Fususil Hikem i okumak için almıştım ama rehber olarak buradan sizi bulmam iyi oldu.Hazine bulmuş gibiyim heyecanla dinliyorum tesekkurler
@sedatdogru5 жыл бұрын
tam aradığım şey . emeği geçenlerden Allah cc razı olsun. müthiş bir hazine bulmuş gibi sevindim bu videoları görünce...
@kemalsebin10962 жыл бұрын
Mehmet genç hoca yi izleyin
@ahmetersoy52474 жыл бұрын
vay be.. dakika 20-25 arası..her nebi dönemi evrendeki esmaların tahakkuku ve tekamul için..ibrahim as devresi esması,nuh as devresi esması gibi..muhteşemsin..sadreddin konevinin anlaşılmazlık realitesinde ben anlmadımki siz nasıl anlıcaksınız derken gene ufuk açtın zihnimizde..hocam artık iyice olgunlaşan şarap gibisin,umarım dahada açılımlar çıkacak..
@mines65152 жыл бұрын
Ne güzel bir kanal. İsteyen herkes her bilgiye sadece zamanını vererek ulaşabiliyor. Şükürler olsun🙏🏻
@theshinyheart3 ай бұрын
Yok canım kdo bir istisna bence kimse üniversite bilgilerini halka ulaştırmaya bu kadar uğraşmıyor tabi ki
@abdulbakinarin30663 жыл бұрын
Çok büyük hizmet Allah razı olsun. Fususi Hikem sizin gibi biriyle okunabilir ancak
@cavidqurbanov11132 жыл бұрын
Kötü yorum yazan arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum, halbuki Ekrem Demirlinin seminerleri daha aydınlatıcı. KZbin'ta milyonlarla içerik var git onları izle. İlgisi ve merakı olmayan insan zaten bu tür şeyleri dinlemez. Bu kanalı nimet olarak buldum, Allah hocamız Ekrem demirliden ve KDO'dan da razı olsun. Baküden sevgilerle
@incisinemekinci3 жыл бұрын
Harika bir insan yeni tanıdım. Öğrencileri çok şanslı.
@@Eskipsilat Onlar bu dünya hayatının görünen dış yüzünü bilirler, ahiretten ise hep gafildirler. (Rum,7)
@mihrimah81263 жыл бұрын
Hocamızın ağzına, dimağına, ilmine sağlık. KDO daki her dersten faydalanıyoruz. Bu güzel hizmete vesile olan herkesten Allah razı olsun.
@seymaseyma1236 ай бұрын
Birkaç gün önce bir rüya gördüm. Kalabalık bir caddede koşuşan insanlar vardı, caddenin bazı yerlerinde aynamsı yüzeye sahip yapılardan insanların "yansıması" görünüyordu. Ancak tersi yönde bir akış vardı yani insanlar ileriye doğru giderken yansımalarında geriye doğru gittikleri görülüyordu. Bunun nedenini ve burasının neresi olduğunu sorgularken bir ses şunları söyledi: " Burası fû'sul mekan. Zaman doğrusal değil spiral akar, doğumundan uzaklaşırken ölümüne yaklaşırsın, her bitiş yeni başlangıç doğurur ve her şey sonsuzlukta başladığı şeye dönüşür" dedi. Etkisinde kaldığım ve anlamlandıramadığım bir rüyaydı. Fû'sul mekanın ne demek olduğunu( gerçekte bir manası olup olmadığını) araştırırken bu videoya denk geldim. Elbet bir hikmeti vardır, hayırlara vesile olsun.
@bambibianca2934Ай бұрын
Çok açık cevap vermişler 😮
@unsuzdusunur663321 күн бұрын
merhaba bütun dersleri takip ettiniz mi?
@seymaseyma12321 күн бұрын
@@unsuzdusunur6633 etmedim, dikkat etmem gereken bir şey mi var derslerde ?
@kevserkoçdüzcan6 күн бұрын
Ne etkileyici bir rüya
@seymaseyma1236 күн бұрын
@@unsuzdusunur6633 yok takip edemedim maalesef
@ozdenozcan2549 Жыл бұрын
Ne güzel bir hazine....şükürler olsun ❣️
@ozgurdogan29244 жыл бұрын
Müthiş bir içerik müthiş bir anlatım müthiş bir tercüme müthiş bir yorum...
@UmayAna.t11 ай бұрын
Hayy Allah razı olsun... nasıl sevindim inanamazsınız..
@hurekmez3 жыл бұрын
Zaman bugün başladığı noktaya döndü sözünün tam metni efendimizin veda hutbesinde geçer. Kaynak: Kasım Şulul, Hz.Peygamber Devri Kronolojisi, İnsan Yayınları)
@googlemail63614 жыл бұрын
Sekizincive dokuzuncu dakikayı takip eden Mevlana ve konevi arasındaki açıklama çok doğru.Allah CC anlamayı nasip etsin.amin.ecmain.
@aysunadbes37284 жыл бұрын
Allah razı olsun ben fususul hikem okuyorum ama anlayamıyorum ders almak istedim Allah razı olsun iyi ki varsınız
@adem33073 жыл бұрын
Ekrem hocam ekranlarda en çok sizi seviyoruz
@kubralale26984 жыл бұрын
Rabbim size kolaylık versin allaha emanet olun
@ahmetarslan83525 жыл бұрын
Yer arayanlardan Allah razı olsun. Hoca tam da 11.02 de İbn Arabi'nin güç olmasının temelindeki hikmeti anlatacaktı ki, mani oldular.
@akngul80794 жыл бұрын
cavidname Mani oldular derken,kafir Cinlerden mi bahsettiniz acaba?
@sumeyradogan34262 жыл бұрын
Ağzınıza, yüreğinize sağlık.💐
@Tlyugurlu3 жыл бұрын
Allah razi olsun sizden
@husnawoman91393 жыл бұрын
Ekrem hocam; Halk ilahilerindeki şu cümle vardır ya; hak yarattı âlemi, aşkına Muhammed’in,,
@husnawoman91393 жыл бұрын
İnanamıyorum,, resmen “istirham “ ediyor hoca,, dinleyiniz diye,,
@melanges1232 жыл бұрын
Rene guenon takip edilmediği zaman bu dersleri anlamak zordur. Bu kitab fususul hikem'dir ifadesi kiabin bilgisinin daha ilk özelliğini metafizik olarak öne sürüyor. Bu durumu anlamak için şu özelliklere dikkat etmek gerekiyor: Metafizik bilgi esaslı olarak bir bütündür fakat sistematik biçimde yazılamaz.metafizik öyle bir bilgidir ki sonsuzluğun tezahürü olduğu için bu bilginin sonu, bölümü,fassı olmaz.büyük ihtimal hikmetlerin ki "hikmetler"diyerek çoğul ek almasina rağmen bu batıni bilgisi Bir'in bilgisidir.fass bölümler demekse de daha çok öz hikmetler anlamındadır.hicbir tasavvuf eseri sistemli biçimde yazılamaz.metafizik bilgi sonsuzun bilgisi olduğu için bilgisi sınırlandırılamaz.
@esraakar6056 Жыл бұрын
Çok çok teşekkürler.
@mustafadagdeviren60722 жыл бұрын
Sofra çok zengin .Lakin dağınık.Aç adam yediğine bakar.Doyduk elhamdülillah.
@gulcinsenel8623 жыл бұрын
Orada Allah Resulü'ne doğru bir akışı anlatma sebebi, Salih Mirzabeyoğlu'nun "zamanın maksatlılığı" dedi şeydir. Allah Resulü, zamanın maksadıdır.
@yildiz123214 жыл бұрын
Fevkaladenin fevkinde... :)
@TalatOrdu7 ай бұрын
İbni Arabi Füsus'u nübüvvet ile irtibat kurarak yazmış oluyor. Sınırları zorlayan bir eserde böyle farklılık var. Bazı kitaplar var yazılabilir gibi geliyor ama Füsus gibi eserler uğraşılsa yazılamaz.
@zeytzeydi3462 жыл бұрын
Esselamu Aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuh. Bu kitap büyük bir velinin ilimde ve marifette belli seviyeler kesb etmiş kimseleri muhatap almıştır. Ey kardeşlerim rahleden ve tekkeden geçmeden bu kitapları okumayın okutmayın. İbn-i Arabi Hazretlerini seven rahleye ve tekkeye dönsün.
@husnawoman91393 жыл бұрын
“Aranızda hâfız yok mu?” Ne acı bir sitem değil mi? Veyahut bir vakıa mı? Mümkün değilmi dir i,tüm bu ilimlerin tek bir dimağda cem edilişi,,
Konustuklarimdan sustuklarimi çıkaracaksınız mi diyor 😊
@yurtseverimren16323 жыл бұрын
freud'a göre dil sürçmesi yoktur bilinç sürçmesi vardır. hocanın anlatmının karışık olması tamamen zihniyle alakalı bir durum. sürekli eleştireceğinize biraz gayret edin de anlamaya çalışın.
@junipeperina2 жыл бұрын
Ne demiş üstad Necip Fazıl: “Anlamak yok çocuğum, anlar gibi olmak var. Akıl için son tavır;saçlarını yolmak var.”
@insanvealem7 ай бұрын
Hazine yaa hazine.. canım hocam..
@chimentho3 жыл бұрын
35:04 deki 1 dakikalık bölümün diyalogları ve hocanın tepkilerindeki farklılık sadece bana mı tuhaf geliyor.. o andakı enteresanlığı farkeden olmadı mı ? Sorun vardır :))
@yekka631 Жыл бұрын
46:58
@yukselkose13633 жыл бұрын
Peygamberlerin Sonuncusu (SAS) "Susan kurtulur" buyurmuş. Bu kadar laf kalabalığı ile hiçbir hakikate varılmaz. Tasavvuf sırları bir takım zatların kalplerindeki sırlardır, kalpten kalbe intikal ettirilir. Okumakla, çalışmakla anlaşılmaz: "Gökten inen dört kitabı günde bin kez okur isen, Erenlere münkir isen didar ırak senden yana"
@melanges1232 жыл бұрын
Niye hocam?bu kadar kitap risale yazılmış okumayalim diye mi?sizin bağlı olduklarınızın kitaplarda anlatılanlardan farkı ne?:))
@yukselkose13632 жыл бұрын
@@melanges123 Şu anlamda ki; 'Muhammed Esad Erbili Hazretleri kendini takdim ederken 'Bu fakir daha doğru dürüst Kelime-i Tevhidi söyleyemedi' buyurmuş; Zamanının Reis-ul Meşayih'ı olan zat! Ayrıca, 'Erenlere münkir isen didar ırak senden yana' ifadesindeki manayı anlayanlar bir gün olur hakkın kapısına ulaşırlar. "Hayır, o (Kur'an), kendilerine ilim verilenlerin sînelerinde (yer eden) apaçık âyetlerdir." Ankebut: 49. Yani o canlı kanlı Kur'an olanları bulmak gerek.
@TalatOrdu7 ай бұрын
Uruc bireyler için söz konusu olduğu gibi insanlık için de söz konusudur. Her zamanın bir özelliği vardır ve bir peygamberle temsil edilir. Zaman ile peygamber arasında mütekabiliyet vardır. Hazreti Muhammed SAV bir zamanda doğdu ise o zaman normal bir zaman değildir. (Gördüklerimizi tüketmeden görmediklerimize geçiş yapamayız.) (Zahir bilinmeden batın da bilinmez.) Konevi Miftahu'l-Gayb'da Peygamber Efendimizim başka bir mekan, zaman ve hey'ette değil doğduğu zamanda, yaşadığı yerde ve neslinin geldiği anne babadan doğmuş olması gerektiğini söyler. (Konu kader anlayışı açısından sorunlu olsa da...) Çünkü zaman, mekan ve insan arasında bir mütekabiliyet olmalıdır. (Astrologlar da Efendimizim doğum tarihini bu yönden tahmin etmişler.)
@banuhzl8926 Жыл бұрын
Hocam neden sürekli Tanrı kelimesini kullanıyorsunuz, Allah'ın Tanrı diye bir ismi yok ki, isminin dışında bir kelime ile O'ndan bahsetmek yanlış olmuyor mu?
@incisinemekinci3 жыл бұрын
Hocam 🖤🖤🖤🖤🖤
@fatmacan85653 жыл бұрын
Hocam affedin ama KDO da Iskender Baba tekkesine kosarak gelirken Bağlarbaşından sadece sizin derslerinizi düzenli takip ediyordum... 😊
@esraakar6056 Жыл бұрын
Metafiziği anlamam lazım yoksa çıldıracağım bu fizik hayatta. Dayanamıyorum, ya aklımı kaybedeceğim ya da....
@ahmetarslan83524 жыл бұрын
1.14.21 de geçen "tahakkuk" kelimesiyle ilgili ders yapıldı mı acaba?
@b.maskin49553 жыл бұрын
3uncu bolumde islenmis
@husnawoman91393 жыл бұрын
Bizler de yüzük kaşı derler :)
@K.T.475 ай бұрын
🌹
@furkansarioglu10053 жыл бұрын
Hazine bulmuş gibi sevindim
@sahety4793 жыл бұрын
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
@haticekamac9482 Жыл бұрын
💚
@iremyilmaz52944 жыл бұрын
Hocamız kim acaba? İsmi
@metekalyoncu54133 жыл бұрын
Prof. Dr. Ekrem Demirli İstanbul üni. İlahiyat fak. Öğr. Görv.
@bakmagor87063 жыл бұрын
Zamanı öğren profesör Evet tahavvülât-ı zerrat; {(Haşiye): İkinci Maksad'ın tahavvülât-ı zerratın tarifine dair olan uzun cümlenin haşiyesidir. Kur'an-ı Hakîm'de "İmam-ı Mübin" ve "Kitab-ı Mübin", mükerrer yerlerde zikredilmiştir. Ehl-i tefsir, "İkisi birdir"; bir kısmı, "Ayrı ayrıdır" demişler. Hakikatlarına dair beyanatları muhteliftir. Hülâsa: "İlm-i İlahînin unvanlarıdır" demişler. Fakat Kur'anın feyzi ile şöyle kanaatım gelmiş ki: "İmam-ı Mübin", ilim ve emr-i İlahînin bir nev'ine bir unvandır ki, âlem-i şehadetten ziyade âlem-i gayba bakıyor. Yani zaman-ı halden ziyade mazi ve müstakbele nazar eder. Yani, herşey'in vücud-u zahirîsinden ziyade aslına, nesline ve köklerine ve tohumlarına bakar. Kader-i İlahînin bir defteridir. Şu defterin vücudu, Yirmialtıncı Söz'de, hem Onuncu Söz'ün haşiyesinde isbat edilmiştir. Evet şu "İmam-ı Mübin", bir nevi ilim ve emr-i İlahînin bir unvanıdır. Yani, eşyanın mebadileri ve kökleri ve asılları, kemal-i intizam ile eşyanın vücudlarını gayet san'atkârane intac etmesi cihetiyle elbette desatir-i ilm-i İlahînin bir defteri ile tanzim edildiğini gösteriyor ve eşyanın neticeleri, nesilleri, tohumları; ileride gelecek mevcudatın programlarını, fihristelerini tazammun ettiklerinden elbette evamir-i İlahiyenin bir küçük mecmuası olduğunu bildiriyorlar. Meselâ: Bir çekirdek, bütün ağacın teşkilatını tanzim edecek olan programları ve fihristeleri ve o fihriste ve programları tayin eden o evamir-i tekviniyenin küçücük bir mücessemi hükmünde denilebilir. Elhasıl "İmam-ı Mübin", mazi ve müstakbelin ve âlem-i gaybın etrafında dal-budak salan şecere-i hilkatin bir programı, bir fihristesi hükmündedir. Şu manadaki "İmam-ı Mübin", kader-i İlahînin bir defteri, bir mecmua-i desatiridir. O desatirin imlası ile ve hükmü ile zerrat, vücud-u eşyadaki hidematına ve harekâtına sevkedilir. Amma "Kitab-ı Mübin" ise, âlem-i gaybdan ziyade, âlem-i şehadete bakar. Yani, mazi ve müstakbelden ziyade, zaman-ı hazıra nazar eder ve ilim ve emirden ziyade, kudret ve irade-i İlahiyenin bir unvanı, bir defteri, bir kitabıdır. "İmam-ı Mübin" kader defteri ise, "Kitab-ı Mübin" kudret defteridir. Yani herşey vücudunda, mahiyetinde ve sıfât ve şuunatında kemal-i san'at ve intizamları gösteriyor ki; bir kudret-i kâmilenin desatiri ile ve bir irade-i nafizenin kavanini ile vücud giydiriliyor. Suretleri tayin, teşhis edilip; birer mikdar-ı muayyen, birer şekl-i mahsus veriliyor. Demek o kudret ve iradenin küllî ve umumî bir mecmua-i kavanini, bir defter-i ekberi vardır ki; herbir şey'in hususî vücudları ve mahsus suretleri ona göre biçilir, dikilir, giydirilir. İşte şu defterin vücudu "İmam-ı Mübin" gibi kader ve cüz'-i ihtiyarî mesailinde isbat edilmiştir. Ehl-i gaflet ve dalalet ve felsefenin ahmaklığına bak ki: Kudret-i Fâtıranın o Levh-i Mahfuzunu ve hikmet ve irade-i Rabbaniyenin o basîrane kitabının eşyadaki cilvesini, aksini, misalini hissetmişler. Hâşâ, "Tabiat" namıyla tesmiye etmişler, körletmişler. İşte "İmam-ı Mübin"in imlası ile, yani kaderin hükmüyle ve düsturu ile kudret-i İlahiye, icad-ı eşyada herbiri birer âyet olan silsile-i mevcudatı, "Levh-i Mahv-İsbat" denilen zamanın sahife-i misaliyesinde yazıyor, icadediyor, zerratı tahrik ediyor. Demek harekât-ı zerrat; o kitabetten, o istinsahtan; mevcudat âlem-i gaybdan âlem-i şehadete ve ilimden kudrete geçmelerinde bir ihtizazdır, bir harekâttır. Amma "Levh-i Mahv-İsbat" ise, sabit ve daim olan Levh-i Mahfuz-u A'zam'ın daire-i mümkinatta, yani mevt ve hayata, vücud ve fenaya daima mazhar olan eşyada mütebeddil bir defteri ve yazar bozar bir tahtasıdır ki, hakikat-i zaman odur. Evet herşeyin bir hakikatı olduğu gibi, zaman dediğimiz, kâinatta cereyan eden bir nehr-i azîmin hakikatı dahi, "Levh-i Mahv-İsbat"taki kitabet-i kudretin sahifesi ve mürekkebi hükmündedir. لَا يَعْلَمُ الْغَيْبَ اِلَّا اللّٰهُ (Otuzuncu Söz/İkinci Maksad/Mukaddime) Sözler - 548
@AliGalippro Жыл бұрын
Çok güzel bir iş ama naçizane benim bir maruzatım var. Seyircilere yer göstermeniz ve buna benzer durumlar biraz kopartıyor. İbn Arabi zaten çok zor böyle olunca dinlemek keyifli olmuyor. Biraz daha ciddi olsa süper olurdu.
@bambibianca2934Ай бұрын
Herkes bu kitapları okuyup anlamak zorunda değil,ilgi meselesi..
@gulcegulce22173 жыл бұрын
🍀
@seyyah90363 жыл бұрын
Alfa 3. Baskı sayfa 47 Kulun yeteneği, sahibinin farkında olmadığı şeydir. Cümleyi anlayana kadar bir kaç defa okudum... Kulun yeteneği, yetenek sahibinin farkında olmadığı şeydir olsa daha anlaşılır olurdu gibi hocam İlk cümlede sahibi "Tanrıya" izafe ederek okuyunca beynim yandı 😊
@insanvealem7 ай бұрын
Zaman hakkında İbn Arabi ve Sadreddin Konevî'ye katılmamanıza katılmıyorum hocam :)
@TalatOrdu7 ай бұрын
Hadis: Zaman bu gün başladığı ana döndü. İbni Arabi: Efendimizim dönemi "tam" zaman. Maksadın husulü zamanı. Konevi: İtidal. "Bir'i(Allah'ı) bir (Efendimiz) bilir." Bir birde görüldü. Efendimizin zamanı mizan, kıstas, itidal zamanıdır. Bizim zamanımız da Efendimizin zamanıdır.
@melanges1232 жыл бұрын
2 yıl önce trajı yoktu bu derslerin.trend 1500.
@ahmet63584 жыл бұрын
Küfür ve batıl yolu nasıl tevil ederimin sunumu olmuş.ayrıca hocanın kafasında mesela bir konuya dair binbir türlü şey oldugundan birleştirmek ve anlatmada sıkıntı yaşıyor.aslında ders vermeden anlatacağı konuları sıralamaya koyup çalışsa problem olmayacak.
@HikmetGYalcn3 жыл бұрын
Tamam.
@melanges1232 жыл бұрын
Sen anladın da mı konuşuyorsun?ona küfür buna batıl..
@kyocerolol18702 жыл бұрын
@@melanges123 BNİ ARABİ'NİN KÜFÜR VE ŞİRK SÖZLERİ ! ___________________________ "Bu kitap, nefis arzularından münezzeh ve içine fesad karışmamış olan en kudsî makamdan indirilmiştir. Çünkü ben ancak bana ilham olunan şeyi söyledim ve bu yazılı kitapta ancak bana indirilmiş olan hakikatleri dile getirdim.” (Fusûsül Hikem. Muhyiddin-i Arabî.) ___________________________ "Söylediğim her şeyi, bana Tanrı haber verdi, O , bana imlâ ediyor ve ben bunları kendi elimle yazıyordum, Benim lisânım, Hakk’ın lisanıdır, sözüm O’nun sözüdür.” (El Futûhât El-Mekkiyye. Muhyiddin-i İbn Arabî) ___________________________ Allâh bana hamd eder, ben de O'na hamd ederim, O bana ibadet eder, ben de O’na. Bir halde ben O’nu ikrâr eder ve eşyâdaki çokluk ve değişikliği görünce inkâr ederim. Bizden nasıl vazgeçebilir? Ben O’na müsaade eder ve O’nu zuhur alanına çıkarırım.” (Muhyiddin İbn Arabi, Fususu'l-Hikem, 83. Bosnevi, 1, 384-385) ___________________________ “Sen kulsun ve sen ilâhsın; kulluğun kimin kulu olduğunu bildiğin içindir. Sen ilâhsın ve kulsun; çünkü sözleşmenle kendini ilâha bağladın. Şahsın taşıdığı her akîdeyi o akâdeden başka inancı olanlar çözebilir.” (Muhyiddin ibn arabi: Fususu’l-Hikem: s.101) ___________________________ "Vakit olur ki kul Rabb olur şüphesiz, vakit olur ki kul kul olur şüphesiz.” (Muhyiddin İbn Arabi, Fususu'l-Hikem, 90. Bosnevi, 1, 433) ___________________________ "Bizler Allah'ın zahiri suretleriyiz, O'nun tecellisiyiz. Alem ve kevn aslında bir hayal olduğu için biz O'yuz." (Muhyiddin İbn Arabi, Fususu'l-Hikem, 159. Bosnevi, 345) ___________________________ “Halık ile mahluk bir tek şeydir.” (Muhyiddin İbn Arabi, Fususu'l-Hikem, 78) ___________________________ “Küfür ve isyan ehli cehenneme girseler de, orada kendileri için bir zevk ve lezzet vardır. O da onlar için bir cennettir. (Muhyiddin ibni arabi: Fususu’l-Hikem, s.94) ___________________________ İbni arabi bir şiirinde ise şöyle der: "Nebilik makamının derecesi Rasûlün üstünde ve velinin altında bir yerdir.”
@melanges1232 жыл бұрын
@@kyocerolol1870 dostum yırtma yapıştırma laflarla 600senelik yaşayan bir geleneği bir günlük neoselefi ya da selefi modasiyla yıkmaya çalışıyorsunuz. Burası Türkiye..kendi kültürünü bile oluşturamadiğı için gelen kendi anlayışımızı gelen vurmak istiyor giden vurmak istiyor. Tamam bir zamanlar öve öve bu topraklarda müslümandan çok Rum ve Ermeni vardı dersiniz.fakat şunu kulağının neresine sokarsan sok İstiklal harbinden sonra Rus ve Balkan harplerinden göç etmiş müslüman dedelerimiz bu toprakları tekrar İslam yurdu haline getirdi.ister yahudi olun ister hristiyan hangi kutsal damacana soyundan gelirseniz gelin burası İslamın yurdu olarak kalacaktır size rağmen. Çok zorlama..biz göçmen olarak boşuna buraya gelmedik.Allahın hesabı var.
@roswellllll4 жыл бұрын
Kitabı okumak daha açıklayıcı olurdu...eğitim sistemi değiştirseler de birşey değişmez bunlar değişmedikçe
@yildiz123214 жыл бұрын
e kitabı okuyor zaten, okuduktan sonra da burada geçen kavramların açıklamasını yapıyor ki çok gerekli, en azından kendim için
@yigityuksel4483 Жыл бұрын
23:30 zaman mekan ve insan ilişisi bilinen bir konu değildir. Bu hususta ibn arabiden başka bakacağımız kimse yok zannımca
@yigityuksel4483 Жыл бұрын
26:00 ibn arabi zahiridir. Aslında görmediklerimiz hakkında fikrimiz gördüklerimizden gelecek
@yigityuksel4483 Жыл бұрын
26:45 insanlar şöyle düşünüyor insanlar zahiri biliyor kaldı batını ya zaten zahiri bilse batını da bilecek
@yigityuksel4483 Жыл бұрын
58:45
@p4sh4 Жыл бұрын
☆☆☆☆☆
@ebrutok2910 Жыл бұрын
Çok karışık anlatıyor.Hocanın ifade güçlüğü var
@ahmetarac21577 ай бұрын
Ne anlattığı belli, konuya hakım değil. Kelimeleri kalplere indiren … diye okudugu yer en önemli yer adem fassında. Saatlerce günlerce anlatılır. Kendisi bile doğru düzgün tercüme yapamamış ah uhh böylemi diyor😅 bildiğin prof bu adam yazık….
@KorayTestereci3 ай бұрын
Konular zor.vaaz konuları değil.ders konuları bunlar.bir ömür bile anlayamayabilirsin.
@Yusuf-pl9dg3 жыл бұрын
İlla edep illa edep
@meyrameyra61335 ай бұрын
Anca laf kalabalığı otur da anlat
@akmehmetogluramazan21095 жыл бұрын
Hocam kusura bakma ama böyle bir anlatım olamaz Siz almadınız mı hocam Sizi çok iyi tanıyorum ama bu bu ders sınıfta kaldı Kusura bakma böyle ders anlatılmaz
@tugbacam97334 жыл бұрын
@@murattsn8724 sevindim hocanın layık olduğu yerde olmasına.
@mehmetdeniz1494 жыл бұрын
sunum tam anlamıyla berbat
@ahmetarac21577 ай бұрын
Ne anlattı ne anladı kimse anlamadı. İnanın ki adem fassınu anlatam başka bir hoca buldum. Tarikat ehli büyük ihtimalle anlatışı anlayış muhteşem. Prof kimse anlatan uzak durun! Kendi hakim değil konuya . Daldan dala atlıyor
@okuryazar99044 жыл бұрын
Ne dedi şimdi? 🙄Peygambere ve sahabesine yeten Din size neden yetmiyor? da kendisine vahy edildiğini söylenen alternatif kitaplara itibar ediyorsunuz?
@Eskipsilat3 жыл бұрын
Bak anayamamışsın dini ,meşhur cibril hadisi var 3 konu soruyor iman,islam ,ihsan ,burdaki tasavvuf islamın kaymağı olan ihsan makamıdır, tatmin etmiyorsa bu yazdığım seni bul birtane müfti ,sana aynisini anlatacak
@Eskipsilat3 жыл бұрын
Tasavvuf ile ilgilen bilirler, kulanılan dil ,normal insana avam seviyesindeki dil değildir, bazen şirk gibi gözükür halbuki şerhi yapıldımı ooh diye şaşırı kalıyorsun
@HikmetGYalcn3 жыл бұрын
Sizi şöyle alalım.
@kyocerolol18702 жыл бұрын
@@Eskipsilat BNİ ARABİ'NİN KÜFÜR VE ŞİRK SÖZLERİ ! ___________________________ "Bu kitap, nefis arzularından münezzeh ve içine fesad karışmamış olan en kudsî makamdan indirilmiştir. Çünkü ben ancak bana ilham olunan şeyi söyledim ve bu yazılı kitapta ancak bana indirilmiş olan hakikatleri dile getirdim.” (Fusûsül Hikem. Muhyiddin-i Arabî.) ___________________________ "Söylediğim her şeyi, bana Tanrı haber verdi, O , bana imlâ ediyor ve ben bunları kendi elimle yazıyordum, Benim lisânım, Hakk’ın lisanıdır, sözüm O’nun sözüdür.” (El Futûhât El-Mekkiyye. Muhyiddin-i İbn Arabî) ___________________________ Allâh bana hamd eder, ben de O'na hamd ederim, O bana ibadet eder, ben de O’na. Bir halde ben O’nu ikrâr eder ve eşyâdaki çokluk ve değişikliği görünce inkâr ederim. Bizden nasıl vazgeçebilir? Ben O’na müsaade eder ve O’nu zuhur alanına çıkarırım.” (Muhyiddin İbn Arabi, Fususu'l-Hikem, 83. Bosnevi, 1, 384-385) ___________________________ “Sen kulsun ve sen ilâhsın; kulluğun kimin kulu olduğunu bildiğin içindir. Sen ilâhsın ve kulsun; çünkü sözleşmenle kendini ilâha bağladın. Şahsın taşıdığı her akîdeyi o akâdeden başka inancı olanlar çözebilir.” (Muhyiddin ibn arabi: Fususu’l-Hikem: s.101) ___________________________ "Vakit olur ki kul Rabb olur şüphesiz, vakit olur ki kul kul olur şüphesiz.” (Muhyiddin İbn Arabi, Fususu'l-Hikem, 90. Bosnevi, 1, 433) ___________________________ "Bizler Allah'ın zahiri suretleriyiz, O'nun tecellisiyiz. Alem ve kevn aslında bir hayal olduğu için biz O'yuz." (Muhyiddin İbn Arabi, Fususu'l-Hikem, 159. Bosnevi, 345) ___________________________ “Halık ile mahluk bir tek şeydir.” (Muhyiddin İbn Arabi, Fususu'l-Hikem, 78) ___________________________ “Küfür ve isyan ehli cehenneme girseler de, orada kendileri için bir zevk ve lezzet vardır. O da onlar için bir cennettir. (Muhyiddin ibni arabi: Fususu’l-Hikem, s.94) ___________________________ İbni arabi bir şiirinde ise şöyle der: "Nebilik makamının derecesi Rasûlün üstünde ve velinin altında bir yerdir.”
@kyocerolol18702 жыл бұрын
@@Eskipsilat el fazı küfür küfürdür küfüre rıza da küfürdür..