Panouri fotovoltaice și încălzire electrică. Care este consumul pe timp de iarna?

  Рет қаралды 251,560

ECO DRIVE

ECO DRIVE

3 жыл бұрын

Am instalat si ultimele 28 de panouri fotovoltaice. Sistemul este complet, 17 kW puterea panourilor si un inverter trifazat Fronius de 15 kW.

Пікірлер: 609
@AGC2021
@AGC2021 Жыл бұрын
Am luat in aprilie de pe emag 12 panouri Dokio de 100w tare faine, destul de mici (cam 0,5 m.p./buc), usoare si flexibile, le-am pus pe bloc fixate pe un suport de fier cornier inclinate la 45° spre sud, le-am legat in serie-paralel ca sa am si voltaj si amperaj, le-am cuplat la un regulator mppt legat la doua bateriii LiFePO4 de 300Ah cu BMS, iar la baterie am legat un inverter de 5000w. Cel mai mult au costat bateriile, pt ca sunt cele mai bune su mai sigure dintre cele cu litiu (doar cele de la Tesla le depasesc) si sunt f durabile - pot fi folosite si mai mult de 20 de ani. Chiar si pe vreme noroasa panourile astea imi produc curent la greu, in general mult mai mult decat consum (combina frigorifica consuma cel mai mult si constant), dar n-am probleme nici daca bag ocazional consumatorii mai mari ca masina de spalat, aspiratorul, aerul conditionat etc, pt ca panourile incarca bateriile tot timpul, de la rasarit pana la apus, iar pe timpul noptii se consuma o parte din surplusul acumulat si nefolosit in timpul zilei. Nu stiu cat curent vor produce pe timpul iernii, dar pana acum mi-am permis sa consum curent fara restrictii, niciodata n-au fost bateriile sub 80% din capacitate la caderea noptii. Panourile n-au fost scumpe, pt ca le-am luat pachete: cu cat iei mai multe/pachet, cu atat platesti mai putin/buc. Iar daca ai grija sa asiguri fluxul de aer pe sub ele (ca sa nu se incinga la soare), daca le pui inclinate (spre sud neaparat) ca sa beneficieze la maxim de soare pe tot timpul zilei, ca sa se scurga apa de ploaie si zapada de pe ele si sa ricoseze grindina, ar trebui sa reziste minim 15 -20 ani. Singurul stres e sa nu le fure careva de pe bloc, ca sunt usor de montat si demontat (au gauri in colturi si pe lungime), chiar daca am folosit niste trucuri ca sa le pot demonta doar eu 😁
@zsoltveres1688
@zsoltveres1688 Жыл бұрын
Total cât te-a costat? Cum comporta acum pe timpul iernii?
@DanielPetroNicolas
@DanielPetroNicolas 3 жыл бұрын
Astept si eu cu nerabdare consumul si productia pe care o aveti la fotovoltaice , bafta si mult succes !
@ivanliviumarian
@ivanliviumarian Жыл бұрын
bravo frate. Cel mai sincer care isi prezinta marfa.
@dumytr3scu
@dumytr3scu 3 жыл бұрын
Cea mai informtiva secțiune de comentarii de pe KZbin 🤣🤣🤣 Felicitări pentru proiect! Așteptăm video-uri cu analize de cost când strângi mai multe date explicate așa bine cum faci tu! Salutari!
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Multumesc mult pentru mesaj! 😉
@misunelbusuioc7761
@misunelbusuioc7761 3 жыл бұрын
Felicitari! Foarte bun materialul! Astept cu interes un material despre inarcarea masinilor electrice de la panouri fotovoltaice.
@mihaibalut3643
@mihaibalut3643 3 жыл бұрын
Salutare! Asteptam cu interes un video cu update la consum si productie pentru decembrie si ianuarie. Spor si felicitari!
@bogdanvartolomei70
@bogdanvartolomei70 3 жыл бұрын
Ce mocofani instalatorii! Că n au chef de interviu, ca n au nevoie de reclama. Felicitări pt alegerea de a profita de ☀️.
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Cel mai mare reactor este pe cer 😉
@Sabloschi
@Sabloschi Жыл бұрын
Frumos arată! 👍 bravo!
@razvanradu5154
@razvanradu5154 3 жыл бұрын
Salut ! Caltitativ videoul :) așteptam mai multe informații . Preț panouri etc . Numai bine
@constantinhanganu4986
@constantinhanganu4986 3 жыл бұрын
Salut felicitări pentru ceea ce faci 👍
@andras6592
@andras6592 3 жыл бұрын
Buna. Un video despre update, cum functionaza, corespunde asteptarrilor? Astept cu nerabdare :)
@a.s.2993
@a.s.2993 3 жыл бұрын
este interesant de vazut consumul pe o luna cu multe grade in minus, cum este februarie, anul acesta.
@l.e.i.4111
@l.e.i.4111 3 жыл бұрын
Succes! în altă ordine de idei nu se spune se lucrează de zori ci de zor, adică intens.
@CNCEVOLUTION
@CNCEVOLUTION 3 жыл бұрын
abia am descoperit canalul tau si imi place
@gheorghepuscasu7790
@gheorghepuscasu7790 3 жыл бұрын
Foarte mare investiția din punctul meu de vedere si exact cind ai nevoie de mult curent adica sezonul rece sistemul este ineficient, este laudabil ce faci dar cu costuri foarte mari, daca vara nu vinzi energia care-ti prisosește din puctul meu de vedere nu se merită, sper sa nu-ti par răutăcios, respectele mele si aștept sa fii independent total sau macar sa ai costuri rezonabile la enegie .
@tonealexandrucatalin6889
@tonealexandrucatalin6889 2 жыл бұрын
A fi total independent nu cred ca mai poate fi posibil cu un sistem de încălzire pur electric, asta doar dacă nu cumva poate mărește și mai mult nr. panourilor de fotovoltaice +eoliană (dacă bate vântul in zona ). Întrebarea e dacă ar fi putut fi total independent iarna în privința energiei electrice dacă ar fi folosit o pompa de căldură...??
@Razvan8554
@Razvan8554 2 жыл бұрын
Pe timpul verii când afară sunt 45 de grade , iar tu stai cu aerul condiționat pornit la maxim , și nu plătești nici un ban ??? Cum să nu fie rentabil ??? Păi da stai în răcoare toată vara , faci dușuri non stop cu apă călduță , pui și ventilator și aerotermă de purificat aerul și tot îmi scot banii !
@mariusg4232
@mariusg4232 2 жыл бұрын
@@Razvan8554 care bani ii scoti? Investesti 20.000 euro sa stai la racoare si sa faci dusuri Asta arata a infantilism
@Razvan8554
@Razvan8554 2 жыл бұрын
@@mariusg4232 cine a zis 20.000 de euro? Tu.
@mariusg4232
@mariusg4232 2 жыл бұрын
@@Razvan8554 Da eu Voi sunteti pierduti in spatiu Prosti sunt aia care se iau dupa voi
@liviuradu3885
@liviuradu3885 3 жыл бұрын
Acum am văzut filmarea pana la sfârâit și am văzut ca ai pus firma cu care ai lucrat!😀😀 mulțumesc oricum!
@emilcublesan1673
@emilcublesan1673 3 жыл бұрын
ecoalternav.ro
@seda14us
@seda14us 3 жыл бұрын
Buna treaba...thx.
@mihaimoldovan4100
@mihaimoldovan4100 2 жыл бұрын
Buna seara. Superba, explicatia dumneavoastra, as dori sa va intreb cum as putea sa trec de la un sistem individual de 10 KWa actual cu trei invertoare , la un plan mai mare avand in vedere ca am doua case care au utilizat acest sistem timp de 5 ani. Daca credeti ca puteti sa imi dati un sfat si mai ales daca puteti sa ma ajutati mai departe astept info. Cu respect Mihai
@alex_mosu6059
@alex_mosu6059 3 жыл бұрын
Interesant ...cand o sa imi fac casa.....o sa imi pun și eu
@Midav86
@Midav86 Жыл бұрын
CE dimensiuni are un panou si cit kg are si citi kw produce? Si ce termen de functioneare are,adică viața de lucru va unuii panou.
@marcelabuga6473
@marcelabuga6473 3 жыл бұрын
Mar interesa si pe mine ce trebuie facut si ce cost ?se poate pune panouri si dupa ce am finalizat casa ?
@madycmi7674
@madycmi7674 3 жыл бұрын
Cati metri patrati are casa?Cate panouri ai folosit pe total pt a acoperi tot consumul pt metri patrati pe care ii ai la casa?Ai inclusiv incalzire prin pardoseala pe toata casa?Si ai putea sa-mi zici firma de unde ai cumparat tot sistemul de incalzire prin pardoseala,si panourile fotovoltaice?Multumesc anticipat.🥰
@fermieruladrian6335
@fermieruladrian6335 3 жыл бұрын
Recomand! Am la stână sus pe muntele Ciucaș si sunt foarte bune!
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Ma bucur sa vad ca peste tot apar din ce in ce mai multe sisteme 👏
@ciobanubogdan5619
@ciobanubogdan5619 3 жыл бұрын
La stana mai bine iti puneai o eoliana. productie mai mare, costuri mai mici. + ca eoliana produce si cand este innorat afara.
@fermieruladrian6335
@fermieruladrian6335 3 жыл бұрын
@@ciobanubogdan5619 am in proiect această variantă.
@gabrielistrate1565
@gabrielistrate1565 3 жыл бұрын
Buna ziua îmi puteți spune va rog mai pe întelesul meu la o casa de 70mp având încălzire in pardoseala,mașina de spălat,televizor mașina spălat vase specific totul electric,(Aproximativ) cât m-ar ajuta in timpul ierni o asemenea investiție cât ar mai trebui sa scot din buzunar sa plătesc la sfârșitul luni? Multe Salutari!
@kurkikurki5162
@kurkikurki5162 3 жыл бұрын
tu ai stat o perioada de cand ai instalat sistemul pana sa devii prosumator? daca da, in perioada respectiva ai tinut sistemul oprit sau mergea? Eu l-am instalat ieri, si probabil o sa dureze ceva pana o sa devin prosumator. ideea este ca sistemul este pus in functiune, panourile produc doar ceea ce consum, neinjectand in retea, dar ceea ce produc panourile peste zi se inregistreaza pe contor ca si cum asi lua curentul din retea. Ai idee este normal? sau ceva la instalare....nu este ok?
@lucianburuiana9942
@lucianburuiana9942 3 жыл бұрын
Salutari Ciprian, felicitări pentru tot ce faci,locuind la Valencia unde soarele este la el acasă intenționez să monteze panouri pentru consumul propriu și două mașini electrice, stimă !
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Ma bucur foarte mult sa vad ca din ce in ce mai multi opteaza pentru panouri fotovoltaice si masini electrice. Asteptam poze dupa ce montezi panourile :)
@KeepTalkingRomania
@KeepTalkingRomania 3 жыл бұрын
de ce nu si niste baterii pentru stocarea energiei suplimentare?
@themotorworld2024
@themotorworld2024 2 жыл бұрын
Felicitari,imi place ce ai făcut! Am un teren de 2200 mp si in vara ma apuc și eu,pana atunci vreau sa mi fac gardul si o hala de 300mp pt service auto ,etc
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Sa tii cont de punctele cardinale si sa orientezi casa si hala astfel incat sa poti monta cat mai multe panouri 👍
@stefansimon8744
@stefansimon8744 11 ай бұрын
pe ce perioada primim surplusu injectat an retea an lei.
@domotech12
@domotech12 2 жыл бұрын
Felicitări! Lucrarea a fost finanțată parțial și de careva din programele verzi de la stat? O amortizare a investiției ar fi un subiect interesant. Toate calculele pe care le-am văzut duc ROI-ul la 15-20 de ani, cât durata de viață a panourilor. Aia cu încărcare mașinii electrice e valabilă doar într-o zi de vara fără nori, când nu pleci nicăieri, încărcarea fiind lentă
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Salut! Lucrarea a fost facut fara finantare de la stat. Sistemul meu a costat in jur de 15.000 euro. Am supradimensionat sistemul dar amortizarea nu depaseste 10 ani. Un sistem dimensionat corect se amortizeaza in 6-7 ani (sistem ongrid fara stocare). Daca se va introduce compensarea cantitativa (este un OUG in discutie) perioada de recuperare a investitiei va fi de 5 ani la preturile actuale. Pretul energiei creste constant si asta reduce mult perioada de amortizare. Masina o poti incarca din panouri si cand ploua afara sau cand este innorat. Pe vreme rea tot produc in jur de 3-4 kW care este suficient pentru masina. Din ianuarie, Kia am incarcat-o doar de la soare sau de la nori 😉 O sa adaug si stocare la sistem si o sa fac un calcul de amortizare.
@vasilebanaru218
@vasilebanaru218 3 жыл бұрын
Va doresc numai baftà si sà dureze în timp complexul de instalatie, La Multi Ani cu Sanatate!
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Multumesc mult pentru mesaj. La multi ani si multa sanatate!
@SunRise-tf2fw
@SunRise-tf2fw 3 жыл бұрын
Se lucreaza de zor, din zori pana-n seara...
@adriandanila1521
@adriandanila1521 3 жыл бұрын
Cat a costat aceasta imvestitie de panouri solare daca se poate .?
@ionutaurelian2963
@ionutaurelian2963 3 жыл бұрын
frumos lift
@addictedtonature5017
@addictedtonature5017 8 ай бұрын
Îmi puteți recomanda o firma pentru montarea panourilor?
@catalicos
@catalicos 3 жыл бұрын
Nice. Ar fi bune niste programe pentru achizitionarea cu esalonarea platii in rate fara dobanda sau cu dobanzi mici
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Este o idee foarte buna, s-ar adresa mai multor categorii de posibili prosumatori.
@ciobanubogdan5619
@ciobanubogdan5619 3 жыл бұрын
Un astfel de sistem costa lejer 30000 euro. Asta inseamna ca la o factura de 250 lei/luna ai avea nevoie de 50 de ani sa-ti scoti banii pentru ele. In 50 de ani le mai schimbi de 5 ori...
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
@@ciobanubogdan5619 Costul este maxim 15.000 euro si in cazul meu consumul de energie este mai mare de 250 lei/luna. Daca ai un consum de 250 lei/luna poti sa il acoperi 100% cu un sistem fotovoltaic de 7000-8000 euro (cu materiale premium). Cred ca trebuie sa ne schimbam mentalitatea si sa economisim in alte parti nu la productia de energie. La constructia unei case 7000-8000 euro nu inseamna mult ca sa fii independent si sa nu poluezi.
@ciobanubogdan5619
@ciobanubogdan5619 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE este enorm de mult indiferent. Eu când spuneam 30000 ma refeream inclusiv la un sistem cu baterii pentru a fi 100% pe ele. Dar tot nu se merita. Consumul tău este mare, insa producția nu face fata iarna. Ai nevoie de o eoliana, dar terenul pe care îl ai este mic pentru o eoliana de 10-20kw cat ai tu consum. Poluarea nu se remediază astfel.
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
@@ciobanubogdan5619 eu produc intr-un an mai multa energie decat consum. Asta inseamna reducerea poluarii. Bateriile sunt doar pentru stocare de 1-2 zile pentru diferenta de exces se foloseste reteaua.
@cristianberciu2389
@cristianberciu2389 3 жыл бұрын
Da,vam gasit
@valipirjol5217
@valipirjol5217 3 жыл бұрын
Si sa speram ca vom avea si posibilitatea in viitorul apropiat sa folosim bidirecțional consumul de curent cu ajutorul bateriei de mașină 😉😃🙃 asta ne face independenti 100%😜
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Visez la momentul in care V2H si V2G vor fi standarde in masinile electrice. ⚡️⚡️⚡️
@tvhelcap6122
@tvhelcap6122 Жыл бұрын
Ciprian, salut. Poti sa concretizezi mai detailat ce inseamna “Microstorage”?
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Microstorage ar fi o stocare de 5-10 kWh. O sa fac un video pentru ca urmeaza sa instalez si baterii.
@vladmarian3053
@vladmarian3053 3 жыл бұрын
Salut. Încă odată te felicit pentru proiectul acesta și pentru implicarea pentru un mediu înconjurător mai bun dar și o viață mai bună. Sper sa găsești timp pentru a veni cu astfel de materiale la câteva luni de zile din care sa putem vedea rapoarte clare. Apropo de ideea de prosumator, sunt curios peste ce birocrație și piedici vei da. De altfel, a fi prosumator poate sa insemne un câștig pentru lunile in care producția este mai mică. Chiar daca vinzi energia la 1/3 din prețul cu care o cumperi tot se vor resimți niste îmbunătățiri în privința costurilor. Succes!
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Multumesc pentru mesaj! Cu siguranta o sa revin cu date mai detaliate imediat ce devin prosumator. Eu sper sa reusesc in februarie, primul pas este sa termin cu receptia casei. Am inteles ca este mai usor sa devii prosumator dar o sa vad exact si o sa spun si pasii pe care i-am parcurs. Eu cred ca excesul de energie din timpul verii va compensa consumul din iarna chiar si la un raport de 1/3. Cu siguranta va atenua din costurile de incalzire pe timpul iernii.
@cristianzorila815
@cristianzorila815 2 жыл бұрын
Ce ii aia pompa de caldura? Ma poti lamuri
@bogdanmongol9518
@bogdanmongol9518 3 жыл бұрын
Am vazut ca s-a tot pus accentul pe amortizarea investitiei, toata lumea luand ca referinta factura de la enel. Cel mai des factura de la vreun apartament. Calculand asa, e greu sa vezi rentabilitatea sistemului. Dar, pentru ca panourilea astea se preteaza la case, pentru mine treburile stau altfel. 1mp in zona in care stau eu, langa Bucuresti, e 65-70 euro cu utilitati (gaze+curent). Practic, daca vrei 1000mp sa nu il vezi pe vecinul cand faci baie, inseamna 65-70k euro. In aceeasi zona, gasesti in camp, fara nimic, 30 euro mp. Diferenta de bani, 35-40k euro. De banii astia devii real, offgrid. Total independent. Gasisem un Zoe de 50kw, 2019, cu fata praf la vreo 3k euro in Germania in pamdemie. Ca fapt divers. Masina o luam doar pt baterie. Dar, Germania era in lockdown. O sa intrebati, ce faci iarna adevarata, cand productia de curent este ffff mica. Faci de la bun inceput un sistem hybrid, adica pe langa pompa de caldura, faci si un semineu capabil sa incalzeasca, chiar si partial, aproape toata casa. Ce am gandit eu e departe de perfectiune, dar are marele avantaj ca nu mai putem vb de timp de amortizare, se amortizeaza din primul an.
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Cu siguranta poti sa fii offgrid real. Cunosc cateva persoane care au sisteme mari si baterii ca sa ii tina fara probleme. Daca investesti intr-o pompa de caldura vei avea si un randament foarte bun la incalzire.
@bilutu1
@bilutu1 3 жыл бұрын
Salut. Multumim de info. Imi poti spune ce tip de incalzire electrica ai montat in pardoseala? Multumesc frumos.
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Sunt cabluri incalzitoare, montate in sapa. Eu le-am cumparat de la Total Heat.
@tehnicianenergetic6090
@tehnicianenergetic6090 2 жыл бұрын
CATAR COSTA TOATĂ AFACEREA ?
@misterc3835
@misterc3835 Жыл бұрын
Ar fi interesant sa ne spui daca furnizorul de energie (și implicit statul) "te-a ars" la facturile din anul 2022, pe baza consumului mare pe care îl ai. Cum ai abordat situația, că la mine cu toate că aveam preț fix pe kw, datorita ordonanței trebuie sa plătesc la preț întreg (as zice penalizare, discriminare etc.)
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
In ianuarie si februarie am prins preturile vechi. Din luna martie am inceput sa produc mai mult decat consumul si nu am avut cost suplimentar. Din luna mai am solicitat sa devin prosumator cu compensare cantitativa si din acel moment nu am mai primit facturi. Este destul de ciudat pentru ca le-am dat cateva mii de kWh si nu am o situatie de la ei….nu stiu ce se va intampla. O sa fac un video imediat ce o sa am mai multe informatii.
@Cristian_94
@Cristian_94 3 жыл бұрын
Fiecare gospodărie folosește minim o mașină pe carburant.. Adica se calculează factura anuala la curent si carburantul ei bine cine face aceasta investiție de panouri fotovoltaice sigur folosește o masina electrica, si asa își scoate investiția mult mai repede.
@gabrielc9618
@gabrielc9618 9 ай бұрын
Vă salut! Conținut de mare interes.Voiam să vă intreb dacă necesită instalatie cu contor trifazic?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 9 ай бұрын
Este recomandat sa fie sistem trifazic pentru ca este nevoie de putere instalata mai mare.
@Fiul77
@Fiul77 3 жыл бұрын
Si eu vreau sa a-mi bag fotovoltaice si cu incalzire electrica in pardoseala ,de 2 ani urmaresc si am vazut sistemele astea in tari ca Danemarca , olanda , anglia , funcționează foarte bine
@constantinhanganu4986
@constantinhanganu4986 3 жыл бұрын
Sal lucrez in construcții. Căldura în pardoseală este bună! Dar dacă nu ștergi pardoseala zilnic cu mopul sau să o aspiri tot praful căldura ți-l ridica în aer. Avantaje, și Dezavantaje acum tu alegi 👍
@eusebiuchira
@eusebiuchira 3 жыл бұрын
Buna @ECO DRIVE , cat costa o scara ca asta si de de unde se poate achizitiona ? multumesc
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Nu stiu, scara este a baietilor de la Eco Alternativ. Cred ca daca ii intrebi iti pot spune si de unde au cumparat-o.
@cristianzorila815
@cristianzorila815 2 жыл бұрын
Salut. Ce tip de acoperis ai? Intreb pt ca am ajuns si eu la acoperis si vreau sa am si panouri fotovoltaice. Mersi
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Eu am tabla dublu faltuita. Avantajul este ca nu trebuie sa gauresti tabla cand montezi panourile dar sistemul de prindere este mai scump. Poti sa montezi orice tip de tabla. Se pot monta pe orice fel de suport. Am inteles ca cel mai dificil montaj este pe tigla.
@marianciobanu7084
@marianciobanu7084 3 жыл бұрын
Salut , ce se intampla cand ninge si panourile sunt acoperite de un strat mare de zapada pentru mai mult timp , si cum se comporta productia cand se depune praf pe panouri?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Este mai greu sa se depuna un strat foarte gros. Am avut zapada pe panouri. Daca bate soarele putin si atinge coltul unui panou se topeste zapada foarte repede de pe toate panourile. Perioada pe an in care poti avea zapada este foarte mica, poate 1-2 zile/an. In anul care a trecut nu am spalat panourile si nu am observat o reducere a productiei. Cand ploua sau cand cade zapada de pe acoperis, panourile se curata. Nu cred ca este cazul sa le speli…poate la cativa ani. Eu sunt intr-o zona unde se construieste si este mai mult praf dar cu toate astea nu am avut probleme.
@danielmusca8063
@danielmusca8063 3 жыл бұрын
Salut se găsește undeva de cumpărat acel lift de urcat panouri sau e construit de dumneavoastră ?
@smartroofsdi89
@smartroofsdi89 2 жыл бұрын
Se găsește în Germania de la Gedalift costa cam 6 mi de euro unul pentru 10 m înălțime
@razzvanutzzu
@razzvanutzzu 2 жыл бұрын
Sunt panourile oarecum incalzite sa topeasca zapada? Sunt destul de rezistente in cazul ploilor cu piatra?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Nu sunt incalzite dar iarna nu am avut problema. Zapada aluneca si oricum perioada cu zapada este foarte scurta. Sunt rezistente la grindina, standardul de rezistenta este foarte ridicat.
@costelgod
@costelgod 3 жыл бұрын
Ce putere instalezi la panouri in final?? Kw sau număr panouri aproximativ ...sa le stăpânești sănătos!!!!
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Am instalat 56 de panouri cu o putere totala de 17 kW
@timoteiursu3060
@timoteiursu3060 2 жыл бұрын
Când o să faci un video despre consumurile de acum?
@timoteiursu3060
@timoteiursu3060 2 жыл бұрын
Noutăți despre noua lege a prosumatorului.
@infotainment_gurus
@infotainment_gurus 2 жыл бұрын
Daca detinem un apartament la bloc si o casa (pe acelasi cont enel de exemplu), iar la casa suntem prosumatori se pot acoperi facturile de la ambele locatii ? accepta furnizorul ?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Deocamdata furnizorul nu accepta modalitatea asta de compensare. In Grecia exista Virtual Net Metering care permite exact lucrul asta.
@haghig80
@haghig80 3 жыл бұрын
Energia e f. scumpa in Ro.
@VirusAlert0
@VirusAlert0 Жыл бұрын
Ce lungime are casa? Panourile sunt doar pe o apa a acoperisului sau pe ambele ape?( acoperisul are undeva la 4.5m?)
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Acoperisul are o latime de aprox 7 m si o lungime de 14, in total sunt 56 de panouri cu dimeniunea de 1,6mX1m (310W). Acum am observat ca majoritatea panourilor au 2mX1m (400-450W).
@AlbertofullHd
@AlbertofullHd 3 жыл бұрын
Bransamentul de la Enel e trecut prin inverter? Cum citește aplicația și ce produce panourile si consumul din retea ? Sau sunt bobine de curent montate pe bransament , pentru inverter si aplicație?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
In inverter intra panourile si reteaua de la Enel. Inverter are si un server care comunica toate datele. Acum este setat sa nu injecteze in retea. Cand apare un consumator in casa incearca sa ia energia din panouri si daca nu este suficienta energie atunci trage din retea. Daca energia din panouri este mai mare decat consumul casei, opreste productia si nu injecteaza. Dupa ce voi deveni prosumator, inverterul va introduce in retea surplusul.
@AlbertofullHd
@AlbertofullHd 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE nu era mai economic sa aveți și acumulatori , stocați surplusul si noaptea foloseati din acumulatori? Ok folosiți din rețea dar ca și furnizori , cât primiți pe kw ? Am înțeles ca e ceva infim fata de prețul lor .
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
@@AlbertofullHd acumulatorii iti ofera si mai multa independenta si sunt o solutie de rezerva in caz de avarie. Eu am de gand sa montez cateva baterii de Tesla (recuperate de pe masini) dar mai sunt necesare si alte echipamente iar costul se duce spre 7.000-8.000 euro. Mai astept putin sa mai strang niste bani 😉 Ca prosumator primesti 0,2-0,25/kWh si cumperi cu 0,7 kWh. Este bine si asa pentru ca vara nu as putea stoca atat cat produc. O sa vedem in vara dar cred ca solutia este prosumator si o micro stocare de 10 kWh.
@spaceape3292
@spaceape3292 Жыл бұрын
salut! multumesc in primul rand pentru toate informatiile pe care ni le-ai furnizat. sunt interesat sa imi instalez un sistem fotovoltaic si sa devin prosumator, scopul final fiind incalzirea casei de 120 mp pe curent. intrebarea mea este urmatoarea: trifazic sau monofazic. cei de la eon mi-au spus din start ca trebuie sa fac cerere de trecere pe trifazic, ceea ce inseamna un nou dosar, un nou contor, alte taxe si costuri suplimentare si luni de asteptare, in conditiile in care am nevoie de trifazic doar pe cele 4-5 luni de iarna. exista alternative reale de incalzire pe curent electric pe retea monofazica, cu convertor 220/380 sau in final trebuie sa trec pe retea 380. multumesc
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Daca iti permite reteaua in zona eu as trece pe trifazat. Cu putere mai mare ai o serie de avantaje: 1. Poti sa te incalzesti pe electric fara probleme (pompa de caldura) 2. Poti sa iti incarci acasa o masina electrica. 3. Poti sa iti instalezi ca prosumator un sistem fotovoltaic mai mare. Din cate stiu nu sunt costuri foarte mari cand treci pe trifazat si este o investitie pe termen lung.
@spaceape3292
@spaceape3292 Жыл бұрын
@@ECODRIVE Mulțumesc! Aștept cu nerăbdare următoarele materiale pe aceasta tema.
@samuelolteanu
@samuelolteanu 3 жыл бұрын
In caz de calamitate, grindina in principal, cum vei proceda? Exista asigurare/garanție în privința asta?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Se poate asigura tot sistemul sau sa il asiguri impreuna cu casa. Ar trebui sa reziste la grindina de cativa centimetri, la o viteza de 100 km/h perpendicular. Nu stiu daca toate panourile sunt proiectate la fel dar in cazul meu sunt rezistente la grindina. Din cate am inteles inainte sa se sparga panourile se indoaie tabla :)
@samuelolteanu
@samuelolteanu 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE Te felicit pentru determinare pe care o ai, toate cele bune, ai un subscriber nou.
@youtubetest3770
@youtubetest3770 3 жыл бұрын
Energia panourilor va fi dirijata astfel incat sa topeasca grindina . LOL
@sperantapro2356
@sperantapro2356 2 жыл бұрын
Imi place : casa, modul de gândire pro natură și faptul ca împarti cu noi. Invertorul fronius este bun? Are funcție de limitare export?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Salut! Multumesc pentru mesaj. Fronius este printre cele mai bune invertoare. Pentru sisteme on-grid este Fronius si pentru sisteme off-grid este Victron. Fornius are functie pentru limitatea injectarii. Aproape un an l-am folosit fara injectare in retea si a fost ok.
@ericandeva
@ericandeva Жыл бұрын
Salut ce părere ai de un sistem de 9.6 kwh panouri (jinka 480w x 20) si 9.6 kwh stocare baterii (3.2 x3 greenlix lfp dod 100%) . Casa 85 m pătrați , încălzirea e încă pe gaz în condensatie. O sa vând surplusul cu 1/6 din prețul de achizitie
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Un sistem de 9,6kW ar trebui sa produca in fiecare an in jur de 12.000 kWh. Avand in vedere ca media consumului de energie electrica/locuinta este 3600kWh/an nu vei avea probleme sa acoperi consumul. Poti lejer sa incarci si o masina electrica si iti ramane si ceva energie chiar si pentru incalzire. O baterie de 9,6 kWh stocare iti asigura si independenta atunci cand pica reteaua. Poti sa produci energie chiar daca reteaua este picata si poti trece cu usurinta peste noapte cu o asemenea baterie.
@ddanosddanos7953
@ddanosddanos7953 3 жыл бұрын
Excelent material! Ma intereseaza izolatia podului cu spuma. A fost aplicata direct pe tigle? Thx.
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
A fost aplicat pe partea interioara a acoperisului, in pod direct pe scandura. Poti sa intri pe siro.ro si acolo este un video de prezentare. Este facut chiar la mine in pod.
@ddanosddanos7953
@ddanosddanos7953 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE De asta ma temeam. Suparafata podului meu este de 100 mp (10x10). Inaltimea este de vreo 7 -8 metri. Capriorii, sarpanta, sunt din otel (grinda cu zabrele), tigla este din beton, fara astereala, doar sipcile pe care sta tigla sunt din lemn.. Va trebui sa vorbesc cu ei. Multumesc!
@stefanneague2280
@stefanneague2280 3 жыл бұрын
Panourile sunt puse pe proiectul casa verde sau Fonduri propri?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Le-am pus din fonduri proprii. Am vrut sa fac macar o parte din proiect prin casa verde dar proiectul s-a blocat...sper sa demareze cat mai repede.
@CosminFrinculescu
@CosminFrinculescu 3 жыл бұрын
Salut. Ce sistem de fixare ai folosit pentru tabla prefaltuita?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Este un sistem special pentru tabla faltuita. Sunt niste menghine care se prind de falt si nu este nevoie sa gauresti acoperisul. Este un sistem mai scump dar nu am vrut sa dau gauri in acoperis.
@CosminFrinculescu
@CosminFrinculescu 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE Te referi la clemele acelea de inox de care se prinde ulterior si profilul de aluminiu? Un link sau un contact se poate?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
@@CosminFrinculescu sistemul de prindere este de la K2. Am gasit un link cu o prindere similara cu ce am eu. k2-systems.com/en/products/ribclamp-kl-system-klip-lok Oricum poti sa te uiti pe site-ul lor si in catalog-ul de pe site si gasesti tot felul de sisteme de prindere. Poate iti vin idei si pentru alte modalitati de prindere.
@CosminFrinculescu
@CosminFrinculescu 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE Perfect. Mersi!
@ionutth4895
@ionutth4895 3 жыл бұрын
Da interesant, dar costurile sunt astrale, pt majoritatea oamenilor care abia is fac o casuta cam greu asa sisteme.
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Costurile sunt cam mare dar am vazut si foarte multe case mari care putea fi mai mici si mai eficiente. Recomandarea mea pentru oricine intentioneaza sa isi construiasca o casa este sa se gandeasca foarte bine la acoperis si la orientarea pentru viitoarele panouri. Preturile scad si cu siguranta multi isi vor pune in viitor. Va fi exact la fel cum a fost cu termopanele sau izolatia. Important este sa tii cont de panouri atunci cand faci casa, chiar daca nu le montezi din prima.
@Me-the-One-G
@Me-the-One-G 3 жыл бұрын
Omului aluia ii iese creierul prin scalp?
@inainna3762
@inainna3762 3 жыл бұрын
bine ca are.....altii au doar o pruna uscata inauntru......
@catalinanton8215
@catalinanton8215 2 жыл бұрын
Salut! După ce criterii alegi echipa care sa îți monteze sistemul fotovoltaic? Cine sunt cei ce au montat la tine?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Am cerut mai multe oferte dar am pus si multe intrebari tehnice :) I-am ales pe cei care au stiut sa raspunda si mi-au dat solutii. Eu am montat aistemul cu Eco Alternativ.
@Mihhhhhhhhhhhhh
@Mihhhhhhhhhhhhh 2 жыл бұрын
Felicitări și mulțumiri pentru video, informațiile sunt foarte utile. Ca sa îmi pot face o idee pentru construcția proprie, ce suprafața utila are casa si ce suprafața are acoperișul unde au fost montate panourile? Mulțumesc
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Casa are aproximativ 120 mp pe parter iar podul il folosesc pe post de depozitare si spatiu tehnic. Suprafata pe care sunt montate panourile este de aproximativ 100mp.
@severcolhon
@severcolhon 2 жыл бұрын
Salut. Ai putea sa ne arati si planul arhitectural al casei? Multumesc
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Trimite-mi un mesaj pe Facebook messenger si iti trimit planul.
@gillbeatsisback01
@gillbeatsisback01 3 жыл бұрын
cam care este productia medie anuala, cat de fezabila e romania la kwh/m2 , cate panouri trebuie in plus ca sa ai o anumita securitate energetica
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Sunt calcule facute dar nu pot sa iti spun exact. Media pe zilele de iarna ar trebui sa fie 2 X puterea panourilor si obtii kWh/zi. Media pe zilele de vara ar trebui sa fie 5-6 X puterea instalata. La mine asta inseamna in jur de 30 kWh /zi iarna si probabil in jur de 100 kWh/zi vara. Sunt multe case off-grid si sistemele sunt deja viabile pentru independenta 100%.
@nicudecianu2398
@nicudecianu2398 3 жыл бұрын
Salut. Te rog să-mi spui ce învelitoare ai folosit la acoperiș.?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Am folosit tabla dublu faltuita.
@nicudecianu2398
@nicudecianu2398 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE ce știi despre tabla cu click? O sa vreau și eu să-mi montez panouri.
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
@@nicudecianu2398 stiu ca exista sisteme de montaj pentru fiecare tip de invelitoare. La tabla faltuita sistemul este foarte durabil dar este si foarte scump...cred ca este cel mai scump. La tabla cu click nu stiu exact cum se face montajul. Ar fi bine sa intrebi inainte daca sunt solutii.
@TestatinromaniaRo
@TestatinromaniaRo 3 жыл бұрын
Poți sa ne spui ce autorizații necesita o astfel de instalație? Și dacă trebuie sa plătești vreo taxa Statului pentru fiecare kWh produs?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Pana acum sistemul nu a necesitat autorizatie sau taxe. Nu se plateste impozit pe kWh produs din solar. Daca vrei sa devii prosumator si sa injectezi curent in retea trebuie sa faci un dosar si sa vinzi energia distribuitorului tau. O sa incerc sa devin prosumator in primavara.
@Dubgonu1
@Dubgonu1 3 жыл бұрын
Salut am și eu o întrebare am calculator de mining 1600 watt pe sursa am vreo 6 placi video și mă gândesc să-mi iau mai multe suportă eoliană Ce îmi recomandați și câte panouri am nevoie !
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
In conditii ideal un panou fotovoltaic produce 300W, eu as pune un sistem de 10 panouri fotovoltaice. In perioada de iarna, cum au fost ultimele 2 luni, fara soare si cu vreme urata, productia scade foarte mult. Te poti baza pe soare cam 8 luni pe an.
@mihaitaiosub
@mihaitaiosub 3 жыл бұрын
Salut,felicitari ptr.sistem.Parerea mea este ca iti trebuie neaparat un banc de baterii.Eu am o putere de aprox.7kw in panouri solare si 23kw in baterii,care sunt cu plumb si nu pot descarca mai mult de 50% din ele.In aceasta configuratie,de-a lungul unui an,raportul este de 85% energie consumata de la soare(baterii) si 15% de la retea pentru un consum total de aprox.6000 kw/an.Sunt curios care este proportia asta la sistemul tau.
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Asta este si planul meu dar mai astept putin cu bateriile pentru ca sunt o investitie destul de mare 😉. In cazul tau sistemul este foarte bine dimensionat pentru ca iei putin din retea. O sa vedem ce voi obtine ca productie.
@mihaitaiosub
@mihaitaiosub 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE Nu ai inca proportia dintre productie si consum din retea de cand ai instalat sistemul?Chiar daca nu a trecut un an incheiat.
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
@@mihaitaiosub am raportul pe care l-am pus si in video. In lunile de vara am avut 65-70% din solar dar cu siguranta ma duceam pa 100% daca aveam baterii. Pe noiembrie sunt la 30% si cred ca decembrie va fi cam la fel...o sa vedem.
@vioricastroea3585
@vioricastroea3585 3 жыл бұрын
Si sistemul din pardoseala? Toata turcia are incalzire solara deci se merita032021 galati
@RS-zk2bl
@RS-zk2bl 2 жыл бұрын
Salut. De unde ai luat programul pt a vedea consum și restul?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Este soft-ul invertorului
@maximuspareo
@maximuspareo 3 жыл бұрын
Salutare si felicitari. Cu siguranta asta este viitorul. Dar nu se stie cind... Acum 10 ani am instalat in casa din Bucuresti incalzire in pardoseala , in speranta ca , kwh va scadea (progres tehnologic si alte balariii) . Inca astept. Il contrazic pe interlocutorul tau care sustine ca incalzirea electrica este mai ieftina ( sau aproape ..) . Eu am si incalzire prin calorifere cu gaze. Este DUBLU la pret exploatarea. Este adevarat ca din punct de vedere al confortului nu se pot compara sistemele... Dar pentru comformitate , sa se retina ca este dublu la preturile actuale. Inca o data felicitari pentru proiect . Si eu ma informez pentru casa de la tara pe care o vreau pasiva dar cu pompe de pamint , sapaturi multe dar ieftina in exploatare.
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Incalzirea electrica in pardoseala este foarte consumatoare de energie. Nu recomand fara panouri. Combinatia ideala este pompa de caldura + panouri fotovoltaice.
@LivadaBio
@LivadaBio 2 жыл бұрын
UTIL
@m1re4
@m1re4 3 жыл бұрын
Are dreptate omul. Meseriasii cu termopane se vor apuca de montat fotovoltaice.
@danieli.9549
@danieli.9549 3 жыл бұрын
Va salut, pt o casa normala in care sa nu fii stresat sa faci economie, sa zicem un 600 kw consum lunar cate panouri ar fi nevoie ? Si inca o chestie nu intrleg, daca vara este soare mult si esti plecat in CO ssu stsi acasa dar consumi putin, ce se intamplă cu curentul produs ? Se descarcs la pamânt ? Sau daca ai ceva bsterii ( care in prinvipiu sunt scumpe) si sunt pline, " bubuie ceva, "dă pe afară" , sau cum ? Multumesc, sunt tamplar, nu electrician, nu cunosc - scuze de intrebari fata de cei ce cunosc domeniul.
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Pentru o casa normala cu un consum de 600kWh/luna ai nevoie de un sistem la jumatate din ce am montat eu ca sa acoperi consumul pentru 7-8 luni pe an. Iarna este mai greu sa acoperi consumul pentru ca ai mai putine ore de soare dar este posibil sa introduci curentul in retea vara si sa mai compensezi cu iarna. Bateriile te ajuta in special noaptea sau in momentele cand este innorat dar pe perioade scurte de timp. Cand ai exces de energie si nu ai comsumatori, inverterul opreste pur si simplu productia si nu se intampla nimic. De asta este bine sa fii prosumator, sa bagi energia in retea ca sa nu o pierzi.
@danieli.9549
@danieli.9549 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE - multumesc mult pt aveste precizari, ambele variante, desi cea cu bagatul in retea cred ca e complicata (cu actele si sprobarile) sunt dătătoare de "energie" pt a incepe serios sa ma apuc de treaba. Bafta in tot ce faceti.
@claudiuianitchi9325
@claudiuianitchi9325 2 жыл бұрын
Salut, ai putea pune poate tipul tuturor materialelor folosite?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Am montat panouri Canadian Solar si inverter Fronius. Urmeaza sa montez si inverter Victron plus un acumulator. O sa fac video dupa instalare.
@alexandrarodovei2746
@alexandrarodovei2746 3 жыл бұрын
Pot sa intreb care e costul total al investiție? Ma intereseaza sa l cumpăr si eu.
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Sistemul fotovoltaic cu montaj a fost in jur de 15.000 euro
@liviliviu8794
@liviliviu8794 2 жыл бұрын
Salutare îmi poți spune te rog la ce preț a ajuns sa coste toate panourile
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Aproximativ 15.0000 euro cu TVA si montaj.
@cristianzorila815
@cristianzorila815 3 жыл бұрын
Salut. Cat Costa 1 panou si ce dimensiuni are
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
In jur de 190 euro (cu TVA). Dimensiunea este aproximativ 1m X 1,6m
@velomaniaromania
@velomaniaromania 3 жыл бұрын
Poate e o intrebare aiurea.. dar există vreun risc ca acestea sa fie avariate in cazul căderilor de grindină?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Am intrebat si eu acelasi lucru si mi-au spus ca sunt testa si rezista la grindina.
@Eagle_Dare
@Eagle_Dare 2 жыл бұрын
O singura intrebare : Ce se intampla cu panourile daca da o ploaie cu grindina ?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Sunt rezistente la grindina.
@Andrei-tq7hj
@Andrei-tq7hj 3 жыл бұрын
Salut ,casa este frumoasa te rog poti sa-mi spui ce proiect ai folosit multumesc frumos
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Am facut proiectul dupa o schita gandita de noi. Nu este un proiect anume de pe internet.
@Andrei-tq7hj
@Andrei-tq7hj 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE in mare nu poti sa-mi dai mici detalii multumesc
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Trimite-mi un mesaj pe Facebook Messenger (pagina Eco Drive) si iti trimit o imagine cu schita.
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
@@Andrei-tq7hj casa are aproximativ 120 mp utili. Living + bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, 1 camera tehnica si holuri. In pod nu am amenajat camere dar este un spatiu foarte bun de depozitare si poate fac un studiou pt ECO DRIVE :) Am turnat placa peste parter
@bzcup
@bzcup 2 жыл бұрын
Aveti panouri pe o singura parte a acoperisului? Cum este orientata? La o casa cu orientarea acoperisului est-vest ce solutii sunt? In cazul penelor de curent pe timp de noapte ce solutii aveti? Poate acum nu prea sunt dar pe viitor, cum nu se fac investitii in grid si consumul este in crestere, anticipez ca vor fi mult mai dese.
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
La mine panourile sunt montate doar pe partea de sud. Se pot monta si est-vest. Nu va fi un varf de productie la pranz dar va fi mai constanta productia pe tot parcursul zilei. O sa montez in curand si o baterie pentru momentele in care pica reteaua. Exista solutii si pentru stocare iar pretul a devenit mai accesibil. O sa fac video dupa ce montez ca sa explic tot sistemul.
@MultiFlorian93
@MultiFlorian93 3 жыл бұрын
Dar ce consumatori asa mari aveți de ati consumat într-o luna 1,3 MWh? Mi se pare exorbitant de mult pentru un consumator casnic..
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Boiler electric, plita inductie, cuptor electric, incalzire electrica in pardoseala. Totul merge cu curent electrict, nu am gaz. Am o singura factura/luna 😉
@cristianmitrache8395
@cristianmitrache8395 3 жыл бұрын
Tipul are chiar puțin consumator... modest. Trebuie și acumulatori... Iar ideea principala este sa încerci sa devii cit mai independent... Eu am investit în acumulatori 10.000 euro si nu sunt cei mai scumpi. Dacă gindesti cit plătești curentul într o luna și cit costa investiția... în cit timp o amortizezi nu te apuca de panouri fotovoltaice... Eu am investit peste 25. 000... panouri fotovoltaice... pompa de căldură... acumulatori... și încă mai caut sa îmbunătățesc sistemul... Merg pe principiul decit o mașină de 50.000 euro mai bine una de 10..15.000 și restul în viitor verde... fără sa stau sa ma milogesc de,, primărie, guvern... etc sa mi dea apa calda și căldură... Ca idee cel mai eficient sistem este o combinație de panouri... unele au un randament mai bun cu soare altele cind este înnorat... și dacă exista spațiu sa fie pe stilp care merge după soare.. 9 panouri pe stilp... are randament mai bun decit 20 panouri fixe...de aceiași putere. Atenție dacă aveți mai multi consumatori pe faza decit puterea invertorului.... se prăjește invertorului sau întra în funcțiunea protecția. De exemplu 3000w boiler... mașina spălat 2000 W... pompa căldură 4200w....aer condiționat 2000 W... microunde... 1500w...pompa apa 800w... prăjitor piine 800w.... cuptor electric 3500w....uscator par 500w...aspirator 1000w...ceva lumini și TV... Poți ajunge la 16.000 W... fără sa vrei... Daca invertorului de 15 KW.... are virf de sarcina 25 KW sau 30kw este super.... altfel se ajunge în avarie... și nu ai curent....
@iulianj1846
@iulianj1846 3 жыл бұрын
@@cristianmitrache8395 Doar nu te pui ca nebunul sa le pornesti pe toate odata!😁😁😁
@cristianmitrache8395
@cristianmitrache8395 3 жыл бұрын
Am pompa aer.. apa 4 kwh... boiler electric 3 kwh... mașina spălat rufe... mașina spălat vase... cuptor electric.. prăjitor piine... microunde... pompa apa... 2 frigidere... 4 TV... și mai am pe electric încă cite a nimicuri... becuri... camere supraveghere... pc... boiler de 10l dar are 1,5 kwh... stație muzica 500 W... Deci pot avea de multe ori virfuri de peste 10 kwh oricind de mai multe ori pe zi... Asfel trebuie împărțite elegant pe faze... Numai centrala de încălzire cu boilerul de 300 l și mașina de spălat cu frigiderul poate ajunge lejer la 10 kwh... Iarna consum în funcție de temperatura de afara 3...4000 kwh. în 2 luni. Căldură și apa calda reprezinta cam 70% din consum.
@cristianmitrache8395
@cristianmitrache8395 3 жыл бұрын
@@iulianj1846 Nu le pornesc pe toate dar se poate intimpla sa fie pornite... centrala... boilerul... pompa de apa adincime 40 m.. mașina spălat...ceva becuri și frigederul... cuptorul electric... sar de 10kwh
@HutuleacPetrica
@HutuleacPetrica 2 жыл бұрын
Cand urmeaza un update Long Term ?! dupa aproape 3 ierni ?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Salut! Sper sa reusesc cat mai curand pentru ca s-a introdus si compensarea cantitativa si sunt multe de discutat.
@andreasholerca2551
@andreasholerca2551 3 жыл бұрын
Bună ziua nu știu ce model de panouri ați montat ultima data dar din punctul meu de vedere puteați opta pentru panouri mult mai calitative exemplu 375 w
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Sunt panouri de puteri mai mari dar si dimensiunile difera, sunt ceva mai mari. Panourile pe care le-am montat sunt foarte eficiente cu tehnologie half cell.
@andreasholerca2551
@andreasholerca2551 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE reprezint firma Autarco in Romania și aducem panouri fotovoltaice monocristaline half cell la dimensiuni de 1765 x 1048 x 35mm multi-busbar nu vreau sa fac publicitate dar consider că în România oameni nu au acces la preturi avantajoase la fel că în străinătate sunt sigur că prețul unui panou a fost destul de ridicat
@valipirjol5217
@valipirjol5217 3 жыл бұрын
Panouri de putere mai mare normal se folosesc pe acoperise cu spatiu limitat,după părerea mea nu as plati cu citeva sute de lei în plus pentru panouri de 360w-375w si sa pun 30 panouri numai pe jumătate din casa.prefer sa acopar toata casa (avantaj în cazul în care ai mansardă, vara răcoare iarna cald și fără zgomot al stropilor de ploaie)dar sa aibă o calitate buna pe durata de viata di nu tot felul de mărci fantoma de prin Asia cu toate ca au și produse de calitate
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
@@valipirjol5217 exact asta a fost si rationamentul meu 😉
@andreasholerca2551
@andreasholerca2551 3 жыл бұрын
@@valipirjol5217 nu știu ce prețuri aveți dumneavoastră cu câteva sute de lei în plus dar un panou de 360 375 w prețul corect este 700-750 Ron iar referitor la mărci din Asia solar canadian toată producția o are in China așa cum o au majoritatea , sunt sigur că 80%din Romania nu citesc fisa tehnica a panoului și nici nu cunosc diferențele
@ddanosddanos7953
@ddanosddanos7953 3 жыл бұрын
Este primavara-vara deja! Cum a fost iarna consumului vostru? :-)
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Scuze de intarziere :) Saptamana viitoare fac video cu panourile.
@ddanosddanos7953
@ddanosddanos7953 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE asteptam cu mare interes!
@justdoit9824
@justdoit9824 2 жыл бұрын
Costul total al lucrarii pentru casa? App Felicitari!
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Multumesc pentru mesaj! Pretul total a fost in jur de 100-110.000 euro.
@zimand3
@zimand3 2 жыл бұрын
Cat a costat totata instalatia, panouri cu tot cu accesorii si manopera?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 2 жыл бұрын
Aproximativ 15.000 euro
@liviuradu3885
@liviuradu3885 3 жыл бұрын
Salut Ciprian! Sunt un admirator al tău și ma bucur ca promovezi mașina electrică și panourile foto-voltaice . As dorii sa știu cu ce firma ai lucrat? Este aceeași firma cu care a lucrat și George Buhnici? Mi se par cunoscuți băieții și văd ca și tu folosești panouri canadiene ca și Buhnici. Aștept mai multe filmări cu panouri foto-voltaice . Sunt interesat deoarece doresc să-mi pun și eu!
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Este aceeasi firma care a montat si la Buhnici. Parca la Cavaleria au montat anul acesta panouri Canadian Solar (bineinteles ca sunt fabricate in China dar de un brand premium :). Parca la el acasa, Buhnici avea alte panouri. Iti recomand Canadian Solar pentru ca au un randament foarte bun. Poti sa imi trimiti un mesaj pe Facebook si te pun in legatura cu Cristi daca nu il gasesti direct pe el.
@funduletul
@funduletul 3 жыл бұрын
acum ai indoieli asupra incalzirii electrice in pardoseala? Ai fi preferat o pompa de caldura apa aer? sau tot la electric preferi?.. pompa de caldura apa aer are costuri mai mici de functionare decat cea electrica
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Inca nu am gasit pe cineva care sa prezinte 100% independent costurile pentru o pompa de caldura. Pompa de caldura este mai eficienta dar daca trebuie sa te incadrezi intr-un buget prefer sa instalez mai multe panouri fotovoltaice. Toata lumea vrea sa aiba dreptate si nimeni nu este dispus sa asculte ca pot fi mai multe solutii pentru aceeasi problema. Deocamdata, costurile mi se par normale pentru un sistem care nu necesita mentenanta. Din primele date reiese ca voi aveam 0 lei costuri intr-un an. Pompele de caldura au preturi mai mici decat in momentul in care am inceput eu constructia si le-am recomandat mai multor persoane. Astazi nu as pune gaz nici daca ar trece prin casa, prefer oricand o pompa de caldura. Incalzirea electrica mi-a permis sa investesc mai mult in panouri. Nu as fi pus incalzire electrica in pardoseala fara panouri fotovoltaice.
@funduletul
@funduletul 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE ok. iti scrius pe fb
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
@@funduletul ok
@Radu-11-11
@Radu-11-11 Жыл бұрын
Bună dimineața am o întrebare în legătură cu oferta eon de panouri fotovoltaice cu plata în rate versus plata integrala. Mulțumesc anticipat
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
Buna, care este intrebarea?
@Radu-11-11
@Radu-11-11 Жыл бұрын
@@ECODRIVE am o oferta de la eon cu privire la un sistem fotovoltaic cu plata în rate la care se emite factura cu total de plata la care sunt incluse direct dobânzile în factura cu exemplu pentru 10 kw plata pentru 5 ani rata 1580 ron ?
@Radu-11-11
@Radu-11-11 Жыл бұрын
Pentru detalii rog o adresa de email. Nu știu mi se pare o dobanda destul de mare, ma interesează o părere din mai multe direcții cum o privesc alți cititori ai canalului.
@ECODRIVE
@ECODRIVE Жыл бұрын
@@Radu-11-11 din calculele mele reiese o suma totala de 19.000 euro pentru cei 10kW. Am adunat ratele pe 5 ani. Pretul pentru 10kW este acum intre 13.000-14.000 euro, deci dobanda lor este cam 6.000 euro. Depinde cata energie consumi pe an ca sa vezi daca ai nevoie de 10kW. Un sistem de 10kW o sa iti produca intr-un an 12.000 kWh. La in pret de 2 lei/kWh asta inseamna ca produce energie de 24.000 lei/an adica aproape 5000 euro.
@Radu-11-11
@Radu-11-11 Жыл бұрын
@@ECODRIVE mulțumesc pentru răspuns, am întrebat dacă vreau sa fac plata anticipata , au răspuns ca tot aceeași suma . Avantajul era ca vorbesc direct cu cei care le dau curent eon și singurul avantaj era dacă ei ar accepta ca în anul al2 sa pot achita din producția de energie ratele aferente.
@gabrielpataki3894
@gabrielpataki3894 3 жыл бұрын
Salut Ciprian cat a costat tot sistemul ? Si cam cat estimezi ca mai trebuie sa investesti ? Stima !
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Pana acum a fost in jur de 15.000 euro. Ar mai fi partea cu bateriile dar aici poate varia mult pretul in functie de solutia tehnica. Daca ma duc la 10-11 kWh stocare cu sistem trifazat cred ca mai adaugam 7-8000 euro.
@paulvadeanu246
@paulvadeanu246 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE 16 baterii LiFeSO4, de 280Ah, cu BMS cu tot (de 150A) nu sar de 3000 de euro (livrare din Europa).
@ionelstratulat4080
@ionelstratulat4080 3 жыл бұрын
@@paulvadeanu246 Sunt de 280A? Știam de maxim 250A. Puteti pune un link?
@paulvadeanu246
@paulvadeanu246 3 жыл бұрын
@@ionelstratulat4080 Găsiți pe Aliexpress.
@ionelstratulat4080
@ionelstratulat4080 3 жыл бұрын
@@paulvadeanu246 De acolo urmeaza sa iau,dar sunt de max 250,și costa cam 9000 lei,stocare 17kw
Am devenit PROSUMATOR și a venit prima factură pe minus!
20:50
How many pencils can hold me up?
00:40
A4
Рет қаралды 16 МЛН
Маленькая и средняя фанта
00:56
Multi DO Smile Russian
Рет қаралды 4,9 МЛН
Încălzire electrică în pardoseală
12:00
ECO DRIVE
Рет қаралды 120 М.
OFF GRID CU PANOURI FOTOVOLTAICE, DUPĂ 1 AN DE UTILIZARE - Ep97
26:56
Cezar Machidon
Рет қаралды 380 М.
Stația Victron cu care încarc mașina electrică de la soare
16:44
POMPĂ DE CĂLDURĂ și PV la 5000€! Mai este rentabil gazul?
16:43
Marius Soflete
Рет қаралды 108 М.
Cinci greșeli de evitat când îți faci o casă
14:47
Sabin Gherman Oficial
Рет қаралды 316 М.
De ce toata lumea fuge de incalzirea electrica
11:13
Proiectediversediy
Рет қаралды 388 М.
M-AM SCOS! CÂT AM CÂȘTIGAT DIN FOTOVOLTAICE ÎNTR-UN AN?
19:05
Sistem fotovoltaic hibrid cu baterii și invertoare Victron
29:43
motorbike invension napaka solid
0:31
JayR watawat tv
Рет қаралды 15 МЛН
Unleashing the Power: Gear housing broaching😎
0:13
Zagao
Рет қаралды 4,3 МЛН
Как работает танковый разворот на BYD U8 за 250000$?
0:54
Семён Сляднев | 54REGION
Рет қаралды 3,9 МЛН
Как работает танковый разворот на BYD U8 за 250000$?
0:54
Семён Сляднев | 54REGION
Рет қаралды 3,9 МЛН