Hallo meneer ik snap niet zo goed waarom je bij 3:40 405/390 doet en daarna 100/94 en dat dan x elkaar hoe moet je weten dat je dan gram gaat krijgen. dus los van deze opdracht normaal als je de intensiteit weet en de massa en je doet dat x elkaar krijg je gram? of is dat niet altijd zo
@scheikundechallenge77622 жыл бұрын
De m/z waarde in de tabel is de massa gedeeld door de lading.De lading is steeds hezelfde (bijvoorbeeld 1+). Een massaverhuding kun je als .. g : .. g of als ... kg : ...kg opschrijven etc. Hier vragen ze naar gram, dus dan kun je het zien als een verhuding .. g : .. g. De massa van B is 405/390 keer zo groot als die van A, dus is er dan 405/390 keer zo veel gram. Hopelijk maakt dit het een beetje duidelijker.
@manbak93277 ай бұрын
hoi, ik had bij opgave 4 alle stoffen omgerekend naar gram en deze bijelkaar opgeteld. en heb het rendement berekent door de massa van mauvine te delen door de opgetelde massa's. is dit compleet fout?
@WouterRenkema7 ай бұрын
Je moet er hier rekening mee houden dat niet alle beginstoffen in dezelfde molverhouding aanwezig zijn, je hebt met overmaat te maken. De stof waar je het minste mol van hebt, o-toluÏdine bepaalt hoeveel er van het reactieproduct . Jouw antwoord kan nog wel 2 van de 4 punten opleveren en is dus zeker niet compleet fout.
@hafsas6121 Жыл бұрын
Hoii, ik snap niet zo goed dat bij 2 mauveine c het meest hydrofoob is. Deze molecuul bevat toch de meeste H atomen, en is toch dus meer hydrofiel ?
@WouterRenkema Жыл бұрын
H atomen zorgen alleen voor een hydrofiele stof als ze onderdeel zijn van een -OH of -NH groep. Delen van moleculen die alleen uit C en H atomen bestaan zijn apolair (hydrofoob). Hoe groter het apolaire deel, hoe hydrofober de stof, Bij mauveine C is het apolaire deel het grootst.
@dailyart68022 жыл бұрын
Bij vraag 4 doet u 5,66*10^-4 x 2 ik snap eigenlijk niet waarom, want je ziet toch meteen dat 5,668*10^-3 in ondermaat aanwezig is, of zeg ik nu iets heel doms.
@scheikundechallenge77622 жыл бұрын
Boven de vraag staat de ze in de molverhouding 1 mol aniline : 1 mol o-toluidine: 2 mol p-toluidine reageren. Dus ik heb het erbij gezet omdat je wel rekening moet houden met de molverhouding als je kijkt wat er in overmaat is. Je had het inderdaad wel kunnen zien zonder deze berekening, maar ik heb het er voor de duidelijkheid bij gezet.