Nyt oli vieraan mielipiteet niin äärilaidalta että toinen jakso pitäisi tehdä tasapainottamaan lausuntoja.
@turpilochannel3254 жыл бұрын
Oli kyllä hemmetin avartavaa. Ihan loistavaa tavaraa, kiitos kaikille tekijöille!
@nosopuli70494 жыл бұрын
Kiitokset hyvästä haastattelusta. Oli mielenkiintoisia pointteja.✌️
@aldepalde14 жыл бұрын
Hyvä jakso. Erittäin hyvin rahapodiäijät kysyivät täsmentäviä kysymyksiä, jotta puhe ei jäänyt liian asiantuntijatasolle.
@jussikemppainen82354 жыл бұрын
Monia asiavirheitä, ensiharvennukselle ei kestä 30vuotta vaan 15-25 vuotta. Sen lisäksi jäi käymättä jalostuksen hyödyt ja sen että kuitupuun osuus kiertoajasta on kuitenkin alaharvennusmenetelmässä loppujen lopuksi minimaalinen.
@Tuomas-h5vr6f4 жыл бұрын
Hyvää asiaa etenkin metsärahastoista markkinatoimijana. Jatkuvista yläharvennuksista Kujala antaa kuitenkin aika ruusuisen kuvan ja olisin toivonut myös kriittistä tarkastelua. Itseä huolestuttaa erityisesti kuusen juurikäävän lisääntyminen metsissä, kun kiertonopeutta hidastetaan yläharvennuksilla. Sekametsäinen puusto hidastaa juurikäävän leviämistä, mutta hitaammin kasvava alikasvos varjoisemmista kasvuolosuhteista johtuen on pääasiassa kuusta, joten ajan kuluessa metsikkö kuusettuu. On kuitenkin äärimmäisen tärkeää, että metsälain muututtua erilaisia kasvatustapoja tutkitaan.
@r-mr36814 жыл бұрын
Tehkääpä uusinta ja pyytäkää haastatteluun esimerkiksi Matti Kärkkäinen tai Jyrki Ketola.
@figoh4 жыл бұрын
Tai Mika Venho
@JeffZuccMusk4 жыл бұрын
Miksi? Mitä vikaa vieraassa oli? Voisiko joku selittää tai kertoa oman näkökantansa
@r-mr36814 жыл бұрын
@@JeffZuccMusk Ei vieraassa sinänsä mitään vikaa ole luultavammin. Olisi ollut vain antoisampi jakso jos haastattelussa olisi ollut henkilö joka on hankkinut metsä varallisuutta metsän kasvatuksen kautta, kun sen sijaan ostamalla velattomasti metsää isolla rahalla. Myös yläharvennus ja jatkuvakasvatus on vain yksi osa suurta kokonaisuutta. Uupumaan jäi todella paljon oleellisia asioita miten metsävarallisuutta kasvatetaan. Esimerkkinä taimien jalostus hyödyt, lannoitukset, metsävähennys, jne. Myös toistuva metsäjättien dissaaminen ihmetytti.
@JeffZuccMusk4 жыл бұрын
@@r-mr3681 Kiitoksia! Vieras voisi kyllä olla hieman objektiivisempi.
@henrimattila22164 жыл бұрын
Todella mielenkiintoinen haastattelu.
@randonpyorailija52764 жыл бұрын
Kuinka paljon allaoleva puusto kärsii, kun tuossa yläharvennuksessa kaadetaan isoja puita pienempien päälle? Varmaankin latvoja katkeilee ja rungot vaurioituu->lahoaa myöhemmin. Onko tutkimustietoa?
@miikabucktman67264 жыл бұрын
Ottakaahan nyt joku muukin puhumaan metsästä. Tämä Kujalan setti on kyllä niin objektiivinen tuubapläjäys että huhhuh. Jo toimijoiden dissauksesta, yläharvennuksen kritiikittömään hehkutukseen. Lähinnä jos Nordnet aikoo olla vakavasti otettava ja pystyä käsittelemään asioita objektiivisesti.
@juhojokimies83124 жыл бұрын
Erittäin hyvä aihe! Metsistä, niiden omistamisesta ja käyttämisestä tulisi puhua ehdottomasti enemmän. Sijoituksena metsä on aina ollut hyvä vaihtoehto. Harmi vain, että nyt näkökulma jäi kovin mustavalkoiseksi ja kapeaksi. Lisää keskustelua aiheesta ja muitakin näkökulmia mukaan. Alan ammattilaisia ja tutkimustuloksia tueksi. Ei pelkästään näkemyksiä ja yleisiä "heittoja".
@Ak-zu5jp Жыл бұрын
Voisiko noita avohakkuu paikkoja kasketa? Mielestäni sellainen kaskettu maa olisi nopea kasvu paikka tukkipuulle. 🤔
@jonash4404 жыл бұрын
Mielenkiintoinen kolmas jakso, kiitoksia trilogiasta! Kujala kertoi metsäasioista omasta näkökulmastaan ja kokemuksensa pohjalta, mutta painotti mm. vakuutuksien, velanoton ja hakkuutapojenkin kohdalla, että pitää itse selvittää ja valita itselle paras vaihtoehto. 👍 Pätee yleispätevästi kaikkeen sijoittamiseen: Jos olisi yksi oikea tapa tehdä, niin eiköhän kaikki jo niin tekisi. Raaka-ainejaksosta hieman jäin itsekin haaveilemaan, jos vaikka saataisiin jatko-osia tulevaisuudessa!
@tm93164 жыл бұрын
Parhaimpia jaksoja!
@henri67704 жыл бұрын
Mielenkiintoista asiaa vaikka tuntuu heti että ilman alan koulutusta/kokemusta tai perintömetsää kannattaa keskittyä halon hakkuuseen niin ei tule tehtyä vahingossa puolen millin turskaa:) Ja sakot päälle. Kiitos!
@karimbakti67734 жыл бұрын
Ihan sika hyvä jakso!
@Daniel901693 жыл бұрын
Olen metsänomistaja. M;tsäsijoittamisesta on hyvä puhua enemmän, koska ulkomaiset rahastot ovat myös kiinnostuneita Suomen metsistä. Tässä oli hyvä näkökulma metsäsijoittamiseen. Tuotothan ovat aika vaatimattomia, mutta metsässä on myös työmahdollisuuksia itselle. Silloin vähäisempikin metsämäärä riittää ja hyödyt omatoimisesta metsänhoidosta täysimääräisesti. Siitä vaan ottamaan asioista selvää ja hankkimaan huvia ja hyötyä. Ps. tämän metsänomistajan metsänhoitometodit vaativat runsaasti ammattitaitoa ja ymmärrtystä, mutta antoi ajattelemisen aihetta, hienoa!
@harrirenkonen4 жыл бұрын
Tää on vitsi!
@Gustav6414 жыл бұрын
Tuosta lainalla metsän ostamisesta, niin siinä keskeisen tärkeätä on hinta suhteessa siihen minkälaisesta metsäpalasta kyse on. Tässä puuston rakenne ja maasto sekä myös palstan sijainti tiet ym. Toki ei näitä hyviä diilejä noin vain myynnissä ole, mutta joskus voi olla.
@JeffZuccMusk4 жыл бұрын
Hyvä jakso, mutta ei tunnu kovinkaan objektiiviselta Kujalan jutut. Poistuiko jakso muuten spotifysta??
@pekkadahlqvist39224 жыл бұрын
Kylläpä oli kahden peräkkäisen podin tasossa ero.
@villetoivola3374 жыл бұрын
hyvä jakso!
@miketuli83044 жыл бұрын
Martin ja Miikka, homma jäi kesken. Ottakaa jatko-osaan myös raaka-aineet, joista samanlainen jakso kuin trilogiassa.
@erkkamarkus78624 жыл бұрын
Tzädäm, hyvin alkoi 😂
@mipproject99184 жыл бұрын
Jos olet epävarma omistatko metsää ?? Kysy verottajalta, verottaja tietää.
@artopehkonen22284 жыл бұрын
Hyvää tietoa
@rouherukkanen67853 жыл бұрын
Kujala ymmärtää paljon sijoittamisesta, mutta metsätalouden harjoittaminen pitkäjänteisesti on melko lapsen kengissä. Jatkuvan kasvatuksen ja pelkkien yläharvennusten suosiminen on hyvin lyhytnäköistä ja pikavoittojen hakemista. Jatkuva kasvatus ei ole yleisesti pitkässä juoksussa taloudellisesti kannattavinta, kertoi Kujala ja Pukkala mitä tahansa. Jatkuvan kasvatuksen tyylisiä hakkuita eli harsintaa tehtiin sata vuotta sitten, lopulta se kiellettiin lailla ihan syystäkin. Harsinnan aikaisia vajaatuottoisia metsiä uudistettiin monta vuosikymmentä. Metsäntutkimuslaitos eli nykyisin Luke on tutkinut tätä asiaa yli sata vuotta vaikka Jatkuvan kasvatuksen suosijat väittävätkin että sitä ei ole tutkittu riittävästi.
@harrirenkonen4 жыл бұрын
Toi äijä ei oo ikinä metsää ees nähnyt
@jaakkoluoma81423 жыл бұрын
Rahapodi on ihan ulkona maa ja metsätaloudesta, ei minkäänlaista realismia eikä ymmärrystä kumpaankaan elinkeinoon.
@kostikoponen445711 ай бұрын
Mikä yhteys greenpeaceen?
@duffekoiranen4 жыл бұрын
Metsästä tuntuu olevan höpötystä lähes yhtä paljon kuin omistajiakin. Tyhjänpäiväiseltä video kuulosti omistajan näkölulmasta.
@Vvopat964 жыл бұрын
kaikki markkinat korjaa jos piereskelet lainarahaa markkinalle, oli sitten markkina mikä hyvänsä
@mattiisotalo15194 жыл бұрын
Taisi unohtaa kertoa että kyllä jatkuvassa kasvatuksessa tarvitaan myös taimikonhoitoa!!!
@ModeratelyInsane4 жыл бұрын
😄😄
@elinall53459 ай бұрын
asiaa
@Antsuli05Ай бұрын
Kommentoit että (asiaa) kyllä minä sanon että täysin höpöä ja joutavaa