Ücret görüşmesinde istediğiniz ücreti çok yüksek bulup geri dönmeyen firmalar oluyor. Ama genelde bunlar startup seviyesi, ekonomik yapısı çok iyi oturmamış firmalar oluyor. İyi bir şirket genelde her zaman orta yolu bulmaya çalışır. Siz istediğiniz ücreti çekinmeden söyleyin. Geri dönmezlerse o onların kaybı olur. Ücret konusunda ilk görüşmeden sıkıntı çıkaracak yerlerle çalışmamanız zaten sizin için daha iyi olur.
@KODAKTIFVIDEOEGITIM5 жыл бұрын
Güzel açıklama, teşekkürler.
@ArdaKaraduman7 жыл бұрын
Onun dışında Bilgem'in maaşınızı arkadaşlarınızla tartışmamanız tavsiyesi kesinlikle doğru. Bu genelde insanların 'onun 5 aldığı yerde ben niye 3 alıyorum' şeklinde hayıflanmasına yol açar. Diğer insanların aldığı maaşlarla ilgilenmeyin, kendi işinize odaklanın. Maaşınızın yetersiz olduğunu düşünüyorsanız işvereninize kendi katkılarınız doğrultusunda bir talepte bulunun (Ben son X ayda şu şu katkıları yaptım, şu proseslerin gelişmesine yardımcı oldum, vs gibi). Eğer 'X kişisi Y maaş alıyor, bende Z istiyorum' gibi bir argumanla gelirseniz bir süre sonra kendinizi kapı önünde bulabilirsiniz. Aynı şekilde başka birisi sizin maaşınızı öğrenip işverene talepte bulunursa zor durumda kalabilirsiniz.
@lifestealer587 жыл бұрын
Yeni konsept gayet hoş olmuş. Videoların devamını bekliyoruz ve zevkle izliyoruz:) Ağzınıza sağlık hocam
@argemania38887 жыл бұрын
Çok kıymetli hayat tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederiz.
@harunk226 жыл бұрын
Öneriler için çok çok teşekkürler. Böyle değerli tecrübeli birisinden öneri almak gerçekten çok güzel ve lüks bir şey. Çok çok değerli bilgiler için teşekkürler. Sağolun birikimlerinizi bizimle paylaştığınız için...
@KKayrakli7 жыл бұрын
öncelikle içerikler çok güzel, emeğinize sağlık. küçük bir şehirde en az 3er yıl olarak 2 farklı kolda, 4 şirkette çalıştım. yönetim kısmıyla içli dışlı bir görevde olduğumdan kaba taslak verilen maaşları biliyordum. hiçbir işveren kafasına silah dayayıp bu fiyatları kabul ettirmiyor sonuçta, insanlar o anlık şartlarından dolayı düşük ücretleri kabul etmek zorunda kalıyorlar :( sizin burada takipçi havuzunuz haliyle belli bir seviyede insanlar ve şirketler ama seviye düştükçe - ekonomik ve eğitim seviyesi olarak - işveren bu maaş gizliliğini tamamen kendine yontmak için kullanıyor. tamamiyle aynı özelliklere sahip ve yaklaşık aynı sonucu elde eden çalışan maaşları arasında 2 kata yakın fark olduğuna çok şahit oldum. maaşın net hali tabi ki işveren-işçi arasında ki ilişkiye de bakar ama belli şartları - skalası - da olması gerektiğini ve bunun şeffaf bir şekilde paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. atıyorum yeni mezun bir mühendis giriş ücreti 3-5bin TL$€, 3-5 yıllık şu kadar ve 5-10 şu kadar gibi. tabi ki performansa dayalı zam-prim-iyileştirmelerin olması gerekmekte. yurt dışında ki hisse verme olayı bu açıdan çok teşvik edici mesela. çok ütopik ve gereksiz bir beklenti olabilir ama çalışan performansını pozitif etkileyeceğini düşünüyorum.
@johanelmander37876 жыл бұрын
Kardeş Türkçe öğren, lütfen.
6 жыл бұрын
Bencede bizde tam oturmamış olan bir kültür bu. Heryerde şeffaflık isteyen bir toplum yapımız var. Ancak maaş, ilişkiler vs. herşeyin ortada şeffaf olması mutluluk getirmiyor. İnsanlar arası ilişkilerin en büyük zedeleyicisi fazla şeffaflık diye düşünüyorum. Birçok konuda mahrem olması iyidir. Vidyo için çok teşekkürler.
@ArdaKaraduman7 жыл бұрын
Birde iş değiştirirken yeni maaşın belirlenmesinde eski maaşınızın önemi çok büyük. Hiç kimse size durup dururken eski maaşınızın iki katı bir maaş vermez (Eski iş yerinizde çok extra bir katkı vermediğiniz sürece). Genelde iş değişiminde eski maaşınızın %10 ~ %20 gibi üzeri bir şey isteyebilirsiniz (Size verecekleri maaş sizi ne kadar istedikleri ile orantılı. Birde diğer adayların istedikleri maaşlarla). Ülke / Şehir değiştiriyorsanız tabi bu dediklerim geçerli değil. Yeni ülkeye göre bir maaş belirlenir.
@bugraates4784 жыл бұрын
Şöyle mantıklı konuşan insanlara hasret kalmışım.. Durduğum yerde mutlu oldum :)
@abdurrahmanaltunay6 жыл бұрын
Oslo'dan yeni yazilim mühendisligi bitirmis ve calismaya yeni baslamis birisi olarak yaziyorum. Maas konusunda kesinlikle bizim kültürümüz'de var olan degerle burada ki deger ayni degil. Söyle ki kazandiginiz maas isinizin veya sizin ne kadar degerli oldugunuzla degilde, ne kadar sorumluluk aldiginizla alakali(elbette ki neyi ne kadar bildiginizde söz konusu). Proje yöneten birden fazla yazilim dili bilen tecrubesiz elaman arayan bir sirketde mülakat yaptim. Neredeyse isi aliyordum fakat norvecli bir arkadasi almayi tercih etttiler nedeni tam belli degil.. Ve evet herkes herkesin ne kadar kazandigina bakabiliyor.
@dyavuz7 жыл бұрын
Geçenlerde reddit'te denk geldiğim bir konuda toplumun hoş karşılamadığı en saçma şey şeklinde bir soru sorulmuştu ve en çok oy verilen yanıt maaşın gizlenmesi olmuştu. Altında da yanılmıyorsam bir yazılımcı da hak vermiş ve iş arkadaşlarıyla maaş durumunu paylaştıktan sonra işverenlerine karşı güçlerinin arttığını, daha adaletli bir maaş dağılımlarının olduğunu ve sonrasında daha iyi bir çalışma ortamlarının oluştuğu şeklinde bir yorum yapmıştı. Benim buradan çıkardığım sonuç; Amerika'daki maaş tabusunun kapital iş kültüründen kaynaklandığı, fakat şimdi yavaştan oluşan sosyal bilinç sayesinde yavaştan kırılmaya başladığı oldu.
@alperozgunyesil7 жыл бұрын
baştan sona dikkatle ve severek dinledim. yalnız bi noktayı atlamışsınız sanırım: ne kadar maaş alıyorsunuz? (çayı hüpleterek soruyorum)
@meyusufdemirci6 жыл бұрын
Ben maaşın gizlenmesi konusuna katılmıyorum. Şirketler maaş konusunda şeffaf olmalı. Tabi ki aynı seviyede birisi benden yüksek alsa benim motivasyonum ilk aşamada düşebilir. Ama kendime o arkadaşın maaşını geçme hedefi koyabilirim. Aynı şirkette çalışan aynı bilgi ve tecrübeye sahip 2 insandan biri 3 alırken diğeri 5 alabilir ve birbirlerine bunu açmadıkları sürece şirketin az alanı nasıl kullandığını veya yüksek alanın anlamsız bir şekilde yüksek aldığını bilemezler. Sonuçta her bilgi ve tecrübenin ederi vardır. Benden tecrübeli biri benden yüksek alıyor diye niye moralim bozulsun ki? Onun kadar bilgili ve tecrübeli olduğumda ben de onun kazandığı kadar kazanabilirim.
@demirel167 жыл бұрын
Onemli tavsiyeler. Tesekkurler
@avolitespearl4 жыл бұрын
Maas, calisan ile isveren arasinda mahrem bir konudur. Isveren ayni isi yapan farkli kisilere farkli maaslar verebilir ve bu kimseyi ilgilendirmez. Maas meselesini esinizle bile paylasmanin dogru olmadigini dusunuyorum. Kazanciniz sizi ilgilendirir, bir kisi ile paylasilan bir konu artik sir olmaktan cikar. Hayatta her bilgi bilmesi gereken kisilerle paylasilmalidir, bilgi vereceginiz kisinin iligili konuya herhangi bir etkisi yoksa, bilip bilmemesinin sonuca herhangi bir etkisi olmayacaksa o kisi o bilgiden mahrum birakilmalidir. Gereksiz yere tuketilen her bilgi bir gun bir yerde basinizi agritir.
@user-yz2ct2sy3l4 жыл бұрын
Çok iyi bi değerlendirme 2 pencereden de bakıyorsunuz
@poyrazkarayel72787 жыл бұрын
Abi Bilg.müh bölümüne yeni başlayanlar için nerden başlamalıyız Web'ten başlamak istiyorum hata mıdır sizce? İlk yıl hazırlıkta web ile ugrasıcam. 1+(4)
@serhendiefendi7 жыл бұрын
Müzisyene benziyorsunuz. John Sonmez'i de görünce şaşırmıştım bu adamdan nasıl yazılımcı olur diye düşünmüştüm. Fitness cı gibi biri çünkü :D
@aydoganmustafa684 жыл бұрын
Abi özledik :(
@safasen79407 жыл бұрын
Merhabalar Alanım tamamen farklı finans ve yatırım üzerine kendimi geliştiriyorum, Eğer bir gün müsait olursanız "how to go abroad for work" adlı bir video çekebilirseniz çoğu kişinin bundan istifade edebileceğini düşünüyorum. Teşekkürler. Saygılar...
@safasen79407 жыл бұрын
Akademik yazmaktan dolayı oluşan refleks diyebilirsiniz.
@safasen79407 жыл бұрын
Akademik yazmaktan dolayı oluşan refleks diyebilirsiniz.
@yalp5 жыл бұрын
Akademik yazmaktan dolayı oluşan refleks diyebilirsiniz.
@yalp5 жыл бұрын
@@safasen7940 abi kusura bakma sen 2 tane yazınca "benden de 2 tane olsun" diyerek 2 tane de ben aynı yorumdan attım. Kusuruma bakma.
@everything.Nothing6 жыл бұрын
TESEKÜRLER
@Adem-ur2di5 жыл бұрын
Ekranları bilen varmı özellik marka ?
@YalinKod5 жыл бұрын
calismamasam.com/bilgem-cakir ;)
@tahirhanyildizoglu34084 жыл бұрын
teşekkürler
@muhammed_demirci5 жыл бұрын
YALIN ABİ BEN O İŞİ BULDUM İŞE GİTMEK GİBİ DEĞİL EĞLENCE YE GİTMEK GİBİ YAPTIĞIM CNC PROGRAMLARI İLE FİRMAYA ÇOK BÜYÜK PARALAR KAZANDIRIYORUM AMA HAKKIMI ALAMIYORUM
@ekarademir6 жыл бұрын
Sizce is ideal is degistirme sikligi nedir?
@erenarc15717 жыл бұрын
alttaki monitör hakkında bilgi verir misiniz
@user-rm6rd5qk5j7 жыл бұрын
Eren Arıcı Acer olmasi lazim. Dikey modellerine bakabilirsin.
@bedirhangul99642 жыл бұрын
Profesyonellik, yapılacak işe karşı gerekli yeterliliklere sahip olmak, bu konuda eğitilmek ve işin etiğine sahip olmakla alakalıdır. Kelimenin kökeni belli bir dini ortama girmek "public declaration" dan gelir. Yani ücret almakla bir alakası yok. 1.10
@yigitfindikli7 жыл бұрын
Sonunda! :)
@koksalmis7 жыл бұрын
5 sn önce yüklendiyi gördüm ilk defa :D
@sauronthedeceiver13177 жыл бұрын
abi bu sene bilgisayar mühendisliği okumak için polonyaya gideceğim.aslında yazılım okumak istiyordum fakat gideceğim şehirde yokmuş.bilgisayar mühendisliğinde yazılım öğretiyorlar mı yada öğretmiyorlarsada ben okurken öğrenebilirmiyim?mezun olduktan sonra bi yazılımcının çalıştığı konumlarda çalışabilirmiyim ?sence seçmelimiyim abi?
@MustafaBoleken14927 жыл бұрын
bilgisayar mühendisliğinin içinde hem yazılım hem de donanım dersleri var
@oguzkumcular26247 жыл бұрын
Türkiye de ki bölümlerde genel olarak digital elektronik agirlikli elektronik, matematik ve yazılım içerigi olarak 4 sene boyunca egitim veriliyor, tabi ki egitim olarak ögrenecegin yazılım dilleri ders gördügün üniversitenin "egitmen" kişisine baglı olarak degişebiliyor olsa da genel olarak yapisi böyle fakat polanya da işler nasildir cok emin degilim. zannedersem yurt disinda genel olarak; Computer Science - bilgisayar bilimleri / işin mantıksal ve matematiksel boyutu. Information Systems - bilgi sistemleri Information Technology - bilgi teknolojileri Software Engineering - yazılım mühendisligi / işin yazılımsal boyutu gibi bölümlere ayrılıyor diye biliyorum, fakat polonya olarak sınırlandıramam. okurken ögrenebilir misin kısmı merak, ilgi ve sabır ile yapilamiyacak bir mevzu degil kanatimce, ama her gün zor gelicekse ittire kaktira olacaksa tavsiye etmem. biliyorsunuz ki "yazılım mühendisligi", "bilgisayar mühendisligi" gibi alanlarda bireysel beceri, çalişma, pratik ile bazi şeyler mümkün olabiliyor. cok korkulacak yada aman aman ben yapamam yav demelik şeyler yok, sevdikten sonra istedikten sonra sabir ettikten ve sonuclarını gördükten sonra her şey çok güzel ve çok hoş oluyor. bir bilgem cakir degilim hani ama :) uzatmali bir bilgisayar mühendisligi ögrencisi olarak diyebilecegim düşündügüm şeyler bunlar hocam inşallah yardimci olabilmişimdir.
@ArdaKaraduman7 жыл бұрын
Gideceğin üniversitenin curriculum unu (müfredat) inceleyerek bu bilgiyi öğrenebilirsin. Ayrıca Linkedin den eski mezunlarını araştırıp danışabilirsin.
@muratmutlu73347 жыл бұрын
"bilgisayar kavramlari" sadi evren sekerin in kanalinda universite secimleriyle ilgili videolari izlemelisin kesinlikle
@oguzkumcular26247 жыл бұрын
abi gene cok güzel şeyler anlatmişsin diline saglik, klavyene saglik. teknik aksaklıkda fark ettigim şu ses kaydi olarak sol kulaklık tarafından ben ses alamiyorum alamadim bilmiyorum genelin de de öyle mi ama düzenli olarak bu sistemde gideceksen/gececeksen bir bak derim :)
@Umtb26 жыл бұрын
Maaşı diğer arkadaşlarınla paylaşmama dışında katılıyorum.Ben maaşın söylenmesi ve öğrenilmesi taraftarıyım.İşverenler maaşın gizli kalması saçmalığını kullanarak insanları sömürüyorlar.Sizi sömürmelerine izin vermeyin aynı işi yapan ama farklı maaşlar alan insanların birbirlerine maaşlarını söylemese bu adaletsizlik nasıl ortaya çıkacak? Halbuki birbirlerinin maaşlarını bilseler işverene karşı fiyatlarını yükseltebilirler.Maaşın gizli kalması kuralı işverenler tarafından çalışanları uyutmak ve daha rahat sömürmek için uydurulmuş bir kavramdır.Her ortamda yıkılması ve çignenmesi gereken bir kural.
@ediz17976 жыл бұрын
Abi ben hep maaşı soruyorum çünkü mesela senin işini yapanlar ortalama kaç para kazanıyor bileyimki belki bende o mesleği seçer veya tavsiye ederim. Mesela kaptan abi abim vardı maaşını sordum ayda 4200 dolar kazanıyorum dedi. şimdi bende kaptan olmak için gerekli bölümü okuyorum 2. sınıfım ve pişman değilim. ama maaşını bilemeseydim belkide seçemicektim. 10 milyar kazanıyorum desen mesela gençlerin önünü açarsın bence öyleyse tabi.
@HARUNKURT-866 жыл бұрын
Yaptigimiz is maasimizla orantili ise ve firma bilincli bir firmaysa neden.olmasin ;)
@ahcyusajjcjc92476 жыл бұрын
Ahh üstad ahh. Yeni başlayan avukatlar büyük şehirlerde 2500veya2750 TL alıyorlar. Yıllık 30.000TL - 33.000TL arası ediyor. Patronuna ise senelik 100.000 ile 2.000.000 arası para kazandırabiliyor. Ben sonuna kadar açık görüşlü para kazanma sistemini savunuyorum. Herkesin maaşı açık olmalı. Dengesiz kazanımlar sosyal yapıyı bozuyor. En önemli soru '' sağlıklı beslenme'' hususunda ücretinizin konumu nedir? Patrona ben sana X kadar kazanç sağlıyorum der iseniz ayrıl o zaman tonla avukat var gibi sığırca yaklaşımlar sergiliyorlar. Mevcut zekanız, kapasiteniz önemsiz. Herkes köle alıyor. Şeffaflık gerekli diye düşünüyorum. Bakılan işlerden %10 istemek bilr patronlara çok geliyor. Bizim bilmediğimiz lider kavramı ile patron kavramı arasındaki fark. Bizdeki amaç zenginlik daha çok daha çok zenginlik. Lider olup mutlu bir çalışma ortamı kurmak isteyenlere selam olsun. Bir sonraki yıl sistemi de bulunmamaktadır. Hızlı yazdığım için noktalama işaretleri kaçmış olabilir. Saygılar
@mustafaerdem1404 жыл бұрын
Simdi is hayatin nasil gidiyor
@aligoren7 жыл бұрын
Ekranlar
7 жыл бұрын
Ekranların özelliği ne acaba siyahlar gerçekten koyu :) Led herhalde.
@MuratAktan996 жыл бұрын
:D
@mesinyuvarlaktv18864 жыл бұрын
aldığım maaşın işverenin algısıyla ne alakası var? ben 300 liralık iş yapıyorum ama patron bunun 100 lira olduğunu iddia ediyor diye100 lira mı alacağım? ya da patron beni çok seviyor diye 100 liralık iş için 500 lira mı alacağım, saçmalamışsın.
@alicelik26763 жыл бұрын
Dostum sen orada bir çalışansın kazancın onun elinde.Herşey onun kontrolünde.Yazılımcılarda durum daha farklı.Biz proje yaparken o projenin değerini biliyoruz Kazancı biliyoruz.Freelance çalışabiliriz.İşten istifa etmemiz bizi işsiz yapmaz.Gelelim algı konusuna yazılım şirketlerinin çoğunun sahibi yazılımla alakasız insanlar.Şuan bir şirket sahibi mesela 1web sitesini 1000lira zanneder.Sen ne yaparsan yap 1000liradır.Halbuki 150-200bin TL Lik e-ticaret panelleri var.Onun için öyle.
@alicelik26763 жыл бұрын
Sevgi ve değer meseleleri çok önemli.İlk işimde sadece maaş alıyordum ve haftada 50saat çalışıyordum.Kendisi yazılımdan anlamayan biriydi.Yeni mezundum ve katlanıyordum bu duruma.2senemde istifa ettim ve yurtdışı ile iş yapan bir şirkete girdim.Şirketin sahibi yazılımcıydı.Haftada 40saat yılda 15gün izin+Prim+İyi bir maaşım vardı.Neden çünkü benim geçtiğim yolları o yazılımcı patron biliyor.Alakasız meslekten gelme patron bilmiyor.
@engin_karatas4 жыл бұрын
1:56 :DD
@osmandmc7 жыл бұрын
Paylaşımlarınızı beğenerek takip ediyorum ama bu sefer biraz hayal kırıklığına uğradım. Maaşınızı gizlemenize değil ama bunu teşvik etmenize şaşırdım aslında. Söylediğiniz gibi maaş gizliliği işverenin işine geliyor ve bu konu, bu bağlamdan bağımsız tartışılamaz bence. Keza işini sevme konusu da. İnsanlar sevmediği işlere isteyerek girmiyorlar. Onları aşan süreçler var ve bunlar tali değil, başat. Maaşların söylenmesi huzursuzluğun kaynağı değil bir görüngüsü olabilir ancak. Yani maaş gizliliği huzursuzluğu gizlemektir, onu ortadan kaldırmak değil. Demek istediğim; fazla mesaiyi, performans baskısını, mobbingi aşmadan zaten huzurumuz olmuyor. İş hayatının gündemleri üzerine düşünürken yazılımdaki gibi steril bir bağlam bulamazsınız, daha kapsamlı düşünmeniz gerekir bence. Sevgiler.
@faruk48227 жыл бұрын
abicim bence sen sakal birak 😀😀
@GaSamove4 жыл бұрын
Kağıtla işin yok yazdığın bir şey yok kalemi sallayıp durman içerik kalitesini yükseltmiyor.