היי, דבר ראשון ממש תודה! אתה הראשון שאני מצאתי אחרי כל כך הרבה חיפושים שמסביר את זה בצורה כל כך ברורה ופשוטה! מקווה שתמשיך :) דבר שני, בסוף הסרטון אמרת שהמשתנים נשמרים זביכרון כל עוד הסשן פעיל.. לא ממש הבנתי מה קרה שם. אם אני כתבתי עכשיו תוכנית עם משתנים , ושמרתי אותה עם סיומת .py על המחשב, ואחכ אני פותח שוב למה שהמשתנים יעלמו לי? אולי דיברת רק על מצב שלא עושים שמירה לקובץ שעבדת איתו?
@datapoint.training4 жыл бұрын
היי מוטי, שמח שהמדריך עוזר לך! כשאתה מריץ תכנית שמורה כקובץ עם סיומת py הסשן נפתח ונסגר עם סיום התכנית ולכן זה לא רלוונטי במקרה הזה. אני דיברתי על עבודה בסביבות אינטראקטיביות כמו ג'ופיטר, idle או אפילו כתיבת פייתון בשורת הפקודה. בסביבות האלה הסשן נשאר פתוח כל זמן שאתה לא סוגר את הסביבה או מבצע רענון וזה מאפשר לך להתייחס לאוביקטים שהגדרת כמו משתנים, ספריות וכו'. ברגע שהסשן נסגר מתבצע ניקוי של הזיכרון וכל האובייקטים השמורים נמחקים כמו שאני מדגים בוידאו
@electricity_man2 жыл бұрын
שלום אלעד, תודה רבה על המדריך , גם עכשיו אחרי 3 שנים מאוד רלוונטי. לא ירדתי לסוף דעתך בסוף הסרטון למה המשתנים נעלמים ומה אני צריך לעשות כדי שזה לא יקרה? אשמח להתייחסותך, תודה ושנה טובה.
@datapoint.training2 жыл бұрын
שלום בן, יופי שהמדריך שימושי לך! המשתנים נמחקים בסוף כל "סשן", אין דרך למנוע את זה וטוב שכך :) בתור מפתח אתה תגדיר אלפי ועשרות אלפי משתנים שונים לאורך הקריירה. אם המחשב היה צובר את כל המשתנים האלה ולא מוחק אותם היה נוצר עומס גדול וגם הרבה סתירות בקוד מאחר וסביר להניח שמשתנים שונים היו משתמשים באותו השם. בנוסף, משתנים גם יכולים להיות כבדים מאוד - למשל מערך שמכיל מליוני ערכים מקבצים או מסדי נתונים כלשהם. מחיקת המשתנים ו"ניקוי" של הזיכרון בסוף כל הרצה היא צעד חיוני שמבטיח שהזיכרון של המחשב שלנו לא ייסתם ויתמלא בזבל שאנחנו לא צריכים. מבחינת פיתוח זאת לא בעיה בכלל המשתנים מוגדרים מחדש בכל ריצה של התכנית ואם משתמשים בג'ופיטר פשוט צריך להריץ מחדש את התאים שיוצרים או טוענים את המשתנים הללו. שנה טובה!
@electricity_man2 жыл бұрын
@@datapoint.training תודה רבה על התשובה המקצועית , שנה טובה ומבורכת!
@אריהרסקין3 жыл бұрын
היי אחלה סרטון מוסבר ברור תודה! הפקודה %who לא עבדה לי אולי זה תלוי בגירסא?
@datapoint.training3 жыл бұрын
היי אריה, אם הפקודה לא עובדת לך כנראה שאתה לא משתמש בג'ופיטר, זאת פקודה ייחודית לסביבת העבודה הזאת ולא חלק מהתחביר הסטנדרטי של פייתון
@אריהרסקין3 жыл бұрын
@@datapoint.training תודה
@עריכהמגניבה3 жыл бұрын
היי אלעד האם יש אפשרות להכניס במשתנה פקודה, תודה מראש
@datapoint.training3 жыл бұрын
היי אוריה, משתנים משמשים ל"אחסון" של ערכים. את הפקודות מבצעים על המשתנה לאחר שהוא הוגדר. למשתנה שמבצע פעולה קוראים פונקציה :)
@עריכהמגניבה3 жыл бұрын
@@datapoint.training האם תוכל להסביר לי איך כותבים פונקציה?
אחלה מדריך... יש פקודה מקבילה ב - pycharm ל - %who?
@datapoint.training4 жыл бұрын
היי חן, אין צורך בפקודה מיוחדת, שם אפשר פשוט לפתוח את הקונסולה ואחד הכפתורים מצד שמאל מאפשר לך לפתוח רשימה מסודרת של כל המשתנים אשר מוגדרים כרגע (כוללת אפילו את התוכן שלהם!)
@דהבקס4 жыл бұрын
היי אלעד יש לך סרטון על איך אני ממש מייצר תוכנה ולא רק כותב? אולי אפילו עם גרפיקה.. כמו נגיד וורד של מייקרוסופט שאני לוחץ ונפתחת לי תוכנה מוכנה ולא קודים, אם אין תוכל לעשות?
@datapoint.training4 жыл бұрын
שלום יובל, על תוכנה מסחרית כמו וורד עובדים מאות מתכנתים מנוסים במשך שנים, לא משהו שבן אדם אחד יכול ליצור לבד ובטח לא משהו שאפשר להראות בוידאו אחד. אתה יכול למצוא הדרכות לדברים פשוטים יותר כמו ליצור חלון עם כפתור או שדה שבו אפשר להקליד טקסט. אני ממליץ על הספרייה TKinter ואולי אעשה עליה מדריך בעתיד. יש גם מדריכים שמראים איך ליצור משחקים פשוטים כמו פונג או סנייק (שוב, אל תצפה שיראו לך איך לכתוב משחק כמו GTA)
@Brhhhbg32333 жыл бұрын
אם אני הצבתי למשל a = 1 ואז שיניתי את זה ל a= 2 אז מה שכתבתי עם זה מקודם ישתנה או שהוא יישאר a=1?
@datapoint.training3 жыл бұрын
ההצבה האחרונה היא זאת שקובעת מפני שהיא דורסת את הערך שהוצב במשתנה לפניה
@abba18813 жыл бұрын
שלם אלעד ותודה על השעורים. מצליח לי ללמוד ממך, וממש מבסוט לי כאן בביצפר. אני עובד בpycharm כי ג'ופיטר לא יורד לי למחשב. כבר היה מותקן py אז המשכתי. א. אתה ממליץ על pycharm? ב. Who% מקבלת הודעת טעות invalid syntax. מה עושים?
@datapoint.training3 жыл бұрын
PyCharm הוא כלי מצויין ואחד הפופולריים בתעשייה. עבדתי איתו הרבה ובהחלט ממליץ עליו. כל פקודה שמתחילה בסימן אחוז היא פקודה של ג'ופיטר ולא חלק מתחביר פייתון תקני ולכן לא תעבוד בשום סביבה אחרת. ב-Pycharm יש אפשרות לצפות בכל המשתנים המוגדרים ואפילו בערכים שהם מחזיקים בעזרת פאנל המשתנים. אתה יכול לראות איך להגיע אליו כאן: www.jetbrains.com/help/pycharm/debug-tool-window-variables.html#menu
@abba18813 жыл бұрын
@@datapoint.training תודה
@YWYeeeeeee2904 жыл бұрын
החלק עם ה "who%" לא עבד לי
@datapoint.training4 жыл бұрын
שלום ינון, הפקודה הזאת ייחודית לג'ופיטר ולא חלק מהתחביר הרשמי של פייתון. כנראה שאתה משתמש בכלי שונה אבל סביר שגם בו יש דרך כלשהי להציג את כל המשתנים המוגדרים כרגע
@שקדלנדס-ו3ק2 ай бұрын
אריה אתה עשית אחוז בצד השני אולי בגלל זה זה לא עבד לך