Suno on hauska väline musanteossa! Kiitos videosta. Sitten kun haluaa siirtyä eteenpäin muokkaamaan AI-generoituja lauluja, kannattaa tutustua RipX DAW -tekoälysekvensseriohjelmaan. Sillä pystyy muokkaamaan generoidun laulun sisältöjä entisestään. Esimerkkejä kanavallani josta löytyy mm. Suno -> RipX DAW -> Ableton + plugarit + masterointi-ketjun läpi kulkeneita biisejä.
@WebOpettajaАй бұрын
Hyvä vinkki, ja hyvä että ohjeet löytyvät, tuon tason musiikkituotantoon en itse ole tutustunut.
@kesahitticollectiveАй бұрын
@@WebOpettaja Ah, ei löydy kanavaltani kuin demobiisejä jotka on tehty em. menetelmällä. RipX DAW ja Ableton tutoriaaleja löytyy muualta pääasiassa englanninkielisinä.
@WebOpettaja28 күн бұрын
Ok, luin tuon sitten väärin. Tosin ohjeet tällaisesta voisivat kiinnostaa muita musiikin teosta tekoälyn kanssa kiinnostuneita.
Hienoa, olinkin aikeissa etsiä tietoa Personas option käytöstä ja tässähän se tuli. Kannattee perehtyä myös Sunon voice tags ohjesivuun. Onko youtubessa julkaisu aina kaupallista, silloinkin kun julkaisulla ei tienaa mitään ?
@WebOpettajaАй бұрын
Tein niistä metatageista aiemmin videon kzbin.info/www/bejne/qZOtk5togdaKgJo Ja mitä kaupalliseen julkaisuun tulee, epäilen sen riippuvan siitä miten kappaletta käyttää ja onko kanava monetisoitu. Jos esim. esittelee Sunon toimintaa, kappaleen demoaminen on varmasti ok, jos se on taustakappale, sitten tilanne on mutkikkaampi. Ja tietty jos kanava ei ole monetisoitu, en näe että käyttö olisi kaupallista ellei videolla mainosta jotain. Näin itse tulkitsen tuota.
@mrlansderАй бұрын
Voisitko tehdä ohjeen jostakin täysin ilmaisesta vastaavasta ohjelmasta ja miten saa google dogilla musikkifideosta lyrikan kirjoitettuun muotoon.
@WebOpettajaАй бұрын
Udio on sopiva korvike jos Suno on liian hinnakas kzbin.info/www/bejne/jaimg4WjeL5pr80
@saimaalakesaaga164Ай бұрын
Aika vaikuttavaa. Mutta tämäkin uusi tekoälyinnovaatio tulee pitkässä juoksussa tyhmentämään lisää ihmiskuntaa, mikä on jo nyt selvästi havaittavissa.😂
@WebOpettajaАй бұрын
Hankala sanoa, teknologia on tähän asti auttanut ihmisiä fiksummiksi, miksei tämäkin?
@saimaalakesaaga164Ай бұрын
@WebOpettaja Se riippuu mistä näkökulmasta asiaa tarkastelee. Varmasti isossa kuvassa teknologia on hyödyttänyt ja helpottanut ihmisten elämää maapallolla valtavasti. Se on täysin päivän selvää ja fakta. Mutta mielestäni haitat ovat hyötyä suuremmat, jos tarkastellaan miten paljon nykyisellä teknologilla saadaan tuhoa aikaiseksi globaalisti ja paikallisesti niin kyllä siitä fiksuus on erittäin kaukana. Tietenkään asia ei ole niin mustavalkoinen ja on päivän selvää, että se aiheuttaa paljon näkemys ja mielipide eroja ja paljon juuri meneillään olevia konfilikteja globaalisti ympäri maailmaa, mitä voimme halutessamme päivittäin seurata mm. medioista. Mielestäni ihmiskunnassa se joukko, jotka oikeasti ovat kykeneviä luomaan ja tekemään uusia merkittäviä innovaatioita (esimerkiksi esittelemääsi uutta musiikki tekoälyteknologiaa) on pieni joukko, jotka siihen kykenee ja loput sitten oppii ainoastaan klikkaamaan näytöltä juuri vähimmän ja tarvittavan, mitä esimerkiksi noiden esittelemiesi tekoälyn luomien kappaleiden prosessi ja suoritus vaatii. Nyt on esimerkiksi jo myös suomessa lapsia ja nuoria, jotka eivät ole oppineet lukemaan, eikä laskemaan ja enää ei myöskään tarvittavia kädentaitoja löydy ja heistä tulee tai ovat jo älyllisesti ja fyysisesti laiskoja ja heillä ei riitä pitkäjännitteisyys, eikä kärsivällisyyttä oppia mitään itsenäisesti tai ohjattuna tai opetettuna.( Tästä voi lukea lähes päivittäin medioista) Älylaitteiden vaikutuksista pitkältä ajalta tieteellistä tutkimus dataa ei vielä ole saatavilla, mutta sitä tulee varmasti tulevaisuudessa paljonkin olemaan. Evoluutio on käynnissä jatkuvasti kaikessa elollisessa, eikä sitä voi pysäyttää mikään, ellei kaikki sitten lopuksi tuhoudu, mikä myös sekin on aina mahdollista Se että mihin suuntaan ( evoluutio) on menossa tulevaisuudessa on vaikea ennustaa ja tietää, mutta hinta näyttäisi olevan näillä näkymillä maapallon ja muun luonnon varojen riittävyyden kannalta aivan liian iso. Tämä on tietenkin vain yksi näkemys asiasta. Asioihin täytyisi löytyä järkevä ja viisas harmonia ja balanssi, joka varmistaisi elämän jatkumisen 🌍:lla myös tulevaisuudessa!🤔
@WebOpettajaАй бұрын
Teknologia tekee myös yllättävillä tavoilla fiksummiksi, esim. television katsominen on yllättäen saanut ihmiset paremmiksi hahmottamaan monia asioita, vaikka sitä onkin syytetty lukemisen rapauttamisesta.
@Jerry-gj1bhАй бұрын
Miten hyvin Sunolla onnistuu laulajan äänen hallinta? Ettei laulu ole liian "tasapaksua", niin laulajan pitäisi käyttää äänialuetta laajemmin ja käyttää suurempaa äänen voimakkuuden vaihtelua. Esim. Udio näyttää tuottavan liian tasaista laulamista.
@WebOpettajaАй бұрын
Aika hyvin, tsekkaa aiempi videoni Sunon metatagien käytöstä kzbin.info/www/bejne/qZOtk5togdaKgJo
@marcogarattoni1318Ай бұрын
Huomasin tänään, että V4 on yön aikana muuttunut paljon paremmaksi. Tottelee musiikkityylejä paremmin ja väpinä on paljon vähäisempää kuin aiemmin. Ilmeisesti Sunolla oltiin tästä väpinästä tiedetty jo pidemmän aikaa.
Onnistuuko tällainen temppu tuolla ohjelmalla: otetaan valmis, kaupallinen tai muu teos jossa on laulettu teksti. Sitten annetaan uusi, omatekemä teksti ja ohjelma laittaa tämän uuden tekstin sen laulajan suuhun. Siis tuloksena olisi sama esitys muuten mutta uudella tekstillä? Näin pääsisi harjoittelemaan tekstitystä erilaisiin sävellyksiin. Tietenkin on mielessä myös pilaversiot lauluista.
@1goldenarmАй бұрын
Kokeile?
@pjotrmaster9424Ай бұрын
@1goldenarm Mieluummin kokeilen ohjelmaa josta tiedän että asia onnistuu. Tekoälyohjelmia on paljon ja lisää tulee koko ajan. Ei jaksa hakuammuntaa tehdä.
@1goldenarmАй бұрын
@@pjotrmaster9424 Ehkä tuohon menis abaut 10 minaa..? Sitä sanotaan myös kokeiluksi 😁
@WebOpettajaАй бұрын
Periaatteessa tuonne voi ladata max. 60 sek mittaisen äänikappaleen, tosin käyttöehdot kyllä kieltävät lataamasta jotain mihin et omista oikeuksia. Tästä näytteestä voi sitten extendillä luoda uutta musiikkia.
@pjotrmaster9424Ай бұрын
@@WebOpettaja Ei ota vastaan jostain syystä. Raksuttaa ikuisuuden ilman että mitään tapahtuu.