Diğer bölümlerden çok şey öğrendim , keyf aldım. Ancak bu belimle ilgili küçük bir yorumum var , ilk defa. Kısaca ; siz kitap okuma tekniğiniz daha çok ders çalışmak. Bazıları kitabı sadece okumanın keyfi için okur. Bazı duygular , bilgiler kendiliğinden aklımızda kalır, filtrelenir ve daha sonraki duygu ve davranışlarımızı etkiler.
@mustafahakansahin2853 Жыл бұрын
Kitap okurken not tutmaya yeni başladım. 2-3 aylık bir tecrübem var, meşakkatlı bir iş .Bi insan kendine niye bunu yapar diye sorgulatıyor 😅 14:20 bahsettiğiniz notları 20-30 sayfada bir tutma öneriniz çok işime yarayacak. Gerçekten kitabı bitirdikten sonra çok zor oluyor ve dediğiniz gibi niye buranın altını çizmiştim diye bir düşünüyor insan. Varlığından bir şekilde haberdar olamadığım bir sorunu tecrübe kısayolu ile bana ulaştırdınız. Teşekkürler var olun.
@hunubol Жыл бұрын
40 Yaşına geldim, psikiyatristim, ama felsefeyle yeni yeni haşır neşir oldum. Sana bakınca insanı anlama konusunda felsefeyle ilgilenmek mi psikiyatriyle ilgilenmek mi daha efektif olurdu soruna net bir cevap veremiyorum… ;) İyiki varsın… Başarıların daim olsun…
Yaşamı hakkıyla anlamak/düşünmek için Felsefe’ye Kendimi/zi en iç öz’de anlamak içinse Psikoloji’ye ihtiyacım/ız var diye düşünüyorum. Ve bu hiç değişmeyecek, birbirine göre asla üstün de gelemeyecek.. (Psikiyatri tam neresinde durur siz daha iyi bilirsiniz) Sorunuza yanıt veren bir yerden değil de, sadece paylaşmak için yazdım. Kendim de sarkacın iki ucunda devamlı gidip geldiğim için.. Sevgiler 🤍 Ve Dilara ilk video'larından beri seni ilgiyle takip ediyorum. Işığın daim olsun.
@hunubol Жыл бұрын
@@denizsoydan9614 Dediğiniz gibi Yaşamımızı hakkıyla anlamak için geldik. İster yaşamın içinden, ister dışardan bir perspektifle bakalım, varoluşumuzu anlamlandırmaya çalışıyoruz...
@siir_gibi Жыл бұрын
İnsanı neden anlamak istiyoruz sorusuna felsefe nasıl bir yanıt verirdi?
@hunubol Жыл бұрын
@@siir_gibi Açıkçası biz insan olarak neden bu soruları soruyoruz? Buna yönelimiz varsa neden herkes sormuyor? Ya da bu insanların bu soruları sorması acayip mi yoksa gelişmişlik mi? Gibi sorulara yönelik felsefe ne cevap verirdi tam bilmesem de nörobiyolojik bazı çalışmalara başvurduğumuzda kısaca her insanın buna yatkınlığı var ama bazı çevresel faktörler bu konuya eğilmenizi engelliyor olabilir diye cevap verirdim…
@duygululum Жыл бұрын
Videonuzun tamamını notlar alarak dinledim desem yeridir. Çok teşekkürler. Bu titizliği ve tertipliği ve böylesine kaliteli okuyucu olmayı aşıladığınız için.🌼
@nuranozdil96 Жыл бұрын
İzledikçe dedim ki ne kadar mükemmelliyetçi bir kişilik.Evet hiç bir şeyi atlamak istemiyen, kaçırmak istemiyen unutmak da istemiyen bir kişilik.Çoğu insanda o sabır nerede? Anladığım kadarıyla kitabın çılkını çıkartıyorsunuz yani.Bizler de bir kitabı okuduktan sonra sadece bir izlenim elde ediyor ve bir ana fikre sahip oluyoruz. Tabii her işte detaylı çalışan başarılı olur elbette.
@ferideyazanparast9349 Жыл бұрын
Notion’ı kullanıyordum ama readwise ve google mind map’ive miro’yu yeni öğrendim 🙏🙏 Özellikle benim gibi görsel hafızası daha güçlü kişiler için miro’nun çok faydalı olabileceğini düşünüyorum. İyi ki öğrettin 💐
@CHNNMWORLD Жыл бұрын
Pelin Dilara hazırladığın yayınlarda müthiş bir entelektüel birikimin yansıması var. Kanalının en kısa zamanda en az 1 milyon takipçiye ulaşmasını dilerim.
@ahmetavsar3256 Жыл бұрын
Onun için bu ülkede 1 milyon meraklı insan lazım.çogumuza göre anlamlı fakat içinde kaybolduğumuz konular. Örnek olarak Celal sengör ile çekilen video. Bambaşka bir entellektuel birikim.abi bu insanlar ne yasiyorda biliyor bunca şeyi daha doğrusu bağlam kurabiliyor dedirtiyor
@sevibozoglu5970 Жыл бұрын
Teşekkürler.
@beyzadurmus18 Жыл бұрын
Teşekkür ederim Pelin ❤ umarım elektronik kitaba geçtiğim dönemde bu dediklerini kendi dunyama yansıtabilirim🙏🏻
@beyzadurmus18 Жыл бұрын
Kaydedip o dönem geldiğinde bir daha dinlicem
@denizsoydan9614 Жыл бұрын
Öğrenmek, nasıl öğrendiğimiz, yaşamdaki karşılığı, onu nasıl pratik ettiğimiz ve verimlilik gibi konulara o kadar uzun zamandır kafayı takmış durumdayım ki.. bir kere daha merakım ve heyecanımın peşinden gitmem gerektiği hususunda ilhamlandım. İşlevsellik (kendine ve yaşama neyi verdiğin) konusu en önem vermemiz gereken şey bence. Okuduğunla (Öğrenip Aldığınla) ne yapıyorsun? Neye dönüştürdün? "SENTEZ" Bu Yaşama sentezlemek ve Bütün’e yeni'yi doğurmak için geldik..
@ahmetozdemir1653 Жыл бұрын
iyiki varsınız hayatıma çok şey kattıız felsefeye karşı önyargım kırıldı teşekkürler
@zır-cahil Жыл бұрын
Nasıl bir önyargı vardı , örnekle mesela felsefeciler dinsiz gibi benzerimi 😆eğer öyleyse mevlana da felsefe yapmış
@ahmetozdemir1653 Жыл бұрын
@@zır-cahil dinsizlik demeyelim de felsefeye yabancı olduğumdan
@felixxthe Жыл бұрын
çok iyimişşş! teşekkürler. saat 07.00-09:00 çalışma rutinini de merak etmedim değil.
@hacyatmaz16244 ай бұрын
Böyle bir okumanın ve öğrenmenin içinde olmam için tek başıma yaşıyor olmam ve maddi kaygımın bulunmaması gerekir ya da akademisyen olmam lazımdı. Video için teşekkürler.
@cikolataltiramisu9867 Жыл бұрын
Lütfen Dilara 7-9 arasında yaptığın rutin pratiğini bizimle paylaş! İnfluncer icerigi olduğu için değil, bazi günler pratiklerimize donmek zor gelir, böyle dönemlerde motivasyonumuz videoların olabilir! Teşekkürler..
@dusunceli1i348 Жыл бұрын
Evet lütfen, böyle bir video gelse süper olur.
@ajiavram Жыл бұрын
çok teşekkürler hocam.Einstein'ın bir sözü beni çok etkilemiştir."Çok kitap okumak insanı yaratıcılıktan uzaklaştırır, insanı düşünme tembelliğine düşürür" .Sizin yaptığınız o kadar şahane ki, okurken hemen yaratıcılığa -senkronize olarak- başlıyorsunuz.
@justhilal8042 Жыл бұрын
Düşünme prensibimiz ve çalışma disiplinimiz ne kadar benziyor. 😍 Sizi dinlemeyi neden bu kadar çok sevdiğimi, şimdi daha iyi anladım. Var olun... 🌸
@esmabiradl4928 Жыл бұрын
Örnek aldığım bir insansınız var olun😊😊🌺
@muratklc1376 Жыл бұрын
Eskiden başına çok sağa sola çevirirdin, şimdiki konuşma tarzın daha iyi. Teşekkürler..
@thecatwhisperer602 Жыл бұрын
Yorumlar da Pelin hanım yazıyordum ama Dilarayı tercih ettiğinizi öğrendim. Harika..
@user-xd3bs6pi9i Жыл бұрын
iyi ki burada sana denk gelen ve takip eden ve sürekli her içeriğinle ilgili öğrenen ve bunu kalıcı kılan o şanslılardan biriryim ❤
@KorayI88 Жыл бұрын
Çok iyimserlik aşılıyorsun bana.Yaşım 51 ve yeniden ciddi okumaya başlamak için motive oldum ve umarım düşük dozda da olsa deneyimlemek istiyorum.😃Sen bir meleksin.🧚♀️📚
@aysunsenturk1982 Жыл бұрын
Dilara videoyu durdurup yazıyorum. Ahmet Arslan'ın kitaplarını iki yıldır bulamadım, PDF ten yazdırdım ilk cildi , olmadı. Haberi duyunca öyle sevindim ki .. ilk alacağım kitaplar , diğerleri sıraya girsin. Çok teşekkür ederim, aklına, nefesine sağlık ❤
@oykuc7 ай бұрын
Akademik makalaler için nasıl çalıştığınıza ve notlar aldığınıza dair de bir video çekseniz harika olur. Paylaşımlarınız hayatıma ilham oluyor. Teşekkürler!
@tural7993 Жыл бұрын
Tecrübenizi paylaşdığınız için teşekkürler. Yaklaşımlar da kişiye özel ola bileceği için farklılık ola bilir. Hikaye anlatma tarzınızı çok seviyorum. Uğurlar!
@reyhan3214 Жыл бұрын
Öğrenmenin en iyi yolu, yaşayarak öğrenmek, ikincisi de kendi cumlelerinle anlatarak öğrenmektir, egitim bilimcilere göre. Videonun özeti bu bence ❤ hayattaki her alanda geçerli zaten.
@kalenderelbeylioglu Жыл бұрын
Yorumlarla birlikte sen başlı başına bendeki eksikleri tamamladınız. Mutlu oldum. Sen de eksik olma ve mutlu ol.
@tugbadilergoren2072 Жыл бұрын
MUHTEŞEM İÇERİK. SON ZAMANLARDA ARAŞTIRDIĞIM KONUNUN DERLEMESİ OLDU BENİM İÇİN.PAYLAŞIMINDAN ÖTÜRÜ ÇOK TEŞEKKÜRLER DİLARA.
@songulerbay6664 Жыл бұрын
17:21 çok tatlısın 😂😂😂ve lütfen kendini kapadığın o iki saatlik rutini bize aç...emeklerin ve bizimle paylaştıkların için teşekkürler😘
@zonapel Жыл бұрын
Teşekkür ederiz 💗
@tubadundar1915 Жыл бұрын
Çook faydalı bir videoydu. Teşekkürler🙏
@esrabaharyldrm3120 Жыл бұрын
Umarim Bu söylediklerini unutmam ve uygulayabilirim
@ahmetakbey2701 Жыл бұрын
seninle konuşmuyom dilara,kant'ı ağlattın.bu mesaji 38 yaşında biri yazıyor ama her yaşta çocukluk yapabilirim bence😀
@ziyasayar9860 Жыл бұрын
Teşekkürederim Sayin Pelin Dilara hocam. Bilgi verici, aydinlaticici ve ufuk açici.
@yasamyolunda75045 ай бұрын
İyi ki varsınız, hem anlattığınız için hem neşeyle anlattığınız için çok çok teşekkür ediyorum
@Holosen Жыл бұрын
Nasıl güzel bir içerik 😊
@furugferruhzadsiirleri6891 Жыл бұрын
sayfanız hakkında ve bu kanalın bana kattıklarını sayfalarca yazabilirim. yıllarca felsefe konusunda bir çabaya girmiş ama hep sıkıcı bulmuştum. uzun süre ulus baker dinledim. dev bir filozof ama yetersiz kalıyordum. sizi tanıdıktan sonra yazarak ve not alarak dinledim sizi. inanın çok istifade ettim. onlarca dost ve arkadaşa da sayfanızı tavsiye ettim. yüzbinlerce insan ulaşıyorsunuz..bu harika..ama daha yüzbinler var ve onlara da ulaşmak için tüm imkanları ve vasıtaları kullanıyorsunuz...ben burada herkese açık bir biçimde 1 milyon aboneye ulaşmak için tüm takipçilerin bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. felsefe öğrenmenin çok pratik sonuçları var. elbette 392 bin iyi rakam. ama toplumsal bilincin şekillenmesinde felsefenin gücünü önemseyen biri olarak bu kanla üzerinden yoğun bir çaba ortaya konmalı. pelin hanım populizme nasıl bakıyorsunuz bilmiyorum ama milyonlara ulaşan popüler kanallara ulaşmak için oralarda program ve söyleşi yapmak gibi araçları önemsemeliyiz. sizin kişisel serüveniniz elbette değerli. hint ve asya yolculuğu elbette değerli. ama elli iyi takipçili kanala çıksanız.. orada ulaşılmamış kişiler ulaşsanız...1 milyona ulaşacağınız zamana kadar tüm imkanları zorlamak gerektiğini yazıp duracağım..gün içinde teknik ve metodolojik unsurlarla da yapılaması gerekenleri de kendi perspektifimle yazmaya çalışacağım.
@alenciftci Жыл бұрын
Çiçeklere bak nasıl da sönük kalmış ❤
@user-nq2xh Жыл бұрын
1)cümleleri okurken önce yüklemi okuyup sonra başa dönerek okursanız hem hızlı okur hem hızlı anlarsınız 2)cümleleri oluşturan kelimelere değil kelime arasındaki boşluklara bakarsanız daha hızlı okursunuz. 1 için örneğin : ali ata bak => bak ali ata bak emel eve gel => gel emel eve gel sokrates aristotelese kafa atmış => kafa atmış sokrates aristotelese kafa atmış . not: neden önce yüklemi okumamız gerekiyor ? çünkü anladım dediğimiz eylemin başlangıç noktası eylem noktasıdır. önce eylemi anlarız sonra eylemle ilgili detayları. Cümledeki yüklem haricindeki cümlenin diğer tüm öğeleri , yüklemle ilgili detaylardır sadece.cümlenin tamamını "yüklem" taşır. Yüklemi anlamak, cümleyi anlamanın yarısıdır. bi çocuğa ders çalış dediğimizde ders çalışmaz. neden ? çünkü eylemi anlamaz. emri duyar ama duyduğu şeyin nasıl yapılması gerektiğini anlamadığı için o eylemi icra edemez. yani ders çalışmanın nedemek olduğunu bilmediği için ders çalışmaz. aslında çalışmaz değil çalışamaz. çünkü bilmiyor. bilse çalışır. ders çalışmasını bilmeyen trilyonlarca insan var... ve ders çalışmasını bilmeyen birine ders çalış diye emir veren katrilyonca insan var. oysa ders nasılmak nedir diye sorsalar gerçeği görecekler ama görmüyorlar. çünkü ders çalış diyen herkes, çocuğun ders çalışma eyleminin nasl icra edileceğini bildiğini "zanneder". işte bu zan yüzünden eğitim seviyesi göklerde değil yerlerde... 2 için örneğin : ali(1)ata(2)bak => 1 ve 2 ye bak . ali yada ata yada bak'a değil . emel (1) eve (2) gel => emel'e eve ve gel'e bakma. 1 ve 2 ye yani boşluğa bak. sokrates(1)aristotelese(2)kafa(3)atmış => sokratesi , aristotelesi kafayı , atmışı okumayın. sadece 1 ,2 ve 3 e bakın. yani kelemeye değil kelimeler arasındaki boşluklara.. *not* :siz artık bilmem kaç yaşına geldiniz. bugüne kadar milyonlarca kelime okutturdunuz beyninize ve gözlerinize . beyniniz harfleri ve kelimeleri biliyor.bildiği için de seçme işini becerebiliyor.göz kaslarınız artık kelimeleri ve kelime öbeklerini (cümleleri)otomatik seçebiliyor. beyninize bildiği şeyleri zorla okuttturmanın anlamı yok. okurken baktığınız yer(kelimeler), beyin için ve göz kasları için bir iştir. dolayısıyla okurken kelimelere bakmak,beyni ve gözleri zorlamaktadır. beyninizi ve gözlerinizi rahat tutmak için boşluğa,arka plana,arka plan rengine bakın ki beyniniz "zaten" bildiği işi rahatça yapsın. yazıları okumak için gözlerinizle harflere ,kelimelere baktıkça yada odaklandıkça gözlerinizi ve beyninizi meşgul etmiş olursunuz. böylece göz kaslarınızı ağrıtırsınız,uykunuz gelir falan. çünkü gözleri kelimeler üzerinde tutmak, göze ekstra bir iş vermektir. not: cümeleri okurken kelimelere değilde kelime arasındaki boşluklara bakarak okumaya başladığınızda, alt ve üstte kalan cümleleri de görmeye başladığınızı farkedeceksiniz. eğer uslu bir çocuk olursanız ve söylediklerim üzerinde bi kaç hafta içten bir istekle, yani zorlama olmadan heves ederek denerseniz , Atatürk gibi aynı anda 3-4 satır birden okuma moduna da alışabilirsiniz. not: duvardaki herhangi belirgin bir noktaya odaklanırsak, diğer tüm noktalar blurlaşır. çünkü tek bir yere odaklanmış oluruz. çünkü gözümüz tıpkı fotoraf makinasının lensi gibi çalışır. nereyi seçersek , orası netleşir. Ziynimiz blur alanları değil net olan alanları anlama eylemi içine sokar.tek bir noktaya değilde diğer noktaları görmek için : duvarın çerçevesini oluşturan yerlere bakmak gerekir. yani tavan ,taban ve kanar çizgilerine. herhangi bir kitap yada yazıyı okurken yaptığımız tam olarak budur. yani kitap okuma alışkanlığımızı , duvardaki tek bir noktaya bakmak gibi edinmiş olduğumuz için bu yaşa kadar: okuma işlemindeki zamanımızı gereksiz yere harcamış oluruz. çünkü tek tek okuma eylemi yapmış oluruz. oysa göz bebeği ne kadar genişlerse , o kadar çok kelime alır beynin içine. tek bir noktaya odaklanmak, göz bebeğinin küçülmesine ,göz bebeğindeki kara deliğin etrafındaki göz bebeği kaslarının kasılmasına sebep olur. çünkü göz bebeğindeki kara deliğin küçülmesi için , kara deliğin etrafındaki kasların kasılması gerekir . ki kasların sürekli olarak kasılması bizi yorar. *oysa herhangi bir şeyi okurken , gözleri kelimelere değil kelimeler arasındaki boşluklara odaklamanız gerekir.* not2: gözlerinizi ne kadar çok kastırdığınızı/zorladığınızı basit bir yolla test etmek istiyorsanız, bilmediğiniz bir dile ait cümleyi okuyun. okurken bırakın kelimeyi, kelimeyi oluşturan her bir harfe tek tek odaklanmak zorunda olduğunuzu farkedersiniz. oysa türkçeyi herkes ilkokulda öğrenir ve tüm türkçe kelimeleri her insan milyonlarca tekrarlamıştır bu güne kadar. bırakın da beyniniz ve gözleriniz öğrendiği /alıştığı işi rahatça yapsın. boşluklara baksın. gözleri yorulan yada zihni yorulan insan boşuna mı gökyüzüne yada denize yada ufka bakar : ne var denizde, gökyüzüünde yada ufukta ? hiç birşey yok. hiç birşey yok derken ? odaklanabilecek hiç birşey yok. gözün odaklanabileceği hiç birşey yokken göz dinlenme moduna girer ve zihin devreye girer. hem zihni hem gözü aynı anda çalıştırmaya çalışırsanız okuma ve anlama eylemlerinin hızı bakımından kendinizi yavaşlatırsınız. *bilinçaltı ,bilinçten daha hızlı çalışır* .bir yere odaklanmak yada dikkat vermek bilinç altı alanının değil bilinç alanının işidir. İşin temel/ana kısımlarını Bilinçaltına bıraktığımızda süreç hızlanır.okurken kelimelere bakmak,okuma işinin ana kısmını dikkatimize,yani bilincimize bırakmaktır.ki bu yapılmamalı. Dikkatimizi, boşluklara vererek işin ana kısmı olan kelimeleri seçme ve beyne yollama işini bilinçaltına bırakmalıyız.anlamak denilen şey bir araba ise; okumak denilen şey arabanın direksiyonunu yönlendirmektir. Biz aracı sürerken,aracın motorunun çalışmasını değil,direksiyonun çalışmasına müdahale ederiz . Motor kendi kendine çalışır. Direksiyona ise bilinçli bir müdehale gerekir . Yani gözlerimiz de bir nevi direksiyondur.okuma anında Gözleri kelimeler üzerinde tutmak, otobanda önğmüzdeki araçları geçmek için onların üzerine direksiyon kırmak gibidir . Oysa önümüzdeki aracı geçmek için, aracın üzerine değil direksiyonu aracın yanına, yani boş alana çevirmek gerekir. Bir sayfayı otoban gibi düşünürsek;ve o sayfadaki her bir kelimeyi de araba gibi düşünürsek; sayfanın başı otobanın başı,sayfanın sonu yolun sonu olmuş olur. Gözlerimiz direksiyon,beynimiz motorsa; gözlerimizi yoldaki araçlara değil boşluklara doğru çevirmeliyiz.cümlelerdeki her bir kelimeye tek tek bakmak: önümüzdeki her arabayı çarpa çarpa geçmek gibidir. Gerek yok yani kazaya. Not: suratına yumruk geliyorken yumruğa bakarsan yumruğu yersin. Eğer yumruk yerine yumruğu atanın arkasına bakarsan, refleks olarak boynunun vücudunu yönlendirdiğini ve yumruğu bloke ettiğini yada yumruktan kaçındığını farkedersin.yani neticede göz ,direksiyon gibidir.insan olarak biz , geminin kaptanı olup,sadece direksiyona hükmederiz. Motordaki pistonların hareketi,ateşleme,yakıtın yanması,çarkların dönmesi... gibi işler motorize/refleks/kendiliğinden olan işlerdir. not:bilmem anlatabildim mi .
@elmart1 Жыл бұрын
Yüksünmedin mi
@user-nq2xh Жыл бұрын
@@elmart1 hyr
@kalenderelbeylioglu Жыл бұрын
❤
@asdasasdas3895 ай бұрын
@@user-nq2xh çok teşekkürler
@mustafacetinozman6397 Жыл бұрын
Seni dinlemek huzur veriyor kırmızı beyaz cok yakışıyor ❤⚘⚘🧿🙏🌅🦅
@omerkursatyank87853 ай бұрын
Yani bu aslında anlattığınızdan daha fazla teferruat içeren bir konu. Notiona not düşmeyi hızlandıracak önünüzde duran cihazlar 250-300 bin lira bandında. Birçok arkadaşımız defter alırken bile iki kere düşünüyor artık. Videonun başlığı neler yapmamız gerek değil de neler yapıyorum olmalıydı
@albertcamus961 Жыл бұрын
İçime işliyor abla zaten unutamıyorum ki, aşk gibi bir şey bu😊
@ozge1664 Жыл бұрын
Tekrar tekrar izlemelik bir video olmuş ,gerçekten çok faydalı bir çalışma sistemi paylaştığınız için teşekkürler...
@Deniz_Cikili Жыл бұрын
Notlar arası bağlantı kurmak için Notion'dan ziyade Obsidian'ı öneririm.
@ferdinand3434 Жыл бұрын
11:35 Ben aklıma gelen bazı düşüncelerimi whats app a yazıyorum ve belirli aralıklarla google drive a aktarıyorum. Whats app mesajları google drive a aktarıldığında her mesaj ayrı ayrı tarih ve saat ile kaydoluyor, bir nevi günlük gibi.. tavsiye ederim
@hakanaydin8393 Жыл бұрын
Basılı kitaptan dijitale aktarım yaparken Google Lens'i kullanabilirsiniz. Hatta bilgisayarınızda Chrome tarayıcı kullanırsanız direkt telefondan bilgisayara kopyalama yapıp Notion'a veya bilgisayarınızda başka bir yere yapıştırabilirsiniz. :) Ben böyle kullanıyorum. 14:53
@edanurgul51114 ай бұрын
Hocam sizi yakından takip ediyorum ve artık üniversiteliyim ilgi duyduğum konularda araştırma yapmak üzere bir yıl sonra bu videınuza tekrar başvurdum. Emekleriniz için çok teşekkür ederiz. Ayrıca umarım evlilik hayatınız çok mutlu olur.😊
@vampiregores Жыл бұрын
Abla ne olursun o kareli arka planı nasıl yaptığını anlat! Günlerdir onu araştırıyorum ama hiçbir şey bulamadım.
@user-xd3bs6pi9i Жыл бұрын
şu video ile bize nasıl bir katkı sunduğunu anlatamam❤
@beyzakorkut105 Жыл бұрын
Videolarını çok severek, düşünerek ve merakla izliyorum her defasında. Bu video içerisinde kısaca sözünü geçirdiğin sabah 7-9 arası dünyaya iletişimini kestiğin rutininden bahsedeceğin bir video çekebilir misin? Oldukça ilgi çekici ve zihin açıcı bir aktiviteye benziyor.
@reyhan3214 Жыл бұрын
1000kitap uygulamasını kullanıyorum ben, alintilar ve kitap hakkindaki fikirlerimi not etmek ve paylasmak için. Keske sen de su an ne okuyorsun veya hangi sirayla okuyorsun , bunu görebilsek Dilara ❤ ben de sen gibi okuyorum, edebi metinleri bile, Kirk tane alinti yaparak... herkes haftada 3 kitap bitirirken ben ayda 2 ancak. Sebebi de bu. Yalnız olmadığıma sevindim. ❤
@emremete2506 Жыл бұрын
Ben de kullanıyorum ama o alıntı vs. paylaşma dikkat dağıtıyor ve gereksiz zaman çalıyor kanımca.
@busra5053 Жыл бұрын
@@emremete2506 ben pdf okuyorum kayıp olmuyor aslında öyle ama diğer türlü elden okursam isaretliyorum kitap bittikten sonra paylasiyorum her şeyi çok zaman kaybettirmedi bana bu şekilde.
@emremete2506 Жыл бұрын
@@busra5053 ben de yarı yarıya pdf okuyorum ama yorum yapan vs olunca dikkat dağılıyor onu demek istedim.
@Nuruuun Жыл бұрын
heey özlemişiiim, sınav sürecim olduğu için pek uğramıyordum ama çok iyi geldii ve önemli bir bakış açısı kazandırdı, teşekkürleer
@omurcinarelci51489 ай бұрын
Çok yararlı bir bölüm Dilara. Teşekkürler.
@pecer2001tr Жыл бұрын
Elektronik kalemle çizmektense fotosunu çekip telefondaki google çeviri çeviri prog. ile cümleleri kopyalayıp yapıştırabilirsiniz… Tek klik ve kopyalama çok hızlı…
@estaburufusah3069 Жыл бұрын
okuduklarınızı unutmak iyidir unutmamaya çalışmayın eğer o an anlayıp okuduklarınızı unutuyorsanız bu iyidir, çünkü beyin yeni bakış açılarını alabilmek için unutur onları, tekrar okuduğunuzda veya düşündüğünüzde farklı bir bakış açısıyla bakarsınız, o bilgileri özümsemek ve daha iyi anlamak için yer açılır beyinde unutup tekrar okuduğunuzda sanki ihtiyaçlarınız, kaplarınız doluyormuş gibi hissedersiniz. o yüzden unutmak iyidir okuduklarınızı
@tardisrose06 Жыл бұрын
Eskiden ders çalışmayı sevmiyordum ama bu kanal ve gibi kanallarla ders çalışmayı sevdim.
@artists-start Жыл бұрын
Sağ olun Dilara hocam🖐🏻
@pcaravan Жыл бұрын
Pelin çekim yaptığın mekanlar çok hoş.
@yakup904 Жыл бұрын
Hocam çok kudretlisin kalp atışlarını hissediyorum
@MissCerenCan Жыл бұрын
master tez dönemimdeyken bu video o kadar faydalı oldu ki teşekkürler💕💕
@mahmuta2217 Жыл бұрын
Basılı metinleri taramak için, telefondaki adobe scanner uygulaması çok başarılı. Kaleme gerek yok.
@ecesari8775 Жыл бұрын
9:00 dan itibaren söylendiği gibi kitap okuma en verimli olarak hali hazırda ihtiyaç ve arayış halinde olduğumuzda gerçekleştiriliyor. 1 aylık okuma listesi bile bu yüzden bana fazla katı bir plan gibi geliyor. Önümüzdeki hafta ne okuyacağım önümüzdeki haftanın varoluşsal kriziyle ilgili.
@sibelkeskin47568 ай бұрын
Çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için ❤
@yusuf2493 Жыл бұрын
Efsane! Böyle devam
@champon-jo1mc Жыл бұрын
harika tavsiyeler için teşekkürler pelin !
@bahardemirci9810 Жыл бұрын
Tesekkurler Dilar 🙏🙏🙏🙏❤️
@zehrasekertekin2146 Жыл бұрын
Bu video çok gerekliydi, çok teşekkürler ❤
@asiayakasi Жыл бұрын
Uygulamalar cok iyi gorunuyor kendim icin en uygununu secip kullanmaya baslayacagim. Cok faydali bir icerik olmus tesekkurler.
@cyanid90 Жыл бұрын
google keep tavsiye ederim çok pratik bir kullanımı var
@asiayakasi Жыл бұрын
@@cyanid90 hemen indiriyorum tesekkurler🌸
@kamakleopatra99 Жыл бұрын
Siz iyiki varsınız 🫠
@sezergezer5715 Жыл бұрын
ÖSYM nin hazırladığı paragraf sorularını, özellikle çoklu olanlarını ( tek okumada ) çözebiliyorsanız; videoda anlatılmak isteneni fazlasıyla yapmış olursunuz
@-simokara- Жыл бұрын
bu izlediğim ilk videonuzdu anlaşılan bir sıkı takipçiniz olacağım
@mathuniverseexplorers Жыл бұрын
Ben okuduklarımı bir deftere tutuyorum ya da dikteye yazdırıp kendime mail atıyordum çünkü anlatınca konuşunca daha çok aklımda kalıyor teşekkürler Dilizof
@mathuniverseexplorers Жыл бұрын
Deftere tekrar döndüğümde notu nereye yazdığım belli olmuyor ve aradığımı bulamıyorum haliyle Notion’ı kullanacağım
@tuberklz Жыл бұрын
o zaman metin taratmak ve daha bir çok özellik için Google lens ve de zaman planlaması hususunda kendinize dair bir bakış kazanmak için toggl
@semirvin Жыл бұрын
Basılı bir kitaptaki yazıları elektronik ortama metin olarak aktarmak için google lens i öneririm. Telefondan google lens ile metni çekip yazıları kopyalayabiliyorsunuz. Kopyaladığınız yazıyı aynı wifi üzerinde bilgisayarıza doğrudan aktarıp crtl ya cmd - v yapıp yapıştırabilirsiniz. Oldukça pratik oluyor.
@yagmurungetirdigikz2188 Жыл бұрын
obsidian uygulamasını öneririm. windows versiyonu da var. bilgileri şemalaştırmak için harika bir uygulama
@CHNNMWORLD9 ай бұрын
Bende de daha tuhaf bir kitap okuma alışkanlığı var, kitapları hep parça parça o anki ihtiyacıma göre karmaşık şekillerde okuyorum,hatta aynı kitabın aynı bölümünü bazen 5 kere farklı zamanlarda tekrar okuyup aynı anda farklı farklı belki 50 tane kitap okuyorum ve kaç yılda ne kadar kitap bitirdiğimi açıkçası bilmiyorum, çünkü bir kitabın okuduğum bölümüne kaç kez okuduğumu belirten not alıyorum yani benim tuhaf bir okuma yöntemim var.Ben o anda kafamda ne tür sorular varsa ona göre kitapların aynı anda bir çok bölümünü parça parça okuyorum, ama bilgilenme açısından tatmin olduğumu hissediyorum.
@busraacar6783 Жыл бұрын
Ne kadar akıcı konuşuyorsunuz ya maşallah hiç ııı yok
@tiestolqa1467 ай бұрын
Kültür ve Edebiyat (Yabancı dil) mezunuyum, hocalarimizin bize hep soyledigi bi söz vardı, "Kalemsiz kitap okunmaz."
@mahmutulucan Жыл бұрын
çok güzel bir video olmuş 👏 teşekkürler 🙏
@mehmetgokcekoyun Жыл бұрын
17. dakikada durmak zorunda kaldım, unutmamak için. Birden fazla program kullanmak yerine halihazırda kullandığımız telefonlarımızla da okuduğumuz bir metnin istediğimiz bir bölümünü kolayca seçip dijital ortamda bir başka yere aktarabiliriz aslında. Apple'da uzun süredir var zaten, sadece okunan metnin fotoğrafını çeçmek ve sonra o fotoğraftan metni kopyalamak yeterli. Android tarafında da xiaominin son cihazlarında var ama diğerleri için google fotoğraflar ve google lens sayesinde bir yıldır fotoğrafı çekilen metni kolayca kopyalayabiliyoruz. Tabi ki metnin karmaşık yazılmamış olması önemli. Yoksa google'da yapamıyor :)
@osmandeniz2730 Жыл бұрын
Çok güzelsin yine bağımlık yaptın :)
@gezenteacherlibrary Жыл бұрын
çok teşekkür ederiz:) ben özellikle gece tüm sorumluluklarım bitince okuyorum kiytap:)
@ebrubasaran8769 Жыл бұрын
Öğrenmek için çalışırken, okurken yazanlardanım🤭aplikasyonlara bakacağım her ne kadar kalem kağıt düşkünü olsam da🎊
@ellas385 Жыл бұрын
tam da son podcasti bitirmişken :)
@haticekaplan1403 Жыл бұрын
Bence sabah rutine videosu güzel olabilir ama artı olarak "study with me" videosu gibi bir şey yapabilrisin eğer makul görürsen.
@mugeasena5079 Жыл бұрын
Dilara selam, emeğinize sağlık. Ben de uzunca bir süredir benzer metodlar (Zettelkasten) kullanıyorum. Videonu izlerken dört kitabın özetini yaptığını da bu sistem sayesinde farkedebildim sanırım :) okudun mu bilmiyorum ama bu kitaplar: - How to Take Smart Notes - Sönke Ahrens (Zettelkasten metodunu anlatıyor) - Make Time - Jake Knapp & John Zeratsky - Building a Second Brain - Tiago Forte - Mind Map Mastery - Tony Buzan Benzerlerini de okumuş olabilrisin tabii ama tamamen kendi deneyimini izleyip, bunun farkındalığıyla sıfırdan kendin yarattıysan pratiğini, sözün bittiği yerdeyim :) respect...
@zo70194 ай бұрын
Diksiyonun güzelliğinden konuya odaklanamadığım anlar oluyor 🥹 Bu konuda kendinizi geliştirmek için özel olarak yaptığınız bir şey var mıdır ?
@dalaware730 Жыл бұрын
Bir seyler ogrenirim umidiyle izledim fakat app reklamiymis. Zihin haritasi vb. Notion reklami yapmadan da anlatilabilir efendim.
@PsikoakademiDan_STM Жыл бұрын
13 yaşından beri kitap kurdu sayılırım. Ama en üzüldüğüm konu okuduklarımı unutmak… mutlaka deneyeceğim
@muratcelebi9718 Жыл бұрын
Teşekkürler :)
@QDayTr Жыл бұрын
Sana hayranım kadın❤
@mehmetozdemir5995 Жыл бұрын
elbisen çok hoş, yeşiller arasında beyaz sümbül gibi olmuşsun. :)
@MaraviyaMavie Жыл бұрын
Elbiseniz ne güzel gelin gibi olmuşsunuz 🌸🫶🏻💐🧿
@murat5804 Жыл бұрын
Peki, yaşadıklarımızı unutmak için bir önerin var mı😢
@zeynepsogutt Жыл бұрын
ben de düzenli okuyan biri değilim. fakat bir şeyler okuduğum zaman oturup aynen böyle parça parça ayırır düşünür araştırır yazar eleştirir paylaşır yorumlar farklı kitapları merak eder böyle böyle geliştiririm kendimi. bence de kitap zaten böyle okunmalı.
@staffordshirebullterrierpe7185 Жыл бұрын
Harika öğretici bir video olmuş muhteşem 👏👏👏
@izlence4 ай бұрын
Bu yöntemle yılda bir kitap okuyabilirim :)
@aysekoseogluu Жыл бұрын
Ben okudugum kitaplarda sesimi kaydediyorum ya da bir yere not aliyorum ayni şekilde video izledigimde de teşekkürler video için 🤍
@kezibanergin7618 Жыл бұрын
okumaya kac yasinda basladın ablam 😊senden muhtesem bilgiler edindim🙏
@Liberal08 Жыл бұрын
Kısaca Hayatımızı Analitik biçimde bir amaca baglı olarak eylemlerimizi şekillendirmemiz gerekiyor.
@sevki1604 ай бұрын
Edebiyatın konu dışı olduğunu keşke 5:59'da değil önceden söyleseydin