İlham vericisiniz, sizin videolarınızı izlemekten büyük bir keyif alıyorum. Bilim felsefesi üzerine yazdığınız makaleyi çok okumak isterim. Size nasıl ulaşabilirim?
@hehehetabitabi7 ай бұрын
Başarılar hocam
@fikriyeada93257 ай бұрын
Poor things e beden zihin ilişkisi açısından da bakmak güzel olabilir Bella nın beden zihin bütünlüğü yok gibi zihini deneyimlemekten cok memnun ama bedenini tam anlamıyla sahiplenmiyor ve kendi bedenine de nesne olarak bakıyor iki ayri insandan parçalar sonuçta
@MuhammedAvc-xm6ne7 ай бұрын
Video için teşekkürler 🖤
@tanhellv7 ай бұрын
naked (1993) filmi üzerine video gelse şahane olurdu
@aynurk30997 ай бұрын
Pelin hnm, “3 Body Problem” pls🙌🏻
@denizklc78927 ай бұрын
Bütün madde ve bütün mahlukat yüzde yüz iyidir ve faydalıdır, bunları kötüye kullanmak ve evirnek tamamen insanın özgür iradesine kalmıştır, örnek Üzüm mükemmel bir meyve ve gıda maddesidir, ama bunu Alkole dönüştüren, bunu icat eden insandır,
@nilgunay39487 ай бұрын
Bilim ve etik..yanyana gelmesini doğru bulmuyorum etik etiktir.. : )
@fahrettinanuk72257 ай бұрын
Emeğinize sağlık
@sister3448Күн бұрын
Bir Düşüşün Anatomisini de konuşalım mı?
@ilamartine236 ай бұрын
oppenheimer beklentimin cok asagisindaydi
@lil_sakura_92907 ай бұрын
Sand Castle filmine bakışınızı merak ediyorum
@internetsapigi12 күн бұрын
abla bütün karakterleri birbiriyle karıştırdın :)
@Sein34 ай бұрын
Teşekkürler
@mustafagonulver31337 ай бұрын
The Master / Poul Thomas Anderson
@emreyalcnkaya73015 ай бұрын
Mr. Nobody (IMDB 7.7/10) filmini izleyip muhakkak yorumlamalısın.
@emreCn-zy4vw6 ай бұрын
Senin beyninden çıkan ne olsa alırım değil sinema maydonoz bile satsan benim için uygun hayranım sana ve beynine dilara❤❤❤
@sebasimav7 ай бұрын
3 cisim problemini de inceler misiniz
@cankara19997 ай бұрын
Teşekkürler ❤
@arzuserter58197 ай бұрын
Teşekkürler☘️🐣
@yakup9047 ай бұрын
Sevgili Dilara iyilik ve kötülük kavramları hakkında bir video yapar mısın ?
@ayseserhankasap65137 ай бұрын
Yorum için teşekkürler 🎉
@aybukemeydan87367 ай бұрын
Film değil ama dizi konuşma önerisi olarak 3 cisim problemini önerebilirim.
@denizklc78927 ай бұрын
Zihnimizi, yani (Cin,imizi) eğiterek ve kullanarak mükemmel işler başarabiliriz, zaten bütün Akli ve Bilimsel ilerleme bu şekilde mümkün olmuştur,
@sarpibrahimhakkioglu47187 ай бұрын
Astroid City i filmi hakkinda yorumlarinizi da dinlemek isteriz
@elbinyaАй бұрын
😌emeğine sağlık
@mustafacetin63517 ай бұрын
Teşekkürler
@tahsincakr85017 ай бұрын
DARK üç sezon toplam 26 bölümlük dizi, biraz karmaşık ama izlemenizi öneriyorum tabii izlerseniz analizi de beklerim
@kutluer7 ай бұрын
poor things'te geminin atina diye yola cikip atinaya hic bir zaman ugramamasi ve onun yerine iskenderiyeye gidip gercek dunyayi gostermesi de anlamliydi. hamis: school of athens benim de calisma odasi tablolarimdan, sizde de gormek mutlu etti :)