Die adapter van Ikea is echt een heel goed ding! Gewoon veilig gemaakt naar euro standaarden en levert ook echt de stroom die hij belooft. Geloof dat ie 8 euro is ofzo, superkoopje. Ik heb er een stuk of 5 in huis..
@GerardL2 жыл бұрын
Ik had er 5 van Ali. 2 zijn "ontploft" met kortsluiting. De overige 3 heb ik maar weggegooid.
@froggylegspeople3 жыл бұрын
Dankjewel 🙏🏻
@s00128232 жыл бұрын
Bedankt!
@FongersBB653 жыл бұрын
Zeer interessant!!
@nielsdaemen2 жыл бұрын
Dus dat CE keurmerk zecht helemaal niets? Of is dat gewoon nep?
@KetelKlets2 жыл бұрын
CE is geen keurmerk maar zelfcertificering. Mocht het niet deugen, dan wordt de leverancier aansprakelijk gesteld (terugroepacties enz). Dat gaat altijd goed, behalve als je een onbekende leverancier in een dictatuur aansprakelijk wilt stellen.
@peterdelange853 жыл бұрын
Hoe zit dat nu met het keurmerk daar kijk ik altijd naar de CE keurmerk maar die staat dus ook op de goedkopen die je uitelkaar haalde ?
@KetelKlets3 жыл бұрын
Ja, daar staat een CE keurmerk op ( _the only religion in China is greed_ ). CE is ook geen keurmerk maar een zelf-certificering waar *achteraf* op geacteerd kan worden. Maar veel succes om een onbekende chineese producent aansprakelijk te stellen.
@Myst... Жыл бұрын
Het CE kenmerk zegt zeker wel wat. Het probleem is dat je het Europese en Chinese logo uit elkaar moet (en kan) houden. Als de C tegen de E aan staat (rechter zijkant van de C uiteinden denkbeeldig lijntje tussen trekken), dan is het Chinees en kan je die beter vermijden. Als je de C als een cirkel afmaakt, en loopt het rechter deel van de cirkel door de linker rand van de E heen dan is het Europees. De C staat bij het Europese label dus duidelijk een stuk verder van de E af. FCC is (F met 2 C's in elkaar), het Amerikaanse kenmerk, geeft meestal ook aan dat dit een beter product is, aangezien de FCC dit behoorlijk streng controleert bij de grens staat dit teken meestal ook niet op inferieure producten.
@harrydelange18219 ай бұрын
Is nep. China imiteert CE: C hinees E xport en suggereert de Europese CE certificering daarmee. Goede adapters en vooral de grotere bricks hebben een fysieke gleuf tussen het primaire en secundaire circuit op de pcb. De brickvoedingen maken gebruik van een regelcircuit met een deugdelijke (lange) optocoupler.
@eurovisie20103 жыл бұрын
Jammer, dat je dan ook die kleine van de iphone nie took opent.. Ja, kost geld maar zou wel fair zijn.. Want in een kleine stekker kun je natuurlijk geen brede grenzen inbouwen zo makkelijk/logisch als in een grotere stekker. Al had die dan wel meer poorten.. Dus, hoe ik dat moet vergelijken.. weet ik niet.. Logisch dat goedkoop ergens vandaan komt.. maar duurkoop is niet vanzelfsprekend kwaliteit/veiligheid..
@KetelKlets3 жыл бұрын
De pcb van Apple is online goed vindbaar. Het verschil zit hem in het feit dat die oplader wel is gecertificeerd, getest en er is een grote naam aan gekoppeld (imagoschade bij slechte kwaliteit). Een kleine oppervlakte is geen probleem, als je maar een groot R&D budget hebt. Componenten kunnen vaak wel kleiner, maar worden dan wel duurder. Als je dat ergens weg kunt zetten in het hele plaatje, dan is het prima mogelijk om iets goed te maken in een (ogenschijnlijk) te kleine behuizing. Zie ook hun AirPods bijvoorbeeld.
@peterlosangelos41083 жыл бұрын
Suggestie: je noemt wel lettertype, maar in een volgende duidelijk lettertype verschil CE en Chinese Export laten zien.
@justsomeone893 жыл бұрын
Bigclive int nederlands. 😂 toch jammer dat je die originele niet uit elkaar hebt gehaald ter vergelijking. Dit noemen we een deathdapter. Spul wat hier in Nederland bij de action big bazaar ed wordt verkocht is over t algemeen wel voorzien van kema keur en officiële ce certificering. Ook chineese troep maar net even iets beter.
@KetelKlets3 жыл бұрын
Ik ben wel fan van bigclive ja 🙂 Action spul heeft een slechte naam maar heeft inderdaad vaak kema keur, CE, inporteur met NAW gevens compleet enz. Dat zegt eel degelijk wat.
@harrydelange18219 ай бұрын
Ja wel Chinees maar "custom made". Bij Amazon zitten ook enige Chinese winkeltjes en producten en die zijn ook wel safe, daar staat Amazon wel garant voor die het spul eerst keuren/bekijken voordat ze het aanbieden of eruit nemen bij klachten.