Nu stiu dacă e suficientă pentru vreo plantă, dar e foarte ok pentru alte decoruri cum ar fi cele întâlnite în acvariile cu carași ori ciclide.
@acvaristicacudichis2 ай бұрын
Aici te contrazic. 🙂 Scapi din vedere faptul ca acvariile pentru pestii mentionati sunt mari, iar asta este o lampa de 40 cm lungime, potrivita pentru acvarii mici. Probabil numele modelului "T4", de la 40 cm vine.
@acvaristica-altfel2 ай бұрын
Nu contează lampa ca și model ori mărimea acvariilor pentru carași și ciclide. În contextul discuției, poate lumina perfect un acvariu care are în decor doar lemn și pietre. Asta era ideea... fiindcă dacă ar fi să ne luăm după lumenii de care e capabilă, e posibil să crească doar anubias sub ea. Parcă și tu te-ai îndoit puțin că poate "duce" plante. Asta ziceam ...
@acvaristicacudichis2 ай бұрын
@@acvaristica-altfel Da, am inteles ideea, dar am zis sa fiu si eu Gica Contra :)))
@Catalion1002 ай бұрын
Si eu folosesc acele lampi comandate de pe aquariumprest. Consuma putin si au o lumina puternica in acelasi timp.
@acvaristicacudichis2 ай бұрын
Le folosesti singure sau ca lampi suplimentare, cum fac eu? Plantele cum o duc?
@Catalion1002 ай бұрын
@@acvaristicacudichis singure. la un acvariu de 30 cm inaltime, plantele o duc bine cu o singura lampa. am anubias, hornwort si guppy grass.
@Catalion1002 ай бұрын
@@acvaristicacudichis inainte foloseam din alea multicolor si puneam chiar 2. dupa un an si ceva, chiar daca plantele cresteau ele, dar culmea ca mai lent si apareau mai multe alge. frunzele lor erau mai mici, se inmuteau mai lent.
@acvaristicacudichis2 ай бұрын
@@Catalion100 Multumesc pentru raspuns.
@Catalion1002 ай бұрын
Acel neon cardinal e cel mai singuratic din lume.
@acvaristicacudichis2 ай бұрын
L-am cumparat in mai anul asta, era singur printre alte specii (2 Scalari uriasi, 2 Zebre, un Molly etc), fiind niste pesti pesti scapati cu viata in urma spargerii unui acvariu. L-am remarcat ce mare si colorat e in acvariu pentru plante de la Maxipet. A trait singur printre 60 de Peacock Gudgon. Pe urma, a trait impreuna cu generatia anterioara de Betta. Intr-un final am vandut toti Betta si a ramas singur intr-un bazin de 90 de litri plantat. Adunci a fost STRESAT. 4 zile nu amancat nimic, desi ii parasutam Artemia congleata sa ii cada pe langa bot (era static, nu inota deloc). O ignora, zici ca era orb. Atunci l-am pus intre Betta pe care ii vezi (generatia F2), care la vremea aia erau pui, dar mari, nu ii incapeau in gura. Am niste short-uri cu reactia puilor de Betta care nu mai vazusera alt gen de peste in viata lor (il studiau curiosi, ca niste copii intr-un stat romanesc care se trezesc pe ulita cu o girafa).