weet u/iemand trouwens bij de vraag 10:59 of je ook een radicaal zou hebben (dat stipje op de N/O) als de zeven niet bindende elektronen niet een gegeven waren. Want ik zou daar gewoonlijk de octetregel toepassen bij beiden waardoor ze beiden 8 elektronen in de buitenste schil zouden hebben en de N-atoom hierdoor een negatieve lading zou krijgen.
@Scheikundehulp Жыл бұрын
J komt echt op een radicaal uit, zie de berekening op 11:22 Veel succes met het examen! Met vriendelijke groet P. Soeteman
@flimdejong20303 жыл бұрын
10:50 Hoezo kan je niet de binding van de rechter N-H groep gelijk naar het C atoom brengen links?
@memerboyzz5330 Жыл бұрын
iemand geef antwoord 🙏🙏😩😩
@erboyyymeans9477 Жыл бұрын
@@memerboyzz5330 de rechter N-H groep bindt zich aan de bovenste C-groep omdat die losgekoppeld wordt dus bevat die vrije elektronen net als de N atoom waarvan de H losgekoppeld is daardoor bindt de elektronenpaar van de N atoom zich aan de (losgekomen elektron) van de C-atoom. Ik denk dat dit het antwoord is. Ik denk overigen ook dat doordat hierdoor de elektronenpaar van de N-atoom verschuift naar rechts maar dit weet ik niet 100% zeker alleen het lijkt me wel aannemelijk.
@erboyyymeans9477 Жыл бұрын
@@memerboyzz5330 weet je trouwens bij de vraag 10:59 of je ook een radicaal zou hebben (dat stipje op de N/O) als de zeven niet bindende elektronen niet een gegeven waren. Want ik zou daar gewoonlijk de octetregel toepassen bij beiden waardoor ze beiden 8 elektronen in de buitenste schil zouden hebben en de N-atoom hierdoor een negatieve lading zou krijgen.