super is dit, aangezien ik met mijn HBO-propedeuse eerst een VWO-niveau wiskundetoets af moet leggen voordat ik naar de universiteit kan.
@HesterVogels7 жыл бұрын
Oeh succes! Fijn dat je er wat aan hebt :)
@martnijkamp20766 жыл бұрын
ccvx?
@crixon-ip4hg5 жыл бұрын
voor welke opleiding? als ik mag vragen :)
@TheMoneyCrisis8 жыл бұрын
Leuk ! Het VWO is voor mij een hele tijd geleden, maar wil mijn kennis weer eens verversen :) Dit helpt geweldig :)
@HesterVogels8 жыл бұрын
Ah super om te horen.
@TheMoneyCrisis8 жыл бұрын
Krijgen de leerlingen op Havo4/5 ook iets over six Sigma (6σ) bij statistiek en normale verdeling dat je weet? Of gaat dat voor hen wat te ver. 2σ Zag ik wel voorbij komen in je Tubes namelijk. 6σ Is een hot topic in de praktijk voor hun toekomst immers.
@HesterVogels8 жыл бұрын
Linda Offenbach Nee krijgen ze niet. Wat houdt dat in?
@TheMoneyCrisis8 жыл бұрын
Hetzelfde dan 2σ met het verschil dat 6σ het betrouwbaarheidsinterval is voor 0,00034%. M.a.w., verwacht wordt maximaal 3,4 gemiddelde afwijking per miljoen, ofwel een betrouwbaarheid van 99,9999966 x 100%. Het is vooral in de hightech belangrijk sinds enkele jaren. B.v. van smartphones of computerchips wordt die betrouwbaarheid verwacht, althans is het streven. Maar je ziet het 'overal' in de praktijk steeds vaker opduiken, als het gaat om verwachte betrouwbaarheid en beslissende statistiek. Hoort misschien beter in het HBO dan.
@HesterVogels8 жыл бұрын
Linda Offenbach Oh interessant! Ik ga dat eens aan m'n leerlingen vertellen. Of misschien nog in een statistiek video, ik ga nog nieuwe opnemen. Dankje!
@elenaz726411 ай бұрын
Dank u🤩☝🏻
@souk24235 жыл бұрын
Super!
@ikke15317 жыл бұрын
Vraagje, hoe schrijf je dit (2+2log7) als een logaritme, of 5log6+5log2+2 : 5log8+2?
@HesterVogels7 жыл бұрын
Bij die eerste: je maakt eerst van het losse getal een logaritme. Die logaritme heeft sowieso grondtal 2, want dan is hij hetzelfde als de andere logaritme. Dan geldt er: grondtal_log(antwoord)=exponent. Het losse getal is de exponent, en jij maakt grondtal_log(antwoord) zó dat grondtal^exponent=antwoord. In dit geval is de exponent dus 2, en het grondtal is ook 2. Er geldt 2^2=4. Dus het antwoord is 4. De logaritme is dan 2_log(4). Voelt als hele omslachtige uitleg zo, lastig over internet te doen! Probeer eens mee te schrijven op papier met wat ik hierboven getypt heb, en laat het weten als het nog onduidelijk is.
@quinteneimers30315 жыл бұрын
@@HesterVogels De vraag van Stefan Numark is verwarrend: De afspraak is dat als je het grondtal niet invult, dit de waarde 10 heeft. In feite staat er dus: (2 + 2(log7) (waarbij dus de logaritme grondtal 10 heeft) of anders geschreven: 2 + log7 + log7 of: log 100 + log7 + log7 . (Als het grondtal een andere waarde heeft, moet je dit invullen).