Sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz. 📚 instagram.com/srcnbaylan twitter.com/srcnbaylan
@ZamirNuğayev-q8c3 ай бұрын
Matematik kitablarında gelsin
@ZamirNuğayev-q8c3 ай бұрын
Hocam üst üzey mataematik öyrənmək üçün matematik kitabları gelsin
@byalpar3 жыл бұрын
Tarih kitapları da gelsin..
@aliemrebal41533 жыл бұрын
Kesinlikle
@mamiumut353 жыл бұрын
Tarihe başlangıç istersen ilber hocanın yakın tarih setini öneririm. Yakın tarih cepte dursun osmanlıyı filan öğrenirsiniz zaten.
@byalpar3 жыл бұрын
@@ozguryildizz Vatan Dediler: Talip Apaydın Vatan Tutkusu - İlhan Tarus Dikmen Yıldızı - Aka Gündüz
@diizziikoolliik98583 жыл бұрын
Kesinlikle
@Fakirhane26283 ай бұрын
nutuk
@antinkuntin54523 жыл бұрын
Sofie‘nin Dünyasi, baslangic seviyes listesinde zaruriyetle olmali. Felsefi roman... keyifli
@medbilim12 жыл бұрын
David hume’un listede olması size olan düşüncelerim hakkında büyük umut verdi! Teiekkürler
@lupeliusbae Жыл бұрын
hume zaten kemik bir düşünür, hume olmayacaktı da kim olacaktı acaba? 😹
@halimedemirci29013 жыл бұрын
Felsefe lisansta okuyorum bu nedenle bugünkü videonuz doğrudan beni ilgilendiriyor. Önerilen kitapların yarısını okumuş bulunmaktayım. Diğerleri bende mevcut olup henüz okuyamadıklarım da var. Eksik olan kitapları da inşallah tamamlarım. Cicero, Seneca, Plutarkhos ve Epiktetos gibi filozofların kitaplarını altını çizerek ve not alarak okumayı seviyorum. Video için kendi adıma teşekkür ediyorum Sercan bey. Emeğinize sağlık.
@Emre-fj3zr3 жыл бұрын
merhabalar hukuk felsefesiyle ilgili öneride bulanabileceğin bir kitap var mı?
@@halimedemirci2901 çok teşekkür ederim. bakıyorum hemen.
@aysegultoker69883 жыл бұрын
Sonunda beklediğim video geldi. 😊
@SercanBaylan3 жыл бұрын
İyi seyirler 📚🙏🏻
@xteemomainx Жыл бұрын
Kur'an hocamın tavsiyesi üzerine felsefe kitapları okumaya başladım. Sayesinde yeni bir hobimi keşfetmiş oldum. herkese iyi okumalar dilerim
@celalsimsek85834 ай бұрын
0:35 Bu sözü söyleyen yanlış hatırlamıyorsam Plotinos’tur. Ben de Ahmet Arslan’ın İlk Çağ Felsefe Tarihi kitabında okumuştum.
@merveteke3603 жыл бұрын
Ben şuan felsefe lisans öğrencisiyim. Felsefeyle lisede tanıştım ve ilk okuduğum kitap sofinin dünyasıydı çok sevmiştim belki aramızda hiç tanışmayan arkadaşlar vardır. Bende sofinin dünyasını önermek istedim. Iyi okumalar
@sergio-sw1lv3 жыл бұрын
Hocam sizin gibi kanallara ihtiyacımız var .
@sevdaerikli3 жыл бұрын
felsefe açıkçası korktuğum alanlardan birisi bilgim yok desem yeridir o yüzden felsefe yapamayacağım :D paylaşım için ayrıca teşekkür ederim. felsefe ile ilgili olmadığım halde giriş kısmındaki iki kitap elimde varmış.(irade terbiyesi ,savaş sanatı) üstelik birini okudum savaş sanatını notlar alıp durdum düşündüm irdeledim. bilmeden felsefeye ufak bir giriş yapmışım. orta seviyede platon -devlet, voltaire -candide kitabı da elimde varmış :) ilgim olmasada 100 kitaptan 4'ü bende varmış şaşırdım
@ZeynepileZulfikar3 жыл бұрын
Uzun süredir aklımda olupta okumayı unuttuğum bir kaç güzel kitabı hatırlamama sebep oldu bu video bunun için çok teşekkür ederim. Sevgiler!
@zeyneps.1862 жыл бұрын
Bilimsel Devrimlerin Yapısı T. Kuhn okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim.
@MihribanTekes-js6it Жыл бұрын
Kıymetli önerileriniz için çok çok teşekkür ederiz 💐
@kitapkahveseramonisi3 жыл бұрын
Ben bir felsefe öğretmeni olarak listenize hayran kaldım felsefe düşünme yollarını düşünmenin yöntemlerini gösterir düşünürsek de aklımızı kullanmış oluruz bu yüzden bazılarını rahatsız eder ve felsefe yapılmasına karşı çıkarlar
@suat4067 Жыл бұрын
Felsefenin öğretmeni mi olur ya
@buketay903 жыл бұрын
Çok faydalıydı gerçekten, çok teşekkürler.
@ferhattezcan14533 жыл бұрын
Merhaba, benim de şiddetle tavsiye ettiğim felsefe başlangıç adına kitaplar şunlar. 1- Ahmet Cevizci: Kısa Felsefe Tarihi. 2- Nigel Warburton: Felsefeye Giris. 3- Allain De Botton: Felsefenin Tesellisi. 4-Çiğdem Dürüşken: Antikçağ Felsefesi.
@liberte37123 жыл бұрын
çok faydalı öneriler
@musician9788 Жыл бұрын
nigel warbuton gibi dandirik kitapları önermissiniz bravo . en rasyonel öneri indirceksin bir oxford handbook to metaethics ohh . antikçağ saçmalıkları ile zaman kaybetmeyin .
@mehmetfatiharvs44693 жыл бұрын
En çok beklediğim video( çocukken felsefe kitapları sakın okuma yoksa dinden çıkarsın diye vaaz verirlerdi. Ne acı!) Felsefe olmadan hayat çok anlamsız kalırdı.
@muhammedeminhekimhan5243 жыл бұрын
Henry bergen son, Albert camuz, Jehan powel Sadri, Bertrand Rosol Nobel ödüllü nobel edebiyat ödüllü dört felsefecidir bence ve hepsi okunabilir tanıtımınız çok güzel olmuş teşekkür ederim tebrik ederim.
@yunus01023 жыл бұрын
Felsefeye başlamayı düşünüyor nereden başlayacağımı bilemiyordum teşekkürler 👍
@slmnkrl3 жыл бұрын
sofie'nin dünyası
@furkansarikocalar29013 жыл бұрын
Sercan bey elinize sağlık çok güzel ve faydalı içerikler çıkarıyorsunuz 🙏🙏
@zeynademir0143 жыл бұрын
Felsefenin gerekli olup olmadigi tartismasini bile kendimi bildim bileli gereksiz bulmusumdur.felsefe bana göre hayatin ta kendisidir👍
@Kara_Pabuc3 жыл бұрын
İslam alimleri din varken felsefenin gereksizliğinden dem vurmuş hatta filozofları tekfir etmiştir. Bu tartışma yeni değil; yeni olmadığı gibi doğurduğu sorunlar da köklü. Geri kalmışlığımızın sebeplerindendir.
@liberte37123 жыл бұрын
@@Kara_Pabuc aynen öyle dinle bir zamandan sonra geriye gidersin ama bilim ve felsefeyle hayata ayak uydurabilirsin.
@sungu40922 жыл бұрын
@@liberte3712 din geriletmez din bilime yoneltir
@senaogcem2 жыл бұрын
@@Kara_Pabuc tarihte tanınmış yüzlerce müslüman filozof da vardır aynı zamanda, bir tarafta felsefeye karşı olanlar olsa da bu olmayanların yanında azınlıktır. islam coğrafyasının da felsefeye katkısı büyüktür.
@Kara_Pabuc2 жыл бұрын
@@senaogcem Bir tane müslüman filozof sayamazsınız. Yok böyle bir şey.
@nimetkocak83603 жыл бұрын
Emeğinize sağlık.Keyifle izledim,notlar alındı.
@felsefeliekmek3 жыл бұрын
Felsefe hayattır katılmayan gidebilir
@guivencompany3 жыл бұрын
1 Baba 100 Evlat - Murat Güven (kitapyurdu) Terk edilen bir çocuğun yaşam mücadelesinden sonra, ona nasıl bir miras bırakılabilir. Bu eşsiz, duygusal serüvene sizde davetlisiniz. İçeriğinde küçük sürprizlerin olduğu, gelecekte dünya klasikleri arasına girebilecek eserimi okuyun. Bu muhteşem fırsatı kaçırmayın.
@muhammetgokoglan32733 жыл бұрын
Ağabey lütfen okuduktan sonra ağlatan 100 kitap listesi de gelsin. Her yerde onu arıyorum maalesef böyle videolar bulamadım. Sizden ümitliyim.
@OzanErcan-e3b9 ай бұрын
John Fante, Knut Hamsun, bunlarla başla, devamı gelir herhalde.
@Meriadoc-Brandybuck3 жыл бұрын
Bence böyle listeleri sıraya koyup tek tek kitabın ismini okumaktansa bunları bir blok yazısında kaleme alabilirsin. Çünkü bu listeyi dinlemek okumalardan çok daha fazla zaman alıyor ve sıkılıyorsun da. Bence olması gereken 2-3 tane kitabı belirlemek ve bunları videoda derinlemesine açıklamak daha verimli olacaktık. Mesela diyelim ki konu felsefe, ilk bir kitap önerirsin ve bu kitap felsefenin nasıl ele alınması, incelenmesi, okunması vs. konularını içerir ardında önerdiğin kitaplarlala daha derinlemesine felsefenin incelendiği kitapları yada insanların bu konuda daha fazla içeriği nereden bulabileceklerine dair kitapları önerirsin. Böylece video daha verimli olur. Düşünsene ekranda 5 dakika boyunca kitaplar listeleniyor ama içeriğini ne olduğunu bilemiyorsun. Eğer bu yazılı bir liste olsaydı daha kısa sürede inceleyip, ilgini çekenleri de işaretleyip geri dönebilirdin. Ben şimdi ilk ve enteresan bulduğum kitapları nereden bulayım video içinden. Ha, tabii bu benim düşüncem.
@SercanBaylan3 жыл бұрын
Bu dediğiniz zaten kanalda yapılıyor. Toplu liste isteyen yeni kitaplık kuran okurlar için hazırlandı.
@KeremBayndr-sp2nq Жыл бұрын
ahmet aslan ilkçağ felsefe tarihi serisi de olmalı bence herkesin kitaplığında
@deniz11573 жыл бұрын
Yararli bir video olmuş, teşekkür ediyorum. Emeginize sağlik.🙏 Tarih ile ilgilibir paylasim yaparsaniz mutlu olurum.❤
@gulnazdalga93053 жыл бұрын
Epiktetosun söylevleri okumuştum.. Gercekten cok iyi seyler anlatıyordu
@mamiumut353 жыл бұрын
Nigel warburton ve ahmet arslan çok iyi.
@mavik.73693 жыл бұрын
Tam da Böyle söyledi Zerdüşt’ü okurken geldi video ne güzel. Her ne kadar kitabı okurken baya zorlansam da orta düzey olduğunu öğrenmek şaşrttı beni. Ayrıca elimde Toplum Sözleşmesi, Aristo’nun Devlet’i, Poetika da var. Bunlar okunacak olanlar. Savaş sanatı ise inanılmaz bir kitaptı çok iyi hayat dersleri var içinde. Sadece okumak ile yeterince faydalanamıyorum gibi geliyor. Keşke tartışabileceğim ortamlar da olsa.
@NusretEsen3 жыл бұрын
Nietzsche'nin orta düzeyde olduğunu sanmıyorum. Nietzsche'nin kitapları çoğu felsefe kitaplarından daha ağır bence abi yanlış dizmiş. İleri düzeye girerdi bence
@epeolatryarzal25633 жыл бұрын
@@NusretEsen kapalı konuştuğu için böyle buyurdu zerdüşt anlamak zor
@NusretEsen3 жыл бұрын
@@epeolatryarzal2563 Evet zaten ondan dolayı zor dedim. Zor veya kolay olmasını anlaşılabilirliğine göre sıralıyor dolayısıyla bu da zor kategorisine girmek zorunda
@epeolatryarzal25633 жыл бұрын
@@NusretEsen evet ben okuyamadım daha bence iyi bir liste değil bu
@SercanBaylan3 жыл бұрын
Böyle Buyurdu Zerdüşt kitabını giriş kitabına koymak bile mümkün. Çünkü felsefi olduğu kadar edebi ve şiirsel bir eser. Kitabı okurken felsefi bilginizin olmasına çok da gerek yok. Biraz edebiyata ilgisi olan herkes rahatlıkla okuyabiliyor. Videonun başında da söylediğim gibi, giriş olarak gösterdiğim kitabı ileri seviye, ileri seviyeyi de giriş gibi görenler olabilir. Bu tamamen sizin felsefeye olan ilginizle ve kendinizi nasıl geliştirdiğinizle ilgili. Bir kitapçı olarak söylemek istiyorum ki, Böyle Buyurdu Zerdüşt kitabını 20 yaşına gelmemiş birçok genç arkadaşımıza verdim ve rahat bir şekilde okudular. O yüzden listeye kusur bulmadan önce kendinizi felsefi alanda nasıl geliştireceğinizi değerlendirin. Buradaki kitapların tamamını okumadan da listeye kötü deyip önyargılı olmayın. Söylediklerimi yanlış anlamayın, hep beraber gelişeceğiz, başka yolu yok. Sevgiler.
@seherklc3463 жыл бұрын
Çok teşekkür ediyorum. Böyle bir şeye çok ihtiyacım vardı.
@tigrero31453 жыл бұрын
selahattin hilav - felsefe el kitabı güzel bir başlangıç kitabıdır. ayrıca felsefe giriş için yunan medeniyeti, mitolojisi temel seviyede bilinmedilir bunun için birçok kitap var mesela çiğdem dürüşken antikçağ felsefesi
@guneslawguneslaw3 жыл бұрын
Haq raji vo heval Sercan!
@sadifeilenlima77218 ай бұрын
Doğu felsefesi kitapları listede az...İbn-i Haldun, İbn-i Rüşt, İbn-i Sina, El Kindi, Muhyiddin İbnül Arabi gibi önemli doğu filozoflarından da kitaplar eklenebilir
@midnightwar350411 ай бұрын
Niçe in Ahlakın Soykütüğü kitabı ileri Seviye onuda ekleseydiniz
@gurkanshakespeare15643 жыл бұрын
AHMET ARSLAN'ın 5 ciltten oluşan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları'nın basmış olduğu "İlkçağ Felsefe Tarihi" setini şiddetle tavsiye ediyorum...✍🏻📚
@siskohurley483 жыл бұрын
Celal sengor..
@ferhat11133 жыл бұрын
Önce "felsefe tarihi" mi okumalıyız? Yoksa "felsefeye giriş" mi okumalıyız?
@gurkanshakespeare15643 жыл бұрын
@@ferhat1113"Felsefeye Giriş" kitabı daha ideal diye düşünüyorum...Hem yalın bir anlatımı var hem de felsefenin derinlerine inmeden önce bilinmesi gerekenleri daha iyi anlamanıza yardımcı olacak bir kaynak...
@ferhat11133 жыл бұрын
@@gurkanshakespeare1564 Teşekkür ederim🖒
@korissyou Жыл бұрын
Ahmet ARSLAN İlkçağ Felsefe Tarihi 5 cilt de okunmalı.
@nafisatoshpulatova85323 жыл бұрын
Bu kitapların adını duyunca bile heyecanlanıyoruz, nasıl felsefeden uzak durabiliriz🤔
@sebasimav3 жыл бұрын
videonuzu beğendim içeriğinize de saygı duydum. Ama benim görüşüm felsefe, kronolojik sırayla okunmalı ki içselleştirilebilsin, anlaşılsın.
@emregencbay3133 жыл бұрын
Kişisel gelişim kitapları da gelsin
@feanor78233 жыл бұрын
Abi 15 - 20 yaş arası için bir liste yapabilir misin ?
@iremkay643 жыл бұрын
Çok güzel bir video olmuş başta bahsettiğiniz kişinin felsefe ile ilgili yaptığı yersiz yorumlarına, önce bir müslüman olarak kendim; sonra da dünyaca ünlü İslam felsefecileri adına utandım.
@tillandsiaflexuosa3 жыл бұрын
Arthur Schopenhauer, Aşkın Metafiziği kitabını da okumanızı tavsiye ederim. Bence ileri düzey bir kitap. Çok okunan ama pek anlaşılamayan bir kitap
@0alpovic Жыл бұрын
katılıyorum ahbap
@muhammetgokoglan32733 жыл бұрын
Sofi'nin Dünyası, Babalar ve Oğullar, Tolstoy Hz Muhammed. Kitapları da benden olsun.😊
@suleymangumus83403 жыл бұрын
Felsefeye ilgi duyan herkesin takip etmesi gereken iki hoca, Ayhan Çitil ve Oğuz Haşlakoğlu'dur. Kesinlikle öneririm.
@kitapkahveseramonisi3 жыл бұрын
Bunun Türk/Dünya siyaseti veya Türk/Dünya tarihi versiyonlarını yaparsanız sevinirim
@midnightwar35049 ай бұрын
abi aynı şekilde ufkumuzu Açacak Bilim kitapları KİTAP ÖNERİLERİ başlangıç ,orta, zor ,düzeyinde bir video çekermisin lütfen çok ihtiyacım var
@Cherry_Tree.3353 жыл бұрын
Sercan bey naptınız 😍😍
@kymettoprak51283 жыл бұрын
Çok güzel çok değerli hepside yeralti edebiyatı da yaparsmısınız sercan bey🙏
@ZamirNuğayev-q8c3 ай бұрын
Matematik kitablarıda gelsin
@goshgarhuseynov27043 жыл бұрын
Mükəmməl 👍🏻👍🏻👍🏻
@Varoslarinofkesi Жыл бұрын
Harika bir video olmuş
@sedataknc89798 ай бұрын
Engels (Doğanın Diyalektiği) unutuldu mu?
@gulcelik9127 Жыл бұрын
Teşekkürler ❤
@eminekorkmaz57853 жыл бұрын
Var olan ya da var olduğunu düşündüğümüz her şeyin çekirdeğinden felsefenin ruhu doğar...emeğinize sağlık...teşekkürler..
@bilgibilgesi24643 жыл бұрын
Kitaplık turunun ikincisi gelsin diyenler +1
@erkankka64802 жыл бұрын
Portal sizin kanalınız mı acaba? Ses tonunuzu çok benzetiyorum. O da sevdiğim bir kanal.
@SercanBaylan2 жыл бұрын
Yok benim değil :)
@erenoval76303 жыл бұрын
Sercan abim bu içerik o kadar güzel ki ilk gördüğümde mutluluktan gözümden yaş geldi lütfen ama lütfen devam et 🤗💯 Not: Başlangıç orta ileri diye ayırman çok iyi olmuş bu sayede kendimize uygun olan kitabı seçebiliyoruz sevgiler saygılar...
@canyldz36323 жыл бұрын
Hocam merhaba ben bişey sorcam ben kitap okumaya yeni başladım okuduğumu anlamıyorum yani unutuyorum dikkatim dağılıyo ne yapmam gerekiyor cevaplarsanız sevinirim lütfen dalga geçmeyin
@dogu96573 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim harika kitaplar
@orhannadiryamuk19863 жыл бұрын
Tam aradığım rehber
@merveozer68593 жыл бұрын
Bir an barış özcan konuşuyor sandım 😄
@ozzy354103 жыл бұрын
Machiavelli'nin prens ve hükümdar kitapları aynı kitaplar mı?
@HKubra-bm1de3 жыл бұрын
Evet
@Sapiens.00Ай бұрын
Kitapların seviyelendirilmesi pek doğru olmasada her biri çok kıymetli eserler.
@feyznr303 жыл бұрын
Kitaplığınızda Stephen King'in birçok kitabı var bir okuma rehberi gelse çok iyi olur
@tatarahmet56183 жыл бұрын
Selam kitapları Teker teker tavsiye etsen daha iyi olmaz mı böyle biraz basitleşiyor her kitap için bir yayın yapsan hem yazar hem kitap içeriği atsan arama motoruna yazınca çıkar ben mesela bir kitap okumak istediğimde bir bakıyorum KZbin yorumlarına ama fazla uzun ve gereksiz abartılara girmeden zaten senin tarzın böyle yapsan çok seyredilir
@LLulu-kj8gp3 жыл бұрын
Kitap seslendirebilir misiniz acaba? Sizden dinlemek çok keyifli olurdu.
@burcuonal1173 жыл бұрын
Filozofun Köpeği de çok güzeldir arkadaşlar
@yenerapaydn16 күн бұрын
Tam tersi felsefe çok gerekli bişey
@zekiyeozdil45623 жыл бұрын
Emeğinize sağlık
@meursault58102 жыл бұрын
Mitoloji için de gelir mi ?
@Farebukucu Жыл бұрын
Abi, ben 14 yaşındayım. Yalnızlığımdan ve kişiliğimden olucak,hayatı yorumlamayı insanların ruhu hakkında,toplum sorunları hakkında duşünmeyi ve yazmayı,kısacası felsefe yapmayı seviyorum. Önerilerinizi not edeceğim. Şu ana kadar pek felsefe okumadım,açıkçası felsefe konuları hakkında pek te bir bilgim yok. Sizce bu kitapları anlayabilirmiyim? Bence sıkılmam ama felsefeye patır kütür girdiğimi düşünüyorum...
@egecil5517 Жыл бұрын
Öncelikle felsefeye giriş sözlüğü alabilirsin Ahmet cevizcinin bı de onun felseye giriş kitabı var ayriyeten Ahmet Arslan felsefeye giriş artı ilk çağ felsefe gatihi setini almayi tavsiye edebilirim eğer belirttigin gibi daha önce felsefe okumadiysan bence doğa filozoflari hakkında podcast dinlemeni tavsiye ederim önce filozofların biyografisine yaşadı çağa o dönemin geneline bakarsan o filozof hakkında daha güzel dusunebilirsin ve o filozofu anlayıp onun hakkında bir yargıda bulunman açısından bunları yapmak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Ben senin yaşındayken böyle yapmıştım
@muteberelyan23713 жыл бұрын
Ne kadar kıymetli bir liste, çalışmanız için çok teşekkür ederim ☺️
@sandaldakisesler3 жыл бұрын
harika video
@sungurulu2 жыл бұрын
Soren Kriekegard:Öznel Hakikat Kavramı
@midnightwar350411 ай бұрын
Herkes Felsefe okuyamaz anlayanlara hayatta bol şans diliyorum
@diizziikoolliik98583 жыл бұрын
Tarih kitapları da gelsin
@MiMi-cq8bs3 жыл бұрын
Abi Sofienin dünyası giriş için uygun mu ?
@erenoval76303 жыл бұрын
O kitaptan çok fazla bir şey öğrenemezsin fakat bir insanın iç dünyası ve sorgulamanın önemini anlaman icin güzel bir kitap bence bu kitapla güzel bir başlangıç yapabilirsin
@MiMi-cq8bs3 жыл бұрын
@@erenoval7630 aslında okumaya başladım fakat bir şey anladım yarım bıraktım tekrar başlasam mı diye düşünüyordum 😄 sanırım tekrar şans vericem
@erenoval76303 жыл бұрын
@@MiMi-cq8bs kaç yaşındasın
@MiMi-cq8bs3 жыл бұрын
@@erenoval7630 25
@erenoval76303 жыл бұрын
@@MiMi-cq8bs Ben daha 16 yaşındayım ve okumayı öğrendiğim günden beri düzenli bir şekilde kitap okuyorum eger daha önce kitap okumadıysan kendini geliştirmen gerekir yavaş yavaş ve sağlam adımlarla ilerlemen gerekiyor eğer bu şekilde ilerlersem anlamayacagin kitap kalmaz iyi günler bol kitaplı günler dilerim.
@gokhanatmaca18813 жыл бұрын
Sadece 31tanesini okumuşum.liste çok hoşuma gitti teşekkür ederim
@mac4983 Жыл бұрын
Abi felsefe okumak tehlikeli midir? (Nihilizm hayatımı değiştirdi,intiharı sürekli düşünüyorum. Gibi şeyler çok duyuyorum.)
@suat4067 Жыл бұрын
Nitche nin iyinin ve kötünün ötesinde kitabı ileri düzey bence
@akaza84492 жыл бұрын
İnsanın Anlam Arayışı Viktor E. Frankle
@Agon.y3 жыл бұрын
Keşke Gençken sizin gibi bir kitapciyla tanış saydım bu beni çok üzüyor çünkü iki kitapçı vardı ilde sık sık ziyaret ederdim onersin isterdim bana yardımcı olamazlardi önerdiği kitaplar ağırdı buda benim ilk seviyede olduğum için vazgeçtim şimdiki gençler ne şanslı oku derlerdi de ne oku sunla başla diyen yoktu hele hocalarıma çok kızgınım benim gibi okuma çabası olan birini bile yonlendiremedilee
@cagryagmur78493 жыл бұрын
elinize sağlık
@ÖmerYasirvatansevee11 ай бұрын
toplum sözleşmesi giriş seviyesi olmamalı bence
@midnightwar350410 ай бұрын
Kesinlikle öyle Jean-Jacques Rousseau'nun kitapları paha biçilemez derecede kaliteli
@ismetocincik18453 жыл бұрын
Abi Cicero "çiçero" diye değil "kikero" diye okunuyor.
@gaarakazekage63043 жыл бұрын
Kimse nasıl okunduğunu bilmiyor.Okunuşuna dair hiçbir yerde bir bilgi yoktur.