Sayın Hocam, Her zamanki gibi muhteşem bir konuşma. Bu değerli düşüncelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
@FelsefeciHasan_Aydin6 ай бұрын
Çok teşekkürler.
@HalukArici-e4q6 ай бұрын
Hocam Emeğinize sağlık uzun ömürler dilerim aydınlanma da tek Savaşçısı'nız !
@alicebi44764 ай бұрын
Verdiğiniz katkılar için teşekkürler.
@Kut-d9x6 ай бұрын
Çok teşekkürler Hasan Bey🌿
@anlkaraman58915 ай бұрын
🧡👍
@ErcanKalnc5 ай бұрын
Harika bir anlatım olmuş. Az da olsa boş bir alan kalmamış. ❤️👍
@bu79496 ай бұрын
Hasan hocam sen şu ülkede büyük değersin saygılar
@hendakoste16 ай бұрын
Hocam ağzınıza sağlık.Harikasınız.
@caglim6 ай бұрын
Dün bir soru sormuştum, cevabını aldım. Teşekkürler hocam, ağzına sağlık.
@MirayAydn-rz2bp6 ай бұрын
Hemşehriniz olmaktan gurur duyuyorum 🙏
@ozgurturna25015 ай бұрын
Şüphecilikle baktığımız tanrı kavramı bizi agnostisizme götürdü.
@slckgnc5 ай бұрын
Emeğinize sağlık.
@cesurolmezer7956 ай бұрын
Hasan hocam saygılar.Aklınıza yüreğinize sağlık
@Yrddoçdraristotales6 ай бұрын
Sayın hocam harika doyurucu dolu dolu bilgiler, özellikle son cümleniz teoride öyle olabilir ama eylemde net bir tavır ortaya koymak zorunda kaldıgınızda Agnostisizm buharlaşıyor. Ya inanacak ya da reddedecek.
@necmigok1416 ай бұрын
Bu filozoflar gerçekten derbeder insanlar.. Daha bir şeyin varlığını bilmekle o şeyin ZATINI / KÜNHÜNÜ / ÖZÜNÜ bilmenin farklı şeyler olduğunu bile anlayamamışlar.. Varlığını bildiğimiz ama özünü bilmediğimiz pek çok şey var.. Rüya, elektrik, elektron , ışık , renk , rüzgar , akıl , vicdan vs vs..
@FelsefeciHasan_Aydin6 ай бұрын
Sizn dinlediğiniz şeyi anlamadığınız sanıyorum. Varlık ve mahiyet arasında yapary bir ayrım yaparız. Çünkü tanımladığınız mahlyetşer olabilir, ama varolmaya bilir. Real şeyler için varlık ve mahiyet ayrımı yapmak, mahiyetini bilemeyiz ama varlığını biliriz demek bana saçma görünüyor. Ne olduğunu bilmediğimiz bir şeye vardır demekten çok varoşabilir demek daha doğru.
@necmigok1416 ай бұрын
@@FelsefeciHasan_Aydin Bilakis sizin beni anlamadığınızı görüyorum.. Varolan bir şeyin hayırlı mı, şerli mi olduğu sıfatlarından anlaşılır.. Mahiyetini bilmek ile değil.. diye düşünüyorum.. Nitekim yukarda mahiyetini bilmediğimiz ama özelliklerini yani sıfatlarını bilerek yararlandığımız şeylere örnek verdim..
@nyukcu5 ай бұрын
Sayın hocam eşsiz bilgiler için teşekkür ederiz. Bana ünlü fizikçi Carl Sagan'ın şu sözünü hatırlattınız: "I don't want to believe. I want to know."
@enginbykoglu86706 ай бұрын
Sayın hocam .tanrının varlığını, yokluğunu ispatlaya bilmeliyim. Tanrı var ise varlığını bize göstermeliydi bütün insanlığa eşit bir şekilde göstermeliydi. İcimde,zihnimde tanrı var ,ama dış dünyada tanrıyı gösteren bir şey yok ,dış dünyada tanrı sessiz,tanrı suskun . Biliyorum bir yerlerde var ,olmalı onun icin tercihen inan mayı seçiyorum. Inan icin tanrı vardır, ,inanmayan icin yoktur. Kiymetli hocam bu cumleler dogrumudur bir uzman hoca olarak değerlendirmeniz fikri yolculugum acisindan onemli
@MerhabaMuhtesem6 ай бұрын
Şimdi bir çocuk düşünelim Avrupa'da olsun ve hasta olsun ,Avrupa 400 yıl dine karşı reform yapmıs, din yerine bilimi koymuş, o bilimle de teknoloji gelişmiş ve o çocuk operasyon geçiriyor doktorlar tarafından ve sağlığına kavuşuyor. Bir de inancın çok olduğu ancak bilimin olmadığı bir yer düşünelim orada da bir çocuk hasta ve orada herkes tanrıya inanıyor ve dua ediyor. Ancak oradaki çocuk ölüyor çünkü bilim yok teknoloji yok ve yetişmiş uzman yok. Buradan sen yorumunu yap değerli arkadaşım.
@sevgibekmezci21016 ай бұрын
Teşekkürler
@brunomaraton87516 ай бұрын
❤❤❤❤❤
@Siryuslu6 ай бұрын
Çok değerli hocam, dürüstçe cevap veriniz; eğer ki Akademide Memur olarak çalışmasaydınız (yada yurtdışında olsaydınız) daha açık net ve detaylı bilgi paylaşımı yapar mıydınız ??? ❤😊❤
@Senol8186 ай бұрын
Sayın hasan bey, Bilinç ile biliş ayrımı yapmıştınız, bunları bir videoda ayrıntılı bir biçimde anlatabilirseniz çok faydalı olacağına inanıyorum...
@nerminhanay38006 ай бұрын
Hocam telefonum son ses ama sesiniz çok az kayıtlarınızda da aynı sorun oluyor aklınızda olsun. Saygılarımla.
@Siryuslu6 ай бұрын
Hocam Sizi tek geçerim, Eğer ki Celâl Şengör hoca da konulu süreli derli toplu videolar yapsaydı Onu da size eşdeğer olarak sayardım. Ancak sebebini bilemediğimiz bi şekilde şimdilik yap(a)mıyor😊❤😊
@todorjekov-gs7rr6 ай бұрын
hocam sigarayı derhal bırakıyorsunuz. bu bir emirdir.
@Kurtuluş335 ай бұрын
Çekimser kalmak değil mi hocam?
@hakanyazici96236 ай бұрын
Seküler panteizm ile agnostisizmi aynı familyadan sayabilir miyiz hocam?
@muratyigit48266 ай бұрын
Teorik düzlemde inşa olunan yaşam felsefesinin başarı ölçütü -değindiğiniz üzere-insanın pratik yaşantısı ile tam bir uyum içerisinde olması ise…Bu kabul üzerinden agnostisizmi başarısız bir felsefi girişim olarak değerlendirmek çokta abesle iştigal durmuyor sanırım.
@Legends.2226 ай бұрын
Hocam caner taslamanın islam görüşü hakkında ne düşünüyorsunuz felsefeci kendisi ama her dalda var😂
@MerhabaMuhtesem6 ай бұрын
Dindar felsefeci olmaz, felsefe zaten özü ve varoluşu gereği dine karşıdır. Dinde kurallar vardır uyarsın sorgulamazsın bitti. Felsefede sorgularsın.
@hasanbayboga74815 ай бұрын
Abesle iştigal,yani boş vakit kaybı,bu konular için insan beyni,yetersiz bakiyedir, bütün yollar oraya çıkar,
@yukinomi94356 ай бұрын
Hocam Öncül analitik felsefe dergisini takip ediyomusunuz
@FelsefeciHasan_Aydin6 ай бұрын
Evet
@yukinomi94356 ай бұрын
@@FelsefeciHasan_Aydin berat mutluhan Seferoğlunun hakkında ne düşünüyorsunuz
@yukinomi94356 ай бұрын
Hocam agnostiszmin argümanları ilk bakışta tutarlı gözüksede kendi içinde çelişkiler barındırıyo
@tempus12486 ай бұрын
Kendi içinde çelişkili olması onu yanlış mı yapar ki, ya hakikatin zaten çelişkili olduğunu söylüyorlarsa? O yüzden çelişkiden çok tutarlılığa ve sistemazite edilip edilmemesine bakarım bir savın.
@Senol8186 ай бұрын
Tamamen tutarlı, bütün mekanizmaları çelişkisiz açıklayabilen, yeterli argümana sahip hiç bir felsefi düşünce hatta bilim dahil, hakikati açıklaması mümkün görünmüyor, sadece var sayılabiliyor veya inanç olabiliyor...
@tempus12486 ай бұрын
@@Senol818 Ee burada mesele hakikati değil kendini, kendi düşünce sistemini kusursuz açıklayabilmesi zaten, senin dediğin ayrı konu.
@yukinomi94356 ай бұрын
Arkadaşlar demek istediğim ilk bakışta felsefeyle hiç ilgilenmeyen biri için agnostik argümanlar çok cazip gözüküyor ama sonradan okuyunca aslında ateizmin çok daha tutarlı argümanları olduğunu anlıyo insan demek istediğim buydu
@tempus12486 ай бұрын
@@yukinomi9435 Evet o kısımda hak verebilirim doğru, avam mantığında agnostik duruş daha aklı selim geliyor.