Mimarlık ile çap yapan bir mühendis olarak bu süreç zarfında bilgilerimizi tazelemeyi sağlayan açıklayacı videolar üretip, bilgilerinizi, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
@taylanaltunkaynak27893 жыл бұрын
Ustadim cok sagolunuz bilgilerimiz canlandi videolarin devamini beliyorum
@cihansalihsar42573 жыл бұрын
Hocam öncelikle merhabalar, videolarınız gerçekten çok yararlı. Rica etsem yapılmış projeden farklı şekilde sahada kolon büyütmesi, kiriş ebat genişletilmesi, döşeme kalınlığı arttırılması gibi durumların neye yol açacağına dair bilgi videosu çekebilir misiniz?
@insaatmuhendisiahmetcelikk1413 жыл бұрын
İleriki videolarda talebinizi programa alalım.
@gokturkalp8661 Жыл бұрын
Merhaba hocam 2010 yılında yapılmış olan apartman daireme celik kasa almak istiyorum Kasa ağırlığı 800kg Giriş katın üzeri 1. Katta oturuyorum Bina ruhsatına c30 beton yazılmış ama beton firmasıyla görüştüm o senelerde c20 beton atıyorduk dedi Kasanın 60 cm en 60cm derinlik ve 1 metre yüksekliğinde yere basan alanı 60×60 cm2 yani hocam Bina bu kasayı taşır mı hemen kolon yanına koysam c20 veya c30 betona göre kiyaslar misiniz Birde yere basan alanı 60×60 hocam ama ben taban alanını genisletsem 1 metreye 1 metre demir bir parça kestirsem onun üzerine koysam ağırlığı yaymış olsam yani faydası olur mu yorum yapmanızı rica ediyorum Teşekkür ederim
@hoyhoyce3 жыл бұрын
hocam moment eğrilik diyagramlarının ifadesi ve bir örmek vererek açıklamasını yapabilir misiniz
@insaatmuhendisiahmetcelikk1413 жыл бұрын
Moment egrilik iliskisi icin kisa bir video cekecegiz, programimizda var.
@umitturk58723 жыл бұрын
Hocam kiriş moment kapasitesini hesapladık ve üzerine gelen momenti karşıladıgıni anladık çekme kuvvvetinide donatının karşılayacağını gördük peki basınç tarafındaki beton bu basınca dayabilecek mi göstermemiz gerek mez mi?
@insaatmuhendisiahmetcelikk1413 жыл бұрын
Kiris donati cekme kuvvetini hesaplamisaniz, kesitin ustundeki beton blogundaki basincida zaten hesaplamissinizdir. Tarafsiz ekseni nasil buluyorsunuz? Kuvvetlerin dengesi geregi betondaki basinc donatidaki cekmeye esit olmak zorunda. Beton basinc blogunuda zaten fcd kullanarak buluyorsunuz. Bu sartlarda denge denklemlerini saglamissaniz zaten beton basinc blogunu hesaplamissinizdir, Bu bahsettigim yaklaşik yontemde de kuskunuz varsa basitce hesaplarsiniz tarafsiz ekseni de,basinc blogunu da...
@burakozsecer6163 жыл бұрын
Hocam pas payını 8 mi çıkarmamız gerekiyordu 4 mü
@insaatmuhendisiahmetcelikk1413 жыл бұрын
Orada cıkardigimiz rakam basinc bolgesinin yaklasik degeri. 4 cikariyoruz , basinc bolgesini temsilen . Yani paspayi kadar.
hocam cm2 ye 4200 kg derken neyden bahsediyorduk tam olarak
@canpolat46182 жыл бұрын
Anladim hocam sjsjs
@fatihaslan92843 жыл бұрын
Hocam ust tarafta da donati verilmisse ne yapilir
@insaatmuhendisiahmetcelikk1413 жыл бұрын
Ust tarafta donati varsa beton basinc bolgesi daha da kuculecektir, çunku celikte basinc kuvveti alacaktir. Dolayisiyle beton basinc blogu daha da kuculeceginden hesap daha da dogruya yakin olacaktir, hata payi iyice azalacaktir. Ozellikle ustte basinc donatisi olan kirislerde(yani tamami) bu daha dogru sonuc verir. Basinc donatisi oldugunda aynen dedigim gibi hesaplayin, basinc donatisini dikkate almayin.
@fatihaslan92843 жыл бұрын
@@insaatmuhendisiahmetcelikk141 tesekkur ederim
@muzikci753 жыл бұрын
hocam bu hesap herhangi bir deprem anı için geçerli değilmi. yani kendi kendine duran bina için değil.
@insaatmuhendisiahmetcelikk1413 жыл бұрын
Bu hesap kapasite hesabidir. Dış tesirlerden bagimsizdir. Kapasite ilkeleri gecerlidir.