Sizi "felsefede hakikat krizi" adli videoyla tanıdım ve o konuşmanız da çok yararlı ve etkileyici. Felsefe konuşmalarınızın devamını bekliyoruz
@joshgunnasir19824 жыл бұрын
Mükemmel anlatım teşekkürler Hasan Aydın
@behruzmemmedov28954 жыл бұрын
Teşekkurler hocam guzel sunumdu...
@black_sirius13 жыл бұрын
Mükemmel anlatım
@varoldegirmenci3 жыл бұрын
Teşekkürler.
@tembelkedi8324 жыл бұрын
Tsk ler hasan
@serhatoz4 жыл бұрын
Süper
@subutayhan70663 жыл бұрын
K.Popper'ın Platon'un bu açıklamasını baba( model; formlar/idealar), anne(içine alan ilke; soyut mekan) ve oğul(ürünler; çocuk/kopya/duyumlanan...) çerçevesinde açıklamasına veya bunlara benzetmesine ne dersiniz?
@To_eon Жыл бұрын
Eşitlik yada denge ideası olamaz. Zira var değildir. Eşitlik göreceli bir kavramdır.
@FelsefeciHasan_Aydin Жыл бұрын
Platon, sofistlerin göreceliliğine karşı çıkıyor ve göreceliliği ortadan kaldırmak için idealar teorisini ileri sürüyor. Haklısınız, insanı tatmin etmiyor.
@suçbilim6 ай бұрын
Eşitlik ya da Denge İdeası gayet de olur, Bilgiyi Ölçüye dayandırarak yani Matematiksel akıl yürütmeyle elde ederiz, Var değil deyip sonra Göreceli bir kavram olduğunu söylüyorsunuz burası çelişkili fakat Platon'a göre zaten Göreceli şeylerin Sebebi bu İdealar, zira göreceli şeyler bir veya birden fazla şeyle belirleniyor ve kıyaslanıyor, bu sonsuza kadar giderse Her şey birbirini eleyerek gider ve Göreceli diye bir şeyden de söz edemez olurduk, Bir güzel nesne kendinden daha güzel olana karşı Çirkindir daha güzel olan kendinden daha güzel olan karşısında Çirkindir böyle gidersek En üstte yani en sonda Tek güzel olur ve kendinden Alt basamakta bulunanların hepsi ona göre çirkin Olur fakat kendileri arasında Göreceli olur, Bütün bir kavram olmadan Parçalı kavramları açıklayamayız zira Parçalıların sebebi Bütünün kendisi.
@serkanakmese9574 жыл бұрын
Öncelikle çok teşekkür ederim. Felsefe tarihi videolarınız hangi döneme kadar devam edecek?