Рет қаралды 68,945
Daha fazla etkinlik önerisi için 👉 www.mentalup.n...
Bugün sizlere 6 - 7 yaş grubu ile yapabileceğiniz eğlenceli ve eğitici etkinlikler önereceğim. Bu etkinlikler çocuğunuzun hem zihinsel hem de fiziksel gelişimi için faydalı etkinlikler.
1- Şekillere Yürüme Etkinliği
Bu etkinlik için ihtiyacınız olan şey yapışkanı çok güçlü olmayan renkli bir bant, bir de evin herhangi bir bölümünde geniş bir zemin. Öncelikle yerde biraz boş alan açın ve bantla bu alanın çeşitli yerlerine büyük bir üçgen, kare, dikdörtgen, düz çizgi şekillerini yapıştırın. Farkındasınız değil mi? Çocuğunuz için bir parkur alanı oluşturuyorsunuz. Şimdi yapmanız gereken şey onu bu şekiller arasında çeşitli yürüme şekilleriyle yönlendirmek. Örneğin, kareden üçgene geri geri yürü. Üçgenden düz çizgiye tek ayak üzerinde zıplayarak yürü. Düz çizgiden dikdörtgene çok yavaş yürü, gibi…
2- Karanlıkta Macera Etkinliği
Öncelikle çocuğunuzla birlikte evde herhangi bir obje seçin, bu obje çok büyük olmasın. Oyuncak araba veya küçük bir kutu olabilir. Birlikte seçtiğiniz bu nesneyi çocuğunuzu dışarı çıkarıp odanın bir yerine saklayın. Ardından perdeleri ve ışıkları kapatıp odayı tamamen karartın ve el fenerleri veya telefonların ışığı ile odada eğlenceli bir macera dalın!
İlk objeyi bulduğunda bu sefer saklama sırası çocuğunuzda olsun.
Bu etkinlik ile çocuklarda özellikle bu yaşlarda görülen karanlıktan korkma probleminin de üstesinden gelebilirsiniz.
3- Yapışkan Alfabe Etkinliği
Bu etkinlik için ihtiyacınız olan post-it kağıtlar ve kalın uçlu bir kalem. Önce tüm alfabeyi büyük harflerle sonra da küçük harflerle ayrı ayrı kağıtlara yazın ve bunların sırasını karıştırarak üst üste yapıştırın. Ardından çocuğunuza önce küçük harfleri sonra da büyük harfleri sırasıyla bir masa veya duvara yapıştırarak dizmesini isteyin.
4- Üzüm Kuleleri Etkinliği
Bu etkinlik için gerekli malzemeler bolca üzüm ve bolca kürdan.
Çocuğunuzla birlikte büyük kuleler inşaa etmek ister misiniz? Üstelik yalnızca üzüm ve kürdan kullanarak!
Önce dört tane üzümü masa koyun ve kürdanlarla tutturarak köşeleri üzümden oluşan bir kare elde edin. Ardından her üzüm tanesinin üzerine yukarıya bakacak şekilde birer kürdan daha saplayın ve kürdanların uzunca bir üzüm daha takın. Şimdi bu üzümleri de kürdanlarla birleştirin, işte ilk katı çıktınız bile! :) Bundan sonrası çocuğunuzun yaratıcılığına bırakın. İsterse uzun kuleler isterse yanyana küçük küpler hatta piramitler yapacaktır.
5- Buzdolabı Kaydırağı Etkinliği
Bu etkinlik için evimizdeki bitmiş tuvalet kağıdı ve kağıt havluların karton rulolarına ihtiyacımız var, ne kadar çok o kadar iyi. Ayrıca mıknatıs, küçük bir misket ve renkli kalemlere de ihtiyacımız olacak.
Öncelikle ruloları istediğiniz boyutlarda kesin veya hiç kesmeden renkli kalemlerle boyayın. Ardından her rulonun arkasına bir parça mıknatıs yapıştırın ve çocuğunuza tüm ruloları vererek buzdolabının üzerine uzun bir kaydırak yapmasını isteyin. Kaydırağı tamamladığında en üst noktadan bir misketi kaydırın ve son rulonun ucunda çıkıp çıkmayacağını görün.
Bu etkinlikte önemli olan çocuğun biraz daha yaratıcılığını kullanması. Bu yüzden çocuğunuzu dümdüz bir kaydırak yapmaktansa daha ilginç şekiller yapma ve ruloları istediği gibi kesip birleştirme konusunda teşvik edin.
Bu etkinlik hem çocuğunuzun yaratıcılığını hem de uzamsal zekasını geliştirecek.
6- MentalUP
Şimdiki etkinlik ise düşünme ve öğrenme becerilerini geliştiren yeni nesil bir oyun. Teknolojinin faydalı yönlerini, iyi kullanabilmek için en iyi uygulama olan MentalUP eğitici zeka oyunu! MentalUP ile çocuklar tablet veya bilgisayar başında geçirmek istedikleri süreyi en iyi şekilde değerlendiriyor. Hem kısıtlı süresi hem de güvenli içerikleri ile çocuğunuz MentalUP oynarken sizin de içiniz rahat ediyor!
MentalUP günlük 20 dakikadan oluşan ve her kullanıcının kendi seviyesine göre belirlenen dikkat, hafıza, zaman kullanımı, görsel, sözel, sayısal zeka geliştiren oyunları ile 6 ve 7 yaşındaki çocukların bilişsel becerilerini geliştiriyor.
7- Sayı Mandalları Etkinliği
Bu etkinlik için gerekli malzemeler bir adet plastik tabak, 15 adet ahşap mandal ve keçeli kalem.
Plastik tabağın kenarlarını 15 parçaya bölün ve 1’den 15’e kadar sayıları yazın. Ahşap mandalların ucuna keçeli kalemle 1’den 15’e kadar nokta koyarak işaretleyin. Mandalları ve tabağı çocuğunuzun önüne koyun ve her sayının üzerine hangi mandalın gelmesi gerektiğini bulmasını isteyin. Örneğin 3 yazan kısma, üzerinde 3 tane nokta olan mandalı tutturması gerekir.