Poincare Varsayımı Nedir? - NA Çözüm Özeti-2

  Рет қаралды 10,134

Neandertal Academy NA

Neandertal Academy NA

4 жыл бұрын

Merhaba Arkadaşlar,
Poincare varsayımı ve Neandertal Academy çözüm özeti konusunda ilk videoda kaldığımız yerden devam ediyoruz.
By N.A.

Пікірлер: 48
@asdasd-ub8pe
@asdasd-ub8pe 4 жыл бұрын
bakın adam paerlman çözümünü tekrarlamıyor. kendi çözüyor
@ismailaricioglu
@ismailaricioglu 4 жыл бұрын
Can gardaşım, can. Keşke imkan olsa maddi destekte verebilsem. Bu emekler boşa çıkmaz, çok teşekkür eder, devamını dilerim.
@ahmetozbay6971
@ahmetozbay6971 4 жыл бұрын
BU KANALI ÇOK YENİ KEŞFETTİM NASIL OLUYOR DA BÖYLE BİR KANAL BU KADAR AZ İZLENİYOR BU KADAR AZ TAKİPÇİSİ VAR
@semihunal9365
@semihunal9365 2 жыл бұрын
İnanılmaz bir anlatımdı ağzınıza sağlık. Bu kanalı yeni keşfettiğim için üzülüyorum. Sorulara yaklaşımınız ve bunu herkesin anlayacabileceği bir dille anlatmanız... Sizin önünüzde saygıyla eğiliyorum.
@mehmetozer1777
@mehmetozer1777 5 ай бұрын
Keşke perelmanın çözümünü de anlatsaydınız ama güzel olmuş bu yaptığınız da elinize sağlık
@feridmamedov4561
@feridmamedov4561 4 жыл бұрын
Einstein diyordu ki, Eğer İzafiyet Teorisi'ni ben formule etmeseydim, Poincare edecekti.Taşlar daha da oturuyor yerine...Çok teşekkürler bu muazzam video için)
@hep3655
@hep3655 4 жыл бұрын
yapay zeka çalışmalarında kullanıldıgı şekliyle manifoldları anlatabilirmisiniz. paylaşımlarınız için çok teşekkürler.
@merrymario
@merrymario 4 жыл бұрын
Muthis bir kanalsiniz. Keske bu tur videolar daha cok izlense. Kanalinizdaki videolari izledikce bilmedigim cok sey oldugunu goruyorum ama ogrendikce daha cok ogrenme isteyi oluyor bana bu kanalin faydasi cok buyuk.
@CAN.N.
@CAN.N. 4 жыл бұрын
Bu konu hakkında hiçbir fikrim ya da bilgim yoktu sayenizde tam anlamıyla aydınlandım böyle zor bir konuyu bu kadar ustalıkla, ispatlarla ve bilimin matematiğine girerek sizin gibi anlatabilen bir kanal bildiğim kadarıyla en azından türkçe kaynaklarda yok sizin başka videolarınız gibi +++++130 IQ gerektiren videolardan değil 😘😘♥️♥️♥️♥️
@ahmetatila2742
@ahmetatila2742 4 жыл бұрын
Gayet sade ve anlaşılır bir anlatım teşekkürler
4 жыл бұрын
Harika anlatım, müthiş örnekler, teşekkür ederiz :)
@arifkilic2199
@arifkilic2199 4 жыл бұрын
elinize sağlık. mükemmel çalışmalar
@ahmetfatihklnc3677
@ahmetfatihklnc3677 4 жыл бұрын
Emeğinize sağlık Hocam ilk başta biryere kadar anlayabilirim herhalde diye izlemeye başladım fakat çok etkileyici dikkat ettiğiniz yerler var; özellikle einstein in c⁴ kısmındaki bakış açınız ve karanlık enerji aslında karanlık değil kısmı çok iyiydi :D başarılarınız devamını diliyorum daha öncede bahsettiğim gibi videolarınızın nefes almak gibi hissiyatı var :))
@koraytunc3915
@koraytunc3915 2 жыл бұрын
Çok kaliteli bir kanal
@ibrahimonel2322
@ibrahimonel2322 Жыл бұрын
müthiş bir anlatım saygılar hocam geç kesfettigim için üzgünüm
@muratozkan237
@muratozkan237 6 күн бұрын
vallahi anladim
@denizerenilhan
@denizerenilhan 4 жыл бұрын
Kanalınız çok güzel, sonunuz isminizin sonu gibi olmaz umarım. Nice sonsuzluklara, limit sonsuza giderkenki gibi devam. Yakın zamanda ilgili kişilerce keşfedilirsiniz ve daha çok büyürsünüz diye düşünmekteyim.
@serhatoz
@serhatoz 4 жыл бұрын
müthiş
@emergence1065
@emergence1065 2 жыл бұрын
anlatım için teşekkürler
@erdiii
@erdiii 4 жыл бұрын
teşekkürler hocam
@nadircicekci8708
@nadircicekci8708 Жыл бұрын
Yeterli sayida degil sonsuzda 1 de olsa daireden ufakta olsa sapma vardir ben böyle kabul ettim Yasası gibi daireyi sonsuza yakin olarak andırır.
@melikedalkiran9319
@melikedalkiran9319 Жыл бұрын
Teşekkürler.
@omermuharremyagcoglu6398
@omermuharremyagcoglu6398 4 жыл бұрын
Hocam kavramsal derinliğe ve doğrulamaya atıflarınız hayranlık verici ama bu kavramsal erginlik yanında muhteşem bir matematik hakimiyetiniz gözden kaçmıyor.Merakım şu ki bu matematik hakimiyet seviyesine ulaşmak için müthiş bir lineer cebir diferansiyel geometri sayılar teorisi biriminize nasıl ulaştınız
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Sayın ömer muharrem yağcıoğlu , öncelikle güzel ve motive edici sözleriniz için teşekkür ederiz.Günümüzde kitapları okutulan hocalardan eğitim almış olmak önemli. Ama yine de aslolan olaylara nesnelere bakış açınızdır. Aslında amacımız sadece puzzle'nin legalize edilmiş parçalarından puzzle'nin eksik parçalarına ulaşmak ve bunu herkesle paylaşmak.Bunu yaparken kimsenin bilmediği bir gizem veya bize ayrıcalıklı sunulmuş bilgimiz de yok. Bunu şöyle düşünebilirsiniz. 7 notayı herkes bilir ama onların basit diziliminden bir Rodrigo Konçertosu çıkarmak bir emek ve yürek gerektirir. Bu emek ve yüreğin ilk kıvılcımını veren de işte o başta dediğimiz olaylara ve nesnelere bakış açısını kazanmaktır.Bu bakış açısı çocukluktan itibaren verilecek bir eğitimle herkese kazandırılabilir. Üzücü olan eğitimin ticari ellerde olduğu ülkelerde böyle bir eğitimin imkansız gibi bir şey olması.
@ayberkyn1044
@ayberkyn1044 3 жыл бұрын
Müthiş anlatım, ancak tekniğe dökülünce bir miktar hata çıkabilir
@kutay8421
@kutay8421 3 ай бұрын
Çok güzel ama *en önemli* noktayı niye söylemediniz?: 'Her kürenin bir merkezi vardır.' Peki Aynştayn ve Perelman haklıysa, gelecekteki küresel evrenin merkez noktası şu anda neresidir?
@almanduku9043
@almanduku9043 4 жыл бұрын
Sen neymişsin be Poincare. ✓ Abone oldum hoci. Sonsuz isteraayonda demek ki küreselleşme oluyor. Peki uzayda madde sınırı neresi herhangi bir fikriniz, tahmininiz vs. var mı acaba?
@asdasd-ub8pe
@asdasd-ub8pe 4 жыл бұрын
onnnumara
@tkdmrl
@tkdmrl 4 жыл бұрын
Matematikçilerin diline hakim değilim ama bir fizikçi olarak, perelman'ın çözümü ile poincare varsayımının adının artık "poincare teorisi" ya da "teoremi" olduğunu söyleyebilir miyiz? Bilenler aydınlatırsa sevinirim. Video için teşekkürler, gayet aydınlatıcı.
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Bizce de teori olma yolunda.Arama motorlarında kolay bulunsun diye Varsayım yazdık.Ve bu sebeple video içinde de varsayım olarak adlandırıldı.
@iskenderyuceyurt
@iskenderyuceyurt Жыл бұрын
ne diyeceğimi nasıl öveceğimi bilemiyorum kısacası benim gibi birinin bu videoyu veya sizi övmesi biraz anlamsız olur o yüzden direkt soruma geçiyorum şimdi patatese benzer bir cismi durmadan bir boyaya batırıp çıkarırsak gerçekten sonunda tam bir küre mi oluyor yoksa küreye çok çok çok benzeyen bir hale mi geliyor? çok teşekkürler
@caneronay3425
@caneronay3425 5 ай бұрын
Boyle bır anlatımı bulmak ımkansız
@umutozgunduz8849
@umutozgunduz8849 Жыл бұрын
Hocam bu iki video poincare varsayımı ben bu videoda anlattığıniz herşeyi nereden öğrenebilirim birde matematigiyle yani poincare varsayımı hangi dalda incelenir. Ve ben bunları nereden öğrenebilirim bir kaynak öneriniz varmı ?
@thinkinglittle4137
@thinkinglittle4137 4 жыл бұрын
Saygıdeğer hocam evrenin genişlemesi ile ilgili birşey sormak istiyorum. Örneğin bir balonun içine hava üfleyerek geometrisinde değişiklik olmasına etki ediyoruz. Bu değişimi yuvarlak şekilde şişiyor olarak tanımlıyoruz. Balonun şişmesi için dışarıdan içine hava üflemek gerekiyor. Yada içinde hava olan balonun daha fazla şişmesi için içindeki gazların genleşmesi için daha fazla enerji vermek gerekiyor. Yani her durumda dışardan bir müdahale yani etki tepki durumu olması gerekiyor. Aksi taktirde hiç bir şey olmuyor. Bu işlemlerin olabilmesi için sisteme dahil olmayan başka bir etkinin tepki oluşturması gerekiyor. Patates örneğinde olduğu gibi , parates büyüyebilmek ve geometrisini değiştirebilmek için içinde olmayan bir şeyi dışarıdan alarak değişiklik meydana getirıyor. Ayrıca örneğin kare şeklinde olan bir patatesi eğip bükerek yuvarlak bir şekle dönüştürsek bile hacminde hiç bir değişklik olmaz. Yani patates genişlemez. İki pateteside suya atarsak aynı miktarda suyun taşmasına sebep olur. Yani geometri var olmuş , oluşmuş yada yaratılmış maddenin kendisinde , özünde bir değişklik yapmaz. Sadece şekline etki eder. Geometrik değişimi maddenin en küçük yapı taşı olan atomda yapamıyoruz diye biliyorum. Bizim evrenimiz içinde böyle bir model düşünecek olursak genişleme işlemi için ya dışarıdan içine başka şey eklemek yani balona üflemek yada içinde bulunan maddenin enerji durumunu değiştirecek dışarıdan başka bir enerji kaynağından faydalanmak gerekmezmi. Evren dışarıya her yöne doğru saçılma şeklinde hareket ediyorsa ve bu saçılma işlemi bittiğinde evreni çevreleyen yuvarlak bir duvar yoksa hiç bir zaman bu yuvarlak şekle dönüşmeyerek ve aynı geometrisini koruyarak genişlemesini devam ettirmezmi. Evrenin yaratılışından itibaren tüm evrenin belirli yönlere doğru genişlediğini ifade ediyoruz. Fakat bu terimi evrensel olarak değilde maddesel olarak düşünecek olursak , yani evren değilde içindeki maddeler saçılarak aralarındaki mesafeler farklılaşıyor desek ve bu değişimin en sonunda evrenin sınırlarında tüm maddeler toplanarak evrenin şeklini alır desek yanlış düşünmüş olurmuyuz. Benim bu düşüncelerim matematiksel formullerden uzak sadece mantık kurarak oluşturulmuş çok basitsel bir yaklaşımdır.Sadece bildiğimi zannetiğim basit bilgileri bir araya getirerek fikirlerimi beyan ettiğim bir düşüncedir. Başarılarınızın devamı diler saygılarımı sunarım.
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Evrenin Big Bang'ten başlayan önce şişme sonra genişlemeye sebep olan bir başlangıç enerjisi var.Bire bir aynı olmasa da bir patlamada basınç etkisiyle yayılan parçalar gibi düşünebilirsin. Videoda da zaten sorduğunuz sorunun sebebi; yani bu genişlemede Evren neden başlangıçtaki halini korumuyor da, Evrenin şekli başlangıçta nasıl olursa olsun geometrisi niye gittikçe küreye benziyor o anlatılıyor.
@bereketsiz
@bereketsiz 6 ай бұрын
Selamlar. Hocam Enerji Momentum terimlerini yanyana kullanmışsınız. Biraz kafam karıştı. Momentum zaten Enerjinin bir bileşeni değilmi. Teşekkürler video için. Çok güzel bir anlatım olmuş.
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 6 ай бұрын
Einstein alan denklemlerinde temsil edilen enerji-stres tensörü veya enerji-momentum tensörü de diyebileceğimiz Tik, uzay zamanda geometrinin, zamana ve konuma göre değişimini kalibre eder. Elbette momentum toplam enerjinin bir bileşenidir. Fakat enerji-momentumu temsil eden Tik enerji-stres tensörüne hem momentumun değişkeni olan konumu, hem de Enerjinin değişkeni olan zamanı temsil ve kalibre ettiği için enerji-momentum da denmektedir. Stress tensörü konusuna bir göz atmanız faydalı olacaktır.Beğeniniz için teşekkürler.
@bereketsiz
@bereketsiz 6 ай бұрын
@@NeandertalAcademyNA teşeķkürler.
@ahmetselimcalskan520
@ahmetselimcalskan520 4 жыл бұрын
hocam rica etsem olivier heaviside nin geliştirdiği operational calculus ile ilgili video çekermisiniz? lagrange dönüşümleri ile kullanımı özellikle. Gerçi alanınızmı bilmiyorum ama bu konu yapay zekanın temeli. Çok iyi anlaşılırsa gençlerimiz dünyanın hızla sürüklendiği big datanın kontrol edeceği tek dünya devleti terahanesini alaşağı edebilir belki. :) Bu dünya Alim ile Zalimin mücadelesine ilk kez tanık olmuyor ama bu seferki çok başka. Gençlerimize ilham lazım ama vizyon olmadan hep kuru kuru dayatılıyor. Vizyon olun elinizden geliyorsa. Sağlıkla...
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Buna şimdilik zamanımız yok.Ve gerçekten üzücü bir durum.Çünkü öğrencilere en karmaşık gibi sunulan konular o kadar hayatın içinden ve anlaşılabilir ki. Yıllarca bu ülkede elitlik segragasyonunu kim yapmış aklımız almıyor. Öyleki insan aklına kesinlikle bir kasıt ve yapay etki olduğu geliyor. Bizim amacımızda zaten bilginin özgürce paylaşımı.Bilgi paylaşıldıkça büyür. İlerde ortak çalışma grupları oluşturup gerekli ekip desteğini de sağlayarak ticari amacı olmayan bir bilim akademisi oluşturmak gibi hayallerimiz her zaman var.
@ahmetselimcalskan520
@ahmetselimcalskan520 4 жыл бұрын
Bilgi ve Güç kol kola yürür. Bilgiyi onun gücüne talip olanlardan korumak lazım. Bilgiye erişmenin en temel ilkesi yanındaki güç potansiyeline odaklanmamak sanırım. Ama onun orda olduğunu da aklından çıkarmamak gerekiyor. Bilgiyi güçten korumanın tek yolu blokchain teknolojisi sanırım. Eğer amacınız gerçekten bilgiyi yaymak ise bilginizi yayacağınız akademiyi finansal olarak bir vakfa bağlamalısınız. Ve sonsuza kadar dolaşımda tutmanız gerekecektir. Çünkü birileri dolaşımdan toplayıp tekeline almak ister. Sonuçta nefsin nasıl çalıştığı belli. Hepimiz de de var. :) Kolaylıklar dilerim. Paylaşımlarınızı çok değerli buldum.
@RasimSavas
@RasimSavas 2 жыл бұрын
Bahsettiğin konular ile ilgili önebileceğin kaynaklar var mı?
@ahmetselimcalskan520
@ahmetselimcalskan520 4 жыл бұрын
kendinize ait çözümleri mutlaka fikir eseri olarak adınıza tescil ettirin. Hırsız çok ne yazık ki. sonra üzülmeyin.
@omerozel6190
@omerozel6190 4 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/ep2ZXminec6ZqNU bu video'yu bize açıklayabilir misin? gerçekten basit ve anlaşılır bir anlatım tarzın var
@LiminalSpc
@LiminalSpc 4 жыл бұрын
Kullandığınız programların isimlerini paylaşır mısınız
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Geogebra, Powerpoint
@LiminalSpc
@LiminalSpc 4 жыл бұрын
@@NeandertalAcademyNA tensor ve yüzey Integrali videoları da mi geogebra ile yapıldı
Poincare Varsayımı Nedir? - NA Çözüm Özeti-1
17:51
Neandertal Academy NA
Рет қаралды 23 М.
Kilogramın Yeni Tanımı Nedir?-Neden?-Nasıl?
14:24
Neandertal Academy NA
Рет қаралды 6 М.
Always be more smart #shorts
00:32
Jin and Hattie
Рет қаралды 36 МЛН
I’m just a kid 🥹🥰 LeoNata family #shorts
00:12
LeoNata Family
Рет қаралды 18 МЛН
Can You Draw A PERFECTLY Dotted Line?
00:55
Stokes Twins
Рет қаралды 72 МЛН
Çözülemeyen Denklem - KUANTUM DALGA FONKSİYONU
10:06
Bebar Bilim
Рет қаралды 170 М.
Sayılar-1- Irrasyonel ve Kompleks Sayılar
28:53
Neandertal Academy NA
Рет қаралды 17 М.
Elektrikçi mi Haklı Profesör mü?
17:38
Dogan Erbahar
Рет қаралды 92 М.
Matematikten Neden Bu Kadar Korkuyorsunuz?
20:04
Evrim Ağacı
Рет қаралды 1 МЛН
Matematiğin En Basit Görünümlü İmkansız Problemi: Collatz Problemi
10:04
Bu Ne Bilimsizliktir
Рет қаралды 617 М.
Sonsuz Genişleme mi, Çöküş Mü? - Friedmann Denklemleri
10:35
Bebar Bilim
Рет қаралды 146 М.
Matematiği anlamak
14:30
Neandertal Academy NA
Рет қаралды 27 М.
Always be more smart #shorts
00:32
Jin and Hattie
Рет қаралды 36 МЛН