hocam çok teşekkürler dücane hocamla birlikte sizi takip ediyorum, dersler pekişiyor böylece...iyi ki varsınız güzel insanlar..sizi seviyoruz..
@sunayaprak53604 жыл бұрын
Çok teşekkürler Hasan Hocam. Ben de bir Felsefe meraklısıyım. Bu dersleri büyük bir ilgi ve sevgi ile takip ediyorum. Çok faydalı oluyor. Devamını diliyorum. Tekrar teşekkürler.🙏
@semihaozdemir7343 Жыл бұрын
Emeğinize sağlık 😊
@cansaka82574 жыл бұрын
Hasan hocam lutfen boyle dersler koymaya devam edin. Cok verimli oluyor, cok seyler ogreniyoruz. Tesekkurler!
@ugurongel30662 жыл бұрын
Cok iyi açtı sagolun
@seyhanozkan92703 жыл бұрын
Çok güzel anlatım. Teşekkür ederim hocam.
@muratarc5384 жыл бұрын
Bir yorum yapalim da kanala bir faydamiz olsun ayrica zenon morpheus gibi kavramlar surekli matrix filmini animsatiyor.... Önerdiginiz felsefe icerikli filmler varsa izleyelim hocam bir video icerigi de olabilir...
@occultscience39564 жыл бұрын
Yakisikli hoca ♥
@To_eon2 жыл бұрын
Zenon, David Hume’un “İnsan doğasına dair” isimli kitabındaki; “eğer farklıysa diğerlerinden ayırt edilebilir” ilkesini çok önceden söylemiş. 🙂 Bu arada, “bir noktanın sonsuz bölünebilirliği” yanılgısına cevapta veriyor.
@ahmetdunyal7860 Жыл бұрын
Sonsuz küçükler sorunu aşıldı mı?
@cazdinleyenkamyonsoforu41743 жыл бұрын
Heraklitos: her şey değişir ve dönüşür. Karşıtlar uzlaşır ve ateşe döner veya ateşten çıkar. Değişmeyen tek şey değişimin oranı ve sağlayıcısı olan logostur. Parmenides: varolan yani aslolan yani akılla kavranan madde dünyası değişmez ve varlık birdir. Başı ve sonu yoktur. Sanılar değişir.
@filanminist94963 жыл бұрын
iyi günler Hasan hocam. Parmenides ile ilgili olarak sormak istediğim bir soru var; Parmenides ' aynıdır düşünmekle/akletmekle var olmak' derken akıl ile var olmayı aynı sayıyor ve var olan'ın 'bir' olduğunu söylüyor. Bir'in ezeli, hareketsiz vs olduğunu söylüyor.ancak Aklın(düşünmenin) olduğu yerde durağanlık, hareketsizlikten bahsedilebilir mi? acaba onun buradaki Akıl'dan kastettiği tam olarak nedir?
@FelsefeciHasan_Aydin3 жыл бұрын
Orada, varolan akılsal, akılsal olan da varalandır diyor.
@filanminist94963 жыл бұрын
@@FelsefeciHasan_Aydin buradaki akılsal ile Aristoteles'deki akılsal aynı anlamda mı kullanılmış
@FelsefeciHasan_Aydin3 жыл бұрын
Hayır, Platon'um idealarına daha çok benziyor. Aristoteleste bir sezgisel, bşr de çıkarımcı akıl var. Parmenidesin savı düşünüşenin dile getirlenin varolduğu şeklinde. Aristoteles öyle düşünmez.
@filanminist94963 жыл бұрын
@@FelsefeciHasan_Aydin tamam şimdi anladım. Çok teşekkür ederim
@filanminist94963 жыл бұрын
@@FelsefeciHasan_Aydin söyledikleri başka bir bağlamda güzel olsa da, bir fizikçi gibi konuştukları söylenemez. Zira doğmamış ve bütünüyle hareketsiz varolanların olması daha ziyade başka ve fizikten önce gelen bir incelemenin konusu. (A.teles _Gökyüzü üzerine)
@dindersindeyiz...97084 жыл бұрын
Hocam,erkek cocuklarin sunnet olmasinin dindeki yeri ile ilgili bir yaziniz veya videonuz var mı,izleyebileceğimiz.Konuyla ilgili bilginiz var mi bizi aydinlatabileceginiz?
@HiristoBotev2 жыл бұрын
Ben Muhammed'in sünnetine ilişkin okuduğum kaynaklarda bir meselle karşılaşmadım. Benim anladığım, bu dinsel değil kültürel bir kalıntı. Vücud dokunulmazlığını ihlâl etmesi bakımından facia. Rüşd'ün öğrencisi Meymun'un bir sözünü şöyle hatırlıyorum: Allahın yarattığında eksik birşey mi var ki, sen fazla gördüğün uzvu kesiyorsun?
@Kelalioğlu4 жыл бұрын
Hocam, ben öğrenci değilim,sizin yaşlarınızda biir felsefe meraklısıyım,derslerinizi de elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.Tarih boyu filozofların çeşitli tanrı tasavvurları var ama gördüğüm kadarıyla hiçbiri ,tanrının bir insanı seçerek,ona emir ve yasaklarını bildirdiğine inanmıyor eğer özeliniz olarak değerlendirmeyecekseniz, sizin bu konudaki görüşünüz nedir? Cevap vermeseniz de saygı duyarım.
@FelsefeciHasan_Aydin4 жыл бұрын
Peygamberlik geleneği, İbrani/Yahudi düşüncesinde var. Antik Yunan, Hint, Çin vb. kültürlerde yok. Yunalılarda filozof, Hintte çıplak bilgeler var. Yahudilerde de, peygamber. Yahudilik, Hırıstiyanlık ve İslam felsegeyle karşılaşınca, vahiy ve peygamnerlik felsefenin de konusu haline gelmiş. Ancak kutsal kitabı omuyan filozof kafalı kimseler, dinin simge ve öykü üzerine kurulu olduğunu görmüşler, genelde onu halk bilgeliği olarak nitelemişler ve felsefi olarak yorumlamışlar. Durum bu...
@serhatgunuc33474 жыл бұрын
hocam bu bilgilere nerden ulaşabilirim kaynak kitap önerirmisiz
@emineozhan77114 жыл бұрын
ahmet arslan ilk çağ felsefesi serisi var sanırım 4 veya 5 cilt. onun haricinde dergi parktan bir çok makale bulabilirsiniz. filozofların görüşleri hakkında
@elifdemircan58373 жыл бұрын
Hocam güzel şeylerden bahsediyorsunuz fakat bazen bazı kelimeler anlaşılamayabiliyor. Bu nedenle güzel bir altyazı ile daha anlaşılabilir olabilir.