Merhaba sabuna renk vermesi için mum boyası kullansak sağlığa zararlı mı olur
@serminucar47322 жыл бұрын
soğuk havada sabun yaparken yağı ısıtmamız gerekiyormu
@eloires2 жыл бұрын
Karıştırma aletiniz mi 45 derece anlamadım ısılı bir alet mi bir de 1 lt yağın ne kadarı neyden olmalı
@turgoha Жыл бұрын
Merhabalar, Farklı aromatik yağlar koysam fark eder mi ? Örneğin Nane yağı yerine lavanta yağı koyarak lavantalı sabun yapabilir miyim ?
@sabunyapimicom9309 Жыл бұрын
Merhabalar, tabi yapabilirsiniz. Sadece her aromatik yağ farklı derecelerde sabunlaşmayı hızlandırır. Mesela defne/melisa yağı eklediğiniz sabun, çay ağacı yağına göre çok daha hızlı sabunlaşır. Bu yüzden blendırı dikkatli kullanmak gerekir.
@kaan.72 жыл бұрын
Nehir hanım fragrance oil ve essential oil farkları nelerdir buna ilgili bir video çekermisiniz
@sabunyapimicom93092 жыл бұрын
Tarifler üzerinden devam edeceğim bir süre daha fakat ileride sabun yapım parametrelerini detaylı anlattığım videolar çekmeyi düşünüyorum. Fragrance oil, laboratuvar ortamında üretilmiş, koku veren molekülleri taklit eden, esans diyerek tercüme ettiğimiz sıvılardır. Dermatolojik onaylı olanlar kozmetik sektöründe bolca kullanılır. Özellikle sabun gibi cilt ile kısa süreli teması olan ürünlerde, hassas ciltli kişilerin bile sorun yaşamadan kullanabildiği maddelerdir. Bir diğer avantajları da doğal olarak kokusunu elde edemediğimiz çikolata, çilek gibi maddelerin kokularını elde etmemizi sağlarlar. Essential oils, dilimizde karşımıza esansiyel yağ ya da aromatik yağ olarak çıkar. İsminde "yağ" geçmesine rağmen aslında "yağ" olmayan maddelerdir. Yağ asitleri içermezler ve sabunlaşmazlar. Uçucu organik bileşiklerdir ve yağ gibi su ile karışmaz, alkol ve yağda çözünürler. Türkiye'de sabun dersleri veren bazı kişiler %0 kostik indirimi ile sabun yaptırıp ardından esansiyel yağ ilavesi ile %5 superfat elde edilebileceğini anlatıyor ki çok yanlış bir bilgi. Çünkü dediğimiz gibi bunlar kimyasal olarak yağ değil, sudan daha az yoğun uçucu bileşikler. Yeri gelmişken okuyuculara bir uyarıda daha bulunayım, piyasada esansiyel, doğal yağ olarak satılan bazı yağları test ettiğimde bunların kimyasal esans olduğunu görüyorum. Özellikle gül yağı gibi (bir sene önce 1 gramı 85 lira idi) çok pahalı olan aromatik yağların 20 ml ,30 ml'inin 50-100 TL bandında satılması mümkün değil. Gül yağı ile farklı maddeleri karıştırdıklarını söyleyen ürünleri ayrı bir yere koyuyorum ama saf gül yağı bu kadar ucuza satılamaz malesef. Kolay bir yöntem olarak aldığınız esansiyel yağı bir bardak suya damlatın, yağ olmasa da yoğunluğu sudan düşük olduğu için dibe çökmeden, çözünmeden üstte kalması gerekir. Eğer dibe çöküyor ya da su ile karışıp bulanık bir görüntü veriyorsa elinizdeki esans demektir. Sorunuz için teşekkür ederim, sitemize de güzel bir blog konusu çıktı sayenizde. Keyifli sabun yapımları dilerim 🍀
@kaan.72 жыл бұрын
Teşekkürler
@okunmamsmektuplar8882 жыл бұрын
@@sabunyapimicom9309 sabun bazı nerelerde satılır İnternet hariç
@mustafaunlu9727 Жыл бұрын
Alt zemininiz koyu renk olsa işleminiz daha net gözükecek ...
@karpazlavendergardens2 жыл бұрын
ıdeal yağ nedir
@minamusti93492 жыл бұрын
merhaba ben yeni abone oldum videyolarınızı çok beğendim 🌼 sabun yapmayı öğrenmek istiyorum çok merak ediyorum nasıl yapldığını malzemeleri nerden satın alıyorsunuz ?? cevab verin lütfen 🙏🏻🙏🏻😊
@sabunyapimicom93092 жыл бұрын
www.sabunyapimi.com 🌿
@gozdeyzgngl2 жыл бұрын
Merhaba, Beyaz noktalar niye oldu?
@sabunyapimicom93092 жыл бұрын
Merhabalar, fotoğrafta biraz fazla patlamış beyaz noktalar, normalde o kadar göze çarpmıyor. Beyaz noktalar hindistan cevizi yağının içerisindeki stearik asitin erimemesi sonucu, düşük sıcaklıklarda sabunlaşma yapıldığında oluşabiliyor. Bir diğer sebebi de sabun fazla sertleşmeden kesime alındığında, sabun telinin yaptığı deformasyon sonucu oluşabiliyor.