Καλησπερα σας,μπορω να σας ρωτησω που υπαρχει ο αρχικος νομος που εφαρμοσατε στην πρωτη λυση του νομου Λεντς;;σε δικο μου βιβλιο υπαρχει αλλα χωρις το προσημο - μπροστα απο το Ν,..ευχαριστω !
@RontoulisAris4 жыл бұрын
χρηστος θεοδωρου @ Αναφέρεσαι στο αρνητικό πρόσημο - στο νόμο της επαγωγής; Αν μπορείς στείλε ακριβώς τη χρονική στιγμή του βίντεο.
@crisillium3 жыл бұрын
Είναι στο 5 : 20 κ Αρη
@RontoulisAris3 жыл бұрын
χρηστος θεοδωρου @ Ο Νόμος της επαγωγής είναι πάντα με μείον. Βέβαια μερικές φορές δεν μας χρειάζεται και το αγνοούμε. Αυτό εξαρτάται από το πρόβλημα. Για την περίπτωση που εξετάζω που θέλω να βρω τη φορά του επαγωγικού ρεύματος, το μείον είναι απαραίτητο.
@renarene67856 ай бұрын
καλησπερα σας! Ήθελα να σας ρωτήσω, αν έχω ρευματοφόρο αγωγό αυτόματα εκείνος συμπεριφέρεται σαν μαγνήτης, σωστά; Όταν έχω ευθύγραμμο ρευματοφόρο αγωγό, πώς θα καταλάβω προς τα πού είναι ο βόρειος και ο νότιος πόλος σε μια κυκλική μαγνητική γραμμή, αφού το μαγνητικό πεδίο που δημιουργεί θα είναι κυκλικό;
@RontoulisAris6 ай бұрын
Δημιουργεί γύρω του μαγνητικό πεδίο, αλλά δεν είναι το ίδιο με αυτό ενός ραβδόμορφου μαγνήτη που έχει βόρειο και νότιο πόλο
@renarene67856 ай бұрын
@@RontoulisArisμμ οκ, .ομως στον κυκλικό ρευματοφορο αγωγό ορίσαμε κανονικά...εκεί μπορούμε να πούμε ότι είναι σαν μαγνήτης με βόρειο και νότιο πόλο;
@RontoulisAris6 ай бұрын
ο κυκλικός ναι
@renarene67856 ай бұрын
@@RontoulisAris Σας ευχαριστώ πολύ!
@GiannisMasterio Жыл бұрын
Καλησπερα σας! Γνωρίζω οτι το βιντεο ειναι λιγο παλιο αλλα παρολ'αυτα θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης:Στο πειραμα με την πτωση μαγνητη σε χαλκινο σωληνα αφου η Bεπαγ εχει φορα προς τα πανω και το ρευμα ειναι καθετο στην ακτινα της διατομης πως σχηματιζεται η μαγνητικη δυναμη προς τα πανω που επιβραδυνει την κινηση του? αφου συμφωνα με τον κανονα τον τριων δακτυλων αυτη θα χει αλλη διευθυνση. Και τι θα συμβει αμα αφησουμε στο ιδιο πειραμα τον μαγνητη να πεσει με τον νοτιο πολο στο κατωτερο σημείο?
@RontoulisAris Жыл бұрын
@GiannisMasterio Αν από κάτω είναι νότιος, θα σχηματιστεί στο πάνω τμήμα νότιος λόγω του κανόνα του Lenz. Άρα στο κάτω τμήμα θα είναι βόρειος. Κανόνας δεξιού χεριού. Τεντώνουμε τον αντίχειρα προς τα κάτω. Τα λυγισμένα δάχτυλα δείχνουν δεξιόστροφα, άρα δεξιόστροφο θα είναι και το ρεύμα.