Merhaba bu ikinci dinleyişim bir sorum olucak videoda biraz kitabın ortasından başlamıssınız hissiyatına kapıldım uzayın yuvarlak olması ve sürekli genişlemesi ön kabul olarak alındığında geçerli değilmi bu söyledkleriniz
@eminmgrl12 күн бұрын
Vay be ne demiş üstad bildiğim tek şey türevi bilmediğimdir
@isayevmurad239114 күн бұрын
Hocam çok güzel vidio. Yeni yılınız kutlu olsun.
@tahayagzsoydas958716 күн бұрын
harika tesekkürler
@farzetkiyasamadik16 күн бұрын
bu videolardan anlıyoruz ki türkiyedeki öğretmenler de, onların öğretmenleri de kavramları ezberleyip bir sonrakine aktarmaktan başka bir işe yaramamışlar. kulaktan kulağa oynanmış yıllarca. kavramlar böyle öğretildiğinde unutulması imkansız hale geliyor. 7 yıl öncesinden bunları ele almak, öğretmek istemeniz aşırı saygı uyandırdı size karşı. teşekkür ederiz.
@lesgitanes113228 күн бұрын
okullarda derslerde gösterilmeli, emeğinize sağlık
@james2909-g2qАй бұрын
Abi 8. sınıfım merak ssaldım baktım baktım anlamadım bir sen bu kadar açık oldun birkaç sene sonra gelirim tekrar haha
@burakdinc8231Ай бұрын
Hocam dönün artık,size ihtiyacımız var kompleks sayıları anlattığınız seriniz mesela devam edecek mi
@mikayılaliiАй бұрын
muhtesemsiniz
@mikayılaliiАй бұрын
❤❤
@isayevmurad2391Ай бұрын
Hocam çok güzel anlatım Teşekürler.
@isayevmurad2391Ай бұрын
Hocam bu video bir Şaheser olmuş Teşekürler.
@isayevmurad2391Ай бұрын
Hocam lütfen böyle kaliteli vidiolara devam edin.
@NediyosunulanАй бұрын
Gozyaslarimdan ekranı goremedim videoyu basa sarip izleyecegim
@isayevmurad2391Ай бұрын
Hocam çok muhteşem video yüreyinize salık.Gerçekten sizin sayenizde evrene baxış açım deyişmişdir .
@fatihperveliАй бұрын
adamsın hocam
@NediyosunulanАй бұрын
Ben az önce ne izledim lan büyülendim resmen hem aglayasim geldi hem de aşkla matematige baglanasim
@isayevmurad2391Ай бұрын
Hocam çok güzel vidio Allah razı olsun sizden
@isayevmurad2391Ай бұрын
Muhteşem vidio yine.
@isayevmurad2391Ай бұрын
Hocam çok güzel video Teşekürler.
@varonashe7482Ай бұрын
Negative sayı pozitif sayıdan büyüktür ve iki negatif sayının çarpımı pozitif sayıdır. Sonsuzdan sonra - sonsuz değil sıfır başlar. Bir kutun içinde 10 elma varda 11 elma alamasın. İki boyutlu yayda örneğin borç alacak meselesinde bir bankadan 1000 $ varda 1200$ aldıysa -200 liran olmaz 200 lira burcum olur. Günüz matematik yanlış
@cocukoyunАй бұрын
neden yeni yayınlar gelmiyor ..
@varonashe7482Ай бұрын
Mekan seçme , alma 2^n alt kümedir. Mekan açı , oran , sayı , bilgidir. N! Zaman çap sıralama alma , miktar , sayı sistemi , bilmek. Nerde ile nereye arasındaki fark mekanın zamana dönüşmesi, zamanın yönü de gerçeklik oluştur. Enerjinin korunum momentum korunumu yönetir yani bilgiyi bilen , mekanı zaman yönetir .
@birgaripyolcu638Ай бұрын
Çok güzel
@isayevmurad2391Ай бұрын
Çok güzel vidio lütfən böyle videolara davam edin.
@aysepehlivan3898Ай бұрын
❤❤❤
@aysepehlivan3898Ай бұрын
❤❤❤
@perdehurcuАй бұрын
Hocam tavsiyeniz üzerine bu videoyu izledim. Çok güzel anlatmışsınız konuyu anladığımı düşünüyorum ama Kovaryant ve Kontravaryant kavramları ile aralarında bir bağlantı kuramadım. Bilmiyorum belki ben kuramadım. Teşekkürler.
@sahyunus1981Ай бұрын
Sabırla bekliyoruz hocam
@sahyunus1981Ай бұрын
Hocam yaşıyorsanız arada video atın lütfen. O kadar gezdim internette en sağlam ve açıklayıcı videoları sizin kanalda buldu. Mahrum etmeyin bizi
@sahyunus1981Ай бұрын
Allah razı olsun hocam
@perdehurcu2 ай бұрын
Hocam Kovaryant ve Kontravaryant Terimleri Türev anlamındamı kullanılıyor yoksa Eksen Dönüşümlerinimi temsil ediyor. Teşekkürler.
@NeandertalAcademyNAАй бұрын
Kovaryant- kontravaryant konusunda bir çok sorunuz gelmiş. Bu dönüşümlerde türev bir operatör olarak kullanılabilir ama bu terimler türev anlamında değildir. Aslında olay düşündüğünüz gibi karmaşık değil basittir. Hangi uzayda olursa olsun dönüşüm üniter olmalıdır yani vektör gibi tensörlerin büyüklüklerinin değişmemesi üzerinedir. Bir vektör, herhangi bir uzayda bileşenleri ve baz vektörler cinsinden yazıldığından, uzaydan uzaya baz vektörler ve bileşenler değiştiği için büyüklüğün sabit kalması adına, aynı vektörü kovaryant bileşenleri ve kontravaryant bazlarla yada tam tersi kontravaryant bileşenleri ve kovaryant bazlarla yazabiliriz. Bunu şöyle düşünebilirsin. Bir uzaydan daha küçük ölçekli bir uzaya geçildiğinde vektörün büyüklüğünün aynı kalabilmesi için baz vektörler birim olarak küçülür ama vektör bileşenleri aynı oranda büyür. Böylece vektörün büyüklüğü aynı kalır. Yada tersi olur. Tensörler için Kovaryant kontravaryant kavramları bu tersinir dönüşümü temsil eder.
@perdehurcuАй бұрын
@@NeandertalAcademyNA Hocam özür dilerim. Yine anlamadım. Değişimleri bir uygulama üzerinde görmezsem yine anlayamıycamdan eminim. Daha küçük ölçekli uzaya geçtiğimizde vektör nasıl sabit kalabilir. Kalabiliyorsa baz vektörler yada bileşenler neden değişsin. Bana anlamsız geliyor. Bu bir daralma gibime geliyor. Ama eğer daralmaysa vektöründe değişmesi gerekmezmi. Anlamıyorum malesef hocam. Onun için sizden ders rica ediyorum. Teşekkürler.
@perdehurcuАй бұрын
@@NeandertalAcademyNA Selamlar. Hocam birim vektör nasıl küçülebilir. O zaten birim vektördürdür daha fazla küçülemez. O zaman kütlenin bir parçası A uzayında bir parçasıda B uzayında kalmazmı. Yada birim vektörler sıkışacak yada gerilecek ama bileşen sayısı değişemez. Bileşen sayısını değiştirmek cismin boyutlarını değiştirmek anlamına gelirki buda kovaryant ve kontravaryant terimleri anlamsız kılar. Gerçekten bana anlamsız geliyor. İkna olamıyorum. Teşekkürler.
@NeandertalAcademyNAАй бұрын
Bu dönüşümleri farklı uzaylar için düşünmelisiniz. Farklı uzaylarda metrikler farklı olduğu için farklı birim vektörler bulunabilir. Bunun için metrik tensör videolarını , özellikle son videoyu izlemeniz faydalı olabilir. Orada düz,eğri,ortagonal veya ortagonal olmayan vb uzaylarda birim vektörlerin farklı olduklarını dolayısıyla metriklerin (metrik tensör) yani bir nevi ölçek düzelticilerin farklı farklı olduklarını göreceksiniz.
@perdehurcuАй бұрын
@@NeandertalAcademyNA Peki hocam Kovaryantları birim baz vektör, Kontravaryantlarıda vektörün bileşenleri gibi düşünebilirmiyiz. Yani Kartezyen koordinat sisteminden küresel koordinat sistemine dönüşüm yaparken oluşan metrik ölçeklerdeki değişimlerin farkıdır diyebilirmiyiz. Çünkü birim baz vektörler ve vektörün bileşenleri ancak koordinat dönüşümlerinde değişebilir diye düşünüyorum. Yanılıyor olabiilirim. Emin değilim tabi. Teşekkürler.
@perdehurcu2 ай бұрын
Mükemmelsiniz hocam. Teşekkürler.
@isayevmurad23912 ай бұрын
Sizin vidiolardan sonra gerçekten matematik olsun fizik olsun artık sıkıcı formüller olarak diyil anlayarak hiss ederek biliyorum emeyinize için çok teşekürler deyerli Hocam.
@perdehurcu2 ай бұрын
Selamlar. Hocam anlatımınız çok güzel olmuş. Konuyu bir güzel anladım. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Hocam rica etsek kovaryant ve kontravaryant kavramları hakkında detaylı bir video çekmeniz mümkünmü. Tam anlamıyla anlayamadığım tek konu. Her öğretmen kendine göre bir yorum getirmiş ama bu kavramların genel bir anlamı olmalı diye düşünüyorum. Teşekkürler.
@perdehurcu2 ай бұрын
Selamlar. Hocam rica etsek kovaryant ve kontravaryant kavramlarını detaylı olarak anlatan bir video çekmeniz mümkünmü. Herkes bir şey söylemiş ama kimse gerçek anlamını söyleyememiş bu kavramların. Hepsi havada kalıyor. Belki 100 tane video izledim bir türlü bu kavramlar tam olarak anlaşılmıyor. Teşekkürler.
@isayevmurad23912 ай бұрын
Hocam ellerinize salık çok iyi anlatım.
@ozan21112 ай бұрын
harika bir anlatım. matematik anlatıyorum diyenler boşa konuşuyor. sizin gibisini görmedim teşekkür ediyorum
@mçadam-ss2 ай бұрын
Videodaki örnekleri (kare ve küp) bir ayrıtı 2x olan küp için ya da bir kenarı 2x olan kare için dener misiniz? Olmuyor da.
@caneronay34252 ай бұрын
Cok cok ıyı anlatılmıs tüyler diken
@isayevmurad23912 ай бұрын
Hocam mükemmel vidio Allah razi olsun.
@isayevmurad23912 ай бұрын
Hocam çok teşekürler güzel anlatım.
@perdehurcu2 ай бұрын
Selamlar. Hocam Kovaryant ve Kontravaryant konusunu işleyen video varmıydı. Ben bulamadım. Varsa videonun adını yazabilirmisiniz. Teşekkürler.