Maak van je regenwaterput een warmteput

  Рет қаралды 41,784

GEP Watermanagement

GEP Watermanagement

Күн бұрын

Пікірлер: 57
@MokingJay-Ilysium
@MokingJay-Ilysium Жыл бұрын
Dus we kunnen als klant de losse warmtewisselaren kopen van jullie en zelf achter onze eigen bestaande zonnepanelen kunnen hangen ?
@simondemeulenaer8733
@simondemeulenaer8733 Жыл бұрын
Is het de bedoeling om het water uit deze regenput ook te gebruiken? Als het water op is, kan je dan niet meer verwarmen of heb ik iets gemist? Integrerend verhaal wel!
@maartenloomans4304
@maartenloomans4304 2 жыл бұрын
Word die regen put dan ook gebruikt voor de wc door te spoelen zo ja Wat als de regen put leeg is werk het verwarming / cool systeem dan nog wel
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
Dat kan, de IRM-Watermanager schakelt dan over op drinkwaterbedrijf bij te weinig regenwater of energievraag
@haraldbouman
@haraldbouman 2 жыл бұрын
Kan dit ondergebracht worden in een al bestaande regenwaterhergebruikinstallatie waarvan helaas de pomp niet meer werkt, maar nog wel gevuld wordt als het regent?
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
ja, op voorwaarde dat het mangat minimaat 60 cm diameter is.
@pascalkoeter8210
@pascalkoeter8210 2 жыл бұрын
En wat wordt er dan in de zomer gedaan met de warmte die de pvt panelen kunnen oogsten, deze zal dan niet naar de regenwaterput gaan omdat die dan te hoog zou worden om de woning te koelen. Verder lijkt het me wel een duurzaam systeem.
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
In de zomer is de energiebehoefte voor verwarming beperkt, dus dan wordt de energie vanaf de PVT panelen enkel gebruikt voor de bereiding van warm tapwater.
@roderiktenoever1696
@roderiktenoever1696 2 жыл бұрын
Is dit systeem al in gebruik en aan te schaffen of toekomstmuziek?
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
Deze systemen zijn inmiddels in gebruik. :-)
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/gZKbYaOBiLF8ptUsi=_DOQ9H1TyystYHJU
@sjaakmelchers3603
@sjaakmelchers3603 2 жыл бұрын
Heel interessant. Kosten? Rekenmodule!
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
dat hangt uiteraard sterk af van de configuratie, maar hanteer als uitgangspunt ca. 25.000 euro voor een normale woning.
@peetvoois
@peetvoois 2 жыл бұрын
Prima systeem en veel beter dan een luidruchtig lucht systeem. Vreemd dat je er maar zo weinig over hoort, want de grond temperatuur is jaar rond constant en bewezen de beste bron voor het winnen van warmte. Je moet natuurlijk wel de ruimte en het geld hebben om de waterberging te creëren, maar je kijkt toch naar de langere termijn. Je zou denk ik ook met een kleinere naar het grondwater open put kunnen werken. Als de temperatuur van het water in de put dan daalt onder de grenswaarde, kun je water uit te put pompen naar een andere put in de tuin. Daardoor zal er weer vers water naar de put in stromen en de temperatuur in de put zal weer naar de gewenste temperatuur stijgen. Een soortgelijk iets bestaat volgens mij ook voor warmte opslag dieper in de grond, dmv een positieve en een negatieve bron. Op de manier die ik omschrijf onttrek je geen water uit de grond, maar verplaats je het alleen en omdat je warmtepompsysteem met een gesloten lus werkt vervuil je het grondwater niet en krijg je geen ongewenste mineralen in je systeem. Ik heb zelf nog geen warmtepomp, maar dit lijk mij de beste manier, qua ruimte voor het buiten systeem en budget. Ik vraag mij af wat het zou kosten om 2 waterputten in de tuin te laten installeren. In mijn geval zit het grondwater al op 1 meter, dus zit je op een meter grondwater in de put bij een put van 2 meter onder het maaiveld.
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
inderdaad, zo werkt het. :-)
@lollipupke4212
@lollipupke4212 Жыл бұрын
Wordt tijd dat men ook eens de prijzen benoemd?
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
hangt sterk van van het vermogen, maar voor een doorsnee huis zit je op ca. 25.000 euro
@joerivankallo
@joerivankallo Жыл бұрын
Wat ik me bedenk is dat je nog een voordeel zou hebben als je bestaande PV-panelen met je regenwater zou kunnen koelen. Deze panelen worden immers zeet heet op een zonnige zomerdag waardoor het rendement ervan keldert. Enige probleem is: levert het betere rendement wel de energie om een circulatiepompje aan te drijven?
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
ja, dat is correct. Maar daarbij geldt wel de kanttekening dat we dit niet onbeperkt kunnen doen als we die warmteput ook willen gebruiken als passieve koelbron voor het gebouw.
@vincenthoornaert9717
@vincenthoornaert9717 Жыл бұрын
​@gerhardgoedhart2107lol. In de winter, als de warmtepomp het meest elektriciteit verbruikt leveren de zonnepanelen zo goed als geen energie. Wat voor zin heeft een dak vol panelen dan?
@YvsVendetta
@YvsVendetta 5 ай бұрын
Bij afschaffen van salderen zoals het nieuwe kabinet nu van plan is; geen enkel nut, levert peperdure energierekening op
@jefleysen6372
@jefleysen6372 9 ай бұрын
Wat met regen in winter? Smeltwater van ijs? No way 12 graden… dit kan alleen werken met regenwater vanaf 12 graden dan?
@kwipkwap
@kwipkwap 2 жыл бұрын
Hoe diep moet de regenwaterput de grond in om 12 graden te bereiken?
@MsFrodo111
@MsFrodo111 2 жыл бұрын
Ongeveer 60 meter
@joerivankallo
@joerivankallo Жыл бұрын
Wiens regenwaterput zit nou zo diep? Onze regenwaterput krijgt al een ijslaagje als het buiten - 5°C is...
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
60 cm diep
@rolandwillems1
@rolandwillems1 2 жыл бұрын
Ontzettend interessant
@foppo100
@foppo100 2 жыл бұрын
Ja we moeten van dit en van dat af.Hoe betalen mensen voor dit? Ik heb een combi boiler en radiatoren 38 jaar oud.Praat ove de kost en we luisteren.
@drood78
@drood78 Жыл бұрын
Energiebespaarlening deze kun je al met 0% rente krijgen als je niet teveel verdient.
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
Dan is het zaak om eerst goed te isoleren en een afgiftesysteem te realiseren voor lage temperaturen. Daarna zijn dergelijke systemen pas toepasbaar.
@fryske.tynster
@fryske.tynster Жыл бұрын
weer een zo zo systeem wat veel kost en niet veel doet vooral op de momenten als we het willen .. pv panelen in de winter..........lolz
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
wel eens in de winter achter glas gezeten Fryske Tynster? Daar is het gewoon lekker warm, ook in de winter. En die warmte wordt op die momenten overgeheveld naar de put die daardoor ook opwarmt.
@richardhoffman2164
@richardhoffman2164 Жыл бұрын
10.000l water in de tuin ja ja stelt niks voor. Maar in zo,n gat kun je een mooie cave maken, eennnn.... Die is altijd 12 graden dus hoef je maar 8 graden bij te verwarmen. Wat is het toch bijzonder alles wat er tegenwoordig uitgespookt 😄
@nandotenlohuis3903
@nandotenlohuis3903 Жыл бұрын
Een mancave van 10 m3? Dat is een hokje van l x b x h van ca. 2,2 x 2,2 x 2 m. Niet echt een gezellig hok voor al je vrienden.
@dhpstudios2009
@dhpstudios2009 2 жыл бұрын
Tjongejongejonge, Eindelijk komt men met ideeën
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
🙂
@Rammit_Inha_Assol
@Rammit_Inha_Assol Жыл бұрын
Nou, doe er zelf ook eens één zou ik zeggen. Maar dan wel een goeie!😉
@davidt6849
@davidt6849 2 жыл бұрын
Leuk idee maar zeker nog niet af
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
dat is een product eigenlijk nooit ;-)
@danseresdan573
@danseresdan573 2 жыл бұрын
Bij oplossingen om warmte en elektra te bufferen, vind ik, dat er bij de opmerkingen veel te veel de nadruk wordt gelegd >> wat is de terug verdien tijd
@drood78
@drood78 Жыл бұрын
Ja want niets doen is zo geweldig . zit jij straks zonder stroom en warmte terwijl wij gewoon verder leven met stroom en verwarming
@peteryoomla156
@peteryoomla156 Жыл бұрын
Wat een onzin, om water van van 2 naar 1 graad te brengen kost of brengt evenveel energie als om van 1 naar 0 graden te brengen.
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
dat is dus niet waar, zodra water overgaat naar ijs dan is er sprake van een fasewisseling waarbij latente energie vrij komt. . . . dat is ca. 80 keer zoveel als de graad erboven, zie: nl.wikipedia.org/wiki/Latente_warmte
@peteryoomla156
@peteryoomla156 Жыл бұрын
@@gepwater Waar lees jij die factor 80? Geldt at ook voor water naar stoom en omgekeerd? Dat zou me geweldig verwonderen. Ik heb nog nergens gehoord of gelezen dat de grens van aggregatieovergang ineens zoveel energie nodig heeft of af geeft. Nergens. Maar ik kan natuurlijk fout zijn.
@carltonbanks1439
@carltonbanks1439 Жыл бұрын
@@peteryoomla156 De video spreekt zichzelf ook tegen, want blijkbaar is die overgang naar bevriezining een gigantische bron van energie, maar aan de andere kant proberen ze met de collectors achter de zonnepanelen het water in de put constant op 12 graden te houden. Ik kan mij ook niet voorstellen dat in een zomernacht de buitentemperatuur dusdanig laag is, dat ze de 'koude' van buiten kunnen gebruiken om de put te koelen
@nandotenlohuis3903
@nandotenlohuis3903 Жыл бұрын
​@@peteryoomla156 Het klopt wel degelijk. Er is voor elke graad verwarmen of koelen van 1 kg ijs 2200 Joule (= eenheid van energie) nodig (erin of komt eruit, ligt aan verwarmen of koelen). Maar bij een faseovergang van water naar ijs is 334000 J per kg nodig. Dit is een factor, 334000 : 2200 = 151 ten opzichte van het ijs. Voor elke graad verwarmen of koelen van water is 4180 J per kg nodig. Dit is een factor 334000 : 4180 = 79,9. Dus er is veel meer energie betrokken bij de faseovergang dan het verwarmen of koelen als het materiaal dezelfde fase blijft. En ja, het klinkt onlogisch dat bij bevriezen warmte vrij komt maar bedenk het maar zo: Het water "moet" kouder worden want anders kan het nooit bevriezen. De warmte die in het water zit moet ergens anders naartoe en dat kan alleen maar naar de omgeving van het water. Op dezelfde manier gebruiken boeren sproei-installaties met water om te voorkomen dat hun gewassen bevriezen. Want als het water dat op het gewas ligt bevriest dan wordt de warmte van dat water aan het gewas afgegeven waardoor het gewas niet bevriest.
@nandotenlohuis3903
@nandotenlohuis3903 Жыл бұрын
@@carltonbanks1439 Hoe langer je de put op een gunstige temperatuur houd, hoe langer je gebruik kan maken van die put als bron van energie. Als de put is opgewarmd tot 40C of nog wel meer dan zal de omgevingstemperatuur, ook in een zomernacht, koeler zijn. En ja, de energie van een faseverandering is een enorme bron van energie, mits die een manier vind om die te oogsten.
@michelvanunen
@michelvanunen 2 жыл бұрын
het ei van columbus hangt al op zolder, dat heet een cv ketel!!!
@gepwater
@gepwater Жыл бұрын
je gasrekening onlangs nog bekeken?
@GEPWassermanagementGmbH
@GEPWassermanagementGmbH Жыл бұрын
aldus de struisvogel
Film over plaatsing van Flatline regenwatertank en IRM-Regenwatersysteem
7:29
Миллионер | 2 - серия
16:04
Million Show
Рет қаралды 1,9 МЛН
This dad wins Halloween! 🎃💀
01:00
Justin Flom
Рет қаралды 54 МЛН
Fake watermelon by Secret Vlog
00:16
Secret Vlog
Рет қаралды 36 МЛН
27. Wat is het verbruik van een warmtepomp?
6:07
In stappen van het gas af.
Рет қаралды 205 М.
Hur avluftar jag tanken på en Qvantum QE?
1:52
Qvantum Energy
Рет қаралды 27
homemade warmtevat, houtkachel gekoppeld aan cv en warmtevat
4:52
Verlaag NOOIT je aanvoertemperatuur van je cv-ketel.. (deel 2)
5:03
John Visser cv-optimalisatie
Рет қаралды 785 М.
Regenwaterzak waterzak in kruipruimte regenwater opvangen
2:06
GEP Watermanagement
Рет қаралды 1,6 М.
Warmtepomp in de winter - nut en efficiëntie
23:14
Ketel Klets
Рет қаралды 196 М.
5. Je huis verwarmen met een airco is de beste tip om je gasverbruik te verminderen!!
6:52
Warmtepomp op regenwater
3:09
GEP Watermanagement
Рет қаралды 1,5 М.
PAS OP! Dit zijn de 10 GROOTSTE fouten bij een warmtepomp
6:01
OfferteAdviseur
Рет қаралды 102 М.
Миллионер | 2 - серия
16:04
Million Show
Рет қаралды 1,9 МЛН