Je hebt helemaal gelijk ! Echter, als zelfstandige service monteur (ingehuurd door grote partijen zoals Eneco) ben ik verplicht conform Fabrikant opgave onderhoud te plegen. Fabrikant schrijft altijd voor bij openen brander, de pakkingen te vervangen. Ik moet fotos maken om te bewijzen, dat ik hem open gemaakt heb... dus moet ik ook pakkingen vervangen. Doe ik dit niet, krijg ik de opdracht niet betaald. De brander zelf is zo goed als onmogelijk schoon te maken en je mag idd niet met borstel of spoelen.. Niet alle service monteurs zijn van kwade wil, echter moeten ze soms ook. Volgens mij staat in de Gasketelwet, dat je als eigenaar elke 2 jaar onderhoud moet plegen aan een gas verbrandend toestel, ongeacht het gebruik (niet intensief in jouw geval).
@amiga4eva9582 жыл бұрын
Gasketel wet/CO-certificering/BRL6000-25 is vanaf 1 januari 2023 een verplichte certificering voor installateurs die gastoestellen onderhouden en rookgasafvoer monteren. Een eigenaar is niet verplicht vanuit de wettelijke regelgeving onderhoud te doen.De brandverzekering polis van de verzekeraar kan wel eisen stellen natuurlijk !
@geerthenkwijnants2 жыл бұрын
Ik heb het eens nagekeken: in de "activiteiten regeling milieubeheer" staat in artikel 3.7m dat een gasgestookte stookinstallatie met een vermogen van meer dan 100 kW minimaal eens per 4 jaar moet worden gekeurd. Voor andere ketels zie ik niet dat een termijn is vastgelegd.
@amiga4eva9582 жыл бұрын
@@geerthenkwijnants Dat klopt dat is waar de SCIOS regeling vandaan is gekomen een milieu eis van oorsprong en niet vanuit veiligheid. (later is dat wel meegenomen in de SCIOS certificering)
@tomvanderwal36422 жыл бұрын
@@geerthenkwijnants wat u zegt klopt niet De fabrikant die de ketel produceerd heeft onderhouds voorwaarden in de boeken staan en dat zal wel niet zonder reden zijn. Fabrikanten gaan liever voor safe dan 1 dode door slecht onderhoud
@j.k2032 жыл бұрын
Loop je bij de garage ook zo te zeuren bij een onderhoudsbeurt en APK? Gewoon verplicht door de fabrikant.
@Me-kl9db2 жыл бұрын
Ben zelf servicemonteur, Je kunt hem zeker wel stofzuigen daar zijn hulpmiddelen voor. En de afstellingen moeten altijd gecontroleerd worden. Deels heb je gelijk met een aantal pakkingen maar als je iets uit elkaar haald kunnen pakking ook beschadigd raken.
@richardhoedeman10282 жыл бұрын
als het om auto's gaat gaat veiligheid altijd voor. versleten remmen worden vervangen. bougies vervangen, v snaren etc etc. klant zegt dan ook nooit: wat een onzin want me auto doet het prima. maar als het om cv ketels gaat zeuren klanten over álles.
@richardhoedeman1028 Жыл бұрын
@@jensv874 uitgedroogde pakkingen waardoor de boel niet goed afsluit en af brand. gescheurde branders met alle gevolgen van dien. lang niet alle ketels zijn tegen alles beveiligd.
@richardhoedeman1028 Жыл бұрын
ik was ook servicemonteur. ik heb heel wat Atag, Awb, Remeha's gezien met gescheurde branders. wisselaars van Vaillant die lekten door uitgedroogde pakkingen. rookgasschade bij intergas ketels door kijkglaspakkingen. om over schade bij Agpo nog maar te zwijgen. al was ik van mening dat Agpo nooit verkocht had mogen worden.
@tolgaturhan2069 Жыл бұрын
@@jensv874 als je je ketel niet of niet optijd laat onderhouden bestaat er koolmonoxide en brand gevaar omdat de pakkingen in de ketel op den duur gewoon kapot gaan door de hitte. En je loopt het risico dat je wisselaar verstopt raakt met alle gevolgen van dien. je rendement gaat achteruit, dus meer verbruik en minder warmte. Genoeg reden dus om je ketel te laten onderhouden en ook tijdig te laten onderhouden.
@willems914510 ай бұрын
100% klets en je installateur... tja.... rtfm
@geitk353410 ай бұрын
Beste meneer Ketelmaker, vooraf dank voor de video-presentatie over de Tzerre-ketel. Ikzelf heb 8 jaar geleden zo'n zelfde Remeha ketel laten plaatsen. In de eerste 3 jaar 2 maal het watermanometertje vervangen. Deze laatste is ook al weer een tijdje stuk. In z'n 6e levensjaar een ernstige storing: printplaat kaduuk. Deze bleek niet meer leverbaar te zijn; brander moest compleet vervangen worden. Ik dacht "als alles brandt, brandt water ook; wat kan mij nog gebeuren als ik de ketel openmaak?". Ik vond een kleine losse elco die kennelijk van die printplaat kwam. Ik heb een half uur moeten zoeken om de plek te ontdekken wáár die elco op de printplaat gezeten had. Na dit ontdekt te hebben heb ik de elco, die nog één kort en één ontbrekend pootje had, van dunne aansluitdraadjes kunnen voorzien en deze vervolgens, met inachtneming van de polariteit, op de goede pkekjes op de printplaat kunnen solderen. Vervolgens heb ik deze draadjes alsmede de loshangende elco met hotmeltlijm gefixeerd. De installatie werkt tot op de huidige dag nog steeds petfect. Voor Remeha geb ik geen goed woord over. Die Tzerra-ketels maken ze helemaal niet zelf; allemaal italiaans spul met een Remeha stickertje erop. Binnenkort toch maar weer een nieuw manonmetertje laten monteren. Have a nice day. (en kijk niet teveel naar het nederlandse nieuws op TV)
@wimweyn30039 ай бұрын
Straffe is dat die printplaten dan allemaal maar worden weggegooid terwijl er mogelijk 1 onderdeeltje stuk is..
@eefkooijman24859 ай бұрын
😊
@TheSoufiane5 ай бұрын
Beter gewoon een Intergas kopen, bv Extreme
@emile_windels16542 жыл бұрын
Als onderhouds man van cv ketel kan ik ke wel degelijk zeggen dat 2 jaarlijks onderhoud zeker nodig is voor zekerheid van een goed werkenden cv ketel kan je tientallen voorbeelden geven dat er defecten zijn ontstaan door slecht of geen onderhoud van het toestel controle van de + cv installatie / sanitaire installatie
@JasperJanssen2 жыл бұрын
De pakkingen worden niet vervangen omdat ze verouderd zijn, maar omdat je ze niet zo geweldig kan hergebruiken. Net als bij dat rubber, “hij is nog niet broos geworden”. Maar het gaat er niet om in welke staat hij nu is, het gaat erom welke staat hij is bij de *volgende* onderhoudsbeurt. En als det weer vier jaar is dan is die pakking tegen die tijd 8 jaar oud. Dan kan ie nog steeds prima goed werken… maar niet als die ketel brandt zoals ie bij mij thuis doet.
@praha0072 жыл бұрын
Pakkingen altijd vervangen, waar je ook mee werkt. Na demontage kunnen ze er goed uitzien of goed werken, maar als je gebruikte pakkingen terugplaatst, kun je nooit garanderen dat ze weer 100 % afsluiten. ( vuiltje , iets geplet, nooit op dezelfde plek terug enz) Wie valt over het gebruik van nieuwe pakkingen na een demontage snapt er niet veel van.
@jantje.962 жыл бұрын
@@praha007 Zijn punt is ook niet dat de pakkingen teruggeplaatst hadden moeten worden, maar dat het nog onnodig was om een onderhoudsbeurt te plegen. Dat heeft hij onder anderen proberen te demonstreren door de vervangen onderdelen te tonen. Deze onderdelen zijn dus vervangen terwijl hun levensduur nog lang niet verlopen was. Dit hoeft ook niet, maar de onderhoudsbeurt had mogelijk makkelijk 2 tot 3 jaar opgeschoven kunnen worden. Op dit punt had het wel nuttig geweest de onderdelen te vervangen terwijl het nu reflectief vastgesteld kan worden dat deze onderhoudsbeurt te vroeg is uitgevoerd.
@mrshhjj889910 ай бұрын
JA voor hem, maar ik doe zelf nooit onderhoudsbeurten voor mijn ketel, dus mocht ik een onderhoud laten plegen, dan zaeker die ringen vervangen.@@jantje.96 Het gaat bij onderhoud niet eens om de gemiddelde klant, maar om alle klanten en hun gedrag.
@martijnfalize28322 жыл бұрын
Ik heb geleerd dat elke pakking ten alle tijden vervangen moet worden. Uiteraard wanneer er delen los komen.
@marcgeboers19642 жыл бұрын
Dank je wel een mooi en duidelijk filmpje. Toen ik mijn CV kocht zei de monteur als je hem via mij had gekocht had ik korting op de prijs gehad. Dat was jammer, gelukkig kreeg ik zijn nummer en belde ik hem op toen mijn CV een onderhoudsbeurt moest hebben volgens thermostaat voor schappelijke prijs.. Na bijna 3 jaar kreeg ik weer een melding op thermostaat en belde ik hem weer op voor onderhoud en kreeg ik te horen dat hij voor zich zelf was begonnen. Heeft alles netjes na gekeken, ik moest veel meer betalen als vorige keer en hij zei dat het echt nodig was om elk jaar na te laten kijken. Vreemd want toen hij voor een baas werkte zei hij je moet wachten tot je een melding krijgt op je thermostaat en nu hij zelfstandig is moet het jaarlijks. Zelf vind ik jaarlijks ook niet nodig, zeker als je de CV niet veel gebruikt.
@gert106xsi2 жыл бұрын
Ik stook de helft wat jij stookt, en toen ik hier kwam wonen de ketel die toen 3 jaar oud was laten onderhouden, zelfde opmerking van de installateur. Vroeger bij mijn ouders een Nefit HR turbo gehad, die kreeg pas onderhoud als hij stuk ging en is ruim 20 jaar mee gegaan. We laten ons in dit land erg snel bang maken en willen alles tot in detail gereguleerd hebben, en zoals je installateur zei, dat kan gewoon niet.
@KetelKlets2 жыл бұрын
Ik proef vooral veel tegenstand van mensen die hier beroepsmatig mee te maken hebben. Enerzijds is het voor hen de kip met gouden eieren, wat een reden is dat ze de regels bij hoog en laag verdedigen, maar het speelt ook mee dat zij constant brakke installaties voor ogen krijgen waardoor hun perceptie op de realiteit verwrongen wordt gedurende de tijd. Er hangen honderdduizenden prima werkende ketels in dit land, die zij niet dagelijks zien. Ze zien wel de gevaarlijke ketels die bijna van de muur af vallen. De bias qua risicoinschatting voor 'de grote poule' van ketels raakt hierdoor scheef.
@gert106xsi2 жыл бұрын
@@keesvansomeren5549 Over die plastic rommel die ik Volkswagens ben tegengekomen zullen we het maar niet hebben... Maar serieus, preventief onderhoud, dat hoort sowieso. Maar elk jaar onderhoud voor een ketel die nog geen 400 m3 per jaar wegstookt, echt niet.
@marcodoetinchem5573 ай бұрын
@@gert106xsi Heb voor mijn tapwater voor de Remeha ace 28c een electrische boiler geplaatst met een extra inlaat combinatie en Duco mengventiel, boiler staat meestal op 55°C, kwam er achter dat als de Remeha geen stroom krijg het watrr beneden sneller warm is Die van mij verstookt max 10m³ per jaar, meer om het ding 1x per maand te laten draaien, en een keer op een super koude dag. Rest van de verwarming mbv 2 airco's Wat raad u mij aan mbt onderhouds interval?
@WouterBruin13 күн бұрын
Europese regelgeving jaagt de consument alleen maar onnodig op de kosten..., onderhoud is essentieel maar het momentum kan echt wel ruimer.
@hollandtimelapse50402 жыл бұрын
Sommige onderdelen vervang je als ze stuk gaan (zekeringen bijv.). Sommige onderdelen vervang je als slijtage zichtbaar is ( bijv banden en wisserbladen). Sommige onderdelen vervang je op de gemiddelde tijd vóór ze falen ( bijv afdichtringen van afgaspijpen of de distributiesnaar in auto’s) Het vervangen van een onderdeel dat in het 4e jaar stuk kan gaan, moet je in het 3e jaar doen. Dat klink niet zuinig maar is wel veiliger.
@geerthenkwijnants2 жыл бұрын
In dit geval, met weinig stookuren, is het vervangen na 3 jaar net zoiets als nieuwe autobanden na zoveel jaar. Je kunt dat beter gebruiksafhankelijk of nog beter conditieafhankelijk gaan doen. Het lijkt erop dat de Remeha ketel na 3 jaar een geprogrammeerde onderhoudsmelding geeft (helaas gaat de video daar niet verder op in). Het (vermoedelijke) probleem is dan dus dat ongeacht het gebruik er onderhoud vereist wordt. Doe je dat niet, ook al heeft de ketel maar 10 uur gebrand (wel lang aan gestaan), dan negeer je een storingsmelding wat lijkt op het nemen van hoog risico.
@KetelKlets2 жыл бұрын
@@geerthenkwijnants Klopt Geert, deze staat standaard ingesteld op 3000 branduren (CV+SWW), echter heeft de ketel in mijn geval een aantal uur zonder gas gezeten wegens onderhoud elders in huis, en tijdens die periode een x-aantal mislukte branderstarts geregistreerd. Dan gaat het belletje dus eerder af 🙂
@geerthenkwijnants2 жыл бұрын
@@KetelKlets Dus in dit geval is de storingsmelding getriggerd door de opstartproblemen als gevolg van nog te veel lucht in de gasleiding?🤔
@KetelKlets2 жыл бұрын
@@geerthenkwijnants Nee, er was simpelweg geen gasdruk op dat moment.
@michelkellens25622 жыл бұрын
@@geerthenkwijnants Uw veronderstelling is fout. Deze Remeha Tzerra Ace geeft standaard na 3000 BRANDuren aan of er een service nodig is. Dit aantal branduren per servicemelding kan door de installateur aangepast worden tussen de 0 en de 51000 uren.
@michelzandvliet94232 жыл бұрын
Geachte heer ketel klets, heb respect voor alle video's maar deze kan echt niet door de beugel. Je doet preventief onderhoud om te voorkomen dat je correctief moet gaan handelen of als er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. In U geval kun je de onderhouds parameter instellen (met een tool) naar een langere interval gezien de cv-temperaturen, afgesteld vermogen en het gasverbruik. Ben het met U eens dat de interval soms wel langer kan zijn. Je kunt de warmtewisselaar uitzuigen met een daarvoor bestemde flexibele slang + borstel, welke bij Remeha of Handyman te verkrijgen zijn. Bij onderhoud altijd controle op O2, CO2 en CO en stuurdruk meten (Gissen is missen en meten is weten). Het parkeren van de concentrische rookgasafvoer is wel een dingetje. Je parkert inderdaad de luchttoevoer en niet de rookgasafvoer. Volgens de NPR 3378 mag je de rookgasafvoer niet parkeren. Volgens de CO-certificering (ingang 01-01-2023) is de CO-melder verkeert geplaatst en de beugeling voldoet helaas ook niet. Geen onderhoud plegen is geen schade uitkering door de verzekering. Het is een keuze om geen onderhoud te doen en is U goed recht. Met deze video lijkt het wel of onderhoud een verdienmodel is en dat is het niet. Alles wat je gebruikt heeft onderhoud nodig. Gaat U dan ook nooit naar de garage met je auto om onderhoud te plegen. Je maakt je dakgoot ook niet schoon omdat het minder regent. Je pompt je banden van je fiets ook niet op omdat er toch nog lucht in zit. Een rectificerende video zou op zijn plaats zijn. Met vriendelijke groet Michel Zandvliet (inmiddels 39 jaar in het vak)
@wernerramaekers9932 жыл бұрын
Idd. Ketel zever. Bezin voor je begin. Ben ook 30 jaar installateur. En je hebt volledig gelijk.
@KetelKlets2 жыл бұрын
€ 161,- voor 50 minuten werk is gewoon een verdienmodel. Straks als de gasketelwet in werking treedt al helemaal. Hoe vaak ga jij preventief naar het ziekenhuis voor onderhoud, jij bent zelf toch ook onderhevig aan slijtage? Of wacht je daar ook eerst de symptomen of klachten af?
@michelzandvliet94232 жыл бұрын
@@KetelKlets Als je een monteur laat komen die niet weet wat hij komt doen en ook nog het verkeerde onderhoudssetje bij heeft wekt dat geen vertrouwen. Als deze het Fabrieks Gebonden Onderhoud (FGO) dan ook niet uitvoert zoals dat moet is 161,= inderdaad te veel betaald. En nee, ik ga niet preventief naar het ziekenhuis voor onderhoud je gaat correctief naar het ziekenhuis. Door gezond te leven en je lichaam te onderhouden blijft je normaal gesproken langer leven. Meneer Ketel Klets u gaat toch ook naar de tandarts voor controle of is dit ook nutteloos. Ik zou mijn tanden ook niet meer poetsen, want dat is ook onderhoud. De suggestie word nu gewekt dat onderhoud in algemene zin, zinloos is althans voor de kijker van U kanaal. groet Michel Zandvliet
@martijnfalize28322 жыл бұрын
Dat zijn de mooiste klanten, die heb ik graag…….. o meneer, u heeft geen onderhoud nodig, dan kunnen wij u ook niet helpen bij een storing. Probeer dan maar eens een installateur aan huis te krijgen 😉
@KetelKlets2 жыл бұрын
@@martijnfalize2832 Bel gewoon een andere, zijn er zat hier in de buurt. Klant is koning, altijd.
@Konincks632 жыл бұрын
hallo, ik heb dit eerder gehoord. bij aankoop van een nieuwe HR Nefit ecoline c4 ik wilde een onderhoud contract en de monteur zij zonde van je geld. brander zit onderste boven en vuil valt nog steeds op aarde van boven naar beneden. gewoon afblijven, pakkingen en keramische branders gaan stuk als je er aan komt. als er een storing optreed effe bellen en dan zien we wel. vervolgens heeft de ketel 19 jaar zonder onderhoud en storing gebrand, wel controle op waterdruk en kleur van de vlam als hij aan was. maar vlam bleef mooi helder blauw en druk was oké. ketel is na 19 jaar preventief vervangen voor een zuiniger exemplaar van Intergas c5 model
@Franskuh2 жыл бұрын
Ik had precies hetzelfde gevoel na onderhoud van mijn Tzerra. Maar snap ook dat onderhoud volgens fabrikant eisen worden uitgevoerd. Als het een keer fout gaat dan gaat het weer: waarom zijn de rubber niet preventief vervangen. Wat ik wel storend vind dat je min of meer wordt verplicht om een onderhoudscontract af te sluiten voor jaarlijks onderhoud terwijl de ketel zelf aangeeft onderhoud nodig te hebben, vaak langere dan een jaar. Zonder contract wordt je pas na lange tijd geholpen (of helemaal niet) ook al betaal je het volledige tarief voor de reparatie. Dus betaal ik helaas voor zekerheid om snel geholpen te worden.
@KetelKlets2 жыл бұрын
Dat hebben de installateurs het liefste. Ik heb zelf geen contract, ik bel pas als ik iets van ze nodig heb. Tot die tijd geef ik er geen onnodig geld aan uit (want dat is een onderhoudscontract namelijk). Ik betaal mijn garagebedrijf ook niet elke maand een vast bedrag, bij de supermarkt betaal ik ook alleen datgene wat ik koop.
@sdb41532 жыл бұрын
Vergaarbak als afvoer en een (consument) die advies gaat geven over onderhoud. Afstelling/gasdichtheid gasblok dient altijd uitgevoerd te worden. En vooral bij lage temperaturen is onderhoud belangrijk i.v.m condensatie en afzetting.
@KetelKlets2 жыл бұрын
Dat had ik inderdaad ook verwacht, maar werd totaal niet aangetroffen. Wellicht maakt het hoge vermogen tijdens de warmwaterproductie e.e.a. goed tegen afzetting.
@alexhammer6686 Жыл бұрын
Uw warmwater temperatuur moet minimaal 60c zijn ivm met legionella. Slechte installateur heeft u. Ik adviseer u ook om de vulslang altijd aan 1 zijde los te nemen na het vullen. Door doorwarmen kan het een ballon worden als de wasmachine kraan een keer vergeten word dicht te zetten. En dan knapt ie.
@mastersmurf12 жыл бұрын
Ik ben groot voorstander van het preventieve onderhoud wat betreft cv-ketels. In mijn werk zie ik veel te vaak dat ketels jaren lang niet worden nagekeken omdat bewoners niet thuis zijn.(In mijn geval: ik werk voornamelijk voor woningstichtingen). Dus het is goed dat er een lijn getrokken wordt die voor iedereen hetzelfde is, geen uitzonderingen. En een o2 of CO2 waarde hangt niet af van de vervuiling van een toestel, eerder andersom. Heel knap dat meneer op basis van de vervuiling kan bepalen of de verbrandingswaarde goed zijn, zoals aantal co ppm's, 02 en CO2 waarde, GI index etc etc.. en wat dacht je van de stuurdruk. 1 ding weet ik na het zien van dit filmpje wel, de monteur die je ketel heeft schoongemaakt, hoeft bij mij niet komen. (En niet vanwege het feit dat ik zelf service monteur ben). Overigens wat betreft de rookganafvoer heeft hij wel gelijk. En die Parkers mogen al langer niet meer.
@KetelKlets2 жыл бұрын
Voordruk is gewoon gemeten, 33,8 mbar, dus prima in orde. En verder heb je gewoon last van beroepsdeformatie; een garagehouder zal ook nooit tevreden zijn met het werk van een ander garagebedrijf.
@guitarie2 жыл бұрын
idd Harm, die monteur komt er bij mij ook niet in.Tenen krommend filmpje is dit. Niet even de moeite nemen om je metingen te doen zoals het hoort. En vooral geen onderhoud doen aan je cv ketel. Goed advies naar de mensen in dit filmpje. BTW..CO melder hangt ook verkeerd. Waarom haald hij de CO melder niet weg? De pakking zijn toch nog goed. ... en ROGAFA zegt bij concentrisch; Verbindingen van de metalen buitenpijp mogen geschroefd of geparkerd worden. Is de buitenpijp van kunststof, dan mag deze uitsluitend geschroefd worden op de door de fabrikant aangegeven positie met de door de fabrikant voorgeschreven schroeven. Blz 6 www.rogafa.nl/wp-content/uploads/2022/03/220104-rogafa-beugelvoorschrift-V2022.pdf Wat een upload van een film is dit zeg ...pffff Tenen krommend. Ik ga gauw weer terug mijn eigen wereld in.
@marcovandinther18092 жыл бұрын
@@KetelKlets een voordruk van het gas van 33,8mbar is iets te hoog. De meeste fabrikanten houden een advies voordruk aan van 25-30mbar, maar over die 33,8mbar daar zou ik me idd ook niet druk over maken. Maar een stuurdruk is iets heel anders, die geeft namelijk inzicht in de vervuilingsgraad van je wisselaar. Daar meet je dan ook een negatieve waarde, wat die precies wel en niet moet zijn weet ik niet uit mijn hoofd.
@stan35992 жыл бұрын
Zeker mee eens de afstelling van de ketel kunnen uitlopen, zeker die van de tzerra. Dit geeft remeha zelf ook aan vandaar plaatsen wij ook altijd een avanta in een propaan gebied. Onze monteurs die de ketel afstellen na montage merken zelf dat deze niet meer mooi op de O2 waarde draaien, vandaar controleer dit altijd kleine moetje. Maar wel 1 van het belangrijkste. Tevens met een concentrische rookgas kun je dan tevens even de recirculatie meepakken enz.
@maartenderoos46582 жыл бұрын
@@KetelKlets Stuurdruk is iets anders dan voordruk he..
@annotot2 жыл бұрын
De Remeha gebruikt hiervoor een urenteller en kijkt dus niet onder welke condities het toestel heeft gestookt. Bij een hoger temperatuur regime zouden de onderdelen er wel eens heel anders uit kunnen zien! Daarbij komt dat de onderdelen voor een ‘A’ beurt bij elkaar in een doos zitten en je hiervoor dus al voor alle onderdelen hebt betaald. Zonde om ze er ongebruikt naast te leggen. Meegemaakt dat na een paar weken er een storing is gerelateerd aan de niet vervangen onderdelen! Dan is een Service bezoek ineens erg duur!
@Fastbikkel Жыл бұрын
Heel handige video die me vandaag geholpen heeft. Deze link kreeg ik door van onze eigen leverancier om iets mee te doen en het hielp. Het was ook redelijk eenvoudig vond ik. En ik heb echt heel weinig verstand hiervan en zelf zomaar iets doen daar begin ik niet aan met iets als een C.V. ketel.
@sanderh99342 жыл бұрын
Zelf ben ik servicemonteur, het probleem wat je hier dus ziet is dat ze elke 2/3 jaar onderhoud krijgen, maar er is verschil met instelling bij de ketels denk hierbij aan aanvoer temperatuur en tapwater vermogen etc en hoeveel mensen er gebruik maken van douchen etc. Hier kan je dus zien dat de vervuiling en de hitte/aantasting van de pakkingen bij elke installatie anders zijn. Er zit een speciale coating in de wisselaar die zelf reinigend is hierdoor mag je niet borstelen etc maar wel Stofzuigen dit kan je doen als je een stukje vulslang bijv op je stofzuiger mond zet( flexibel). De fabrikant moet hier ergens een keuze maken en dat is hierbij 3 jaar. Gr Sander
@alderthaak38707 ай бұрын
Kwam deze video weer spontaan tegen die je een jaar geleden hebt gemaakt. Toen niet gereageerd, omdat ik nog geen ervaring had met nieuw geïnstalleerde ketels. Inmiddels al meer dan 2 jaar geleden een nieuwe Intergas Xtreme laten installeren. Top apparaat. Zeer tevreden over. Afgelopen maand van de installateur belletje gehad om regulier onderhoud aan de ketel te laten plegen, omdat we 2 jaar verder zijn. Monteur is langsgeweest en heeft onderhoud gepleegd. Van A tot Z erbij geweest en uiteindelijk na het onderhoud en € 130,- verder precies hetzelfde gevoel ervan over gehouden als dat jij had. Totaal onnodige onderhoudsbeurt geweest. Alles zag er nog als nieuw uit. Alleen zijn na het openen van diverse onderdelen de pakkingen vervangen. Daarnaast zijn door de monteur de verplichte metingen uitgevoerd, waarbij geen aanpassingen in de instellingen zijn gemaakt. Overweeg sterk om onderhoud een jaar over te slaan en pas over 2 jaar volgende onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.
@aamiddel86462 жыл бұрын
Interessante video. Omdat er door allerlei isolatie maatregelen minder gestoken wordt zou er eens onafhankelijk onderzoek moeten plaatsvinden naar de frequentie en omvang van onderhoudsbeurten. Door bangmakerij is er een businessmodel ontstaan voor de onderhoudsbedrijven.
@wolberterich1628 Жыл бұрын
Het is het voorschrift van de fabrikant die de frequentie bepaald niet het onderhoudsbedrijf.
@aamiddel8646 Жыл бұрын
@@wolberterich1628 Handje klap. Laat onverlet dat de meeste een 2-jaarlijks onderhoud voorschrijven (onafhankelijk van o.a. gebruik). Zoals gezegd lijkt me onafhankelijk onderzoek op zijn plaats.
@passais Жыл бұрын
@@wolberterich1628 En verzekeraars volgen die weer
@onnonijhuis84911 ай бұрын
Alle installateurs komen om in de opdrachten. Ze zijn echt niet met bang makerij om handel op te halen... complete onzin. Bij onderhoudscontracten is bijna altijd de onderhoudsuren en storingsuren inbegrepen voor zo'n laag mogelijke prijs. Hierin is altijd een frequentie afgesproken, als die niet door de installateur nagekomen wordt, gaan de klanten ook steigeren. Goed en regelmatig onderhoud (gasketelwet >2jaar) voorkomt storingen. Als iedereen maar zelf gaat bepalen wanneer ze onderhoud laten doen, zullen de storingen oplopen en zal het contract duurder worden. Regelmatig onderhoud en volgens fabrikant onderdelen vervangen, voorkomt storingen. Iedereen blij.
@aamiddel864611 ай бұрын
Ja en de fabrikanten hebben ook voordeel bij regelmatig onderhoud (onderhoudsetjes verkopen) En voor veel CV's maakt het niet uit of je veel of weinig stookt. Jaarlijks onderhoud is het motto. Ik las laatst ergens dat de helft van de doden door koolmonoxide vallen bij CV's die onderhouden worden. Dus blijf maar geloven dat het geen business model is. Ja genoeg werk. maar beter te besteden aan plaatsen van bv warmtepompen.@@onnonijhuis849
@jsp91582 жыл бұрын
Erg informatief filmpje en ik ben blij tot het einde gekeken te hebben. Wij hebben nl. een verstopte afvoer gehad van de wasmachine en die zat exact op de plaats waar de 2 afvoerpijpen samen komen. Iets wat ik niet kon plaatsen maar nu met de opmerking van de installateur over de '2 soorten' water weet ik waar dit aan gelegen kan hebben en waar ik dus zeker ook rekening mee ga houden. TOP
@ReneArtoisMrАй бұрын
Heb 3x het installatiebedrijf moeten bellen voor de ketel van mijn moeder, omdat de horizontale rookgasafvoer uit zichzelf uit de muur kwam en in de ruimte blies! Vanwege een storing de ketel geopend en vervolgens zat de sifon overvol met gruis. Maw nooit gereinigd door een monteur. Let wel, deze ketel staat via de woningbouwvereniging onder een jaarlijks onderhoudscontract. Mijn eigen ketel reinig ikzelf en daar roep ik eens in de zoveel jaar een monteur bij. Heb het idee dat het vooral willekeur is en de kwaliteit van het onderhoud vooral wordt bepaald door het niveau van de monteur. Mijn eigen Nefit Aquapower plus is ondertussen 17 jaar oud, verbruikt ca 1500m3 per jaar (was 1900) en staat al jaren te snorren op een regime van 55/30 graden.
@wubbo732 күн бұрын
Certificering is in het leven geroepen door de installateurs zelf, ik hecht daar geen waarde aan. Als je een beetje handig bent, en een beetje gevoel voor techniek hebt kan je het makkelijk zelf. Ik doe al vele jaren zelf onderhoud aan van alles en dat is 10x goedkoper. Eigenlijk doe ik vooral weinig onderhoud want dat is niet nodig. Ik gebruik ook nauwelijks gas, slechts 350m3 per jaar.
@stafo00752 жыл бұрын
Vergeet niet, onderhoud is natuurlijk altijd preventief!
@KetelKlets2 жыл бұрын
Dat klopt, maar we hebben het hier over de interval. Je geeft je auto ook niet 2x per jaar een grote beurt.
@michelkellens25622 жыл бұрын
@@KetelKlets Uit uw eerder flimpje blijkt toch dat u echt wel weet dat die intervallen kunnen worden aangepast door de installateur. Kunnen we daaruit dan concluderen dat dit filmpje eigenlijk vooral stemmingmakerij is en een poging om zoveel mogelijk views te genereren?
@KetelKlets2 жыл бұрын
@@michelkellens2562 Jij en ik weten dat, maar gewone mensen niet. Hetzelfde geldt voor het motorlampje in de auto, met een OBD2 controller haal je dat eenvoudig weg, maar hoeveel mensen gaan daar wel niet (weer nutteloos) voor naar de garage met dito kosten? Als je dit desondanks stemmingmakerij vindt, dan adviseer ik je om mijn kanaal simpelweg niet meer te bezoeken. Ik ben aan niemand enige verantwoording verschuldigd.
@michielderuyter60112 жыл бұрын
@@michelkellens2562 Ja met bijbehorende reclame elke 3minuten
@wernerxldata2 жыл бұрын
@@KetelKlets Tenzij je echt heel veel km's rijdt...
@lkneepkens532 жыл бұрын
Dat het bij deze ketel, onder deze omstandigheden niet aantoonbaar was dat er materialen vervangen moest worden is natuurlijk geen garantie voor de ketel van de buurman. Tijdens een service bezoek ( beter woord voor ‘ onderhoud’) kan de vakman gelijk onregelmatigheden ontdekken, dit is minstens net zo belangrijk. Zie het als een APK, als die niets aan het licht brengt klagen we toch ook niet. Ik heb in mijn tijd als servicemonteur heel wat keteltjes zo genaamd nutteloos ge-serviced maar toch ook heel wat misstanden gezien en opgelost waardoor ik van mening ben dat er ongelukken zijn voorkomen met als bijkomend voordeel dat ik gerust kan gaan slapen. 👍🏼
@alfabètagamma-k7p2 жыл бұрын
Een visuele inspectie is altijd goed op een CV ketel. Minimaal om het jaar. Ook voor je eigen belang.
@SuperConsoleDude Жыл бұрын
Kunnen we die visuele inspectie dan niet gewoon even beschrijven in de handleiding? Daar hoeft toch niet direct een installateur voor langs te komen wat weer een hoop geld kost? Ik zit in de IT en kom graag elk jaar een visuele inspectie uitvoeren bij jou van je computer á 100 euro, deal?
@eymenvannoord4841Ай бұрын
@@SuperConsoleDude jij denkt dat een computer en Cv ketel hetzelfde zijn met dezelfde risico's? Denk je dat een consument met het zelfde ervaring en oog kan kijken als een ervaren en gecertificeerde monteur? Misschien eens voorstellen dat iedere Nederlander zn eigen mobiel gaat repareren. Lijkt jou dat succesvol? Denk je dat 100% van de mensen het goed gaan doen? Kun jij garanderen dat die mensen de garantie hebben dat ze de volgende morgen nog wakker worden?
@janrietjensАй бұрын
Hoi ik ben het helemaal met je eens, ik kijk regelmatig naar het condenswater reservoir, als daar veel vervuiling in zit, is het verstandig om de ketel een onderhoudsbeurt te geven. Ik heb zelf een Nefit trend line 7 jaar oud, twee keer een onderhoudsbeurt laten doen door de installateur, en nog nooit is er een nieuwe pakking in gezet. Wel is de flow sensor al drie keer vervangen. Nefit kwaaltje 😮 groet Jan
@Ni5ei2 жыл бұрын
18 jaar lang (2000 tm 2018) zonder onderhoud een AWB ketel in bedrijf gehad. Daarna een nieuwe. Tel uit je winst.
@henrieglasius96442 жыл бұрын
Denk ook eens aan het verzekering geval voor de installateur. Als hij niet kan aantonen dat de pakkingen niet zijn vervangen. Zou je als je zelf installateur bent dit risico willen nemen.
@aamiddel86462 жыл бұрын
Is er ooit een installateur na een ongeval (brand, CO) wel eens ter verantwoording geroepen.
@discy123452 жыл бұрын
@@aamiddel8646 dat zou ik wel doen ja, als de pakking scheurt terwijl hij de maand daarvoor nog is geweest
@henrieglasius96442 жыл бұрын
@@discy12345 gelukkig iemand met verstand
@marcovandinther18092 жыл бұрын
@@aamiddel8646 ja dat gebeurt idd wel. Een collega van een ander bedrijf is door familie van iemand voor het gerecht gesleept toen hun vader door een CO vergiftiging overleden was. Die meneer maakte geregeld de rookgasafvoer los want het was "zonde" om al die warmte verloren te laten gaan. Gelukkig had hij toen hij aankwam en de situatie zo aantrof direct foto's gemaakt. En na het onderhoud toen hij alles hersteld had weer foto's gemaakt. Vervolgens alles ingevuld in de werkbon ook dat hij de bewoner met klem gadviseerd had de rookgasafvoer niet meer los te halen en gewezen had op de gevaren. En deze bon had laten tekenen door de bewoner. Zijn foto rapportage en uitgebreide verslag op zijn werkbon werden 6 maanden later zijn redding toen hij een dagvaarding kreeg om dat betreffende bewoner inmiddels overleden was. De rechtbank was redelijk vlot klaar met de zaak, timestamp op de foto's en ritgegevens van de blackbox ondersteunden het verhaal dat hij aansluitend direct vertrokken was.
@amiga4eva9582 жыл бұрын
Ik weet nog dat AGPO voorschreef dat onderhoud eens in de 4 jaar gedaan moest worden, zij werden toen op de vingers getikt dat de afstelling van het gasblok eens in de twee jaar gecontroleerd moest worden volgens fabrikant gasblok. Dit zal wel een van de redenen zijn dat onderhoud eens in de twee jaar staat voorgeschreven vanuit de fabrikant.
@tonlangenbach48812 жыл бұрын
Ik vind 1x per 2 jaar onderhoud voldoende het werkt ook Preventief , ik noem het een Inspectiebeurt , Meneer heeft het steeds over het branderbed , maar ik hoor hem niet over de Warmtewisselaar, Branderpakking altijd Vervangen!!!! ,en METEN is WETEN, altijd een Compleet Stookrapport , vragen staat op de Checklist ,anders geen sticker !!!.
@hermanstokbrood2 жыл бұрын
Bedankt voor deze video die voor veel mensen een bevestiging zal zijn van iets wat ze al jaren aanvoelden. De tijd van de brakke ketels ligt al ver achter ons. Maar er zijn inmiddels te veel bedrijven die hun winsten zien verdampen en dus rest ze niets anders dan de consumenten maar wat op de mouw te spelden in de hoop dat ze te weinig kennis hebben en uit angst trouw hun jaarlijkse beurtje laten uitvoeren.
@KetelKlets2 жыл бұрын
Stel je bent installateur en je hebt 10.000 klanten die jaarlijks onderhoud laten doen aan hun ketel. Nu gaan al die mensen om naar een warmtepomp die maar eens per 5 jaar inspectie nodig heeft (geen onderhoud, inspectie!). Wat doet dat met je omzet? Expanderen lukt vaak niet vanwege de voorrijdkosten, veel installateurs werken regionaal dus op die nieuwe locatie zijn al gevestigde spelers, dus wat moet je dan? Daarom zie je steeds meer druk richting consumenten om (nutteloze) serviceabonnementen af te sluiten. _Want dan staan we meteen op de stoep bij een storing_ 1) Als jij niet komt dan bel ik een ander 2) Ik betaal niet vooraf voor iets wat ik mogelijk niet nodig ga hebben Trap daar dus niet in zodat de prijzen weer redelijk worden en/of er meer installateurs beschikbaar komen om warmtepompen e.d. te installeren zonder lange wachttijden. Ik heb nog nooit een abonnement gehad en nog nooit langer dan 1 dag hoeven wachten op een installateur.
@tonniekolkman22942 жыл бұрын
@@KetelKlets doekle Terpstra is het vast niet met je eens😂😂
@hajohendriks2 жыл бұрын
Mijn vorige Remeha Eco was uit 2001, en heeft een keer een nieuwe pakking van het branderhuis gekregen. Na 15 jaar vervangen voor een Calenta. Ik had verwacht dat het gasverbruik zou afnemen (nieuwe ketel, hoger rendement, vervuiling van de vorige ketel etc.) maar niets is minder waar. geen verschil merkbaar. Voor mij dus geen contracten, gewoon na 15 jaar een nieuwe.
@KetelKlets2 жыл бұрын
Helaas, vanaf 2023 gaat de _gasketelwet_ in en *moet* een ketel elke 2 jaar onderhoud krijgen. Ook daar had mijn installateur opmerkingen over: - Wie gaat dat controleren? - Wie weet welke ketel waar hangt? - Er zijn nu al installateurs tekort, laat staan als er straks massaal wettelijk, maar veelal zinloos, onderhoud moet worden verricht - Enz. Voor mij nog een reden om van het gas af te gaan.
@hajohendriks2 жыл бұрын
@@KetelKlets dat zou ik ook wel willen, maar helaas is dat in mijn geval nauwelijks haalbaar... rijtjeshuis in de stad uit de jaren 30, wel geïsoleerd, maar toch... Ik denk dat de investering niet realistisch is. Ik volg je intensief☺
@ivovlot40942 жыл бұрын
@@KetelKlets Interessant verhaal weer. Het sluit aan bij wat mij verteld werd door een ervaren installateur. Mijn ketel is van het jaar 2000. Ik heb het huis nu 10 jaar bewoond en alleen problemen gehad met de driewegklep. Die gaat kennelijk vastzitten door vervuiling, ik heb hem een keer vervangen en later nog eens los moeten wrikken. Nu zal elke ketel wel zijn eigenaardigheden hebben, sommige zijn niet erg onderhoudsvriendelijk heb ik gehoord van mijn neef, de installateur. Ik denk nu er over mijn ouwe AWB te vervangen, gelijk ook te verplaatsen om een kortere weg voor het warme water te vinden en de leidinglengte naar een eventuele warmtepomp kort te houden. Als ik ook zo' n laag gasverbruik van ca 600 zou hebben, dan zou een elctrische ketel erg aantrekkelijk worden. Met een verbruik van 1000 tot 1100 kuub, zoals ik de laatste jaren had, moet ik daar nog even aan rekenen en dan nog blijft het een beetje een gok. Vooral omdat we niet kunnen raden wat de politiek in Den Haag weer allemaal verzint en hoelang meneer Putin nog de prijzen blijft opdrijven. Dat de siituatie van vroeger niet terugkeert lijkt wel duidelijk....
@KetelKlets2 жыл бұрын
@@ivovlot4094 Een warmtepomp met subsidie is al bijna even duur als een elektrische CV ketel (losse aanschaf zonder arbeid). Ik zou nu zeker voor een warmtepomp gaan met de kennis van nu (en ik heb ook een elektrische CV ketel). Besef dat je met zo'n laag verbruik mogelijk een hybride warmtepomp in solo opstelling kunt gebruiken.
@ivovlot40942 жыл бұрын
@@KetelKlets Ik denk aan een monoblock hybride, maar welke? Er is al een enorme keus en het is lastig de juiste te vinden. Ik dacht overigens dat een electrische ketel eenvoudiger er daardoor goedkoper uitkomt? Ook de installatie zou bij mij een stuk simpeler zijn. En geen gezeur meer over CO en CO2, heel weinig onderhoud, ik zie de voordelen wel. Geen vastrecht gas meer, dat helpt ook. Daar kijk ik nog eens goed naar. Misschien nog een paar kWp aan zonnepanelen erbij om de feestvreugde te verhogen...
@tomnieuwlands45062 жыл бұрын
Geen O² meting! Is geen stookrapport en daardoor een nutteloos onderhoudsbeurtje.
@janneshooijer33545 күн бұрын
Het onderhoud van een cv ketel is nergens voor nodig. Alle services monteur,s van de bedrijven !!! zelf zeggen dit. Wij hadden een experience centrum aan de zaak bij ons. Waar alle ketel fabrikanten een ketel hadden hangen. Om de paar maanden kwam er een service monteur langs van de bedrijven. Die uitleg gaf over de desbetreffende ketel. Ik kom zelf uit het vak. Service beurten zijn helemaal niet nodig Mijn vorige ketel heeft 23jaar gedraaid, zonder ooit maar één onderhoudsbeurt. Inmiddels hangt de nieuwe er ook al weer 4 jaar zonder problemen. Doe er mee wat je wilt
@hoekbrwr2 жыл бұрын
informatief verhaal. Zal dat eens onder de aandacht van mijn installateur brengen en vragen in hoeverre dit voor mijn nog geen jaar oude Intergas ketel van toepassing is. Per slot hebben zij nu onderhand wel ervaring als ze de nieuwere ketels onderhouden. De installateur is een familievriend, dus daar kan ik een eerlijk antwoord van verwachten. Installateurs die van onderhoud hun business model hebben gemaakt lopen in de weg bij de energietransitie, dus dit is een eye-opener voor veel mensen!
@maartenderoos46582 жыл бұрын
Als servicemonteur herken ik wel het eea in dit verhaal(staat vd pakkingen,het schoonmaken vd wisselaar bijv)..Maar de mate van vervuiling en veroudering is sterk afhankelijk van het gebruik,en de temperaturen die bereikt worden,met name de branderpakking.Zoals je zelf al aangeeft,dit geldt voor je eigen situatie. Veelal ligt dit anders. Verder vindt ik het een misser om geen Co2/o2 meting te doen,gewoon altijd doen.Net als een gasdichheidproef, niets van gehoord. Let wel,jou verhaal klopt,voor jouw situatie en toestel. Heel vaak ligt het heel anders,zoals bij Remeha's eigen Avanta (met Gianoni wisselaar)zoals ook bij de Vaillant groep toegepast wordt.Zeker regelmatig onderhoud uitvoeren!!
@geerthenkwijnants2 жыл бұрын
Interessant overzicht. Aanvoertemperatuur van 40-50 graden met extreem weinig stookuren is natuurlijk niet representatief. In het algemeen kun je mijns inziens een direct verband leggen tussen aanvoertemperatuur, stookuren en mate van degradatie. Met wat meer ervaringscijfers zoals uit deze video kun je dit in formulevorm uitdrukken. Wat het ook leert is dat deze Remeha ketel kennelijk niet onderhoudsvriendelijk is gebouwd.
@robertnoordhoek249510 ай бұрын
Onderhout aan een ketel is tegenwoordig niet zo zeer het schoonmaken (wel de sifon spoelen) maar meer de controle op optimale verbranding en co gehalte in de rookgassen. Opnieuw afstellen evan de ketel dus. Uiteraard ook wegens de verplichting brand-inboedel verzekering en voor de controle op veiligheid voor de bewoners.
@androidkitkat76062 жыл бұрын
Gaat het ook zo als ze met hun auto voor een onderhoudsbeurt bij de garage zijn geweest, paar kleine onderdelen voor goed onderhoud blijven onder de100€ voor een apparaat dat het hele jaar paraat staat voor CV en warmwater, maar als er voor€700 aan onderhoud voor hun auto onderhoud word gerekend hoor je ze niet
@ivovlot40942 жыл бұрын
De mensen die hier zeggen dat frequent onderhoud aan een HR ketel nodig is zijn afkomstig uit de installateurs branche. De branche zou recht van spreken hebben als in de praktijk zou blijken dat al dat onderhoud een goed resultaat had en steeds goed werd uitgevoerd door deskundige en gemotiveerde techneuten. De praktijk is te vaak een andere. Na het onderhoud treden bij mijn kennissen maar al te vaak direct storingen op. Ik heb zo'n 45 jaar gewoond in 3 woningen met CV installaties. Daar zijn nooit monteurs aan te pas gekomen, ook heb ik nooit storingen gehad door gebrek aan onderhoud. De twee keer dat ik een onderdeel heb moeten vervangen (een tapwatersensor en een 3 wegklep) hadden niet voorkomen geworden door controles. De eerste ketel was van een waardekoos merk wat inmiddels niet meer bestaat. De tweede was een AWB VR, die door domme installatie van het rookkanaal steeds sterk vervuilde. Dat loste ik op door elk seizoen even het grofstoffelijke branderbed schoon te zuigen. De latere HR ketels hadden gesloten brander ruimtes met een kijkglaasje zodat je kan zien of de vlam goed helder blauw is en dat er geen vuil in zit, of wel natuurlijk. Als een gasblok eenmaal goed is afgesteld en de gasdruk op het net redelijk stabiel is, zie ik niet hoe dat dan zomaar kan verlopen. Je iet steeds meer protocollen die moeten worden gevolgd, bedacht door theoretici, pennelikkers die telkens weer wat nieuws verzinnen. Als ergens een ongeluk gebeurt door een onwaarschijnlijke samenloop van omstandigheden wordt prompt een nieuwe regel bedacht om de kans van 1 op een miljoen op zo'n gebeurtenis nog verder terug te dringen, ongeacht de kosten.
@KetelKlets2 жыл бұрын
Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Vooral je laatste opmerking: ongeacht de kosten. Mijn ketel is even duur als 5 onderhoudsbeurten, dus _tzt gewoon vervangen_ is helemaal nog niet zo gek geredeneerd vanuit financieel oogpunt (waar maar al te vaak geen aandacht aan wordt besteedt door de heren installateurs). Wat je verder aanhaalt: never touch a running system. Zorg ervoor dat je snapt waar de vervuiling optreedt (bij mij hangt de sifon zelfs zichtbaar buiten de mantel) en houd je systeem op druk (met eventueel een vuilafscheider erbij) en ik zie niet in waar al die extra aandacht voor nodig is.
@ivovlot40942 жыл бұрын
@@KetelKlets Ik wil niet onvriendelijk zijn naar diegenen onder de installateurs die kundig zijn en hun werk serieus nemen. Die zijn er ook. Helaas zie ik vooral bij de grotere installatie bedrijven vaak gebeuren dat onderhoud niet juist of onvolledig wordt uitgevoerd door een mannetje dat door zijn baas in zijn nek wordt gehijgd om maar vooral op te schieten en nog een paar klanten extra af te handelen op een dag. We hebben pas nog kunnen zien in Radar hoe het toegaat bij grote bedrijven als Feenstra, die ondertussen wel prachtige reclamespotjes laat zien over hoe geweldig ze wel zijn. Wat langer geleden was daar een serie uitzendingen van Kassa over de vele branden veroorzaakt door Ferroli ketels, een ketel die kennelijk door zijn lage prijs in veel corporatie woningen staat. Ook daar waren het grote onderhoudsbedrijven die in de fout gingen, o.a. door noodzakelijke wijzigingen (lees: herstel van ontwerpfouten) niet uit te voeren. In mijn werkzame leven ben ik begonnen als electricien bij een "gemengd" bedrijf, dus als er eens geen draadjes te trekken waren werd ik meegestuurd met de loodgieters, bijvoorbeeld om een CV te helpen installeren. Dat was best leerzaam natuurlijk. Later werkte ik bij een zaak als service monteur aan behoorlijk gecompliceerde machines, waarvoor je dan per nieuw model wel eerst een fulltime training van 6 tot 8 weken moest volgen. Als je dan eenmaal in het veld werkte, hoefde je echt niet te vaak een repeatstoring te hebben, want dan kon je bij de chef op de koffie komen. Een klant vertellen: "ik doe mijn best, meneer!" was geen optie. Die machines werden gebruikt in bedrijven voor allerlei produktie processen en dan hebben ze niet veel geduld als de boel stil staat. Dat was ook heel leerzaam, je leerde daar om goed op je werk te letten, zo gauw je je aandacht liet verslappen en de dingen ging afraffelen kon je problemen krijgen. Ook van mijn neef heb ik e.e.a geleerd. Hij werd installateur en nam het bedrijf van zijn vader over en zat nog bij mij op de Ambachtsschool die werd gesponsord door het bedrijfsleven en net was omgedoopt tot L.T.S. Electriciens zaten daar 4 jaar, die wisten echt wel wat als ze van school kwamen. Loodgieter, bankwerker, fijnbankwerker, timmerman, schilder, allemaal beroepen die toen al en nu helemaal sterk ondergewaardeerd worden werden daar grondig aangeleerd, met gauw 20 lesuren praktijk in de week en zaterdagochtend ook naar school... Als ik nu een karwei in huis te doen heb, loop ik een goede kans dat de baas komt kijken om de klus op te nemen en dan komen er een paar onduidelijke figuren die geen woord Nederlands spreken om het uit te voeren. Dat er in Nederland geen vakmensen zijn om al het technische werk dat er aan komt te doen, ligt aan dat gebrek aan waardering en de lage lonen die decennialang gebruikelijk waren en de werkgevers proberen nog steeds hun personeel zo veel mogelijk uit te knijpen. De slechte ervaringen die de afgelopen jaren ik heb gehad met diverse "vaklui" maakt dat ik alles op alles zet om te proberen zoveel mogelijk zelf te doen. Dus zonnepanelen op het dak 3 hoog leggen, groepenkasten plaatsen, vloerverwarming aanleggen (met een klein handfreesmachientje) of de kruipkelder isoleren? Geen probleem! Helaas merk ik nu dat ik met 75 jaar een beetje aan het afzakken ben, beetje last met evenwicht, gauw spierpijn, sneller moe, het gaat langzamer... Toch wil ik nog een ketel plaatsen ergens anders in het huis dan waar hij nu zit (van zolder verdieping naar begane grond) en dan een monoblock WP aansluiten. Misschien een electrische ketel, ik ga daar verder aan rekenen. Met name het tapwater gedeelte zit me dwars, gaat dat niet te veel enegie kosten?
@benvries81732 жыл бұрын
Helemaal mee eens!
@micheltbooltink2 жыл бұрын
Bedankt voor de tips aan het einde.
@Bjornric10 ай бұрын
Ik snap het verhaal maar zoals ook bij apk van een auto. De gemeentschap maakt afspraken dat een ketel een keer paar jaar gecheckt moet worden dus dit hoort helaas dan erbij . Bij nieuwe ketels zou het interval misschien wat langer mogen maar zeker bij 7 jaar en ouder moet er elk jaar gecheckt worden. Probleem lost zich trouwens vanzelf op met de warmtepomp.
@SpikeHome2 жыл бұрын
Mijn vorige nefit ketel kreeg na 8jaar een beurt, volgens de monteur destijds was dat net zoals in het filmpje niet nodig alles zag er als nieuw uit zelfs de brander kwam niks uit. De huidige nefit hangt inmiddels ook weer 10jaar met een gebruik van 140m3 per jaar en de laatste 3jaar niet eens meer dan 50m3 per jaar heb ik nog steeds geen beurt aan de c.v. laten doen. De nefit heeft totaal ook nog geen 1400m3 gas gebruikt in die 10jaar. Met plaatsen c.v. heb ik destijds gelijk een inventum combi 50 warmtepomp gehangen die op ventilatie lucht voor warm water en c.v. zorgt.
@Mcorpmike4 ай бұрын
Ik heb nog nooit een ketel laten onderhouden 😂, de laatste 3 hebben alle 10 jaar gedraaid. Alleen maken als er iets kapot is, ionisatiepen vervang ik iedere 2 jaar (als ik er aan denk). Voor de rest wij van wc eend adviseren altijd wc eend.
@pauluspasta12072 жыл бұрын
Zoveel hoofden, zoveel zinnen. En dat zie je in de reactie’s vwb het onderhoud ook. Zelf heb ik een oude nefit smartline die dus uiteraard anders is van constructie.De ketel brandt meestal op laag niveau: veel warmtevraag hebben we niet en een zonneboiler doet een belangrijk deel voor het warm water. Bij lage stooktemperaturen zal het condensatieproces nadrukkelijk plaats vinden, en dat wil je ook graag. Er ontstaat dus relatief veel water, wat gedeeltelijk zal reageren met co2, tot h2co3 als ik me niet vergis. Corrigeer me zonodig. In enige mate zal dat reageren met het aluminium vd ketel wat voor vervuiling zorgt. In mijn geval kan de warmtewisselaar behoorlijk dicht koeken: zeker zal dat op enig moment tot storing of gevaarlijke situaties leiden; tenminste zal je rendement achteruit gaan. Bij warm stoken zal de onstane waterdamp gewoon via de rookgasafvoer naar buiten gaan. Er valt dus wat te zeggen, dat juist bij lage temperatuur stoken onderhoud nodig is. De opbouw van een tzerra ken ik niet, en wellicht is daar dit niet van toepassing.
@BertPle Жыл бұрын
Als je bij een gasketel iets loshaalt moet je altijd de pakkingen vervangen. Hergebruik van een op het oog nog goed uitziende pakking is vragen om problemen (lekkage van gas met gevaarlijke situaties en kromtrekken van delen (brander) tot gevolg). Een koppakking van een motor ziet er ook nog goed uit, maar bij opnieuw gebruiken werkt ie echt niet meer.
@KetelKlets Жыл бұрын
Klopt, maar het probleem is hier dat de pakking er onnodig uit wordt gehaald en dus moet worden vervangen.
@walterhomburg Жыл бұрын
@@KetelKlets Onjuist, jou antwoord.. Heb in 25 jaar tijd, best veel gezien, en voorbij zien komen.. Altijd vervangen, je kan niet voelen, en altijd met het oog zien, dat die nog goed is. Het is geen speelgoed, denk even na, voordat je een video post, over iets waar je geen verstand van hebt.
@KetelKlets Жыл бұрын
@@walterhomburg Waar lees jij dat ik zeg dat de pakking terug moet? Een gebruikte pakking mag nooit terug. Daarom afblijven en gewoon laten zitten.
@walterhomburg Жыл бұрын
@@KetelKlets Dat is niet aan de voorschriften van de fabrikant, en de gaswet. Je moet ze vervangen, ongeacht hoe. Je kan de stuurdruk meten of de wisselaar open is. Maar dat zegt niet dat de wisselaar vervuild aan het raken is. Ik zit al 25 jaar in het vak, heb aardig wat narigheid mee gemaakt/gezien. Ik vind het echt niet kunnen wat je laat zien, en informatie die je geeft. Mijn advies, laat het over aan de mensen die er geleerd voor hebben. Zoals de juiste diploma's, de juiste houding, en juiste instelling.
@PresidenteHollanda2 жыл бұрын
Heb hier een Remeha Tzerra Ace hangen, waarbij ik recent het 'monteurs teken' op het display kreeg. Nu hangt de ketel er net aan 3 jaar, waarbij AC003 = 25308 = 2.8 jaar aangeeft. Zoals je al eens had aangegeven in een andere YT, komt dit onderhoud ongeveer om de 3 jaar (AC003) voorbij of AC002 = 3000. Nu heb ik ook het aantal branduren gekeken, dus AC002 en deze geeft aan 866 wat dan ongeveer 36 dagen is. Die 36 dagen in 3 jaar tijd, is naar mijn mening ook wel heel erg weinig om onderhoud te laten uitvoeren gezien het weinige aantal 'branddagen'. Heb geen onderhoudscontract, omdat ik vertrouwen heb in dit product. Maar als ik jouw verhaal goed begrijp, is het ook niet echt nodig. Denk dat je wel het aantal 'branddagen' (AC002) in je overweging mee moet nemen als je besluit onderhoud uit te stellen, maar mijn verhouding is denk ik wel 'uniek' te noemen voor een 2 persoonshuishouden en een grote glaspartij pal op het zuiden. Hierdoor maak ik zeker voor het warm houden van de woning, zoveel mogelijk gebruik van die zon die binnenvalt.
@wernerramaekers9932 жыл бұрын
Co meting had dienen te gebeuren. Ontsteking kaars dient zeker na drie jaar vervangen te worden. Ook bij weinig gebruik. Gaat ketel ook dagelijks aan uit. En de brander dient wel degelijk met speciale zuigmond gestofzuigd worden. De tool wordt door Remeha geleverd aan erkende installateurs. Ik kan u honderd foto’s sturen van voor en na stofzuigen. Ook uitlezen parameters bij werking controleren. Om vervuiling instantie kan ook na 3 jaar. Ik denk dat zulke video’s onoordeelkundig zijn. Ook de vulsel laten zitten is verboden. Zo kan er vervuild water van cv zich mengen met drinkwater. En zou er eens mensen kunnen ziek worden. Dus geen overbodige onderhoud. Rijd u met je wagen ook tot de olie op is 😔
@KetelKlets2 жыл бұрын
De auto is in dit geval een slechte vergelijking. Het op druk houden van je CV systeem en het bijvullen van olie in je auto *kun je zelf* . Daar heb je geen installateur of monteur voor nodig. Ik rijd al bijna 20 jaar oude barrels als auto: die krijgen *geen* onderhoud tenzij er bij de APK een afkeurpunt wordt geconstateerd (lees het RDW handboek maar eens na, wat daar niet in staat is *geen* afkeurpunt; ik mis zo'n onafhankelijk handboek/instantie in de installatiewereld) pas dan laat ik onderhoud plegen, mits dat financieel zin heeft, anders gaat de auto eruit. Mijn laatste auto heb ik ruim 8 jaar gereden met slechts 2 onderhoudsbeurten en zonder pechhulp abonnement (heb ik ook nooit gehad). Nooit problemen mee gehad. Een belangrijke overeenkomst tussen barrels en CV ketels: ze kosten niet zo heel veel geld. Mijn huidige ketel kost evenveel als *5* onderhoudsbeurten, als aan mijn oude auto ongeveer 15 uur arbeid was verricht, dan was ie *total-loss* . Dát is hier het pijnpunt: de constante focus ligt op veiligheid boven alles, zonder het financiele aspect in ogenschouw te nemen. Ga jij € 20,- uitgeven om een briefje van 10 te verzekeren?
@bvhleken3736Ай бұрын
Maar je vulset continu aangesloten laten (ik hoop dat er een goede terugslagklep tussen zit) is niet OK!
@GertKracht2 жыл бұрын
Die laatste scheut natuurazijn ga ik doen in onze installatie. Nooit iets over gehoord. Maar de afvoeren in ons huis komen wel samen in een grotere buis in onze kelder. Dankjewel!
@KetelKlets2 жыл бұрын
@@lv_426_ Nooit soda en azijn tegelijk gebruiken, die heffen elkaar namelijk op.
@piet3082 жыл бұрын
Ik zie bij u de co2 meter op een verkeerde plek hangen. Volgens de nieuwste aanwijzingen zou dit hoger moeten hangen. Daar men vroeger in de veronderstelling was dat dit co gas lichter is en dan zakt. Maar met proeven is men er achter gekomen dat dit gas met de gewone luchtstroom omhoog gaat, waardoor het advies is om de meter hoger te plaatsen. Mvg Arend
@KetelKlets2 жыл бұрын
Het is een Co meter (alarm tegen koolstof *monoxide* vergiftiging), geen Co2 meter (koolstof *dioxide* ) die ik overigens wel gebruik bij het afregelen van de ventilatie in huis: kzbin.info/www/bejne/Y6PMqnWLma90ars
@piet3082 жыл бұрын
@@KetelKlets ik gaf misschien een 2 teveel aan en het had moeten zijn koolmonoxidemeter maar dat doet niet weg mijn verhaal daar over, ik nam aan dat u dit wel zou begrijpen. mvg Arend
@wimvantklooster10 ай бұрын
De vulslang mag alleen aangesloten zijn als de ketel daadwerkelijk gevuld wordt. Daarna losnemen om geen risico op terugstroming van cv-water naar de waterleing te hebben.
@tukkerforever Жыл бұрын
Het is wat laat, maar ik heb een zelfde soort ketel maar wil er een warmtepomp bij hangen, heeft U ervaringen hiermee of misschien in uw kennissenkring welke hier iets meer over kunnen vertellen. Alvast bedankt.
@MrSegmentfault2 жыл бұрын
Dit speelt in elke technische sector. Menig auto / motor / scooter dealer vuilcontainer ligt vol met compleet onnodig vervangen onderdelen.
@p_mouse86762 жыл бұрын
Of bij de tandarts zelfs.
@Tom_pr10 ай бұрын
goede video hoor. u heeft zich blijkbaar best goed geinformeerd en laten i formeren. Het is natuurlijk niet voor iedereen handig om nooit bij de cv of cv bediening te gaan kijken en gewoon 10 jaar door te stoken (bij wijze van spreken)
@onbekend715 Жыл бұрын
De calenta kan wel schoongemaakt worden , de branderbak kan naar voren gekanteld worden , de ring vervuilt nagenoeg niet idd.
@tvanhagen2 жыл бұрын
Als alles gewoon volde voorschriften wordt gedaan ben je altijd veilig, veiligheid gaat voor bezuinigingen op onderdelen, als je het niet doet is de fabrikant de zwart piet Als er wat gebeurt.
@wmrsp11 күн бұрын
Ben zelf geen expert maar vind het wel erg makkelijk om als niet gecertificeerd persoon een mening te hebben over het nut van de werkzaamheden van een wel gecertificeerd persoon. Als ik de reacties hier lees van de gecertificeerde mensen dan blijkt ook dat het niet zo simpel is als enkel onderdelen vervangen wanneer stuk. Veiligheid is een groot goed en preventief onderhoud is daar deel van. Misleidende video in mijn ogen daar onwetende mensen hierdoor het gevoel kunnen krijgen dat ze getild worden door bedrijven die er eigenlijk voor zorgen dat, in het ergste geval, hun huis niet afbrand.
@hansiepansie-h2m9 күн бұрын
Of stikt
@eddydehoop23262 жыл бұрын
Alle losgenomen pakkingen worden geadviseerd ALTIJD te vervangen. Onderhoud is belangrijk, zo ook inspectie met het oog op lekkage. Blijft u maar wachten tot de pakkingen wel uitgedroogd zijn met als gevolg brand of koolmonoxide vervuiling.
@j.C140510 ай бұрын
Beste mensen ik ben zelf niet deskundig voor de cv installatie . Maar ik heb zelf onderhoud 18 jaar lang nooit probleem me gehad. Zelf schoonmaken open een dicht een schoonmaak met een stofzuiger en dat was het 18 jaar lang en nog goed . Achter gelaten.
@Rammit_Inha_Assol2 жыл бұрын
Leuke video en ik begrijp het verhaal heel goed. (ben ooit gecertificeerd voor Nefit ;-) Toch denk ik dat onderhoud niet moet worden overgeslagen of te lang uitgesteld. Onderhoud betekent ook inspecteren of alles nog goed is en daar kun je alleen zeker van zijn door te demonteren en te controleren. Veiligheid voor alles, zou ik zeggen. En als de boel eenmaal los is, ga je niet de oude pakkingen terug monteren, lijkt mij.
@KetelKlets2 жыл бұрын
Klopt, dat mag niet ivm de zitting, al had je in mijn geval een dubbelblinde test mogen doen om de oude van de nieuwe branderpakking te onderscheiden.
@fransvanderzee94802 жыл бұрын
1995 in een nieuwbouw huis daar zat een Radson ketel gemonteerd. Die heb ik twee keer gekocht, de eerste keer toen die nieuw was en in de jaren die volgden in onderdelen. Na acht jaar (2003) vervangen voor een Daalderop. Het huis is inmiddels verkocht en volgens de nieuwe eigenaar hangt die ketel er nog, zonder enig onderhoud.
@ivovlot40942 жыл бұрын
Ik noemde Radson in een reactie heel diplomatiek het merk dat van de markt is verdwenen. Voor ketels tenminste. Radiatoren van Radson zijn er nog. Ook ik kocht in 1975 een nieuwbouw woning waar een Radson ketel in stond. Voor tapwater stond er een aparte gasboiler naast. Na een paar jaar was ik dat lompe ding wel zat en heb een losse warmtewisselaar achter de ketel gehangen. Dat werkte best aardig. Na een jaar of 8 ben ik vehuisd, later hoorde ik dat de nieuwe eigenaar er meteen een andere ketel had laten plaatsen.
@h50herman2 жыл бұрын
ik had ook een Radson van 1986, vorige jaar vervangen, nooit geen onderhoud, alleen wel eens een veiligheid en pomp
@Mrfloriet2 жыл бұрын
Goed verhaal, het belangrijkste deel van de ontsteker is de witte isolator van een der elektroden als die vuil is of beschadigd krijg je een kruipweg naar het chassis en zal er geen vonk ontstaan op het einde van de elektroden. De elektroden zelf zullen nauwelijks ‘verslijten’ omdat er heel weinig elektrische energie ontstaat.
@user-ml3kl3it2x2 жыл бұрын
De consument wordt regelmatig in de maling genomen daar men geen verstand heeft of iets vervangen moet worden of niet.voor een gem : onderhoudsbeurt betaal je €69,00 en voorrijkosten €50,00 excl. onderhoud abonnement en excl.. vervangen onderdelen. Dat het 100% veilig moet zijn kan ik mij voorstellen,maar bedragen zijn mijn inziens veel te hoog.
@KetelKlets2 жыл бұрын
Veel te hoog, een nieuwe ketel kost ~€ 800,-. _Onderhoud is behoud_ wordt vaak aangehaald, maar dat slaat financieel echt nergens op. Als een nieuwe auto € 800,- kostte, liet jij er dan onderhoud aan doen? Als onderhoud of verzekeren duurder is dan vervangen, dan zou ik de focus leggen op tijdig vervangen.
@IrisDejong-x7e Жыл бұрын
Goedemorgen u geeft aan dat de rubbers niet broos zijn. Maar weet wel dat als die los is geweest de kracht niet meer het zelfde is. Een rubbertje kan je ook maar 1x gebruiken daardoor. Hij is los geweest dus vervangen. Als ik rubbertjes hergebruik loop ik de kans om een dikke buik te krijgen.
@KetelKlets Жыл бұрын
Klopt, rubberen afdichtingen mogen nooit teruggeplaatst worden, de zitting is nooit 100% hetzelfde. Daarom laat ik ze vanaf nu gewoon zitten, nu ik weet wat de degradatie is over de jaren bij mijn stookgedrag.
@Bus20002 жыл бұрын
Onze Nefit van 1997 Ecomline 2de hands zelf opgehangen in 2007 heeft gedraaid tot dit jaar en toen ging de boiler intern lek. Enigste onderhoud was stofvrij maken en het sifon schoonmaken wat wel belangrijk is anders lekkage. Nu heb ik een 2de hands Nefit opgehangen van 2009. Aanschaf was net zo duur als een 2de hands boiler. Nu moet ik er wel bij vermelden dat onze CV ketel weinig uren maakt en meer als Back-Up en na-verwarming tapwater functioneert vanwege een Zonneboiler en in de winter stoken we zowel CV als tapwater via een Hout CV.
@asimaydin22832 жыл бұрын
Remeha verkoopt tijdens het levensduur van cv ketel, verkoopen ze aan onderdelen net zo duur aan cv ketel (tussen tijd heb je twee cv ketel gekocht).
@pizzablender Жыл бұрын
Ik heb ook het idee dat onderdelen bij Remeha wel duur zijn en ook best wel speciaal. Al die vreemde rubbers...
@china1984able2 жыл бұрын
Ik heb geen moeite met het jaarlijks onderhoud. Lijkt me hoe dan ook een goede zaak. De verankering en in mijn geval vervanging van het aanvoerkanaal lijkt me vooral een leuk extraatje voor de branche. Was nl niks mis mee en zat als een huis. Bovendien, door de werking van het dak (klap) zou het middel wel eens erger kunnen zijn dan de kwaal. Toch weer eenvoudig 100 euro extra omgezet. Verder vind ik KK lekker informatief en doe er je voordeel mee.
@pizzablender Жыл бұрын
Hier een nieuwe ketel. In een kast op balkon. De afvoer gaat vanuit de ketel met 2 keer een 45 graden bocht en 30 cm buis naar opzij de kast uit. En je raadt het al: met een beugel vast.
@bruggpethke84392 жыл бұрын
12 jaar geleden een remeha monteur langs gehad vanwege garantie werk, die vertelde mij dat ik het zelf kon, hij had door dat ik een technische opleiding had, hij gaf wel toe dat ik zonder apparatuur geen rookgas meting kon doen
@peterlosangelos41082 жыл бұрын
Wat zou de brand/waterschadeverzekering voor eisen hebben voor wat betreft onderhoud? Ik vermoed advies van de fabrikant?
@KetelKlets2 жыл бұрын
Staat in de voorwaarden van je inboedel-/opstalverzekering vermeld.
@michelzandvliet94232 жыл бұрын
@@KetelKlets Iedere inwoner in Nederland dient zich aan het Nederlands wetboek te houden. Iedere gebruiker van een gastoestel dient te conformeren aan de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant of leverancier. Iedere eigenaar van een gastoestel is in eerste instantie hoofdelijk aansprakelijk voor eventuele schade aan zichzelf of derden. Als de eigenaar zich niet aan deze onderhoudsvoorschriften conformeert en/of een niet gecertificeerde installateur het werk laat doen, is dit een reden voor een verzekeraar om niet te hoeven uitkeren bij schade. Als een eigenaar een gecertificeerde installateur ingeschakeld kan de aansprakelijkheid worden verlegt. En ja, gaat het om een kleine schade staat het zo op je bankrekening. Maar als je huis in brand staat (even extreem) dan gaat dit een juridische strijd worden van jaren. Wie is en nalatig geweest, wie kunnen verantwoordelijk stellen en wie kunnen de de zwarte piet toe spelen. Dus resume: Staat in de voorwaarden van je inboedel-/opstalverzekering vermeld. Zou ze maar eens goed doornemen samen met je juridisch adviseur. groet Michel Zandvliet
@olaframakers48772 жыл бұрын
Je kan het niet zien met het blote oog of een rubber of pakking broos is. Dus als die broos is en je doet geen onderhoud dan heb je kans op lekkages. Een ketel heeft onderhoud nodig.
@vergeet-me-nietje8 Жыл бұрын
prachtig uitgelegd. dank u wel. zo leer ik ook weer eens wat. ps, op het einde sprak u van duurzamere verwarming. ben ik ook benieuwd naar, wat u daar zoal mee van plan bent en wat dan de mogelijke resultaten kunnen worden.
@eymenvannoord4841Ай бұрын
Je bent vergeten
@ronvanenkhuizen56762 жыл бұрын
ja, ik ken dat en daarom heb ik een Intergas HR ketel. geen gezeur, doet het altijd.
@312T3Tamiya2 жыл бұрын
Volgens opgave fabrikant onderhoud doen. Dus deze video is inderdaad kletspraat. Je kan niet aan rubbers zien of ze stuk gaan. En veiligheid waarborg je alleen door onderhoud te doen volgens opgave fabrikant. Niet door even naar een rubbertje te kijken en ja die is nog wel goed. Fiber ringen willen nog wel eens breken onder spanning tussen de koppeling ,tja daar zie je ook niks aan... Een O2 meting is zeker een pre met een Remeha ,een goed afstelling waarborgt een goed brandend toestel. Net als het gasblok die nog wel eens door wil gaan lekken bij Remeha.(drukmeting) Meten is weten ,en is essentieel voor een goede afstelling van je toestel. En hopelijk gebeurt er niks met je cv ketel. Want dat is verzekering technisch niet heel handig. Succes ermee 👍🏻
@dilanoJ922 жыл бұрын
deels ben ik het eens maar onderhoud doe je om te voorkomen dat een pakking kapot is want als je hem pas vervangt als het kapot is is het te laat nu zal deze ketel wat minder geleden hebben omdat hij geen hoge temperaturen bereikt bij een auto vervang je ook de olie je vult hem niet alleen bij
@KetelKlets2 жыл бұрын
Als een auto € 800,- nieuw kostte, dan deed niemand aan onderhoud. Een garagehouder en een installateur ontlopen elkaar niet veel qua uurtarief.
@salimmetin11 ай бұрын
Als het vervangen van bepaalde onderdelen nodig is, dan is het zo. Maar vaak worden er allerlei dingen vervangen voor het geval dat.. ach meneer het is maar paar tientjes extra..
@henkhammerman13602 жыл бұрын
De belangrijkste handeling tijdens het uitvoeren van onderhoud is het controleren van de afstelling van de verbranding volgens de voorschriften van de fabrikant. Ook met een slechte afstelling kan een ketel nog een ruime tijd voor warmte en warm water zorgen, je ruikt/ziet/hoort een slechte afstelling namelijk niet. Echter komt er veel meer vuil vrij, waarbij de wisselaar dicht kan slibben en de dicht geslibde hotspots de wisselaar kunnen doen smelten, met brand als gevolg. Dichtgeslibde wisselaars mogen helaas niet meer schoon gemaakt worden door de vakman, omdat deze volgens de fabrikant ‘zelfreinigend’ zijn. De kostprijs van het vervangen van een wisselaar is haast net zo hoog als de aanschaf van een nieuwe ketel. Zo nu en dan een onderhoudsbeurt uitvoeren om al deze ellende te voorkomen is dan vele malen goedkoper. Om maar even bij de auto vergelijkingen van Ketel Klets te blijven. In de garage wachten ze ook niet met olie verversen totdat het mortorblok is vastgelopen. Moraal van het verhaal: Kies voor veiligheid en laat je informeren door een vakman!
@KetelKlets2 жыл бұрын
Een CV ketel en een auto hebben voor mij maar één doel: zo goedkoop mogelijk verwarmen en vervoeren. Als je in dit land ergens financieel op leegloopt, dan is het wel op onderhoud; het is simpelweg te duur. Voor de prijs van 5x een onderhoudsbeurt kan ik een hele nieuwe ketel kopen. Veiligheid is belangrijk maar wordt flink overdreven, zie de verschillende verhalen hieronder over ketels die al 5, 8 en 20 jaar geen onderhoud hebben gehad en nog steeds prima werken. Heb je enig idee hoeveel auto's er (probleemloos) rondrijden in Nederland terwijl deze nooit onderhoud krijgen? Door de APK en rijden maar. Dat zal vast ooit mis gaan, maar dat moet geen reden zijn om iedereen maar op kosten te jagen zonder een onderhoudsinterval die helemaal op mijn ketel is afgestemd. Je gaat ook niet 'zomaar' elke twee jaar naar het ziekenhuis voor onderhoud. Gezond eten, je olie bijvullen en je CV op druk houden kan iedereen prima (kosteloos) zelf. Mocht het dan tzt alsnog mis gaan en de ketel is niet meer te repareren, dan haal je gewoon je schouders op: trek hem maar van de muur en hang maar een nieuwe neer. Zelfde verhaal met een auto: komt ie de APK niet meer door, dan kopen we gewoon een andere. Daar heb je namelijk voor gespaard door onderhoudskosten te minimaliseren. _Onderhoud is behoud_ klinkt leuk, maar gewoon tzt vervangen voor iets nieuws is ook een valide gedachtengang.
@henkhammerman13602 жыл бұрын
@@KetelKlets, Dan denk ik dat daar onze visie al verschilt. Ik stel, en met mij vele andere installateurs, namelijk de veiligheid van mijn auto en CV-ketel voorop. Ik wil niet wachten totdat ik uit de bocht vlieg omdat mijn remmen het begeven of in het geval van de CV-ketel, de vlam door de pakking heen brandt. Met mijn jarenlange ervaring kan ik u verzekeren dat de mensen die langer dan 5 jaar wachten met een onderhoudsbeurt, meer onderdelen zullen moeten vervangen dan enkel en alleen een pakkingsetje. Bijvullen, gezond eten en olie verversen kunnen de meeste mensen inderdaad zelf. Echter vraagt een rookgasanalyse, stuurdrukbeproeving en algehele inspectie van het hart van uw installatie om een stuk meer expertise en wordt helaas vaak niet op waarde geschat. Dit zorgt vaak voor onnodig gevaarlijke situaties die zeer ernstig kunnen aflopen. Schoenmaker, blijf bij je leest!
@marcheijnen94752 жыл бұрын
Als jong volwassene tijdens mijn MTS stage een jaar meegelopen met verschillende cv monteurs in mijn eigen huis een nieuwe CV en warmtepomp laten installeren door een installateur vanuit deze ervaringen blijft voortaan iedere instalateur van mijn installatie af. Er wordt in deze wereld wat af geknoeid uitzonderingen daar gelaten.
@benvries81732 жыл бұрын
Helemaal mee eens. Toen we ons huis kochten was de ketel (Nefit met verbeterd rendement) helemaal volgestickerd van 12x jaarlijks onderhoud. Ik weet niet wat ze hebben gedaan, maar niet het voorgeschreven onderhoud. De syphon was leeg omdat de ketel niet meer condenseerde en rookgassen kwamen het huis is. De warmtewisselaar bleek vol met oxide te zitten. De installateur die het onderhoud deed, bleek nooit branderruimte te hebben geopend en de warmtewisselaar schoon geborsteld, zoals Nefit voorschreef. Enorme prutsers, deze zogenaamde professionals.....
@marcheijnen94752 жыл бұрын
Het vervelende is dat de installateurs lobby heeft geregeld dat je vanaf april dit jaar niet meer aan je eigen ketel mag werken en dit wettelijk heeft laten vastleggen
@marksermo91102 жыл бұрын
@@benvries8173 U zei: "De installateur die het onderhoud deed, bleek nooit branderruimte te hebben geopend en de warmtewisselaar schoon geborsteld." Dan ben je dus als CV-onderhoudsmonteur de boel willens en wetens aan het belazeren... Dan ben je geen CV-onderhoudsmonteur, maar een gewetenloze oplichter! Er zijn al verschillende CV-monteurs strafrechtelijk veroordeeld voor "Dood door schuld". Dat je dat risico wilt nemen, om te kotsen wat een mentaliteit...
@KetelKlets2 жыл бұрын
@@marcheijnen9475 Is 2023 geworden ondertussen.
@michelzandvliet94232 жыл бұрын
@@benvries8173 Sinds wanneer condenseren VR ketels. Heb ik toch iets gemist tijdens de opleiding.
@BenjaminvonDobschutz2 жыл бұрын
De spirocombi ( vuilafscheider) wordt toch ook bij een onderhoud schoongemaakt of leeg gemaakt. En de co melder hang die dichter bij dan 1 meter (Had gelezen ergens dat die tussen de 1 en 3 meter moet hangen. Maar ga zo door 👍
@KetelKlets2 жыл бұрын
Die spirocombi hangt er voor mezelf, dat afgevangen vuil afblazen kun je namelijk prima zelf.
@AlbertdeBoer-p9y Жыл бұрын
Zelfs als de rubber er goed uit zien zegt het niet dat ze goed zijn. Vergelijkbaar is de distributieriem van een auto die kan er ook prima uit zien maar toch spontaan knappen als je te lang er mee door rijd. Onderhoud aan de CV is daarnaast ook een stukje controle. Bekend probleem is lekkage aan de hydroblok dat wil je vroegtijdig ontdekken.
@narvul10 ай бұрын
Ik heb bij mijn Nefit HR ketel alleen verschillende keren de sifon schoongemaakt. Na bijna 25 jaar heb ik van het bespaarde geld een nieuwe ketel laten installeren.
@lieuwegreidanus1329Ай бұрын
Hier hetzelfde, Intergas ketel meer als 10 gedraaid , toen een beurtje en de warmtewisselaar laten schoonmaken i.vm. gebruik Propaangas. Nu 17 jaar oud inmiddels. Aanschaf toen 850 gulden, zwaarste model toen. Tel uit je winst, je kan de ketel beter na 10 jaar vernieuwen dan een onderhoudscontract laten afsluiten.
@narvulАй бұрын
@@lieuwegreidanus1329 Over een paar maanden hebben wij alweer 23 jaar de Euro in Nederland. Ik kan het mij nog goed herinneren, want ik ging op vakantie met de gulden en heb bij terugkomst op Schiphol mijn eerste euro's gepind. Maar die 10 en 17 jaar zullen wel bij elkaar opgeteld moeten worden? Ik was 1.900 EUR kwijt voor mijn Remeha ketel en die heb ik zeker ook al 10 probleemloze jaren.
@klickspeur4342 Жыл бұрын
wat een duidelijke video! u weet er veel vanaf. ik heb ook een remeha tzerra ace (iets ouder model denk ik) nu heb ik radiatoren erbij laten plaatsen en heeft de monteur de druk op 2.5 gezet. kan dat kwaad?
@KetelKlets Жыл бұрын
Het is nog onder de max van 3 bar, zelf houd ik altijd 1.8 - 2.0 bar aan. In de zomer zal de warmte er voor kunnen zorgen dat de druk nog iets verder oploopt (water zet uit bij warmte).
@klickspeur4342 Жыл бұрын
ok, ik zal het in de gaten houden dit voorjaar/deze zomer) wat kan ik doen als de druk te hoog wordt? ik heb niet zo’n koppelstuk om de verwarming leeg te laten lopen. kan ik dat ook doen via een ontluchtingsventiel? gewoon bakje eronder en laten lopen? hoeveel water moet eruit om 0.5 te zakken? (ik heb 10 rediatoren)
@KetelKlets Жыл бұрын
@@klickspeur4342 Via de ontluchter kan, dat voorkomt ook meteen dat er lucht in je systeem komt. Kijk wel uit dat (mogelijk) zwart water niet tegen de muur spuit, want dat gaat er moeilijk af. In de Remeha app (als je de eTwist thermostaat hebt) kun je op afstand de waterdruk uitlezen. Of je loopt een paar keer naar de ketel, dat kan ook.
@klickspeur4342 Жыл бұрын
voor een halve bar, is dat dan veel water wat eruit komt? moet ik denken aan 1 liter of 5? natuurlijk is dat heel erg afhankelijk van hoe groot je systeem is, maar om een beetje indicatie te hebben.
@KetelKlets Жыл бұрын
@@klickspeur4342 Hangt van de grootte van je systeem af inderdaad.
@krekwakwau94882 жыл бұрын
Helemaal mee eens. Het is wel goed om regelmatig je ketel te inspecteren om te kijken of je niet iets vreemds zie. Voor mensen die absoluut leek zijn is het niet onverstandig om er door iemand die er wel verstand van heeft om de ketel te bekijken. De brander maak ik altijd schoon met een borstel en spoelen met water dit betreft dan een Nefit ketel en dat is echt wel noodzakelijk als er flink gestookt wordt. Verder als de ketel ouder wordt heb ik nog bepaalde kleppen die ook schoongemaakt worden.
@Loodgieter0102 жыл бұрын
Je mag nie meer spoelen
@FokkoDriesprong2 жыл бұрын
Gelukkig is dit niet meer nodig zo meteen met de warmtepomp. Kunnen de installateurs hun tijd ook beter besteden :)
@KetelKlets2 жыл бұрын
Zeker weten, een warmtepomp heeft vrijwel geen onderhoud nodig: kzbin.info/www/bejne/o5e4hoigq8x0ptU Hooguit een controle eens per 5 jaar, ervan uitgaande dat je zelf de waterdruk controleert. Iedereen die jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud aanraadt bij een warmtepomp (zeker de monoblocks, lucht/lucht en water/water varianten) is vooral bezig met zijn eigen inbound cashflow 😉
@daluckysfury3987 Жыл бұрын
beste meneer om de warmtewisselaar te reinigen bied remeha speciale borstels voor op de stofzuiger (dit zijn zachte bochstel met ((nylon??) deze mag met mee de wisselaar reinigen en uitzuigen van boven af. O2 , CO2 , CO meting is verplicht !! , de fabrikant schrijft dit zelf voor en zeer belangrijk dit omdat de eerste type tzerra uit de fabriek kwamen onafgesteld en dat moest de installateur dan zelf nog doen ((deed niemand))
@martijnfalize28322 жыл бұрын
En dan hoor ik net nog dat de betreffende monteur heeft aangegeven wel de O2 /CO te willen meten / afstellen, maar zou overbodig zijn of niet nodig. Omdat het toestel niet heel oud is of weinig vervuiling vertoond. En daar gaat het fout! Kan die betreffende monteur ergens aan zien dat dit Remeha Tzerra Ace al goed verbrand?
@smbrob Жыл бұрын
Even daargelaten of je pakkingen moet vervangen of niet. Controle op: gasdichtheid / visuele controle op lekkende delen in de ketel / controle of de demper gaatjes open zijn / sifon schoonmaken / O2 afstellen van de ketel op maximale en minimale belasting / eventueel bijvullen van de installatie / controle drukvat / co rond de ketel meten / afvoer en luchttoevoer controleren op beugelen en lekkage / de stuurdruk meten van de ketel om te bepalen hoeveel lucht er nog over de wisselaar verplaatst wordt / controle ionisatie en reactie vlam wegval / controle circulatie over de installatie / voordruk gas meten zowel statisch als dynamisch / waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar maar een monteur die zeurt en niet weet wat hij moet doen die moet je geen koffie geven, maar er uit flikkeren. En het gehele filmpje hierzo slaat nergens op. Het relaas van een onkundige doe-het-zelver.
@KetelKlets Жыл бұрын
Ik doe helemaal niks zelf, dat noem ik zelfs in de video. Ik stoor me aan de onnodige kosten, dat is alles. Ik zou eenzelfde video hebben gemaakt als een auto *verplicht* elk jaar een onderhoudsbeurt zou moeten krijgen. Dat is namelijk ook onzin en hangt helemaal af van de gereden kilometers en dan nog mag je het zelf bepalen, als die maar door de APK keuring komt. En met dat gekke ding rijd je 130 km/u op sommige plekken! Zolang we in Nederland nog geen mogelijkheid hebben om ketels *onafhankelijk* te laten inspecteren (geen onderhoud!), blijft dit probleem bestaan.
@smbrob Жыл бұрын
@@KetelKlets zoals je praat doe je net alsof je het wel weet. En zoals ik al aangeef, is er zat te controleren aan een toestel, ook al mag je de wisselaar niet spoelen of wissen. Het is zelfs nodig het toestel open te maken om te controleren of de brander niet vervuild is want alle lucht gaat bij deze ketels door de brander. Verder kan je pas beoordelen of een ketel reparatie of schoonmaken nodig heeft als hij gedemonteerd is. Verder is het ook niet aan te raden om de ketel open te maken van tevoren omdat dit storingen kan veroorzaken afhankelijk van de rookgasafvoer. Met dit soort ondeskundige filmpjes zet je heel wat mensen op de verkeerde voet. En je wil niet weten wat ik moet repareren of vervangen aan dit soort ketel om ze goed en veilig te laten werken. Ook is het soms nodig de klant te helpen met het juiste gebruik van de installatie, want daar gaat vaak ook flink wat fout. Wat vaak hoge kosten tot gevolg heeft.
@KetelKlets Жыл бұрын
@@smbrob Ik zet niemand op het verkeerde been. Lees gerust de comments even door, daar staan genoeg voorbeelden in. Daar laat ik het bij.
@MHMHMH70872 жыл бұрын
Grotendeels eens met deze video en jouw standpunt. Ketelonderhoud moet afhankelijk van het gebruiksprofiel uitgevoerd worden, niet (alle onderdelen) op basis van tijd of branderstarts. Er is genoeg eenvoudige software te bedenken waarmee de leverancier een maatwerk advies zou kunnen geven. Wel heel raar dat de installateur de stuurdruk en verbrandingswaarde niet heeft gemeten. Dat is een kleine moeite als hij er toch al is en hiervoor geldt de eeuwenoude wet: meten = weten! Een installateur die "visueel" verbrandingswaarde en drukken meet had bij mij zijn laatste dienst bewezen. Tevens geeft de installateur aan dat de onderhoudsbeurt totaal nutteloos is geweest. Dat is natuurlijk grote onzin. De pakkingen van met name rookgas moeten worden vervangen op het moment dat ze nog goed zijn. Wachten tot ze op of over het randje zitten heeft niets meer met "preventief" onderhoud te maken. Liever 2x te vaak dan 1x te weinig wanneer het op veiligheid aankomt.
@KetelKlets2 жыл бұрын
Voordruk (dynamisch en statisch) zijn overigens wel gemeten. Wat betreft het preventieve onderhoud, dat gaat in mijn ogen niet op wanneer er niet versleten of niet aangetaste onderdelen worden vervangen. Dat valt bij mij onder onnodige verspilling.
@MHMHMH70872 жыл бұрын
Dat is het principe van "preventief" onderhoud. Je vervangt een niet defect component voor een nieuw component vóórdat(!!) functieverval intreedt, met als doel het component altijd in de beoogde functie te kunnen gebruiken. Een rubber in de rookgasafvoer moet je dus juist altijd vervangen op het moment dat deze niet aangetast of versleten is. Gelukkig is dat wel gedaan. Zuinig zijn is goed, maar besparen op veiligheid is alles behalve slim.
@snorlex75612 жыл бұрын
De installateur had je rookgasafvoer moeten vervangen en een Co-meting moeten doen, deze mag niet boven de 100 ppm uitkomen in de 1e 5 jaar. Bedenk ook dat jou regime erg laag is en je vermogen ook bij 95% van de huishoudens is dit hoger en zal er dus meer aan versleten zijn en is zo’n onderhoud dus wel nodig zijn. Denk voortaan dus even na voordat je op internet verkondigt dat onderhoud aan je cv ketel nutteloos is.
@KetelKlets2 жыл бұрын
Lijkt me niet, die voldeed aan de eisen ten tijde van plaatsing, regels veranderen we niet met terugwerkende kracht zonder dat ik daarvoor schadeloos wordt gesteld. Ik benoem alle cijfers en zelfs dat de kijker rekening moet houden met mijn lage gasverbruik en stookregime, de verantwoording ligt bij de kijker, niet bij mij.
@geerthenkwijnants2 жыл бұрын
Dat zijn regime niet algemeen geldig is geeft die duidelijk aan. Vervanging van een rookgasafvoer omdat de eisen zijn veranderd is geen onderhoud maar een modificatie. Het heeft namelijk niets met degradatie te maken.
@marcovandinther18092 жыл бұрын
@@KetelKlets je rookgasafvoer voldoet niet aan de eisen en voldeed al niet aan de gestelde eisen toen je rookgasafvoer werd geïnstalleerd in 2019. Sinds 2012 geldt de zgn RoGaFa regelgeving namelijk voor het beugelen van je rookgasafvoer. Die is in 2016 herzien en daarin word al aangegeven dat een concentrische rookgasafvoer zoals in jou geval op het korte stukje op de mof voor de bocht naar boven gebeugeld had moeten worden. Als het verticale deel naar je dakdoorvoer niet meer is dan 2,0meter dan hoeft daar geen extra beugel meer. Dus niks op 2 punten horizontaal en op 2 punten verticaal beugelen. En parkers in je rookgasafvoer mag sinds 2017 al niet meer. Alhoewel ik weet dat er nog steeds installatiebedrijven zijn die vinden dat hun dat wel mogen doen. Daarbij heeft het horizontale deel wel het vereiste afschot van 3° oftelwel 5cm per meter??
@VIKTOR-ck3dx2 жыл бұрын
Vraagje: hier in België is ketelonderhoud bij wet verplicht om de 2 jaar ( attest nodig voor geldigheid brandverzekering) hoe zit dat in Nederland ?
@KetelKlets2 жыл бұрын
Is geen verplichting vooralsnog.
@ewesterveld62198 ай бұрын
Waarschijnlijk vanaf Q4 dit jaar wel.. De "apk" voor gasketels komt steeds dichterbij. @@KetelKlets
@gewoonwim2 жыл бұрын
Als goed onderzoek wilt doen. Stop dan met onderhoud en ga na 15 jaar eens kijken of het nog steeds zo onderhouds vrij is. Graag dat filmpje ook dan laten zien. Ik kan bij jou vermelden dat als je geen onderhoud laat doen bij deze ketel. Je na ongeveer 10 a 12 jaar de wisselaar kunt laten vervangen. Ben benieuwd! Wees dan ook zo eerlijk en laat in de toekomst alle storingen ook zien! Pakkingen van rubber gaan uiteindelijk uitharden en lekken. Remeha wil deze daarom preventief vervangen. Pakking tussen het gasblok en leiding moet je dan zeker ook vervangen. Vervorming in de pakking kan voor lekage zorgen. Veiligheid voor alles. Het beugelen van de rookgas afvoer is idd verplicht. En verkomt verzakking en bij parkeren kan het kunstof gaan barsten. Ik vind het hinderlijk dat jij de suggestie wekt dat onderhoud onnodig is. De wisselaar van remeha tzerra en callenta hebben zijn gecoat en daar mag je idd niet met een borstel in of doorspoelen. Ook tikken aan de wisselaar zou ik afraden. De "kalk" valt dan te veel in eens naar beneden de wisselaar in en kan uiteindelijk voor verstoppingen leiding van de wisselaar. Het is bij onderhoud ook noodzakelijk om de stuurdruk te meten. Zodat als er een verstopping optreed er optijd gehandeld kan worden, en wordt in veel gevallen de wisselaar onder garantie vervangen. Als blijkt dat er geen onderhoud op het toestel is uitgevoerd. Kon de garantie ook wel een niet geldig zijn. Tevens word er bij het onderhoud de afstellingen van de ketel (gas lucht verhouding) gecontroleerd en bijgesteld indien nodig. Dit zorgt er voor dat de ketel goed brand! Ook word de waterdruk gecontroleerd en het expantievat. Al met al verstandig om toch onderhoud uit te laten voeren.
@KetelKlets2 жыл бұрын
Tip van mijn installateur: deze ketel hangen, niks aan laten doen en na 10 jaar weggooien voor een nieuwe. Kan financieel prima uit. Hieronder vele voorbeeldverhalen van ketels die jaren zonder onderhoud hebben gedraaid, laat staan hoeveel ketels er in Nederland hangen waar niemand naar omkijkt. Onderhoud is gewoon veel te duur t.o.v. de nieuwprijs van een ketel en stuk gaat ie toch t.z.t. Je moet hem alleen tijdig wegdoen (in de agenda zetten). Ik doe niks meer aan deze ketel en zal alle storingen eerlijk melden.
@gewoonwim2 жыл бұрын
@@KetelKlets waardeloze instalateur als je het mij vraagt! Liever lui dan moe! En zoals het nu eruitziet kan je vanaf 2026 alleen nog hybride cv ketels aanschaffen. Lijkt me niet goedkoper. Maar ik ben benieuwd hoor naar je bevindingen in de aankomende jaren 😀
@gerardhilde01 Жыл бұрын
Beste KetelKlets, de instellingen van mijn Vaillant EcoTec plus heb ik vorig jaar over genomen van U. Ben ook perfect door de winter gekomen. Opm: heb wel een elektrisch kacheltje in de woonkamer erbij gezet. Nu heb ik wel een vraag. Als ik de handleiding van de ketel doorlees zie ik dat bij een warmtevraag van 5kW de richtlijn voor het volgend onderhoud 1150 uur is. Bij een warmtevraag van > 27kW is dat 3000 uur. Dus hoe hoger het vermogen hoe langer je het onderhoud kan uitstellen. Weet U wat hier achter zit? Mijn ketel staat nu op 6kW. (Max vermogen is 35 kW) Alvast bedankt, Mvg, Gerard Wildeman.
@KetelKlets Жыл бұрын
Bij laag vermogen vervuilt de brander meer, maar in de meeste gevallen wordt dat gecompenseerd bij warm water bereiding omdat de ketel dan op hoog vermogen brandt.
@WoLpH2 жыл бұрын
Enig idee wat voor materiaal die ringen zijn eigenlijk? NBR? EPDM? Bisphenol? In alle gevallen zou ik ook weinig slijtage verwachten. Die materialen kunnen heel veel hebben en ik denk dat verkeerd installeren (i.e. ring zit klem en beschadigd daardoor) eerder de reden voor regulier onderhoud is.
@benvries81732 жыл бұрын
Siliconen? Dat kan beter tegen warmte.
@ghmh Жыл бұрын
1. CV vulset verplicht gebruiken, zo'n slag is illegaal. (CV water kan in leiding water komen) 2. Had een meting moeten doen, dat is het belangrijkste, naast brander uitkuisen, de sifon en systeemfilter legen.
@KetelKlets Жыл бұрын
Je kunt van buitenaf niet zien of de vulkraan een keerklep heeft of niet (hint: deze kraan heeft zo'n klep).
@remcovanroon93632 жыл бұрын
Als installateur kan je er ook voor kiezen als alle pakkingen nog goed eruit zien het setje niet te vervangen en alleen de melding resetten.
@KetelKlets2 жыл бұрын
En precies dat lijkt dus niet te mogen conform fabrieksvoorschriften.
@remcovanroon93632 жыл бұрын
Ze dekken zichzelf in door te zeggen als de ketel melding a geeft setje a te vervangen en als de ketel setje b aangeeft setje b vervangen maar zelf een beetje logisch nadenken zit er tegenwoordig niet meer in
@KetelKlets2 жыл бұрын
@@remcovanroon9363 Precies dat, maar de schuld ligt ook bij ons klanten hoor. Wat er ook met die ketel gebeurt, het is *altijd* de schuld van de installateur die er het laatste aan heeft gezeten. Met als gevolg dat ze zich aan alle kanten gaan indekken tegen aansprakelijkheid (de fabrikanten doen hier vrolijk aan mee). En dat heeft weer als gevolg dat van logisch nadenken en boerenverstand geen sprake meer *kan* zijn. En dat komt de kwaliteit en zelfredzaamheid van de nieuwe lichting installateurs niet ten goede.
@stan35992 жыл бұрын
Wil niet vervelend zijn maar ten eerste als je pakkingen gescheurd zijn en of poreus ben je naar mijn mening te laat, vandaar geeft remeha zelf aan elke 2 jaar een set te vervangen en naar 1 jaar kan veel gebeuren met een rubber beter preventief vervangen dan laten zitten want voor nu is ie nog goed maar hoe naar een paar maanden. Tevens wat uw installateur heeft aangeven van wat kom ik hier doen deze reactie snap ik dit denken mijn collega’s en ik ook wel eens. Maar ik verwacht niet dat uw installateur op de remeha tzerra/calenta ace cursus is geweest. Aangezien deze ketel altijd dient afgesteld te worden op de o2 afstelling. Zeker niet na dat het co vakmanschap is in gegaan waarbij een checklist gehandhaafd moet worden met de aantal ppm 02 co enz.
@chrix23812 жыл бұрын
Hier een servicecontract om er zeker van te zijn dat er iemand komt als er een defect zou zijn. En om te voldoen aan de garantievoorwaarden. Bij dat servicecontract gekozen voor de grootste interval, 1 x in de twee jaar. Jaarbedrag kleiner en hoe minder ze komen, hoe minder ze stuk maken... Binnenkort komt de monteur voor het eerst service doen, bedankt voor de info dat de brander niet geborsteld mag worden (los van het feit dat zo'n borstel maar een klein stukje kan schoonmaken heb ik niet zoveel vertrouwen in monteurs die op pad worden gestuurd om zoveel mogelijk te vervangen). In het filmpje: de motivatie voor pakket A of B had dus achteraf net zo goed pakket A kunnen zijn als dat onderdeel nog zo goed was?
@KetelKlets2 жыл бұрын
Ja klopt, had ook A mogen zijn. Opmerking van de onderhoudsmonteur: je kunt deze ketels het beste gewoon ophangen, 10 jaar niks aan doen en dan weggooien en iets anders ophangen. Garantie is leuk, maar deze ketel kost nieuw maar € 800,-. 5x los onderhoud geven is al duurder dan de nieuwprijs van de ketel... Onderhoudsmonteurs praten zelden over geld en of iets financieel zinnig is, die willen doorgaans vooral uren en facturen schrijven. Dat is misschien nog wel het ergste.
@chrix23812 жыл бұрын
@@KetelKlets Helemaal waar! In mijn vorige woning had ik een AWB waar ik in de 18 jaar nooit naar heb omgekeken (wel het waterbakje jaarlijks schoongemaakt). Misschien geluk gehad 🙂 Remeha had een actie dat 15 jaar lang ook alle onderdelen onder garantie vallen en door wat gedoe met een Nefit waar om de paar jaar de wisselklep moest worden vervangen halen we het het abonnement er misschien uit. Tja, feitelijk betalen we ervoor dat er iemand komt in geval van een probleem...
@pizzablender Жыл бұрын
Bij mijn Remeha Selecta zijn al een paar tapeinden van de warmtewisselaar afgebroken. Zijn steeds door de servicemonteurs uitgeboord en met een tapeind schoongemaakt. Had Remeha wel iets van veerringen kunnen bedenken lijkt me zo.
@ginofoogle6944 Жыл бұрын
Veel mensen geven domweg veel geld uit aan onderhoudsabo's terwijl je dat geld gewoon opzij kunt leggen voor een nieuwe cv ketel.. na 10 of 15 jaar is zo'n ketel meestal afgeschreven (ongeacht onderhoud) en als je elke maand 15 euro (ik noem maar wat) opzij doet. heb je na 10 jaar 1800 euro (das de prijs voor een nieuwe cv ketel inclusief installatie).. trap niet in die onderhouds abbo onzin mensen.
@timbo85222 жыл бұрын
Leuk inzichtje weer, zeker weer wat geleerd. Ik ben wel benieuwd wat de reden is achter het isoleren van de koud water leiding, daar is toch geen uitstraling van warmte energie en daardoor geen energie lek?
@KetelKlets2 жыл бұрын
Wel warmte *instraling* 🙂 Toen wij nog geen zonnepanelen hadden werd het op zolder ooit wel 38 graden.
@j.a.vanmarion53852 жыл бұрын
Om condens tegen te gaan bij grote temperatuur verschillen
@janversteeg3582 жыл бұрын
Jammer dat 'installateurs' zo 'integer' reageren. Onder hen zijn er zelfs enkelen die na het installeren van een slimme meter bij het afpersen door het gasblok blazen, gevolg vervangen gasblok. Ik vind jouw rubriek bijzonder leerzaam en heb er mijn voordeel mee gedaan. Ga zo door.
@amiga4eva9582 жыл бұрын
Was dat niet personeel netbeheerder ? Installateurs mogen namelijk geen slimme meters vervangen van de Liander en de Essent etc.