Wat een leuke enthousiaste mevrouw. Die heeft plezier in haar werk!
@JvdAlm2 жыл бұрын
Zeer mooie en eerlijke uitleg. We zijn inderdaad (gelukkig) niet hetzelfde, maar wel even belangrijk.
@Hertogz2 жыл бұрын
Superleuke en interessante presentatie. Ook de manier van uitleggen, het non verbale, en de energie waarmee je dit overbrengt vind ik mooi om te zien, dank je wel daarvoor en keep it up. Gr Hans.
@gerbrandvisser2 жыл бұрын
Na al die jaren van onzinnige discussie over man-vrouw verschillen, waarin ik de meest belachelijke dingen naar voren heb gebracht, is dit het meest verhelderende en reële verhaal dat ik er ooit over gehoord heb. Vrouwen hebben twee keer vaker last van neurotische klachten dan mannen, maar of dat nu komt door het vrouwelijke brein of door de maatschappij? Blijft moeilijk te zeggen.
@dpireader322 жыл бұрын
Komt door beide zou ik zeggen, het maakt ze biologisch gezien gevoeliger voor wat de maatschappij aan stress kan veroorzaken.
@fabialorent8762 жыл бұрын
Chapeau, mooie video! Eindelijk iemand die het durft te zeggen en uit te leggen.
@michaeld76522 жыл бұрын
Dat is dit kanaal! ;) interessant kanaal. Ik zou wel iets willen zien over de veranderingen tussen man en vrouw mbt vreemdgaan huiselijke zijn. Mannen worden verzorgder en meer sociaal ofzo althans dat idee heb ik. Mannen zijn niet meer zo gevoelloos als vroeger.
@bartzick2 жыл бұрын
Wat een goede uitleg en een leuke, enthousiaste professor! Uitstekende uitleg, goed werk van haar en de Universiteit van Nederland! 👍🏻
@Souchirouu2 жыл бұрын
Het verschil tussen gelijk en hetzelfde is iets waar echt wel meer aandacht aan mag worden besteed. Dit gaat zo vaak mis en dit zorgt voor een hoop verwarring en onjuiste verwachtingen. Dit laat ook zien dat we echt meer tijd moeten besteden aan psychologie in het onderwijs. Bewust zijn van hoe je hersenen werken goede vaardigheden aanleren om daar mee om te gaan is cruciaal en iets wat we na de basis school eigenlijk te weinig doen. Ook kritische zelfreflectie is iets wat je moet leren, dit gaat zo vaak fout en zorgt er voor dat we zo veel depressie, faalangst en narcisme zien in de maatschappij. Ik ben ook heel benieuwd hoe transgenders hier invallen en of hormonen therapie voor mensen met ernstige persoonlijkheidsproblemenriek een goed idee is.
@laborious36142 жыл бұрын
Wat een toffe professor/dokter! Hier kan ik makkelijk naar luisteren! 😁
@foute90s2 жыл бұрын
Dank voor het delen. Zeer interessant!
@daggaron Жыл бұрын
Fijne en heldere uitleg, zeker voor zo een actueel onderwerp
@xanderthedev2 жыл бұрын
Ik vind dit wel een goede video. Hij vertelt goed over hoe mannen en vrouwen wel verschillend zijn, want ik zie heel vaak mensen denken dat ze gewoon het zelfde zijn (alleen dat de ene dan een gat heeft en de andere een worstje). En daardoor komen er ook bv. discussies met als jongens horen dat meisjes minder hoeven te doen bij gym om een voldoende te krijgen en dan denken ze dat het oneerlijk is terwijl het wel eerlijk is, want ze hebben een andere lichaamsbouw.
@Freezo852 жыл бұрын
Klein spelfoutje bij je tweede zin. Zij verteld goed 😁
@xanderthedev2 жыл бұрын
@@Freezo85 Ja, maar ik weet niet als *ze* haar zelf wel wil identificeren als een vrouw dus heb ik wat een standaard geslacht is in de meeste talen gebruikt om aan te geven dat ik haar niet een specifieke gender geef.
@Moe5Tavern2 жыл бұрын
@@xanderthedev "Hij" is gewoon mannelijk, dus ik weet even niet hoe veel deze verandering gaat helpen met die twijfel over hoe zij zich identificeert 😂 Wel aardig gedachte van jou
@TheSmiaf2 жыл бұрын
@@xanderthedev 🤣🤣🤣
@chivalryisdead64402 жыл бұрын
Je kijkt naar een vrouw. Ook vrouwen kunnen medogenloos objectief zijn. :p :p :p
@Iflie10 ай бұрын
In het nature nurture debate kom ik altijd uit op nature. Zelf eeneiige tweelingen van elkaar gescheiden en in andere gezinnen opgegroeid hebben vaak dezelfde geestelijke gezondheid en houden van dezelfde dingen. Het vrouwenbrein zal echt voor haar taken geschikt zijn, net als een man. Maar als mens zijn we heel flexibel dus kunnen we heel veel van dezelfde dingen, we hebben alleen aanleg om sommige dingen gemiddeld beter te doen. Een voorzuchtig en empatisch brein zal veiliger zijn voor de baby die van ons afhankelijk is dan de risico nemende prestige brein, die denk dat het wel zal lukken. Babies zijn ten slotte het allerbelangerijkste in evolutie en heel fragiel.
@berthus84029 ай бұрын
Ik vind wel veel van de punten gebaseerd op een beetje slap bewijs, niet heel erg sterk allemaal maar ja, om echt empirisch bewijs te kunnen leveren moet je nogal moreel verafstotelijk onderzoek doen (je moet dan kinderen laten opgroeien zonder dat iemand weet of ze mannelijk of vrouwelijk zijn behalve de wetenschappers, wel liefst dubbelblind natuurlijk). Heb wel wat van de onderzoeken eerder langs zien komen en vind sommige wel interresant, maar er zitten nog wel veel gaten in. Maar uiteindelijk is er duidelijke scheefgroei in de maatschappij, en verdienen beide geslachten beter maatwerk, daarvoor is alleen geen wetenschappelijk bewijs nodig, daarvoor zijn hele simpele cijfers uit de maatschappij genoeg.
@mahmoudbryke23077 ай бұрын
Zeer netjes uitgelegd ! U bent ook blijkbaar zeer gemotiveerd en gepassioneerd en u hebt ook een interessant onderwerp gekozen om er video over te maken. Enorme en dikke bewonderingen!
@Freezo852 жыл бұрын
Dikke pluim voor deze video. Goede presentatie, netjes.
@chivalryisdead64402 жыл бұрын
Supergoed! Het meeste wist ik al maar je hebt me ook dingen geleerd. Dankjewel! Het is niet makkelijk om zo'n goeie presentatie te geven in het moderne mijnenveld van politieke correctheid maar het is je met vlag en wimpel gelukt en ik hoop dat je meer titels krijgt dan alleen maar prof. dr. want die ben je meer dan waard!
@hanslangeweg35532 жыл бұрын
Wat een enorm interessant onderwerp. Is het ook mogelijk het hoge niveau van dopamine negatief te beïnvloeden? Indien dat het geval zou zijn, dan zou dat voor bepaalde groepen jonge mannen behulpzaam kunnen zijn om het criminele gedrag te beïnvloeden, waardoor dat zou afnemen.
@STrm-xn2pj2 жыл бұрын
Hele interessante vraag..
@tim34402 жыл бұрын
Jeej laten we iedereen zo programmeren... Helemaal geen eng toekomstbeeld!
@EvilSniper1812 жыл бұрын
Maar zorgt veel dopamine wel voor crimineel gedrag?
@roosamsterdammer52499 ай бұрын
Een echt vruchtbare lezing. Ik heb misschien 10 keer beluistert en dit informatie vertaald in mijn Moedertaal voor de geïnteresseerden i.v.m. de internationale vrouwendag. Dank u wel.👍☘🌷
@UniversiteitvanNL9 ай бұрын
Fijn dat je van deze video genoten hebt Roos! En bedankt voor het vertalen, zo hebben anderen er ook wat aan! 🙏
@yvonnezoetigheid2 жыл бұрын
Hele duidelijke presentatie!
@yor35292 жыл бұрын
“Er is gemiddeld geen verschil tussen het IQ van mannen en vrouwen, mits gelijk opgeleid” Maar bij een opleiding is er in veel gevallen toch al sprake van een voorselectie?niet iedereen kan bijvoorbeeld VWO of een HBO doen, daar is toch een bepaald IQ voor nodig. Is het dan niet apart dat er nu een uitspraak wordt gedaan over gemiddelde verschillen tussen twee groepen op basis van individuen die indirect zijn geselecteerd op IQ?
@vrouwvantlommerrijck3112 жыл бұрын
Terechte vraag. Is het niet zo dat mannen zowel in de hoogte als in de laagte nr 1 scoren op IQ? Vrouwen zijn wat gelijkmatiger over de groepen heen, gemiddeld gezien.
@tim34402 жыл бұрын
IQ is veel discussie over... In essentie is het VWO / WO en Havo / HBO ook een ''academisch'' trucje dat je toepast. Bijvoorbeeld als je ooit voor je eind examens naar Leiden examentrainingen bent gegaan zie je dat trucje heel goed naar voren komen.
@Souchirouu2 жыл бұрын
IQ is ook helemaal geen goede term het is op zijn best een zeer matige meting van iemands capaciteit op dat moment. Sowieso is het heel gevaarlijk om een score te koppelen aan intelligentie en dan te zeggen dat meer beter is. Iemands volledige capaciteit afdrukken in een enkel getal is gewoon niet mogelijk. Dit zie je in de praktijk ook vaak, mensen die onwijs succesvol ook al hebben ze een IQ van 85 of 90. Goed onderwijs en opvoeding en vooral het aanleren goede gewoontes betreft het omgaan met nieuwe kennis is zo veel belangrijker dan hoe hoog je IQ is. Je kan een IQ van 200 hebben maar als je de hele dag niks anders doet dan thuis op de bank zit chips te eten en bier te drinken verlies je het toch echt van iemand met een IQ van 90 die elke dag leest, studeert en een gezonde levensstijl nastreeft.
@greenagain566210 ай бұрын
Dit is belangrijke informatie, vind ook dat ze het heel goed doet. Dit moet ook echt meer geïntrigeerd worden..
@pietsnot3487 Жыл бұрын
Het gaat hier over gemiddelden, waaruit kan worden afgeleid dat er overlappingen kunnen zijn. Met variaties die binnen elke soort kunnen voorkomen, wordt er helemaal geen rekening gehouden. Mensen die zich minder conformeren aan die gemiddelden krijgen dan wel eens de boodschap in een "verkeerd" lichaam te zijn geboren. Dit laatste lijkt mij een zeer negatief beeld en is zeker niet bevorderlijk voor hun zelfvertrouwen aangezien zij, in tegenstelling tot wat er van hen verwacht wordt, een gedrag zouden vertonen dat niet 100% aansluit bij hun geslacht (rolpatroon).
@vrouwvantlommerrijck3112 жыл бұрын
Het scannen van "beren op de weg" was in vroeger tijden vast een handige tool om kleine kinderen groot te brengen in een vijandige omgeving.
@fabialorent8762 жыл бұрын
Precies, dacht ik ook
@EmperorPenguinXRemas2 жыл бұрын
Ben blij dat dit college sterk in gaat op de stand van de wetenschap, in plaats van meegaan met hedendaagse gender ideologie.
@fabialorent8762 жыл бұрын
Ja precies
@50-50_Grind2 жыл бұрын
Kun je mij vertellen wat de hedendaagse gender ideologie is in de Benelux? Want ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat Amerikaans extreem rechts er heel veel poeha over maakt en dat waait dan wat over naar hier via het internet. Maar zoals vaak is hun paniekzaaierij een storm in een glas water. Dus ik vraag me af: wat is HIER in de Benelux in ONS dagelijks leven de hedendaagse gender ideologie? Ikzelf kom er blijkbaar zeer weinig mee in aanraking en ik ga nochtans iedere dag werken en shoppen tussen tal van mannen en vrouwen.
@utilitymonster82672 жыл бұрын
@@50-50_Grind, nee, kan die niet; hij weet zelf ook niet waar hij over praat.
@EmperorPenguinXRemas2 жыл бұрын
@@utilitymonster8267 jawel hoor sukkel. Er zijn genoeg neuroscientist die beweren dat gendered breinen illusies zijn, maar dat zijn gwn pure drogredenaties. E.g. gina rippon, lise eliot en meer. Daarnaast zie je deze visie overgenomen worden in politiek en sommige universiteiten. Vaak specifiekere verschillen per studie, terwijl deze visie wetenschappelijk innacuraat is.
@EmperorPenguinXRemas2 жыл бұрын
@@utilitymonster8267 ik kan geen oordeel doen over de benelux specifiek. Maar ik heb het specifiek over Amerikaanse ideeën die overwaaien naar Nederland.
@gast1282 жыл бұрын
Eerlijke video vol met feiten die elke gender studie faculteit tot zich zou moeten nemen. Voortplanting van zoogdieren is voor een groot deel bij vrouwen neergelegd; het zou vreemd zijn als dat niet tot verschillen en specialisatie zou hebben geleid.
@honingbijtje832 жыл бұрын
Interessant! Engelse ondertiteling zou fijn zijn!
@franciscagulli94112 жыл бұрын
helder! heel fijn video, bedankt!!
@robduijf27522 жыл бұрын
Ik vraag me af of we het begrip 'anders' wel moeten hanteren, terwijl we bedoelen dat er sprake is van verschillen, van diversiteit. Als we wat meer afstand nemen van het brein dan is de architectuur van het brein hetzelfde. Dat neemt niet weg dat er genderspecifieke diversiteit is. Maar laten we dat dan 'verschillend' noemen en niet 'anders'...
@saybrowt2 жыл бұрын
Verschillend en anders zijn synoniemen, tevens zo met divers. Daarnaast spreek je nu letterlijk de wetenschap tegen over dat mannen- en vrouwenbreinen ineens toch weer hetzelfde zijn.
@a.bakker642 жыл бұрын
RUG rules. Bedankt voor deze puike uitleg.
@mark78802 жыл бұрын
4:08 Die dino is echt indrukwekkend! Wat een beest!
@rabenjamins2 жыл бұрын
Is er bij het experiment met de hoeveelheid testosteron ook gekeken naar het IQ van de deelnemers? Mijn ervaring is dat naarmate het IQ ruim boven het gemiddelde ligt, de ratio het gaat overnemen van de emotionele keuze.
@TheSmiaf2 жыл бұрын
Kan je uitleggen met wat je bedoelt met je ervaring? Neem je IQ testen af?
@vrouwvantlommerrijck3112 жыл бұрын
Wat bedoel je precies met rationele en emotionele keuze en zijn er nog meer soorten keuze's , bv waarbij zo veel mogelijk aspecten worden meegenomen, en zo ja hoe noem je die dan?
@mohamedel72062 жыл бұрын
@@TheSmiaf 😂😂😂
@rabenjamins2 жыл бұрын
@@TheSmiaf Ik neem geen IQ testen af. Ik heb zelf een hoog IQ (ben lid van Mensa), en merk dat ik vaak een keuze maak op basis van argumenten en minder op gevoel. Ik heb het idee dat naarmate het IQ hoger is, mensen meer een weloverwogen keuze maken (de gezinsauto) en niet een impulsieve keuze, gestuurd door hormonen (de sportauto)
@Nidoranamtg10 ай бұрын
Het zou leuk zijn als ze het testosteron onderzoek een keer ook op vrouwen zouden doen. Ze maakt nu een aanname erover maar ik ben echt heel benieuwd of dat wel klopt.
@BlackRose369. Жыл бұрын
Godzijdank dat in werenschap waarheid belangrijker is dan eenieders belachelijke gevoelens
@manurenier253410 ай бұрын
respect, eindelijk eens iemand dat durft buiten te komen !
@aritapenari68602 жыл бұрын
Ik vind deze presentatie onder de maat. Het verhaal over testosteron en dopamine is veel te simplistisch (als het zo eenvoudig was, dan zouden bijvoorbeeld medijnen waarmee depressies en verslavingen worden behandeld veel effectiever zijn). Erger vind ik de wijze waarop er wordt gegeneraliseerd. Een gemiddelde zonder spreidingsmaat zegt niet zo veel. Een jounalist komt er misschien mee weg (helaas), maar van een wetenschapper mag je beter verwachten - zeker mbt een zo beladen onderwerp als dit. Hoeveel overlap zit er tussen man en vrouw? Je kan zo'n verhaal toch niet presenteren zonder daar iets over te zeggen? Zonde hoor, gemiste kans. Overigens, een broek van CK is hooguit een tientje duurder dan een Levi's bij Macy's.
@tim34402 жыл бұрын
Denk dat het wel simplistisch moet zijn... Hun publiek heeft een gemiddeld IQ van 100...
@EvilSniper1812 жыл бұрын
Wat bedoel je precies met je tweede zin? Waarom zou die medicatie dan beter werken? Over het belang van het benoemen van de spreiding ben ik het eens, ben geen expert op dit gebied maar volgens mij is de spreiding zo groot dat de overeenkomsten veel groter zijn dan de verschillen. In mijn optiek kan je kinderen dan beter behandelen naar hoe ze zijn als individu dan naar welk geslacht ze zijn.
@EvilSniper1812 жыл бұрын
Over die broeken trouwens: volgens mij noemde ze ook dat ze beide ongeveer dezelfde prijs hebben maar dat CK in Amerika meer aanzien heeft. Geen idee of dit ook zo is
@chivalryisdead64402 жыл бұрын
Ze heeft waarschijnlijk maar een kwartier gekregen voor deze presentatie. Dan moet je scherpe keuzes maken. Het feit dat ze zoveel informatie in slechts 15 minuten kan proppen en ervoor kan zorgen dat iedereen met een IQ van bijna 90 of hoger dit kan volgen is buitengewoon knap. Om nog maar niet te spreken over het feit dat deze informatie controversieel is in deze tijd. Er mogen dus geen kleine onvolledigheden in de presentaite zitten want dan beland ze op de ideologisch op de brandstapel. Desalniettemin... wat bronvermeldingen zouden prettig geweest zijn. Ze hoeft het wat mij betreft niet te zeggen maar gewoon wat namen en onderzoekstitels zouden waardevol geweest zijn.
@janinevegter22287 ай бұрын
en hoe zit dit met diversiteit? ik denk dan aan intersekse personen?
@evenserieus12 жыл бұрын
Bedankt
@NicoSmets2 жыл бұрын
Stemrecht voor mannen bestaat eigenlijk amper langer (dan dat van vrouwen). Dat lijkt mij geen onbelangrijk detail.
@utilitymonster82672 жыл бұрын
Waar heb je het over? Stemrecht van mannen was er vanaf het eerste moment dat stemrecht hier bestond (tijdens de Bataafse Republiek in 1795), net als toen het opnieuw werd ingevoerd in 1848, en pas in 1919 kregen vrouwen stemrecht. ‘Amper langer’ is een vreemde opmerking als het gaat om 124 jaar, lijkt me geen onbelangrijk detail.
@shadower38332 жыл бұрын
@@utilitymonster8267 dat is niet helemaal waar,Utility! In de 19e eeuw, bijvoorbeeld, mochten mannen boven 23 jaar, die een bepaalde hoeveelheid belasting betaalden, stemmen. Dat was zo’n 10-12% van de mannelijke bevolking.
@shadower38332 жыл бұрын
Pas in 1917 werd het algemeen mannenkiesrecht ingevoerd, en in 1919 het vrouwenkiesrecht
@utilitymonster82672 жыл бұрын
@@shadower3833, dus? Het waren rijke mannen die mochten stemmen; rijke vrouwen mochten niet stemmen. Volledig irrelevant dus.
@shadower38332 жыл бұрын
@@utilitymonster8267 arme mannen ook niet
@diederikvandedijk2 жыл бұрын
Volgens mij is het brein van mijn buurman ook heel anders dan dat van mij...
@fleurloves2 жыл бұрын
Is je buurman Rob Jetten 🤔?
@ivar-beaudh74632 жыл бұрын
En bij Non-Binaire mensen is het een combi😉🙃
@dunk922 жыл бұрын
Ik kan niet met een smartphone overweg, terwijl er in de maatschappij wordt verwacht dat iedereen een smartphone gebruikt. Typisch een voorbeeld van gelijke behandeling. Ook hebben mannen gemiddeld meer eten nodig dan een vrouw, UItkering en voedingsgeld is hetzelfde, wat ook zorgt voor ongelijkheid. Omdat een man dan te weinig eten heeft en de vrouw wel genoeg eten in huis heeft.
@tim34402 жыл бұрын
Tja, ik heb dit ook wel eens tegenover een dame gehouden die wilde dat tampons gratis werden... Ik vroeg der of een man dan ook 500 kcal aan eten vergoed zou krijgen... Tja daar stond ze met een bek vol tanden... Als je dingen gelijk wil trekken is het einde zoek...
@xdaydreamerx2 жыл бұрын
Producten voor vrouwen en meisjes zijn duurder. Dat noemen ze de pink tax.
@ZWD2011 Жыл бұрын
Zo te horen is testosteron slecht voor het saldo op je spaarrekening.
@bengeurden12722 жыл бұрын
Lees gewoon het werk van Dick Swaab. Dat legt alles precies uit.
@iliascara47312 жыл бұрын
👏👏👏
@jeczsz6 ай бұрын
ja door neuroticisme zijn meisjes meer gevoelig voor sociale media waardoor ze mentale stornissen kunnen ontwikkelen bv op gebied van zelfbeeld
@meintdussel124010 ай бұрын
Ik ben dan toch wel een man, maar wrs is er dan iets anders bij mijn testosteron productie. Dit gaat dan waarschijnlijk ook over de gemiddelde man.
@ronhoek697 ай бұрын
Is de paus katholiek?
@VesuviusAntaria9 ай бұрын
Vrouwen zijn vooral erg gemeen! Maar gelukkig niet elke vrouw!
@f.e.groenwold20734 ай бұрын
Geef eerst maar eens antwoord op de volgende vraag, beste “Universiteit van Nederland”: wanneer is iemand “man” en wanneer is iemand “vrouw”?
@javiluxekir922 жыл бұрын
De behandeling van mannen heeft nooit gelijk geweest. Vandaag de dag, is de wet gelijk omdat we moeten enkele regelen volgen om onze maatschappij stabiel en concurrend te houden. Als we de vrouwen anders behandelen voor de wet en voor andere onderwerpen krijgt de maatschappij ook nadelen want we wensen altijd het beste product zo snel mogelijk. Dat heb ik al bij mijn land gezien dat de gelijke behandeling discriminerend is en nu hebben we een geslachtoorlog in een gedeelte van onze maatschappij. De juiste keuze is gelijke kansen voor iedereen omdat mannen en vrouwen heel anders zijn van elkaar maar iedereen is uniek iedereen is volledig anders van anderen en moet zijn eigen keuze maken en dezelfde regelen respecteren.
@dunk922 жыл бұрын
gelijke behandeling is niet hetzelfde als gelijke rechten. Gelijke behandeling is dat je iedereen als gelijk behandeld, dus dat je iemand ook plichten geeft of verwachtingen zoals de rest. Terwijl diegene dus heel anders eigenlijk is. Gelijke rechten geef je iedereen bijv recht op stemmen, recht om te mogen werken. Recht op studie etc.. Dat is heel wat anders, maar mensen verwarren die 2 door elkaar en daar gaat het dus mee fout.
@tim34402 жыл бұрын
@@dunk92 Je zal nooit een ''gelijke'' behandeling krijgen. Dat is een zelfde soort voorbeeld als ''armoede uitroeien'' of (hoofdzakelijk in de VS) ''the war on drugs''. Je zal een niet te definiëren spook nooit uitroeien...
@ChristenDOM0102 жыл бұрын
Deze titel zou Woke-gekkies echt triggeren :)
@AhluSunnahh2 жыл бұрын
Vertel dit aan feministen!
@xMASZELx2 жыл бұрын
Feminisme staat voor de gelijke rechten van man en vrouw en dus op vlakken waar het nodig is ingrijpen. Dus bijv methodes ontwikkelen zodat er gelijke salarissen zijn. Ik snap niet wat er niet feministisch is aan dit filmpje.
@xdaydreamerx2 жыл бұрын
Vreemd dat heeft er niets mee te maken.
@sitvisjes8 ай бұрын
@@xMASZELx Modern feministen zijn mannenhaters
@knettergek11372 жыл бұрын
Ik bef elke vrijdag en zaterdag. Nog 2 plekjes vrij.
@herryhubert27069 ай бұрын
Leuk verhaal, maar ben het op zoveel punten oneens. Vooralsnog volsta ik met het duiden van het zwart/wit denken. Het is beslist zo dat er een biologisch verschil is tussen mannen en vrouwen, maar de druk van de maatschappij speelt wel degelijk veel zwaarder mee, dan hier wordt gesuggereerd. Het is nature AND nurture. Wel ben ik het eens met het idee dat testosteron makkelijk tot vergoting van het ego leidt. Vandaar dat je uitsloofgedrag en haantjesgedrag vooral bij mannen ziet. In de Darwin Awards kom je dan ook vooral mannen tegen.
@NicoSmets2 жыл бұрын
Zo, hoog tijd voor een samenwerking met de gender-afdeling.
@sseelleennaa Жыл бұрын
Ik ben benieuwd of transgenders mensen hebben ook verschillende