Total de acord cu tine! Cea mai nouă mașină a mea e din 2011. Iar cea mai veche e din 2003. Care merge brici, întreținerea e ieftină, nu are rugină și e japoneză.
@MosNeagu19752 күн бұрын
Personal am evitat masinile SH, ptr ca...nu ma pricep la mecanica si cum exista multa minciuna si in domeniul asta auto, am mers pe rationamentul ca sunt prea sarac ca sa-mi permit o masina (mai) ieftina SH. Asa ca prefer masinile noi. Atat cat mi-am permis, dar am luat noua, pentru ca garantie, o masina noua e o masina noua totusi. E mai putin probabil sa se strice in urmatorii macar 3 ani decat una SH. Dar! Ai si tu dreptate cand spui ca poti lua teapa si cu o masina noua care nu e indeajuns testata! Asa am patit cu penultima masina : Dacia Sandero Stepway , benzina, motor 0,9 TCe, cu infama cutie robotizata Easy R. M0am aruncat in 2017 s-o iau ptr ca voiam neaparat cutie automata. Ei, dupa primii 2000 de km cutia easy r a inceput sa dea trepidatii, la mersul bara la bara si la mersul in marsarier. Si asa a fost pana am vandut-o, cu greu, dupa 5 luni de stat pe Autovit, anul asta in septembrie la 55.000 km. Alta problema n-am avut, i-am facut revizii numai la reprezentante Dacia, dar cutia aia a fost un esec. Da, per ansamblu sunt de acord cu tine ca nu se mai fac masini atat de fiabile ca acum 25-30 de ani. Pentru ca producatoprii au interesul ca sa le schimbam cat mai des, eventual la 2 ani daca se poate. Acum am o Toyota Yaris Cross hibrid luata tot de noua, de care sunt foarte multumit. Cred ca Toyota inca sta bine la fiabilitate, pe asta am mers, pe economicitate si fiabilitate. Pe de alta parte, daca nu ai buget ptr o masina noua, da, exista varianta SH dar trebuie mare atentie si trebuie sa ai si putin noroc. Si cred ca intretinerea conteaza foarte mult, o intretinere corespunzatoare e vitala si la o masina noua si la una SH.
@raduvlad469Күн бұрын
Dacia Sandero Stepway , benzina, motor 0,9 TCe cu cutie CVT nu mai sunt probleme, luata de noua acum 6 luni merge bine fara probleme, pentru deplasare in oras exclusiv. Am avut si eu printre optiuni toyota yaris fara hibrid si cutie automata dar era diferenta de pret de 2500 - 3000e avea mai multe dotari , daca era varianta cross si hibrida diferenta de pret era si mai mare.
@Marcu.Mihail2 күн бұрын
Mi-a plăcut concluzia de la final și sunt de aceeași părere. Însă trebuie ținut cont de anumite aspecte, cum ar fi de ex. tara in care locuim. În Franța sunt perioade când poluarea e ridicată și nu ai voie în oraș cu mașina care euro 3 de exemplu, și atunci ești oarecum obligat să iei mai nouă. Asta nu înseamnă ca este mai fiabil, dar nu ai de ales 😂. Personal am ales noua, un Qashqai pe benzina. Plus ca manopera e mult mai scumpa daca se strica ceva, asa măcar nu stau să schimb amortizoare, bietele sau mai știu eu ce. Dar evident fiecare situație e diferită, eu asa am considerat ca e mai bine pentru mine. Ah, și nivelul de siguranță crescut care îl oferă o mașină nouă în caz de accident, foarte important pentru mine!
@andreicranga142 күн бұрын
Masina noua poate sa fie mai fiabila daca e o reteta putin mai veche, deja testata. Si de obicei se zice ca varianta facelift de la orice model e mai fiabila ca versiunea initiala pentru ca s-au remediat diverse probleme aparute in primii ani de productie.
@MrSuperAndrey2 күн бұрын
Daca te uiti la noile Lexus hybrid, au pus generatia 4 de hybrid pe ele, iar pe noua Toyota Camry generatia 5. Deci la Lexus, o parte din lux este ca ai o generatia extrem de testata in timp, desi mai veche, cu care nu ai probleme. Deci ei cumva fac invers fata de alti producatori, pun cele mai noi tehnologii si le testeaza pe modelele mai ieftine, iar pe cele mai scumpe pun ceea ce stiu sigur si este demonstrat in timp ca este fiabil. Asta da filosofie de business 😊
@manu144x2 күн бұрын
07:30 Aici și eu fac așa, recunosc :) Pentru că dacă o iei la 3 ani eviți prima devalorizare, cea mai mare, când o iei de nouă, dar încă nu e destul de veche cât să aibă sute de mii de km, adică poți găsi ceva rezonabil pe la 100k km sau chiar mai puțin în unele cazuri. Când se apropie de 180k sau 10 ani, se vinde. Tot există devalorizare, corect, de-acord, dar nu se compară cu cea de nouă.
@orsations2 күн бұрын
Cea mai fiabila masina nu este una noua sau una veche. Cea mai fiabila masina este una facuta sa fie fiabila. Restul e loterie.
@Zovv2222Күн бұрын
O masina fiabila poate fi si rea..
@constantinovidiuaslam59812 күн бұрын
Detin un bmw seria 3 din 2008 ,2.0 diesel si un Audi a4 b5 facelift din 2001 ,1.9 tdi(90 cp ,pompa de injectie) Audi in 5 ani de exploatare inafara de consumabile nu a picat nimic niciodata,nu a aparut vreun martor in bord,porneste sfert de cheie mereu,tanc adevarat! In schimb bmw-ul m-a saracit de bani😂 mereu apar chestii noi de rezolvat la el audi are in prezent 396.000 km si bmw 240.000,asa sa fac o comparatie cred ca mai ingroapa audi vreo 3 serii de bmw! Ce e drept nu e acelasi comfort,spatiu,putere,dotari,etc....ma refer strict la fiabilitate il bate la orice ora din zi si noapte audi de 25 de ani la aproape dublu nr de km😊
@Zovv2222Күн бұрын
Detin Talisman 1.6 dci edc 131cp 2017 200.000 km. Am schimbat doar distributia kit accesorii ce a fost mai costisitor ca consumabile, dar in rest e impecabila.
@vladtuta91212 күн бұрын
Consider ca mașinile pana în anul 2008 au fost bune(foarte bune)dar acum îți iei mașină nouă ca dacă vrei sa mergi în străinătate nu prea poți sa mergi pe unde vrei tu și de asta mașinile noi sunt bune
@vasilehonda12482 күн бұрын
Mai întâi trebuie definită fiabilitatea, când începe și pe la câți km se termină. Altfel vorbim de fiabilitate fără să știm ce înseamnă. Se face o confuzie între motor fiabil/nefiabil și mașină fiabilă/nefiabilă. Motor nefiabil - vilbrochen rupt (BMW), cuzineți sparți (Porsche Cayenne), injector distrus (KIA Sportage luat de nou). O mașină nefiabilă se referă la cedarea prematură a diferitelor auxiliare ale motorului (pompa de apă, injectorul de AdBlue etc). Pentru mine contează foarte mult nivelul de zgomot din mașină. Vreau ca după 1.000 km (am făcut de multe ori distanțe din astea pentru că suntem 2 șoferi) să nu îmi zbârnâie creierii în cap de la zgomot. Ar fi interesant să aflăm care sunt miturile nemților despre mașini, că de acolo practic ne luăm "lumină ".
@reallifehunter14 сағат бұрын
Total de acord. Mai exista insa si factorul psihologic: toate sunt cum trebuie dar masina "te imbatraneste"- ex.Hoda HR-V 1.6 id-tech sau Dacia 1.5dci sau mai stiu eu ce Toyote d4d care iti adauga 10-15 ani la varsta. Aici deja ajungem pe terenuri alunecoase.
@Constantine912 күн бұрын
E foarte simplu. Cine isi permite isi ia masina mai noua. Sa nu ne mai dam dupa faptul ca vezi doamne alea vechi sunt fiabile si ca deaia isi cumpara . Majoritatea nu au bani. Eu am masina noua de 5 ani si nu a avut nimic. Sa imi arate cineva o masina SH veche in care nu a bagat bani in primii 5 ani. Asa ca fiabilitatea unei masini se vede dupa 10 ani nu? Oricum nu ma intereseaza, poate nu mai iau noua de pe banda, dar 3-4 ani maxim ma duc ca an, de la Tiriac AutoRulate de exemplu. Ca si fiabilitatea asta conteaza si in functie de unde o iei nu? De la un dealer care nu isi permite sa se faca de ras probabil ca riscul de "teapa" dispare, ca ne luam de la Dorei cu 3-4000 euro sub pretul normal ....atunci ne meritam soarta.
@ceasuricolectionari4892 күн бұрын
Nu am ce să zic în plus,felicitări pentru episod,și eu gândesc la fel ca tine.Din punctul meu de vedere,cumperi mașină nouă doar dacă este un model special care dorești să îl păstrezi de nou la tine în garaj și rămâne de dat la nepoți 😊
@vasilehonda12482 күн бұрын
Ca apoi nepoții să îți spună "Bine tataie, ne dai rabla asta ? Ce să facem cu ea ?".
@mihaitaapetrii805Күн бұрын
Sunt de acord cu rezumatul pe care l-ai facut, dar omul in general isi cumpara o masina mai noua pentru tehnologia pe care o are, keyless, tot felul de senzori, optiuni care sa iti fure ochiul si gandirea despre fiabilitatea produsului. Acum 20-25 de ani marcile consacrate isi faceau reclama la cat de fiabila poate fi masina X, acum fac reclama la dotari. Din pacate gandirea multor romani este sa isi ia masina de toti banii, masini premium pe care nu le pot intretine, de aici numarul mare de reclamatii, ca masinile vechi nu mai sunt fiabile.
@chbogdanxd5747Күн бұрын
Salut Dan intrebare offtopic ti se pare normal ca la un golf 5 1.4fsi pe care am dat 2300 euro sa dau 5000lei pe distributie? =]]
@mihai_ender18 сағат бұрын
Se numeste expirare planificata. Fabricarea de produse care se strica sau se arunca repede e un lucru comun in toate industriile. Nu mai e nimic de explicat, nu mai e nimic de intrebat sau de mirat. E normalitatea care ne inconjoara. Ar trebui sa deschidem ochii si sa intelegem. Ar trebui ca oamenii sa reziste spalarii creierului prin marketing, dar este foarte greu pentru majoritatea. Ar trebui sa nu ne mai aruncam disperati sa cumparam ultimul telefon scos pe piata, ultimii adidasi sau ulimile tzoale scoase. Dar, cum am zis, majoritatea nu intelege nimic si chiar pe asta se bazeaza afacerile de succes. Uita-te la masinile electrice, cum s-au aruncat toti, crezand ca sunt mai destepti si ca au facut o afacere buna. Si asta doar in urma marketingului si a faptului ca nu isi folosesc filtrul propiei gandiri. Sau poate sunt obisnuiti ca altii sa gandeasca pentru ei... La fel cu masinile chinezesti, nu-i vezi cum se arunca pe ele... Nu mai zic de japoneze :))) Vezi ca toyota are sute de mii de rechemari in 2024, pentru inlocuit motoare si vreo 380 000 de rechemari, pentru inlocuit axul spate, probleme de software la traction control, la hibride, etc Oamenii au nevoie de speranță si, o nevoie si mai mare, de povești (a se citi minciuni). Dacă tot ți-ai tras look-ul ăsta, mănânci si o sălățică de avocado? Ar fi păcat să nu 😃
@nastasestefan12522 күн бұрын
Salutare,eu cred ca sunt mai bune masinile mai vechi întreținute decay cele noi dar în schimb eu am parte de o experienta foarte bună cu un Audi 4 b9 2.0 tdi quattro cu adblue și toate cele,în 220k km am schimbat un singur senzor Nox destul de scump în rest absolut nimic altceva,locuiesc în Germania intradevar și talpa și autostrada vede exclusiv,asta ii trebuie unui diesel modern și nu numai
@danielveres97282 күн бұрын
Din punctul meu de vedere masinile bune au fost cam pana in 2012 ( cu mici exceptii ) cam de atunci a inceput "batalia emisiilor " cu motoarele turbo .vw esec ford esec ,paugeot esec ,renault esec (nu inteleg ei de ce nu au mers pe 1.4 turbo putin modificat si au scos 1.2 ) si ex pot continua .pana si honda a avut probleme cu motoarele turbo .retetele mai vechi sunt mai bune ,de ex mazda ,honda pana in 2017 cu 1.8 , suzuki ,toyota .insa nu numai motoarele au fost cu probleme ci si matarialele folosite si asamblarea .deși pretul a crescut calitatea masinilor a scazut invers proportional cu cresterea preturilor .consider ca daca gasesti o masina cu un motor(generatie mai veche ) bun si intretinuta faci o afacere mai buna decat cu una noua .
@gabrieltimis6536Күн бұрын
Am un logan 1.4 benzina. Nu e comfort maxim, nu e siguranta in ea, dar masina mai fiabila masina nu am avut
@gabrielprundeanu5095Күн бұрын
Mulți fac o mică mare confuzie. Mașinile mai vechi au mai puțină tehnologie pe ele și evident, fiind mai simple, și riscul să se strice e mai mic, dar cum deja sunt vechi și peste ele au trecut niște ani și tot felul de șoferi, nu mai ai nici la cele simple garanția că mai sunt fiabile. Unora le-a trecut vremea și nu mai merită achiziționate. Paradoxul este că totuși mulți vor mașini cât mai dotate, cu cât mai multă tehnologie pe ele, full cu piele, cât mai noi, dar tot ei le blamează că se strică. Cea mai gravă eroare a multora dintre conaționali (eu unul nu mă regăsesc printre ei) este faptul că își cumpără mașini deloc potrivite pentru nevoile lor și mai ales pentru zona în care le folosesc. Mai exact diesel pentru oraș. Aici foarte mulți nu înțeleg că dieselul NU e conceput pentru bară la bară și statul la semafor, dar continuă să le cumpere pentru vezi Doamne un consum mai mic, consum ce vine la pachet cu costuri de întreținere mai mari. Apoi... vine reversul și ne plângem că mașina nu e fiabilă. Plus că mulți nu cumpără mașina potrivită, ci mașina fiță, să moară dujmanii, mașină pe care nu și-o pot permite a o întreține și, evident, NU e fiabilă când se strică și piesele sunt scumpe. E un subiect destul de complex ăsta cu mașina fiabilă și trebuie privit din mai multe unghiuri. Dacă îl tratăm prin prisma unuia singur, nicio mașină nu e fiabilă pentru că este supusă (cum e omul supus greșelii) defectării indiferent de marcă. Dacă îți cumperi o mașină nouă, pe care ți-o poți permite a o cumpăra și a-i face mentenanța la un service serios și autorizat, de preferat o reprezentanță, dacă îți permiți un casco pentru a-ți acoperi eventuale pagube, dacă ți-ai lua-o fix în cunoștință de cauză și cu motorizarea potrivită zonei în care o folosești, oamenii ar fi ceva mai relaxați și mult mai mulțumiți de mașini, dar cum mulți vor să arate ceea ce nu sunt, adică bogați și jmeceri, cumpără tot felul de tigăi "premium" pentru a nu fi catalogați săracul cu Logan. Cunosc și eu câțiva oameni cu această gândire, gândire ce nu le pernite niciodată să-și depășească condiția și să scape de sărăcie. Ca atare, aceste mituri ar deveni realități dacă am fi raționali, dar din păcate nu suntem și ele vor rămâne mituri.
@claudiakulcsar82962 күн бұрын
Mașinile noi ...masini proaste... Prefer tot ce este sub 2017 .... Spor la treaba....🎉
@Robert.btn01Күн бұрын
Asa e, testarile la masini cred ca se fac in primul an de vanzari. Merge merge, nu merge, mai bibilim la ea.
@addittzu23 сағат бұрын
Mașinile vechi mereu o sa fie mai puțin fiabile fata de cele noi pentru că în ecuație intervine factorul vârstă și factorul uzura . - revizii naiba știe când sunt făcute + un număr impresionant de km = uzura chiar și pentru cele mai rezistente motoare . Cu cât e mai mare uzura, cu atât șansele ca fiabilitatea sa scadă sunt mai mari. - vârsta ? Orice garnitura , orice element de etanșare , orice element de cauciuc de la nivelul articulațiilor și nu numai , orice element de pe suspensie îmbătrânește cu trecerea timpului rezultatul fiind evident o fiabilitate mult scăzută pentru cel care cumpără o mașină SH, veche . Toyota face mașini plictisitoare ? Danuțule îți e puțin răuț ? Corolla de exemplu nu are nici cea mai mica orientare spre a fi o mașină sportivă ci spre a fi o mașină confortabila, de familie , eficienta și sigură . Și mai ales fiabila . Daca ție ți se pare plictisitor sa nu mergi cu mașina în service că a pușcat motorul că s-au învârtit cuzineții ( BMW N57 ) sau că s-a rupt distribuția ( BMW N47 ), sau că motorul a făcut poc brusc și subit ( multe motoare TSI / TFSI ) iar lista de chestii amuzante și distractive continua cu romane ...... Pnm. Fiecare înțelege diferit deci acest aspect plictisitor sau nu . Termenul cu anii e folosit de oameni pentru că așa apreciază și constructorii perioada de garanție a mașinilor și vor o mașină care inca se afla in garanție că dacă ei descoperă ceva nou să aibă cine sa o repare iar daca mașina abia ieșită din garanție e la vânzare poate are un defect de care actualul proprietar vrea sa scape ușor și eficient . Iar din punctul meu de vedere mașină nouă, e mașină nouă. Toate componentele sunt noi de la motor caroserie suspensie deci șansa ca ele sa se strice prea curând pe parcursul utilizării este minima. Și dacă au un defect de proiectare / fabricație exista garanția mașinii care le acoperă . Cu SH așa cum o iei , așa o ai, cu defecte ascunse sau nu, cu o mentenanță corecta sau nu , cu nivelul de uzura mic mediu sau mare care definește și ce fiabilitate mai are acea mașina .
@popaovidiu32822 күн бұрын
Dupa doi ani de la achizitie nu ma mai impresioneaza cu nimic bordul digital si tableta. As alege oricand una mai veche dar cu un motor in 4 cilindri si mai antifonata. Garantia este o gluma iar extragarantia doar o chestie pur comerciala sa te jecmaneasca de bani.
@raduvlad469Күн бұрын
Masina fiabila definitie cumperi masina de noua si dupa 2-5 ani tragi o concluzie legata de fiabilitate. Masina la mana a 2 a fiabilitatea ei este influentata de intretinera avuta de la momentul cand a fost noua pana in momentul pana o cumperi tu si de aici poti trage concluzii mai mult sau mai putin eronate privind fiabilitatea. Este nevoie de cineva ca Dan care a vazut, condus, verificat multe masini pentru o parere documentata si avizata privind fiabilitatea masinilor la mana a 2 a.
@RazvanTSibiu2 күн бұрын
Mașinile mai noi sunt mai scumpe și țin mai puțin, de asta și este industria auto din Europa în declin.
@danburduja94612 күн бұрын
Masina trebuie sa o cumperi in funcție de bugetul tău anual, cu cât ai un buget mare poți sa iti permiți o mașină aproape noua ,lux și sa o poți întreține, dar dacă bugetul este micuț, atunci te orientezi la o mașină mai veche, mai puțin lux sa poți sa o întreține și sa o pui la punct, astfel, dacă luam mașini lux și nu avem buget de întreținere si reparații,asa aruncăm bani aiurea și no sa avem niciodată o mașină bună.
@andreicranga142 күн бұрын
Nu mi-as lua masina noua cu toate nebuniile de dotari. Nu mi se pare greu sa inchizi si sa deschizi un hayon sau o usa 😄 Si nu mi-am luat si nici nu vreau diesel din cauza complexitatii. Deja am luat putina teapa cu injectie directa la benzinara. Iar mai recent am luat pt sotie un Golf 6 cu 1,2 TSI si DSG 7 cu ambreiaje uscate, sigur la aia nu se va strica nimic 😆 Macar nu e 1,6 TDI, ca l-ar omori prin oras, mai ales un oras nu prea mare. Si mai ales cand e frig afara.
@victor10romania2 күн бұрын
Problema la estici nu este ca nu isi cumpara masini noi, ci ca isi cumpara masini ce nu si ar fi permis sa le intretina corespunzator de noi. Isi aloca tot bugetul pentru achizitie, renunta la asigurarile facultative si le aloca bugetul minim pentru intretinere. Nu generalizez, exista si exceptii, dar majoritatea asa procedeaza. Toti viseaza la sfanta treime nemteasca si motoare de minim doi litri... cand real ii sperie un casco de 6-700 de euro pe an sau o revizie de 3-400 de euro la reprezentanta, preferand sa se duca la un nea cu uleiul si filtrele luate de pe net, fara a mai urma un plan de intretinere documentat de producator, sperand ca daca e sa pice ceva, sa pice la urmatorul fraier care ia masina de la ei.
@florinionescu85942 күн бұрын
Ce plan de intreținere recomandat de producător?!?!?! Acum unii producători ”recomandă” să faci schimbul de ulei și de filtre la 30.000 de km. Mie mi se pare că, de fapt, recomandările acestor producători sunt făcute astfel încât mașina să reziste doar în perioada de garanție (în care se strică destul de rar), iar ulterior, după ce te saturi de băgat bani, să-ți cumperi alta nouă. În legătură cu consumabilele, mă întreb dacă este mai bine să dai la reprezentanță de trei ori mai mult pe ele sau să achiziționezi aceleași consumabile la prețul corect, fără sigla producătorului de mașini pe ele (ex.: VW nu este producător de ulei de motor, plăcuțe de frână, filtre etc., le achiziționează de la fabricanții specializați în domeniu). Și încă ceva: acum vreo 10 ani a fost deranj mare pe la unele reprezentanțe auto ”cu pedigree” din România, pentru că au fost prinse că folosesc consumabile contrafăcute. Întrebarea este: ești sigur 100% că ăia de la reprezentanță folosesc ce trebuie pentru mașina ta?
@victor10romania2 күн бұрын
@ Hai sa luam un exemplu banal: dupa cum ai spus si tu, Dacia pe ultimele modele recomanda schimbul de ulei la maxim 30k km sau un an, dar si schimbul de bujii tot la 30k km pentru motoarele ECO-G echipate cu GPL, fata de 60k km pentru cele doar pe benzina. Cate Dacii iesite din garantie vor avea la 200k km al saptelea set de bujii? Sau cate masini vechi de 10 ani au lichidul de frana schimbat de trei ori sau macar testat procentul de apa din lichid? Si astea s cele mai banale exemple. Dupa expirarea garantiei e legea junglei, fiecare face dupa cat stie sau cat isi permite, nu dupa cat trebuie. Majoritatea ajung in service ca sa repare ce pica, nu ca sa intretina si sa previna. Nu “e boala lor”, e boala noastra ca vrem mult si oferim putin.
@vasilehonda12482 күн бұрын
@@florinionescu8594 Am luat mașină sh sub 100.000 km și în bord îmi arata să schimb uleiul după 30.000 km. Nici nu știu când schimbaseră uleiul ultima oară sau dacă au modificat asta din setări. Am făcut 30.000 km într-un an și apoi am schimbat uleiul. Nu am avut nicio problemă. Acum îl schimb la 15.000 km.
@dorstefanКүн бұрын
Cu cat e mai complex un lucru cu atat este mai putin fiabil. De asemenea mai trebuie sa tinem cont si de partea de taiere de costuri pe care o fac cam toti producatorii auto. Din pacate am inceput sa vorbim de o loterie cand cumparam o masina noua sau veche.
@marianmeirosu5552Күн бұрын
Mai veche mai fiabila,pt că e mai simpla. Max 2016 s au făcut mașini bune
@Bezi.vКүн бұрын
Pai daca am alege cu capul, am conduce toți ouă electrice (cea mai aerodinamica formă & cea mai eficienta propulsie ca randament energie vs consum). Dar nu facem asta. Cum ai zis, alegem ce ne place si ne asumăm costurile aferente. Mit 1: masinile produse pentru europa de Vest sunt mai bine construite si dotate decat cele pentru europa de est. Mit 2: o masina bine întreținută duce cel puțin 500.000 km indiferent de marcă Mit 3: daca am bagat preventiv extrem de multi bani in mașină ea este buna si nu o sa se strice la următorul (aici e si o prostie in exprimare)
@florinpop68452 күн бұрын
Din păcate cu cât e mai nouă,cu atât ai mai multă tehnologie modernă pe ea ,care e predispusă la diferite defecte! Sau îți iei Toyota, Lexus și ai rezolvat problema cu fiabilitatea 😉
@MrNisipeanu2 күн бұрын
Eu din 2005 pana acum mi-am luat doar masini noi, la 3-5 ani una. O singura data am avut o problema cu un senzor la un diesel la putin timp dupa ce a iesit din garantie. Decat sa dau 30k eur pe un bmw SH, mai bine iau o Skoda noua. Casco va fi de 3 ori mai ieftin
@misutorrejon2 күн бұрын
Experiența proprie ...mașină nouă ,la 10.000de km i-a picat injecția ,plus alte pagube de-a lungul timpului după care am cu pârât mașină SH din 2010 ,mai exact honda acord 2.2 diesel ...a dracu dacă a avut ceva atât cât am tinut-o adica vreo 140.000 de km plus ce avea ea înainte
@badeadaniel22942 күн бұрын
Mitul asta este strans legat cu viitorii mecanici de service ,la ce tehnologie se afla sub capota si in bord, cat va costa daca un simplu amortizor de haion costa 2000 de lei.
@victor10romania2 күн бұрын
Vorbim despre un amortizor de 400 de euro montat pe o masina cu pret de pornire de 90.000 de euro. Cine achita 90k pe ea isi permite sa il inlocuiasca cu 400 de euro? Cu siguranta. Cine cumpara masina peste 7 ani cu o treime din pret oare se gandeste ca pretul eventualelor piese de inlocuit si-au mentinut pretul de cand masina era noua? Mai putin probabil.
@manu144x2 күн бұрын
Doar cel original va costa 2000 de lei, unul aftermarket nu va costa atâta. Aici trebuie să te gândești și să nu iei mașini mai rare, pentru care nu există aftermarket. De exemplu e nasol la mărci gen Lexus, Volvo, Infiniti, uneori și Nissan la unele variante. Și aștepți 2-3 săptămâni.
@czrkoky36092 күн бұрын
... numai sa nu aj la concluzia ca nu e bn sa arate bn si daca se poate sa fie veche.. :))
@LeksukКүн бұрын
Freză sac de gunoi 😂 Hai cu algoritmu😂😂😂
@Marius075432 күн бұрын
Dacă toti cumpărăm masini noi, nu mai produci nimic... Da, nu toti suntem cu minim pe economie. Cumpar masini noi cu garanție cât mai mare și fiabilitate dovedită. Cu valoare la revânzare ok. Nu le iau ca să le las moștenire copiilor sau nepoților!
@danielionescu715Күн бұрын
Content făcut să ai clienți la verificări. De înțeles dar dezamăgit de manipularea ieftina. O mașină nouă are garanție. Daca ți iei una cu depreciere mică și cerere la revânzare, ești safe. Și stai fara griji și fără neșansa de a cumpăra un SH îmbibat de jegul altuia, crezând că "săpunul spala orice".