[Idei-Atipice-36] Răspunsuri La Întrebări | Teamă După Meditație

  Рет қаралды 1,528

Dan Munteanu (Atipic)

Dan Munteanu (Atipic)

Күн бұрын

Abonare KZbin ► bit.ly/2XXuvZR
Playlist Episoade YT ► bit.ly/2LbGu4q
Donații PayPal ► www.paypal.me/...
Spotify ► spoti.fi/2BsoJXd
iTunes ► apple.co/2DKKuCR
Melodia din generic - Kevin MacLeod - Electrodoodle (bit.ly/2wfmmUW)

Пікірлер: 54
@stelutabuchidau9096
@stelutabuchidau9096 3 жыл бұрын
Te iubesc suflet drag
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 3 жыл бұрын
multumesc, Steluta, apreciez declaratia ta publica de dragoste :D
@anaelenatanasa8413
@anaelenatanasa8413 3 жыл бұрын
MINUNAT, MULTUMESC...MEREU AVEM DE INVATAT///TE IUBESC ,SUFLET DRAG...NAMASTE!
@mihaelaolah4243
@mihaelaolah4243 3 жыл бұрын
Aveam nevoie de aceste cuvinte. Toată viața mea am aplecat urechea la ce spun oamenii și am suferit. Pe deasupra am m-am ales cu anxietate si atacuri de panică atît de mult mi-e frică de oameni.
@nelaberdac6769
@nelaberdac6769 3 жыл бұрын
Bună seara Maistre ești nemaipomenit îmi place ce ne explici aș este nu mă interesează de Lume ce spune an căzut de multe ori și m-am ridicat știu cine sunt și mă iubesc și nu mă interesează de nimeni Mulțumesc și te ascult cu drag . Succes .
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 3 жыл бұрын
cool, mersi fain
@cristianfotache9303
@cristianfotache9303 3 жыл бұрын
Da! 🙏
@stelutabuchidau9096
@stelutabuchidau9096 3 жыл бұрын
Abia acum am înțeles sau încep să înțeleg tot ce spui Multumesc
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 3 жыл бұрын
La ce anume te referi?
@maria_maria88
@maria_maria88 2 жыл бұрын
Mă regăsesc și eu în ceea ce spui că ți s-ar întâmplat când erai copil. Eu în clasele gimnaziale eram o persoană timidă, introvertită și cred că din cauza asta am devenit ținta glumelor, a miștourilor, a baterii de joc a colegilor. Nu am avut prieteni, eram singură. Ani după, și acum am peste 30 de ani, mă mai simt ciudat când merg pe stradă și aud oameni care râd, că și cum aș avea impresia că ei râd de mine. Cel mai mult crește în intensitate acest sentiment atunci când merg la școala copiilor, la serbări, la început de an școlar, sau sfârșit de an sau chiar atunci când mă întâlnesc întâmplător cu mamele acelor copii de la școala copiilor mei.
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 2 жыл бұрын
Da, inca mai am și eu senzația asta uneori. Corpul își amintește - se numește memorie celulară, trauma originară e stocată în celulele corpului. Râsetul celorlalți e un declanșator care activează trauma și te face sa te simți că în copilărie. Îmi plac răspunsurile tale.
@maria_maria88
@maria_maria88 2 жыл бұрын
Singurul moment când a fost bucurie pură a fost la finalul anului școlar când doamna învățătoare a organizat o serbare atât de frumoasă încât pur și simplu m-am simțit minunat. A fost ceva atât de frumos încât nici un sentiment de frustrare nu a mai avut loc.
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 2 жыл бұрын
:)
@maria_maria88
@maria_maria88 2 жыл бұрын
@@DanMunteanuAtipic e ciudat cum nu sunt capabilă să primesc aprecierea. De când am citit răspunsul, m-am tot gândit la fraza "Îmi plac răspunsurile tale." și am întors-o pe toate părțile.
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 2 жыл бұрын
:) ei, apreciez când cineva înțelege și dă răspunsuri articulate și gândește. Și când văd că ceea ce am de zis ajunge la persoana cu care vorbesc. Dar tu, e bine că ai observat acest lucru. Îți observi din tipare. Ceea ce înseamnă Autocunoaștere, subiectul meu preferat.
@florinanitu6543
@florinanitu6543 3 жыл бұрын
Bună Dan, ce plăcere să te aud și nu mai puțin ce necesar și ce coincidenta. E apărut podcast ul de doua săptămâni și eu abia azi l am găsit. Nu mai contează, nimic nu e întâmplător, a venit într un moment in care sigur ii dau importanta și atenție mai mare. Ce coincidenta, de ce spun asta. Unde lucrez eu acum nu contează cum e, greu, usor, m am adaptat.E bine, nu e bine, nimic nu e perfect, acceptam asa ținând cont ca trăim vremuri nu prea bune sau pe plac. Is multe și parca ma îndepărtez. Persoana e bolnava si concepții, principii, educație etc si pentru a rezista, am făcut tot posibilul alegând printre altele, meditația. Aici vroiam sa ajung, m a ajutat enorm dar, dimineața ma relaxez, când încep munca cu bolnavul, ma da peste cap. Menționez ca de vreo câțiva ani nu am luat o pauza, bătrâni, părinții mei, copiii la gradi etc si spun bine, etc pentru ca acest etc include încă multe, mai puțin relaxare. Aici am răvășit totul, am profitat de orice minut pentru mine, am descoperit cum sa mi pun sănătatea la punct și asta, din cauza problemelor, a devenit obsesie însă nu e ceva rău, am pe ce ma axa. Buba, ies din meditație, merg la bolnav și încep nemultumirile lui, reproșurile, e o pers dificila, eu înțeleg boala dar aceasta frica, la ieșirea din meditație, din relax si impactul cu aceeeleasi probleme. Cred ca înțelegi de ce acest podcast à venit într un bun moment. Dacă din ceea ce ai citit, analizat, mai poți face ceva ajutător, sa spunem pentru mine și nu numai , cu mana pe inima îți spun, mulțumesc in anticipo. Scuze de compoziție, am s ris in graba printre treburile casei. Un cald salut și pe curând!
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 3 жыл бұрын
Ce frumos că ai grija de cei care nu se pot îngriji singuri. Când faci meditație, ți se "deschid" porii energetici, să zicem asa. Devii mult mai receptiv la ce se întâmplă în ceilalți, emoțional și mental. Cu cât am făcut mai multă meditație, cu atât mai sensibil am devenit. Este posibil ca ceilalți să ne reflecte ceea e in noi deja, ceva ce suprimăm. Deci dacă îți reflectă nemulțumire, încearcă să găsești unde anume simți tu asta legat de tine și îți suprimi, eviți să exprimi ceea ce simți (față de tine, nu față de alții). Mie mi s-a întâmplat să intru în stările altor oameni cu toate afirmațiile pozitive pe care le fac și cu toată meditație, dar mereu a fost vorba de un buton emoțional din trecut, ceva ce nu am acceptat sau integrat, ceva la care lucrez și acum cu unele situații. Prin meditație, aduci la suprafață ce e neintegrat din trecut, posibil din copilărie, să-l faci vizibil. Unde ai răni de vindecat?
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 3 жыл бұрын
In rest, public în curând un nou episod mai stufos, doar să-l termin de editat. Deci vocea mea va suna din nou în eter foarte curând. Zi dacă te-a ajutat ce am scris mai sus.
@florinanitu6543
@florinanitu6543 3 жыл бұрын
@@DanMunteanuAtipic Dan, e inutil sa ma întrebi dacă m a ajutat, eu sorb cuvintele tale pentru ca ești profund. Acum nu am timp, mulțumesc de răspuns și mi pregătesc și eu discursul, concluziile, întrebările imediat ce POT! Mulțumesc. Zi buna !
@stelutabuchidau9096
@stelutabuchidau9096 3 жыл бұрын
Ce așteptări am ? Cum le pot sa le identific La asta mă refer
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 3 жыл бұрын
E mai mult de explicat de fapt, dar de exemplu cand criticam ceva sau pe cineva, de fapt in spatele acelei critici sta un "trebuie". Tot ce "trebuie" = asteptari, fie pe care le avem noi de la noi insine, fie care le-au plantat altii in capul nostru. Cand ceva este "cum trebuie", se potriveste cu asteptarile noastre despre realitate. Cand ceva e "corect" sau "gresit", din nou, acolo sunt asteptarile noastre, acolo e codul de legi. E mult de sapat in directia asta, dar cred ca ti-ai facut o idee. Multa munca cu foaia si pixul.
@stelutabuchidau9096
@stelutabuchidau9096 3 жыл бұрын
Bună seara. Nu reușesc să-mi identific judecător menta ? Cum îmi identific așteptări nerostite Deja in capul meu este o enciclopedie Multumesc. eu am luat informați multe. Din toate părțile Și acum nu pot lua de la capăt Deci ce fac acum ?
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 3 жыл бұрын
Legat de asteptari nerostite, cel mai usor de identificat e cand criticam pe cineva sau ceva. Critici ceva? Inseamna ca acel ceva nu e asa cum ar trebui sa fie. Dar cum ar trebui sa fie? Ar trebui sa: vorbeasca frumos, sa ma bage in seamna, ar trebui sa imi ia si punctul de vedere in considerare, sa se dea la o parte, sa nu mai faca zgomot, etc. Eu fac asta pe hartie si deja m-am obisnuit. Nu e rau ca ai luat informatii din mai multe parti, doar ca au nevoie de putin timp sa se sedimenteze si sa incepi sa lucrezi cu ele. Cheia e sa faci testezi ce-ti face placere, sa lucrezi cu o informatie care-ti face bine, pe moment. Si in fiecare zi poate e alta. Si in capul meu e o enciclopedie, stai linistita. Atata ca am inceput sa le organizez si mi-am format cateva tehnici si metode preferate, in functie de provocare.
@stelutabuchidau9096
@stelutabuchidau9096 3 жыл бұрын
Buna seara da pot să spun Am început să-mi organizez citeva tehnici și încep să lucrez cu ele. Ufff Întrebarea mea și rugămintea mea este Ce pot să fac să nu mă mai indentific cu mintea Multumesc pentru învățătura de mai sus Ești super Un mare învățător Multumesc cu recunoștință și pentru vocea pe care o ai super
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 3 жыл бұрын
Să practici cat mai mult și mai des conștientizarea aceasta. Să "vezi", să simți cine ești dincolo de minte. Când mintea tace, ce sau cine mai rămâne?
@stelutabuchidau9096
@stelutabuchidau9096 3 жыл бұрын
@@DanMunteanuAtipic Tot respectul Multumesc. Una lacrima Sint foarte fericită. Foarte rapid am primit răspuns Multumesc De mare folos , mare nevoie , am de sfaturile și Învățăturile tale
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 3 жыл бұрын
:) multumesc, dă-ți suficient timp să practici, Steluța. Și ai răbdare cu tine până observi cum funcționează treabă asta. Ciao!
@maria_maria88
@maria_maria88 2 жыл бұрын
Azi am setat telefonul să sune peste 11 minute și m-am așezat în pat pentru a medita. Nu am pus telefonul pe silent sau pe mod avion cum sugerezi tu și după vreo 3 minute jumate a sunat telefonul. Am răspuns cu părere de rău căci o oarecare stare deja se formase. După ce am închis apelul, am pus telefonul pe mod avion. Am resetat timerul și am luat de la capăt meditația. M-am așezat confortabil, având totodată o ușoară frustrare căci fusesem întreruptă de o chestiune relativ neînsemnată, m-am concentrat pe respirație, și să vezi ce chestie s-a întâmplat. Parcă timpul s-a contractat căci cele 11 minute hai să zicem 10 până m-am așezat au trecut nici eu nu știu cum. Parcă au trecut mai repede decât alea 3 jumate de prima dată. E adevărat că după această meditație nu m-am simțit într-adevăr mai bine, mai liniștită ci am simțit nervi.
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 2 жыл бұрын
Da, nicio meditație nu e la fel că alta. Ideea este a fi cu tine însăți, nu neapărat a-ți liniști mintea. Să vezi ce se întâmplă cu adevărat cu tine
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 2 жыл бұрын
Și de astă era modul avion acolo, că sa fie timpul tău și doar al tău.
@florinanitu6543
@florinanitu6543 3 жыл бұрын
Bună Dan, printre picături o insignifianta întrebare, pentru mine o mare problema, cum sa stăpânesc emoțiile ce mi apar mai ales când deschid ochii dimineața? Cred ca în baza e frica. Recunosc, ca, în copilărie, în căsnicie, am avut motive, mi s au dat sau le am dat eu avant dar acum nu le pot stăpâni și mai mult, o transpirație abundenta, căldură tot trupul asta pana când, ma adun un pic și realizez unde sunt, ce e cu mine, de ce sunt asa etc. Da mi un sfat, cum sa scap de asta. În baza e FRICA, fir ar ! O emoție profunda ce ma copleșește pentru ca știu ca nu mi face bine! Mulțumesc!
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 3 жыл бұрын
Îți spun ce ar spune Joe Dispenza, pentru că-l ascult în ultima vreme și se potrivește foarte bine perspectiva lui (atât pentru mine cât și în situația pe care o descrii). Nu ai ce să faci cu frica. Nu poți să o controlezi. Nu ai cum să-i faci ceva, pentru că te concentrezi pe ce nu trebuie atunci când încerci să o controlezi. Frica e acolo și când o mai simți, fă ce poți să treci prin ea. Dar nu-i mai da energie. Nu-i mai da viață. Nu încerca să controlezi nimic, nu merge și nu va merge niciodată. Dă-ți voie să o simți, atât poți face momentan. O întrebare mai importantă pe care poate vrei să ți-o pui este: Din tot spectrul emoțional posibil, unde vrei să îți petreci cel mai mult timp? Sunt atât de multe emoții posibile și frica de care îmi povestești e doar una dintre emoții. Sunt așa de multe alte emoții posibile și accesibile în același timp, nu? Corpul tău le știe și le-a trăit pe toate. Cum faci asta? În momentele în care te simți ceva mai bine, poți să practici o altă stare emoțională. Încrederea, de exemplu. Poți să vizualizezi felul în care vrei să te simți. Poți face afirmații care dau o stare de bine. Poți să mulțumești. E o practică. Și e zilnică, dacă vrei să te simți altfel pe termen lung. Practici încrederea. Corpul tău s-a obișnuit de prea mult timp ca tu să te simți într-un anumit fel și a trecut pe pilot automat acea stare pe care o accesezi cel mai des. E normal, asta face mintea și corpul, automatizează. Nu te poți duce în trecut să schimbi ceva. Nu poți șterge cu buretele ce-a fost. Tot ce poți face este azi, acum, aici, atât. Cea mai puternică schimbare e să decizi că îți vei focaliza atenția diferit. Tu nu ai treabă cu frica. Tu va trebui să-ți concentrezi atenția pe ceea ce VREI să simți de fapt, nu invers. Ce îți dorești, de fapt? asta e întrebarea. Și să faci o practică zilnică din asta. Până merge, până se schimbă ceva in tine. Va trebui să-ți gestionezi mai bine mintea. Să te gândești mai mult la ce vrei de fapt, la cum vrei să te simți de fapt. Dă-i timp. Ai răbdare cu tine. Merită să-i oferi alteva corpului tău emoțional. timpul va trece oricum. Ce-ti doresti sa simti, de fapt? În fiecare zi, fă din asta o practică. Amintește-ți de fapt ce vrei să simți și lasă în pace ceea ce nu vrei. Dacă se întâmplă să simți ceva ce nu vrei, dă-i pace, nu mai faci mare caz din asta, redu din atenția pe care o investești acolo. "Nu vreau frica" nu este un raspuns valabil. Nu asa functioneaza mintea. "Nu vreau sa ma stresez" nu este nici el un raspuns valabil. "Vreau sa ma simt bine cu mine" este valabil. Vreau sa ma simt bine in pielea mea. De ce? Pentru ca atunci cand ma simt bine, am ce oferi. Ofer bunatate cand ma simt bine cu mine. Atunci cand mi-e bine, pot sa fiu eu. Mi-e drag sa fiu eu. Pot oferi. Am ce oferi. Îmi place sa fiu prezent. Atunci cand mi-e bine, e placut sa fiu prezent. Imi place sa fiu aici. Prezența in corp imi da o stare de bine. Stiu cum e să te simți bine. Îmi place să mă simt bine. Îmi dă o stare de mulțumire starea de bine. Mă mulțumește satisfacția sufletească. Îmi place să mă încarc pozitiv. Când am incredin viață, totul merge ca pe toate. Totul merge că uns. Îmi place să-mi fie bine. Mă delectează, îmi aduce o stare de beatitudine, o stare interioara de frumusețe. Mă simt bine in pielea mea. E bine să fiu eu. Mă simt bine aici și acum. Ceva îmi merge bine întotdeauna. E frumos să mi meargă bine. Genul acesta de afirmații funcționează, cand vorbești la modul general despre ce vrei de fapt, despre cum vrei sa te simți. Continuă sa explorezi ce vrei sa simti si de ce vrei sa te simti asa. Scrie toate motivele pentru care vrei sa te simti intr-un anumit fel (calm? linistit? increzator, bine cu tine, să ai încredere?) Cu cât te vei concentra mai mult pe ceea ce vrei, cu atat mai mult vei avea parte de ceea ce vrei sa simti (pe plan emotional, la nivel energetic). Dar va dura, necesită timp, nu pentru că e greu, ci pentru că ne-am obșnuit cu altceva. Dar se poate.
@florinanitu6543
@florinanitu6543 3 жыл бұрын
@@DanMunteanuAtipic Sunt sigura ca se poate, Dan. Deja am întrat pe străduța bună. Greu, cu sfiala, ma uit în toate părțile, ma uit și înapoi dar, comparativ cu altădată, brusc, încep sa pun pași, nu mulți dar cred eu, mai siguri. Mulțumesc de prețiosul timp acordat mie. Pana la o viitoare discuție, un sincer salut!
@stelutabuchidau9096
@stelutabuchidau9096 3 жыл бұрын
Multumesc pentru ideie pixul și foia Dar nici gindurile numi dau pace Voi scapa de ele intr-o zi ? Uffff
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 3 жыл бұрын
Nu. Tu nu ești gândurile tale.
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 3 жыл бұрын
Ideea este să ne înțelegem natura minții și să ne găsim adevărata identitate dincolo de gânduri. Și asta pentru mine s-a realizat prin meditație, prin studiul învățăturilor maieștrilor spirituali. Important e cumva să guști din experiența asta în care te detașezi de propriile gânduri și nu mai ești identificată cu ele. E prezența despre care vorbește Eckhart Tolle în cartea Puterea Prezentului.
@DanMunteanuAtipic
@DanMunteanuAtipic 3 жыл бұрын
Și dacă tot vorbim de așteptări poate chiar asta este una dintre așteptările tale și anume să scapi de gânduri, fie ele pozitive fie ele negative. Dacă vrei să reduci puțin activitatea mentală, ce poți să faci este să te îndepărtezi de societate o vreme. Excursiile în natură, statul în liniște cu tine, în natură cu telefonul închis. Tot ce stimulează mintea o să îi dea și mai mult conținut de rumegat, o să ai și mai multă activitate mentală cu orice dispozitiv care este pornit: televizor, telefon, tableta, laptop și așa mai departe. Așa că stinge televizorul, ia-ți câte o oră două în care telefonul îți este închis și efectiv te retragi din tot ce îți stimulează mintea, dacă vrei să îți încetinești un pic gândurile. Fă un fel de post mental. Dacă e chiar așa de important pentru tine, vei incerca aceste lucruri, măcar o perioadă de câteva zile.
@stelutabuchidau9096
@stelutabuchidau9096 3 жыл бұрын
@@DanMunteanuAtipic Cum voi ajunge să-mi găsesc adevarata identitate dincolo de ginduri Aici mă pierd Aici e întrebarea Multumesc foarte mult de răspunsul rapid pe care mi l-ai dat Multumesc , Multumesc
@stelutabuchidau9096
@stelutabuchidau9096 3 жыл бұрын
Da și mai Multumesc urmăresc și Eckhart Tolle. La fel ești un maestru
[Idei-Atipice-32] Gândurile Și Mintea | Harta Mentală
21:37
Dan Munteanu (Atipic)
Рет қаралды 4,3 М.
[Idei-Atipice-35] Dorința De Viață
14:03
Dan Munteanu (Atipic)
Рет қаралды 2,8 М.
Angry Sigma Dog 🤣🤣 Aayush #momson #memes #funny #comedy
00:16
ASquare Crew
Рет қаралды 48 МЛН
Modus males sekolah
00:14
fitrop
Рет қаралды 11 МЛН
ПРИКОЛЫ НАД БРАТОМ #shorts
00:23
Паша Осадчий
Рет қаралды 3,4 МЛН
Semne clare că universul vrea să fii cu cineva ✨ Dolores Cannon
24:35
Meditatie Ghidata - Conectare cu Sinele Superior
19:55
Aura Youniverse
Рет қаралды 16 М.
“M-am întors Acasă” | de la New Age la Ortodoxie
1:13:40
Mircea Vlad
Рет қаралды 69 М.
De ce fug instituțiile religioase de cărțile lui Enoh? Cu Felicia Waldman
1:09:45
Avem sau nu Liberul Arbitru? | Tainele Existenței 4
1:37:59
Vlad Borla
Рет қаралды 7 М.
[Idei-Atipice-38] Explorări Mentale | Poveștile Vieții | Chimicale Și Emoții
33:45
Semne că trăiești deja în a 5-a dimensiune ✨ Dolores Cannon
21:06
VibrațiiElevate
Рет қаралды 46 М.