Dragă domnule profesor, Vreau să vă transmit cât de mândru sunt că v-am avut ca profesor și cât de mult a contat pentru mine influența dumneavoastră. Mă bucur enorm să vă văd activ în spațiul public, pe canalele de KZbin, aducând o contribuție reală și valoroasă pentru societate. Este inspirațional să văd cum pasiunea și dedicația dumneavoastră pentru educație continuă să influențeze generații, iar impactul pe care îl aveți este cu adevărat remarcabil. Sunt extrem de recunoscător că am avut șansa să învăț de la dumneavoastră și mă mândresc de fiecare dată când vă urmăresc sau vă aud numele. Vă mulțumesc pentru tot ce faceți! Cu respect și recunoștință, Claudiu
@alexandratrif-lr2riАй бұрын
Mulțumim!
@theWolf666123 ай бұрын
In școala generală am fost premiant an de an. Am mers la un liceu cu profil tehnic deoarece îmi plăcea foarte mult mecanica și electronica. Din păcate acolo am dat peste niște copii cu profil infracțional care se ocupau de bătăi, de cerut taxă de protecție și multe altele din aceiași gamă. Eu am fost tot timpul genul inclinat spre a învăța și nu eram genul lor de prieten motiv pentru care eram terorizat și deranjat de acești copii pur și simplu fără motiv, fapt pentru care mintea mea nu se mai putea concentra la învățat ci la cum să îi evit și cum să mă apăr de acești copii proveniți din familii dezbinate. Așa că din premiant am ajuns să renunț la școală. Asta se întâmpla prin anii 2000. La momentul respectiv am anunțat dirigintele, directorul, profesorii, etc, despre acele lucruri adică am făcut tot ce puteam face eu ca elev. Dacă ar fi existat posibilitatea ca cei care făceau probleme să fie "pedepsiți" cu exmatricularea sau chiar cu o cameră de detenție, ceva, orice prin care să simtă că acțiunile lor au repercusiuni cu siguranță altfel ar fi stat lucrurile. Și să nu-mi spună cineva că un copil care bate cu sălbăticie alți copii ar fi "terorizat" dacă ar sta o oră într-o așa-zisă cameră de detenție! Ideea este că acești indivizi care ulterior, când au devenit adulți au intrat și la închisoare mi-au schimbat semnificativ viața. Atât în ceea ce privește cariera cât și în ceea ce privește psihicul și starea de bine. De asemenea ei au fost niște ratați și au ajuns și mai ratați. Acum, după 23 de ani lucrurile nu s-au schimbat deloc fiul meu având in clasă un copil care se ia de el fără motiv, îl lovește, îi vorbește urât și nimeni nu poate face nimic pentru că nu le permite legile și regulamentele. I-a scăzut nota la purtare și atât de parcă îl afectează pe infractor cu ceva acest lucru. Trebuie să iei niște măsuri care să-i apere pe cei buni, pe cei onești, pe cei care vor să învețe. Acum există șansa ca din om corect și cinstit să risc sa îi fac eu dreptate fiului meu dacă legea nu face și să mă transform. Acum să ne spună domnul profesor cum e mai bine in această situație? E mai bine ca niște ticăloși (fără vina lor evident) să-și distrugă și viața lor dar și pe a altora sau îi mustrăm, amendăm, exmatriculăm, adică luăm niște măsuri progresive care se finalizează cu exmatricularea dacă elevul nu-și îndreaptă comportamentul? În cazul meu lipsa de măsuri a dus la renunțarea mea la liceu ceea ce mi-a schimbat dramatic drumul în viață și am rămas și cu frustrări(cu senzația că oamenii sunt răi, nu sunt corecți și nu te poți încrede în nimeni), iar în cazul elevului bătăuș lipsa de consecințe in urma a ceea ce a făcut în școală a dus la ideea că nu pățește nimic nici în viața de adult. Doar că în viața de adult a ajuns la închisoare. Și ceea ce mi s-a întâmplat mie nu e un caz izolat, cred că mulți din cei care și-au văzut de treabă au trecut prin așa ceva.
@anamariagheorghe5483 ай бұрын
Felicitări pentru sinceritate! Dacă situația continuă în cazul copilului dumneavoastră fără se se ia masuri pentru a corecta, atunci ar trebui sa va ganditi la un transfer la alta școală. Nu este soluția ideala dar binele copilului dumneavoastră este superior.
@Virgil10033 ай бұрын
daca ai facut prostia de a ramane in RO, desi poti pleca, cine e de vina?
@mariaconstantinescu52943 ай бұрын
Da,eu ca si cadru didactic am iesit din invatamantul de stat,din pricina bataii de joc,e trist.😢
@AlCool-b9x3 ай бұрын
Bine ați făcut dle cadru didactic că mulți elevi au fost scutiți să suporte exprimarea greșită "ca și". @@mariaconstantinescu5294
@AlCool-b9x3 ай бұрын
@@mariaconstantinescu5294"ca și" mai sunteți cadru didactic? V-au acceptat la privat?
@razvan91PH3 ай бұрын
Foarte frustrant acest interviu. Spun frustrant pentru că văd un profesor minunat, cu o gândire sănătoasă, care, din păcate, face parte din minoritatea profesorilor și nu din majoritate. Statul ne vrea proști, de aici pleacă problema educației. Cu cât suntem mai proști, cu atât ne poate controla și manipula mai ușor.
@lauraoltean89293 ай бұрын
Sunt profesor și am avut mereu copii cu nevoi speciale cu care am reușit sa obțin progrese frumoase în 3-4 ani cât le-am fost educator. Exista însă anumiți copii cu probleme mari de comportament, care nu pot fi integrați nicicum intr-o clasă de 30 de prescolari/elevi, care mușcă, lovesc copii, adulți, urlă 2-3 ore din 4. Imaginați-vă cum se simt copiii din acea clasă, cum se desfășoară actul educational. Nu avem specialiști în școlile de masă ptr a sta alături de cadrele didactice, ptr a ajuta acești copii să le facă educația accesibilă, logoped, consilier scolar. Dacă nu se reușește integrarea copilului intr-o anumita perioadă, dacă copilul involueaza, aș recomanda școală specială clar (5 copii într-o clasă cu pedagog, psiholog, logoped)
@TopDriverPaul2 ай бұрын
Multumim. Super invitat.
@alexandraflorentinamatei3 ай бұрын
Ma bucur ca am descoperit acest om cu ocazia podcastului tau. Nu auzisem pana acum de Marcel Bartic. Felicitari pentru subiectul abordat.
@EugeniaDoina-s3g3 ай бұрын
Extraordinar podcast! Mulțumim, domnilor!
@mariaelenaszabo68373 ай бұрын
Dresaj este și acum. Doar că au ascultat prea mulți copii melodia aia în care era ceva de genul "sunt un câine rău, eu rup lesa. Nu mă poți dresa!"... Și mai e o melodie în care e ceva de genu "școala, zici că vrea să facă din ei trupe comando"... Ce vreau să zic este că educația nu se face doar la școală. Educația este impactată de absolut tot ce inglobează o societate. Pace și fiecare să facă ce îi place! ❤ Și să suporte consecințele =))
@viorelgrancea54953 ай бұрын
Excelenta emisiune.Educatia ar fi corect sa fie lasata sa evolueze.Avem tineri minunati si profesori exceptionali!
@LucianGrosu3 ай бұрын
Mulțumim frumos pentru tot ce faceți!
@ralucaiacob54623 ай бұрын
Felicitări pentru emisiune! Optimismul și incăpățânare lui Marcel ne dau puțin curaj și speranță!
@tudorn6793 ай бұрын
Super tare omul! Vorbește mult! De apreciat ca Dragoș l-a lăsat sa povestească! Explicațiile foarte clare
@ely4323 ай бұрын
Prea putine like uri pt content legat de educatie. 😐Astfel de podcasturi trebuie sa fie in top ,nu alte prostii Un podcast bun .Felicitari!!
@adipeterca7904Ай бұрын
Unul din cele mai faine emisiuni pe care le-am vazut pe canal. Sincer, e o dezbatere foarte bine structurata, cu un inceput si un final pe masura, pe care o poti asculta cu atentie chiar daca nu vizionezi videoclipul. Sunt curios de o dezbatere moderata intre acest domn si un profesor "mai de moda veche".
@silviucretu86773 ай бұрын
Extraordinar!🎉
@danaboulescu52332 ай бұрын
Minunata conversatie! 👍🏻👍🏻👍🏻
@SimonaDeac-y7t3 ай бұрын
❤❤❤Salut domnule Dragoș și echipei dumneavoastră felicitări pentru emisiune!
@cristiancalota88463 ай бұрын
Marcel este un om extraordinar pe care îl urmăresc cu drag și mă bucur că ați reușit să vă faceți timp pentru această discuție. Copiii de azi vor fi mai buni decât suntem noi acum.
@marimarmarimar253 ай бұрын
Excelent! Mulțumiri Dragos si Marcel! In loc de un film, am investit 1h30min urmarind interviul: este o lectie de viata bună pentru oricine! Celor din invatamant, vă sugerez din ❤ sa (re)vedeti interviul cu pixul si un caiețel. Nu veți regreta peste ani!
@luciagaspar76673 ай бұрын
Felicitări pentru emisiune și pentru invitatul emisiuni multă știma și respect!!!!❤
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤🇧🇪
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🇧🇪
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🇧🇪
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉♥️
@TudorCercelaru-nr2me3 ай бұрын
Salut Dragoș fb emisiune bravo și am învățat destule din emisiune am 3 nepoți la școală și sper să-i fac pe copii mei să urmărească emisiunea să înțeleagă mai bine cum este cu învățământul la noi bravo ❤
@loredanavaida70983 ай бұрын
Super interviu!Felicitari. Doamne ajuta sa ajungă la multe urechi!!
@ioana35143 ай бұрын
Acum 11 ani, când eram la liceu, am completat sincer formularul de feedback dar evident ca am uitat ce scrisesem. La întâlnirea de 10 ani, profesoara de biologie a ținut să aducă în discuție că eu am scris în urma cu 11 ani (repet) pe lângă lucrurile bune și faptul că mă deranja gălăgia ce era în timpul orelor din cauza căreia nu puteam fi atentă la ce se predă. A amintit asta într-un ton de revoltă, cum am putut scrie eu așa ceva si ca sa se justifice acum după atata timp de ce nu reușea să facă liniște ca voia sa fie totul interactiv (cumva căuta să îmi ofere explicatii dupa atata timp). Interesant e că eu uitasem complet, dar ea a reținut tot acest timp. Profesorii nu sunt obișnuiți să primească un feedback real. Vor doar laude și atât, deși elevii sunt oglinda lor și dacă si-ar dori cu adevarat să fie performanți în meseria pe care si-au ales-o atunci ar ține cont de feedback fără a-l lua personal.
@floryandrei85473 ай бұрын
Excelenta emisiunea, felicitari!
@LucianL20243 ай бұрын
Vă mulțumesc pentru un interviu senzațional... mai vrem astfel de oameni precum Marcel Bartic! 👏👍🖖
@LiviuAurelian-d3f3 ай бұрын
Bravo Dragos o emisiune si un invitat pe masura. Extraordinar❤
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉♥️
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤🇧🇪
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
👏👏👏👏👏👏👏👏👏💛👏👏👏👏👏🇧🇪
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🇧🇪
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪
@budescumadalina92713 ай бұрын
Eu am terminat clasele V-XII in Cipru. Acolo se punea accent foarte mult pe gandirea critica. Foarte rar invatai ceva pe de rost. Aveam laborator de nutritie si gatit, lucru manual in laborator in care invatai sa folosesti tot felul de instrumente de taiat si lipit, ora de desen era complexa si invatai diverse stiluri de desen si pictura. La sfarsitul fiecarui an dadeai examen din materia predata si nu din ultimii 4 sau 8 ani. Erau abordate la limba si literatura Greaca subiecte precum: Carti vs E-books, energiile regenerabile, rolul femeii in societate in istoria lumii, etc. Pentru ultimul an de liceu am fost la pregatire intr-o scoala de stat unde se platea o suma modica dat fiind faptul ca profesorii care ne ofereau meditatiile se intalneau cu noi dupa programul scolar. Dat fiind faptul ca eram mai multi elevi care participam la meditatii puteam discuta unii cu altii pe subiectele respective. Ca ultim puct mentionez orele de sport din scoala. Am avut ocazia sa incerc si chiar sa particip la concursuri sportive de diverse genuri. De exemplu: volei, aruncarea cu ciocanul, aruncarea cu sulita, alergare pe distante lungi si scurte, saritura in lada cu nisip, saritura in inaltime. Am participat la parade unde am fost nevoita sa invat marsul. Si cel mai important este ca fiecare scoala avea uniforma proprie asa ca bradurile nu se puteau etala. Ar mai fi multe de spus dar in concluzie, mie mi s-a parut un sistem potrivit pentru mine pentru ca mi-a oferit ocazia sa ma descopar.
@danpampa38953 ай бұрын
Felicitari pentru acest interviu, Starea Natiei!❤
@amaliasuiu11103 ай бұрын
Mi-a plăcut mult! Excelentă discuţie!
@adrianhornea59123 ай бұрын
super! felicitari
@GranceaCristian13 ай бұрын
Mulțumesc!
@mercaioanagabriela3 ай бұрын
Excelent! 💯
@victorstroe8213 ай бұрын
Multumim!
@bogdanturcanu65483 ай бұрын
Felicitari! 🎉
@artimitaolteanu6033 ай бұрын
Felicitări! Ar fi ideal dacă ați și răspunde celor care au avut experiențe negative în viață. Am citit la comentarii. Mulțumesc pentru prezentare!
@AlexMarcau3 ай бұрын
Felicitări 🎉 Un interviu foarte bun cu un invitat foarte bine pregătit.
@sweetsilkysoul3 ай бұрын
Multumim! Respect!
@vcosmin103 ай бұрын
frumos om, frumoasa conversatie, inspira optimism
@andreibacescu79323 ай бұрын
Multumim ❤
@florinpene48753 ай бұрын
Ce fain este omul asta. Multumim Dragos
@paultalpau75463 ай бұрын
Felicitări! Fabulos podcast-ul !
@georgechircu77783 ай бұрын
De apreciat si conditia fizica a domnului profesor 💪
@RaicuMarianClaudiu3 ай бұрын
Eu aș implementa un sistem cu un examen final la toate materiile din toată materia predata an de an .. nota nu va conta sau foarte puțin , dar va fi importanta pentru evaluarea fiecărui an a copilului plus a predării profesorilor .👍🏼 Și asa în fiecare an vom ști ce profesori își fac treaba și nivelul fiecărui copil .👍🏼
@TeodoraConstantinescu-r6u3 ай бұрын
Felicitări pentru acest interviu!!
@ioanermalai32113 ай бұрын
Referitor la copiii cu CES, ar trebui să știți că integrarea lor în școala de masă a fost un eșec în occident și în urmă cu 20 de ani, linia era revenirea la instituții dedicate acestora, adică școli speciale. Problema copiilor cu CES e foarte complicată. Într-o clasă cu 30 de elevi de liceu, care se preg pt medicină majoritatea, cum credeți că se simte un copil cu CES? (caz real) Cum credeți că acel cadru didactic se poate ocupa și de el și de restul, când deja nr maxim de elevi din clasă e și așa depășit? În țările unde s-a încercat integrarea în acest fel, exista la clasă un alt prof sau chiar alți doi profesori, care se ocupau doar de acești copii! Nu mai zic de numărul de elevi din clasă! La noi nu există așa ceva! E o bătaie de joc în primul rând la adresa copilului cu CES, apoi la adresa celorlalți copii și a profesorului care din start, se știe că nu poate lucra optim decât cu grupuri adecvate numeric ! Și hai să nu îi mai numim naziști pe părinții care nu-i vor în clase pe acești copii, în aceste condiții! Și copiii fără CES au dreptul să fie stimulați adecvat nivelului lor de înțelegere, au dreptul la evoluție!
@aposematic80633 ай бұрын
Excelentă emisiune!
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊🎩
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🇧🇪
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🇧🇪
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤🇧🇪
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪
@Costel-uf7dv3 ай бұрын
Ce frumos
@Uni9553 ай бұрын
Fabulos
@bicacraciun65323 ай бұрын
Faina discuție! Împărtășesc opiniile voastre . Gandeam asa si acum 30 de ani. Cand ma intrebau colegii: cepremiu a luat copilu? 😂😂😂 si chiar nu stiu …..
@ceciimbrea3 ай бұрын
Felicitări!
@florentinacenusa55613 ай бұрын
Fantastic ❤
@raimundapostu1483 ай бұрын
Bun😊
@Vlad_Tataru103 ай бұрын
Felicitari pentru invitat!
@adi_tzancu3 ай бұрын
Time well spent! ❤
@sebastianmusat88573 ай бұрын
un profesor cu har! felicitari!
@luciansfartz7103 ай бұрын
Salutare, mă răzgândesc și eu 😊
@allalala67133 ай бұрын
❤❤❤❤
@florentinacenusa55613 ай бұрын
Am avut două motive de a pleca din Romania unul a fost scoala românească, când copii mei au ajuns în clasa 0 fiind prima promoție de clasa 0 și am observat că tot sistemul a rămas tot comunist , unde copiii nu au voie să întrebe să își spună punctul de vedere și am fost huliți când am refuzat orele de religie Vorbesc despre școală nr1 din Năvodari unde doamna directoare Standu ieșea la miting în timpul orelor pentru susținere penalului de primar Matei , iar la școală își pedepsea elevii pentru orice . In 3 ani cat au stât copii mei în școală românească am înțeles că au ajuns să le fie frică că nu au drepturi , le era frică să meargă la baie pentru că erau niște bombe . Sper din tot sufletul să se schimbe modul de abordare a profesorilor .
@WhiteLotus6663 ай бұрын
👍👍👍
@adrianmarin32013 ай бұрын
59:18 ❤ Copii cu CES au nevoie de profesori pregătiți special pentru ei. Dacă stau pe mana profesorilor de rând, unde nici copii normali nu prea au multe de învățat, nu au nicio șansă. Am un coleg de serviciu care a apelat la profesori de specialitate și a reușit. Ministrul i-a introdus in sistemul normal, ca sa nu mai aloce alte fonduri pentru ei.
@geopavel82193 ай бұрын
Locuim în apropierea unui parc, unde se adună tinerii noaptea. Da, se droghează pentru că au probleme acasă. Provin din familii destrămate, care nu prea au ce manca acasă. Nu au o viață așezată, liniștită și normală cum am avut noi. O masă caldă și programul de după școală ar ajuta enorm. Nu avem copii și am fi dispuși să donam lunar o sumă pentru a susține așa un program. Normal ar trebui să fie guvernamentale. Așa am văzut în Spania. Copii erau aduși de la 8 la 17 la școală unde aveau școală, sport, masă, somn, joacă și făceau temele la școală.
@webertybee65133 ай бұрын
In general sunt deacord; dar: ...scoala-violenta-sport, masa-boli-somn,joaca-joaca-joaca-responsabilitate zero, teme-superficialitate; a face tema nu inseamna ca a invatat! copii nu stiu sa invete! Parintii sunt sclavi la locul de munca, fara posibilitatea de a mai reusi sa se intereseze si de copii care sunt sub un program "minunat" la scoala. Cu stima!
@geopavel82193 ай бұрын
@@webertybee6513 ce soluții aveți dvs?
@webertybee65133 ай бұрын
@@geopavel8219 da...cu toate că nu eu trebuie să am o soluție, ci cei care ocupă posturi bine plătite pentru a gândi soluții, pot oferii, câteva...gânduri. Cine sunt eu să dau soluții!?... Una care să functioneze de mâine, nu există. Succint: * invățători, profesori, motivati, dedicați, cu o programă școlară modernă, flexibilă,....părinți cu suficient timp pentru proprii copii,...așa și doar așa pot copii să se dezvolte, să își lărgească orizontul, in orice direcție. Cu simț de răspundere, stimă de sine, respect față de sine (!) și cei din jur. Școala este baza! Dar nici fără cei 7 ani de acasă, nu se poate! Cu stimă!
@andreipalcau70473 ай бұрын
Sunt de părere că domnul invitat (nu i-am reținut numele, imi cer scuze) a precizat ceva ceea ce e esential, anume faptul ca odată luată o decizie (în speță în domeniul educației) trebuie să fie pusă in aplicare macar 5-10 ani pentru a putea avea efectul scontat. Aș fi de acord cu această idee, atât timp cât aceasta idee luata inițial ar fi una extrem de bine gândită, pe toate părțile, rezutlatul unor politici comune și analize fundamentate, ceea ce în România, la acest moment, rămâne, din păcate, doar un deziderat. Spun asta pentru că oamenii numiți sau pe care noi îi numim în cele mai importante funcții ale statului nu au nicio competență și nici vreo legătură cu realitatea sau, mai rău, nu vor să aibă.
@zizinnnn3 ай бұрын
scrie in titlu, Marcel Bartic.
@neacsumarius69673 ай бұрын
felicitari
@petrumoldovan19413 ай бұрын
Școala ar trebui să dezvolte abilitățile native și să completeze lipsurile de abilități la un nivel acceptabil .Unii copii sunt dezvoltați motric, unii la nivel de inteligență, unii la nivel emoțional,unii le au pe toate.Cel mai greu lucru este să educi un copil ,să formezi un viitor OM!
@cristinai21573 ай бұрын
Ați putea să lăsați invitatul să vorbească și să nu l mai intrerupeți așa mult,domnule Pătraru Părerea mea!
@alexandrugovoreanu68932 ай бұрын
👍👌
@dubatransport45453 ай бұрын
❤🎉
@elzorro36083 ай бұрын
Like pentru video
@dianamindrican27713 ай бұрын
👏🏻👏🏻
@AdyVenom3 ай бұрын
misto om...am speranta ca in viitor vor fii mult mai multi ca el care sa ajute la dezvoltarea tarii si sa inlocuim toate gunoaiele din cunducere cu oameni competenti
@sorinmiron91003 ай бұрын
PEDAGOGIE, PEDAGOGIE, PEDAGOGIE PUNCT.
@mojewjewjew44203 ай бұрын
Dragos nu l mai tot intrerupe!
@ivanovirina35563 ай бұрын
Un exemplu. In Facultatea de Medicina, unde inveti nutritie, sanatate alimentara, nu exista o cantina generoasa unde poate fi luat un pranz sanatos. Nu exista timpul necesar pentru o masa la pranz.
@Antantedizemanepe3 ай бұрын
Și totuși, pe fondul problemei avem situația : elevul derbedeu face gălăgie, insistă să distragă atenția celorlalți elevi, profesorul îi atrage o data atenția și totuși elevul nu se oprește. Ce facem ? Lăsam elevul distractiv in clasă și respectiv strica și ora (anulând dreptul la educație al celorlalți elevi cât timp vrea el sii subminând autoritatea profesorului) sau scoatem elevul din sală și respectăm la nivel de sistem dreptul la educație al elevilor ce respectă regulile ?
@ioansava77083 ай бұрын
Bună seara ❤
@sandacristi3 ай бұрын
Înainte de 1990 specializările profesorilor erau duble ex.istorie/geografie; matematica/fizica;chimie/fizica,dar profesorii de atunci știau carte pentru ambele specializări.
@emarizea3 ай бұрын
Buna seara. Din pacate, la incpeutul anilor 90', atunci cand ma fost in scoala primara, corectiile vizice is notele erau instrumente de baza pentru educatori, chipurile sa-i tina in frau pe elevi si sa-i motiveze sa invete. Am avut parte de o invatatoare care considera ca educatia se face cu rigla la palma, cu tipete foarte stridente si cu note mici atunci cand nu invatai suficient. De exemplu, ca pedeapsa, am primit nota trei la mai multe dictari la clasa pentru care cred ca as fi meritat macar nota 6 sau 7. Asta s-a intamplat cel mai probabil dupa ce parintii i-au impus doameni sa nu cumva sa dea in mine, asa cu ma facut cu toti ceilalti colegi din clasa unde invatam. Scoala primara ma facut-o la scoala 133 din Bucuresti. Aroape totul a insemnat constrangeri, amenintari, mult stres, umilinte din partea unor profesori ,dar si al colegilor de clasa si un chin de nedescris din cauza materiei extrem de incarcata. La asta se adauga stresul cu gastile de cartier, care adesea isi faceau veacul im preajma acestei scoli. Unii dintre acesit indivizi ma acostau pe strada in apropierea scolii, dar is in interiorul acesteia. Din aceasta cauza am ajuns de la o varsta foarte frageda sa ma tem sa merg singura pe strada, dar si la scoala, desigur. A fost necesar sa fiu protejata cat mai mult timp posibil prin prezenta parintilor aproape pretutindeni cat au putut. Am reclamat situatia asta la diriginta clasei noastre si la Politie, dar acestia nu au luat nici un fel de masuri. Stiu, multi vor zice ca nu trebuia sa fiu astfel cocolodsita, ca normal era sa fiu lasata sa invat sa ma descurc singura. Asa o fi, dar unii dintre indivizii care adesea sicanau elevii pe langa scoala, erau foarte agresivi si periculosi. Am fost martora la cum un derbedeu destul de cunoscut prin zona aceea si o fata la vreo 13-14 ani au snopit in bataie pe o tanara in varsta de 20 de ani. Aceasta suferea de dizabilitati mintale grave si nu stia ce sa faca, nu a avut practic nici o reaactie fata de cei doi agresori care au lovit-o fara mila. Aceste scene s-au petrecut in amiaza mare, langa scara unui bloc aflat in vecinatatea scolii 133. Eu eram in scara acelui bloc alaturi de mai multi colegi de clasa. In afara de mine, toti acestea au asistat zambitori si pasivi la agresiune. Am fost in imposibilitatea de a interveni, nimeni nu mi-ar fi urmat exemplul nimanui nu i-a fost mila de biata tanara batuta in vazul lumii. Asta s-a petrecut in anii 90', insa cu parere de rau, cred ca putine lucruri s-au schimbat in bine de atunci si pana acum.
@lavinianeagoe3 ай бұрын
❤
@danielbadea37223 ай бұрын
Cred că în școala ar trebui să se cultive mai multă umanitate și spirit critic ,pe lânga învățământ....,
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊🎩
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🇧🇪
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🇧🇪
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤🇧🇪
@IleanaVasilescu-b3q3 ай бұрын
🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪🇧🇪
@valentinciuhoreanu81333 ай бұрын
O mare problemă în învâțământul de stat e această "modă" cu examenele de final de clasă a-IV-a pentru admitere la gimnaziu în clasele de la licee. Incă din clasa a-III-a copiii au început o muncă asiduă cu zeci de ore de pregătire și lucru suplimentar. Ce mi se pare oribil e că majoritatea învățătorilor îndrumă, sau mai bine zis forțează copiii să dea examen la 2-3 licee unde concurența este acerbă, denigrându-și școlile la care activează, iar apoi se plâng de rezultatele slabe de la evaloarea națională. Dacă cei mai buni dintre copii pleacă din școală, de unde rezultate bune? Nu e vorba neapărat de banii chetuiți de părinți, nu că ar fi sume de neglijat, ci de stresul și oboseala pe care le acumulează copiii. Cum gestionează un copil de 10-11 ani un eșec, în cazul în care nu intră la liceul la care își dorea mama/tata/doamna, etc? Dacă au șansa să fie admiși, la liceele de fițe, încep tot felul de discuții și acolo.
@geopavel82193 ай бұрын
Dacă mi-am dat demisia din Administrație, nemaisuportand slugarnicia celor care au avut maxim 7 la licență, eu având 10,ce s-a schimbat??? Au rămas incompetenții și slugoii. La fel și în Educație. Prea mulți profesori buni și inteligenți au plecat din sistem, nemaisuportand programele școlare scrise de niște idioții, care au luate note execrabile la examenele de specialitate. Foarte bine că abordați tema asta dureroasă cu oameni deschiși la minte. Ar fi interesant să o invitați pe dna Cristea Georgescu.
@geopavel82193 ай бұрын
Cristela, scuze IA
@alexandrupatrascu49523 ай бұрын
Like & Comment
@doinag30873 ай бұрын
Ce uită toată lumea e că elevii sunt diferiti între ei (nu toti pot găsi solutii creative, unii au tulburări de învățare, coeficientul de inteligentă e diferit, unii vin din familii disfunctionale etc etc) si nu toti profesorii au acelasi profil de personalitate, aceleasi metode, stil de comunicare, stare de sănătate, etc etc) . Prin urmare avem permutări de n luate câte m. Ideal ar fi un invățământ pedocentrist, adica să fie personalizat pentru fiecare elev în parte (copilul sa fie in centrul procesului educativ) dar pentru asta ar fi necesare fonduri financiare mai mari. (in prezent nici fondurile strict necesare nu vin corespunzător). Astfel, lucrurile nu merg spre bine si toată lumea dă vina pe toată lumea (elevii pe profesori, profesorii pe părinți si tot asa). La asta se adaugă o birocrație enormă si foarte cronofagă care te oboseste si te demotivează.
@revengeru3 ай бұрын
Dacă îi chemi pe invitați, ca să ai pe cine întrerupe, doar să poți repeta, la infinit, aceleași lucruri. De 3 ani știu deja replicile pe dinafară 😂
@sebastianz.32563 ай бұрын
Interviu cu un invitat nu inseamna monolog,poate invitatii nu cunosc 'replicile' 😊
@ioandoszlop53553 ай бұрын
Ścoala face bine dacă “vinde”copii “local !
@ioanermalai32113 ай бұрын
În lanțul fricii tb incluși părinții! Profesorii au ajuns să se teamă de părinți și ades vor să mulțumească adultul din spatele copilului!
@danmihai78183 ай бұрын
😮
@oroles200713 ай бұрын
E nevoie de un punct de sprijin sa schimbi in bine educatia... Din păcate acel punct de sprijin nu există.
@maximusafexpertus46343 ай бұрын
Baieti! Instituțiile sunt oameni- nu credeți ca va contraziceți?
@Antantedizemanepe3 ай бұрын
1:03:20 Ciucă ți-ar răspunde cam cum zicea Jack Nickolson in rolul de general : "You want the trouth ? You want the truth ? You can't handle the truth !"
Nu avem cu cine sa evoluam. Bucuresti, sector 1: cresa de stat in bloc, fara curte, tin copiii in clase 12 h/ zi; gradinita super dotata cu jucarii, tehnologie, etc. curtea imensa a fost desfiintata pt a face loc unui patinuar/ bazin, constructie nefinaliza, ramasa paragina - mutumim dnul fost primar Tudorache; scoala generala ce a desfiintat toate laboratorele mostenite din comunism ( lab de chimie, fizica, geografie, istorie, biologie, romana, muzica - toate dotate la superlativ specific materiei) pt a crea noi sali de clasa, comune...trist.
@emilmitroi3 ай бұрын
Nu are cine, toti suntem coructibili(chiar daca nu vrem), se gaseste o portita.
@simpludaradevarat6393 ай бұрын
La minutul 16:50 l-am “văzut” pe frate-meu 😱în rolul “părintele”. Băi, ești nebun, am asistat o singură dată la un meci de-a lu’ Nepotu’, 8 ani: mi-a fost frică că face atac cerebral că tare mai avea vena jugulară cât crenvuștu’ 🙈….vena jugulară a’ lu’ frate meu, zic
@ioandoszlop53553 ай бұрын
Se repetă ? Cred că perpetuează !Asta a evitat Asia !!!!
@tudorstan48372 ай бұрын
Exista vreo petiție pentru demiterea acelui polițist?
@CristianTanasescuxtache3 ай бұрын
la sfarsitul clasei a 8-a mi-a fost dat sa citesc Baltagul. M-a plictisit enorm cartea respectiva. Poate ca la varsta aceea mi-a fost dat sa citesc ceva ce adultii vedeau ca pe o capodopera, dar eu nu o vedeam asa. In schimb, din clasa a 2-a, pana in clasa a 8-a am citit seria Harry Potter, printre alte carti, care m-a captivat atat de tare, incat abia asteptam sa ajung acasa sa ma apuc de citit. Ce as fi putut eu sa inteleg sau ce ar fi putut sa-mi placa la Baltagul, la varsta aia?
@meme-ff6cw3 ай бұрын
@gabrielarais1643 ай бұрын
Nu te mai înveți să nu întrerupi invitatul și să să I suprapui discursul tău, ca acei moderatori care pun cuvinte și idei în guravinvitatului
@roicephuspulsipher92463 ай бұрын
Tare as vrea sa stiu de ce s-a introdus in programa istoria evreilor? Cu ce ne ajuta sa stim istoria unui popor care nici macar minoritar nu este? Ca daca e sa "o luam pe aia dreapta" ar fi trebuit cel putin sa invatam istoria maghiarilor, nu? Evreii invata istoria Romaniei??? După ultimul recensământ al populaţiei(2018), evreii înregistraţi in Romania au fost mai puţin de 4.000!
@anamariagheorghe5483 ай бұрын
Istoria evreilor, a holocaustului este cea mai elocventa demonstrație pentru a arata monstruozitatea naturii umane. Tocmai din acest motiv educația trebuie sa formeze copiii în spiritul valorilor : umanitare, gândire critică etc