שיעור מרתק כמו תמיד. השם ישמור אותך ויברך אותך !!❤
@AviyaElazar2 ай бұрын
❤תודה רבה כבוד הרב שיעור גאוני. הלוואי שכל אחד ואחת ישתפו וימליצו. ❤
@user-rivka-c9b2 ай бұрын
תודה לכבוד הרב. כמהים מאוד מאוד להרצאותיך המרתקים של תורתנו הקדושה.. חזק ואמץ. תבורכו.
@Sigal-Nagar2 ай бұрын
אשרייך!!!! כל מילה נוספת מיותרת!
@bleurami2 ай бұрын
תודה רבה כבוד הרב
@שלמהבןשושן-צ1ו2 ай бұрын
כל מילה חקוקה בסלע צודק כבוד הרב תבורך ❤
@יעלפישר-ה5ה2 ай бұрын
תודה רבה כבוד הרב על השיעור המעניין
@עמית-נ7פ2 ай бұрын
הרב קלזאן הוא גאון. כל שעור שלו נהדר. ומי שרוצה שינוי אדיר לטובה, שיקשיב לכל שעוריו על דעת תבונות.
@nomizhomiz2 ай бұрын
מ ר ת ק כרגיל❤
@MyOrange3212 ай бұрын
Thank you Rabbi Yinon. Hashem bless you and your teaching.
@shoshannafachima1306Ай бұрын
יישר כוח עצום כבוד הרב מילים כדרבנות
@batyacohen67892 ай бұрын
הארץ מה שמע רצון השם שיעור מהמם תודה כב' הרב
@molchomusic2 ай бұрын
יישר כח. מחזק לבבות ובנין הכח.
@shaytamir12 ай бұрын
תודה רבה לכבוד הרב על החידושים
@tomerhoresh88682 ай бұрын
שיעור מעניין מאוד. כמו תמיד תענוג לשמוע את כבוד הרב.
@avihuly90962 ай бұрын
תודה רבה כבוד הרב אמת דברייך
@MichaelAbJ2 ай бұрын
אמת
@aladapah2 ай бұрын
שלום וברכה לכל עם ישראל!!
@sunnoy9112 ай бұрын
חנן נוי 🌷
@בעל_הסולמית2 ай бұрын
### סיכום הרצאת הרב ינון קלזאן - פרשת וירא: השגחה פרטית על ארץ ישראל שהיא "נחלת השם" 1. **נושא מרכזי ורקע**: הנושא המרכזי של ההרצאה הוא השגחה פרטית בהקשר של ארץ ישראל, בה הרב ינון קלזאן מציין את ההיסטוריה של השגחת ה' על העולם ועל הבחירה החופשית שניתנה לאדם. ההרצאה מתמקדת בהבנת הקשר בין הבחירה החופשית של האדם להשגחה האלוקית. השגחה זו מנוגדת לחוקי הטבע, שכן האדם יכול לבחור בין טוב לרע, אך כל בחירה מביאה לתוצאה בהתאם. 2. **מטרה ומסקנות מרכזיות**: המטרה של ההרצאה הייתה להדגיש את האיזון בין השגחה פרטית לחופש הבחירה האנושי. הרב מציין כי לאדם יש שליטה על בחירותיו, אך כל תוצאה תלויה בהחלטותיו. המסקנה המרכזית היא כי בעוד שיש לאדם בחירה חופשית, תכלית העולם היא נתונה ותהיה מושגת בסופו של דבר, תלוי בבחירות האדם ובדרך שבה הוא מתנהל. 3. **נקודות עיקריות עם הסברי מושגים**: - **השגחה פרטית**: הכוונה היא לכך שהקדוש ברוך הוא מנהל את כל העולם באופן אישי, תוך כדי שהבחירה החופשית של האדם לא משנה את תכלית העולם, אלא את הדרך בה תתממש. - **בחירה חופשית**: מושג המתאר את היכולת של האדם לבחור בין טוב לרע. בעוד שהאדם חופשי בבחירותיו, כל בחירה נושאת תוצאות. - **צדיק ורשע**: הרב מתאר את ההגדרה של "צדיק" כמי שזכויותיו יתרות על עוונותיו, ואילו "רשע" הוא מי שיותר חובותיו מעוונותיו. הוא מדגיש כי כל אדם נקבע לפי חשבון זכויותיו וחובותיו. - **סדום ועמורה**: דן בחטא של סדום ועמורה, שבהם עוונותיהם היו רבים עד שהגיעו לעונש של חורבן. השם בוחן את איכות העוונות ולא את כמותם, וההכרעה היא לא תמיד מספרית אלא גם איכותית. 4. **דוגמאות וסיפורים להמחשה**: - **סיפור לוט וארץ כיכר הירדן**: לוט בחר בקלות את המקום הפורה ביותר לכבול את עדריו, אך המקום שהתברר כמסוכן רוחנית (סדום) היה בעצם המקום המתועב ביותר. דוגמה זו מדגימה כיצד נמדדת הבחירה לא רק לפי טובת הנאה פיזית אלא גם לפי האיכויות הרוחניות של המקום או המעשה. - **ההשגחה האלוקית על סדום**: ההסבר לכך שסדום הושמדה לא בגלל שליטה אלוקית חיצונית אלא משום שמעשיהם היו כל כך רעים שהגיעו למצב של חורבן, וההרס היה תוצאה של תהליך בלתי נמנע של השגחה פרטית. 5. **השלכות לעתיד וכלים פרקטיים**: - **השלכות לעתיד**: הרב מציין את החשיבות שהשגחה פרטית תוביל להכוונה נכונה של האדם, ואת הדרך שבה כל אדם מחויב להכיר במציאות שבה הוא חי ובחירותיו. - **כלים פרקטיים**: דגש על העשייה החיובית והאחריות האישית על הבחירות, אשר עשויות לשנות את הדרך בה אנו מתנהלים בעולם הזה ובסופו של דבר את ההשפעה על העתיד. ההרצאה עוסקת במורכבות של השגחה פרטית וייחודיות הבחירה החופשית, תוך שהיא מציגה את הקשר ההדוק שבין עבודת האדם לתכנון האלוקי של המציאות.
@בעל_הסולמית2 ай бұрын
1. הקדמה: הפרשה עוסקת בנושא השגחה פרטית של הקב"ה על העולם, ובפרט על האדם, היצור היחיד בעולם הבריאה בעל בחירה חופשית. 2. הבחירה החופשית והאחריות: הפרשה מדגישה את הבחירה החופשית של האדם, הנותנת לו את החופש להתנהל בדרכים שונות, טובות ורעות. הבחירה הזו, למרות היותה מתנה עצומה, היא גם אחריות, כיוון שכל בחירה מביאה תוצאה בהתאם. הפרשה מציינת, על פי המסורת, כי אף על פי שהבחירה היא חופשית, כל תוצאה צפויה מראש. 3. המשמעות האישית והכוללת של צדק: הפרשה מפרטת את דרך חישוב הזכויות והעוונות של הפרט, ומגדירה "צדיק" ו"רשע" לא בהתבסס על פעולות חיצוניות, אלא על איזון ביניהם. צדיק הוא מי שזכויותיו עולות על עוונותיו, ואילו רשע הוא מי שעוונותיו עולים על זכויותיו. המשמעות הכללית של איזון זה חלה גם על קבוצות גדולות, כמו מדינה ועולם. הפרשה מדגישה שאף אדם אינו יודע לאמוד את משקל זכותו או עוונו, רק הקב"ה יכול להכריע בוודאות. 4. הנחת עבודה של בינוניות: הפרשה מציעה את הנחת העבודה שהאדם "בינוני", כיוון שאף אדם אינו יכול לדעת בדיוק את משקל מצוותיו ועוונותיו. 5. פרשת סדום - הקדמה: הפרשה מדברת על סדום ועמורה, ערים רשעות שסופם היה חורבן, ומתארת את תיאורן המקדים. 6. התיאור של סדום - פרשת לך לך: הפרשה מדברת על אברהם ולוט, וההפרדה ביניהם. לוט בוחר להישאר בסדום ומתאר את סדום כמקום פורח, הדומה לגן עדן. 7. רשעות סדום - הקשר למדרשים: הפרשה מביאה תיאורים של אנשי סדום כרעים וחטאים, ומנתחת, על פי מדרשים, את מקורות הרשעות שלהם - גילוי עריות, עבודה זרה, קלקולים פיזיים וכלכליים. 8. סדום - עיר חדשה: הפרשה מציגה את סדום כעיר יחסית חדשה, שנוסדה ע"י קבוצה שהתנתקה מעיר קודמת (מגדל בבל). 9. ביקור המלאכים בסדום: הפרשה מתארת את ביקורם של שלושה מלאכים, שניים מהם באו להשמיד את סדום. אברהם ניסה להציל את סדום. 10. המחאה בסדום: התורה מתארת תגובה של אנשי סדום לביתו של לוט, שגילו שהמארח עובר על חוק העיר. הם ניסו לפגוע באורחיו של לוט. 11. תפיסת העולם של סדום: הפרשה מנתחת את תפיסת העולם והחוקים של סדום, המציגים ערכים משובשים ביחס לאורחים. 12. הדין והרחמים: הפרשה מדגישה את דרכי ההשגחה האלוקית, התפילה של משה, נח ואברהם, והאפשרות למנוע גזירה שלילית. 13. מעלותיו של אברהם: הפרשה מדגישה את תכונותיו של אברהם - גמילות חסדים, צדק, ורצון להציל את סדום, למרות רשעותה. 14. המושגים של "צדק" ו"צדקה": הפרשה מבהירה את ההבדל בין "צדק" כאיזון בין זכויות ועוונות לבין "צדקה", כלומר, עשיית חסד לאחרים. 15. סיכום - עם ישראל: הפרשה מביאה דוגמאות מדורות קודמים, בהם הקב"ה התגלה לנביאים. 16. המשמעות הכללית של פרשת סדום: הפרשה מדגישה את גודל האחריות האישית והחברתית, ודרכי ההשגחה האלוקית על העולם.
@בעל_הסולמית2 ай бұрын
📜 פרשת וירא וההשגחה הפרטית: השגחה אלוקית על כל מעשה בעולם, תוך שימת דגש על תכלית נברא. 🌍 הבחירה החופשית: האדם, בניגוד לשאר הבריאה, בעל בחירה חופשית המאפשרת לו לבחור טוב או רע. לכל בחירה יש תוצאה. ⚖ היחס בין זכויות ועוונות: הרמב"ם מסביר כי יש לאדם זכויות ועוונות. מי שזכויותיו יותר מעוונותיו הוא צדיק, ומי שמעוונותיו יותר - רשע. ⚖ החובה האישית והחברתית: המערכת המשפטית אלוקית מתבצע לפי מאזן זכויות ועוונות, כולל עמים וערים. 🏙 סדום ועמורה: סדום מתוארת כעיר עם יותר עוונות מזכויות, מה שמוביל להחרבתה. הצפיה הייתה על פי איכות ולא רק כמות. 🌱 הבחירה הפיזית של לוט: לוט בחר במקום פורח אך טמא. בחירתו מדגימה איך חיצוניות יכולה להסוות את הערך האמיתי של מקום. 🌍 הקדוש ברוך הוא מודיע לאברהם על סדום: שליחים נשלחים לסדום כדי לבדוק אם יש צדיקים בעיר. אברהם מנסה להציל את העיר ומתווכח עם השם על מספר הצדיקים הדרוש למנוע חורבן. ⚖ ההנהגה והמשפט בסדום: סדום מציבה חוקים נוקשים, והעיר עומדת על עקרונות אידיאולוגיים קשוחים. 🏙 לוט בפתח העיר: לוט, השופט החדש בעיר, מזמין את המלאכים לביתו, למרות שזה מנוגד לחוקי סדום שאוסרים הכנסת אורחים. 👮♂ התגובה המקומית: אנשי העיר סדום מתאגדים כדי להעמיד את לוט לדין על הכנסת אורחים, מה שמעורר הפגנה אלימה. 🏚 הצעת לוט לשמור על אורחיו: לוט מציע להוציא את בנותיו בתמורה כדי להגן על האורחים, מה שמעורר תמיהה על ערכים משובשים בעיר. ⚔ הפילוסופיה של סדום: סדום נבנתה על חוקיות ברזל, והשופטים לא יכולים לשנות את החוקים שנקבעו בהקמתה. 🔥 העונש על הכנסת אורחים: בסדום, העונש על הכנסת אורחים הוא השפלה מינית, כחלק ממדיניות העיר כלפי אורחים. 📜 החטאים של סדום: חטאי סדום כוללים גאווה, אכזריות כלפי עניים, וגילוי עריות. 🌍 הארץ והקדושה: ארץ ישראל נחשבת לנחלת השם, ולא תסבול התנהגות לא מוסרית כמו גילוי עריות ועבודה זרה. כשהתושבים לא מתנהגים כראוי, הארץ מקיאה אותם. 🔄 היסטוריה של עמים: אומות רבות נהגו באופן רע, אך ארץ ישראל ייחודית בכך שהיא לא סובלת עוולות שמתרחשות בה. זה קרה לסדום ולעמים אחרים, וההשלכה הייתה חורבן. ⚖ מצוות וקדושה: ארץ ישראל מציבה את האתגר להיות עם קדוש, המתחייב לשמור מצוות הקשורות לה. יש בכך חובת מוסר והתנהגות נכונה כדי לשמור על קדושת הארץ. 🏛 השלכות מוסריות והיסטוריות: החרמות על העריות והעבירות מציינות את ההשפעה החזקה של ההתנהגות הלא מוסרית על הארץ. כשתושבי הארץ פוגעים בקדושתה, הארץ "מקיאה" אותם, כמו שקרה עם סדום. 🌈 התרסה מול הקדושה: היום יש תופעות כמו מצעדי גאווה, שבחלקם יש התרסה ישירה כלפי השם וקדושת הארץ. טוענים כי יש להתנער ממדינת ישראל היהודית ולעשות "מדינה של כל אזרחיה". 🌀 הקשת והסמל: סמל הקשת, שניתן כאות הברית עם נוח אחרי המבול, שוחזר כיום כסמל לגאווה, כהתרסה כלפי ריבונו של עולם.
@aladapah2 ай бұрын
צדיק יקר ,כש יגיע מצב אנחנו כדי להינצל מהשמדה נשנה את הכיוון למצב הצלת תורה והמהפכה שיעשו שבע מצוות נוח..
@naftalyortenberg98912 ай бұрын
תקופה והמקום שבו אנחנו חיים לאירועים שקרעו בתקופות מסויימות. כנראה שיש המון פרטים במציאותשלא מצויינים
@aladapah2 ай бұрын
שבט אפרים נפלו בשבי וכךהגיעו לפרס
@aladapah2 ай бұрын
המכה על הארץ שם מדינה
@shaytamir12 ай бұрын
לעילוי נשמתו של יוסף בן אסתר
@999.9finegold2 ай бұрын
במכילתין כתוב "ואפילו כל העולם אומרים לך צדיק אתה, לעולם היה בעיניך כרשע" ואחרי הביאור שלך זה מתיישב עם הסתירה בין חכמים לרבי שמעון שאומר "אל תהיה בעיניך כרשע" כי אם ההבדל בין צדיק לרשע הוא כחוט השערה של כיוון המאזניים, חזל צודקים. אבל אם צדיק ורשע הם קצוות הסקאלה, רבי שמעון צודק.