No video

Çocukluk Döneminin Getirdiği 5 Dezavantaj Nedir?

  Рет қаралды 5,661

Cem Gümüş

Cem Gümüş

Күн бұрын

►►“Kendinin Terapisti Ol” Kitabımla, 4 Basamaklı Sistemimi Öğrenin. E-Kitap İçin Tıklayın→ kendininterapis...
Çocukluk döneminde yaşanan ya da yaşanmayan olaylar sonraki yaşamı önemli oranda etkiler. Peki neden? Bu videoda bu sorunun cevapları çocukluğun getirdiği 5 dezavantaj üzerinden anlatılmaktadır. Bu dezavantajları öğrenmek geçmişi geride bırakmakta zorlanan kişilere ışık tutabilir.
#ÇocuklukTravmaları #ÇocukluğunZorluklarınıAnlamak
-----------------------------------------------
İLGİLİ VİDEOLAR:
Duygusal İhmalkar - Yetersiz Anneler Karşısında Güçlü ve Huzurlu Hissetmenin Yolu
• Duygusal İhmalkar - Ye...
Çocukluktaki Olumsuz Deneyimler Yakın İlişkilere Nasıl Yansır?
• Çocukluktaki Olumsuz D...
----------------------------------------------
DAHA FAZLA DESTEĞE İHTİYACINIZ VARSA:
''Uyananlar Kulübü'' Üyeliği
www.cemgumus.c...
Bireysel Seans Desteği ya da Yönlendirilme Tavsiyesi
www.cemgumus.c...
----------------------------------------------
Klinik psikolog ve psikoterapi uzmanı olarak aşağıdaki durumları yaşayan yetişkin yaştaki kişilere destek oluyorum:
✔️Kronikleşen stres ve beraberinde gelen sorunların nedenlerini ve çözüm yollarını keşfetmek isteyen,
✔️Geçmişte yaşadıkları travmaların/bitmemiş meselelerin devam eden etkilerini bitirmeye kararlı,
✔️Sırtındaki görünmeyen yükleri bir kenara koymaya istekli,
✔️Sorunlarını kendisini rahat ve güvende hissettiği bir çerçevede işlemek isteyen,
✔️İlişki becerilerini artırmaya ve huzurlu ilişkiler yaşamaya ihtiyaç duyan,
✔️Artık ‘biliyorum ve uygulayabiliyorum’ demek isteyen,
✔️Daha kaliteli bir yaşam için faydalı olabilecek şeyleri öğrenmeye çalışan…
Sen de bir şeyler yapman gerektiğini hissediyor ancak nereden ve nasıl başlayabileceğini bilmiyor olabilirsin.
Değerli zamanını, enerjini ve kaynaklarını iyi değerlendirebileceğin bir adrese ihtiyaç duyabilirsin. Bu yüzden iyi bir psikoterapi uzmanı mesleki ve kişisel olarak donanımlı olmalıdır.
Bu amaçla lisans ve yüksek lisans eğitimimin dışında yurt içi ve yurt dışında birçok uzun süreli psikoterapi eğitimi aldım.
Psikoterapi çalışmalarımın yanı sıra, ilgi alanlarım doğrultusunda eğitim, süpervizyon ve bilimsel araştırma faaliyetlerinde bulunuyorum.
Avrupa EMDR Derneği onaylı sertifikalı EMDR terapisi uzmanıyım. 2014-2022 arasında Türkiye EMDR Derneği’nin (EMDR-TR) denetleme kurulu başkanlığı görevini yürüttüm.
Almanya merkezli World Association of Positive and Transcultural Psychotherapy onaylı sertifikalı Pozitif Psikoterapi uzmanıyım.
Daha detaylı bilgi için: www.cemgumus.c...
Uzm. Psk. Cem Gümüş
-----------------------------------------------
ÖNEMLİ NOT:
KZbin kanalımda düzenli olarak yayınlayacağım videolarla bilgi ve deneyimlerimi seninle paylaşmak istiyorum. Burada da bu içeriklerin ses kaydını paylaşıyorum.
Muhtemelen yüz yüze çalışma fırsatı bulamasak da kişisel gelişimine videolarım üzerinden katkı sağlamak istiyorum. Burada seni uyarmak istediğim önemli bir nokta var.
Faydalı olduğunu ve işe yaradığını gördüğüm birçok bilgiyi seninle paylaşacağım. Bu bilgiler eğitim/danışmanlık düzeyinde olacak. Dolayısıyla videolarımı izlemen bir terapi desteği aldığın anlamına gelmiyor.
Psikoterapi, özel ve farklı bir derinliği-dili olan bir süreçtir. Farkındalık düzeyini arttırmak, uygulamaya dökebilmek ve yaşanılan güçlükleri çözümlemek konusunda birçok çalışma yapıyoruz.
Kendi seanslarımda çok daha derinlikli ve kişiye özel bir yol izliyoruz.
Videolar üzerinden birçok değerli bilgiyi öğreneceksin ama bunları gerçekten sindirmek ve hayata geçirmek emek ve zaman gerektiriyor. Eğer bu çabayı göstermeye niyetliysen kanalımdaki içeriklerden yararlanabilirsin.
Psikolojik sorunların tanı, değerlendirme ve çözümü için bir uzmanla (klinik psikolog ve psikiyatr gibi) yüz yüze görüşmek gerekir. Dolayısıyla bu tür bir beklentin ön plandaysa adım atmak için burada daha fazla vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmanı tavsiye ederim.

Пікірлер: 41
@CemGumusAkademi
@CemGumusAkademi 3 жыл бұрын
Merhaba, Soru sormadan önce mutlaka aşağıdaki sayfayı okuyun. www.cemgumus.com/sorular-hakkinda-bilgilendirme-sayfasi/
@dilekersoylu4207
@dilekersoylu4207 Жыл бұрын
Bu kişisel gelişim videosu değil, profesyonel terapi. Bir tane doğru tespit ve üzerine yapılan zaman doldurucu konuşma değil, baştan sona her kelimesi teşhis ve hatta uzaktan tek taraflı olabilecek en üst seviyede tedavi içeriyor. Teşekkürler.
@mnjzsnds5715
@mnjzsnds5715 11 ай бұрын
Narsist bir anne ile büyümüşüm ben, bunu öğrendikten sonra sindirmek çok zor olmuştu çünkü annem beni sevmemiş. Narsist annemin altın çocuğu değildim bu yüzden görülmek için aşırı derecede efor sarfettim hayatım boyunca ama yine sevilmedim. Sonra da narsist bir adama yem oldum. En güzel yıllarım heba oldu. Hiçbir şeyden zevk almıyorum, insanlara güvenemiyorum. Annem benim kaderimi çocukken yazmış, narsistlere yem olmak benim için olağan bir şeymiş.
@gul.derennn
@gul.derennn 3 жыл бұрын
Kişisel gelişim videolarını sürekli izlemeye çalışıyorum.Ama sizin anlatımınız çok samimi gerçekten.Tekrar tekrar izliyorum.Teşekkürler Cem Bey...
@zehratopal2455
@zehratopal2455 3 жыл бұрын
Kıymetli hocam ambivalans hakkında detaylı bir video talep etsem. Ayrılmaya karar verince yanımda olursa, yanımda olunca ayrılırsam daha iyi hissedeceğim zannı beni de onu da yoruyor...
@serapncinfikirleri5049
@serapncinfikirleri5049 3 жыл бұрын
Cem bey bir sağlıkçı olarak videonuza bayıldım.uzun uzun dinledim merak ettim sorguladım lütfen bir youtuber olarak naçizane tavsiyem devam edin illaki hak ettiği değeri görecek eminim bu kaliteli içerik için çok teşekkür ederiz
@CemGumusAkademi
@CemGumusAkademi 3 жыл бұрын
Takipçilerimden bu güzel geri bildirimleri görünce içsel motivasyonuma dışsal motivasyonda ekleniyor 😊 Paylaşım için teşekkürler..
@hilaluygun9372
@hilaluygun9372 3 жыл бұрын
@@CemGumusAkademi 👍🏻👏👏🙏
@umutkara739
@umutkara739 Жыл бұрын
10:20 - 14:00 arasında anlatılanları zaman zaman partnerlerimizle de yaşıyoruz.
@bilgeertan6214
@bilgeertan6214 3 жыл бұрын
Gayet duru, net ve bilimsel bir anlatim olmus. Agziniza saglik 🌸 Baglanma yaralari hakkinda bilgilendirme cok iyi olabilir. Bu konuda baglanma stillerine deginirseniz Disorganised ve Fearful Avoidant baglanmalara da yer verebilir misiniz? Turkce kaynaklarda bunlar cok eksik. Oysa belki de en travmatik baglanma yaralari. Emeginiz bize ulasiyor, tum paylasimlariniz icin tesekkurler. Sevgiler 🍀
@umutkara739
@umutkara739 Жыл бұрын
Disorganize bağlanma stili ile ilgili Türkçe kaynak bulabildiyseninz paylaşabilir misiniz?
@beyazgul1469
@beyazgul1469 3 жыл бұрын
Allah ac razi olsun hocam 🤲🌹🌻⚘🌷💐🌹🌻⚘🌷💐🌹🌻⚘🌻🤲
@gulcanakcakaya1144
@gulcanakcakaya1144 3 жыл бұрын
Bu avantaj ve dezavantajlar hayatımıza yön veriyor sanırım.Faydalanacağım bu serinizden. Merakla bekliyorum mücevher videolarınızı 🙂
@angelofdeathnzrndestekliyo3840
@angelofdeathnzrndestekliyo3840 2 жыл бұрын
Küçükken öğretmenlerim hep döverlerdi. Annemin umrunda olmazdı . Hep belime ağaç çubuklarıyla vurarlardı . Bende hep aklımda tutardım. Günleri , havayı . 17 yaşım var 17 yıllık ömrümde her gün acı çektim. Geçenlerde annemle 2 saat konuştuk. 2 saatin 2 sindede ağladım… tramvalarım ne kadar çokmuş ? Dediğim kadar çok şey anlattım . Annem baya üzüldü yalnız . Ona hiç arkamda olmadıklarını , sadece kendilerini düşündüklerimi söyledim. Ben ergenken, okulda kilom boyum ve görünüşümle alay ederlerdi…. Evdede , hep ders oku ! Başka hiç birşey önemli değil . Derlerdi… ben bulimia hastasıyım . Kusmadan duramıyorum artık… kusmayı kendime hediyye ettiğim zamanlar oldu . Çook iyi geliyor …. Sırf zayıflamak için değil. Gerçekten iyi geliyor. Sanki duyqularımı kusuyorum gibi birşey. Her üzüldüğümde ağlamaaa , ağlaammaaaa diye söğlüyorum kendime. akşam kusarsın geçer diyorum. Ve gerçekten geçiyor . Hemde zayıf tutuyor .
@umutkara739
@umutkara739 Жыл бұрын
Geçmiş olsun.
@gokhannikbay2028
@gokhannikbay2028 2 жыл бұрын
tesekkurler
@familieschnabel9829
@familieschnabel9829 Ай бұрын
Cok tesekkür ederim ❤
@serapncinfikirleri5049
@serapncinfikirleri5049 3 жыл бұрын
Birde naçizane çocukluk güvenli bağlanma ve güvenli ayrılma konusunda bir içerik harika olabilir
@erdincyildiz6098
@erdincyildiz6098 3 жыл бұрын
Hocam anlatiminiz çok güzel.Cok teşekkür ederiz desteğiniz için..
@gunayhesenova5044
@gunayhesenova5044 Жыл бұрын
Babaanne ve dedeyle büyüyen çocuklardaki dezavantajları ve güvensizlik duygusu ve bununla nasil baş edilmesi gerektiğini anlatırsanız cooook sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim
@CemGumusAkademi
@CemGumusAkademi Жыл бұрын
Bu konuda daha çok istek olursa ele alabilirim
@Berat_Backk
@Berat_Backk Жыл бұрын
Aynen bende rica ediyorum
@angelofdeathnzrndestekliyo3840
@angelofdeathnzrndestekliyo3840 2 жыл бұрын
5:34 hayır . Burda yanlış. Benim ailem çok katı+ çok gerikafalı . Fakat benim hiçbir kalıbım yok. Tek kötü yanım çoook suskunum. Eğer kavqa edersem, panik atak geçiriyorum sanki🤦🏻‍♀️ çook sivri dil oluyorum. Şiddet göstere biliyorum. Normalde pamuk gibi olan ben , aslana dönüşüyorum
@aslcetin2782
@aslcetin2782 3 жыл бұрын
Yaşadığım çocukluk döneminden midir bilmiyorum ama ara ara anksiyetik ve depresif dönemler yaşıyorum.bu ikinci kez yaşadığım bir dönem ve hiç geçmeyecekmiş gibi takıyorum.Kendime yabancılaşır oldum.Ne yapmam gerekiyor?
@hilaluygun9372
@hilaluygun9372 3 жыл бұрын
Boyle seyler yasamis ve yasayan biri olarak, sık sık doğada bulunun, sevdiginiz şeyler yapın, hobi edinin, kendinize zaman ayırın ve sizi kaygiya dusuren asıl şeyin ne oldugunu bulmaya ve onunla basa cikmayi ogrenmeye calisin derim. Her seyden onemlisi gececek diye umutlu olun. Ve tabi ki terapi ve doktor.
@mehmetaltnkalem7420
@mehmetaltnkalem7420 3 жыл бұрын
Hocam ben sürekliy farkina varmadan kendimiy sıkıyorum bu nedir hocam bana bir fikir verebilirmisiniz
@elcinakpnar6917
@elcinakpnar6917 9 ай бұрын
Merhabalar, dogumdan sonraki ilk 6 ay itibariyle kreşe verilmiş bir çocuk ve temizlik obsesyonu olan bir anne mevzubahis, ve yaşça çok büyük ebeveynler , daha serbest ve disiplinsiz , bazi yolda insana lazim olacak yetenekleri ogrenememis (sorumluluk alma, basladigi isi bitirme, bir insan ile yasamak, kriz yonetimi vs.) bir cocuk, 30lu yaşlarina gelince yakin iliski kuramamakta, yalnizliktan korkmakta, ölümden korkmakta, anksiyete panik atak problemleri yasamakta ve terapi görme konusunda da devamlilik saglama basarisi gosteremedigi icin sadece ilac kullanarak, yegane hayatini devam ettirmeye calisan bireyler ile ilgili onerileriniz nelerdir? :) fazla spesifik oldu ama başlıklar verebildim neyseki ☺️
@CemGumusAkademi
@CemGumusAkademi 9 ай бұрын
Spesifik başlıkların herbiriyle ilgili çok sayıda video yayınladım. Onları öneririm.
@busradogucam3754
@busradogucam3754 2 жыл бұрын
Yararlı videolar çok sevdim
@ardaerturk2191
@ardaerturk2191 3 жыл бұрын
Hocam sizden bir ricam var.Derealizasyon ile ilgili video yaparmısınız
@abcdef1821
@abcdef1821 3 жыл бұрын
Hocam ben emdr tedavisi görüyorum fena sayilmam su anda yabancilasma gunumun tamamini kapliyor bazen gercrgi cok. Sorguluyorum çocukken ailemden biraz siddet gördüm ama doktorum cocukluguma hic inmedi acaba inmek lazım ı
@CemGumusAkademi
@CemGumusAkademi 3 жыл бұрын
Bunu kendisiyle konuşabilirsiniz.
@kubragktrk7396
@kubragktrk7396 3 жыл бұрын
Cem bey cocukluk ve sosyalfobi cok etkili olmalı . ilac tek basina yeterli olmuyor . ilaci biraktigimda eski halime geri donuyorum sizce emdr mi etkili olur yoksa bilincsel terapimi ?
@handefabbro
@handefabbro 2 жыл бұрын
Hocam, alt ıslatma problemiyle gergin bir ebeveynden duyulan korkunun, travmatize olmanın etkisi olabilir mi? Bunu merak ediyorum.
@arzuarzu2512
@arzuarzu2512 3 жыл бұрын
Gençlik döneminde bir erkek arkadaşım tarafından terk edilmiş ve depresyona girmiştim. Uyku ilaçları almak zorunda kalmıştım. Yıllar sonra insan psikolojisi alanında okuduğum kitaplar sayesinde daha çok bilinçlendim ve bu durumun aslında ben daha 2 ve sonra 4 yaşında iken ailemin beni kendileri çalışmak zorunda olduğu için çook uzak olan köyümüze babaanneme bırakmalarının sonucu yaşadığım çocuk-anne ayrılık travmasının bir uzantısı olabileceğine karar verdim. Şimdi 42 yaşındayım ve hala bir kaç gün ağırladığım yakın arkadaş ve akrabalarımın ayrılışı beni derinden etkiler. Sizce bu yaşadığım belli ki çok zamansız ve yanlış yönetilmiş anne-çocuk ayrılık travmasını atlatmam mümkün müdür?
@CemGumusAkademi
@CemGumusAkademi 3 жыл бұрын
Evet bu konu travma terapisiyle işlenebilir.
@yang6320
@yang6320 3 жыл бұрын
Bir süredir yapmadığım ertelediğim ya da korktuğum durumların çocukluk dönemimden gelen davranış kalıplarından kaynaklandığını farkettim, sormak isteğim bu korkuların üstesinden gelirken nasıl davranmayım özellikle korkumu daha da tetikleyip bu durumu çözme isteğinden vazgeçme ihtimali bende yeni bir stres unsuru yaratıyor. Kısacası çocukluğumuzda edindiğimiz davranışları değiştirirken nasıl bir yol izlemeliyiz?
@CemGumusAkademi
@CemGumusAkademi 3 жыл бұрын
Bu videonun devamı niteliğinde yakında yeni bir video yayınlanacak.
@gulgunozberk4034
@gulgunozberk4034 3 жыл бұрын
Annesiz büyüdüm.baba vardı ama anne olmayınca babada yok sanki.annemi sık sık ziyaret ederdik ama ikinci evliğinden olsn cocuklarına gösterdği ilginin hiç birinş bixe göstermiyordu .içimiz cok acırdı.onlara öfken kızgınlığım vardı.sizin videolarınızla biraz yumusadım.anne yada babadan yoksun olan lar için önerineriniz neler olabilir
@canselklc4572
@canselklc4572 3 жыл бұрын
Emdr sırasında bazen zihin gerçek bir anı olmasa bile bastırdığı hissi dışarı çıkarabilecek anılar yaratır mı? Emdr sıradında açığa çıkanlar, geçmişle ilgili gerçeğimiz midir, yani şu andan bakınca orta derecede rahatsız olduğunuzu hatırladığınız bir anıyı emdr seansında büyük bir krizle dışa vurmanız ne ifade eder? Bunlar işlendikçe bu anılardan kurtulmuş mu oluyoruz?
@CemGumusAkademi
@CemGumusAkademi 3 жыл бұрын
Anılar genelde dönüştürülerek hatırlanır. Dolayısıyla bazı ayrıntılar daha eksik ya da farklı gelebilir ama duygu ve beden hissi gerçektir. Bizim için emdr de duygunun takip edilmesi önemlidir. Duygularla bağlantılı deneyimler işlendikçe anıların olumsuz etkilerinden kurtulmaya başlarsınız.
Çocukluktaki Olumsuz Deneyimler Yakın İlişkilere Nasıl Yansır?
14:39
КТО ЛЮБИТ ГРИБЫ?? #shorts
00:24
Паша Осадчий
Рет қаралды 4,3 МЛН
Travmaları Geride Bırakmak Neden Bu Kadar Zordur?
23:06
Cem Gümüş
Рет қаралды 18 М.
Kadınların İlişkilerde Yaptığı 8 Sorunlu Davranış
15:00
Beyhan Budak
Рет қаралды 1,1 МЛН
Kaygı Bozukluğu ve Travma İlişkisi Nedir?
11:20
Cem Gümüş
Рет қаралды 4,5 М.
Onaylanma İhtiyacı, Onaylanmama Korkusu ve Kurtulma Yolu Nedir?
19:06
Gizli Travma Sonrası Stres Bozukluğunun İşaretleri Nedir?
14:01
Eziklik Duygusuna Farklı Bir Bakış Açısı
15:41
Cem Gümüş
Рет қаралды 4,5 М.
İrade Nasıl Güçlendirilir? (5 BASAMAKLI ÇÖZÜM YOLU)
12:18
Cem Gümüş
Рет қаралды 10 М.